Setari Cookie-uri

Hernia de disc cervicala

am fost si eu diagnosticata cu hernie de disc cervicala, si mi s-a spus ca imi apasa pe maduva. singura solutie este bisturiul se pare, dar neavand dureri foarte mari se mai poate astepta. asta a fost parerea medicului in galati. vreau sa merg si la bucuresti pt o a doua opinie. nu prea mi se pare normal sa ajung la dureri insuportabile sau sa nu imi mai simt mana ca sa ma opereze. eu am deja ani de zile de cand ma doare capul ala efoert si am amorteli la ambele maini. doamen ajuta la bucuresti !
amaa191
Postat pe 17 Iulie 2011 18:48
De la: alinag80, la data 2011-04-16 20:49:49pentru cei care s au operat la spitalul Elias prin metoda cu cage, doresc sa ii intreb in ce consta exact aceasta metoda?
Din ce material este cage ul? si daca, dupa introducerea cage ului in locul discului afectat li s a mai aplicat si o placuta cu suruburi pentru fixare sau nu?

"Cage"-ul e de fapt un plastic rezistent,suportat bine de organism.In loc sa-ti ia grefon din creasta iliaca-o farama de os de la sold- iti "cumperi" asta,adica-i un os artificial pe care ti-l pune ca sa-ti stabilizeze coloana.Firma care le vinde ii aduce dr-lui tau o trusa,de fapt,si-n operatie el isi ia unul care corespunde la marime-si-l platesti doar p'ala.Avantajul mare-i ca scapi de-a doua incizie,cea de la sold,si cage-ul are un sistem de prindere mai bun,pe care osul tau nu-l are,ca de...
Placuta+suruburile se pun doar daca ai probleme in jur,daca-s deteriorate vertebrele,daca trebuie sa fixeze-consolideze zona-osteoporoza,fracturi,d'astea.
Pot sa-ntreb...?De ce la Elias?Desi-s multe luni de la postul tau....
nicossia
Postat pe 18 Iulie 2011 20:49
Astazi la "Traieste sanatos" dr Rares Nechifor a prezentat un nou tratament pentru hernia cervicala. Are cineva informatii mai multe despre acest tratament?
kudika229860
Postat pe 21 Iulie 2011 16:44
buna ziua!

multumesc celor care impartasesc pe acest forum, din experienta lor si asa ii ajuta pe cei care nu cunosc prea multe despre aceasta suferinta, si eu am o hernie de disc la C6-C7 am dureri in omoplat si in mana dreapta cu amorteli si parastezii, din 2010 februarie de atunci am facut recuperare cu elongatii, chiroterapie, fizioterapie si acupunctura si am duso de azi pe maine, toti mi-au spus sa nu ma operez ca nu se rezolva prea multe cu operatie ca voi ramana cu dureri si amoteli, intradevar la un neurochiurug nu am fost pana acum dar citind aici pe forum voi merge si eu la Elias sa vad ce-mi spun. Va doresc tuturor sanatate.
kudika417905
Postat pe 10 August 2011 11:02
Buna tuturor. Ma numesc Valentina Lazar. As dori sa va impartasesc si voua din experienta mea pre si post operatorie. Acum doua luni si ceva am inceput sa simt dureri in zona cefei, cu radiere spre bratul stang. Am crezut ca e o simpla febra musculara, sau ceva, dar durerea devenea din ce in ce mai intensa, si mi-am dat seama ca e ceva mult mai grav. Am mers la un neurolog in Focsani care m-a trimis sa fac un RMN, iar rezultatele acestuia erau clare: Hernie de disc cervicala c5-c6. Am intrebat care sunt metodele de vindecare la mai multi neurologi din oras, si oriunde mergeam, primeam cam acelasi raspuns: tratament, iar daca acesta nu imi amelioreaza durerea, va trebui sa se intervina chirurgical, doar ca mi se spunea sa evit operatia pe cat posibil, deoarece nu mai sunt medici competenti la noi in tara. Asa ca am stat si am cheltuit sume mari de bani pe tratament timp de o luna si ceva, iar in loc de vindecare, simteam ca e din ce in ce mai rau, imi scadeau simturile, miscarea gatului si a mainii stangi imi provocau dureri insuportabile, iar simtul tactil in mana stanga era aproape inexistent. Asa ca am hotarat sa ma informez, in legatura cu metodele chirurgicale. Am deschis frumos google, si am inceput sa caut. Dupa multe cautari am ajuns la concluzia ca metoda de chirurgie prin folosirea unei proteze "cage" este mult mai benefica, datorita timpului scurt de recuperare, si al faptului ca aceasta nu se degradeaza in timp, spre deosebire de metoda clasica, prin prelevarea unui fragment de os din zona soldului.
Asa ca a aparut un nou cuvant in cautarea mea, "si anume "cage". Dupa alte nenumarate cautari am dat peste site-ul unui doctor din Bucuresti, si ceea ce ma impresionat, era faptul ca acesta opera prin aceasta metoda noua, cu folosirea unei proteze cage. In acea clipa parca am simtit ca acesta este cel care trebuie sa ma opereze. Numele acestui doctor neurochirurg este Marian Munteanu, de la Spitalul Militar Central, din Bucuresti. Am cautat datele de contact ale acestuia, si mi-am facut o programare pentru un control. Am mers la control, si diagnosticul a fost acelasi, doar ca domnul doctor Marian Munteanu mi-a spus ca trebuie sa intervina chirurgical. M-a programat pentru internare, si a doua zi m-a operat. Astazi se fac doua saptamani de la operatie si trebuie sa va marturisesc ca ma simt excelent, recuperarea este aproape completa, durerile sunt aproape inexistente, iar cicatricea aparuta in urma operatiei... abia se vede.
Am scris aceste randuri pentru a multumi domnului doctor neurochirurg Marian Munteanu, domnului doctor Popa Emil, si intregii echipe care m-a operat. Sunt oameni minunati in acest spital, desi poate suna neverosimil intr-o tara ca Romania.
Celor care le este frica de chirurgie, nu va mai faceti griji, am fost si eu in aceeasi situatie, si am amanat, dar acum regret acest lucru, abia dupa operatie mi-am dat seama ca trebuia sa fac acest lucru de mult timp. Mergeti cu incredere la Spitalul Militar Central, va asigur, ca veti fi uimiti de profesionalismul cu care veti fi tratati. In caz de ati fost diagnosticat cu hernie de disc cervicala, sau orice fel de hernie de disc, va recomand cu multa caldura acest spital. Daca doriti sa aflati mai multe, puteti merge pe site-ul domnului doctor: http://www.marianmunteanu.ro
O seara buna tuturor.
Lazar_Valentina
Postat pe 31 August 2011 21:08
Buna. Imi pare tare bine sa vad ca exista multe operatii reusite. Voi care ati trecut prin aceasta situatie sau aveti mai multe cunostinte in domeniu, poate ma ajutati si pe mine. va rog!
Am 30 de ani si am mai bine de 2 luni de la operatia de hernie de disc cervicala c5-c6. Din pacate am dureri mai mari decat inainte de operatie. Doare partea dreapta: omoplat, sub axila, se lasa pe torace si cel mai tare doare mana. Sunt aceleasi zone si manifestari ca inainte de a ma opera. Durerea pe mana se mai micsoreaza dupa multe ore de repaos. In plus, la o luna de la operatie a inceput sa-mi amorteasca si palma stanga.
M-am operat pentru ca aveam un mic deficit motor la mana si pentru a scapa de dureri. Deficitul a disparut insa tot nu pot folosi mana dreapta si, in plus a amortit si palma stanga.
Bineinteles ca am mers de mai multe ori la medicul care m-a operat iar el imi spune ca operatia e reusita.
Va rog daca cunoasteti un medic cu experienta dar si sufletist de aici sau de afara, care sa poata face si pentru mine ceva, va rog sa-mi spuneti. Sunt disperata gandindu-ma ce se va alege de viata mea in conditiile in care abia imi pot folosi mainile. Am facut deja acupunctura insa, durerile sunt mult prea mari.
Multumesc frumos
cervica
Postat pe 10 Septembrie 2011 16:58
sint operata hernie de disc c 5 c6 in 2003,iar pe post de disc mi s-a pus un grefon de silicon.mai este cineva in aceasta situatie? din 2008 adica la 5 ani de la operatie am inceput sa am dureri groaznice de cap,dureri care cedeaza la antiinflamatoare f puternice sau la repaus la pat timp indeungat 1 luna chiar 2 luni.nu am dureri pe mina...singurele dureri pe care le am sint cele de cap.din cauza tratamentului cu antiinflamatoare am facut gastrita,duodenita si colon iritabil,tratamentul fiidu-mi prescris de neurochirurg.am consultat mai multi neurochirurgi si toti mi-au spus ca durerile de cap nu sint de la coloana.inainte de operatie eu nu am avut un fond migrenos si nici dupa operatie timp de 5 ani.mai fac kinetoterapie si elongatii dar de la elongatii fac intinderi musculare...care-mi provoaca torticolis.o alta opinie a neurochirurgilor ar fi ca o a doua operatie pe coloana m-ar putea lasa paralizata intrucit siliconul a aderat la maduva si daca mi se va scoate se va indeparta si o parte din maduva.ma lupt cu durerile de cap care in perioada frigului devin tot mai frecvente.
sanatate multa tuturor!
kudika460464
Postat pe 25 Octombrie 2011 15:57
as vrea sa stiu cit costa o operatie de hernie de disc cervicala,imi poate spune cineva?
kudika479206
Postat pe 30 Noiembrie 2011 20:24
multumesc pentru sfat,dar am incercat si cu tratament ,am simtit o vreme o ameliorare dar acum incepe din nou sa imi amorteasca mina dreapta si uneori am duri f mari.La mine problema e ca am si doua vertebre sudate si ciocuri pe coloana .mi s-aspus ca fara operatie risc ca in citiva ani sa paralizez.inca incerc sa mai trag pt ca am mai fost operata si stiu cite implica o operatie..Sanatate tuturor!
kudika479206
Postat pe 3 Decembrie 2011 21:43
Buna. Te sfatuiesc sa mergi cu RMN-ul la un doctor radiolog si n functie de rezultat sa afli daca se poate interneveni cu un procedeu minim invaziv sau daca este nevoie de o operatie clasica.
elisabeth_12
Postat pe 7 Februarie 2012 17:58
Bun gasit surioarelor de suferinta !

Va rog , daca este cineva operat de curand de hernie cervicala la spitalul militar m-ar interesa si pe mine
citeva aspecte daca e posibil un apel pe 0767029085 .
Am citit tot ce se putea de forumuri dar mi-e foarte teama (pe 15/03/2012 trebuie sa ma prezint pt programare la sp militar pt operatie c5c6c7 cu cage .
Va multumesc celor ce vor avea bunavointa sa-mi raspunda .
mitzymeu
Postat pe 13 Martie 2012 00:03
Buna! Am fost operata de hernie de disc cervicala C5-C6 la Sp.Militar, in luna febr.2012, de dr.Munteanu Marian. La 1 luna dupa operatie ma simt destul de bine,au disparut amortelile si durerea pe mana stanga, a mai ramas o durere in spate ,in locul cu pricina si parestezia musculara pe care o aveam la mana stanga inainte de operatie.Tb sa fac balneoterapei si kineto pt musculatura. Recomand tuturor acest spital si pe Dr Munteanu..excelent profesionist
kudika517676
Postat pe 2 Aprilie 2012 14:59
buna . te rog sa-mi spui si mie cat te-a costat operatia cage cu dr marian munteanu la spitalul militar, cat ai dat anestezistului ... si cui mai trebuie . am inteles ca acesta face operatii si la o clinica particulara . pretul , banuiesc , ca este diferit .
multumesc pt raspuns
programarea pt consultatie se face direct la spitalul militari ?
multumesc si sanatate multa
luiza t.
kudika517785
Postat pe 3 Aprilie 2012 13:14
Buna.Ma numesc Popa Maria si sunt din sibiu,de 10 ani am hernie de disc cervicala,nu ma pot tine in picioare ca ametesc continuu si am dureri de spate (ceafa in special termibile).Asi dori sa incerc orice in speranta ca o sa-mi revin.Spune-mi te rog cum te simti dupa operatie si la cine te-ai operat.O seara buna
Mari_Maria_Popa_1
Postat pe 2 Mai 2012 19:26
SCRISOARE DESCHISA DE MULTUMIRE

DOMNULUI DOCTOR NEUROCHIRURG
MARIAN MUNTEANU

Subsemnatul Cms. Sef (r) Ing. Chimist DUMITRIU DAN ADRIAN, pacient al Domnului Doctor MARIAN MUNTEANU, doresc sa-i adresez pe aceasta cale multe si calde multumiri si sincere felicitari pentru seriozitatea si profesionalismul de care a dat dovada pe toata perioada internarii mele in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr.Carol Davila”, cu ocazia efectuarii unei operatii de hernie de disc cervicala. Va asigur ca aprecierile mele sunt cu atat mai sincere si mai obiective cu cat, pe stimatul Domn Doctor, l-am cunoscut doar prin intermediul internetului si, desi aveam o calda recomandare catre Domnul Profesor EXERGIAN FLORIN din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „BAGDASAR ARSENI”, recomandare data de catre unul din studentii sai preferati, fost coleg al meu de liceu, am optat pentru tehnica operatorie practicata de Domnul Doctor MARIAN MUNTEANU, respectiv metoda „cage”, care mi-a inspirat incredere atat prin natura revolutionara a dispozitivelor si materialelor de ultima generatie utilizate cat mai ales a rezultatelor spectaculoase si a fiabilitatii acestora.
De asemenea doresc sa-mi exprim gratitudinea si sa felicit intregul personal medical din cadrul Sectiei Neurochirurgie care, prin atitudine si comportament uman si profesional, face cinste si onoreaza prin activitatea sa menirea, meseria si juramantul lui Hipocrat. As incepe lista doar cu cei pe care i-am cunoscut si cu care am relationat direct, respectiv Domnul Doctor MARES, profesionist de inalta clasa si tinuta morala care, prin simpla prezenta si atitudine fata de bolnav, inspira incredere, calm si siguranta, precum si D-ra Asistenta LORI (imi cer scuze dar nu-i cunosc numele intreg), de asemenea o profesionista desavarsita, de un optimism si o buna-dispozitie debordante (semn ca isi practica meseria cu multa placere si convingere) atitudini pe care reuseste sa le transmita si celor aflati in suferinta, ridicandu-le moralul si tonusul. Lista continua desigur cu intreg personalul medical si auxiliar al Sectiei care, sincer, m-a surprins prin tinuta, profesionalism, atitudine, condescendenta.
Nu in ultimul rand doresc sa remarc cu surprindere si multa satisfactie si sa felicit sincer pentru aceasta conducerea Spitalului Militar Central „Carol Davilla” pentru conditiile qvasi-occidentale de care am beneficiat pe perioada internarii ; atat la nivel de rezerva (TV, frigider, aer conditionat, pat cu telecomanda, grup sanitar propriu, curatenie desavarsita) cat si de Sectie (promptitudinea personalului medical atat la tratament cat si la solicitari, curatenie desavarsita, dozatoare de dezinfectant ptr.maini, halate curate ptr.vizitatori, respectarea programului de vizite, servirea mesei la rezerva).
Avand in vedere rezultatul operatiei si faptul ca pana in prezent ma simt foarte bine (urmeaza consultul de specialitate la o luna de la operatie) doresc sa inchei adresand tuturor celor mentionati si vizati un sincer, cald si respectuos „VA MULTUMESC ! ”
Dumitriu_Dan_1
Postat pe 11 Septembrie 2012 15:29
Buna ziua,

Domnule Dumitriu Dan Adrian, va rog daca se poate sa ma contactati la flory90@gmail.com pentru ca as vrea sa va pun cateva intrebari despre operatia pe care ati avut-o. Sunt in aceeasi situatie ca dumneavoastra si recunosc ca mi-ar prinde bine o mica incurajare.

Va multumesc!
Florin_Iancu_1
Postat pe 16 Septembrie 2012 16:37
Nu stiu in care Spital Militar ai fost, dar eu in cel despre care vorbesti umblau gandaci rosii, capacele de la WC si dusul erau stricate. Rezerve pentru femei nu am gasit pentru mama, mi s-a spu ca exista doar pentru barbati. Internate la gramda, femei in faza terminala cu unele mai putin bolnave. Dac lucrezi la Militar la PR ar trebui sa te plimbi si prin saloane.
kudika_16828
Postat pe 23 Septembrie 2012 17:06
LOMBALGIILE si lombo-sciatalgiile de origine discala. Un masseur specialist poate interveni chiar din timpul fazei acute, dar faptul ca, in primele sedinte, pericolul recidivei este prezent, il obliga la la abordarea tratamentului cu maxima prudenta.
Pozitionarea pacientului in vederea aplicarii masajului se face in decubit ventral sau in latero-cubit, si niciodata, in asezat, deoarece relaxandu-se pacientul are tendinta de a cifoza (indoi) coloana vertebrala, reproducind astfel conditiile in care, de obicei se produce conflictul discal.
Daca pacientul nu suporta inca sa fie atins pe regiunea lombo-pelvina, se va efectua un masaj profund la distanta (pe regiunea dorsala, scapulara, cervicala) care il va pregati pentru aplicarea masajului local. Profunzimea masajului va progresa gradat, actionandu-se mai intii asupra infiltratelor de la nivelul cutanat, apoi asupra muschilor si a elementelor ososase si ligamentare.
Masajul membrului inferior isi justifica aici utilitatea mai bine decit masajul membrului superior in nevralgiile cervico-brahiale, deoarece prezenta unor cordoane indurate la nivelul partii posterioare a coapsei si gambei necesita aplicarea unui tratament local constand in presiuni, statice si alunecate, framintat si ridicari de muschi.
Posologia nu poate fi standardizata, deoarece conflictul discal are numeroase variante evolutive. Se poate propune un tratament de incercare de 15 sedinte a cite 20 min fiecare, reinnoind prescriptia, daca evolutia este favorabila.
kudika_16775
Postat pe 23 Septembrie 2012 18:03
De la: kudika_16775, la data 2012-09-23 18:03:40LOMBALGIILE si lombo-sciatalgiile de origine discala. Un masseur specialist poate interveni chiar din timpul fazei acute, dar faptul ca, in primele sedinte, pericolul recidivei este prezent, il obliga la la abordarea tratamentului cu maxima prudenta.
Pozitionarea pacientului in vederea aplicarii masajului se face in decubit ventral sau in latero-cubit, si niciodata, in asezat, deoarece relaxandu-se pacientul are tendinta de a cifoza (indoi) coloana vertebrala, reproducind astfel conditiile in care, de obicei se produce conflictul discal.
Daca pacientul nu suporta inca sa fie atins pe regiunea lombo-pelvina, se va efectua un masaj profund la distanta (pe regiunea dorsala, scapulara, cervicala) care il va pregati pentru aplicarea masajului local. Profunzimea masajului va progresa gradat, actionandu-se mai intii asupra infiltratelor de la nivelul cutanat, apoi asupra muschilor si a elementelor ososase si ligamentare.
Masajul membrului inferior isi justifica aici utilitatea mai bine decit masajul membrului superior in nevralgiile cervico-brahiale, deoarece prezenta unor cordoane indurate la nivelul partii posterioare a coapsei si gambei necesita aplicarea unui tratament local constand in presiuni, statice si alunecate, framintat si ridicari de muschi.
Posologia nu poate fi standardizata, deoarece conflictul discal are numeroase variante evolutive. Se poate propune un tratament de incercare de 15 sedinte a cite 20 min fiecare, reinnoind prescriptia, daca evolutia este favorabila.

Era vorba de coloana cervicala, nu lombara!
Armain
Postat pe 23 Septembrie 2012 19:45
De la: kudika_16828, la data 2012-09-23 17:06:42Nu stiu in care Spital Militar ai fost, dar eu in cel despre care vorbesti umblau gandaci rosii, capacele de la WC si dusul erau stricate. Rezerve pentru femei nu am gasit pentru mama, mi s-a spu ca exista doar pentru barbati. Internate la gramda, femei in faza terminala cu unele mai putin bolnave. Dac lucrezi la Militar la PR ar trebui sa te plimbi si prin saloane.

Stii ca ma gandeam la acelasi lucru... Ca prea a scris peste tot,si la o adica...era sa-l cred,desi nu-s putine cazurile operate prima data-n militar si apoi de Catana sau Exergian..
nicossia
Postat pe 29 Septembrie 2012 16:22
Eu am hernie de disc toracica T4-T5 si T5-T6.
Este cea mai rara forma de hernie de disc.
A mai avut cineva?
Ghicicummacheama
Postat pe 29 Septembrie 2012 16:27
Buna ziua,tuturor !
Am scris pentru prima oara aici despre hernia de disc cervicala,au trecut anii...si observ ca sunt persoane care continua sa-si impartaseasca suferintele,nelamuririle si mai ales faptul ca cer un sfat asteptand cu nerabdare un raspuns...
Ma aflu iarasi aici,pt a va intreba,daca a incercat cineva OZONOTERAPIA?Sunt foarte curioasa si in acelasi timp nerabdatoare pt ca o noua hernie,de data aceasta lombara ,imi afecteaza sanatatea...Pana la operatia clasica,desi am efectuat-o o data, pt hernia de disc cervicala,as vrea sa incerc si alte metode de ameliorare...
Sunt cu psihicul la pamant,nu stiu cum voi putea trece iarasi printr-o asa suferintza...
Astept cu nerabdare un raspuns de la voi,cei care sunteti trecuti prin astfel de boli ,dar pot posta si cei ce au macar informatii despre
alte procedee...
Va doresc sanatate !!!
havin
Postat pe 3 Octombrie 2012 15:27
Ieri, in urma unui RMN s-a stabilit ca am o hernie de disc cervicala ,,cam mare" (cel putin asa s-a exprimat medicul de la RMN). Urmeaza ca zilele urmatoare sa discut cu medicul neurochirurg, care dupa ce ca vizualiza imaginile de pe CD cu inregistrarea RMN, va lua o decizie legat de ce trebuie sa fac, desi eu sunt aproape sigur ca operatia este iminenta (durerile doar s-au diminuat putin dupa trei saptamani de tratament cu midocalm si ketonal, iar la mana stanga am probleme).
Locuiesc in Bucuresti, dar sunt de fel din Vrancea si operatia (sau ce va fi) va avea loc tot la Spitalul Militar Central din Bucuresti.
Aceste considerente au stat la baza mesajului meu si te rog sa-mi permiti sa te inmtreb cateva chestii care nu pot fi expuse in spatiul virtual.
Daca sunteti de acord cu o mica discutie legata de tema expusa, am rugamintea sa-mi scrieti cateva randuri pe adresa de mail ,,artemizaysa@yahoo.com".
Multumesc anticipat !
kudika475371rares11
Postat pe 19 Octombrie 2012 17:57
Buna, sunt din Arad si de curand mi s-a descoperit hernia de disc cervicala, adevarul este ca la inceputul durerilor credeam ca este vorba de curent, dar dupa un timp am mers la doctor si m-au trimis sa imi fac un RMN. Rezultatul RMN-ului era ca am hernie de disc la vertrebele C4 C5 C6 C7 probabil nu le-am scris corect ca au liniuta intre ele. As vrea sa stiu mai multe despre aceasta probleme ca eu chiar nu as vrea sa ajung la operatie. Sunt la al doilea tratament dar din nefericire fara rezultat.Am sa va inregistrez in lista mea de mess.poate ma ajutati cu niste sfaturi.
Va multumesc.
kudika_20945
Postat pe 12 Noiembrie 2012 10:59
o intrebare pentru lazar_valentina.ce fel de cage a folosit dl doctor?din titan sau plasticul acela rezistent numit polimer?si eu am aceeasi problema ca a ta,dar la mine durerea a fost pe bratul drept.tot de 2 luni am hernia de disc,dar la c6 c7.zilele acestea vreau sa mi fac o programare la dr marian munteanu.am auzit numai lucruri bune despre dansul.as vrea sa mai stiu ,daca nu te superi,cat te a costat operatia?
burceamaria
Postat pe 1 Aprilie 2013 17:40
buna
te rog sa-mi transmiti si mie pe adresa de mail nicol_k79@yahoo.com daca ai aflat care este costul acestei operatii
multumesc
multa sanatate
kudika_34345
Postat pe 29 Aprilie 2013 00:35
Nu stiu cata lume o sa inteleaga ce scriu eu aici, dar hai sa postez informatia, ca sa fie pentru cei ce au ochi sa vada:
Herniile de disc (cervicale, lombare etc.) apar datorita deformarilor coloanei, care modifica forma normala a coloanei, forma care ii da acesteia elasticitate. Aceste deformari de pozitie ale coloanei apar de obicei din cauza statului pe scaun in pozitii incorecte, timp de ani de zile. La un efort brusc, fortele se vor proiecta inadecvat pe portiunea deformata a coloanei, ceea ce duce la hernie de disc.
Tratamentul chirurgical rezolva problema localizat, fara a tine cont de deformarea coloanei, si, de obicei, in cazurile fericite, rezolva problema pentru o anumita perioada de timp. Insa dupa un timp problemele reapar, mai sus sau mai jos de vechea localizare, sau pe partea opusa (mai ales ca odata cu inaintarea in varsta, elasticitatea coloanei scade in mod natural).
Armain
Postat pe 29 Aprilie 2013 17:30
De la: Armain, la data 2013-04-29 17:30:53Nu stiu cata lume o sa inteleaga ce scriu eu aici, dar hai sa postez informatia, ca sa fie pentru cei ce au ochi sa vada:
Herniile de disc (cervicale, lombare etc.) apar datorita deformarilor coloanei, care modifica forma normala a coloanei, forma care ii da acesteia elasticitate. Aceste deformari de pozitie ale coloanei apar de obicei din cauza statului pe scaun in pozitii incorecte, timp de ani de zile. La un efort brusc, fortele se vor proiecta inadecvat pe portiunea deformata a coloanei, ceea ce duce la hernie de disc.
Tratamentul chirurgical rezolva problema localizat, fara a tine cont de deformarea coloanei, si, de obicei, in cazurile fericite, rezolva problema pentru o anumita perioada de timp. Insa dupa un timp problemele reapar, mai sus sau mai jos de vechea localizare, sau pe partea opusa (mai ales ca odata cu inaintarea in varsta, elasticitatea coloanei scade in mod natural).



Din aceste motive ,aceasta afectiune este considerata recidivanta si nevindecabila,decat temporar!!!Iar daca dupa interventia chirurgicala nu se respecta conditiile impuse de recuperarea fizica,operatia se poate declara ca fiind inutila,caci problemele reapar acutizate!Buna seara,Marinica!!!
kudika_15804
Postat pe 29 Aprilie 2013 18:50
Am gasit aceasta discutie acum si as vrea sa discutam pe tema asta .Am fost operata de hernie de disc cervicala in iunie 2011 la inceput m-am simtit bine dar , am dureri in umar si coboara pe mana ,in fiecare zi am o jena ,dorm doar pe partea dreapta ( pe stanga am avut hernia )mai pun gulerul cervical si uite asa .Nu stiu ce sa mai cred si ce sa fac !imi strica buna dispozitie in fiecare zi .
Havin te rog sa-mi spui cum te mai simti ,faci ceva anume ?
Multumesc .
RamoMona
Postat pe 20 Septembrie 2013 21:48
Mail_ul meu este :onica_patrascu@yahoo>com. Te rog contacteaza_ma,am si eu tot 3 hernii,nu stiu ce sa mai fac,doar scapasem mai binisor dintr-o hernie lombara uriasa.
kudika_935283
Postat pe 22 Septembrie 2013 00:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
dysport 4 De la: kudika408165 15 Iunie 2011 12:30
Grupa sanguina neconcludenta 3 De la: Amy_Blezniuc_1 3 Octombrie 2016 07:16
Ma sfatuieste si pe mine cineva??? 12 De la: kudika_1040823 8 Iulie 2020 07:48
Ceai de slabit cu Goji Berry 1 De la: kudika_992057 11 August 2015 18:11
cum sa sterg spoza de la profilul de pe kudik? 12 De la: luckyyyLuke 3 Martie 2009 16:08