Setari Cookie-uri

sunt studenta la master.. si cu toate aste.. foarte greu imi gasesc un loc de munca adecvat

Am 23 de ani.. am terminat finante banci.. si in prezent sunt studenta la master la managementul afacerilor .. OOO.. Super ar spune unii.. cu toate astea.. de cateva luni imi caut un job in domeniul bancilor... si.... NIMIC... toti vor sa ma bage casiera.. etc.. ...Pai asta e post pentru o persoana care a terminat liceul... Mai vor si experienta...Pai fratilor.. doar ce am terminat cursurile.. .. Cand o sa-mi gasesc un job pe masura????...
kitty_grl
Postat pe 3 August 2008 13:46
Dupa cum pui problema, s-ar parea ca ...niciodata!
Ce stii sa faci? Sincer!
De facut scoli- toata lumea facem, important este cu ce ramai dupa scoala;
Treaba cu "am terminat cu 10" nu impresioneaza pe nimeni; Acum 2 zile Bogdan Baltazar spunea ( nu stiu daca stii cine-i domnul), ca se tot prezinta la banca diversi masteranzi, doctori in economie, inclusiv MBA-isti cu Harvard, dar care n-au prestat o ora intr-o banca;
MC Donalds are un sistem de promovare "din interior" prin care inclusiv Country managerul are "ore " facut in restaurant- pe ficere dintre pozitii- face o perioada in front, abpoi in back-up, apoi- poate si la cash-register; apoi trece prin joburile de 3`rd, second, first...asisstant ( cine a lucrat pe la Mec stie), siii...uite asa;
Ce vreau sa spun este ca- pentru inceput ar fi taaarrre bine daca ai intra casiera; Nu prea se recruteaza din afara pentru pozitii bune;
Pozitiile bune apar dupa ce ai o oarecare experienta; Faptul ca tu esti increzatoare in fortele proprii este un lucru bun, dar, mai ales intr-o banca, nimei nu risca cu incepatori ( sau...ma rog- am mai intalnit niscai cazuri- unde fatucele respective nu stiau nici de ce s-au imbracat dimineata sa plece la lucru- dar astea-s exceptii)
Deci..tu vrei sa muncesti, sau sa te lauzi cu ce pozitie ai tu in banca?
apropos- de ce nu aud pe nimeni ca ar vrea sa lucreze in alte domenii, in afara de banci, petrol, ( si unii in servicii financiare- eventual "Big 4)?
G_I_JOE
Postat pe 12 August 2008 17:30
Eu am aproape 20 de ani si lucrez ca assistent manager, cu un salariu destul de bun pt varsta mea. Dc? Pt. ca muncesc de mai multi ani (din timpul liceului) si pt. ca am inceput de jos. Am inceput cu ce putea face orice licean, apoi orice student cand am inceput facultatea si acum pot sa spun ca sunt chiar mandra de mine. Am un job mai bun decat multe persoane care au terminat facultatea (eu am trecut deabia anul 2). Deci se poate, trebuie sa vrei si sa fi constienta ca nimeni nu te pune la conducere de la inceput. Nu conteaza neaparat cate facultati ai terminat dc tu nu sti nimic despre postul respectiv iar cel mai important trebuie sa-ti faci experienta si apoi sa aspiri la ceva si mai mare. Multa bafta!!!
EuBebelusa
Postat pe 14 August 2008 12:13
exact.. incetati sa considerati ca daca terminati o facultate cu profil o sa vi se ofere un post de conducere in 2 miscari.. cum am mai incercat sa explic cuiva pe forum.. nu conteaza cate diplome ai ci ceea ce esti in stare sa faci. Diplome toata lumea are, la o adica! Faptul ca ai terminat finante-banci nu-ti da garantia nici macar ca vei lucra intr-o banca.. sa nu mai vb de posturi inalte. Cursurile nu sunt experienta. Nu stiu de ce (inca) sunteti atat de impresionati de o facultate.. cand este la indemana oricui! Daca cineva nu urmeaza o facultate este pt ca nu are chef si atat.. nu mai este ca pe vremuri..
Uite, eu nu am facut finante-banci.. nici macar ceva asemanator! Si totusi, am lucrat 1 an si 3 luni in Bancpost.. la inceput Operatiuni persoane fizice si dupa 3 luni ofiter de credite..
Si gandeste-te ca am fost 18 persoane la interviu.. nu aveam pic de experienta.. ideea e ca am trecut cu brio peste interviu.. am avut o saptamana de cursuri dupa care concursul pt post.. l-am luat cu brio si nu am fost singura.. dar uite ca m-au preferat pe mine celorlalti, cu studii in domeniu.

Am renuntat pt ca nu mi-a placut.. eu am facut toata viata arta.. bancile si birourile de gen nu sunt pt mine.

Postat pe 14 August 2008 13:20
Ma alatur si eu celor de mai sus.
In urma cu 4 ani am terminat si eu tot finante banci, am facut si eu 2 mastere la ase si crede-ma pe cuvant ca nu am folosit nici macar 15%din ce am invatat in scoala.
Eu am inceput sa lucrez din timpul facultatii , astfel ca la sfarsitul facultatii aveam ceva experienta acumulata si m-a ajutat foarte mult.
Am inceput de jos, ca asistent intr-o firma micuta si nu mi-a fost nici o secunda rusine sa fac munca de secretara, cu toate ca aveam studii superioare.
Apoi am lucrat intr-o firma de telecomunicatii ca.... customer care representative. Cu alte cuvinte cu facultate terminata si un master, pe atunci eram telefonista. Nici atunci nu mi-a fost rusine. De ce mi-ar fi fost? Dupa 6 luni am aplicat in aceeasi firma la un post in cadrul dep financiar si de aici am inceput sa "urc".
In mom de fata am ramas pe domeniul financiar dar ocup o pozitie de management si iti spun cu mana pe inima ca nu regret nici o secunda nici o experienta profesionala din trecut.
Pt ca din toate am avut ce invata si datorita lor am ajuns aici.
Eu cred ca ar trebuii sa-ti largesti un pic orizonturile si sa te orientezi nu numai catre banci. Orice firma care iti permite sa inveti merita atentia ta.
Nu te descuraja, incearca mai departe dar tine minte ca experienta nu se invata in facultate, trebuie sa platesti un pret ca sa o dobandesti.
serena1
Postat pe 14 August 2008 13:44
Parerea mea este ca ar trebui sa mai faci ceva,niste cursuri de resure umane, sau de lidership , da bine la un CV, faptul ca o sa termini masterstul nu este o chestie de care sa cazi pe spate.

Iti marturisesc ca a lucra intr-o banca nu este tocmai nemaipomenit, nici salariile nu mai sunt ca acum 7 ani. Parerea mea este sa incerci sa iti depui CV-ul , fara sa existe anuntarea unui post, la toate firmele de contabilitate sau audit , serioase. Cauta pe internet, documenteaza-te si apoi treci la treaba.
rimina
Postat pe 31 August 2008 13:07
Eu una am terminat REI si acum sunt la master, si in paralel ultimul an la Marketing, sincer mi-as dori un job in Marketing, HR sau Vanzari, nu vreau sa fiu sefa dar vreau sa invat, si totusi nu am gasit nimic, am aplicat in nestire pe la toate firmele si nu reusesc sa gasesc un loc bun... Nu ma intereseaza salariu enorm si nici super post, fac orice atat timp cat am ce invata in locul ala si mai ales cat am unde creste in firma... Daca cineva are recomandari as fi profund recunoscatoare...
ann_lovinu
Postat pe 28 Octombrie 2008 13:55
parerea mea ca multi dintre voi care sunteti la inceput de drum nu stiti sa va vindeti calitatile si tot ce ati studiat, in cadrul unui interviu,nu stiti sa punctati si mergeti cu o oarecare teama in fata angajatorului.
trebuie sa fiti mai hotarati......sa-l convingi pe cel din fata ta ca tu esti cea mai buna alegere pt el.
nu de alta dar angajatorii cand te privesc la un interviu se gandesc in acelasi timp cam cat la suta din profitul lui ai putea fi tu....asa ca mai mult curaj.....


otto_otto2000
Postat pe 29 Octombrie 2008 23:38
nimeni nu te primeste cu covorasul rosu doar pentru ca ai studii...intr-adevar, experienta are o mare pondere iar temelia ei se pare ca se porneste de jos. In plus, nu vreau sa supar pe nimeni, dar piata este supra saturata de finante banci iar posturile sunt acoperite pe masura...prin urmare, o iei de jos si cum apare ceva superior vacant, te bagi la inaintare. bafta
lorelay_me
Postat pe 31 Octombrie 2008 09:43
De la: kitty_grl, la data 2008-08-03 13:46:15Am 23 de ani.. am terminat finante banci.. si in prezent sunt studenta la master la managementul afacerilor .. OOO.. Super ar spune unii.. cu toate astea.. de cateva luni imi caut un job in domeniul bancilor... si.... NIMIC... toti vor sa ma bage casiera.. etc.. ...Pai asta e post pentru o persoana care a terminat liceul... Mai vor si experienta...Pai fratilor.. doar ce am terminat cursurile.. .. Cand o sa-mi gasesc un job pe masura????...


eu am o prietena la ase-finante care din anul 1 lucreaza la o banca, in vara a lucrat full time, acum in timpul fac lucreaza part time. Acum nu stiu ce sa iti spun despre tine ! Nu ai cum sa lucrezi din prima ca sef sau sa ai o anumita functie ! Eu zic sa fii mai maleabila cu ofertele ca pana la urma cnteaza sa lucrezi undeva !

Postat pe 31 Octombrie 2008 09:46
STUDIO de videochat central, condiþii de lux, salarizare atractivã, carte de muncã, transport asigurat, program liber ales, angajeazã fete min 18 ani, indiferent de aspectul fizic. tel 0731837811 sau www.adultwork.be
adultworkpunctbe
Postat pe 5 Noiembrie 2008 07:27
gata cu munca ,cu pretentiile uite solutia salvatoare .
otto_otto2000
Postat pe 5 Noiembrie 2008 16:14
De la: adultworkpunctbe, la data 2008-11-05 07:27:20STUDIO de videochat central, condiþii de lux, salarizare atractivã, carte de muncã, transport asigurat, program liber ales, angajeazã fete min 18 ani, indiferent de aspectul fizic. tel 0731837811 sau www.adultwork.be



si ai venit tu cu solutia

Postat pe 5 Noiembrie 2008 17:36
Studiile nu-ti asigura nimic.Si eu am terminat Finante-Banci,dar lucrez in marketing, si sincer nu mi-as lasa job-ul pt.a deveni un functionar bancar,in plus,ca sa nu zic ca am facut facultatea degeaba lucrez part tine la o firma de consultanta financiara.Ca sa-ti gasesti un job pe masura asteptarilor trbuie sa fii flexibil si sa pornesti de jos,in general angajatorii nu prea se mai lasa impresionati de studii pt. ca in ultima perioada toata lumea face facultate,conteaza foarte mult ce sti sa faci si capacitatea de a-ti insusi tot timpul lucruri noi.Asa ca mai gandeste-te inainte de a refuza un post de casier,cunosc cazuri in care ingineri,fosti directori au ajuns lucratori comerciali la METRO.
annk48
Postat pe 5 Noiembrie 2008 18:45
Draga kitty_grl...ma raliez si eu la parerile de mai sus.Incearca prima data si un job mai putin important,pt. k o sa capeti experienta,nu te simti ofensata sau jenata.Si-o sa vezi ca vei reusi.Bafta Multa!
magda_65
Postat pe 8 Noiembrie 2008 20:53
G_I_JOE Super raspunsul tau ...ai dreptate in ceea ce i-ai raspuns.Sper ca va intelege si se va trezi la realitate.Ii doresc forta,putere si rabdare.
magda_65
Postat pe 8 Noiembrie 2008 20:58
De ce sa se "trezeasca la realitate"? Chiar nu inteleg...de ce nu ar fi buna o facultate si un master pt ceva mai mult decat o casierita?
Cele mai bune companii sunt cele care vad potentialul din om si il "cresc"..ii dau responsabilitati, il ajuta, il observa...mult succes sa cresti ca o "casierita"!!!!
Cred sincer ca ...trebuie sa mai incerci, sa mai ai putina rabdare cu cv-ul, sa fii consecventa cu trimiterea cv-urilor si cum a mai zis cineva la acest topic....sa ai mult curaj, sa te duci la interviu gata sa "te vinzi", sa le demonstrezi ca tu esti cea mai buna alegere a lor.
Multa bafta!!!!!
iulicka
Postat pe 13 Noiembrie 2008 09:29
De la: iulicka, la data 2008-11-13 09:29:01De ce sa se "trezeasca la realitate"? Chiar nu inteleg...de ce nu ar fi buna o facultate si un master pt ceva mai mult decat o casierita?
Cele mai bune companii sunt cele care vad potentialul din om si il "cresc"..ii dau responsabilitati, il ajuta, il observa...mult succes sa cresti ca o "casierita"!!!!
Cred sincer ca ...trebuie sa mai incerci, sa mai ai putina rabdare cu cv-ul, sa fii consecventa cu trimiterea cv-urilor si cum a mai zis cineva la acest topic....sa ai mult curaj, sa te duci la interviu gata sa "te vinzi", sa le demonstrezi ca tu esti cea mai buna alegere a lor.
Multa bafta!!!!!

sa-ti raspund eu de ce? si fara a fi catusi de putin sarcastica...pentru ca multi, dar foarte multi fac un master nu pentru a invata ci ca sa fie acolo la CV sau dosar. E foarte adevarat ca mai toate companiile cauta oameni cu experienta, dar ei uita puna in calcul ca toti, chiar si ei, au pornit de la nimic! Poate ca la inceput totusi este bine sa te multumesti cu un post mai "mic", dar, atentie! tatoneaza terenul din timp sa vezi daca ai vreo sansa sa avansazi, asta in cazul in care vrei sa ramai in cadrul aceleiasi firme. nu toti devin sefi dintr-odata!
Lulli
Postat pe 17 Noiembrie 2008 18:17
De la: iulicka, la data 2008-11-13 09:29:01De ce sa se "trezeasca la realitate"? Chiar nu inteleg...de ce nu ar fi buna o facultate si un master pt ceva mai mult decat o casierita?
Cele mai bune companii sunt cele care vad potentialul din om si il "cresc"..ii dau responsabilitati, il ajuta, il observa...mult succes sa cresti ca o "casierita"!!!!
Cred sincer ca ...trebuie sa mai incerci, sa mai ai putina rabdare cu cv-ul, sa fii consecventa cu trimiterea cv-urilor si cum a mai zis cineva la acest topic....sa ai mult curaj, sa te duci la interviu gata sa "te vinzi", sa le demonstrezi ca tu esti cea mai buna alegere a lor.
Multa bafta!!!!!



ar trebui sa se trezeasca la realitate pentru ca daca nu a mai lucrat pana acum intr-un post de conducere, nici acum n-o sa i se ofere pe tava. fiecare angajator ii da o sansa ,depinde de ea cum o prinde din zbor.
munca de jos nu inseamna de cele mai multe ori casierita, ci si lucrul in echipa......unde pot fi oameni fara studii dar mult mai capabili sa conduca o echipa.
sef sef sef.... toata lumea care termina o facultate gata vrea sa fie sef.....
si cu experienta ...zero.

nu alearga cainii cu colacii in coada, chiar si intr-o multinationala,trebuie sa pleci de jos....
dandanaua_reloaded
Postat pe 17 Noiembrie 2008 18:27
Ea nu a zis nimic de post de conducere....nu mai inventati si nu mai acuzati!!!
iulicka
Postat pe 19 Noiembrie 2008 09:47
De la: kitty_grl, la data 2008-08-03 13:46:15Am 23 de ani.. am terminat finante banci.. si in prezent sunt studenta la master la managementul afacerilor .. OOO.. Super ar spune unii.. cu toate astea.. de cateva luni imi caut un job in domeniul bancilor... si.... NIMIC... toti vor sa ma bage casiera.. etc.. ...Pai asta e post pentru o persoana care a terminat liceul... Mai vor si experienta...Pai fratilor.. doar ce am terminat cursurile.. .. Cand o sa-mi gasesc un job pe masura????...

pey va trebui sa incepi ca si casiera, in nicio banca nu vei fii angajata pe alt post nici daca vei termina masterul, pentru ca adevarata pregatire o faci in cadrul bancii.
nimeni nu te va pune iesita dupa bancile facultatii si lipsita de experienta manager.
trebuie sa incepi de jos daca vrei sa ajungi sus, iti urez bafta nu e asa greu
yumy
Postat pe 19 Noiembrie 2008 12:36
unde ai gasit tu panseu asta ca arta e o minciuna frumoasa? si te ajuta sa vezi adevarul....?
kica
Postat pe 20 Noiembrie 2008 12:17
De la: iulicka, la data 2008-11-19 09:47:27Ea nu a zis nimic de post de conducere....nu mai inventati si nu mai acuzati!!!


ia reciteste inca o data....

De la: kitty_grl, la data 2008-08-03 13:46:15Am 23 de ani.. am terminat finante banci.. si in prezent sunt studenta la master la managementul afacerilor .. OOO.. Super ar spune unii.. cu toate astea.. de cateva luni imi caut un job in domeniul bancilor... si.... NIMIC... toti vor sa ma bage casiera.. etc.. ...Pai asta e post pentru o persoana care a terminat liceul... Mai vor si experienta...Pai fratilor.. doar ce am terminat cursurile.. .. Cand o sa-mi gasesc un job pe masura????...


ia uite cu ce incepe domnisoara....
ca munca de casierita este pt o persoana care a terminat liceul.... de ce numai pt ele???
dandanaua_reloaded
Postat pe 20 Noiembrie 2008 13:05
OK, ai terminat o facultate si esti la master dar ce stii sa faci? Practic! Ai vre-o experienta de munca???
Stii experienta e foarte importanta. Daca nu ai experienta deja valoarea ta scade la jumatate, poate chiar mai mult!!!
Gaby211081
Postat pe 6 Decembrie 2008 16:54
draga kitty girl...fiind cam in aceeasi situatie cu tine te inteleg si te sfatuiesc sa ai rabdare pentru ca locul tau e pus deoparte si sigur ai sa gasesti un loc stabil de munca si de care sa fii multumita.
Am o prietena care cred ca a fost la vreo 200 de interviuri dar intr-un final dupa un timp a prind un post bun in cadrul unei firme de succes .In tot acest timp a facut traduceri , a incheiat asigurari , de toate numai sa se intretina.Si a dus-o foarte greu pentru ca a plecat din orasul natal la Bucuresti , si i-a fost greu departe de parinti si prieteni.Adevarul e ca munceste aproape 12 ore pe zi uneori dar banutzii ies si suficienti
Eu sunt in anul 1 la master -tehnici de management si marketing.In primul an am lucrat ca vanzatoare la un fast food shi am plecat dupa 3 luni pentru ca nu mi-au facut carte de munca , in anul 2 de facultate m-am angajat la o firma de constructii multinationala ca asistent manager.Lucram de la 8 la 6 si imi era greu cu facultatea dar aveam un salar bun.Dupa 4 luni am aflat ca nici ei nu mi-au facut o carte de munca si ca firma in cauza da faliment , si de frica sa nu lucrez degeaba (pentru ca intarziaseara cu salariul cu o luna ) , mi-am dat demisia.
M-am concetrat sa ma mentzin la fara taxa shi de licentza si nu m-am mai angajat.In prezent imi caut de munca shi astept un raspuns de angajare de la o agentie de turism de care nu a auzit nimeni pe un salar de vreo 6 milioane vechi , si nici nu am nici o sansa de avansare in cadrul acestei societati si nici nu imi scot banii investiti in facultate prea curand.Asta este.Asta e Romania.
Iti doresc multa bafta si numai bine
shea
Postat pe 6 Decembrie 2008 19:12
salutare... este foarte greu ceea ce se discuta aici. si eu sunt in aceeasi situatie, am terminat finante banci si sunt la master anul 1 la management financiar bancar, am cv-ul plin de cursuri si atestate, merg la interviuri, dar nimic. asta pentru ca nimeni nu te angajeaza fara experienta. inca din anul 1 am fost constienta de asta si m-am apucat de asigurari dupa care m-am lasat si am preferat sa merg la facultate sa ma mentin cu bursa si sa nu pic la taxa. acum la master tot in anul 1 m-am apucat iar de asigurari, dar aceeasi situatie nu vreau sa pierd bursa si nici sa pic la taxa. cu toate astea merg inainte la interviuri si astept sa pice ceva . e drept nu sunt in bucuresti ceea ce face si mai greu gasirea unui loc de munca , dar inca sper.

ar fi frumos daca pe aici ar intra si persoane care se ocupa cu recrutarile si sa citeasca si ei ca nu au pornit la drum inarmati cu experienta si au luat-o usor usor. majoritatea poate ar spune ¨eu am muncit si am ajuns unde sunt¨bun, asta vrem si noi OCAZIA SA MUNCIM SA AJUNGEM SI NOI UNDEVA. Numai bine.
mylove21kiss
Postat pe 7 Decembrie 2008 01:18
si cu cei ce nu au facultate dar au calificare pentru posturile ocupate de cei "cu facultate,master samd"?ce facem cu ei?ca acum sa fi casier,vanzator sau gestionar trebuie sa ai facultate?asta chiar e o aberatie, si toti ar trebui sa urmeze o facultate ca sa ai un astfel de post................ha ha ha ha

Postat pe 7 Decembrie 2008 09:24
De la: iulicka, la data 2008-11-19 09:47:27Ea nu a zis nimic de post de conducere....nu mai inventati si nu mai acuzati!!!


daca acceptai postul de casierita in 3 luni ai fi putut ocupa un alt post mai sus pus,dar daca ai nasul pe sus asa patesti,eu m-am dus casierita fara mofturi,important era sa ma angajeze si nu au trecut 3 luni pana am ocupat alt post.
daca inveti rapid si iti vezi de treaba ai toate sansele,bafta
adistefi1970
Postat pe 7 Decembrie 2008 11:13
si eu am fost in aceeasi situatie ca si voi, iar o prietena mi-a "deschis usa", convingandu-ma sa intru intr-o afacere care nu ma obliga la nimic, dar din care se castiga bine.m-am lansat intr-o distributie de parfumuri FM (FREDERICO MAHORA)si astfel am castigat si financiar si profesional, deoarece am cunoscut persoane care m-au recomandat pentru un joob corespunzator studiilor mele. de ce nu a-ti incerca si voi cele/ cei care aveti sau nu o slujba. e foarte simplu si comod. celor interesati as putea sa le dau toate datele de care au nevoie. atentie!!!se castiga bine si neconditionat. ma puteti contacta pa id-ul filon_iuliana
seherezad
Postat pe 7 Decembrie 2008 14:36
Si eu sunt in aceasi situatie. Am terminat anul acesta si acum sunt la master. am facut curs IRU( acesta fiind domeniul in care mi-ar placea sa lucrez, masterul si facultatea fiind tot in aceasi directie). Problema este ca nu mi s-a acordat sansa macar sa merg la interviu sa arat ce stiu, sa arat ca vreau sa invat, nu vreau neaparat sa lucrez acum in resurse as fi dispusa sa fac orice, am aplicat CV-uri pentru foarte multe domenii unde cred eu ca m-as pricepe cat de cat, nu pt. posturi de conducere. Cat despre facultate eu tind sa cred ca foarte multe persoane se apuca de ea, doar de dragul de a face o facultate, oricum nu inveti nimic practis si cand termini iti dai seama ca nu sti sa faci nimic, ca 3,4,sau 5 ani i-ai facut degeaba, bineinteles acest luru nu este valabil in toate domeniile. Sincer imi pare foarte rau ca am facut facultate puteam sta 1 an dupa liceu sa vad ce se cauta as fi facut cateva cursuri si acum as fi avut poate un post cat de cat ok... dar asta e.....
Multa bafta tuturor
anamaria86
Postat pe 8 Decembrie 2008 09:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Jupaneasa tine casa si jupanul tine drumul???!!!! adevar sau doar expresie 237 De la: baltaruclaudia 23 Noiembrie 2009 23:41
contabilitate 1 De la: kudika009707 9 Iunie 2011 23:17
BANI IN CUTIA POSTALA !!! 1 De la: kudika177390 3 Mai 2010 21:34
Joburi de viitor 21 De la: iulia069834 21 Noiembrie 2009 21:45
Reduceri din cumparaturi. 1 De la: floryna_l_lazy 24 Ianuarie 2011 13:07