Setari Cookie-uri

jurnal de slabire

fructele ingrasa?as vrea sa shtiu, paremi-se eu m-am ingrasat din cauza lor..
misterious
Postat pe 19 Septembrie 2008 21:39
In principu...DA! Dar curele de fructe ..nu. Eu am tinut 2 sapt cura de pepene, doar pepene, am slabit 5 kg. Nu stiu cat de sanatos a fost, dar o dezintoxicare sigur a fost! In afara de...sa zicem mere verzi si...citrice...mai ales grapefruit....toate ingrasa...dar hai sa iti zic ce ingrasa cel mai tare in ordine descrescatoare: struguri, banane, pere, pepene galben, capshuni, caise, piersici, pepene...mere...cel putin asa mi s-a spus. Si e destul de logic. Fructele contin zahar. Cu cat sunt mai dulci, cu atat ingrasa mai tare...insa eu consum fructe zilnic, piersici si mere verzi. inainte si pepene mult, dar acum nu prea mai e la piata si sa ma duc in carrefour in capatul orasului nu am kef.

Postat pe 19 Septembrie 2008 21:43
ma fetelor :)))

Eu de o luna de zile tot slabesc cu pastilele alea. Aveam 64 de kg si akum am 57.
SI nici nu mi`e rau..nu am reactii adverse..plm
Sabrina_Nede
Postat pe 19 Septembrie 2008 21:49
Ce pastile bre?

Postat pe 19 Septembrie 2008 22:03
Fructele contin fructoza ( un fel de zahar ), intradevar nu cresc glicemia. Majoritatea fructelor au o absortie lenta.
Consumate in cantitati mari pot sa determine o tulburare a metabolismului ce se manifesta prin diaree.
Bananele sunt bune dc ai ulcer.Dar au multe calori cca 100.
Perele contin mai putina fructoza si chiar iti reduce pofta de dulce si chiar pe cel de foame.
Fructele trebuiesc in principiu combinate cu cereale ( si astfel ingrase mai putin ),branzeturi si carne .
Oricum sunt mai sanatoase decat dulciurile ( au vitamine, minerale, fibre )
NU TREBUIESC ELIMINATE DINTR-o CURA DE SLABIRE.
dafffne
Postat pe 20 Septembrie 2008 02:25
Sunt de acord cu daffne...eu consum doar lactate si fruncte si ma simt minunat!

Postat pe 20 Septembrie 2008 02:27
Dar nu trebuie abuzat :1-2 fructe pe zi ca altfel te vezi visand la dulciuri.
Iar dc mananci cateva zile struguri, pepene rosu iti detoxfisiezi organismul.
dafffne
Postat pe 20 Septembrie 2008 02:34
Asa am facut si eu si am simtit!

Postat pe 20 Septembrie 2008 02:58
Buna
Sunt tot din Rm.Valcea, ma bucur ca putem schimba cateva cuvinte cu privire la experientele noastre mai mult sau mai putin neplacute.Ne ceri sprijinul in cura ta de slabire dar raspunsul la aceasta problema l-ai gasit tot tu atunci cand ai slabit prin schimbarea metabolismului.Eu iti sugerez ceva asemenator dar mai putin drastic si anume:Porneste de la ideea ca telul tau nu este acela de a slabi ci acela de a manca cu totul si cu totul altfel si altceva ca si cum celelalte alimente te-ar imbolnavi..... si anume - nu mai manca deloc paine.Dulciurile pentru ca vad ca iti plac f.mult iti sugerez sa le elimini dar uneori poti sa te limitezi numai la a gusta din ele.Mancand fara paine vei elimina din start foarte multe mancaruri care nu-ti vor mai placea.Suport pentru salatele de icre, vinete, branza etc.va fi castravetele, rosia si ardeiul in locul painii.Nu te gandi ca vrei sa slabesti si mai ales nu te infometa.Creierul stocheaza orice informatie si daca-i dai informatia ca tu iti vei priva corpul de mancare atunci organizmul va incepe sa stocheze caloriile.Mananca fara paine des si in principiu orice.Vei slabi constant si frumos dar iti trebuie vointa sa te tii de noul tau regim de viata.Eu rezist eroic de patru luni, incerc sa ma adaptez noului meu mod de a privi mancarea.Oricum am slabit in patru luni cam 8 kg si continuand asa cred ca voi da jos tot ceea ce e urat, nu ma simt slabita ci frumoasa.Nu-mi prea plac fructele dar incerc sa mai rontati din cand in cand cate un mar sau o nectarina care vad ca imi fac bine.Accentuez ca nu-mi fac prea maire placere dar le mananc.SUCCES.

Postat pe 20 Septembrie 2008 16:05
Majpritatea fructelor ingrasa in special bananele, strugurii etc pt ca au multe calorii!!

Postat pe 21 Septembrie 2008 11:27
Felicitari DAJ! Asta trebuie sa intelegem.
Eu aseara am lesinat de 2 ori consecutiv in club. Am tensiunea mica, iar de cola ma lasasem de baut Cola si de mancat 3-4 cuburi de ciocolata dimineata cum ma trezeam. Nu am baut cafea ieri. Am mai avut ameteli din cauza tensiuni, dar cu apa plata, o cafea si o lamaie eram pe picioare si gata de distractie...Nu a fost asa si aseara.
Stau si ma gandesc acum : am inaltimea de 1.63 si 49.6 kg ( am slabit in 6 zile 0.4 kg.)Am bustul 88- talia 59- 89 posteriorul. Ce mai vreau?
Mi-am speriat prietenii... M-au dus acasa.. Mau sunat de 3 ori ca sa se asigure ca sunt bine. Vroiau sa cheme salvare. Sa vedeti ce priviri aveau cei din jur ce nu ma cunosteau : credeua ca sunt drogata sau beata.
Am verificat azi cu prietena mea ce am mancat saptamana asta . Rezultat? Nu am mancat ce era necesar in f care zi. ( am mancat 1200 cal pe zi dar nu cetrebuia)
Fetelor atentie la sanatate!!!!!!!!
dafffne
Postat pe 21 Septembrie 2008 15:36
UN MOD DE A MANCA
Nu va ganditi tot timpul ca trebuie sa slabiti.Incepeti altcumva.De exemplu:
De azi schibi regimul de viata si anume:pur si simplu mancati ORICE dar fara paine DE NICI UN FEL.Veti spune ca nu se poate.BA DA SE POPATE.
Daca ati inceput sa faceti asta veti constata ca se vor elimina de la sine multe alte lucruri pe care le mancati la MOLL, pe strada ,la scoala sau la serviciu dupa caz.Si FOARTE IMPORTANT!!!!!! NU VA GANDITI CA FACETI ASTA PENTRU CA SA SLABITI.Creierul inregistreaza orice informatie pe care i-o dati si dintr-o data veti constata ca desi nu mancati aproape nimic tot va ingrasati sau nu slabiti deloc. Organismul va incepe sa-si stocheze si sa-si faca provizii.Deci SECRETUL este sa nu va ganditi ca trebuie sa slabiti.Mancati in noul fel pentru ca asa v-ati propus, ganditi-va la acele alimente ca si cum din cauza lor, daca le-ati manca, v-ati imblonavi foarte rau.In acest fel veti slabi garantat in prima saptamana 2-3 kg iar intr-o luna 5-6 kg.Cu timpul se va reduce de la sine si cantitatea de mancare care va va indestula astfel ca in doua luni aveti sanasa sa slabiti 7-8 kg.Propunandu-va un nou stil de viata veti fi mai tinere mai descatusate, mai mandre de voi , de ceea ce ati reusit si nu veti mai dori niciodata sa abdicati de la noile reguli de viata si alimentatie.Mancati salate asortate peste care turnati din abundenta un dressing din iaurt gras la care adaugati 2-3 pic de otet sau o lingura de lamaie, o lingurita de ulei de masline sau chiar de floarea soarelui si aromatizati-l punand in el patrunjel proaspat, oregano proaspat si busuioc proaspat.Aruncati in salata si piept de pui perpelit pe tigaia de teflon taiat bucatele.Dar RETINTI: NU VA ABTINETI DE LA NICI UN FEL DE MANCARE.mANCATI ORICE.Daca doriti sa mancati icre sau salata de vinete folositi castravete in loc de paine.NU BETI SUCURI DIN COMERT decat numai naturale(FACUTE IN CASA) si APA.SUCCES.

Postat pe 21 Septembrie 2008 19:36
Fetelor sa nu va suparati ca am postat aproape OSTENTATIV o sugesie cum sa slabiti dar vad disperarea din mesajele voastre si am simtit nevoia sa o opresc.(disperarea).NU E CAZUL ! ORICAT DE GRASE ATI FI ! Ceea ce am scris credeti-ma ESTE VERIFICAT.Inceracti si voi macar o sapatamana si as vrea sa-mi raspundeti.AVETI INCREDERE.Si ...APROPO ....gasiti-va o preocupare, nu ca poate nu ati avea dar faceti tot timpul ceva......invatati, studiati,incarcati-va programul cu activitati multe , nu pana la epuizare, dar toata ziua sa fie ocupata.Mergeti la teatru, la expuneri publice pe diverse teme, sau daca sunteti casnice sau muncitoare intr-o fabrica chiar si asa cautati sa iesiti din COTIDIAN.

Postat pe 21 Septembrie 2008 19:43
De la: dulcik_ubita, la data 2008-09-21 11:27:07Majpritatea fructelor ingrasa in special bananele, strugurii etc pt ca au multe calorii!!

fetelor.... bananele si strugurii ingrasa, dar restul fructelor sunt f bune pt curele de slabire fiindca au multe fibre si contin numai glucide care sunt preferate de organism pentru producerea de energie. sunt alimente simple, sunt usor procesate de organism...
sunt bune!!!!
OanaTrifu
Postat pe 22 Septembrie 2008 11:02
imi permit sa te corectez oana.. bananele nu ingrasa
sunt sarace in grasimi saturate, colesterol si sodiu si sunt f bogate in fibre si vitamine. Insa, ca orice aliment, trebuie consumate cu moderatie.. in plus bananele nu se consuma pe post de fruct sau desert.. ci ca inlocuitor al unei mese( 2 bucati). La fel se intampla si cu strugurii.. de fapt ei au si mai putine calorii decat bananele.

fructele sunt deosebit de sanatoase.. Absolut toate.. atat ca, unele dintre ele trebuie consumate mai cu limita (banane, avocado, pere)

Postat pe 22 Septembrie 2008 11:13
De la: zuzu_mic, la data 2008-09-22 11:13:24imi permit sa te corectez oana.. bananele nu ingrasa
sunt sarace in grasimi saturate, colesterol si sodiu si sunt f bogate in fibre si vitamine. Insa, ca orice aliment, trebuie consumate cu moderatie.. in plus bananele nu se consuma pe post de fruct sau desert.. ci ca inlocuitor al unei mese( 2 bucati). La fel se intampla si cu strugurii.. de fapt ei au si mai putine calorii decat bananele.

fructele sunt deosebit de sanatoase.. Absolut toate.. atat ca, unele dintre ele trebuie consumate mai cu limita (banane, avocado, pere)


dar au mai multe calorii decat restul fructelor. in sensul asta ingrasa. si dc vrei sa slabesti e bine sa o lasi mai moale cu ele. la restul fructelor in general se da liber in curele de slabire care nu impun alimente fixe
OanaTrifu
Postat pe 22 Septembrie 2008 16:04
Nu stiu de unde s-a nascut stereotipul ca para ingrasa? Are mai putine calorii decat marul( 1 mar = 45 cal / 100 g, iar 1 para = 40 cal/ 130 g). DAR acest lucru nu e cel mai important cifaptul ca scade pofta de mancare, iar consumata innainte de efortul fizic cu 2 ore furnizeaza energie.
Bananele coapte ( cele galbene) nu sunt indicate pentru cure de slabire, dar se pot manca semi-verzi si atunci au 80 de calnu 100 cal. Dar daca dupa numeroase cure de slabire prin infometare ai ulcer sunt indicate pentru ca il trateaza.
Sucul de fructe ingrase pentru ca nu mai contin fibre , iar indicele glicemic creste.
dafffne
Postat pe 22 Septembrie 2008 16:33
Pe scurt in cure de slabire e indicat sa se cosume 100-150 g de fructe. Sa nu se depaseasca. Trebuiesc vazute ca fiind perfecte pentru gustarile dintre mese.
dafffne
Postat pe 22 Septembrie 2008 16:44
eu sincer nu inteleg cum va ingrasa pe voi sucul de fructe sau unele fructe..
eu mananc zilnic fructe si nu beau altceva inafara de apa plata sau suc proaspat de fructe..
iar daca vreau sa dau jos 2 kg, inlocuiesc masa de seara cu 2 banane si in 2-3 zile s-a rezolvat problema! intr-adevar bananele au mai multe calorii decat restul fructelor, dar asta nu inseamna ca ingrasa.. evident, nu inseamna nici ca te slabesc eu cred doar ca sunt un inlocuitor f sanatos..

si daca nu vreti nicicum sa mancati banane (mie imi plac fff mult).. de ce nu incercati sa inlocuiti o masa cu un shake din o jumatate de banana, un kiwi, o lingurita de zahar si un pahar de lapte rece? Facute in blender.. delicios! combinatiile sunt muuulte

Postat pe 23 Septembrie 2008 08:35
azi e o zi deprimanta... m-am urcat pe cantar si brrrr... ma ingrasasem juma de kilogram de sapt trecuta si pana acum. e drept, in weekend am cam facut-o lata :(( of, ce trist. dar pe de alta parte sunt asa de happy cu noua alimentatie, ma simt f bine. am redescoperit activia si pap iaurt - d-ala normal nu de baut - cu fulgi de porumb d-aia comunisti - fortoso sau nush cum se numesc. i luv it! sunt deliciosi!
OanaTrifu
Postat pe 23 Septembrie 2008 16:17
Draga Oana Trifu, asta e... poate te-ai ingrasat jum de kg sau poate te-ai cantarit dupa ce ai baut multa apa, sau dupa o masa.
Activia e super bun .Are bifidus ce reduce timpul de tranzitare al alimentelor in colon, si previne constipatia.
Eu in lapte sau iaurt pe langa cereale mai pun si un mar, o para ,o piersica maruntita. E mult mai bun la gust ... infine gusturile nu se judeca
dafffne
Postat pe 24 Septembrie 2008 02:54
buna fetelor!!!
am citit si eu ceea ce ati scris aici...NUUUUUUUUUUU CUREI CU LAMAI!!!!! In afara de faptul ca reusesti sa scapi de raceala si gripa...cura cu lamai nu da reziltate. Da, am incercat-o...acum un an prin iarna...si am scapat...de gripa si raceala. Toata iarna nu am luat o pastila. In schimb in ceea ce priveste slabitul cu lamai...NU! O sa va impartasesc si eu secretul meu de a slabi 20 kg in 9 luni. Aveam 68 kg, 1,63 inaltime, si 22 de ani!!! Initial nu am tinut nici o dieta...mancam tot ce se poate...(pt ca sunt, recunosc, o gurmanda) si incepusem sa alerg...1 tura de cotroceni zilnic, fara omisiuni de genu : ploua, e frig, mi-e rau, mi-a venit, bla bla... Am tinut-o asa vreo 2 luni...slabisem vreo 5 kg. Apoi a inceput sa-mi placa ideea de a slabi si am inceput sa mananc mult mai putin decat imi era specific si la ore fixe: 9, 14, 18 plus ca renuntasem la COLA- iubirea vietii mele (beam 2 litri pe zi poate si mai mult) si ma apucasem de baut apa, foarte multa apa (4-5 litri, NU EXAGEREZ). Si am slabit...si am slabit...am acum 49 kg. Nu-mi vine nici mie sa cred...E un rasfat sa ies la cumparaturi dupa pantaloni marimea 36!!! E de vis!!!
Deci, ca o concluzie...important e sportul...acum alerg 4-5 ture de cotroceni (indiferent de zi, indiferent ca ploua sau nu)adica cam 8 km pe zi...Consider ca este principalul factor care m-a ajutat intr-adevar sa slabesc!!! Apropos...nu sunt singura care a incercat faza cu alergatu...Eu sunt studenta...si stau in Bucuresti in caminul Panduri (de aia alerg in jurul cotroceniului, pt ca e f aproape)...dupa exemplul meu au inceput inca alte 3 colege din camin sa alerge...si tin sa va comunic ca a avut acelasi efect...Uimitor!!!!
Asa ca, fetelor, sfatul meu e sa uitati de cure drastice si sa va apucati de alergat...Este foarte foarte foarte eficient!
Sper sa va conving si apoi sa va convingeti singure vazand efectul pe propriul corp!!! Va asigur ca va va placea ceeea ce veti vedea in oglinda!!!
liscoletta
Postat pe 24 Septembrie 2008 08:42
am incercat si eu capsula de slabit dar mi-a fost foarte rau, asa ca am renuntat dupa prima administrare. In plus nu sunt avizate de ministerul sanatatii - deci ai grija. Si iti spun sa ai grija deoarece sunt cadru medical si am vazut niste analize in urma unei cure cu aceasta "miraculoasa" capsula - ficatul era "praf". Da tot felul de tulburari de coagulare si in plus, dupa ce le vei intrerupe iti vei recapata pofta de mancare - mi-a spus o cunostinta, care intr-adevar a slabit cu aceasta capsula, dar cand a intrerupt .....mi-a spus: "daca tot asa o tin cu pofta de mancare ma voi face dubla cat am fost". Parerea mea sincera e ca mai bine slabesti intr-un ritm mai lent, dar mai sanatos, decat sa ajungi la greutatea visata in 1-2 luni dupa care sa nu mai scapi de coridoarele spitalelor. Mai intereseaza-te despre aceasta "miraculoasa capsula".
oanarotko
Postat pe 24 Septembrie 2008 11:23
De la: heaven_gate, la data 2008-08-25 17:53:13k pf bn
alinuta_intasneata
Postat pe 24 Septembrie 2008 11:29
Am si eu o intrebare. A luat cineva Reductil? Mi-e cam frica de el pt ca are destul de multe contraindicatii si se prescrie in cazurile de obezitate. Dar o prietena de-a mea care avea intradevar vreo 25 de kg de dat jos, a slabit vreo 14 in maxim 3 saptamani si n-a avut nici o problema. Vreau sa stiu daca a mai luat cineva in limite normale de greutate. Eu as avea de slabit vreo 4-5kg ca sa ma plac. Sunt curioasa daca a experimentat cineva efecte adverse si daca te ingrasi la loc dupa terminarea tratamentului.
irinaandreia
Postat pe 24 Septembrie 2008 13:11
Da, asa e ,Liscoleta are dreptate dak bei apa multa 3-4l pe zii in combinatie cu alergatu !1l de apa arde 400 de kal!! !!eu una akm 3 ani am avut 68 de kg la 1.68 si credeti-ma k eram o mingiuk nu ma simteam bine deloc in pielea mea, akm am 48 de kg si sincera sa fiu km am grija ce mananc!!si intotdeauna ma ridic ''nesatula'' de la masa!!seara mananc cva usor si am vreo jum de ora pusa de'o parte pt gimnastik mai mlt abdomene...beau f mlta apa,da dak vreodata am pofta de cva ce stiu eu k INGRASA ,inklc legea..k doar o viatza avem!!va pup fetelor si..avetzi grija sa nu exagerati cu slabitu..
Annamaria_Dolce
Postat pe 24 Septembrie 2008 13:18
buna dragele mele,
desi nu prea am raspuns pe aici, am citit in mare parte discutiile voastre.
eu personal,desi nu recomand nimanui, am slabit 25 kg in 3 luni.
ce am facut? e simplu, mancam pe zi un mar, o rosie, deci f putin.
faceam o gramada de abdomene, in jur de 500 pe seara.
ca sa scap de senzatia de foame beam o cana cu apa calduta sau fumam o tigara.
simplu, am spus relativ, pt ca apar efecte secundare, ameteli sau dureri de cap.
ca ultima precizare...nu le-am pus inapoi.
blaga_liliana
Postat pe 24 Septembrie 2008 14:09
pt blaga_liliana pfuai de mine!!!!cum ai putut sa mananci doar un mar si o rosie?da nu aveai si u pofte,nu simteai si u nevoia de cva consistent???inseamna k ai un organism destul de puternic!!!akm mananci sanatos..adik normal..?
Annamaria_Dolce
Postat pe 24 Septembrie 2008 16:05
La ce am vazut eu pe aici cred k am sa incep si eo o dieta.Cred k cateava kg in minus nu miar strica.Ca sa avem ceva mai muta incrdere sau binevointa nu putem sa facem un concurs?
bestiuitza
Postat pe 24 Septembrie 2008 17:08
un mar si o rosie pe zi timp de 3 luni..?? asta nici tu nu o crezi.. plus 500 de abdomene in fiecare seara.. COME ONNNN!!

Postat pe 24 Septembrie 2008 17:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cate sanse?sau cata rabdare 12 De la: nico_dana2006 16 Iunie 2009 17:01
nou! 8 De la: Diavolyta_ 7 Mai 2009 00:09
PRIETENIA este doar un cuvant 21 De la: ralu_zar 6 Mai 2009 23:41
rochita de banchet... 3 De la: kudika_972424 19 August 2014 01:32
vreau sa slabesc:(( 69 De la: ioana_andreea27 13 August 2020 16:37