Setari Cookie-uri

Chiar exista acele persoane care sustin ca si-au gasit jumatatea??

Am citit de multe ori pe forum mesaje in care femei care au avut puterea sa scape din relatii esuate sustineau dupa ca au gasit ceea ce cautau si ca au gasit respectul , intelegerea de care nu au avut parte.
Este o modalitate de a te incuraja sau chiar exista oameni care sa te respecte si sa te inteleaga pentru cum esti???
shea
Postat pe 5 Octombrie 2008 14:23
Parintii mei implinesc in 2 zile 30 de ani de casnicie. S-au certat cateodata, dar de impaca s-au impacat repede. Batai, violenta sau inselat - niciodata. mama pare fericita, tata e introvert deci habar n-am. Ce vreau eu sa zic e ca se poate.
Kathara
Postat pe 5 Octombrie 2008 14:43
Da,am si eu un exemplu de cuplu,la 40 si ceva de ani,se iubesc atat de mult, sunt casatoriti de mai bine de 20 de ani,se alinta...cand e plecat el ea vb cu el la telefon si plange...sunt f apropiati, prin gesturi...e minunat
DeeaCatalina
Postat pe 6 Octombrie 2008 19:24
Da. fiecare-si gaseste jumatatea.
in fiecare casnicie, mai sunt si certuri, neintelegeri.
dar asta nu ii transforma pe respectivii in dusmani de moarte.
la inceput e greu, pentru ca fiecare are obiceiurile sale aproprii.
se fac compromisuri. te mai obisnuiesti cu gesturile si obiceiurile celuilalt (daca sunt minore, nimicuri; cum a pus cana, ca a lasat usa deschisa la baie, ca lui nu-i place cum aranjezi tu nu-stiu-ce, etc.)

dar, cand sunteti peste tot impreuna, la cumparaturi, petreceri, concedii, curatenie, gatitul mancarii, spalatul vaselor, la boala iti acorda ingrijire, sau tu lui (ca asa trebuie) vizite la parinti, cand discutati probleme de familie impreuna, cautand solutii si cazand de acord impreuna despre orice fel de situatie, inseamna ca ti-ai gasit perechea.



madame044
Postat pe 7 Octombrie 2008 12:08
Nu cred ca neaparat cei care se casatoresc sunt suflete pereche...Si de fapt jumatatea este acel om care te completeaza avand trasaturi de caracter care tie iti lipsesc sau dimpotriva , cel care iti seamana enorm?...hm...cred ca dupa o foarte lunga perioada de timp , uneori si o viata , tragand linie ...poti spune.."Da domne , omul asta este jumatatea mea"...
Kittynelle
Postat pe 7 Octombrie 2008 18:43
asa este, sufletul pereche nu este neaparat sotul/sotia.intalnirea cu sufletul pereche nu duce intotdeauna la casatorie,din pacate,foarte rar se materializeaza intr-o viata traita in comun.se zice ca cei care au norocul sa-l intalneasca ,sa-si cunoasca jumatatea in viata asta, sunt norocosi.intalnirea cu sufletul pereche ii marcheaza pe amandoi,caci e o relatie in care totul este reciproc.
so watch out for your steps
DeeaCatalina
Postat pe 8 Octombrie 2008 11:55
Normal ca se poate!De ce sa nu existe?Daca nu as crede ca exista undeva jumatatea mea...nu as mai crede in dragoste si asta ar fii foarte trist!Deci,da,exista,categric!
sweetpink
Postat pe 8 Octombrie 2008 12:02
Important e sa se faca (aproape) totul in doi ...

Cand gasesti un om care sa te iubeasca, cand plangi sa te ia in brate, macar de forma, sa te asculte cand ai ceva de spus si sa il intereseze cum te simti, ce iti doresti, ce ai pe suflet... atunci poti face pasul decisiv ...

nu pot numi neaparat "jumatate" ... e un termen cam idealist si relativ absolut f greu de atins ... ca si fericirea, de altfel ... dar cand ai parte de asa ceva langa tine, te poti simti norocos/ norocoasa

Postat pe 9 Octombrie 2008 16:33
De la: annne_marrrie, la data 2008-10-09 16:33:05Important e sa se faca (aproape) totul in doi ...

Cand gasesti un om care sa te iubeasca, cand plangi sa te ia in brate, macar de forma, sa te asculte cand ai ceva de spus si sa il intereseze cum te simti, ce iti doresti, ce ai pe suflet... atunci poti face pasul decisiv ...

nu pot numi neaparat "jumatate" ... e un termen cam idealist si relativ absolut f greu de atins ... ca si fericirea, de altfel ... dar cand ai parte de asa ceva langa tine, te poti simti norocos/ norocoasa

Mi se pare ca ceea ce spui tu inseamna a te multumi cu putin...si nu mi se pare ok...Adica de ce nu ai incredere ca se poate sa gasesti ceea ce se numeste "jumatatea ta"?
sweetpink
Postat pe 10 Octombrie 2008 17:29
ffff putine pers pot spune ca si-au gasut jumatatea. cred ca ar trebui sa cunoasti toate pers de pe lumea asta, sa tragi linie si sa spui domn'le cam asta e sufletul meu pereche. e o expresie mai mult metaforica "jumatatea mea". defineste relatia care te multumeste cel mai mult.

dar cred ca oricine isi are NASU!
bangla_soul
Postat pe 10 Octombrie 2008 20:15
nu trebuie sa treaca o viata ca sa stii cine e sufletul tau pereche,atunci cand il intalnesti pt prima oara,SIMTI..se simte din prima clipa..desi nu esti constient de asta.sufletele pereche se recunosc din prima
DeeaCatalina
Postat pe 10 Octombrie 2008 20:33
Draga Shea,
Singura care trebuie sa te respecte si sa te accepte asa cum esti ESTI TU. Daca vrei sa te respecte ceilalti si sa te accepte asa cum esti TREBUIE, in primul rand, SA TE RESPECTI TU SI SA TE ACCEPTI ASA CUM ESTI. Poate ca ti se pare didactic ceea ce-ti scriu, dar este adevarat. Nu stiu ce copilarie ai avut, nu stiu ce parinti ai avut, cum te-au tratat, nu stiu ce prieteni ai si ai avut, dar iti spun din proprie experienta ca, CU CAT INCERCI SA TE FACI SIMPATICA MAI MULT intr-un grup, CU CAT INCERCI SA PLACI MAI MULT, SA FII PE PLACUL CELORLALTI, cu atat rezultatele vor fi mai proaste. Cu alte cuvinte FII TU INSATI, fara sa faci eforturi sa pari altfel decat esti. Chiar daca ceilalti iti vor spune ca esti DEMODATA sau ca "te comporti ca o baba". Daca nu stii cine eti, cred ca esti suficient de tanara ca sa afli, ca sa te modelezi dupa propria dorinta. Astept intrebarile tale concrete, referitoare la situatie, ca sa stiu ce sa-ti raspund concret. Pnetru ca stiu ca urmatoarea ta intrebare va fi: CUM SA MA RESPECT PE MINE INSAMI? Raspunsul este simplu: respectandu-ti prioritatile. CAre iti sunt prioritatile in viata? Te-am dat gata cu intrebarea asta. Una mai clara: care iti sunt prioritatile pe anul in curs, sau pe anul 2009, ca anul 2008 se apropie de sfarsit? Faa-ti un plan al anului, al trimestrului, al lunii, daca iti este mai usor si urmareste-l cu tenacitate. Oricat de greu ti s-ar parea sa stii ca functioneaza, creste respectul de sine. Dar, nu exagera cu PROIECTELE. Nu uita SA TE SI ODIHNESTI, sa dormi si SA IESI SA TE PLIMBI IN PARC CAT MAI ESTE TIMP FRUMOS. Te astept cu intrebari. Imi poti trimite mesaj si putem coresponda prin intermediul e-mail-ului dupa a acest site. RIAAAAA

Postat pe 16 Octombrie 2008 10:56
De la: DeeaCatalina, la data 2008-10-08 11:55:58asa este, sufletul pereche nu este neaparat sotul/sotia.intalnirea cu sufletul pereche nu duce intotdeauna la casatorie,din pacate,foarte rar se materializeaza intr-o viata traita in comun.se zice ca cei care au norocul sa-l intalneasca ,sa-si cunoasca jumatatea in viata asta, sunt norocosi.intalnirea cu sufletul pereche ii marcheaza pe amandoi,caci e o relatie in care totul este reciproc.
so watch out for your steps


Stiu si eu, ''... o relatie in care TOTUL este reciproc ...'' ????? asta numesti tu SUFLET PERECHE ???

Deocamdata, atat cat poate sa-mi spuna mie experienta mea care NU-i prea vasta totusi (44 ani), cred ca sufletul (meu) pereche (a fost) este un om pentru care (eu am simtit) simti o legatura mai presus decat cea fizica, o conexiune intre tine, sufletul tau pereche si Divinitate! Asemenea lucruri ti se mai pot intampla pentru alte fiinte apropiate, din familie.

Poate asta este (a fost) valabil pentru mine, doar. Poate pentru altii este cu totul altceva. Totusi, ceea ce este pamantean, material, fizic, nu poate fi decat trecator ... Acel tip de conexiune la un nivel mult mai inalt se petrece fara alegerea noastra voita, ci ne este daruit ''de sus'', o iubire care ca si orice altceva se transforma cu timpul dar va avea la baza acel suport de la care a pornit. Aceasta este adevarata dragoste, si adevaratul suflet pereche, zic eu, cele cu care reusesti sa te conectezi la un nivel spiritual, deci superior celui fizic.
De acolo, de la nivelul spiritual se obtine o altfel de comunicare, incredibila, si cu totul altfel de rezultate in plan fizic.
Nici nu trebuie sa ti se daruiasca inapoi, sa ti se raspunda cu aceleasi vorbe, fapte, sentimente ... Ceea ce este sa vina si sa ti se daruiasca, va veni oricum ... ATUNCI CAND TREBUIE! asta nu presupune ca si ATUNCI CAND VREM NOI - ha, ha, ha...

Poate gresesc, nu stiu; poate altcineva stie mult mai bine.
Eu totusi cred ca daruim pentru ca asa simtim ca trebuie sa facem, atunci cand simtim ca trebuie sa facem un anumit lucru, si NU pentru ca sa primim inapoi ... chiar daca, trebuie sa recunoastem ca este dureros sa oferi dragoste si sa ai in schimb ... altceva sau ceva la un alt nivel decat ceea ce oferi tu ...

Si-ntr-un final CE ANUME CONTEAZA? Sa gasesti un suflet pereche ce-l vei avea inlantuit pe veci de glezna ta? Sau sa realizezi prin dragoste acea comuniune cu divinitatea?

Oricum ceea ce este pe pamant este facut din durere :)
Gradina Raiului am parasit-o de mult.
Ne bucuram de clipe si ne traim vremea!

Eu sunt bucuroasa pentru TOT ceea ce am avut.

agoldfish
Postat pe 18 Noiembrie 2008 12:44
eu n-am intrat in detalii,dar tot ce spui e adevarat.dragostea pt sufletul pereche te apropie de Dumnezeu si tot ce simti e de natura divina.dragostea neconditionata,adevarata,increderea in el,felul profund in care va simtiti unul pe celalalt,telepatia prezenta de la inceput, comunicarea fara cuvinte,prin priviri,intelegerea perfecta,siguranta sufletului,credinta si iubirea din tine.
DeeaCatalina
Postat pe 19 Noiembrie 2008 14:20
Eu ink nu am gasit jumatatea si ma chinui de 22 de ani:|...cea mai lunga relatie a fost doar de cateva luni, credeam k am gasit-o..dar..se pare ca m-am inselat enorm..raman cu credinta k va apare si ea intr-o buna zi:)
Stiti vb: ce-i al tau e pus deoparte!
Alexxandraa
Postat pe 19 Noiembrie 2008 14:30
Sunt de acord cu tine.Ma aflu intr-o situatie similara.Suntem impreuna de 5 ani,casatoriti de 3 si avem o fetita de 2 ani.Totul a fost ok pana am nascut,moment in care au inceput si problemele.Din pacate, abia odata cu responsabilitatile serioase si-a aratat adevarata fata.Nu m-a jignit niciodata,de agresat fizic nici nu se pune problema,dar...degeaba.Este inca sub influenta parintilor in special a mamei ,care il vede tot un pusti de 10 anisori, e foarte zgarcit,pesimist si cu asta cred ca am spus totul.Tot dupa nasterea fetitei au inceput si probleme in viata sexuala,in sensul ca nu stiu daca anul acesta am facut dragoste de 5 ori.(eu am 30 si el 32).Am tras o sg. concluzie:ori are pe altcineva,ori e bolnav ori se mastrbeaza.
Ce pot spune?Doar ca mi-a ajuns cutitul la gat dupa doi ani de discutii si iar discutii interminabile si m-am hotarat sa divortez.Oare gresesc,oare nu?Voi vedea pe pielea mea.
alexia3
Postat pe 28 Noiembrie 2008 14:55
ai dreptul la fericire!! cu totii avem.te admir pt curaj, o sa fie bine..oricum mai rau nu are cum sa fie..pt ca singuratatea in 2 doare mai mult si sa traiesti in minciuna nu e deloc bine.
DeeaCatalina
Postat pe 28 Noiembrie 2008 22:32
E pacat sa divortezi...incearca mai bine sa vezi ce e cu el...chiar daca ti-e greu, nu renunta usor, gaseste resurse sa-ti salvezi casnicia... aminteste-ti de ceea ce ti-a placut la el cand l-ai cunoscut, de ce ai dorit sa fie el tatal copilului tau...
Esti suparata acum si nu-i bine sa iei hotarari asa de dramatice pe un fond de criza...
Nu uita ca nu o sa gasesti usor un tata mai bun pentru fetita ta, decat tatal ei natural...
Relatia lui cu mama-sa e de alt tip, nu merita sa te necajesti pentru asta...
In rest, chiar daca la mijloc e o alta femeie, tu esti sotia si mama copilului lui, pastreaza-ti acest statut si nu renunta la lupta numai in cazul in care e violent fizic...
Mult succes si multa ...intelepciune!
spiridus_ariel
Postat pe 2 Decembrie 2008 23:27
SI PENTRU MINE CEL MAI BUN EXEMPLU SUNT PARINTII MEI.
SI MAMA NU MAI SPUN CE FEMEIE...AM AVUT CE INVATA



JUMATATEA NU TI-O GASESTI !!!ITI ESTE DESTINATA SI CAND TE ASTEPTI MAI PUTIN ATUNCI O INTALNESTI .E TRIMISA DE CEL DE SUS!!!
MagnifiQue_GiRL
Postat pe 3 Decembrie 2008 01:10
Da, eu pot spune ca mi am gasit jumatatea, si sunt foarte fericita. Va doresc si voua acelasi lucru.

Postat pe 3 Decembrie 2008 04:05
De la: spiridus_ariel, la data 2008-12-02 23:27:34E pacat sa divortezi...incearca mai bine sa vezi ce e cu el...chiar daca ti-e greu, nu renunta usor, gaseste resurse sa-ti salvezi casnicia... aminteste-ti de ceea ce ti-a placut la el cand l-ai cunoscut, de ce ai dorit sa fie el tatal copilului tau...
Esti suparata acum si nu-i bine sa iei hotarari asa de dramatice pe un fond de criza...
Nu uita ca nu o sa gasesti usor un tata mai bun pentru fetita ta, decat tatal ei natural...
Relatia lui cu mama-sa e de alt tip, nu merita sa te necajesti pentru asta...
In rest, chiar daca la mijloc e o alta femeie, tu esti sotia si mama copilului lui, pastreaza-ti acest statut si nu renunta la lupta numai in cazul in care e violent fizic...
Mult succes si multa ...intelepciune!


Ai DREPTATE, si totusi NU.
La fel am facut si eu, ne dorind sa repet experienta pe care a avut-o mama mea.

Concluzia?
Am fost un copil EXTREM de FERICIT, eu; extrem de norocos!!!!!
Am avut parte de o copilarie plina de lipsuri materiale, fara daruri, etc. INSA am cunoscut ADEVARATA DRAGOSTE, prin SACRIFICIU - de fapt si de drept MIE NU MI-A LIPSIT ABSOLUT NIMIC - doar ca as fi vrut ca mama sa fi avut ceva mult mai mult timp pentru a sta cu mine in loc sa se ingroape in treburile casnice ... A muncit ENORM intreaga ei viata, si inca mai munceste, neoprit ...

Fata de ea, EU, care as fi putut sa le ofer copiilor mei CU MULT MAI MULT, le-am oferit MULTI MAI MULTI NERVI, si APROAPE ca am reusit sa ma sinucid ... NU merita nici un barbat de pe acest pamant VRE UN SACRIFICIU; copii insa DA!, doar ei sunt singurii care merita sa le oferim toata dragostea noastra, intreaga noastra RABDARE - pe care N-o veti mai avea daca stati sa va mancati nervii cu un ''nesimtit''!

Copii trebuiesc crescuti intr-un CLIMAT DE IUBIRE!

Sanatatea voastra nervoasa este mai presus decat beneficiile MATERIALE sau de orice alta natura ce vi le poate oferi un barbat care NU VA IUBESTE! Va imbolnaviti stand alaturi de un ''nesimtit'', pentru ca asta este un om care va paraseste (SUFLETESTE!) in cel mai important moment al vietii, cand faceti cele mai mari eforturi VOI, din toate punctele de vedere: va parasiti slujba/cariera/scoala, va supuneti corpul la schimbari dramatice, renuntati la nopti intregi de somn cu lunile/anii, va dedicati TOT timpul copilului (LUI) si casei, va tineti in frau toata rabdarea de pe lume pentru a reusi sa cresteti si educa o mica faptura neajutorata si adesea indaratnica/plina de personalitate, si SI SI SI mai ales il iubiti, da inca IL AMI SI IUBITI pe cel de alturi - barbatul vietii voastre - oricat de rau v-ati simti, oricat de obobsita ati fi ...

Iar EI ce anume VA OFERA ???
Un sut in FUND? Si pentru asta sa-l mai si respectati???

Sa faca si ei cursuri de schimbat scutece, de infasat si spalat bebelusul, de hranit cu biberonul ... PACAT CA NU SE POT MULGE SI EI, sa simta TOATA DUREREA ce-o suportam noi ... si cand se fac ''golani'' mari, de cine sunt injurati? Tot de mama! Injurati-i DE TATA! oameni buni ...

Sa va iubiti, da, dar sa va si autorespectati DRAGI MAME.
Daca va iubiti copii, mai bine creste-i singura, sa cunoasca DRAGOSTEA voastra decat CERTURILE si NERVII pe care vi-i pot produce chiar si un SIMPLU nesimtit! Mai intai sa invete sa se poarte, sa FIE UN TATA si UN SOT BUN asa cum pretinde si EL de la noi!
agoldfish
Postat pe 3 Decembrie 2008 22:38
Da eu
mary79
Postat pe 5 Decembrie 2008 16:24
eu crd k e din ce in ce mai dificil sa gasesti sufletul ala pereche care te completeaza perfect...nu zic k nu exista dar sunt f izolate cazurile!la un moment dat tot va aparea ceva kre va distruge echilibrul ala perfect...
angel_in_disguise
Postat pe 5 Decembrie 2008 16:39
De la: angel_in_disguise, la data 2008-12-05 16:39:53eu crd k e din ce in ce mai dificil sa gasesti sufletul ala pereche care te completeaza perfect...nu zic k nu exista dar sunt f izolate cazurile!la un moment dat tot va aparea ceva kre va distruge echilibrul ala perfect...


cu pesimismul nu ajungi departe.schimba-ti modul asta pesimist d gandire si o sa te simti mult mai bine
DeeaCatalina
Postat pe 6 Decembrie 2008 11:58
eu am gasit ..........

Postat pe 6 Decembrie 2008 12:00
De la: DeeaCatalina, la data 2008-12-06 11:58:42
De la: angel_in_disguise, la data 2008-12-05 16:39:53eu crd k e din ce in ce mai dificil sa gasesti sufletul ala pereche care te completeaza perfect...nu zic k nu exista dar sunt f izolate cazurile!la un moment dat tot va aparea ceva kre va distruge echilibrul ala perfect...


cu pesimismul nu ajungi departe.schimba-ti modul asta pesimist d gandire si o sa te simti mult mai bine


nu e vorba de pesimism.. eu ma simt f bn momentan si am incetat sa l astept pe fat frumos...dak e sa fie o sa vina singur la mine!!eu sunt optimista de fel...asa k ai interpretat gresit ce am spus eu!
angel_in_disguise
Postat pe 6 Decembrie 2008 12:18
"la un moment dat tot va aparea ceva kre va distruge echilibrul ala perfect..."

fraza asta mi se pare super pesimista.

scuze daca am inteles gresit..dar asa suna.
DeeaCatalina
Postat pe 6 Decembrie 2008 12:22
intrebarea se pune altfel...ce e un suflet pereche?

pt mine inseamna acea pers care simte ce imi doresc...ce vreau sa spun....care ma iubeste...e alaturi de mine neconditionat......e acea pers de care nu ma pot dezlipi...nu ma pot satura....
e pers care te completeaza.........

Postat pe 6 Decembrie 2008 12:26
sufletul pereche e un om al carui suflet e identic cu al tau..de fapt e acelasi suflet in 2 trupuri..energia yin si yang.la inceput Dumnezeu ne-a facut un intreg,pe care l-a despartit apoi in 2 jumatati. legatura dintre sufletele pereche poate fi cel mai bine comparata cu legatura dintre gemeni.sunt f asemanatori,dar se completeaza perfect.sufletele lor au aceeasi putere de vibratie..aceeasi energie sufleteasca.sufletul pereche e persoana langa care poti fi tu 100%,in relatia cu el cad toate mastile.toata legatura asta spirituala e divina si ii apropie de sursa creatiei..Dumnezeu.

mie personal cel mai frumos si magic mi se pare momentul cand se intalnesc pt prima oara..si se recunosc in suflet..simt ca se cunosc de o viata si totul vine de la sine.
DeeaCatalina
Postat pe 6 Decembrie 2008 14:52
[quote name=\'DeeaCatalina\' date=\'2008-10-08 11:55:58\']asa este, sufletul pereche nu este neaparat sotul/sotia.intalnirea cu sufletul pereche nu duce intotdeauna la casatorie,din pacate,foarte rar se materializeaza intr-o viata traita in comun.se zice ca cei care au norocul sa-l intalneasca ,sa-si cunoasca jumatatea in viata asta, sunt norocosi.intalnirea cu sufletul pereche ii marcheaza pe amandoi,caci e o relatie in care totul este reciproc.
so watch out for your steps [/quote]

ai dreptate si sunt de acord si cu agoldfish...daca destinul ti-a scos in cale sufletul pereche se poate spune ca esti implinit..eu multumesc in fiecare zi de 12 ani incoace pentru clipa cand l-am intalnit si nu pot sa cred cata iubire am fost in stare sa daruiesc si sa primesc..si fara prea multe vorbe..iar daca ajungi sa traiesti si momentul in care simti sentimentul de sacrificiu pentru el..e sublim..nu ai trait degeaba. eu sunt o norocoasa
mariannecosette
Postat pe 6 Decembrie 2008 20:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Barbatul-capricorn 20 De la: kudika021802 15 Iunie 2009 01:09
sfat 4 De la: anastasia_m 19 Mai 2010 14:46
daca ignori barbtul gemeni.... 2 De la: kudika_14249 14 August 2012 21:38
Diferente de varsta intre parteneri 3 De la: kudika_27971 30 Ianuarie 2013 20:37
dieta cu apa!!!!!halp... 6 De la: geo_reincarcat_iara 20 Iulie 2010 23:03