Setari Cookie-uri

Ce parere aveti de haosul din spitale...........incompetenta cadrelor medicale.......spaga.......si lipsa de profesionalism!!!!

Sa va spun si eu o intamplare. Mi s-a facut rau si am fost dusa la Urgente de familie. Acolo, dupa ce am spus cum ma simt, care este istoricul meu medical, medicul mi-a spus:
"Mai mergeti si pe la biserica, mai spovediti-va."
Am ramas masca.
In primul rand nu se ridicase sa ma consulte, sa-mi verifice tensiunea sau alte investigatii obligatorii in cazuri urgente. Si ii spusesem ca sunt hipoglicemica, hipotensiva si ca am probleme cu inima.
L-am intrebat de ce ma trimite la biserica daca eu am nevoie de ajutor medical.
De ce nu ma trimite direct la cimitir, de ce sa mai ocolesc ?
Abia atunci s-a deranjat sa ma consulte.
Am trait s-o vad si pe asta...
dana_storm
Postat pe 30 August 2009 09:23
Buna fetelor, am citit mai toate mesajele de pe topic, si nu am vazut unul care sa fie pozitiv, care sa relateze o intamplare POZITIVA. Nu credeti ca exagerati putin? Vreti sa spuneti ca nici macar 1 data nu ati fost tratate bine intr un spital? Niciodata nu vi s a dat tratamentul corespunzator? Niciodata nu si au facut medicii datoria fara sa ceara bani? Intr adevar, sunt mult cazuri de neprofesionalism, dar sa nu generalizam! Eu, slava Domnului, nu am avut nici o experienta f neplacuta in spitale. Si nu vorbesc de cazurile in care m am dus la prieteni de familie care sunt medici. Am fost si singura, la urgente, nu am dat NICI UN LEU, si am fost tratat f bine. Am vazut chiar o chestie care m a impresionat f placut. Eram la ORL la urgente, si asteptam. Un mosnegut de la tara, era cu babuta lui cu basmale in cap. Era evident ca sunt oameni f saraci. O doctorita a iesit sa i ia buletinu si analizele, iar cand a iesit, i a dat o ciocolata mosului : "Am vazut pe buletin ca azi e ziua dvs. La multi ani!" Mi au dat lacrimile. Mai sunt si cazuri din astea, credeti ma! Nu mai generalizati, sunt medici fff buni, care stau prin spitale cate 12 ore, isi sacrifica viata de familie, muncesc pe branci si ajuta pe oricine. Nu i jigniti pe oamenii astia, ca nu merita!Ei va salveaza viata pana la urma...
inamina
Postat pe 30 August 2009 10:01
Cuvantul SPITAL= DEZASTRU. Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem pe acolo, mie nici in vizita nu-mi place sa merg la restu nici nu vreau sa ma gandesc.Si adevarul este ca noi oamenii i-am invatat pe DOCTORI sa primeasca SPAGA, iar acestia intrec orice limita nu fac diferenta intre clasele sociale.Eu sunt ferm convinsa ca banii luati de la cei nevoiasi nu ii vor folosi fericiti.LIPSA DE PROFESIONALISM=RAHAT.Stiu femeie care a trait zeci de ani de zile cu o foarfeca in ea.Vai si amar.Eu i-as da in judecata pe altfel de NON DOCTORI.VAI SI AMAR! MAI SUNT MILIOANE DE CAZURI SI MAI DRASTICE.TREBUIE NEAPARAT LUATE MASURI URGENTE.AICI E ADEVARATA CRIZA.MULTA SANATATE LA TOTI!
alexia24
Postat pe 30 August 2009 11:11
CE OM! CRED CA EU II RADEAM IN FATA.TI-A SPUS-O TIE PT CA IL DUREA CONSTIINTA PE EL DE ACEEA.SI I-AI DAT PLICU PANA LA URMA?SAU NU A FOST NECESAR?
alexia24
Postat pe 30 August 2009 11:14
ADEVARUL E CA SUNT F PUTINI DOCTORI CARE ISI IUBESC MESERIA SI PARCA DIN CE IN CE MAI RAR.O SINGURA DATA MI S-A INTORS STOMACUL PE DOS LA DOCTOR SI A FOST GROAZNIC: ERA PRIMA VIZITA LA GINECOLOGIE SI S-A COMPORTAT CU MINE CA SI CU O VACA. VROIAM SA-I DAU UN PACHET DE CAFEA CE AVEAM SI EU SI EA L-A REFUZAT DEAORECE II TREBUIA BANII.NICI NU VREAU SA IMI ADUC AMINTE DE CLIPELE ACELEA, DAR STIU CA DACA AS MAI FI NEVOITA SA MERG LA EA (AM UITAT SA ZIC CA ERA IN POLICLINICA ORADEA) AS INREGISTRA CONSULTATIA.ESTE RENUMITA OSVAR FLORINA.
alexia24
Postat pe 30 August 2009 11:24
Majoritatea medicilor din Romania sunt f bine pregatiti, iar rezultatele excelente le obtin fara aparatura performanta, cum exista in strainatate !
Datorita faptului ca la noi sistemul sanitar este la pamant, exista cazuri in care medicii primesc spagi, sau fac greseli grave ( cazurile cu greseli nu sunt f multe )
In Romania multi au probleme de sanatate datorita faptului ca sunt needucati ! Vin tarziu la controale, ignora simptomele, se trateaza dupa ureche si ajung la medic canduneori si din pacate este prea tarziu.
Eu cand imi caut un medic, intreb in stanga si in dreapta, il aleg dupa recomandari, astfel nu mi s-a intamplat vreodata sa isi bata cineva joc de mine !
Daca vi se pare ca docotii sunt inumai, reci, insensibili, aceste reactii sunt normale avand in vedere faptul ca sunt expusi multor cazuri dramatice ! ( chestie dovedita psihologic..si logica pana la urma )
Summer_
Postat pe 30 August 2009 11:30
De la: portitza_Maria, la data 2009-01-27 11:19:25am oroare pe pers incompetente sau isi fac treaba in ras.............cat mai repede.....sau isi trateaza pacientii cu indiferenta................
ai mei spun ca asa o sa fiu si eu............dar nu cred..........am obiceiul prost de a ma lua in gura cu asist med care nu isi fac treaba ...si cu doctorii............


Sa inteleg ca o sa fi si tu cadru medical?
valita76
Postat pe 30 August 2009 12:24

Exista cu adevarat probleme in sistemul sanitar insa nu din punctul de vedere al incompetentei cadrelor medicale ( pot exista si exceptii, padure fara uscaciuni nu exista, summer a avut un punct de vedere destul de obiectiv).

Daca doriti sa schimbati ceva, nu postand pe acest forum veti putea face acest lucru.

In prezent, in legislatia noastra, exista o multitudine de acte normative, prin care sunt reglementate diferitele componente ale activitatii sanitare, incepand cu Legea nr.3/1978, privind asigurarea sanatatii populatiei, cu modificarile ulterioare, pana la Legea nr. 46/21.01.2003, privind drepturile pacientului .


Numarul de telefon 0800800885 (gratuit) va sta la dispozitia pacientilor, care pot sesiza probleme in asigurarea asistentei medicale, precum si a medicilor, care sint incurajati sa informeze Ministerul cu privire la problemele intalnite in exercitarea profesiei. “Am infiintat aceasta linie telefonica pentru a da glas durerilor mute din sistemul de sanatate. Astfel, vocea pacientilor si a medicilor deopotriva se va auzi la Ministerul Sanatatii.

Succes dragii mei, luati atitudine acolo unde trebuie.
valita76
Postat pe 31 August 2009 09:03
Sunteþi nemulþumit de modul în care v-a trata un medic? Consideraþi cã nu aþi primit tratamentul corespunzãtor? Dacã vã aflaþi în aceastã situaþie, puteþi depune o reclamaþie la Colegiul Medicilor al cãrui membru este respectivul doctor.

Potrivit reglementãrilor în vigoare, plângerea împotriva unui medic poate fi depusã în termen de 6 luni. Reclamaþia impotriva medicului se depune în scris la colegiul pe raza caruia se afla unitatea medicala.
Douã acte normative reglementeazã acest lucru, adicã Legea 95/2006 ºi Statutul Colegiului Medicilor din România.


În statut este prevãzut cã „plângerea, sesizarea va fi înregistratã numai în cazul în care conþine elemente de identificare: nume, prenume, locul de muncã ale medicului împotriva cãruia se face, precum ºi numele, prenumele, adresa ºi semnãtura petentului. Plângerea se va depune personal sau prin mandat cu procurã ori poate fi trimisã prin scrisoare recomandatã cu confirmare de primire.Nu se vor înregistra plângerile trimise prin fax ori depuse sau trimise în copii.
valita76
Postat pe 31 August 2009 09:35

Apoi , daca tot nemultumiti sunteti , puteti sa-l actionati in instanta, dupa cum bine stiti exista un precedent , cazul dr. Ciomu.
Primaria Capitalei a platit deja 200.000 de euro pacientului mutilat de medicul Naum Ciomu,( a platit primaria pentru a nu se inchide spitalul) urmand ca restul despagubirilor, respectiv 300.000 de euro, sa fie platit pana in 2011.

valita76
Postat pe 31 August 2009 09:46
inevitabil se intampla,datorita celor care "tin sub aripa aceste spitale"haosul nu este creat de ei doctorii,ei doar traiesc efectele haosului,sunt multi medici care merg in spitale pentru vechime,nu pentru a trata,ei trateaza in particular....nu vedeti...?cei mai buni au cabinete particulare sau dreptul la libera prctica....ce care nu stiu ce sa faca sunt acei studenti sau rezidenti care nu le ajungi la nas nici cu prajina,asta este problema generala...pe vremuri era bataie pe posturi rurale ca oamenii stiau cu se traieste,acum banu vb si ce-i mai scump nu vedeti,nimeni nu mai da doi bani pe clitate,deci in concluzie n-eam pierdut calitatea umana....si cine o sa sufere cel mai mult vor fi urmatoarele generatii....nu mai zic nimic snt prea revoltata de ceea ce se intampla in lume.
lavinia_stefania
Postat pe 31 August 2009 16:10
nu stiu daca cineva care a postat mesaje in topicul asta a terminat 6 ani de medicina dar eu am facut-o...si de la 1 ianuarie,daca iau examenul de rezidentiat(specializare) o sa imi fac si specializarea inca 4-5 ani depinde ce ramura a medicinei voi urma....si stiti voi ce salariu voi avea dupa toata aceasta munca depusa in timpul facultatii si atata stres si munca in vara asta pentru examenul de rezi din noiembrie?(mentionez ca stau in constanta si am vazut marea de 2 ori in vara asta..pentru ca la mine nu a fost vara..ma tot rog sa ploua si sa fie frig ca m-am saturat pe canicula asta sa stau in casa si sa citesc)...ei bine voi avea salariul undeva in jur de 900 de ron...sper!deci 9 milioane de le vechi atat cat femeia de serviciu cred si mult mai putin ca doamnele asistente cu care voi colabora...
normal ca exista o frustrare cand stai pe banii parintilor 6 ani(si eu am muncit in fiecare vara ca m-am saturat de cat am cerut alor mei) si apoi dupa atata munca ai 9 milioane din care va trebui sa imi platesc si chiria,sa si mananc si sa mai merg si pe la congrese......de unde toate astea din 9 milioane o luna intreaga?
da e adevarat ca am facut medicina din pasiune dar cu pasiunea asta voi muri de foame daca nu vor fi ai mei sa ma sustina in continuare,pe parcursul specializarii de inca 5 ani!si eu sunt norocoasa ca familia mea are doar un singur plod....dar daca eram 3 frati?ce faceam?
m-a intrebat cineva zilele trecute ce parere am despre faptul ca studentele la medicina se prostitueaza...si iata parerea mea:se inhama la o munca de 6 ani (de dragul de a fi doctorite) dar nu stiu ce presupun astia 6 ani....cheltuieli o gramada pe carti,tratate,cursuri...nu e usor sa intretii pe cineva 6 ani nu 3 sau 4 cat sunt alte facultati...si uite asa nici ele nici parintii nu mai fac fata si se apuca fetele de cea mai usoara si mai veche meserie din lume pentru ca din asta ,cred eu ,se fac bani mai rapid....nu stiu....asta e parerea mea despre acest subiect
acum va intreb...se stiu toate lucrurile si aspectele astea?
unii spun ca mergi la 4 medici si ai 4 diagnostice.....uneori se intampla si asta..oricat de cititi ar fi si medicii astia,sunt si ei oameni si nu au cum sa le stie pe toate...nu-s zei,nu-s dumnezeu...
deci cand mai mergeti la un medic sa va ganditi la toate astea...ca sunt scarbiti de sistemul asta roman care nu motiveaza pe nimeni...
ps eu am avut si bursa in facultate...si tot stiu ca nu te ajungi cu banii daca nu te sustine cineva(sot,iubit,parinti...)
danny03121984ata
Postat pe 1 Septembrie 2009 12:54
De la: danny03121984ata, la data 2009-09-01 12:54:31nu stiu daca cineva care a postat mesaje in topicul asta a terminat 6 ani de medicina dar eu am facut-o...si de la 1 ianuarie,daca iau examenul de rezidentiat(specializare) o sa imi fac si specializarea inca 4-5 ani depinde ce ramura a medicinei voi urma....si stiti voi ce salariu voi avea dupa toata aceasta munca depusa in timpul facultatii si atata stres si munca in vara asta pentru examenul de rezi din noiembrie?(mentionez ca stau in constanta si am vazut marea de 2 ori in vara asta..pentru ca la mine nu a fost vara..ma tot rog sa ploua si sa fie frig ca m-am saturat pe canicula asta sa stau in casa si sa citesc)...ei bine voi avea salariul undeva in jur de 900 de ron...sper!deci 9 milioane de le vechi atat cat femeia de serviciu cred si mult mai putin ca doamnele asistente cu care voi colabora...
normal ca exista o frustrare cand stai pe banii parintilor 6 ani(si eu am muncit in fiecare vara ca m-am saturat de cat am cerut alor mei) si apoi dupa atata munca ai 9 milioane din care va trebui sa imi platesc si chiria,sa si mananc si sa mai merg si pe la congrese......de unde toate astea din 9 milioane o luna intreaga?
da e adevarat ca am facut medicina din pasiune dar cu pasiunea asta voi muri de foame daca nu vor fi ai mei sa ma sustina in continuare,pe parcursul specializarii de inca 5 ani!si eu sunt norocoasa ca familia mea are doar un singur plod....dar daca eram 3 frati?ce faceam?
m-a intrebat cineva zilele trecute ce parere am despre faptul ca studentele la medicina se prostitueaza...si iata parerea mea:se inhama la o munca de 6 ani (de dragul de a fi doctorite) dar nu stiu ce presupun astia 6 ani....cheltuieli o gramada pe carti,tratate,cursuri...nu e usor sa intretii pe cineva 6 ani nu 3 sau 4 cat sunt alte facultati...si uite asa nici ele nici parintii nu mai fac fata si se apuca fetele de cea mai usoara si mai veche meserie din lume pentru ca din asta ,cred eu ,se fac bani mai rapid....nu stiu....asta e parerea mea despre acest subiect
acum va intreb...se stiu toate lucrurile si aspectele astea?
unii spun ca mergi la 4 medici si ai 4 diagnostice.....uneori se intampla si asta..oricat de cititi ar fi si medicii astia,sunt si ei oameni si nu au cum sa le stie pe toate...nu-s zei,nu-s dumnezeu...
deci cand mai mergeti la un medic sa va ganditi la toate astea...ca sunt scarbiti de sistemul asta roman care nu motiveaza pe nimeni...
ps eu am avut si bursa in facultate...si tot stiu ca nu te ajungi cu banii daca nu te sustine cineva(sot,iubit,parinti...)



Domnisoara, te asigur ca ai inceput deja cu stangul.
Nu contesta nimeni ca-s salariile cadrelor medicale si a celor care lucreaza in acest sistem mici, mai ales ale rezidentilor, asta nu inseamna ca pacientul trebuie sa suporte cresterea salariala din buzunarul medicului, vina n-o poarta pacientul, poate si pacientul are salariul mai mic decat asteptarile medicului, ce sa faca?

"deci 9 milioane de le vechi atat cat femeia de serviciu cred si mult mai putin ca doamnele asistente cu care voi colabora"

Te asigur domnisoara ca femeia de servici are salariul minim pe economie (aprox. 600 lei), iar asistenta cu care " vei colabora" are salariul cu putin mai mult ca dumneata, dar asistenta cu studii superioare si cea care si-a dat principalul, pentru ca si asistentii isi dau dupa 5 ani principalul, asa cum o sa scapi si dumneata de rezidentiat dupa 5 ani si vei avea un salariu cu mult mai mare decat al asistentei ( de 3, 4 ori mai mare).
kudika046333
Postat pe 1 Septembrie 2009 16:17
De la: kudika046333, la data 2009-09-01 16:17:21
De la: danny03121984ata, la data 2009-09-01 12:54:31nu stiu daca cineva care a postat mesaje in topicul asta a terminat 6 ani de medicina dar eu am facut-o...si de la 1 ianuarie,daca iau examenul de rezidentiat(specializare) o sa imi fac si specializarea inca 4-5 ani depinde ce ramura a medicinei voi urma....si stiti voi ce salariu voi avea dupa toata aceasta munca depusa in timpul facultatii si atata stres si munca in vara asta pentru examenul de rezi din noiembrie?(mentionez ca stau in constanta si am vazut marea de 2 ori in vara asta..pentru ca la mine nu a fost vara..ma tot rog sa ploua si sa fie frig ca m-am saturat pe canicula asta sa stau in casa si sa citesc)...ei bine voi avea salariul undeva in jur de 900 de ron...sper!deci 9 milioane de le vechi atat cat femeia de serviciu cred si mult mai putin ca doamnele asistente cu care voi colabora...
normal ca exista o frustrare cand stai pe banii parintilor 6 ani(si eu am muncit in fiecare vara ca m-am saturat de cat am cerut alor mei) si apoi dupa atata munca ai 9 milioane din care va trebui sa imi platesc si chiria,sa si mananc si sa mai merg si pe la congrese......de unde toate astea din 9 milioane o luna intreaga?
da e adevarat ca am facut medicina din pasiune dar cu pasiunea asta voi muri de foame daca nu vor fi ai mei sa ma sustina in continuare,pe parcursul specializarii de inca 5 ani!si eu sunt norocoasa ca familia mea are doar un singur plod....dar daca eram 3 frati?ce faceam?
m-a intrebat cineva zilele trecute ce parere am despre faptul ca studentele la medicina se prostitueaza...si iata parerea mea:se inhama la o munca de 6 ani (de dragul de a fi doctorite) dar nu stiu ce presupun astia 6 ani....cheltuieli o gramada pe carti,tratate,cursuri...nu e usor sa intretii pe cineva 6 ani nu 3 sau 4 cat sunt alte facultati...si uite asa nici ele nici parintii nu mai fac fata si se apuca fetele de cea mai usoara si mai veche meserie din lume pentru ca din asta ,cred eu ,se fac bani mai rapid....nu stiu....asta e parerea mea despre acest subiect
acum va intreb...se stiu toate lucrurile si aspectele astea?
unii spun ca mergi la 4 medici si ai 4 diagnostice.....uneori se intampla si asta..oricat de cititi ar fi si medicii astia,sunt si ei oameni si nu au cum sa le stie pe toate...nu-s zei,nu-s dumnezeu...
deci cand mai mergeti la un medic sa va ganditi la toate astea...ca sunt scarbiti de sistemul asta roman care nu motiveaza pe nimeni...
ps eu am avut si bursa in facultate...si tot stiu ca nu te ajungi cu banii daca nu te sustine cineva(sot,iubit,parinti...)



Domnisoara, te asigur ca ai inceput deja cu stangul.
Nu contesta nimeni ca-s salariile cadrelor medicale si a celor care lucreaza in acest sistem mici, mai ales ale rezidentilor, asta nu inseamna ca pacientul trebuie sa suporte cresterea salariala din buzunarul medicului, vina n-o poarta pacientul, poate si pacientul are salariul mai mic decat asteptarile medicului, ce sa faca?

"deci 9 milioane de le vechi atat cat femeia de serviciu cred si mult mai putin ca doamnele asistente cu care voi colabora"

Te asigur domnisoara ca femeia de servici are salariul minim pe economie (aprox. 600 lei), iar asistenta cu care " vei colabora" are salariul cu putin mai mult ca dumneata, dar asistenta cu studii superioare si cea care si-a dat principalul, pentru ca si asistentii isi dau dupa 5 ani principalul, asa cum o sa scapi si dumneata de rezidentiat dupa 5 ani si vei avea un salariu cu mult mai mare decat al asistentei ( de 3, 4 ori mai mare).


Da, asa e... stimata domnisoara... Ai inceput cu stangul.
Sa stii ca si altii au terminat facultate.
Dar, de exemplu, nu-i vei da spaga inginerului constructor ca sa-ti construiasca o casa asa cum trebuie, o va face bine pentru ca asa a invatat. Asta e meseria lui.
Toata lumea care gandeste cat de cat stie ca e foarte greu sa ajungi medic. Inveti toata viata.
Dar ma intristeaza cei care nu se uita la pacient decat daca ii da bani.
Si nu vorbesc doar de medici... si asistentele fac la fel.
Am scris mai sus o intamplare adevarata pe care am trait-o eu.
Sa ma spun una.
Cand am nascut, am fost uitata mai mult de 24 de ore in salonul postnatal.
Dupa ce am nascut nu s-a mai uitat nimeni la mine. Nu ma puteam misca (ulterior am aflat ca aveam tensiune 7).
Nimeni nu ma intreba nimic... asistentele treceau pe langa mine de parca as fi disparut.
Familia ma cauta disperata si li se spunea ca nu sunt in maternitate. Eram chiar langa camera asistentelor.
SI DADUSEM SI SPAGA !!!!

dana_storm
Postat pe 1 Septembrie 2009 17:10
Eu v-as sfatui sa nu mai mergeti deloc la medic, sa va tratati singuri, eventual sa mergeti in strainatate unde sunt medici buni !

In orice domeniu exista uscaturi, oameni nepregatiti ! Si mai ales la noi in Romania, unde multe institutii sunt la pamant. De aia iau medicii spaga, de aia iau profesorii spaga, de aia exista nedreptate !
Incompetenta exista la tot pasul !
Summer_
Postat pe 1 Septembrie 2009 17:48
Aoleu! Da ce pornite sunteti impotriva fetei care a terminat medicina! Ca sa nu mai spun de abordarea comunista, gen "domnisoara"... Si de ce a pornit o cu stangul, ca nu inteleg?
Asta nu mi place in tara asta, ca oamenii generalizeaza! Ca toti medicii sunt incompetenti, ca toti politicienii sunt corupti, ca toti profesorii sunt nu stiu cum...Oameni buni! Cum adica NUMAI la medic se da spaga??? V-ati construit vreodata o casa? Sau macar o reparatie mica ati avut? Muncitorii aia muncesc de mantuiala daca nu le dai PE LANGA BANI, si un pachet de tigari, o tuica, o cafea, ceva mancarica...La profesori, nu va duceati de 8 martie sau de Craciun cu o cafeluta, un parfumel, ceva? La primarie, daca aveti nevoie de o aprobare, sau orice hartie, va duceti cu mana-n...? Ce vorbiti fratilor? Peste tot se da spagaaaa!!!! Daca vreti sa schimbati ceva, nu mai dati bani aiurea, si dati in judecata pe cei care vi-i cer. Inregistrati-i cu telefonu, si dati filmarea la televiziuni, faceti-i de tot rahatul, sa se sature...
inamina
Postat pe 2 Septembrie 2009 09:45
De la: inamina, la data 2009-09-02 09:45:44Aoleu! Da ce pornite sunteti impotriva fetei care a terminat medicina! Ca sa nu mai spun de abordarea comunista, gen "domnisoara"... Si de ce a pornit o cu stangul, ca nu inteleg?
Asta nu mi place in tara asta, ca oamenii generalizeaza! Ca toti medicii sunt incompetenti, ca toti politicienii sunt corupti, ca toti profesorii sunt nu stiu cum...Oameni buni! Cum adica NUMAI la medic se da spaga??? V-ati construit vreodata o casa? Sau macar o reparatie mica ati avut? Muncitorii aia muncesc de mantuiala daca nu le dai PE LANGA BANI, si un pachet de tigari, o tuica, o cafea, ceva mancarica...La profesori, nu va duceati de 8 martie sau de Craciun cu o cafeluta, un parfumel, ceva? La primarie, daca aveti nevoie de o aprobare, sau orice hartie, va duceti cu mana-n...? Ce vorbiti fratilor? Peste tot se da spagaaaa!!!! Daca vreti sa schimbati ceva, nu mai dati bani aiurea, si dati in judecata pe cei care vi-i cer. Inregistrati-i cu telefonu, si dati filmarea la televiziuni, faceti-i de tot rahatul, sa se sature...


Sincera sa fiu, eu din bun simt ma duc cu o mica atentie, oriunde !
Ei nu vor sa schimbe ceva, lor le plage sa se planga !
Summer_
Postat pe 2 Septembrie 2009 10:05
De la: dana_storm, la data 2009-09-01 17:10:50
De la: kudika046333, la data 2009-09-01 16:17:21
De la: danny03121984ata, la data 2009-09-01 12:54:31nu stiu daca cineva care a postat mesaje in topicul asta a terminat 6 ani de medicina dar eu am facut-o...si de la 1 ianuarie,daca iau examenul de rezidentiat(specializare) o sa imi fac si specializarea inca 4-5 ani depinde ce ramura a medicinei voi urma....si stiti voi ce salariu voi avea dupa toata aceasta munca depusa in timpul facultatii si atata stres si munca in vara asta pentru examenul de rezi din noiembrie?(mentionez ca stau in constanta si am vazut marea de 2 ori in vara asta..pentru ca la mine nu a fost vara..ma tot rog sa ploua si sa fie frig ca m-am saturat pe canicula asta sa stau in casa si sa citesc)...ei bine voi avea salariul undeva in jur de 900 de ron...sper!deci 9 milioane de le vechi atat cat femeia de serviciu cred si mult mai putin ca doamnele asistente cu care voi colabora...
normal ca exista o frustrare cand stai pe banii parintilor 6 ani(si eu am muncit in fiecare vara ca m-am saturat de cat am cerut alor mei) si apoi dupa atata munca ai 9 milioane din care va trebui sa imi platesc si chiria,sa si mananc si sa mai merg si pe la congrese......de unde toate astea din 9 milioane o luna intreaga?
da e adevarat ca am facut medicina din pasiune dar cu pasiunea asta voi muri de foame daca nu vor fi ai mei sa ma sustina in continuare,pe parcursul specializarii de inca 5 ani!si eu sunt norocoasa ca familia mea are doar un singur plod....dar daca eram 3 frati?ce faceam?
m-a intrebat cineva zilele trecute ce parere am despre faptul ca studentele la medicina se prostitueaza...si iata parerea mea:se inhama la o munca de 6 ani (de dragul de a fi doctorite) dar nu stiu ce presupun astia 6 ani....cheltuieli o gramada pe carti,tratate,cursuri...nu e usor sa intretii pe cineva 6 ani nu 3 sau 4 cat sunt alte facultati...si uite asa nici ele nici parintii nu mai fac fata si se apuca fetele de cea mai usoara si mai veche meserie din lume pentru ca din asta ,cred eu ,se fac bani mai rapid....nu stiu....asta e parerea mea despre acest subiect
acum va intreb...se stiu toate lucrurile si aspectele astea?
unii spun ca mergi la 4 medici si ai 4 diagnostice.....uneori se intampla si asta..oricat de cititi ar fi si medicii astia,sunt si ei oameni si nu au cum sa le stie pe toate...nu-s zei,nu-s dumnezeu...
deci cand mai mergeti la un medic sa va ganditi la toate astea...ca sunt scarbiti de sistemul asta roman care nu motiveaza pe nimeni...
ps eu am avut si bursa in facultate...si tot stiu ca nu te ajungi cu banii daca nu te sustine cineva(sot,iubit,parinti...)



Domnisoara, te asigur ca ai inceput deja cu stangul.
Nu contesta nimeni ca-s salariile cadrelor medicale si a celor care lucreaza in acest sistem mici, mai ales ale rezidentilor, asta nu inseamna ca pacientul trebuie sa suporte cresterea salariala din buzunarul medicului, vina n-o poarta pacientul, poate si pacientul are salariul mai mic decat asteptarile medicului, ce sa faca?

"deci 9 milioane de le vechi atat cat femeia de serviciu cred si mult mai putin ca doamnele asistente cu care voi colabora"

Te asigur domnisoara ca femeia de servici are salariul minim pe economie (aprox. 600 lei), iar asistenta cu care " vei colabora" are salariul cu putin mai mult ca dumneata, dar asistenta cu studii superioare si cea care si-a dat principalul, pentru ca si asistentii isi dau dupa 5 ani principalul, asa cum o sa scapi si dumneata de rezidentiat dupa 5 ani si vei avea un salariu cu mult mai mare decat al asistentei ( de 3, 4 ori mai mare).


Da, asa e... stimata domnisoara... Ai inceput cu stangul.
Sa stii ca si altii au terminat facultate.
Dar, de exemplu, nu-i vei da spaga inginerului constructor ca sa-ti construiasca o casa asa cum trebuie, o va face bine pentru ca asa a invatat. Asta e meseria lui.
Toata lumea care gandeste cat de cat stie ca e foarte greu sa ajungi medic. Inveti toata viata.
Dar ma intristeaza cei care nu se uita la pacient decat daca ii da bani.
Si nu vorbesc doar de medici... si asistentele fac la fel.
Am scris mai sus o intamplare adevarata pe care am trait-o eu.
Sa ma spun una.
Cand am nascut, am fost uitata mai mult de 24 de ore in salonul postnatal.
Dupa ce am nascut nu s-a mai uitat nimeni la mine. Nu ma puteam misca (ulterior am aflat ca aveam tensiune 7).
Nimeni nu ma intreba nimic... asistentele treceau pe langa mine de parca as fi disparut.
Familia ma cauta disperata si li se spunea ca nu sunt in maternitate. Eram chiar langa camera asistentelor.
SI DADUSEM SI SPAGA !!!!



Draga mea, sunt milioane de studenti in ziua de astazi care termina o facultate si un master si nu isi gasesc loc de munca sa poata practica ceea ce am inv atatia ani! Deci ajung pe un salar maxim ca si al tau adica 9 milioane.Ce te plangi? Deja te plangi? Nici nu ai inceput si deja te plangi. Trebuia sa te gandesti de la INCEPUT ca e mic salariul, si ca "pasiunea" (nu stiu cum o poti numi pasiune cand te gandesti numai la bani!) nu e banoasa. Si ce propui prin ps eu am avut si bursa in facultate...si tot stiu ca nu te ajungi cu banii daca nu te sustine cineva(sot,iubit,parinti...)vrei sa iti dam noi bani pentru facultate? Te crezi singura care face o facultate si nu ii ajung bani pentru cursuri si pentru platile la fac? Te inseli draga mea, sunt milioane de tineri CARE NU AU BANI PENTRU FACULTATE ce sa mai zici de master, eu mai am un an de liceu, si DA vreau sa merg mai departe la faculta, dar ca sa pot face o facultate trebuie sa imi gasesc un loc de MUNCA sa imi castig banii pentru faculta, nu sa cer de la parinti. Stiu ca nu poti cu amandoua, dar daca vrei iti spun eu ca poti. Si eu vreau la litere, pentru ca vreau sa ma fac profesor.Si sa stii ca si salariile prof sunt f mici, in cel mai bun caz ai 900 lei :)) asa ca?Dar nu incep cu asta, incep cu gandul k voi face ceea ce imi place, si cu speranta ca va fii bine, te poti descurca si dintr-un salar mic, daca vrei. Si faptul ca ne scoti noua ochi pentru "investitia" in facultate, nu ne incalzeste cu nimic, si altii "au investit" in facultate, si in profesia pe care si-au ales-o si asta nu inseamna ca cere spaga cuiva pentru ca nu a avut bani pentru fac si ca s-a chinuit sa term o fac, financiar vorbind. In ziua de azi totul se rezuma la BANI.
De ce???
ralukutzza
Postat pe 2 Septembrie 2009 10:29
De la: Ralukutzza, la data 2009-09-02 10:29:58Draga mea, sunt milioane de studenti in ziua de astazi care termina o facultate si un master si nu isi gasesc loc de munca sa poata practica ceea ce am inv atatia ani! Deci ajung pe un salar maxim ca si al tau adica 9 milioane.Ce te plangi? Deja te plangi? Nici nu ai inceput si deja te plangi. Trebuia sa te gandesti de la INCEPUT ca e mic salariul, si ca "pasiunea" (nu stiu cum o poti numi pasiune cand te gandesti numai la bani!) nu e banoasa. Si ce propui prin ps eu am avut si bursa in facultate...si tot stiu ca nu te ajungi cu banii daca nu te sustine cineva(sot,iubit,parinti...)vrei sa iti dam noi bani pentru facultate? Te crezi singura care face o facultate si nu ii ajung bani pentru cursuri si pentru platile la fac? Te inseli draga mea, sunt milioane de tineri CARE NU AU BANI PENTRU FACULTATE ce sa mai zici de master, eu mai am un an de liceu, si DA vreau sa merg mai departe la faculta, dar ca sa pot face o facultate trebuie sa imi gasesc un loc de MUNCA sa imi castig banii pentru faculta, nu sa cer de la parinti. Stiu ca nu poti cu amandoua, dar daca vrei iti spun eu ca poti. Si eu vreau la litere, pentru ca vreau sa ma fac profesor.Si sa stii ca si salariile prof sunt f mici, in cel mai bun caz ai 900 lei :)) asa ca?Dar nu incep cu asta, incep cu gandul k voi face ceea ce imi place, si cu speranta ca va fii bine, te poti descurca si dintr-un salar mic, daca vrei. Si faptul ca ne scoti noua ochi pentru "investitia" in facultate, nu ne incalzeste cu nimic, si altii "au investit" in facultate, si in profesia pe care si-au ales-o si asta nu inseamna ca cere spaga cuiva pentru ca nu a avut bani pentru fac si ca s-a chinuit sa term o fac, financiar vorbind. In ziua de azi totul se rezuma la BANI.
De ce???


Draga mea, mai intai intra la facultate, asteapta cateva luni si vei vedea ce inseamna facultate, alt oras, sa vezi cum se duc banii si multe altele ! Daca vrei sa te faci profesoara, mai intai ai grija sa faci facultatea bine, sa inveti ceva si sa nu iesi o incompetenta care e reclamata la inspectorat !
Summer_
Postat pe 2 Septembrie 2009 10:37
Am sa iti spun eu de ce, din punctul meu de vedere. Si eu sunt cadru medical si am facut toate scolile posibile ca sa ajung unde am ajuns. Si eu fac din pasiune ceea ce fac, dar cand merg in fiecare zi la servici si dau doar de amenintari de genul: n-avem bani sa va platim salariile, trebuie sa facem reduceri de personal, nu va justificati activitatea... etc... iti garantez ca-ti vine sa-ti iei campii si sa nu mai pui atata suflet in ceea ce faci. Peste toate astea, cand vine medicul X (de regula rezident...) cu nasul pe sus si-ti da niste indicatii aiurea fara sa accepte ca s-ar putea sa greseasca, cand vine asistenta X care habar n-are de meserie dar este apreciata pentru alte "calitati" pe care le are, iti garantez ca oricat ai vrea sa-ti faci cu drag meseria, chiar nu mai poti. Si ca sa fie totul cat se poate de frumos, degeaba sunt 10 care fac din pasiune ceea ce fac ca in jurul lor roiesc altii incompetenti, oamenii te judeca si pe tine prin ceea ce fac ei, nu stau sa iti vada tie calitatile. Si uite-asa, chiar te apuca lehamitea si ajungi sa fii un robot care devine om doar cand i se termina programul de lucru si inca o data in ziua cand ii intra salarul...
Probabil cineva se va gasi sa spuna ca in sistemul privat e mai bine. Da, e mai bine din punct de vedere al faptului ca platesti chitanta si beneficiezi de servicii de calitate. Dar cata lume isi permite acest lucru?
Lucia38
Postat pe 2 Septembrie 2009 10:50
De la: Summer_, la data 2009-09-02 10:37:56
De la: Ralukutzza, la data 2009-09-02 10:29:58Draga mea, sunt milioane de studenti in ziua de astazi care termina o facultate si un master si nu isi gasesc loc de munca sa poata practica ceea ce am inv atatia ani! Deci ajung pe un salar maxim ca si al tau adica 9 milioane.Ce te plangi? Deja te plangi? Nici nu ai inceput si deja te plangi. Trebuia sa te gandesti de la INCEPUT ca e mic salariul, si ca "pasiunea" (nu stiu cum o poti numi pasiune cand te gandesti numai la bani!) nu e banoasa. Si ce propui prin ps eu am avut si bursa in facultate...si tot stiu ca nu te ajungi cu banii daca nu te sustine cineva(sot,iubit,parinti...)vrei sa iti dam noi bani pentru facultate? Te crezi singura care face o facultate si nu ii ajung bani pentru cursuri si pentru platile la fac? Te inseli draga mea, sunt milioane de tineri CARE NU AU BANI PENTRU FACULTATE ce sa mai zici de master, eu mai am un an de liceu, si DA vreau sa merg mai departe la faculta, dar ca sa pot face o facultate trebuie sa imi gasesc un loc de MUNCA sa imi castig banii pentru faculta, nu sa cer de la parinti. Stiu ca nu poti cu amandoua, dar daca vrei iti spun eu ca poti. Si eu vreau la litere, pentru ca vreau sa ma fac profesor.Si sa stii ca si salariile prof sunt f mici, in cel mai bun caz ai 900 lei :)) asa ca?Dar nu incep cu asta, incep cu gandul k voi face ceea ce imi place, si cu speranta ca va fii bine, te poti descurca si dintr-un salar mic, daca vrei. Si faptul ca ne scoti noua ochi pentru "investitia" in facultate, nu ne incalzeste cu nimic, si altii "au investit" in facultate, si in profesia pe care si-au ales-o si asta nu inseamna ca cere spaga cuiva pentru ca nu a avut bani pentru fac si ca s-a chinuit sa term o fac, financiar vorbind. In ziua de azi totul se rezuma la BANI.
De ce???


Draga mea, mai intai intra la facultate, asteapta cateva luni si vei vedea ce inseamna facultate, alt oras, sa vezi cum se duc banii si multe altele ! Daca vrei sa te faci profesoara, mai intai ai grija sa faci facultatea bine, sa inveti ceva si sa nu iesi o incompetenta care e reclamata la inspectorat !

Femeie tu chiar ai cv cu mn ... de unde stii k voi fii o incompetenta, stai linistita ca ma duce capul.Si nu am zis k e usor cu facultatea si cu banii, daca citesti mai bine vei vedea ce am vrut sa zic , asa k mai bine ai sta in banca ta! Ms.
ralukutzza
Postat pe 2 Septembrie 2009 15:12
De la: Ralukutzza, la data 2009-09-02 15:12:57Femeie tu chiar ai cv cu mn ... de unde stii k voi fii o incompetenta, stai linistita ca ma duce capul.Si nu am zis k e usor cu facultatea si cu banii, daca citesti mai bine vei vedea ce am vrut sa zic , asa k mai bine ai sta in banca ta! Ms.


Of...eu ti-am zis ca mai intai trebuie sa intri la facultate, dupa care iti poti permite sa vb, eventual sa ai o viziune supra-optimista fata de anumite aspecte ale vietii ! Nu am spus ca vei fi o incompetenta, am spus ca in ziua de azi, ies multi profesori de mana a 2a, a 3a, pt ca nu prea le mai arde sa puna mana pe carte ( asa cum ar trebui sa faca pt a pregati viitorii elevi ) ! Imi permit sa afirm aceste lucruri pt ca am parinti, rude, care lucreaza in invatamant, sus de tot unde nu multi ajung ! Iar parintii mei sunt nevoiti sa ,,arda'' multi incompetenti, asa ca te-am atentionat, ca sa nu ajungi acolo !
Asa ca incearca mai intai sa inveti la facultate, lasa joburile si visele de adolescenta, studenta, profesoara wanna be !
Summer_
Postat pe 2 Septembrie 2009 15:53
aoleu am inteles ca unii care scriu pe site-ul asta au si respectiv in topicul asta nu gandesc deloc!!!!!
eu nu am spus ca medicii sunt indreptatiti sa ia spaga,ci ca multi sunt frustrati de multele cheltuieli!!!
si pentru cine a spus ca eu am inceput cu stangul,se inseala amarnic!!nu permit nimanui sa ma judece si sa ma catalogheze fara sa ma cunoasca pentru ca eu nu am facut asta cu nimeni!!!
si fara apelative de genul ..."domnisoara"...
si eu am muncit in facultate in fiecare vara si din greu....ba chiar in vara anului 5 am am ajuns in spital din cauza suprasolocitarii fizice...si de atunci au inceput problemele mele cu tiroida care vor dura toata VIATA....SI ASTA DE CE?pentru ca munceam din greu ca sa nu mai cer bani alor mei!!!
cineva spus ca ma gandesc numai la bani si se inseala din nou...eu am expus aici cate ceva legate de aspectul financiar pentru ca asta e tema topicului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......spaga...inseamna bani dati pentru a fi tratat mai...nu stiu cum....
si asa cum spunea cineva mai sus bani si atentii am dat si eu o gramada si profesorilor si invatatoarei si secretarelor o mica atentie ca altfel nu-mi dadea adeverinta...si multe multe alte domenii in care se ia spaga dar nu sunt amintite aici!
asa ca,aviz amatorilor care judeca o persoana fara sa o cunoasca,eu as spune sa nu mai faceti asta pentru ca eu nu am judecat pe nimeni care a scris aici!!!!!
eu v-am amintit doar niste aspecte din viata unui medic pe care multi nu le stiu!
sunt madra ca am terminat medicina si o sa fiu un medic foarte bun,care nu va conditiona actul medical de mici atentii!!!
danny03121984ata
Postat pe 2 Septembrie 2009 23:21
De la: danny03121984ata, la data 2009-09-02 23:21:56aoleu am inteles ca unii care scriu pe site-ul asta au si respectiv in topicul asta nu gandesc deloc!!!!!
eu nu am spus ca medicii sunt indreptatiti sa ia spaga,ci ca multi sunt frustrati de multele cheltuieli!!!
si pentru cine a spus ca eu am inceput cu stangul,se inseala amarnic!!nu permit nimanui sa ma judece si sa ma catalogheze fara sa ma cunoasca pentru ca eu nu am facut asta cu nimeni!!!
si fara apelative de genul ..."domnisoara"...
si eu am muncit in facultate in fiecare vara si din greu....ba chiar in vara anului 5 am am ajuns in spital din cauza suprasolocitarii fizice...si de atunci au inceput problemele mele cu tiroida care vor dura toata VIATA....SI ASTA DE CE?pentru ca munceam din greu ca sa nu mai cer bani alor mei!!!
cineva spus ca ma gandesc numai la bani si se inseala din nou...eu am expus aici cate ceva legate de aspectul financiar pentru ca asta e tema topicului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......spaga...inseamna bani dati pentru a fi tratat mai...nu stiu cum....
si asa cum spunea cineva mai sus bani si atentii am dat si eu o gramada si profesorilor si invatatoarei si secretarelor o mica atentie ca altfel nu-mi dadea adeverinta...si multe multe alte domenii in care se ia spaga dar nu sunt amintite aici!
asa ca,aviz amatorilor care judeca o persoana fara sa o cunoasca,eu as spune sa nu mai faceti asta pentru ca eu nu am judecat pe nimeni care a scris aici!!!!!
eu v-am amintit doar niste aspecte din viata unui medic pe care multi nu le stiu!
sunt madra ca am terminat medicina si o sa fiu un medic foarte bun,care nu va conditiona actul medical de mici atentii!!!



Nu stii mai ca asta e obiceiul romanului ? Sa ,,dea'' in medici,, profesori, dar uita ca profesorii i-au pregatit, medicii au grija de viata lor etc
Summer_
Postat pe 2 Septembrie 2009 23:24
De la: Summer_, la data 2009-09-02 15:53:24
De la: Ralukutzza, la data 2009-09-02 15:12:57Femeie tu chiar ai cv cu mn ... de unde stii k voi fii o incompetenta, stai linistita ca ma duce capul.Si nu am zis k e usor cu facultatea si cu banii, daca citesti mai bine vei vedea ce am vrut sa zic , asa k mai bine ai sta in banca ta! Ms.


Of...eu ti-am zis ca mai intai trebuie sa intri la facultate, dupa care iti poti permite sa vb, eventual sa ai o viziune supra-optimista fata de anumite aspecte ale vietii ! Nu am spus ca vei fi o incompetenta, am spus ca in ziua de azi, ies multi profesori de mana a 2a, a 3a, pt ca nu prea le mai arde sa puna mana pe carte ( asa cum ar trebui sa faca pt a pregati viitorii elevi ) ! Imi permit sa afirm aceste lucruri pt ca am parinti, rude, care lucreaza in invatamant, sus de tot unde nu multi ajung ! Iar parintii mei sunt nevoiti sa ,,arda'' multi incompetenti, asa ca te-am atentionat, ca sa nu ajungi acolo !
Asa ca incearca mai intai sa inveti la facultate, lasa joburile si visele de adolescenta, studenta, profesoara wanna be !

1. la mana nu imi stii rezultatele scolare si lucrul care ma determinat sa merg sper asta (daca esti asa curioasa am sa iti spun cu dorinta sa nu interpretezi faptul k ma laud pt ca nu asta vreau) anul trecut cls a11a am terminat-o cu 9.60 (la un liceu f bun din arad, daca vrei cauta pe internet Vasile Goldis si vei vedea k nu mint)
2. la mana profii mei sunt cei care ma indeamna, insista chiar sa merg mai departe pe asta...si nu cred k un profesor (de engleza kre MA ROAGA sa nu ma gandesc la altceva decat la asta, sa merg pe engleza mi-ar spune cu atata insistenta daca nu ar stii ce pot)
3. la mana nu sunt nici o profesoara wanna be, oi fii eu adolescenta dar cred ca am trecut de varsta la care fetitele nu stiu altceva decat dorinta de a devenii profesor sau medic.
4. la mana daca eu vad ca nu ma descurc , ca nu ma duce mintea stai linistita ca nu ma duc sa imi bat joc de niste copii, dat fiind faptul k ador copii, si eu la randul meu urasc profesorii de duzina, care vin la catedra cu pretentii exagerate dar nivelul lor mediocru ne trage pe noi in jos.
asta e ...atat am vrut sa zic

imi cer scuze tipei al cui e topicul, ca am deviat de la subiect...
ralukutzza
Postat pe 3 Septembrie 2009 14:44
De la: danny03121984ata, la data 2009-09-02 23:21:56aoleu am inteles ca unii care scriu pe site-ul asta au si respectiv in topicul asta nu gandesc deloc!!!!!
eu nu am spus ca medicii sunt indreptatiti sa ia spaga,ci ca multi sunt frustrati de multele cheltuieli!!!
si pentru cine a spus ca eu am inceput cu stangul,se inseala amarnic!!nu permit nimanui sa ma judece si sa ma catalogheze fara sa ma cunoasca pentru ca eu nu am facut asta cu nimeni!!!
si fara apelative de genul ..."domnisoara"...
si eu am muncit in facultate in fiecare vara si din greu....ba chiar in vara anului 5 am am ajuns in spital din cauza suprasolocitarii fizice...si de atunci au inceput problemele mele cu tiroida care vor dura toata VIATA....SI ASTA DE CE?pentru ca munceam din greu ca sa nu mai cer bani alor mei!!!
cineva spus ca ma gandesc numai la bani si se inseala din nou...eu am expus aici cate ceva legate de aspectul financiar pentru ca asta e tema topicului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......spaga...inseamna bani dati pentru a fi tratat mai...nu stiu cum....
si asa cum spunea cineva mai sus bani si atentii am dat si eu o gramada si profesorilor si invatatoarei si secretarelor o mica atentie ca altfel nu-mi dadea adeverinta...si multe multe alte domenii in care se ia spaga dar nu sunt amintite aici!
asa ca,aviz amatorilor care judeca o persoana fara sa o cunoasca,eu as spune sa nu mai faceti asta pentru ca eu nu am judecat pe nimeni care a scris aici!!!!!
eu v-am amintit doar niste aspecte din viata unui medic pe care multi nu le stiu!
sunt madra ca am terminat medicina si o sa fiu un medic foarte bun,care nu va conditiona actul medical de mici atentii!!!

lumea te catalogheaza dupa ceea ce ai scris ..asa ca de azi inainte limiteaza-ti cuvintele daca nu vrei ca noi sa ne luam de tine, pt ca tu singura te faci de ras, scuza-ma ca iti spun. nu am nimic cu tine din contra te apreciez ca vrei sa faci ceva bine, ca iti doresti sa fii mai buna decat execrabilii aceia despre care noi vb, si nimeni nu contesta faptul ca ai invatat, ai invatat pentru tine
dar din pacat in ziua de astazi se uita defapt pt ce s-a "inventat" medicina, pentru SALVAT VIETI , fapt care e tocmai INVERS astazi! recunoaste si tu
ralukutzza
Postat pe 3 Septembrie 2009 14:48
De la: Summer_, la data 2009-09-02 23:24:28
De la: danny03121984ata, la data 2009-09-02 23:21:56aoleu am inteles ca unii care scriu pe site-ul asta au si respectiv in topicul asta nu gandesc deloc!!!!!
eu nu am spus ca medicii sunt indreptatiti sa ia spaga,ci ca multi sunt frustrati de multele cheltuieli!!!
si pentru cine a spus ca eu am inceput cu stangul,se inseala amarnic!!nu permit nimanui sa ma judece si sa ma catalogheze fara sa ma cunoasca pentru ca eu nu am facut asta cu nimeni!!!
si fara apelative de genul ..."domnisoara"...

Draga mea, apelativul "domnisoara" este consacrat, langa cel de "doamna" sau "domnule". Asa li se spune fetelor necasatorite. Nu are caracter peiorativ, ci este un mod de adresare. Si nu comunist, in comunism se vorbea cu "tovarasa".
Asta o stie orice persoana cu un dram de educatie.
Tu nu permiti nimanui sa te judece, in schimb iti permiti sa spui ca unii care scriu pe acest topic "nu gandesc deloc".
Nu te-a catalogat nimeni aici, dar vad ca tu ai trecut direct la jigniri. Si nici tu nu cunosti pe nimeni ca sa-ti permiti sa judeci.
Acest topic s-a deschis de o persoana nemultumita, pe buna dreptate... si au fost postate comentarii tot ale persoanelor nemultumite.
Ai ocazia sa afli mai multe si din punctul de vedere al pacientilor... deci, poti sa tragi niste concluzii.
Daca spui ca esti inteligenta atunci e cazul sa si dovedesti asta prin comportament.

dana_storm
Postat pe 3 Septembrie 2009 16:42
Domnisoara, hai sa ne intelegem, aceasta fraza

"deci cand mai mergeti la un medic sa va ganditi la toate astea...ca sunt scarbiti de sistemul asta roman care nu motiveaza pe nimeni..."

ma face sa cred ca datorita sistemului care nu motiveaza un medic, inainte de a merge la medic ar trebui sa fiu pregatit sa-l motivez eu. Cu alte cuvinte dumneata esti pregatita psihologic sa conditionezi actul medical, acesta este motivul pentru care ti-am spus ca ai inceput cu stangul.

Ma asteptam la dumneata, tanara fiind, sa vi cu alta mentalitate, sa ai pretentia unui venit mai mare nu de la pacienti, ci de la cei care stabilesc aceste salarii, sa vrei mai mult fara sa demonstrezi ca suferi de superioritate si ca esti platita ca femeia de servici ( adica dumneata cu studii superioare ca o biata muncitoare, fara studii, si ce-ar trebui, sa-i micsoreze ei salariul ca sa fi multumita ca esti platita mai bine?)

Sigur ca ai salariul mic, dar nu in comparatie cu femeia de servici sau asistenta medicala ( cu care nu vei colabora niciodata datorita aerului de superioritate), ci in comparatie cu munca pe care o prestezi ( daca intelegi ce vrea sa spuna un om ca mine care nu gandeste).

Si domnisoara, vreau sa vad medici in strada, cerandu-si drepturile de la guvernanti, nu asteptand de la pacienti.

Si inca ceva, sistemul este prost nu numai datorita salariilor cadrelor medicale extrem de mici, ci pentru ca banii nu ajung, pentru ca pacientii sunt nevoiti sa vina cu medicamente de acasa chiar daca sunt internati, pentru ca pacientii , desi internati, sunt obligati sa-si plateasca analize ( si nu cadrele medicale sunt de vina pentru asta), lipsa materialelor care pun de multe ori in pericol sanatatea cadrelor medicale, birocratia care ocupa prea mult timp cadrelor medicale, nevoite din acest motiv sa fie cat mai putin langa pacient, lipsa de personal si blocarea posturilor......... si sunt multe, mult prea multe.

Si in incheiere doresc sa va spun ca eu personal cunosc multe cadre medicale de inalta exceptie atat profesional cat si din alte puncte de vedere si cunosc si cadre medicale lipsite de omenie.
kudika046333
Postat pe 3 Septembrie 2009 18:53
De la: kudika046333, la data 2009-09-03 18:53:32Domnisoara, hai sa ne intelegem, aceasta fraza

"deci cand mai mergeti la un medic sa va ganditi la toate astea...ca sunt scarbiti de sistemul asta roman care nu motiveaza pe nimeni..."

ma face sa cred ca datorita sistemului care nu motiveaza un medic, inainte de a merge la medic ar trebui sa fiu pregatit sa-l motivez eu. Cu alte cuvinte dumneata esti pregatita psihologic sa conditionezi actul medical, acesta este motivul pentru care ti-am spus ca ai inceput cu stangul.

Ma asteptam la dumneata, tanara fiind, sa vi cu alta mentalitate, sa ai pretentia unui venit mai mare nu de la pacienti, ci de la cei care stabilesc aceste salarii, sa vrei mai mult fara sa demonstrezi ca suferi de superioritate si ca esti platita ca femeia de servici ( adica dumneata cu studii superioare ca o biata muncitoare, fara studii, si ce-ar trebui, sa-i micsoreze ei salariul ca sa fi multumita ca esti platita mai bine?)

Sigur ca ai salariul mic, dar nu in comparatie cu femeia de servici sau asistenta medicala ( cu care nu vei colabora niciodata datorita aerului de superioritate), ci in comparatie cu munca pe care o prestezi ( daca intelegi ce vrea sa spuna un om ca mine care nu gandeste).

Si domnisoara, vreau sa vad medici in strada, cerandu-si drepturile de la guvernanti, nu asteptand de la pacienti.

Si inca ceva, sistemul este prost nu numai datorita salariilor cadrelor medicale extrem de mici, ci pentru ca banii nu ajung, pentru ca pacientii sunt nevoiti sa vina cu medicamente de acasa chiar daca sunt internati, pentru ca pacientii , desi internati, sunt obligati sa-si plateasca analize ( si nu cadrele medicale sunt de vina pentru asta), lipsa materialelor care pun de multe ori in pericol sanatatea cadrelor medicale, birocratia care ocupa prea mult timp cadrelor medicale, nevoite din acest motiv sa fie cat mai putin langa pacient, ......... si sunt multe, mult prea multe.

Si in incheiere doresc sa va spun ca eu personal cunosc multe cadre medicale de inalta exceptie atat profesional cat si din alte puncte de vedere si cunosc si cadre medicale lipsite de omenie.



Da, esti f bine informat...numai ca nu sunt de vina cadrele medicale pt ce ai scris tu mai sus, si tocmai pt ca nu sunt de vina, unii ajung sa fie scarbiti de sistemul in care lucreaza, sunt medici care ajung sa aiba un salariu infect fata de munca pe care o presteaza si fata de anii de studiu ! Din acest motiv devin rigizi si insensibili, si da, mai primesc si bani, atentii, sau cum vreti sa le spunem. Nu sunt de acord cu spaga, insa nici nu trebuie dat in cap asa..

Aici se vorbea despre incompetenta in primul rand....pai cum sa nu existe incompoetenta, cand exista facultati, o gramada de facultati inn tara, atat de stat cat si particulare, iar studentii aia o termina nici nu stii cum...exista scoli de asistente in toata tara...si ies ales vai de capul lor, nu stiu nimic, si daca gresesc ceva motiveaza ca ele nu au invatat asa ceva la scoala ( si gresesc chestii simple, elementare )..

Asa ca traim intr-o tara de rahat, in care important este sa o duca doar unii bine, nu sunt cetatenii importanti, starea lor, evolutia lor ! Nu este sanatatea importanta, sau invatamantul, importanta este sa faca smecherii bani, sa traga de unde pot, si in general trag de la bugetari si de la astia mai fraieri, gen cei din sanatate si din invatamant...pt ca suntem condusi de niste incompetenti care abia au terminat o scoala, nici nu stiu sa vorbeasca, si ne reprezinta pe la mama naiba in Europa...pt ca o baga Basescu pe fii-sa in parlamentul prostilor ca sa ne faca de ras si doar sa faca si ea o excursie prin magazinele din strainatate, nu sa realizeze ceva util pt tara !
Summer_
Postat pe 3 Septembrie 2009 19:07
De la: kudika046333, la data 2009-09-03 18:53:32Domnisoara, hai sa ne intelegem, aceasta fraza

"deci cand mai mergeti la un medic sa va ganditi la toate astea...ca sunt scarbiti de sistemul asta roman care nu motiveaza pe nimeni..."

ma face sa cred ca datorita sistemului care nu motiveaza un medic, inainte de a merge la medic ar trebui sa fiu pregatit sa-l motivez eu. Cu alte cuvinte dumneata esti pregatita psihologic sa conditionezi actul medical, acesta este motivul pentru care ti-am spus ca ai inceput cu stangul.

Ma asteptam la dumneata, tanara fiind, sa vi cu alta mentalitate, sa ai pretentia unui venit mai mare nu de la pacienti, ci de la cei care stabilesc aceste salarii, sa vrei mai mult fara sa demonstrezi ca suferi de superioritate si ca esti platita ca femeia de servici ( adica dumneata cu studii superioare ca o biata muncitoare, fara studii, si ce-ar trebui, sa-i micsoreze ei salariul ca sa fi multumita ca esti platita mai bine?)

Sigur ca ai salariul mic, dar nu in comparatie cu femeia de servici sau asistenta medicala ( cu care nu vei colabora niciodata datorita aerului de superioritate), ci in comparatie cu munca pe care o prestezi ( daca intelegi ce vrea sa spuna un om ca mine care nu gandeste).

Si domnisoara, vreau sa vad medici in strada, cerandu-si drepturile de la guvernanti, nu asteptand de la pacienti.

Si inca ceva, sistemul este prost nu numai datorita salariilor cadrelor medicale extrem de mici, ci pentru ca banii nu ajung, pentru ca pacientii sunt nevoiti sa vina cu medicamente de acasa chiar daca sunt internati, pentru ca pacientii , desi internati, sunt obligati sa-si plateasca analize ( si nu cadrele medicale sunt de vina pentru asta), lipsa materialelor care pun de multe ori in pericol sanatatea cadrelor medicale, birocratia care ocupa prea mult timp cadrelor medicale, nevoite din acest motiv sa fie cat mai putin langa pacient, lipsa de personal si blocarea posturilor......... si sunt multe, mult prea multe.

Si in incheiere doresc sa va spun ca eu personal cunosc multe cadre medicale de inalta exceptie atat profesional cat si din alte puncte de vedere si cunosc si cadre medicale lipsite de omenie.


in primul rand va trebui ca dumneata sa nu mai scrii cu greseli de ortografie
1."dumneata,tanara fiind,sa vi cu alta mentalitate" si corect este sa vii cu 2 de i...
2."ca sa fi multumita ca esti platita mai bine?)" si corect este sa fii multumita...se scrie cu un singur i atunci cand este o negatie de genul nu fi naiva!
eu am spus intr-un mesaj anterior ca nu voi conditiona actul medical de bani dar am scris degeaba...
daca am spus ca voi colabora cu asistentele inseamna ca asa voi face,se poate demonstra cumva contrariul?nu cred...asa ca nu iau in seama afirmatii de genul asta
ps:eu nu jignesc pe nimeni ,am vazut ca cineva ma acuza de asta...
o seara minunata tuturor!!!!

danny03121984ata
Postat pe 3 Septembrie 2009 21:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Site trailere noi! 2 De la: rockk 9 Noiembrie 2010 07:59
iubire 10 De la: dulcyka 15 Noiembrie 2009 14:03
UNA NOCHE DE TANGO, seara de tango argentinian la Iasi! 2 De la: TangoFeliz 24 Februarie 2010 00:01
Radio Online 1 De la: kudika_974833 10 Octombrie 2014 20:47
Cea mai speciala zi a indragostitilor de 8 ani de cand suntem impreuna! 7 De la: STRAINUL 30 Aprilie 2010 22:35