Setari Cookie-uri

concurs Lotus

Kudika si Lotus, produse belgiene din ingrediente naturale, atent alese, te invita la concurs!
Raspunde pe forum la intrebarea: “Ce fel de ingrediente contine turta dulce?” si poti castiga unul din cele doua premii delicios marca Lotus in valoare de 70 ron
In Belgia, turta dulce are consistenta unui chec, traditional consumata la micul dejun in locul painii normale. In pauza dintre orele de scoala sau la serviciu este o gustare sanatoasa pentru copii si adulti, foarte bogata in fibre alimentare naturale. Este recomandata femeilor insarcinate, copiilor si mamicilor pentru o alimentatie sanatoasa.
Catigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti. Vor fi luate in calcul numai raspunsurile postate in topicul forumului destinat concursului, adica aici.
Perioada de desfasurare a concursului: 18 mai – 1 iunie 2009
concursKudika
Postat pe 17 Mai 2009 12:03
Turta dulce contine ingrediente naturale, aroma principala fiind cea de scortisoara. Nu are colesterol (varianta fara lapte), coloranti si arome artificiale. Este, in acelasi timp, si un produs de post. Bogata in fibre alimentare naturale este recomandata copiilor ,femeilor insarcinate si mamicilor pentru o alimentatie sanatoasa.
adriana_2008
Postat pe 17 Mai 2009 13:18
pai turta dulce sanatoasa si recomandata si copilasilor in primul rand nu trebuie sa contina convervanti si arome artificiale si sa contina doar ingrediente proaspete : oua, faina, zahar, miere, ulei, bicarbonat de sodiu,scortisoara pisata, cuisoare pisate, coaja de lamiie, esenta de vanilie, zahar pudra.

sweetviper
Postat pe 17 Mai 2009 22:33
concurssssssssssssssssss
Diavolyta_
Postat pe 17 Mai 2009 22:35
Turta dulce/Lebkuchen
Ingrediente:
350 de grame de miere
350 de grame faina
3 oua
3 linguri de zahar
1/2 lingurita de bicarbonat
un virf de lingurita de scortisoara
un virf de lingurita de cuisoare
1 lingura de rom
1 lingura de ulei
1 pahar de nuci
Preparare:
Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cite putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rind.

Se freaca totul bine,se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat (in Germania Bullrichsalz) proaspat cernut, apoi cuisoare si o scortisoara pisata, rom, ulei si nucile curatite, lasate nesfarimate. se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.
este foarte buuuna
ETE_EU
Postat pe 17 Mai 2009 22:46
ia sa fiu si eu de data asta serioasa

Turta Dulce

Ingrediente:
300 gr. faina, 250 gr. zahar, 5 oua, 1 canita (pt. cafea) miere, 1 canita ulei, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 100 gr. nuci (taiate cu cutitul - facultativ), 1 lingurita scortisoara pisata, 1 virf de cutit cuisoare pisate, coaja de lamiie, esenta de vanilie, zahar pudra

Mod de preparare:
Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se freaca cu zaharul, se adauga, pe rind, siropul de zahar ars, alternind cu faina. Se pune mierea intr-o craticioara, se incalzeste, se trage de pe foc si se adauga bicarbonatul.

Se formeaza o spuma, deci craticioara trebuie sa fie putin mai mare, pentru a permite umflarea. Se continua preparatul adaugind, pe rind, mierea cu bicarbonatul, alternind cu uleiul. Se adauga scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamiie, esenta de vanilie si nucile taiate si trecute prin faina. Albusurile de la cele 5 oua se bat bine si se incorporeaza usor in compozitie de mai sus.

Tavile de cozonac se tapeteaza cu hirtie, se unge hirtia cu ulei si se toarna compozitia, nu mai mult de 2/3 din volumul tavii. Se coace in cuptor incalzit din timp, la foc potrivit cca 45 - 50 min. Dupa coacere, se desprinde hartia, cind s-a racit se pudreaza cu zahar pudra. Ies doua tavi de cozonac.
Diavolyta_
Postat pe 17 Mai 2009 22:51
Ingrediente naturale , atent urmarite inca de la faza productiei materiei prime. De exemplu, se utilizeaza numai oua de la gaini hranite natural.
veronicadrobota
Postat pe 17 Mai 2009 23:14
Iata care sunt Ingredientele necesare pentru reteta de turta dulce

300 de grame de faina alba
250 de grame de zahar
5 oua mari
o ceasca de miere de albine
o ceasca de ulei
o lingurita rasa cu praf de copt
100 de grame de nuci taiate mare
o lingurita scortisoara (praf)
un varf de cutit de cuisoare (praf)
coaja de la o lamaie
esenta de vanilie
zahar pudra

Mentionez ca mie imi place chiar foarte mult turta dulce :).
preculina
Postat pe 18 Mai 2009 11:22
Turta dulce contine:
faina, zahar, oua, miere, ulei, praf de copt, nuci, scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie rasa, esenta de vanilie, zahar pudra
ramo22
Postat pe 18 Mai 2009 11:53
O bucata de turta dulce contine 119 de calorii si patru grame grasimi. Turta dulce are numai jumatate din grasimea ciocolatei sau a prajiturilor cu zahar. Cea pe baza de faina de grau, secara, oua, miere, melasa, mirodenii si arome este saraca in grasimi, dar foarte dulce, de aceea trebuie sa o con­sumati cumpatat. Veti economisi la fel de multe calorii si daca mancati fulgi de ovaz


Ingrediente si cantitati : 500 g. faina 200 g. zahar 2 oua intregi + 2 galbenusuri 2 lingurite bicarbonat stins 9 linguri miere 1 lingurita scortisoara pisata
yumy
Postat pe 18 Mai 2009 11:58
Ingrediente si cantitati : 500 g faina
4 oua
250 g miere de albine
200 g zahar
100 g nuci
1 lingura bicarbonat
1 varf de cutit scortisoara
1 varf de cutit cuisoare pisate marunt.
Modul de preparare a retetei:
Ingredientele de mai sus, in afara de nuci, se pun pe o planseta si se amesteca bine. Din aluatul obtinut se intinde o foaie care se asaza intr-o tava, de marime potrivita, unsa si presarata cu faina. Deasupra se presara nucile taiate in felii. Tava se pastreaza pana a doua zi la un loc cald. Se coace la foc potrivit 30-40 minute.

vios777ro
Postat pe 18 Mai 2009 14:09
Turta dulce trebuie sa contine ingrediente naturale,atent urmarite inca de la faza productiei materiei prime. Ouale folosite trebuie sa fie neaparat de la gainile hranite natural. Turta dulce nu trebuie sa contina aditivi artificiali ci numai produse naturale si hranitoare fiind un desert sau un mic-dejun delicios pentru copii.Turta dulce contine ingrediente naturale-aroma principala fiind scortisoara,nu are colesterol,nici coloranti sau arome artificiale.
alidascalu
Postat pe 18 Mai 2009 14:52
Ingrediente
450 g faina,
250 g zahar,
1 jumatate de pahar cu apa,
1 lingurita bicarbonat,
1 varf de lingurita de scortisoara,
1 varf de lingurita de cuisoare,
1 pahar nuci,
coaja de portocale,
ulei,


Mod de preparare
Intr-o cratita se caramelizeaza 150 g zahar si se stinge cu o jumatate de pahar de apa. Se aduga restul de 100 g zahar. Intr-un castron se aduga faina in care se toarna incet siropul amestecand bine, se adauga bicarbonatul stins cu lamaie sau putin otet, scortisoara si
cuisoarele pisate, iar la sfarsit nucile pisate si putina coaja rasa de portocale. Se unge tava cu ulei, se toarnã compozitia si se coace la foc potrivit.
jullya_dulcik
Postat pe 18 Mai 2009 15:41
ingrediente
650gr. faina
250 gr. zahar
2 lingurite de bicarbonat
2 lingurite scortisoara
3oua intregi si 2 galbenusuri
300 gr. miere

2 albusuri pt. glazura

Mierea se incalzeste in prealabil, eu pun borcanul de miere in MW ca sa mearga mai repede.
amestec toate ingredietele, si torn mierea calda, si framint aluatul bine de tot. Se incalzeste cuptorul al 175 C sau 200 hiezluft (aer cald ).
Din aluat se fac gomboturi mici cu mina, si se aseaza pe foaia de copt. Se lasa la cuptor p[ina se rumenesc bine. vor avea o culoare maronie frumoasa, datorata mierii si scortisoarei.
Separat se bat bine de tot cele 2 albusuri, pe aburi. iar cind turta dulce este deja rece se arunca in castronul cu spuma si se executa miscari care nu le pot descrie, ceva gen scuturat. Iar daca aceste miscari nu va ies, luati o lingura si amestecati turta dulce prin castron.

lovelybuterfly05
Postat pe 18 Mai 2009 15:41
Contine ingrediente naturale, aroma principala fiind scortisoara. Nu are colesterol (varianta fara lapte), coloranti si arome artificiale
rekaalina
Postat pe 18 Mai 2009 16:03
Ingrediente reteta
300 g seminte (secara, ovaz), 150 g miere, 3 linguri arome pentru turta dulce, 1 dl lapte
Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate: medie)
Se macina fin grauntele, se amesteca cu mierea si cu aromele pentru turta dulce si se adauga lapte pana se formeaza aluatul. Acestea se lasa sa creasca cel putin 1 ora.
Din aceasta coca putem taia diverse forme si le putem orna. Apoi se lasa la uscat.
Se framanta coca, se presara martipan subtire(nuca de cocos), se intinde si se taie in bucati.
La coca de baza se pot adauga nuci tocate, fructe uscate, seminte etc.

Postat pe 18 Mai 2009 17:25
Ingrediente:

- faina 800 g
- 2 g lamaie
- 100 g unt
- 25 g sare
- ulei
- 3 oua
- jumatate de litru de lapte
- jumatate de kg de zahar
- 250 g de miere
- 100 g miez de nuca
- 100 g praf de copt
- 1 plic cuisoare
- 1/2 g scortisoara
Mod de preparare:
Amestecati faina cu laptele, ouale, zaharul, mierea si uleiul pana obtineti o compozitie omogena, dupa care adaugati mirodeniile (scortisoara macinata ~ o lingurita si un varf de cuisoare macinate), stingeti praful de copt cu zeama de lamaie, coaja de lamaie si sare. Turnati compozitia intr-o tava pudrata cu faina si unsa cu unt; decorati faina cu nuci. Pentru inceput coaceti la foc puternic iar dupa ce a crescut continuati coacerea la foc potrivit.

petrutadori
Postat pe 18 Mai 2009 17:27
Turta dulce contine ingrediente naturale, aroma principala fiind scortisoara. Nu are colesterol -varianta fara lapte -, coloranti si arome artificiale.
arsenesimona1980
Postat pe 19 Mai 2009 07:30
contine ingrediente naturale, arom principala fiind scortisoara.
semira
Postat pe 19 Mai 2009 08:06
Contine ingrediente naturale, aroma principala fiind scortisoara.
salav_gabi
Postat pe 19 Mai 2009 08:12
Turta dulce-"pain d"epices" contine numai ingrediente naturale,fara coloranti sau arome artificiale,fara colesterol (in varianta fara lapte) si este consumata de belgieni la micul dejun in loc de paine,fiind bogata in fibre alimentare naturale.E folosita si la gustarile intre mese,la scoala sau serviciu.
kudika002769
Postat pe 19 Mai 2009 08:14
Turta dulce Lotus contine ingrediente naturale,nu are colesterol si nici coloranti artificiali!Ingredientul principal este scortisoara!
deea11ro
Postat pe 19 Mai 2009 08:38
De la: deea11ro, la data 2009-05-19 08:38:46Turta dulce Lotus contine ingrediente naturale,nu are colesterol si nici coloranti artificiali!Aroma principala este scortisoara!
deea11ro
Postat pe 19 Mai 2009 08:39
Turta dulce contine ingrediente naturale ca:faina alba, zahar, oua .miere de albine, praf de copt, nuci, scortisoara, cuisoare , esenta de vanilie,zahar pudra. Aroma principala este scortisoara.
adr_ioana
Postat pe 19 Mai 2009 08:53
Unul dintre secretele turtei dulci de la Lotus este ca foloseste ingrediente atent urmarite inca de la faza productiei materiei prime, de exemplu : oua de la gaini hranite natural. Aceasta are consistenta unui chec, fiind o gustare sanatoasa pentu copii si adulti fiind foarte bogata in fibre alimentare naturale.Contine ingrediente naturale, aroma principala fiind scortisoara si nu are colesterol (varianta fara lapte), coloranti si arome artificiale. So enjoy it !
MonikButterfly
Postat pe 19 Mai 2009 08:54
Unul dintre secretele turtei dulci de la Lotus este ca foloseste ingrediente atent urmarite inca de la faza productiei materiei prime, de exemplu : oua de la gaini hranite natural.Contine ingrediente naturale(faina, zahar, oua, lapte-optional, miere, scortisoara), aroma principala fiind scortisoara si nu are colesterol (varianta fara lapte), coloranti si arome artificiale.
SI MULTA DRAGOSTE
miekee
Postat pe 19 Mai 2009 09:11
turta dulce produsa in Belgia sub marca Lotus contine numai din ingrediente naturale, nu contine conservanti, scortisoara fiind un ingredient care ii confera o aroma si savoare deosebita
DATY
Postat pe 19 Mai 2009 09:12
Contine ingrediente naturale, aroma principala fiind scortisoara. Nu are colesterol (varianta fara lapte), coloranti si arome artificiale.
GABRIELA PAUN
GabyPaun
Postat pe 19 Mai 2009 09:24
Turta dulce belgiana contine numai ingrediente naturale, fara colesterol , coloranti sau arome artificiale.
kudika000416
Postat pe 19 Mai 2009 09:27
Aceasta turta dulce, belgiana contine doar ingrediente naturale. Aroma folosita este scortisoara si poate fi consumat chiar si ca produs de post, daca cumparam varuianta fara lapte. Nu contine coloranti si arome artificiale. Este... suuupe.
razorica19
Postat pe 19 Mai 2009 09:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Castiga 5 creme Olay Total Effects de zi si 5 invitatii la lansarea DVD-ului Francesca! 204 De la: ad__83 12 Mai 2011 10:56
Castiga bijuterii Brio Crystal made with Swarovski®elements! 197 De la: concursKudika 21 Aprilie 2012 22:30
concurs DanceON 152 De la: AndraMicu 15 Aprilie 2011 11:06
Concurs: Apa pentru silueta ta! 412 De la: concursKudika 3 Iunie 2009 18:02
Castiga unul dintre cele 3 premii oferite de CizmeUGG.ro! 605 De la: ONIX_CRAZZY 15 Ianuarie 2012 11:17