Motivul pentru care nu as fi vrut sa deschid topicul: sunt sigura ca o sa ma invinovatesc aiurea pentru ca i-am dat acestui subiect atat de multa atentie.
Ok, sa incepem povestea. Am un iubit, am o relatie frumoasa de 3 ani de zile, ba chiar as putea spune ca in ultimul timp merge din ce in ce mai bine, il iubesc mult, pe partea asta totul e ok.
Daaar, am avut un coleg la birou, R. sa-i zicem (intre timp a plecat de la noi), care era tare simpatic.
Ne intelegeam super, ieseam impreuna la tigara, povesteam vrute si nevrute, ba chiar ma mai si pupacea uneori (pe frunte, pe par, nimic deplasat).
Totul a luat o alta intorsatura la o petrecere a firmei...la care mi-am dat seama ca fara sa vreau il caut cu privirea, si imi facea o mare placere sa il suprind facand acelasi lucru.
Mentionez ca si el are o relatie ok, exact ca si in cazul meu. Nici acolo nu sunt probleme.
Initial am zis ca nu e niciun pericol, el imi da atentie, eu, ca sa ma conving, probabil, in sinea mea, ca inca mai sunt interesanta si pentru altii, ma bucur de ea si ... atat. Numai ca deja incepeam sa ma gandesc la el prea mult, involuntar. Ba chiar la urmatoarea petrecere am fost la un pas sa trecem in extrema cealalta, noroc ca eram atat de euforica incat nu am inteles ce tot insinua el...
Dar, dupa cum v-am zis, a plecat din firma noastra cam de vreo 3 luni. Am fost foarte bucuroasa pentru ca ma gandeam ca pericolul a disparut si o sa pot sa imi controlez mai usor gandurile daca nu il vad zilnic.
Acum vreo luna si ceva...am inceput sa vorbim pe mess...si dintr-una intr-alta am inceput sa vorbim de fantezii ..... si am vorbit o zi intreaga .... si ne cam luase valul, mai ales pe el...
Ajunsesem in punctul in care era de ajuns sa zic eu da si venea la mine. Numai ca m-am trezit la timp, l-am rugat sa incetam povestea asta si sa revenim la prietenia de dinainte, pentru ca deja simteam ca depasim limita.
Probabil ca o sa vi se para un subiect plictisitor, dar eu ma simt ingrozitor de vinovata, ca si cand l-as fi inselat pe iubitul meu ...
Si acum, inca mai trece pe la noi (la birou), a spus ca imi respecta decizia, dar ca nu promite ca o sa se poata controla si ca o sa vina la toate petrecerile/iesirile noastre, ale firmei, chiar daca nu mai lucreaza aici.
Peste problema nr. 1, cea cu vinovatia sa zicem ca am trecut, pt ca practic nu s-a intamplat nimic, doar aluzii pe mess ... (si aici incerc sa ma conving si singura de asta).
Problema nr. 2 este ca acum, eu si R. nu mai suntem nici cum eram inainte de petrecerea nr. 1, nu ma mai baga deloc in seama ... bine...aproape deloc. Dar ma obisnuisem sa vbesc cu el in fiecare zi, imi facea placere ... nu il vreau ca o a doua relatie, sau cel putin nu vreau sa il vreau ca o a doua relatie daca intelegeti ce vreau sa zic ...dar il vreau ca amic .... ma simt bine vbind cu el.
O sa ma intrebati cu siguranta ce vreau de la voi. Vreau sa imi spuneti daca aveti si voi experiente similare, daca sunt o nenorocita, daca doar imi imaginez lucrurile astea, daca aveti idee cum sa abordez problema in asa fel incat sa nu imi zica "tu esti cea care a zis sa ne oprim, acum ce faci?" .. nu vreau sa inteleaga gresit ...