rh negati cu cel pozitiv

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent rh negati cu cel pozitiv: (5 din 1 vot)
 
kudika036573 Avatarul lui kudika036573

1 mesaj
Membru din: 11/06/2009

sunt insarcinata ! eu am rh a negativ,sotul are rh 0 pozitiv! acum as vrea sa stiu ce riscuri are bebelusul meu?
doar se zice de rh 0 pozitiv ca e grupa universala!
_oktober_ Avatarul lui _oktober_

7593 mesaje
Membru din: 29/01/2009
Oras: arad

cauta pe net despre izoimunizare de grup rh....vei gasi o multime de informatii care mai de care....nu te speria si discuta neaparat cu medicul tau...sarcina trebuie urmarita cu atentie...chiar nu ti+a spus medicul nimic? in cate saptamani esti insarcinata?
Fosta membra Kudika.ro
Ar trebui neaparat sa ii spui medicului tau despre situatia in care te afli,dar fara sa te ingrijorezi...Sunt sanse 50-50 ca bebelusul tau sa aiba Rh pozitiv sau negativ.daca are Rh negativ,rh-ul tau fiind acelasi, nu e nici o problema.
Normal orice doctor ginecolog va trebui sa i identifice pacientei de la prima vizita grupa sanguina ABO si Rh, si sa i se facaun screening pentru anticorpi daca se observa o incompatibilitate cu partenerul( In caz depaternitate sigura, daca tatal este homozigot pentru D, copilul va fisigur Rh pozitiv. In caz de paternitate incerta sau daca tatal esteheterozigot D, se face prelevare de celule fetale (amniocenteza sau CVS)si printr-o procedura genetica speciala denumita PCR (polymerase chainreaction) se poate determina daca fatul este sau nu Rh negativ).
Atunci cand fatul are un Rh pozitiv iar mama negativ ,organismul mamei nu va ''recunoaste'' Rh-ul fatului acesta fiind opus,la fel cum se intampla si in cazul in care sa zicem ai face o transfuzie compatibila ca grupa dar cu un Rh de pol opus...Corpul tau va produce anticorpi ce vor distruge hemtiile fatului...aceasta implica transportul deficitar de oxigen la nivelul organelor acestuia ,ceea ce ar avea urmari grave...exista tratamente specifice pentru ca fatul sa se nasca sanatos si in cazul de incompatibilitate(injectiile cu imunoglobulina Rh),deci instiinteaza-ti medicul de urgenta.
Solutii

Insa solutii exista si una din ele este reprezentata de nasterea prin cezariana, in cazul primei sarcini, pentru impiedicarea amestecarii accentuate a sangelui mamei cu cel al copilului.

Cea mai eficienta metoda de a rezolva incompatibilitatea de RH o reprezinta insa vaccinarea. In cazul in care gravida cu RH negativ se vaccineaza, atunci ea nu mai dezvolta anticorpi impotriva propriului copil.

In primele luni de sarcina, unul din principalele teste este cel de identificare a grupei sanguine si RH-ului.

Testele se vor face chiar daca sarcina ar urma sa fie intrerupta, pentru determinarea sigura a RH-ului. Daca este negativ, atunci femeii trebuie sa i se administreze un vaccin cu imunoglobulina anti-D.

Rolul acestei imunizari este acela de a introduc in sange hematii pozitive, astfel incat la viitoarea sarcina sa nu mai existe riscul afectarii fatului.
Se recomanda de asemenea imunizarea cu acest vaccin si in cazul incompatibilitatii dintre parteneri, cazul in care ea are RH negativ, iar el pozitiv.
La prima sarcina, riscurile sunt insa mici pentru ca in sangele mamei se formeaza anticorpi care nu sunt periculosi. Acestia nu pot traversa placenta si nu pot face rau fatului. Asta in cazul in care mama nu a trecut inainte de sarcina printr-un avort care sa fi permis schimbul accidental de sange. Organismul tine minte prima vizita a intrusilor si la o viitoare sarcina, in cazul in care sangele mamei si cel al fatului se intalnesc sistemul imunitar se va razvrati si va fabrica anticorpi
anti-RH negativ. Orice hematie a fatului intalnita in cale va fi distrusa, spun ginecologii.
Situatia poate fi prevenita daca imediat dupa intreruperea de sarcina sau la maximum 72 de ore dupa nasterea primului copil se administreaza femeilor un ser cu imunoglobulina D. Cu ajutorul acestuia vor fi introduse in circulatia sanguina hematii RH pozitive, astfel incat la viitoarea sarcina sa nu mai existe riscul ca mama sa-si atace propriul copil.
Nu exista niciun risc ca viitorul bebelus sa aiba probleme atunci cand si tatal, si mama au Rh negativ ori cand tatal are Rh negativ, iar mama pozitiv.
Sunt sanse de 50 la suta ca Rh-ul copilului sa fie tot negativ (compatibil cu al mamei), asa cum in aceeasi proportie exista prosibilitatea sa fie pozitiv.

Si eu am Rh negativ ,si din cate am citit am facut parte exact din exceptie,mama mea avand Rh pozitivDin fericire, la primul conflict,anticorpii formati sunt de tip IgM, care sunt molecule voluminoase ce nupot traversa placenta, astfel incat nu pot afecta fatul. Aceasta esteocazia in care organismul matern devine sensibilizat la antigenele Rh,cu o exceptie. Exceptia apare atunci cand mama are grup O iar sangelefetal poarta oricare dintre antigenele de grup ABO (deci A, B sau AB),astfel incat hematiile fetale sunt distruse de anticorpii materni anti-ABO(care sunt deja prezenti in circulatie) inainte ca organismul matern saordone fabricarea de anticorpi anti-Rh. Cand mama este compatibilaABO cu fatul, apare izoimunizarea Rh feto-maternala.
Ai mare grija pentru ca pot aparea anticorpi si in cazul alaptarii...
ITI UREZ NUMAI BINE,SARCINA USOARA SI NASTERE SI MAI USOARA
Fosta membra Kudika.ro
De la: p_dariapop, la data 2009-06-29 21:14:58 exista si exceptii... eu rh negativiar sotul pozitiv, am pierdut doua sarcini dupa care am nascut un baiat si o fetita.

Daca nu ai urmat un tratament probabil ambii copii au rh-ul tau,negativ sau poate ca unul din ei este exceptie.
In cazul meu eu am grupa AB Rh negativ ,iar mama O Rh pozitiv.
Cu siguranta inante de a lua decizia de a ramane insarcinata voi face ceea ce trebuie facut...analize,compatibilitate cu partenerul,tratament(vaccin) si urmarirea sarcinii mai in detaliu cu privire la acest aspect...nu as putea sa port o sarcina stiind ca eu am un Rh negativ iar sotul pozitiv si stiind ce riscuri exista(50-50)...chiar si un risc minor nu mi-ar da pace!
Raporteaza abuz de limbaj
Kalinda Avatarul lui Kalinda

2 mesaje
Membru din: 5/02/2008
Oras: oradea

Dar nu ai spus ca la prima sarcina nu exista risc? Si mai exista o posibilitate....ca bebe sa vina fara sa-l planifici tu.
Raporteaza abuz de limbaj
luulya Avatarul lui luulya

100 mesaje
Membru din: 19/08/2008

eu am RH negativ! si am nascut o fetita care este foarte bine, a mostenit grupa de sange a tatalui ei care are A2 pozitiv.
si eu chiar nu eram la prima sarcina...mai pierdusem 3 inaintea acesteia.
in ziua de azi cu atata tehnologie grupa de sange nu mai este o problema
cauta-ti un medic bun si te va sfatui el ce sa faci.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: Kalinda, la data 2009-06-30 09:41:48Dar nu ai spus ca la prima sarcina nu exista risc? Si mai exista o posibilitate....ca bebe sa vina fara sa-l planifici tu.

Riscul nu e atat de mare la prima sarcina deoarece anticorpii nu ar putea strapunge placenta....asat din ce am citit,abia de la o a doua sarcina ei devin mai puternici deoarece luand contact cu sangele fatului de Rh opus (de la prima sarcina,avort,pierdere de sarcina,nastere,etc...organismul mamei va ''fabrica'' ca masura de aparare a organismului niste anticorpi mai evoluati de la o a doua sarcina de acest tip(cu Rh opus)
Cafemeie cred ca este normal sa iti iei masuri de contraceptie atunci cand nu iti doresti in momentul respectiv un copil iar ca viitoare mama stiind ca am Rh negativ si ce riscuri implica asta cred ca in momentul in care m-as hotari sa fac un copil este absolut normal ca doctorul meu ginecolog sa stie situatia si sa urmez un tratament....nu mi-am pus problema in cazul sarcinilor nedorite....si cred ca nici femeile respective nu si-au puso daca nu s-au protejat...
Raporteaza abuz de limbaj
Frankie_Zuzu Avatarul lui Frankie_Zuzu

127 mesaje
Membru din: 2/07/2009
Oras: bucuresti

De la: kudika036573, la data 2009-06-11 17:00:47sunt insarcinata ! eu am rh a negativ,sotul are rh 0 pozitiv! acum as vrea sa stiu ce riscuri are bebelusul meu?
doar se zice de rh 0 pozitiv ca e grupa universala!

Daca este primul tau copil cu cineva care are RH pozitiv, copilul nu va pati nimic, dar daca nu, sarcina va trebui supavegheata, pentru ca exista posibilitatea ca bebelusul sa se nasca cu handicap sau chiar mort.
Cat despre grupa tatalui, ea nu are nicio influenta asupra bebelusului. Grupa 0 NU are legatura cu RH-ul, chiar daca e donator universal.
Raporteaza abuz de limbaj
Egoismul extrem este primul pas catre altruism.