Setari Cookie-uri

prevenirea traficului de persoane si a evaziunii fiscale pe piata muncii

SOCIETATEA PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI DIN ROMANIA
S.A.D.O.R-
TEL FAX: 0236469650/0722362525/0723971095
MAIL : sadorstillco@yahoo.com
PERS DE CONTACT : Coordonator – cons juridic Opruta Violeta

PROIECT :

„ CENTRUL DE INFORMARE SI ASISTENTA PENTRU RESPECTAREA DREPTURLUI LA MUNCA „

SCOP : COMBATEREA TRAFICULUI DE PERSOANE SI A EVAZIUNII FISCALE PE PIATA MUNCII

BENEFICIARI : CETATENI ROMANI CARE DORESC SA MUNCEASCA IN STRAINATATE, COMPANII ANGAJATOARE, INSTITUTII PUBLICE

GRUP TINTA: COMPANII ANGAJATOARE, INSTITUTII ABILITATE

PARTENERI : INSTITUTII ABILITATE IN RESPECTAREA DREPTULUI MUNCII DIN TARA SI STRAINATATE, ONG-URI PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI

NECESITATE : In urma studiului facut de SADOR intr-o perioada de 3 ani privind contractele de munca transfrontaliere s-au constat incalcari grave ale drepturilor omului incepand de la : dezinformari privind ofertele de munca, nerespectarea contractelor de munca propuse de angajatori, incasarea unor comisioane pentru gasirea unui loc de munca fara justificarea prestarii serviciului, abandonarea muncitorilor in diferite locatii, fara posibilitatea de a se intoarce in tara, neinregistrarea contractelor de munca la oficiile de munca din strainatate, incasarea unor comisioane in conturi bancare pentru persoane fizice, contracte de munca , oferte, invitatii fara semnatura si ºtampila angajatorului, netraduse in limba romana, umilirea muncitorilor prin conditiile de munca si cazare, amenintare etc
Perioada de lucru : 1 an cu posibilitate de prelungire

DERULARE:
1. organizarea centrelor pilot de informare si asistenta in judetele unde s-au semnalat majoritar incalcarea acestor drepturi.
2. preluarea documentelor justificative de la persoanele abuzate, asistarea acestora in demersurile legale
3. mediatizarea studiilor de caz si a solutiilor legale
4. organizarea de dezbateri publice privind incalcarea drepturilor omului pe piata muncii
5. promovarea unui proiect de lege privind dreptul muncii in UE.
6. editarea foii informative : Muncesc, respecta-ma!!! Si a site-ului : Vrei sa muncesti? Informeaza-te !
7. comunicate oficiale privind situatiile unor muncitori abuzati catre oficiile de munca din Europa.

PERSONAL: 4 avocati, specialisti in dreptul muncii , juristi, socio psihologi

FINANTARTORI PROPUSI: BALKAN TRUST , UE, HARM REDUCTION, ORGANIZATIA MONDIALA A FEMEILOR, ORGANIZATII INTERNATIONALE PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI.

NOTA:
- persoanele care au fost in situatiile semnalate de proiect se vor adresa in scris catre SADOR cu documentele in copie care atesta incalcarea drepturilor omului.
In urma studiului dosarelor , de comun acord, se va aplica procedura legala de solutionare a acestora. ( nu se admit adrese anonime)
- in fiecare luna se vor mediatiza cazurile reprezentative, companiile care au incalcat drepturile omului dar si situatiile in care aplicantii nu au respectat conditiile contractuale.
- activitatile de informare din cadrul acestui proiect sunt gratuite


Coordonator proiect : Consilier Juridic, OPRUTA Violeta
Presedinte, Cristina Dumitrache

Sesizarile dumneavoastra pot fi trimise pe adresa de mail : sadorstillco@yahoo.com
Informatii la tel :0723971095,tel/fax 0236 469 650/ 0722362525
Deschiderea centrelor pilot si a procedurilor de comunicare vor fi anuntate in mass media.
Recomandari pentru aplicanti si firme:
1. Pentru a incheia un contract trasfrontalier sugeram :
- cereti firmei cu care doriti sa incheiati contractul : cazierul fiscal ( asta va clarifica asupra functionabilitatii firmei, datorii etc ) recomnadari din partea altor firme colaboratoare ( daca firma nu are rulaj este clar ca recomandarea este impusa), rezultate ( scrisori de multumire, recomandare de la aplicantii angajati).
Cativa pasi va ajuta sa va protejati afacerea....altfel riscati sa fiti cumulati cu cine stie ce infractori!
2. Oricat de disperati sunteti nu semnati nimic fara sa cititi!!!!
Verificati : firma care va prezinta oferta
oferta sa fie semnata si stampilata de firma angajatoare si firma din Romania
contractul de mediere/ consultanta. munca- se fie semnate si stampilate, traduse in limba romana.
sediul firmei, telefoanele- se practica cartelele si sediile " fantoma" pentru a nu fi gasiti!!!!
legislatia muncii din tara unde vi se propune conttractul de munca!!!!- daca nu sunteti inregistrati la oficiile de munca inseamna ca lucrati la negru si nu puteti pretinde respectarea drepturilor dumneavoastra.
Nu virati bani in conturile unor persoane fizice!!!!
Patrati toate documentele pe care le aveti de la firma!!!!
Atentie, mai mult decat oferta, invitatia, contractul de munca, contractul semnat cu firma care intermediaza este singurul are poate fi atacat in instanta din Romania
pacifista
Postat pe 21 August 2009 13:35
Imi vine greu sa cred ca in Romania cineva chiar aduce o problema umana in discutie... stiind cata hotie este in tara asta de la cel mai inalt nivel pana la oamenii de cea mai joasa speta.... ma intreb daca nu cumva cei care sunt implicati in ancheta respectiva nu asteapta niste comisioane de la parati sa-si tina gura inchisa.... daca povestea asta nu se va auzi in curand, este clar ca si astia (SADOR) au fost manjiti ca doar de aia au deschis gura ca sa prinda si ei e ceva EURO nemunciti.
Daca chiar aveti de gand sa continuati investigatiile si sa rezolvati o problema uriasa a Romaniei, va urez succes si m-as bucurasa aud ca exista si oameni de caracter in Romania.
iulianastb
Postat pe 8 Septembrie 2009 18:00
De la: iulianastb, la data 2009-09-08 18:00:55Imi vine greu sa cred ca in Romania cineva chiar aduce o problema umana in discutie... stiind cata hotie este in tara asta de la cel mai inalt nivel pana la oamenii de cea mai joasa speta.... ma intreb daca nu cumva cei care sunt implicati in ancheta respectiva nu asteapta niste comisioane de la parati sa-si tina gura inchisa.... daca povestea asta nu se va auzi in curand, este clar ca si astia (SADOR) au fost manjiti ca doar de aia au deschis gura ca sa prinda si ei e ceva EURO nemunciti.
Daca chiar aveti de gand sa continuati investigatiile si sa rezolvati o problema uriasa a Romaniei, va urez succes si m-as bucurasa aud ca exista si oameni de caracter in Romania.

Nu draga mea..nu asteptam comisioane de la cei pe care-i ajutam. Manjiti nu suntem ptr ca suntem nonprofit, apoiltici si nonguvermantali. Gandeste-te ca functionam din 95 si numai cu finantari exeterne, mereu monitorizati si de foarte multe ori cu incercari de obstructionare, Iti trebuie multa abilitate ca organizatie sa rezisti intr-o lume a coruptilor si a excrocilor. Oricare din noi poate ajuta. Noi o facem organizat , incercam sa prevenim si sa informam oamenii ptr a nu suferi. Reusim putin, luptam cu mentalitatile , situatia sociala, disperarea ....dar pasii sunt importanti. Nu facem anchete, facem studii..si acest proiect este oportun acum cand oamenii vor sa plece oricum si oriunde. Iti multumesc pentru interventie!
pacifista
Postat pe 9 Septembrie 2009 14:25
Felicitari si mult succes, atunci cand aud de careva cu probleme de genul asta am sa le spun ca existati..... tin minte ca ceva ani in urma in Craiova era o gasca care luau fete din cartier sa fie ospatarite sau cam asa ceva in Italia si apoi fetele dispareau, nu mai stiau nimic de el familiile si nu cred ca au aflat ceva pana in ziua de azi, intr-un scandal dintr-asta mare chiar a murit unul care le recruta, l-au adus din Italia si l-au ingropat la Craiova prin 2003, parca era asta. Atunci ma gandeam chiar ca nu auzisem de o astfel de organizatie care sa faca investigatiile de rigoare....
iulianastb
Postat pe 9 Septembrie 2009 19:17
De la: iulianastb, la data 2009-09-09 19:17:02Felicitari si mult succes, atunci cand aud de careva cu probleme de genul asta am sa le spun ca existati..... tin minte ca ceva ani in urma in Craiova era o gasca care luau fete din cartier sa fie ospatarite sau cam asa ceva in Italia si apoi fetele dispareau, nu mai stiau nimic de el familiile si nu cred ca au aflat ceva pana in ziua de azi, intr-un scandal dintr-asta mare chiar a murit unul care le recruta, l-au adus din Italia si l-au ingropat la Craiova prin 2003, parca era asta. Atunci ma gandeam chiar ca nu auzisem de o astfel de organizatie care sa faca investigatiile de rigoare....

multumesc pentru incredere..din pacate oamenii nu-si cunosc drepturile...sunt presati de situatia sociala , de datorii..de necazuri...si atunci iau"teapa" dupa teapa..merg mai departe fara sa faca nimic. Primim telefoane si suntem intrebati de dif firme. le explicam situatia firmei si totusi unii spun : dar daca risc si vine cineva sa ma ia de acolo firma-mi poate face ceva ?"..altii tin cont de inf noastra si ne multumesc ...sper sa reducem putin din activitatea infractorilor....desi este o munca titanica...inchid o firma si-si deschid alta....si tot asa. Multumim !
pacifista
Postat pe 10 Septembrie 2009 11:30
In urma anunturilor si campaniei de pevenire a traficului de persoane adresabilitatea este in crestere.Majoritatea sesizarilor au solutii la ITM, OPC , IPJ, cu conditia ca sa existe documente sau martori . Nu doresc sa intoxic cu informatii cititorii dar cine doreste sa afle date concrete, situatii, incalcari ale drepturlior omului ma puteti contacta.Eram datoare cu un raspuns domnisoarei care avea senzatia ca "suntem manjiti!"..nu suntem...au incercat multi sa ne aduca la tacere..nu au reusit..si dorim sa-i ajutam in continuare pe oameni
pacifista
Postat pe 8 Decembrie 2009 21:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nu stiu ce imi doresc! 9 De la: rashela 30 Martie 2010 18:00
expert contabil pentru sindicat 1 De la: luciamanta 23 Martie 2010 21:38
helpppppppppp 3 De la: dandanaua_reloaded 5 Decembrie 2009 00:03
constructii 10 De la: kudika439179 23 Noiembrie 2011 23:43
idee de afacere 6 De la: gargaritamica 1 Iulie 2009 18:43