De la: catalina69, la data 2009-11-12 13:11:14sunt o persoană, adică femeie care mă îngrijesc...folosesc creme(față, corp), parfumuri fine după buget...în privința machiajului pot spune și nu mi e rușină că nu sunt o fană...folosesc farduri de pleoape în funcție de îmbrăcăminte (sunt brunetă, ochii căprui și ten măsliniu), însă nu strident...iar în privința rujurilor chiar nu mă pricep...de multe ori mi se spune că nu am folosit nuanța de ruj care să mă avantajeze în ace zi...și la fel de adevărat este că nu am decât 3 rujuri...în privința genelor am un singur rimel pe care îl folosesc doar când vreau să ies mai mult în evidență față de celelalte zile...la capitolul sprâncene stau nu bine ci perfect...niciodata nu am mers la coafor să mi le retușez pentru că niciodata nu am avut nevoie...probabil că ar trebui să mă simt norocoasă față de celelalte femei...deci, după cum spuneam, față de tine Flory mă simt în inferioritate la acest capitol și regret că nu îți pot da măcar o idee (de sfat nici nu poate fi vorba)...din contra, vin eu cu rugămintea la tine și celelalte antecititoare să mi dea un sfat în privința rujurilor...eu, fiind scorpioancă, prefer stilul clasic la îmbrăcăminte iar machiajul discret....singurul sfat pe care eu mi l permit să l dau este că fardul de pleoape trebuie aplicat în funcție de îmbrăcămintea pe care o vei purta, de locul unde vei merge, forma ochilor (la cohii căprui merge orice nuanță-părerea mea), chiar și de persoana care te însoțește(grupul)...aștept, la rândul meu, sfaturi și părereri...
Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un sfat, la rujuri si fonduri de ten nu ma pricep pentru ca nu folosesc

, in schimb sunt fana a fardurilor de pleoape

imi place sa ma joc cu culorile pana gasesc nuantele ce mi se potivesc

pt a-ti gasi nuanta potrivita de ruj incearca monstrele care se gasesc de obicei in magazinele de specialitate, pt ca degeaba iti spunem noi o nuanta doar dupa descrierea ta pt ca s-ar putea sa nu ti se potriveasca. Trebuie sa alegi o nuanta in acord cu trasaturile fetei tale.
Uite ce am gasit eu despre rujuri si poate te ajuta:
1. Roz: incalzeste culoarea tenului, dar in acelasi timp scoate in evidenta trasaturile fetei. Daca ai buzele subtiri, sau nasul ascutit evita astfel de nuante. De asemenea, poate scoate in evidenta toate tonurile de rosu ale tenului. Nuantele de roz sunt mai mult recomandate blondelor cu ten deschis la culoare.
2. Rosu: este asemanator nuantei de roz, numai ca este mult mai cald, dar si mai dramatic. Adauga stralucire, delicatete si profunzime. Daca ai buze subtiri nu folosi nuante de rosu intense. Rujul rosu poate fi folosit cu incredere, se potriveste oricarei culoare de par, de la rosu inchis pentru blonde la rosu mai deschis pentru brunete.
3. Portocaliu: Arata bine pe tonuri ale tenului calde, dar daca tenul este foarte palid scoate in evidenta si mai mult paloarea. Prea mult portocaliu poate face pielea sa arate gri si imbatranita. Roscatele il pot folosi cu succes, dar in functie de nuanta parului. Daca roscatul din par este foarte aprins, incearca sa nu folosesti tot o nuanta aprinsa si pentru buze.
4. Maron si auriu: Pentru un look dramatic ... este bine totusi sa te feresti de nuante de maro foarte inchise, deoarece ingroasa buzele foarte mult si imbatranesc trasaturile fetei, in plus, scoate in evidenta cearcanele si toate nuantele gri ale tenului. Ca si nuantele de rosu, rujurile maron sau aurii se potrivesc oricarei culoare de par.
Regula de aur: Indiferent de culoarea tenului, regula de aur este sa nu exagerezi!!! Daca machiajul este puternic, nuanta rujului trebuie sa fie mai palida. Daca esti
sport imbracata, foloseste un gloss intr-o nuanta deschisa. Daca mergi la o nunta si tinuta este foarte incarcata, nu exagera in nuanta rujului. Astfel, trebuie putina atentie si bun gust si cu siguranta vei gasi intotdeauna rujul potrivit oricarei tinute si oricarei situatii.