bursa de studiu in Scotia

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
emily_15_21 Avatarul lui emily_15_21

1 mesaj
Membru din: 9/09/2009
Oras: sighetu marmatiei

salut,ma numesc Emilia,acum voi termina clasa a 11 a si ma gandeam sa studiez in Anglia sau Scotia:d...cine ma poate ajuta cu cateva sfaturi?:d
Fosta membra Kudika.ro
n-ai nevoie de sfaturi....du-te ca in tara asta n-ai ce face....fugi cat mai poti
Raporteaza abuz de limbaj
...sanavbici...
Fosta membra Kudika.ro
te sfatuiesc sa alegi Scotia
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Intereseaza-te de mai multe la British Council. Va trebui sa aplici prin UCAS, totul se face online si va trebui sa dispui de un card pentru plati online (e 9 lire pentru o alegere si 19 pentru doua sau mai multe; alegere inseamna alegerea unui curs anume)
Tot de la British Council poti sa ceri informatii despre universitatile din UK si apoi de pe site-urile lor poti cere prospecte sa vezi ce cursuri ofera, burse etc.
Raporteaza abuz de limbaj
Politicienii sunt precum scutecele: trebuie schimbati des si din aceleasi motive
marcel_dragus Avatarul lui marcel_dragus

32 mesaje
Membru din: 28/04/2010
Oras: bucuresti

incearca India - numa la ei dupa a 11-a intri direct la facultate
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Buna,

www.ucas.ac.uk, acesta e portalul de care vorbea domnisoara de mai sus. Studiezi ofertele facultatilor din Anglia si Scotia si iti pui 5 optiuni. Vezi ca iti explica foarte detaliat ce si cum. Din experienta mea, daca ai o scrisoare de intentie [letter of application] si o recomandare bune (nu ti se cere CV complet, doar lucruri punctuale), ai sanse mari sa intri la destul de multe facultati. de ce este insa greu sa si pleci? pentru ca taxa pe an este in jur de 3200 lire cam peste tot (cu exceptia Cambridge si Oxford unde e diferit si muuuult mai greu de intrat) si cheltuielile cu cazare/masa, transport, carti sunt cam mari (de ex, te costa pana in 500 lire chirie pe luna in Londra/campusuri). Statul englez iti poate acorda un grant de pana la 3500 lire sub forma de imprumut, pe care il returnezi dupa ce te angajezi, insa restul banilor trebuie sa ti-i obtii singur(finantare proprie). Ceea ce e cam dificil avand in vedere ca incepand de anul acesta ai voie sa muncesti, ca student non-UK, maxim 2 ore pe zi. Deci daca nu ai parinti cu buzunare pline/dispusi sa ia imprumut de la banca...destul de greu sa pleci. O portita de scapare ar fi daca aplici la unele facultati(putine) care nu percep taxa de scolarizare, cum e Aberdeen, care e o facultate ok. E drept ca se intra ceva mai greu, insa nu e imposibil. Ar mai fi o solutie, sa cauti burse la facultati care sa zicem ca nu sunt in top 10 care acorda burse de studiu inclusiv studentilor din primul an (lucru care nu se intampla la cele mari precum Manchester, York, UCL care nu dau decat din anul 2 pe baza rezultatelor anului 1). Si iti dau aici un exemplu - Portsmouth, am un prieten care pleaca cu bursa de la ei chiar acum in septembrie. Sfatul meu e sa nu refuzi astfel de facultati, crede-ma, nivelul de invatamant de la aproape orice facultate de la ei e mai ridicat decat cel din cele mai bune facultati de la noi. Bafta si daca mai ai intrebari, iti stau la dispozitie, scrie-mi pe private.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Completez pe Ioana: poti obtine finantare si pentru acoperirea taxelor universitare, exista un program special pentru cetatenii Uniunii Europene. UCAS iti trimite automat formularul in momentul in care ai o oferta de la o Universitate. Formularul este EU10N. In acelasi formular poti sa aplici si pentru burse, dar verifica cu Universitatea mai intai daca dau burse pentru non-UK.

Programeaza-te, de asemenea, si pentru un test IELTS academic.
Raporteaza abuz de limbaj
Politicienii sunt precum scutecele: trebuie schimbati des si din aceleasi motive
jeanpierre Avatarul lui jeanpierre

221 mesaje
Membru din: 7/11/2007

Eu studiez in Scotia si e Ok...idea e ca aici studiile nu se p;latesc dar in Anglia da.Primul degree e gratuit doar masterul se plateste.Sunt universitati bune.Eu sunt In Dundee, un oras la 2 ore de Edinburgh l-am ales ptr ca, chiriile nu sunt mari si e ok... cat esti student.Acu depinde ce vrei tu sa studiezi....
Raporteaza abuz de limbaj
kudika313334 Avatarul lui kudika313334

1 mesaj
Membru din: 10/08/2010

Salut,
Ma numesc Daniela Bara si sunt reprezentantul in Romania a doua universitati scotiene.
Asa este ca in raspunsurile pe care le-ai primit deja.
Cursurile sunt platite de Guvernul Scotiei,ai drept de munca 20 de ore pe saptamana incat poti castiga 500 de lire cat trebuie sa cheltuiesti cu cazarea si cheltuielile de trai.
Eu reprezint Universitatile Aberdeen si Robert Gordon din Aberdeen si de 4 ani ii ajut pe studentii din Romania sa plece sa studieze acolo si toti sunt foarte multumiti.
Daca ai nevoie de ajutor gasesti pe: www.edu-excellence.ro mai multe datalii si datele mele de contact.
Raporteaza abuz de limbaj
kudika_12430 Avatarul lui kudika_12430

1 mesaj
Membru din: 19/07/2012

buna ziua,sunt inca eleva in liceul ''n tonitza''(a-XI-a),caut facultati de arta ca este pe domeniul meu in Scotia,daca puteti sa mi spuneti de cine pot da sa vb pe tema asta va multumesc.
Raporteaza abuz de limbaj
kudika_15729 Avatarul lui kudika_15729

1 mesaj
Membru din: 6/09/2012

Buna ziua,
Am o fiica de 16 ani, ce intra acum in clasa a x a . As vrea sa stiu daca exista cineva care sa stie ceva de tragurile organizate de facultati . Unde se tin si in ce perioada .


Va multumesc
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
buna seara cum pot afla mai multe despre facultatile pe care le reprezentati nr de telefon 0726784664 panait marian
Raporteaza abuz de limbaj
kudika_1007440 Avatarul lui kudika_1007440

1 mesaj
Membru din: 26/03/2016

Buna Emilia, ai reusit sa ajungi in scotia la facultate? As avea nevoie de niste informatii.
Raporteaza abuz de limbaj