Setari Cookie-uri

vaccin impotriva cancerului de col uterin

eu nu mi-l fac si am cateva motive intemeiate sa nu o fac:
1. nu este de fapt vaccin impotriva cancerului de col uterin asa cum se tot mediatizeaza ci impotriva catorva tulpini ale virusului HPV - adica pot sa fac cancer de col (Doamne fereste!) din orice alta cauza, plus celelalte tulpini impotriva carora nu m-am vaccinat
2. se cunosc efectele lui pe 5 ani (peste astia 5 se poate intampla orice si nimeni nu-mi garanteaza ca voi fi bine)
3. Vaccinul inseamna un virus mic, introdus in corp, impotriva caruia organismul meu poate sa lupte si sa-l "retina" astfel incat data viitoare cand intalneste virsul "real" sa fie pregatit cu armele potrivite de lupta. Insa pana una alta, eu imi introduc virusul in corp
4. dc fac sex protejat, nu prea am cum sa iau nenorocitul ala de virus impotriva caruia ma vaccinez, asa ca aleg prezervativul - pentru ca nu are efecte secundare si se cunosc efectele lui pe termen lung :P
concursKudika
Postat pe 1 Iulie 2008 13:16
Salut...

cred ca este optiunea fiecareia din noi sa facem sau nu un vaccin... eu mi-am facut deja toate cele 3 doze si pot spune ca dorm mai linistita noaptea fara sa ma mai gandesc ca oricand pot sa ma trezesc cu cancer de col... nu exista 100 % sanse sa nu apara boala asta sau sa nu mor de altceva curand (la urma urmei :P) insa macar stiu ca eu am facut tot ce imi sta in putere sa previn... imi amintesc discutia cu mama mea la momentul respectiv si am s-o notez aici: mama:"e prea scump, nu are rost sa-l faci... nu ai HPV-ul asa ca nu sunt sanse sa dezvolti un astfel de cancer... tu mergi regulat la doctor, nu are rost sa aruncam 1400 lei pe geam... plus ca nici nu ofera garantie 100 %" si am raspuns "e adevarat, nimeni nu imi garanteaza ca acest vaccin ma va feri de asta sau ca nu sunt efecte secundare sau pe termen lung... insa, daca ar fi peste 5 ani sa am cancer de col si as muri, nu ai blestema ziua aia in care ai spus ca e prea scump vaccinul? nu ai fi dat atunci cand as fi murit toti banii din lume sa stii ca exista o mica sansa sa previi boala si sa nu mor? atunci nu iti va parea rau ca nu ai incercat sa previi, chiar daca stii ca sansele nu sunt de 100 % ?" .... cu lacrimi in ochi mi-a spus "e alegerea ta ce faci, pe riscul tau, eu iti dau banii pt vaccin si daca vrei sa-l faci, mergi si fa-l" ......... uneori cand simtim ca trebuie sa facem un lucru cel mai bine e sa-l facem si gata.... daca nu simtim nicio amenintare, sunt de acord, nu il faceti..... e alegerea voastra fetelor....

Adina
dayna
Postat pe 18 Iulie 2008 08:53
fetita mea este in clasa a v-a si are 10 ani . nu doresc ca ea sa faca acest vaccin .cand va fi mai mare va fi alegerea ei. dar eu personal nu am incredere in eficienta lui mai ales ca au murit cateva femei si acum noi romanii suntem cobaii europei .cum ma poate obliga ministrul sa fac acest vaccin. sa-l faca el sau cine si-a luat comisionul de la firma producatoare sau distribuitoare . ar trebui facultativ sa se faca la medicul de familie. chiar noi parintii nu avem nimic de spus.e copilul meu nu al ministrului.femei cu copii din toata tara, treziti-va. este totusi democratie nu dominatie.
beatrice_healthy
Postat pe 22 Septembrie 2008 22:52
Ceau,
am tot citit si eu despre acest vaccin si unul dintre efectele secundare ar putea fi infertilitatea. E posibil sa fie o speculatie dar nu mi-as risca nici viitorul meu nici al copiilor mei astfel.Si da, imi pare absurd sa hotarasca altcineva pentru copilul meu.
beatricea
Postat pe 25 Septembrie 2008 15:51
Buna ziua,

Am facut doua doze de vaccin , in decembrie urmeaza a treia.... dorm mai linistita stiind ca am putut sa fac ceva bun pentru sanatatea mea! Vaccinul mi-a fost recomandat de medicul meu ginecolog, un om in care am deplina incredere!
Fiecare alege ce crede ca este mai bine pentru el!...Dar.....daca peste cativa ani te trezesti ca ...ai aceasta cumplita boala...nu vei regreta???
Au murit femei.....nu au murit strict de la vaccin!!! Nu stiu mi se pare ca suntem prost informati sau dezinformati in multe cazuri!!!
Femeile au murit de vaccin si sfarsitul lumii a fost acum...cateva zile....pe 10 septembrie... (fac referire la nebunia cu LHC).
Va pup si ...e alegerea voastra!!
Napa
Postat pe 26 Septembrie 2008 09:13
Fetelor, nu faceti prostia asta, spuneti "nu" vaccinului! In America vroiau sa-l faca obligatorie, dar pana si americanii au refuzat acest lucru dupa ce s-au emis avertismente serioase de toxicologie ref la acest vaccin: adica pe termen lung ( 10 ani) s-a demonstrat ca produce boli ireversibile cum ar fi probleme grave arteriale etc....daca nu ma credeti dati un search pe Google si veti vedea cu ochii vostri. Acum la presiunile dnei Allbright astia vor s-o introduca in Romania si s-o faca obligatorie ca au nevoie de alti cobai umani, ca americancele au refuzat aceasta otrava! Nu mai credeti tot ce vi se spune, inainte sa faceti ceva documentati-va! In plus acest vaccin nu protejeaza decat contra a catorva tulpini de HPV, virus care poate fi depistat cu usurinta cu un simplu Papa Nicolau care trebuie facut anual, si pe lamga asta se poate trata! In foarte multe cazuri de exemplu organismul elimina singur acest virus.
Este o crima sa vaccinezi mai ales fetite de 9-10 ani, deoarece peste 10 ani poate nu face HPV dar moare de o boala mult mai grava cauzata de vaccin!
tundebogdan
Postat pe 26 Septembrie 2008 10:39
Buna tuturor..
Am vazut ca sunt argumente atat contra cat si pro...ceea ce nu s-a discutat..ar fi conditiile in care s-ar face un asemenea vaccin..Am inteles ca sunt pentru 2 categorii de persoane : pana in 12-15 si intre 16-26..insa daca ti-ai inceput viata sexuala pana la varsta de 26 de ani, il mai poti face?Trebuie facute anumite investigatii? Rog persoanele care au scris aici..si care au trecut prin experienta asta..sa dezvolte conditiile in care ai putea face acest vaccin...
Multumesc anticipat..si astept cu nerabdare noi informatii despre acest vaccin..
llia
Postat pe 26 Septembrie 2008 12:15
Buna! nici eu nu sunt de acord cu acest vaccin...eu intreb specialistii in domeniu...ce se intampla daca unei fetite atunci cand i se face acest vaccin,ea are imunitatea scazuta???? prezinta riscul de a face o boala canceroasa in decurs de 10...15 ani???.Stim cu totii ca celulele canceroase se dezvolta in timp de cativa ani si doar spre sfarsitul bolii apar si simptomele...eu va recomand la toate ,preventiv sa va faceti o banala analiza de sange pt. diferite tipuri de cancer,mamar,col,ovarian ,analiza se cheama Marker Tumoral .Astept raspuns de la un specialist in domeniu.Multumesc
lilidesa70
Postat pe 26 Septembrie 2008 14:34
Hmm .. vaccinul asta pare un mare hoax. Interesant este ca se poarta varianta de genul Silgard este mai bun / mai putin decat GArdasil, Cervarix este mai bun pentru ca .... Iar realitatea este ca Silgard si Gardasil sunt acelasi lucru, Cervarix este cu mai putine tulpini de hpv dar are aceleasi belele.

Studiile de siguranta se incheie abia in septemrbie2009 pentru Gardasil, nimeni nu stie daca vaccinurile provoaca cancer sau nu , provoaca mutatii genetice sau nu ... desi sunt obtinute prin inginerie genetica si adreseaza virusi oncogeni.

hmm ... am citit pe un blog ( ceva cu fabrica de sclavi) despre faptul ca nu ar trebui vaccinati copii pentru HPV fara testare, pur si simplu pentru ca sunt copii care au preluat hpv de la mama. Iar datele referitoare la efectele asupra persoanelor deja infectate arata nashpa rau de tot + plus efectele asupra celor infectate cu alte tulpini de hpv.

Think twice!
RuxandraS
Postat pe 3 Octombrie 2008 15:58
pt jullie...
eu am facut vaccinul avand 26 de ani, cu ultimul tren :P da, exista anumite investigatii ce trebuiesc facute in cazul in care ti-ai inceput deja viata sexuala.... trebuie facut testul HPV sa vezi daca esti infestata cu el... daca nu esti, atunci e ok sa faci vaccinul, in caz contrar, nu stiu daca mai are rost sa il faci.... ideea este ca acest vaccin silgard este defapt un vaccin care te protejeaza impotriva a 4 tulpini din virusul HPV, cele responsabile de declansarea cancerului de col.... iar daca ai deja virusul HPV, atunci sansele de protectie scad considerabil ... daca mai alte nelamuriri, iti stau la dispozitie.... iar pt celelalte fete care sunt contra vaccinului am sa precizez ca si in germania se duce campanie pt vaccinarea fetelor micute si chiar si acolo se duc tratative pt obligativitatea acestuia ... asa ca nu mai credeti ca noi suntem cobai... insa clar, ar trebui sa poata fi alegerea fiecaruia de a face sau nu un vaccin.... multa sanatate....
dayna
Postat pe 5 Octombrie 2008 02:22
Dayna,
...iti multumesc tare mult pentru raspuns..si pentru cele scrise..Apreciez mult atentia ta asupra rugamintii mele.. Multumesc din nou..Numai bine!
llia
Postat pe 5 Octombrie 2008 20:06
Dragelor,

Da, poate ca si in Germania vor sa faca obligatoriu acest " vaccin" si ce demonstreaza asta? Daca americancele au refuzat, trebuie sa caute cobai prin alte tari nu?
Ceea ce ma surprinde este cu cata usurinta se vaccineaza fetele aici, fara sa se asigura 100% ca e bine sau nu....fara sa citeasca toate informatiile pe internet despre toxicitatea si riscurile imense la care se expun.....Cum apare un "leac miraculos"pe piata imediat ne grabim sa fim primii/primele care il incercam....cu toate ca este atat de simplu sa dai un search pe Google si sa afli ce este de fapt acest "Gardasil"....
Si bineinteles trebuie sa avem libertatea de a alege: daca eu nu vreau sa ma vaccinez nu poate sa ma oblige nimeni sa fac acest lucru, nu credeti? Si credeti ca este bine sa vaccinezi fetitele la varste fragede?Cand organismul lor este mult mai slab decat a unui adult si efectele secundare pot fi foarte grave si ireversibile?
Ar trebui sa ne "destupam" creierul si sa nu mai credem orbeste in tot ceea ce ni se spune. Cred ca putine dintre voi ati citit "teoria conspiratiei" sau alte materiale de acest gen.....cred ca dupa ce citesti aceste lucruri incepi sa gandesti cu totul altfel.....
Multa sanatate!
tundebogdan
Postat pe 6 Octombrie 2008 11:33
Buna ziua,

Inca sunt uimita de cat suntem de reticiente la tot ce e nou!!
Cunosc multe domnisoare, chiar doamne(stiu pe cineva care l-a facut la 29 de ani)...foarte bine informate in genereal, ce provin din familii bune, au ani de scoala, sunt la zi cu stirile si si-au facut vaccinul!
Credeti ca ele si-ar fi facut vaccinul daca nu erau informate???Credeti ca si-ar fi riscat viata??
Ma indoiesc!
Eu l-am facut la 25 ani, sunt linistita ca am facut ceva pentru a ma proteja! Nu incurajez vaccinarea OBLIGATORIE!! Consider ca fiecare trebuie sa decinda pt sine!! Dar nici nu dramatizez situatia pana la a spune ca mor oameni si ca unora le trebuiesc cobai!!!
Cu tot respectul... Va salut!!
Napa
Postat pe 6 Octombrie 2008 15:49
De la: zsab, la data 2008-10-06 15:49:29Buna ziua,

Inca sunt uimita de cat suntem de reticiente la tot ce e nou!!
Cunosc multe domnisoare, chiar doamne(stiu pe cineva care l-a facut la 29 de ani)...foarte bine informate in genereal, ce provin din familii bune, au ani de scoala, sunt la zi cu stirile si si-au facut vaccinul!
Credeti ca ele si-ar fi facut vaccinul daca nu erau informate???Credeti ca si-ar fi riscat viata??
Ma indoiesc!

Eu l-am facut la 25 ani, sunt linistita ca am facut ceva pentru a ma proteja! Nu incurajez vaccinarea OBLIGATORIE!! Consider ca fiecare trebuie sa decinda pt sine!! Dar nici nu dramatizez situatia pana la a spune ca mor oameni si ca unora le trebuiesc cobai!!!
Cu tot respectul... Va salut!!


ZSAB, nu vreau sa te sperii, dar imi permit un sfat necerut: avand in vedere ca ai facut un vaccin netestat din punct de vedere al carcinogenitatii , pls .. fii cu ochii in 4, chiar mai mult decat cele care nu s-au vaccinat. In masura in care stii sa interpretezi un studiu clinic sau poti vorbi cu cineva despre asa ceva, cauta studiile prezentate de Merck catre FDA si o sa-ti explice acea persoana de ce este necesar sa nu te culci pe o ureche ci, dimpotriva, este necesar sa fii foarte atenta.

In alta ordine de idei, daca va uitati pe statistici, este interesant de constatat ca, in tari ca SUA, vaccinarea este in primul rand la persoanele mai putin instarite; bogatii ocolesc multe vaccinuri :D
RuxandraS
Postat pe 6 Octombrie 2008 23:06
Orice vaccin a avut la inceput pareri pro si contra... pentru ca trebuie sa fie un inceput in toate! Consider ca trebuie sa fim deschisis la nou si bineinteles sa ne asumam riscuri.Altfel nu vom progresa!! De aceea specia umana a avansat... pt ca am acceptat NOUL! Nu vrei sa risti... lasa pe altul! Sanatate va urez!
ram_craciun
Postat pe 7 Octombrie 2008 12:54
Multumesc pentru sfat si cu siguranta voi avea grija!
Oricum.....daca mie imi va fi bine...poate le va fi si fiicelor noastre!
Puteti considera si asa....fac eu test pt fiicele voastre si poate ale mele in viitor:)).
Va salut cu drag!
Napa
Postat pe 7 Octombrie 2008 15:25
foarte bine ai punctat si sa stii ca ai dreptate BEATRICE DIN bUCURESTI.In PRIMUL RAND SA STII CA NU TE OBLIGA NIMENI SA L FACI FICEI TALE VACCINUL. POPI MERGE LA SECRETARIATUL SCOLII SI DEPUI O CERERE IN CARE SPUI CA SA TE ANUNTE CAND FATA TA VA FACE UN VACCIN CU TREI ZILE INAITE SI CA NU ESTI DE ACORD CU VACCINUL PT COL UTERIN. se POAte face lucrul acesta .IMI PARE RAU DE MAMELE CARE VOR FII CALAII FETELOR LOR FARA SA SI DEA SEAMA. MAMELOR NU LASA TI COPII SA SI FACA ACEST VACCIN PT K NU VOR MAI PUTEA FI MAME. VACCINUL CONTINE TESUT DE SOBOLAN SI ARE FOARTE MULTE EFECTE SECUNDARE PRINTRE CARE EPILEPSIE SI CHIAR MOARTE. NU VA CONDAMNA TI COPII LA MOARTE. NU VA SPUN ASTA CA SA VA SPERII DAR EXISTA CAZURI REALE IN AMERICA DE FEMEI SI ADOLESCENTE CARE AU MURIT SI AU SUFERIT PT TOT RESTUL VIETII DE ANUMITE BOLI VENERICE CARE NU S AU MAI VINDECAT. FI TI ATENTE CU COPII VOSTRII SI APARATII DE AMERICANI EI VOR SA NE DISTRUGA

iubire_healthy
Postat pe 24 Octombrie 2008 20:59
Uimire, stupoare si dezgust!!!
Suntem tare limitati!!!
Napa
Postat pe 26 Octombrie 2008 07:33
foarte multe pareri pro sau contra dar e ceva sigur la acest vaccin? da eu as vrea sa fiu cobai prt. fetele mele cineva trebuie sa o faca. nimeni nu obliga pe nimeni dar nu as vrea sa fiu in locul mamelor care trebuie sa decida intr-un scurt timp asa ceva. parerea mea, trebuiau sa faca o foarte buna imformare cu macar cateva luni inainte, credeti ca toata lumea stie despre vaccin, faceti un sondaj in mediul rural si veti avea surprize deloc bune. multa sanatate si bafta!
ist
Postat pe 30 Octombrie 2008 18:56
SPUNE-MI TE ROG DACA STII CUMVA MAI MULTE DESPRE ACEST VACCIN DEOARECE SI FATITA MEA ARE VARSTA DE 10 ANI SI VA URMA SA VINA CU VACCINAREA IN SCOLI.AS VREA SA AFLU MAI MULTE DESPRE ACEST VACCIN,DATE PRO SI CONTRA.ITI MULTUMESC. SMYLEY
smyley
Postat pe 12 Noiembrie 2008 21:44

Buna ziua,

Eu in decembrie urmeaza sa fac ultima doza de vaccin. Momentan ma simt excelent, nu mi-a afectat viata in niciun fel.... poate dorm mai bine noaptea... stiind ca l-am facut.... Daca ar trebui sa il fac copilului meu, insa..... nu stiu daca as fi sau nu de acord! E o problema delicata sa alegi pentru altcineva fie el si copilul tau! Cred ca as lasa-o pana mai creste si as lasa-o sa decida singura!
Despre vaccin mai multe detalii puteti gasi la medicii ginecologi. Cred ca e cel mai potrivit loc unde puteti intreba!
Va doresc numai sanatate!
Napa
Postat pe 13 Noiembrie 2008 15:46
Pentru toete cele care sant impotriva vaccinului pentru ca au ele habar de efecte negative carcinogene si bla bla.....sa va vad eu cand o sa va faceti testul anual papanicolau - daca santeti educate sa-l faceti anual - si o sa aveti la rezultat celule atipice pe colul uterin cum o sa va dati palme sa va treziti......e tarziu atunci, va spun eu. Ca ne obliga americanii....nu te obliga nimeni mama....numai ca poluarea si aberatiile pe care le mancam ne fac organismele din ce in ce mai slabe la orice. In curand o sa iasa pe piata si vaccinul impotriva cancerului la san. Voi credeti ca toate aceste vaccinuri sant facute sa ucida oameni sau sa stopeze rata mortalitatii zilnice in randul femeilor care au unul din cele doua tipuri de cancer. Pentru toate cele care spun NU fara sa stie de ce silgard este pe baza de fermentatie de drojdie de bere desteptelor. Are efect carcinogen.....efect carcinogen are o plimbare pe bulevard la ora 17 pm cand nivelul de CO2 din atmosfera are niste valori impresionant de mari. Asa ca bravo celor care il fac!(sant si eu printre ele) :-))
roxanam1981
Postat pe 21 Noiembrie 2008 09:55
eu m-am documentat si am citit ca sunt multe efecte pe termen lung: probleme arteriale, infertilitate si chiar moarte !!!
am inteles ca introducerea vaccinului este rezultatul unui protocol intre statele unite si romania ca sa-l introduca aici pe piata din motive financiare. se scot bani multi. si ca toate lucrurile "noi", e o afacere.
ar trebui mai multe informatii din partea medicilor asupra efectelor adverse pe termen lung si scurt, in loc sa-l promoveze ca pe o solutie unica si miraculoasa prin panouri si depliant.
singurul lucru pozitiv e ca nu este obligatoriu, asfel incat fiecare poate decide ce este mai bine pentru ea insasi.

am motive sa cred, insa, ca s-a descoperit cura pt cancer si este inca experimentala sau/si secreta, dat fiind ca tot mai multe persoane bogate si in faza destul de avansata s-au vindecat in mod "miraculos" in timp scurt.
eleain
Postat pe 21 Noiembrie 2008 11:19
revin cu informatii:

"Presedintele Societatii de Epidemiologie ridica semne de intrebare

Conf.dr.Geza Molnar, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie, a declarat: „Daca as avea o fetita sau o nepoata in clasa a IV-a nu as accepta sa fie vaccinata. Autoritatile europene au recomandat vaccinarea, dar nici o tara nu si-a asumat o campanie nationala obligatorie de imunizare. In plus, ar trebui sa se stie ca papiloma virusul este un cofactor in aparitia cancerului de col uterin. Iarasi trebuie stiut ca circa 80% din infectiile cu astfel de virusuri se vindeca singure in timp de un an, iar leziunile precanceroase se dezvolta in 3-10 ani. Paradoxul pentru mine este ca nu se stie cat dureaza imunitatea data de acest vaccin. In plus, nu poti spune oamenilor ca vaccinul acesta te fereste suta la suta de cancerul de col uterin. Ce ma deranjeaza este ca nu exista nici o scrisoare metodologica din partea specialistilor pentru acest vaccin", afirma conf.dr.Geza Molnar.

Un vaccin controversat

Desi ministrul sanatatii a afirmat ca 17 tari din Uniunea Europeana au introdus campanii nationale de vaccinare HPV, pe site-ul oficial al Comisiei Europene, la Euvac.net, nu exista nici o tara europeana care sa fi demarat vreo campanie nationala de vaccinare impotriva cancerului de col uterin. Singurele tari care au recomandat vaccinarile HPV sunt Austria , Belgia, Franta, Germania , Luxemburg, Spania si Elvetia. „In Statele Unite nu exista program de imunizari in scoli, pentru ca medicii care vaccineaza nu obtin aprobarea autoritatilor locale si a directorilor de scoli", spune prof.dr.Adrian Streinu Cercel. Vaccinul a starnit controverse aprinse in SUA, unde au fost emise acuzatii referitoare la efectele adverse ale vaccinului, care au mers de la lesinuri si ameteli pana la paralizie, tromboza, posibila sterilitate si decese.

Sursa ziarul Gandul"
eleain
Postat pe 21 Noiembrie 2008 12:10
As dori sa-mi expun si eu parerea mea cu privire la acest vaccin: este doar o afacere, cu posibile efecte dezastruoase pentru noi, oamenii de rand - cobaii. Spunea cineva pe forum ca trebuie sa fim deschisi la nou, daca vrem sa evoluam. Depinde acum ce-ntelegem prin evolutie: controlul tot mai strans pe care marile companii de pe piata (inclusiv cele farmaceutice) se lupta sa-l detina? Interesele financiare sunt mult prea mari, astfel incat campania de promovare a vaccinului va fi una agresiva.
Recomand tuturor cu caldura sa vada filmul ZEITGEIST (acum a aprut si partea a 2-a). Este o mare revelatie sa realizezi in ce lume traim noi, de fapt.... :(
Este un folm care circula pe internet (este interzisa furnizarea pe DVD, intrucat vorbeste mult prea deschis si amenintator despre ce se-ntampla cu adevarat cu oamenii de pe planeta asta).
Vandita
Postat pe 24 Noiembrie 2008 11:55
mda,
si tu crezi ca daca nemtii o fac , e bine sa o facem si noi?!?ideea e ca nu ai o imformatie completa despre acest vaccin si atunci nu poti vorbi de cel care la facut decat ca de un cobai.
sper din tot sufletul sa nu va afecteze cu nimic pe voi astea care l-ati facut.
daca ai avea o fetita i l-ai face? nimeni nu e impotriva vaccinului , toata lumea doreste sa fie protejat de o boala atat de crancena cum e cancerul de col uterin , dar nu poti sa nu fi sceptic.
gandeste-te bine: ce stii despre el? foarte putin
roxanaa81
Postat pe 24 Noiembrie 2008 15:26
In sfarsit sunt si cateva persoane inteligente pe aici, cele care s-au documentat si au mai si citit cate ceva la viata lor si ca urmare au realizat ca acest vaccin este o afacere imensa si este periculos pt sanatate ( mult mai periculos decat acest HPV).
Roxanam, imi pare rau pt tine, oameni ca tine ajung cobaii ideali pt diversele experimente facute de marile companii pt a castiga averi fabuloase si pt a contribui la acaderea populatiei ( se stie ca suntem prea multi si asta este un plan al celor aflati la putere). Asa ca roxanam mai citeste si tu, de ex citeste teoria conspiratiei sau pe youtube vezi " the most important video of all times" si da un search pe google despre acest vaccin miraculos ( asta in cazul in care ai deschis vreodata netul ca la ce aberatii ai scris nu prea cred). Si spre informarea ta asa cum s-a mai scris pe aici, HPVul poate fi doar un factor favorizant in cancerul de col uterin, dar nu provoaca cancer neaparat. Se stie de mult ca cel mai important factor este stresul, pe urma fumatul, alimentatia nesanatoasa etc. Deci daca te vaccinezi asta nu inseamna ca nu poti face cancer de col uterin, deoarece nu HPV-ul este singurul factor care provoaca cancer. In al doilea rand in foarte multe cazuri acest HPV se elimina singur din organism, iar cancerul de col uterin se poate depista in faze incipiente daca se face testul pap anual, si depistat la timp este perfect curabil. Dar din nou ar fi trebuit sa citesti despre toate astea inainte sa spui aberatii si le faci pe altele "destepte".Cred ca cea mai "desteapta" esti chiar tu.
Si da, vaccinul acesta nu a fost creat sa ajute oamenii, ci din interese meschine cum ar fi banii etc, dar tu esti personajul tipic care crede tot ce vede la televizor sau i se spune de catre altii, fara sa se documenteze catusi de putin. Daca sunt multe persoane ca tine, se va ajunge la manipularea in masa.
Bravo celor care spun NU vaccinului, ele sunt cele care isi protejeaza sanatatea cu adevarat si nu se lasa manipulate in vederea unor interese.( bineinteles ca sunt si eu printre ele)
tundebogdan
Postat pe 24 Noiembrie 2008 16:03
bravo tundebogdan bine i-ai zis.
ist
Postat pe 24 Noiembrie 2008 19:02
Climena, "si tu crezi ca daca nemtii o fac , e bine sa o facem si noi?!" - cred ca ai inteles gresit mesajul meu. Nemtii nu fac nimic. Eu mi-am exprimat dezacordul referitor la vaccinul Gardasil si am recomandat cu caldura documentarul ZEITGEIST, in ideea in care este un film "ilegal" ca sa-i spun asa, fiindca vorbeste foarte deschis despre spalarea creierului populatiei. Se poate downloada de pe internet si mi-ar placea tare mult sa impartasesc cu voi impresii despre acest film. Este senzational!
Vandita
Postat pe 25 Noiembrie 2008 16:08
sper ca nu deranjez sueta doamnelor,dar vreau sa pun o intrebare care sigur va naste in mintile unora alte semne de intrebare....cunoaste cineva care sunt mecanismele declansarii unui cancer???fie el si de col uterin???din ce cauza se declanseaza o forma sau alta de cancer???eu din ce am citit,cancerul se declanseaza atunci cand sistemul imunitar numai functioneaza in parametrii normali din diverse motive(stress,factori de mediu,socuri emotionale puternice samd)nu am gasit in niciun articol mentiunea ca un cancer,oricare ar fi acesta s-ar declansa din cauza unui virus...!!!si acum sa va supun atentia asupra www.4life.com sau www.4life-romania.ro(cautati detalii despre transfer factor).pt cine este interesat,ai stau cu placere la dispozitie cu detalii complete si complexe...cu stima,un domn "bagacios":)) p.s.http://www.referatele.com/referate/medicina/online4/CANCEROGENEZA---CICLUL-CELULAR-NORMAL-SI-MECANISME-DE-CONTROL-ONCOGENEZA-GENELE-SUPRESOARE-ALE-TUMOR.php

Postat pe 27 Noiembrie 2008 01:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Aparatul epilator 26 De la: inimioara_magica 18 Noiembrie 2009 14:53
Anomalie? 3 De la: healthy005256 7 Noiembrie 2009 15:41
DIANE-35 2 De la: healthy007171 7 Octombrie 2009 15:23
sarcina sau avort spontan 3 De la: kudika_940697 4 Noiembrie 2013 00:07
salut, 1 De la: kudika320685 9 Septembrie 2010 19:46