Setari Cookie-uri

deviatia de sept

de ceva timp ma confrunt cu diverse probleme nasale, infectii repetate ale sinusurilor, si toate acestea de la deviata de sept de care trebuie sa ma operez. Mi s-a recomandat operatia cu laser, ce parere aveti? a incercat cineva? e dureros? recuperarea e ok? multumesc!
amalia79_healthy
Postat pe 15 Septembrie 2008 15:47
Buna
Eu m-am operat in luna mai anul acesta de deviatie de sept, nu cu laser. Ce pot sa iti spun este ca nu simti nimic in timpul operatiei(am fost anesteziata total),dar dupa aceeea este un pic complicat pentru ca 2 zile respiri doar pe gura,deoarece ai in nas introduse niste mese. Cand mi le-a scos a fost dureros, caci erau atat de mari ...ca nu stiu cum au incaput in nasul meu, dar durerea e de cateva secunde cat ti le extrage de acolo.Pentru mine asta a fost singura durere, urmatoarele zile ma curatau in fiecare dimineata imi puneau mese cu vitamina A apoi ma curatau cu un aspirator, dupa o saptamana mi-au scos firele( am avut 2), caci m-am vindecat repede, aici am mai simtit o piscatura, mi-au dat cu un spray sa amorteasca un pic si gata asta a fost tot.Acum respir foarte bine pe nas si ma bucur ca am scapat.Sper ca ti-am fost un pic de folos. Daca vrei sa ma mai intrebi ceva imi poti trimite un mail pe adresa maria_81ever@yahoo.com.

Multa sanatate
SKY81
Postat pe 15 Septembrie 2008 16:10
multumesc mult pentru raspuns... doamne, nu pare prea roz... mi-e frica:(((( insa mie mi-azis ca operatia cu laser ar fi mai usoara...
amalia79_healthy
Postat pe 16 Septembrie 2008 15:10
Nu exista asa ceva, sa te operezi la nas cu laser. Si asta mi-a zis-o chiar un medic care face rinoplastii.Si eu m-am operat acum 2 luni, dar n-am avut deviatie. Am schimbat doar forma nasului. Credeam ca este o operatie dificila si mi-a fost foarte frica, dar cand ma uit in oglinda imi dau seama ca am facut cea mai buna alegere si, daca ar fi s-o mai fac, as mai face-o o data. La mine a fost un complex de care am scapat, la tine este altceva. Dar oricum cred ca merita. Si sa stii ca depinde de la organism la organism cum simti durerea si cum evoluezi postoperator. Daca vrei mai multe detalii, intra pe google, scrie 'rinoplastie forum' si ai acolo cate informatii doresti. Sper ca te-am putut ajuta cat de cat. Multa sanatate si pupici !!!
fifilina
Postat pe 17 Noiembrie 2008 17:15
eu m-am operat cu laser acum 2 ani si mi-au facut doar anestezie locala, am stat pe scaun la o masa in timpul interventiei si sa stii ca totul a fost super ok. Apoi am plecat acasa. Adica totul a durat cca 2 ore cu asteptat cu tot.
Operatia in sine a durat cam 10 minute la o fosa nazala.
Am plecat fara pbl, cu o batista la nas ca sa evit contactul cu aer rece si n-am avut nimic...nici o durere.....totul a fost super ok.
M-am operat la spitalul Witing.

Anestezia insa a fost locala, cu un ac mai lung, bagat in nas, dar sa stii ca nu a fost de speriat....Mi-au dat o tavitza pe care s-o tin sub barbie pt ca e zona f vascularizata si curge brusc extrem de mult sange, dar sa stii ca nu e de speriat!!!!
Stiu ca suna cam tragic, dar e cat se poate de simplu....si nedureros.

Multa sanatate!!
cora75
Postat pe 13 Ianuarie 2009 11:53
Te contrazic!
Exista operatie cu laser la nas, prin fosa nazala (nara)!!!
Eu am facut-o...am descris mai sus!
Se lucreaza cu prin nara spre sinus.
cora75
Postat pe 13 Ianuarie 2009 11:57
buna,

Cat te-a costat operatia de rinoplastie si la cine ai facut-o? am si eu o problema de estetica si vreau sa o rezolv. mersi!
blonda_nicole
Postat pe 28 Ianuarie 2009 13:05
A fost operatie pt deviatia de sept? eu vreau sa fac 2 interventii: si operarea septului si estetic de subtiere a nasului.. CAt te-a costat la Witing? mersi!
blonda_nicole
Postat pe 28 Ianuarie 2009 13:07
sincera sa fiu nici nu mi-au spus ce operatie mi-au facut. Au spus in doua vb in termeni medicali ceva de niste cornee si....m-am multumit ca totul a decurs repede si bine.
Insa in niciun caz nu a fost opreratie pt deviatia de sept!
Eu am raspuns pt cea care a scris mai sus ca nu exista operatie la nas cu laserul. Exista!
Imi pare rau ca nu te pot ajuta!
cora75
Postat pe 29 Ianuarie 2009 10:36
eu numai pot sa respir pe nas iar mucoasa nazala e uscata stiu ca am deviere de sept la voi cum e mucoasa uscata sau normala?mie imi este frica sa fac sau intimplat atitea era bine daca se putea opera cu laser de aceasta deviere de sept
bogdan_7000
Postat pe 7 Februarie 2009 23:02
daca medicii ti-au spus ca trebuies a faci operatie pt deviatie de sept..apai..trebuie!
eu te-as sfatui pt operatia clasica...nu cu laser.cateva zile in spital si gata.sunt ceva dureri..dar nu ai sa mori. la urma urmei si cand te doare in gat suferi si ai temperatura, cum ar fi dupa o interventie chirurgicala?
eu am facut rinoplastie, la spitalul coltea, acum 15 ani..si am fost f multumita. dupa numai 9 zile de la operatie aratam foarte bine.
deci..putina incredere in tine si in medicina romaneasca si..bafta! sa auzim de bine si multa sanatate!
Robert
Postat pe 21 Februarie 2009 20:24
Rinoplastia nu e acelasi lucru cu operatia de deviatie de sept. (pentru cine n-a inteles din anumite comentarii). Sotul meu s-a operat de deviatie de sept (desi nu e deloc un curajos) la Coltea si "chinul" a durat doar 2 zile. S-a operat cu anestezie locala, a spus ca nu l-a durut absoltul deloc!!! Problemutele au aparut dupa ce a trecut anestezia si meshele alea indesate in nas il deranjat teribil. Se creaza un vid din cauza lor si trebuie sa respiri pe gura timp de 2 zile. In rest nimic grav!
A dormit foarte prost din cauza asta (doua nopti), il enervau, dar il luam la cate o tura cu masina si-l plimbam, sa nu stea sa se plictiseasca si asa au trecut cele doua zile.
Doar doua zile....
Mult curaaaj!!!!!! Va tin pumnii tuturor celor care aveti nevoie si va hotarati!
Sanatatea multa!
cora75
Postat pe 23 Iunie 2009 09:12
Vreau sa-ti dau un sfat foarte pretios pe care pe net nu il gasesti...dupa operatie este obligatoriu sa mergi la curatat zilnic primele 2 saptamanai dupa care la 2 zile si apoi la o saptamana pentru ca se formeaza sinechiile...este procesul natural de vindecare al nasului dar care iti afecteaza respiratia-se fac niste concrescente de carne intre nari si iti impiedica respiratia...si degeaba ai facut operatia . Sinechiile dupa aia trebuiesc indepartate prin cauterizare sau laser...deci sa mergi neapaprat la curatat dupa operatie...
jurnalista
Postat pe 23 Iunie 2009 11:21
si mama mea are deviatie de sept si ii este frica sa mearga sa se opereze. as vrea sa stiu si eu cam cat costa o astfel de operatie. as vrea sa o platesc si atunci nu mai pote comenta
luluk
Postat pe 23 Iunie 2009 13:49
poti incerca un tratament (si baiatul meu are deviatie de sept de mic si nu l-am operat); poti incerca la un medic care face medicina alternativa, acupunctura si apifitoterapie; baiatul meu a facut si acum respira mult mai bine;
succes
healthy002030
Postat pe 23 Iunie 2009 17:53
si tatal meu a avut deviatie de sept si s-a operat cu laser.
A zis ca nu a simitit nimic - doar ca parca il gadila cineva in nas. A stat cateva zile in spital pentru a se reface complet si acum este bine.

Operatia a facut-o prin casa de asigurari, in spitalul judetean - nu l-a costat nimic, doar ce a vrut sa dea din propria initiativa la medic si asistente.
cristinik21
Postat pe 24 Iunie 2009 13:55
Ce povestesti tu nu e operatie de deviatie de sept
llmirea
Postat pe 24 Iunie 2009 19:46
Legat de rinoplastie(pt blonda_nicole)..eu mi am programat operatia la sfarsitul lunii septembrie, iar cand am fost la controlul pt rinoplastie dl. doctor mi a spus ca am si o deviatie de sept .asa ca voi face 2 operatii intr una!
Din surse sigure operatia de rinoplastie la Witing costa in jur de 1200 de euro!
RoxannaInka
Postat pe 25 Iunie 2009 22:50
Buna,
Si eu am deviatia de sept si imi este f frica sa fac operatia. Am mai auzit multe povesti din astea si m-au infricosat. Nu am curaj, desi uneori respir foarte greu. Stiu de cativa ani ca am deviatia, dar nu ma pot hotara. Numai cand ma gandesc ca voi aveaa in nas f multe mese ma sperie, pt ca am mai avut o experienta din asta si nu pot sa uit, desi au trecut 18 ani si numai cand imi aduc aminte ma infricoseaza, am impresia ca ma sufoc cu ele in nas si sa mai vad din nou mult sange curgand..........Sa auzim de bine si multa sanatate!!!!
healthy004370
Postat pe 1 August 2009 21:16
La sectia ORL a SPITALULUI COLTEA sunt cei mai tari ORListi - duceti-va ca o sa faca ce trebuie.
healthy005533
Postat pe 21 Septembrie 2009 22:11
te cred ca-ti este frica, oarecum intemeiata teama; poti evita operatia - intra pe net si cauta dr.codrut tutu si mergi la el cu toata increderea, te va indruma si-ti va aplica exact tratamentul de care ai nevoie, cu siguranta vei respira mult mai bine si va fi totul ok doar ca iti trebuie un efort financiar(oricum nu foarte mare - dar crede-ma merita)
sanatate
healthy002030
Postat pe 22 Septembrie 2009 15:27
buna
eu am fost operata acum 20 deani de deviatie de sept la spitalul militar d in Constanta , si mi am complicat situatia , am acum deviatie d esept cu perforatie , ( mi au taiat din oasele din interiorul nasului prea mult , mi lau perforat )am acumo sinuzita cronica si nu imi trece cu nici un antibiotic , trebuie s afac acupuntura...
daca acum se pot face in Ramania operatie de acest gen cu laser , punetiva in mina celui mai bun specialist
vreti mai multe amanunte screti mi la: sbb2xx@yahoo.es
succes
healthy006265
Postat pe 9 Noiembrie 2009 01:11
Spune-mi te rog cit te-a costat operatia de deviatie de sept. Sau nu costa nimic daca ai trimitere de la medicul tau! te rog sa-mi raspunzi. Si eu trebuie sa ma operez si tot aman pt ca nu stiu daca pot sa-mi permit.
oficup
Postat pe 6 Martie 2010 23:46
Salina_SUSESI_Timisoara
Postat pe 19 Martie 2010 06:38
M-am operat si eu de deviatie de sept acum un an de zile. Operatia nu a reusit, in sensul ca m-am ales si eu cu sept perforat, care duce la complicatii mai mari. Asta s-a intamplat la Clinica Medical Service (CMS) din Bacau, o clinica care baga pacienti la operatie pe banda rulanta, mergand doar pe profit. De ce spun asta? Pentru ca pacientii sunt tratati cu o indiferenta uimitoare.
Cat depre operatia de deviatie de sept, NU EXISTA operatie cu laser, daca cineva va spune altfel inseamna ca va minte si o face doar ca sa va simtiti mai in siguranta, ca doar nu o sa va spuna doctorul ca va opereaza cu ciocan si dalta ca v-ati speria si nu ati mai apela la ei.
Operatia este simpla, dureaza putin dar informati-va asupra complicatiilor ca foarte multi, in special clinicile private nu va spun asta sa nu va sperie. Dar credeti-ma e mai bine sa stii adevarul decat sa te trezesti cu un sept perforat, sau alte complicatii cum am patit eu.
viorel1304
Postat pe 21 Aprilie 2010 09:46
SI eu am deviatie de sept si este evident ca am, am nasul putin deviat spre stanga, dupa operatie se va schimba si forma nasului va fi drept ? sau schimbarea se produce doar in interior ?
BiancaK
Postat pe 21 Aprilie 2010 13:49







------------------------------------
Salina_SUSESI_Timisoara
Postat pe 21 Aprilie 2010 16:15
pentru operatie de deviatie de sept iti recomand sa te duci la spitalul Hociota, langa Panduri. Operatia se face normal, cu anestezie totala . Ti-l recomand ca doctor pe dl. Novac Popescu , etaj 6. Nu dureaza statul in spital mai mult de 4-5 zile, nu este dureroasa, si recuperarea este rapida. bafta
monika24
Postat pe 21 Aprilie 2010 18:20











-----------------------------------------------------------------
Salina_SUSESI_Timisoara
Postat pe 22 Aprilie 2010 16:18
treaba e simpla, daca esti convinsa ca ai deviatie de sept, nu scapi de ea pe viata...te operzi azi, peste ceva ani, te vei opera iar...tot asa pana te cureti definitiv...sau ai varianta sa nu te operezi si sa mori, tot cand ti-o veni ceasul...din deviatie de sept nu se moare...sunt altele mai grave..eu mi-am facut o operatie de genul, in perioada armatei, acum 9 ani...acum tre sa imi fac iar, dar, aleg sa nu...prefer rugaciunile si increderea in forta divina...succes daca vrei sa te operezi si sa speram ca nu va mai fi nevoie prea curand de alta...bine a zis cineva, ca recuperarea si durerea o simtim diferit...mai conteaza si doctorul care te opereaza, cat de bine te curata dupa, cat de bine te curata in interior inainte sa te panseze...ehe, conteaza multe...tu sa fi sanatoasa...e un fleac asta in comparatie cu altele
adi_maseur
Postat pe 22 Aprilie 2010 19:31

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
operatiile estetice 6 De la: ioanabobocea 23 Octombrie 2009 14:47
Marirea sanilor 5 De la: kudika_989670 19 Iulie 2015 08:23
Unghiile mele arata groaznic! 10 De la: rashela 6 Martie 2011 02:06
Cosuri 11 De la: office_salinasusesi_ro 14 Martie 2010 14:28
NU VIND PROPUN IESIREA DIN IMPAS 6 De la: lalylaly 7 Februarie 2010 15:08