Setari Cookie-uri

mama surogat - solutie pentru cuplurile infertile?

ce parere aveti despre metoda mama surogat? mie imi pare ca incalca multe reguli morale, insa pentru cuplurile infertile care chiar nu au alta solutie.... si pentru femeile care chiar nu isi pot creste copiii, poate decat sa ii dea in adoptie.... pare o metoda fortata, si cata incredere sa ai in mama surogat? nu ca sanatatea copilului, caci asta se testeaza, dar ca gene??? temperament??? stiati ca inteligenta se mosteneste si ca doar desteptaciunea (corelarea cu invatarea cu acumularea de cunostinte) se dobandeste?... uofff...
carmen79
Postat pe 16 Octombrie 2008 14:26
Te referi la mama care poarta copilul altui cuplu sau care poarta propriul copil dar il da spre adoptie? Niciun caz nu este prea bun.. daca nu iti doresti un copil de ce nu te protejezi? Cunosc un caz al unei tinere care s-a gandit ca 5 lei e prea mult pt un prezervativ dar a platit de 20 ori mai mult pt o intrerupere de sarcina. Asa ca daca esti un pic cumpatat macar vei alege solutia optima. Cat despre cuplurile infertile.. Nu stiu ce sa-ti zic, probabil ei si-ar dori si o asemenea solutie.
crystin
Postat pe 31 Octombrie 2008 08:06
Mama surogat e o solutie in cazul cuplurilor care isi doresc f mult un copil, dar din diverse motive de sanatate, femeia nu poate pastra sarcina la termen. Aceasta solutie e acceptata de mama surogat pt. a ajuta cuplul respectiv a-si indeplini dorinta de a avea propriul copil. Materialul genetic e al cuplului, mama surogat avand rolul de a duce sarcina la termen. In unele situatii aceste mame surogat accepta aceasta sarcina intrucat fac parte din familie, iar in alte cazuri sunt recompensate material. Nu cred ca se poate pune problema imoralitatii in cazul in care cineva doreste sa ajute un cuplu cu probleme de sanatate, mi se pare chiar mai usor de acceptat decat donarea unui organ de exemplu.
anculini
Postat pe 31 Octombrie 2008 14:52
Din filme am vazut ca unele se razgandesc.. cand instinctul matern se trezeste.. Dar cine se crede capabil.. sa o faca. Greu de imaginat ca poti d a viata unui suflet la care apoi renunti.
crystin
Postat pe 31 Octombrie 2008 17:24
într-adevãr existã diferenþe între mama surogat care poartã sarcina ce provine din alt cuplu sau mama surogat care acceptã fertilizarea cu partenerul unui cuplu, în cazul în care mama rãmâne însãrcinatã pentru aa da copilul spre adopþie nu mai este mamã surogat. Eu am fãcut 20 de ani tratament pentru o sarcinã, pe care mi-o doream enorm, ºi m-am gândit de multe ori sã caut o mamã putãtoare, chiar am încercat prin unele anunþuri dupã ce am vãzut un articol la televizor pe aceastã temã, apoi am început sã mã documentez. În România este o problemã legatã de legiferarea acestei metode de a avea un copil, în sensul cã copilul dupã naºtene nu-l poþi lua în familie decât prin adopþie, dar nu ai certitudinea cã întradevãr persoana care este mamã purtãtoare dupã naºtere va renunþa la el, pentru cã legea nu-þi permite sã închei vreun act oficial prin care acel copil este al cuplului ºi nu al mamei purtãtoare. Medical vorbind acel copil genetic nu are nimic din mama purtãtoare, purtând genele din ovul ºi spermatozoidul care l-a creat, însã sunt alþi factori care pot afecta evoluþia sarcinii. Spre norocul meu n-am mai fost nevoitã sã apelez la aceastã metodã întrucât la a treia fertilizare in vitro pe care am fãcut-o am rãmas însãrcinatã, ºi nu cu un copil ci cu doi(fetiþã ºi bãiat) care acum au doi ani.
In concluzie pentru a judeca o mamã purtãtoare sau un cuplu care recurge la aceastã metodã trebuie sã fii în cauzã pentru a judeca drept.
crinam_healthy
Postat pe 4 Noiembrie 2008 14:07
am 43 de ani.sunt mama a doua fete de 22 si respectiv 20 de ani.imi doresc ink un copil.sunt de 2 ani la menopauza.exista vreo speranta?inca nu m-am adresat medicului.
nives
Postat pe 10 Noiembrie 2008 09:24
Draga Anculini,

Nu cred ca poti compara donarea unui organ cu a renunta la o fiinta umana pe care ai purtat-o 9 luni, care a crescut si s-a miscat in tine, care s-a hranit din tine.
Eu nu as putea renunta la acel copil. As avea impresia ca ceva mi-a fost furat.
Ma tot gandesc, pe de alta parte, de ce cuplurile care au probleme de fertilitate nu iau in calcul si adoptia. Sunt atatia copii care au nevoie de dragostea unei familii.
gandacel
Postat pe 5 Ianuarie 2009 22:50
Dragilor mei noi colegi de forum, va rog sa-mi permiteti o intrebare - raspuns la aceasta "dilema":
Voi v-ati dorit vreodata cu adevarat acel "ceva" pe care sa nu-l puteti avea, desi ati incercat toate metodele conventionale si nu numai?!
Pentru ca, daca ati fost macar un pic pusi in aceasta situatie deosebit de sensibila, nu cred ca discutia "mamei surogat" ar mai fi pusa in aceasta forma, ci in cea in care am avea pareri si idei - bune sau rele - despre cum sa legalizam si sa controlam "procesul de nastere" al copilului tau, foarte mult dorit, dar atat de imposibil de realizat!
Simplul fapt ca cineva doar poarta un copil in pantec nu-i da automat dreptul de a se numi si simti mama, dupa cum nici faptul ca cineva accepta sa faca acest minunat serviciu unui cuplu nu implica automat calificativul de mama si deasemenea, nu inseamna automat ca femeia respectiva nu are principii morale, chiar din contra!.
Se stie foarte bine, de catre toti cei implicati in problema, ca toate formalitatile - si nu numai formalitatile - de adoptie implica deasemenea riscuri foarte mari si ani de zile de chin psihic si fizic si financiar, pana macar acel copil sa poarte numele tau, dar sa mai si fie total al tau!
Si peste toate acestea, mai esti si OBLIGAT DE LEGISLATIA IN VIGOARE SA-L ANUNTI CA NU-I ESTI PARINTE NATURAL, DEOARECE ACTELE LA NOI RAMAN IN CATASTIFE SI APAR VREI- NU VREI, CAND AI EVENIMENTE IMPORTANTE CA: nunta, schimbare de nume, verificarea sumara a etapelor de invatamant sau a fiselor medicale, EVENTUAL O EMIGRARE, INVATAMANT INAFARA GRANITELOR....
Cam ce parere aveti voi - cei care spuneti cu atata usurinta ca mamele surogat nu ar trebui sa existe - cam cand ar trebui sa-i spui copilului tau ne-natural = adoptat, ca nu-i esti parinte de "obligatoriu noua luni +"???
Din frageda pruncie, de la scoala, de la pubertate, sau sa afle cand nici nu se asteapta dintr-o urgenta medicala sau dintr-un act ascuns de altii cand este deja mare???
Cred ca as putea "vorbi" retoric sau nu, vreo doi ani pe tema aceasta si tot nu as termina problemele ridicate de moralitatea gestului de a incerca macar sa ai copii prin metode medicale conventionale sau nu, dar nu asta este de fapt problema: se ridica vehement, din ce in ce mai des, vocea care cere sa existe "mame surogat", iar aceasta "voce " s-a auzit si in Parlamentul Romaniei prin 2006-2007 cand au avut o propunere de lege, dar s-au gasit niste impotenti mental si psihicc care sa nu gaseasca forma optima pentru aprobare.
Si a mai existat si o "voce" unanima a acelorasi parlamentari si sustinatori ai adoptiei, ca lumea ar trebui sa aleaga calea legala de a adopta copii, nu de a-i avea pe ai lor prin acest mijloc de "implantare" in pantecele "mamei surogat"
Dar as incheia retoric, dupa cum am inceput: cine face legile si cine spune ca ele sunt drepte si batute in cuie sute de ani?
anca_atica
Postat pe 16 Iulie 2009 18:44
sunt de acord :)eu ma gandesc serios la aceasta solutie pt ca vreau copilul meu
alexar
Postat pe 22 Iulie 2009 02:35
Buna tuturor,am citit tot ce sa scris aici si vreau sa va spun ca eu ma ofer ca mama purtatoare/surogat celor care din anumite motive nu pot avea un bebe,eu am 32 de ani si am doi baieti frumosi si sanatosi si pe aceasta cale asi vrea sa ajut si alte femei sa se bucure de acest miracol,de a fii mama chiar daca nu de la cap la coada,cele interesate ma pot contacta pe adresa laura.iuliana_pop@yahoo.com
laly0406
Postat pe 27 Iulie 2009 15:51
Draga crinam,sa-ti traiask copilasii,esti o fericita,am o nepoata care e casatorita de 11 ani,probl e la el,isi doresc enorm copii,a inceput sa spuna ca nu mai are pt ce trai,mi-e cam frik, as vrea so ajut ,ei nu prea au bani pt fertilizare,te rog f mult sa ne spui cat te-a costat pe tine sa faci acesti 2 copilasi,poate putem so ajutam noi rudele, si te rog sa ne spui unde ai facuto,te rog mult,multumesc frumos,da-mi cateva detalii,ms !!
babalica
Postat pe 3 Septembrie 2009 10:51
o femeie care doreste cel mai mult un copil si nu-l poate avea e dispusa sa faca orice .Cine crede altceva inseamna ca nu stie ce inseamna asta .Poate ca mama surogat este ultima solutie v-ati gandit la asta ?eu sunt una dintre cele care nu pot tine o sarcina si am pierdut 5 sarcini la luni avansate .Se pare ca singura solutie este o mama purtatoare.Adoptia nu ca nu am incercat dar va invit pe cele care sunteti impotriva mamelor purtatoare sau a celor care apeleaza la ele sa va uitati pe internet la actele care sunt necesare si vreau sa va mai spun ca actele dureaza 3 ani ca sa primesti acordul (cunosc persoane care au adoptat)si sa ti se refuze acest lucru desi lucrezi ,ai o casa ,ai spatiu nu mi se pare corect.Nu mi-o luati in nume de rau dar numai cine este in situatia mea stie ce inseamna .Poate cele care nu au copii vor sa fie sange din sangele lor ,cei mai inchisi la minte din familiile lor poate nu ii vor respinge .
kudika200680
Postat pe 25 Martie 2010 16:11
si eu caut mama surogat, ofer 100 milioane bani vechi, cine doreste sa ma ajute mail si id mes, carminaa@yahoo.com
carminaa1973
Postat pe 2 Iulie 2010 21:54
scuze, adr mail si id mes carminaa1973@yahoo.com pentru mama surogat, ofer 100 milioane, multumesc
carminaa1973
Postat pe 2 Iulie 2010 21:55
pareri pro si contra vor fi intotdeauna cu privire la acest subiect "mama purtatoare", eu sunt una dintre femeile care se ofera sa fie mama purtatoare, iar cei care ne judeca nu ma intereseaza, pt k ambele parti au motivele lor pt care o fac.
kudika225484
Postat pe 6 Iulie 2010 11:09
SI tu logic, o faci pentru bani!
Barbie30
Postat pe 6 Iulie 2010 11:14
normal ca o va face pt bani,mi se pare normal...si pt o mama purtatoare exista suficiente sacrificii si numeroase riscuri..banii care ii va lua se vor duce foarte repede dar acea mamica va ramane toata viata cu ceva de nepretuit....asa ca incearca sa nu barfesti daca nu gandesti inainte de a scrie pe forum..
kudika311065
Postat pe 1 August 2010 21:55
pentru cine se ofera mama surogat va rog contactati-ma la email sau id mes carminaa1973@yahoo.com, multumesc anticipat
carminaa1973
Postat pe 4 August 2010 13:58
Buna,nu stiu daca fac bine sau nu,sper doar sa nu mi-o luati in nume de rau,sunt o mamica a unui baietel nascut pe cale naturala,fara vicii,sanatoasa,cu analizele facute recent pt fiv,doresc sa ajut o fam care nu poate avea copii prin alte metode,oferindu-ma mama purtatoare.daca intereseaza pe cineva anuntul meu va rog sa ma contactati pe adresa de mess purtatoaremama@yahoo.com multumesc..mentionez ca am toate analizele facute recent.
kudika316307
Postat pe 24 August 2010 15:22
De la: carminaa1973, la data 2010-08-04 13:58:56pentru cine se ofera mama surogat va rog contactati-ma la email sau id mes carminaa1973@yahoo.com, multumesc anticipat






... copii tai ... UNDE SINT ? ... a fost o vreme cind alergai sa iti faci o situatie ... acum ai situatia dar nu mai poti avea copii ... A MERITAT ? ...

... pare o solutie acum ... dar ce o sa ii spui copilului despre toata situatia ? ... despre modul in care a fost creat ? ... cum crezi ca va reactiona aflind (pt. ca se va afla) ca e o combinatie ciudata platita cu bani ? ... nu e ceva simplu asa cum pare pentru cei care vor sa isi ''cumpere'' copil ...


marco918
Postat pe 24 August 2010 15:32
hm, din nefericire am un diabet de 25 ani si nu pot risca viata unui copil sa mosteneasca aceasta cumplita boala, asa ca prefer sa recurg la metoda asta, orice ma va judeca, inseamna ca nu stie ce inseamna sa ai diabet din copilarie si nu doresc nimanui asa ceva. E ceva rau sa doresti sa ai un copil? cred ca nu, asa ca cine doreste sa ma ajute, pot oferi 100 milioane bani vechi, va rog contact la adr de mail si id mes carminaa1973@yahoo.com, doresc tuturor numai bine si celor cu copiii sanatate , aveti cel mai frumos cadou din lume
carminaa1973
Postat pe 26 August 2010 08:37
De la: carminaa1973, la data 2010-08-26 08:37:54hm, din nefericire am un diabet de 25 ani si nu pot risca viata unui copil sa mosteneasca aceasta cumplita boala, asa ca prefer sa recurg la metoda asta, orice ma va judeca, inseamna ca nu stie ce inseamna sa ai diabet din copilarie si nu doresc nimanui asa ceva. E ceva rau sa doresti sa ai un copil? cred ca nu, asa ca cine doreste sa ma ajute, pot oferi 100 milioane bani vechi, va rog contact la adr de mail si id mes carminaa1973@yahoo.com, doresc tuturor numai bine si celor cu copiii sanatate , aveti cel mai frumos cadou din lume


Draga mea, copilul pe care-l va purta mama surogat va lua genele voastre, asa ca probabilitatea de a avea si el diabet nu e zero.
Insa eu din cate stiu, femeile cu diabet nu pot tine o sarcina, ele sunt cu tratamente, nu pot renunta la el 9 luni.
Asa ca, oricum ai da-o, daca e sa mosteneasca copilul genele tale, probabil ca va face aceasta boala.
Sanatate!
stem_29
Postat pe 26 August 2010 08:50
buna si multumesc de discutie, dar eu caut mama surogat, nu mama purtatoare, adica persoana respectiva va face un copil cu sotul meu,....si........va doresc o saptamana linistita si plina de bucurii
carminaa1973
Postat pe 30 August 2010 14:27
va rog spuneti/mi cum pot citi cele 12 mesaje postate sub poya mea, multumesc anticipat
carminaa1973
Postat pe 30 August 2010 14:29
De la: carminaa1973, la data 2010-08-30 14:29:49va rog spuneti/mi cum pot citi cele 12 mesaje postate sub poya mea, multumesc anticipat


Nu stiu la ce te referi, cu mesajele alea.
Tu mama, cum sa faca copil cu sotul tau?! inceteaza cu prostiile:((((



uite:)http://www.copilul.ro/fertilitate/infertilitate/Mama-surogat-a4556.html

stem_29
Postat pe 30 August 2010 14:32
De la: carminaa1973, la data 2010-08-30 14:27:15buna si multumesc de discutie, dar eu caut mama surogat, nu mama purtatoare, adica persoana respectiva va face un copil cu sotul meu,....si........va doresc o saptamana linistita si plina de bucurii

deci voi la ora actuala oferiti 100 milioane lei vechi....si cit sperati sa scoateti profit prin vinzarea copilului ...afara? care mai e pretul pietei?
RUY_BLAS
Postat pe 30 August 2010 14:34
De la: sirghea, la data 2010-08-30 14:34:27
De la: carminaa1973, la data 2010-08-30 14:27:15buna si multumesc de discutie, dar eu caut mama surogat, nu mama purtatoare, adica persoana respectiva va face un copil cu sotul meu,....si........va doresc o saptamana linistita si plina de bucurii

deci voi la ora actuala oferiti 100 milioane lei vechi....si cit sperati sa scoateti profit prin vinzarea copilului ...afara? care mai e pretul pietei?



Inceteaza cu prostiile, sunt multe femei care-si doresc copii si nu-i pot avea din cauza diabetului sau a altor boli:(
stem_29
Postat pe 30 August 2010 14:40
De la: stem_29, la data 2010-08-30 14:40:41
De la: sirghea, la data 2010-08-30 14:34:27
De la: carminaa1973, la data 2010-08-30 14:27:15buna si multumesc de discutie, dar eu caut mama surogat, nu mama purtatoare, adica persoana respectiva va face un copil cu sotul meu,....si........va doresc o saptamana linistita si plina de bucurii

deci voi la ora actuala oferiti 100 milioane lei vechi....si cit sperati sa scoateti profit prin vinzarea copilului ...afara? care mai e pretul pietei?



Inceteaza cu prostiile, sunt multe femei care-si doresc copii si nu-i pot avea din cauza diabetului sau a altor boli:(

prostii sunt cele ce crezi tu....dar bine e alta poveste.
cele care vor copii si nu-i pot avea sunt destui de infiat ...daca chiar isi doresc .numai sa vrea cu adevarat.
RUY_BLAS
Postat pe 30 August 2010 14:45
De la: stem_29, la data 2010-08-30 14:32:23
De la: carminaa1973, la data 2010-08-30 14:29:49va rog spuneti/mi cum pot citi cele 12 mesaje postate sub poya mea, multumesc anticipat


Nu stiu la ce te referi, cu mesajele alea.
Tu mama, cum sa faca copil cu sotul tau?! inceteaza cu prostiile:((((



uite:)http://www.copilul.ro/fertilitate/infertilitate/Mama-surogat-a4556.html


Probabil s-a gandit la insamantare artificiala.... sau, cine stie ? Faci atatea eforturi... dai intr-adevar dovada de devotament fata de familie, de sot, dar pana la urma copilul tot are alt sange decat al tau ca mama, ca femeie.... Si cand ma gandesc ca sunt atati de multi copii in grija statului, frumosi, sanatosi, inteligenti, care sunt atat de dornici de iubire si ofera atat de multe satisfactii.... Riscurile exista in orice situatie te-ai afla, chiar si la propriul copil. Poate ca nu gandesc eu cum trebuie, dar nu m-am putut abtine sa nu postez. Solutia poate fi asa de simpla !
luchianramona
Postat pe 30 August 2010 14:46
De la: sirghea, la data 2010-08-30 14:45:24
De la: stem_29, la data 2010-08-30 14:40:41
De la: sirghea, la data 2010-08-30 14:34:27
De la: carminaa1973, la data 2010-08-30 14:27:15buna si multumesc de discutie, dar eu caut mama surogat, nu mama purtatoare, adica persoana respectiva va face un copil cu sotul meu,....si........va doresc o saptamana linistita si plina de bucurii

deci voi la ora actuala oferiti 100 milioane lei vechi....si cit sperati sa scoateti profit prin vinzarea copilului ...afara? care mai e pretul pietei?



Inceteaza cu prostiile, sunt multe femei care-si doresc copii si nu-i pot avea din cauza diabetului sau a altor boli:(

prostii sunt cele ce crezi tu....dar bine e alta poveste.
cele care vor copii si nu-i pot avea sunt destui de infiat ...daca chiar isi doresc .numai sa vrea cu adevarat.


Eh, si daca l-ar infia nu l-ar putea " vinde" cum zici tu.............acum hai sa-i banuim pe toti oamenii ca-s niste jigodii.
Si inca o chestiune, fiecare face ceea ce vrea, poate sotul ei stiind ca poate face el copii, ii vrea pe ai lui, fiecare stie ce are in familie.
stem_29
Postat pe 30 August 2010 15:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
zanocin inainte de conceptie 2 De la: kudika_973623 15 Septembrie 2014 13:03
Ce parere aveti despre cezariana? 11 De la: anrya 15 Februarie 2014 20:00
va rog un raspuns! 2 De la: camiflorea 3 Aprilie 2010 12:24
ciclu intarziat si scurgere maro 11 De la: kudika_1012859 20 Septembrie 2016 15:13
Detalii dieta Montignac 1 De la: ioanabobocea 3 Februarie 2010 07:57