Setari Cookie-uri

Nasterea cu ajutorul hipnozei

Nasterea prin hipnoza

Majoritatea femeilor însarcinate sunt îngrijorate de modul în care vor face fata durerii din timpul travaliului, mai ales daca este vorba de prima sarcina. Acest lucru este foarte normal si de înteles. Însa aceasta îngrijorare este de cele mai multe ori transformata în anxietate datorita credintei ca “în zilele noastre” nici o femeie nu ar trebui sa îndure durerile “barbarice” ale nasterii. Practic, acest lucru ne spune: “mai mult ca sigur ca nu vei putea suporta durerea din timpul travaliului, dar fii linistita pentru ca exista suficiente ajutoare”.

Cu toate ca este o certitudine faptul ca travaliul implica durere, presupozitia ca majoritatea femeilor nu-i vor putea face fata este falsa. Femeia este puternica si este construita atât de frumos, atât de ingenios, încât sa poata face fata durerii obisnuite a unui travaliu normal. Nasterea prin hipnoza reprezinta o abordare alternativa – colaborarea cu durerea în timpul travaliului.

Recurgerea la analgezice face parte din nevoia disperata de a ramâne în control în timpul travaliului si multi cred ca pentru a da nastere, acesta este exact lucrul de care avem nevoie. Dar de fapt femeia trebuie sa dea drumul controlului mintii constiente si sa lase corpul sa preia conducerea în timpul travaliului. Acest lucru permite corpului sa patrunda într-o stare de relaxare care faciliteaza eliberarea hormonilor nasterii, a hormonilor anestezici si sa duca la o decurgere lina a travaliului. În starea de transa hipnotica controlul mintii constiente este mutat asupra mintii inconstiente, acea minte înteleapta si plina de resurse nebanuite care stie sa colaboreze cu organismul si sa-l ajute mai degraba decât sa-l controleze, pentru a purta un travaliu cât mai normal si natural cu putinta, asa cum a fost el construit sa o faca. Cu cât te vei abandona mai mult senzatiilor din timpul travaliului si vei renunta la nevoia de a fi deasupra lor, în control, cu atât mai mult durerea se va transforma în ceva mult mai dulce si mai usor de suportat iar nasterea va deveni o experienta placuta, de neuitat.
Pregatirea pentru nastere prin hipnoza

Programul de pregatire pentru nasterea prin hipnoza este conceput pentru a fi urmat de viitoarea mamica în ultimele 10 -15 saptamâni de sarcina. Acesta poate fi structurat in mai multe etape:
1. Informarea, familiarizarea

Programul de pregatire pentru nasterea prin hipnoza începe cu prezentarea hipnozei si a modului în care aceasta functioneaza, explicarea miturilor legate de hipnoza, etc. Tot în aceasta etapa te vei familiariza cu semnele ce apar cu 2-3 saptamâni înainte de nastere, stadiile travaliului si a nasterii si procesele fiziologice care au loc în timpul acesteia.

Un rol important îl are întelegerea ciclului „teama – tensiune – durere” si a celorlalti factori care contribuie la intensificarea senzatiei de durere din timpul travaliului si a nasterii. Vei afla printre altele ca pe masura ce contractiile din timpul travaliului devin din ce în ce mai puternice, corpul produce ca raspuns mai multi hormoni anestezici. Acestia vor fi secretati doar daca femeia se afla într-un loc în care se simte în siguranta si se poate relaxa. Asadar alege un loc pentru a naste în care sa te simti cât mai confortabil, cu un medic si cu un personal în care sa simti ca poti avea încredere si te vei putea relaxa asa cum vei învata prin intermediul hipnozei.

Articolul este mult mai lung si il puteti citi integral pe http://nastereprinhipnoza.ro/articole.htm
nastereprinhipnoza
Postat pe 5 Martie 2009 10:41
Buna,

Poate sa-mi spuna cineva,dintre cititoare daca a avut parte de o nastere "dulce"cum se specifica in articol ca ar putea fi,dar fara sa fi utilizat medicamente pentru aceasta,ci doar relaxarea.

Va multumesc anticipat
riluri_healthy
Postat pe 27 Mai 2009 17:51
E prima data cand aud de asa ceva. Cam aceeasi idee o aveam si eu : relaxare totala, sa nu te impotrivesti, sa accepti durerea si sa lasi totul sa vina de la sine. Doctorul te va ghida cum si ce trebuie sa faci, tu sa nu te gandesti decat la o stare de bine...tb muuuult exercitiu
Dar cred ca e posibil.
Asta am sfatuit o si pe prietena mea care e insarcinata,luna asta tb sa nasca relaxare totala
ANIKSAMAIA
Postat pe 9 Noiembrie 2009 20:50
tarot_healthy
Postat pe 11 Noiembrie 2009 18:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Contact sexual intre foliile de anticonceptionale 9 De la: kudika_6614 29 Mai 2012 09:23
simptome de sarcina 28 De la: alexia275 27 Octombrie 2016 14:27
cum sa te ingrijesti corespunzator 1 De la: polinka 1 Octombrie 2012 17:49
nici anticonceptionale, nici prezervativ, atunci ce? 55 De la: kudika226898 14 Octombrie 2010 18:21
MAMA PURTATOAE 87 De la: orfea 5 August 2012 23:50