Setari Cookie-uri

chiuretaj cu probleme

Inutila si inoportuna interventia ta.
enemgabriel
Postat pe 16 Iunie 2009 21:23
Adevarul totdeauna va inoportuna, va deranja pe cineva. Dar m-am saturat sa tot aud prostii!!! Cine vrea sa afle adevarul, il gaseste. Dar trebuie cautat cu inima sincera... Domnul sa aiba mila de toti!
Intotdeauna se va gasi cineva sa se vada mai bun decat celalalt, dar Dumnezeu ne cere sa ne cercetam inima si sa vedem ce avem rau in noi insine, nu sa ne vedem mai buni decat altii si sa ii acuzam. Asta e o mare erezie!
floare_de_crin
Postat pe 17 Iunie 2009 00:24
De la: Floare_de_crin, la data 2009-06-17 00:24:36Adevarul totdeauna va inoportuna, va deranja pe cineva. Dar m-am saturat sa tot aud prostii!!! Cine vrea sa afle adevarul, il gaseste. Dar trebuie cautat cu inima sincera... Domnul sa aiba mila de toti!
Intotdeauna se va gasi cineva sa se vada mai bun decat celalalt, dar Dumnezeu ne cere sa ne cercetam inima si sa vedem ce avem rau in noi insine, nu sa ne vedem mai buni decat altii si sa ii acuzam. Asta e o mare erezie!


Care adevar???? Ca tu sustii numai aberatii? Faci niste confuzii grave de tot. Icoanele nu sunt chip cioplit, ci o reprezentare a scenelor biblice si scopul lor este de a inalta gandului omului catre Dumnezeu. Si in Vechiul Testament Dumnezeu ii porunceste lui Moise sa faca doi heruvimi (" Acolo, intre cei doi heruvimi, de deasupra chivotului legii Ma voi descoperi tie si-ei voi grai de toate cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel " ( Iesire 25, 22 ). Asa cum ne bucuram cand privim fotografiile celor dragi si ii simtim si mai aproape de noi, asa si inima noastra este mai aproape de Dumnezeu atunci cand privim icoanele. De-a lungul timpul au existat atatea icoane facatoare de minuni.

Si cea mai mare aberatie a voastra este faptul ca nu o respectati pe Maica Domnului. Pai credinta adevarata a Mantuitorului nostru Isus Cristos are peste 2000 de ani, in timp ce protestantismul a aparut abia incepand cu secolul XVI, cu numeroase confesiuni diferite. Adica sfintii apostoli, sfintii parinti, si toti care i-au urmat pana la Martin Luther au fost niste ignoranti si ati venit voi si ati descoperit dupa 1.500 de ani adevarata credinta?
antonia_p_
Postat pe 17 Iunie 2009 12:51
Cu asta am incheiat aceasta discutie. Daca vrei sa dezbatem diferentele dintre protestanti si ortodoxism, poti sa initiezi alt topic. Nu am nimic cu nimeni. Am chiar prieteni protestanti si musulmani si chiar atei care au aceeasi adversiune fata de avort. Oricare ar fi diferentele intre aceste religii, conceptiunea despre avort este aceeasi si unanim considera ca toate fiintele umane au dreptul la viata, indiferent de religie, indiferent de rasa sau de sex, indiferent de marime si INDIFERENT CA SE AFLA IN PANTECUL MAMEI SAU IN AFARA LUI. Suntem toti oameni. Nu avem dreptul sa luam viata nimanui, pentru ca nu suntem nici unul mai presus decat altul. Nu avem noi drept de viata si moarte asupra nimanui.
antonia_p_
Postat pe 17 Iunie 2009 13:22
De la: dianeet, la data 2009-06-16 15:46:01


subiectul topicului e departe de ceea ce ai inteles ....din pacate...
tocmai asta ne chinuiam si cu Lourdess - subiectul topicului nu e daca e permis sau nu avortul, daca avem voie sa-l facem sau nu...sau ce patim si cate pacate atrage ....
topicul tine de partea medicala, ginecologica a interventiei, nu de partea ei morala sau religioasa -
de asta ne chinuiam unele dintre noi cu tot felul de comentarii - nu suntem aici pe topic decat pentru un sfat medical - de recuperare - cele care am avut astfel de experiete sau avem cunostiintele necesare un domeniu
pentru sfaturile morale sau religioase sunt sigura ca exista alte forumuri si topicuri


Aceste aspecte morale si religioase pe care le-am adus in discutie urmeaza cursul firesc al naturii, iar atunci cand se intervine sigur ca apar probleme de sanatate si dezechilibre grave. Romania ocupa si un loc fruntas la cancerul de col uterin si aceasta este o consecinta a numarului mare de avorturi.
antonia_p_
Postat pe 17 Iunie 2009 13:48
Iata un articol aparut in ziarul Evenimentul Zilei de sâmbãtã, 09 Mai 2009:

"România, fruntaºã la cancerul de col uterin

Ministrul Sãnãtãþii, Ion Bazac, a declarat, astãzi, în cadrul unei conferinþe de presã susþinute la Spitalul de Boli Infecþioase din Piteºti, cã în România se înregistreazã cel mai ridicat numãr de cazuri de cancer de col uterin din Europa.

"Starea de sãnãtate a populaþiei din România nu este cea mai buna la nivel european. Suntem campioni, pot spune aºa, la anumite patologii. Din pãcate, la cancerul de col uterin suntem de departe þara cu cele mai multe cazuri în Europa, la fel ºi la cancerul la sân" a declarat Bazac, citat de Mediafax.

Aflat la Piteºti, ministrul s-a întâlnit cu conducerile DSP Argeº, Consiliului Judeþean, a vizitat Spitalul de Boli Infecþioase, precum ºi Centrul de Diagnostic din Piteºti."
antonia_p_
Postat pe 17 Iunie 2009 13:52
De la: antonia_p_, la data 2009-06-17 13:22:39Cu asta am incheiat aceasta discutie. Daca vrei sa dezbatem diferentele dintre protestanti si ortodoxism, poti sa initiezi alt topic. Nu am nimic cu nimeni. Am chiar prieteni protestanti si musulmani si chiar atei care au aceeasi adversiune fata de avort. Oricare ar fi diferentele intre aceste religii, conceptiunea despre avort este aceeasi si unanim considera ca toate fiintele umane au dreptul la viata, indiferent de religie, indiferent de rasa sau de sex, indiferent de marime si INDIFERENT CA SE AFLA IN PANTECUL MAMEI SAU IN AFARA LUI. Suntem toti oameni. Nu avem dreptul sa luam viata nimanui, pentru ca nu suntem nici unul mai presus decat altul. Nu avem noi drept de viata si moarte asupra nimanui.
nu ar fi dragut sa infiintezi o asociatie non profit care sa lupte impotriva avortului ??? daca ai asa de multi cunoscuti care iti impartasesc ideile ?
4Life
Postat pe 17 Iunie 2009 14:30
De la: TF_, la data 2009-06-17 14:30:50nu ar fi dragut sa infiintezi o asociatie non profit care sa lupte impotriva avortului ??? daca ai asa de multi cunoscuti care iti impartasesc ideile ?


Exista deja o asociatie in acest sens. Se numeste ProVita. Esti oricand binevenit sa te alaturi.

http://provita.ro/
antonia_p_
Postat pe 17 Iunie 2009 14:44
De la: antonia_p_, la data 2009-06-17 14:44:52
De la: TF_, la data 2009-06-17 14:30:50nu ar fi dragut sa infiintezi o asociatie non profit care sa lupte impotriva avortului ??? daca ai asa de multi cunoscuti care iti impartasesc ideile ?


Exista deja o asociatie in acest sens. Se numeste ProVita. Esti oricand binevenit sa te alaturi.

http://provita.ro/
ar fi o chestie...esti si tu membra?
4Life
Postat pe 17 Iunie 2009 14:55
Sarcina si avortul

- Ce este avortul ºi care sunt urmãrile lui pentru o femeie?

- Când o femeie rãmâne însãrcinatã, în organismul sãu are loc o reorganizare hormonalã, îndreptatã spre menþinerea sarcinii. Anumiþi hormoni se eliminã într-o cantitate mai mare, alþii – într-o cantitate mai micã. Se realizeazã un anumit echilibru, îndreptat spre uter, ovare ºi glandele mamare, ca organe dependente de hormoni. ªi dacã, dintr-o datã, uterul se goleºte, ovulul fecundat dispare... Unde sã se îndrepte hormonii, în asemenea caz? Se produce atunci o adevãratã furtunã hormonalã: hormonii bombardeazã haotic uterul, ovarele ºi glandele mamare. Astfel sunt afectate organele dependente de hormoni.

În timpul avortului, colul uterin nu se deschide singur, ci este forþat. El se compune dintr-o masã de muºchi de formã cilindricã sau inelarã. Aceºti muºchi sunt întinºi forþat ºi chiar rupþi, în multe cazuri. Din aceastã cauzã, sarcinile urmãtoare nu pot fi duse pânã la capãt, pierderile de sarcinã producându-se, de obicei, în sãptãmâna a 18-20.

Suprafaþa interioarã a uterului devine foarte vulnerabilã. Dacã acolo ajunge mãcar un microb, se pot produce inflamaþii cu multe urmãri neplãcute: inflamaþie a organelor învecinate uterului, inflamaþia cervixului, inflamaþia uterului, inflamaþia endometrului sau endometrita. Dacã apar cicatrici, femeia poate deveni infertilã. Pot apãrea sinechiile, alipirea pereþilor interiori ai uterului, ce duc la pierderi de sarcinã repetate.

Afectarea cervixului sau a colului uterin duce la apariþia endocervicitei sau inflamaþia colului. Aceastã inflamaþie, cu timpul, poate duce la infertilitate. În afarã de aceasta, avortul constituie o traumã psihicã pentru femei. Oricât ar fi de pornitã împotriva propriului copil, de instinctul maternal nu scapã. O sarcinã întreruptã forþat provoacã oricãrei femei sentimentul de insatisfacþie, de neîmplinire, de pierdere. Femeia poate deveni înrãitã, nevrozatã, închisã în sine, iritatã.

- Cum poate produce avortul îmbolnãviri de naturã ginecologicã?

- Toate organele sistemului reproducãtor al femeii trec prin schimbãri hormonale ciclice determinate. Unii hormoni ba sunt eliminaþi într-o cantitate mai mare, ba într-o cantitate mai micã, iar alþii, ba într-o cantitate mai micã, ba într-o cantitate mai mare. Toþi împreunã constituie o structurã armonioasã. ªi dacã, dintr-o datã, aceastã structurã se distruge, se distrug toate relaþiile ciclice normale în organismul femeii. Pe acest fond, e posibil tot ce vrei, iar urmãrile pot fi imprevizibile. Specialiºtii au observat cã aproximativ 40% din femeile de peste 40 de ani, care au fãcut un avort, au mastopatii (afecþiuni ale glandei mamare). De asemenea, au observat cã femeile care au fãcut un avort au o posibilitate de 8 ori mai mare de a se îmbolnãvi de cancer al organelor reproducãtoare, faþã de femeile care nu au fãcut avort. Femeile tinere, în special femeile care nu au nãscut, au o ºansã mai mare de a rãmâne sterile. Femeile cu sistemul reproducãtor deja în funcþiune, dacã se poate spune astfel, adicã cele care au dus o sarcinã la capãt ºi au nãscut, suportã mai uºor schimbãrile hormonale. Ca rezultat al întreruperii sarcinii ºi a dereglãrii hormonale la tinere creºte riscul dereglãrii ciclului menstrual.

-Care sunt femeile predispuse la infertilitate, dacã se poate spune astfel?

-Femeile cu o constituþie fizicã slabã sunt predispuse la boli de naturã ginecologicã, care duc la infertilitate, femeile slãbuþe, palide, cele micuþe. Dar acest lucru este valabil ºi pentru opusul lor total – femeile masive, cu constituþie bãrbãteascã, apoi, cele care fumeazã. Utilizarea alcoolului nu influenþeazã foarte mult fertilitatea, dar, cu toate acestea, constituie un factor negativ. Apoi, urmeazã femeile care duc o viaþã sexualã nesatisfãcãtoare, care încearcã în permanenþã o frustrare, ce are ca rezultat o dereglare a circulaþiei sanguine ºi a unei congestii la nivelul organelor sexuale.

În afarã de aceasta, riscul îmbolnãvirii este mai mare la femeile predispuse la boli oncologice. Aceste boli se pot activa brusc dupã avort. La astfel de cazuri putem include anumite tipuri de eroziuni ale colului uterin, miomul uterin, chisturile ovariene, mastopatia, întãrirea (dureroasã sau nedureroasã) a glandelor mamare. Din punctul meu de vedere conservator, femeile care recurg la mãrirea sânilor cu ajutorul siliconului cresc riscul degenerãrii glandelor mamare, mai ales dacã au fãcut anterior avort.

-Avorturile repetate sunt mai puþin periculoase pentru o femeie?

-Nu existã ºi nici nu poate exista o adaptare a organismului femeii la avort, daca la asta va referiti. Cu cât mai multe avorturi face o femeie, cu atât mai multe furtuni hormonale în organismul ei, la care organismul nu poate sã se adapteze nicidecum. Ai un avort – ai un risc, la douã avorturi – riscul se dubleazã, la trei, riscul e de patru ori mai mare. Dacã ai patru avorturi, ai un risc de 8 ori mai mare...

-Sunt destul de întâlnite bolile de tipul complicaþiilor ginecologice - stãrile precanceroase ºi cancerul la femeile care fac avorturi? Care este deosebirea între starea precanceroasã ºi cancer ºi în ce condiþii prima poate trece în cealaltã?

- Anumite stãri determinate se numesc precanceroase, în care riscul cancerului creºte de multe ori. Aceste stãri, în sine, nu sunt periculoase, pericolul constã în degenerarea lor. Cu o astfel de stare poþi sã trãieºti toatã viaþa. Sã luãm de exemplu eroziunea colului uterin. Aceasta eroziune reprezinta un loc pe colul uterin unde deja s-a produs o oarecare degenerare a celulelor ºi care capãtã un anumit aspect. ªi acesta încã nu este cancerul. Dar este posibilã o degenerare ulterioarã. Dacã pentru o femeie fãrã eroziuni ale colului uterin riscul dezvoltãrii cancerului mamar este de 1 la 1.000 000 (nu-mi aduc aminte cifra exactã), pentru femeile cu eroziune a colului uterin acest risc este de 1 la 100.000. Adicã este de 10 ori mai mare. Sarcina este una din metodele cele mai fireºti, mai naturale de a trata stãrile precanceroase. De aceea tratamentul la timp ºi eficient al sterilitãþii este o metodã sigurã de profilacticã a îmbolnãvirilor canceroase. Asemenea femei cu eroziuni ale colului trebuie urmãrite, sã-ºi trateze aceste eroziuni, cât nu e prea târziu. La fel trebuie sã se procedeze ºi în cazurile altor stãri precanceroase, cum ar fi miomul uterin, chisturile ovariene ºi mastopatiile.

-Dacã o femeie deja suferã de o boalã ginecologicã ºi, în plus, face un avort, ce scenariu prevedeþi pentru ea?

- Aceastã boalã va începe sã se dezvolte rapid, indiferent unde ar fi localizatã. Cãci întregul organism este supus furtunii hormonale.

-Cum sunt diagnosticate bolile declanºate de avort?

-Dacã ne referim la colul uterin, se face aºa-numita colposcopie. Eroziunea este examinatã cu ajutorul unui aparat, care se introduce în vagin ºi care mãreºte de 8-16 ori. Schimbarea poate fi observatã pânã la avort ºi la o lunã dupã avort. Mai înainte de o lunã dupã avort, eroziunea nu poate fi examinatã din cauza sângerãrii sau erozia poate fi confundatã cu o leziune din timpul avortului. Dacã e vorba de miom sau de un chist, acestea se detecteazã cu ajutorul ecografiei. Din pãcate, femeia nu simte nimic pânã nu-i trec eliminãrile sanguinolente de dupã avort.

-Ce trebuie sã facã o femeie ca sã detecteze la timp complicaþiile fizice de dupã un avort?

- Poate face colposcopie. În mod regulat, o datã la 6 luni ginecologii invitã femeile sã facã un asemenea examen, dar femeile, de obicei, nu merg sã-l facã. De asemenea, trebuie observate în mod regulat glandele mamare.

Fragment de interviu cu medicul ginecolog Iuri Procopenko

©Provita Media
antonia_p_
Postat pe 17 Iunie 2009 18:27
De la: antonia_p_, la data 2009-06-17 13:52:18Iata un articol aparut in ziarul Evenimentul Zilei de sâmbãtã, 09 Mai 2009:

"România, fruntaºã la cancerul de col uterin

Ministrul Sãnãtãþii, Ion Bazac, a declarat, astãzi, în cadrul unei conferinþe de presã susþinute la Spitalul de Boli Infecþioase din Piteºti, cã în România se înregistreazã cel mai ridicat numãr de cazuri de cancer de col uterin din Europa.

"Starea de sãnãtate a populaþiei din România nu este cea mai buna la nivel european. Suntem campioni, pot spune aºa, la anumite patologii. Din pãcate, la cancerul de col uterin suntem de departe þara cu cele mai multe cazuri în Europa, la fel ºi la cancerul la sân" a declarat Bazac, citat de Mediafax.

Aflat la Piteºti, ministrul s-a întâlnit cu conducerile DSP Argeº, Consiliului Judeþean, a vizitat Spitalul de Boli Infecþioase, precum ºi Centrul de Diagnostic din Piteºti."



eu personal ma indoiesc de ce zici
bunica mea a nascut toti copii, nu a facut nici un avort si a murit de cancer
sa nu generalizam, poate ca avortul este una din cauze dar nu toate cele care fac avort vor face cancer
eu nu am copii, nu am facut avorturi si totusi am probleme de sanatate legate de aparatul genital
am vazut azi o statistica ca in cativa ani 1 din 3 romanii va suferi de o forma de cancer
cred ca altii sunt factorii care declanseaza aceasta boala
mai mult cred ca stressul si o alimentatie nesanatoasa duc la cancer decat avortul
Amall
Postat pe 17 Iunie 2009 20:14
Asa e Amall! Cancerul de col uterin e provocat in primul rand de alimentatia nesanatoasa, imbracamintea sumara, in urma careia racesti si atunci secretiile erodeaza colul uterin si netratandu-le, poti face cancer. Si ar mai fi multe. Daru unii insista sa creada ca stiu totul pe lumea asta. Doar atat vreau sa spun, ca daca la un chip cioplit sau la o infatisare a lucrurilor care sunt pe pamant te inchini, nu o faci pentru Dumnezeu, ci din contra, il dezonorezi... Inchid ca e tarziu...
floare_de_crin
Postat pe 18 Iunie 2009 00:40
De la: Amall, la data 2009-06-17 20:14:49eu personal ma indoiesc de ce zici
bunica mea a nascut toti copii, nu a facut nici un avort si a murit de cancer
sa nu generalizam, poate ca avortul este una din cauze dar nu toate cele care fac avort vor face cancer
eu nu am copii, nu am facut avorturi si totusi am probleme de sanatate legate de aparatul genital
am vazut azi o statistica ca in cativa ani 1 din 3 romanii va suferi de o forma de cancer
cred ca altii sunt factorii care declanseaza aceasta boala
mai mult cred ca stressul si o alimentatie nesanatoasa duc la cancer decat avortul


Eu nu am afirmat ca toate problemele aparatului reproductiv se datoreaza avortului, asa cum nu toate avorturile vor duce automat la cancer. Insa s-au facut studii care demonstreaza legatura dintre avort si cancerul de col uterin si cel de san. Asadar este demonstrat stiintific faptul ca avortul creste semnificativ riscul imbolnavirii, mai ales in conditiile existentei si a altor factori, dintre care pe unii i-ati enumerat si voi: stress-ul, alimentatia nesanatoasa, raceli repetate, virusul HPV (in cazul cancerului de col uterin), precum si problemele ginecologice existente de dinainte de avort si care sunt agravate prin aceasta interventie, putand evolua cu usurinta in cancer. Chiar credeti ca este o coincidenta cu totul intamplatoare faptul ca suntem primii la la cancerul de col uterin si primii la numarul de avorturi?
antonia_p_
Postat pe 18 Iunie 2009 08:36
In anul 1970, Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat rezultatele unui studiu1 privind experiente ale reproducerii in legatura cu incidenta cancerului mamar. Acest studiu a peste 17.000 de femei, efectuat in sapte regiuni de pe patru continente ale lumii, a adus la lumina date de necontestat si astazi. Una din primele constatari ale studiului a fost ca femeile care nasc copii de la o varsta frageda sunt mai putin susceptibile de a face cancer de san fata de cele care au copii mai tarziu sau cele care nu au copii deloc. In ce masura sunt protejate impotriva cancerului mamar aceste femei? Conform constatarilor oamenilor de stiinta de la OMS, "se estimeaza ca femeile care au primul copil sub 18 ani, au un risc de circa o treime de a face cancer la san in comparatie cu riscul mamelor a caror prima nastere este amanata pana la 35 de ani sau mai mult."


Inseamna aceasta oare ca o tanara femeie, care naste primul copil inainte de-a implini 18 ani sau mai putin, are riscuri mai reduse de a face cancer mamar, chiar daca face un avort? In ceea ce priveste avortul, cercetatorii OMS au aratat ca rezultatele lor „sugerau ca riscurile asociate cu avortul sunt mai crescute, chiar daca sarcina ulterioara este dusa la termen.”1

Cercetari medicale publicate in reviste de specialitate recunoscute confirma aceste constatari,2 precum si bazele hormonale ale riscurilor. Douazeci si cinci din 31 de studii epidemiologice,3-33 din totalul celor efectuate la nivel mondial asupra femeilor africane, asiatice si europene, au concluzionat ca un singur avort creste riscul de a avea cancer de san mai tarziu in viata. Un lucru important de subliniat este ca aceasta crestere a riscului din avort se adauga riscului asociat cu intarzierea primei nasteri, deci avortul creste riscul de cancer la san in doua moduri!
Nu trebuie sa ne mai intrebam de ce, in mai putin de o jumatate de secol, timp in care avortul a devenit legal si obisnuit in foarte multe tari, incidenta cancerului mamar in tarile industrializate din lume a crescut de peste doua ori.34- 35

V-ati intrebat vreodata care ar fi impactul real asupra femeilor din tara dvs importul unor astfel de drepturi ca "drepturile reproducerii" din tarile industrializate? Daca da, intrebarea fireasca ar fi:
ESTE SISTEMUL MEDICAL DIN TARA DVS PREGATIT PENTRU O EPIDEMIE DE CANCER LA SAN?

LEGATURA DINTRE CANCERUL MAMAR SI ESTROGENI

De ce doar avorturile provocate cresc riscul cancerului mamar, nu insa si pierderile naturale de sarcina?

Estrogenul este hormonul – mesagerul chimic – care transforma organismul unei fete la pubertate in organism de femeie. De fapt exista o intreaga clasa de corticosteroizi similari – estrogenii – care pot influenta dezvoltarea sanilor si a altor tesuturi feminine. Estradiolul este un estrogen secretat din abundenta de ovare, fapt care face ca organismul unei fete la pubertate sa capete forme adulte. Efectele estradiolului sunt atat de puternice, incat concentratia sa in sange se masoara in parti pe trilion! Estradiolul este secretat de asemenea si de organismul barbatesc – doar o zecime din cantitatea produsa de organismul femeii –, caci ambele sexe au nevoie de estradiol pentru cresterea normala si pentru procesul de intretinere a oaselor.

Dupa pubertate, nivelele de estrogen cresc si scad de doua ori la fiecare ciclu menstrual. Sub influenta hormonului de stimulare foliculara (HSF) din glanda hipofiza, se stimuleaza dezvoltarea ovulului in foliculii ovarieni in prima jumatate a ciclului (numita faza foliculara). Celulele foliculare din jurul ovulului se multiplica, iar ovarele produc estradiol in cantitati din ce in ce mai mari, atingand un varf cu o zi inainte de ovulatie. Acest varf preovulator are cel mai mare nivel de estradiol din sange pe care il atinge o femeie in mod normal, cand nu este insarcinata. Nivelul ridicat al estradiolului stimuleaza glanda hipofiza sa secrete un alt hormon, numit luteinic, care declanseaza ovulatia. Dupa ovulatie, foliculul se umple cu celule numite celule luteinice. Aceste celule luteinice prolifereaza sub influenta hormonului luteinic din hipofiza, secretand cantitati tot mai mari atat de estradiol, cat si de progesteron, hormonul nasterii, din care se produce estradiolul.

Deoarece secretia hormonului luteinic din hipofiza scade rapid dupa ovulatie, corpus luteum/corpul galben (cum se numeste acum fostul folicul) incepe a regresa aproximativ la o saptamana dupa ovulatie, cu exceptia cazului in care a avut loc fecundarea ovulului (conceptia). Daca a aparut conceptia, embrionul incepe - aproape imediat - sa secrete un alt mesager chimic, gonadotropina corionica umana (GCH),* care actioneaza ca un hormon luteinic ca sa "recupereze" corpul galben. Daca conceptia nu a avut loc, corpul galben moare. Lipsa estrogenulului luteinic si a progesteronului, necesari pentru cresterea si maturizarea endometrului (a mucoasei uterine, in care se implanteaza embrionul), fac ca endometrul sa se descompuna si sa fie expulzat prin fluxul menstrual.

Daca, cu toate acestea, conceptia a avut loc si corpul galben a fost recuperat, el incepe sa genereze concentratii enorme de estradiol si de progesteron (necesar implantarii embrionului si mentinerii sarcinii). Nivelele importante de estradiol (comparate cu cele ale femeilor care nu sunt insarcinate din aceeasi perioada a ciclului menstrual) pot fi detectate la 5 zile dupa conceptie.36 Pana in saptamana a 7-8 de gestatie (dupa ultimul ciclu), sangele unei femei insarcinate deja contine nivele de estradiol de 6 ori mai mari (adica o crestere de 500%) decat in timpul conceptiei, si de doua ori mai mult decat in perioada varfului preovulator (cu nivel cel mai inalt de estradiol, atunci cand femeia nu este insarcinata).

In contrast vadit cu aceasta situatie sunt sarcinile pierdute in mod spontan (natural), in timpul primului trimestru de sarcina. Astfel de sarcini de obicei nu vor genera estradiol in cantitati mai mari decat in perioadele cand femeia nu este insarcinata.37, 38 O echipa de obstetricieni elvetieni, in 1976, a fost capabila sa anticipeze avorturile spontane cu o acuratete de 92%, masurand doar o singura data nivelele de estradiol!38 Teoretic, acest lucru este simplu de explicat: pierderea de sarcina este provocata de lipsa de progesteron, hormonul care produce estradiol.

Rolul estradiolului in dezvoltarea tesutului sanului explica modul in care estrogenii reprezinta factori de risc in cancerul mamar. Anume estradiolul influenteaza cresterea sanilor, facandu-i sa ajunga la maturitate, in timpul pubertatii si in timpul sarcinii (in primele doua trimestre de sarcina). Celulele sanului care sunt cel mai influentate de estradiol sunt cele mai primitive sau nediferentiate. O data (si pentru totdeauna) diferentiate in scopul producerii de lapte, alti factori (necunoscuti inca) fac ca aceste celule ale sanului sa nu se mai poata reproduce.

Anume, celulele sanului nediferentiate, vulnerabile la efectele carcinogenilor (radiatie, anumite chimicale etc.), pot genera tumori canceroase, mai tarziu in viata. Daca o femeie trece prin cateva saptamani de sarcina normala si apoi i se provoaca avortul, ea ramane cu mai multe astfel de celule vulnerabile la cancer decat au avut sanii sai inainte de a ramane insarcinata. In plus, orice celule anormale potential generatoare de cancer care deja exista in tesutul sanilor (si asemenea celule sunt prezente, intr-o anumita masura, la toti oamenii) sunt stimulate, de asemenea, sa se inmulteasca. Toate acestea rezulta intr-un risc statistic mult mai crescut de dezvoltare a unei tumori canceroase.

In schimb, o sarcina dusa pana la capat duce la o diferentiere totala a tesutului mamar in scopul producerii de lapte, lasand mai putine celule vulnerabile la cancer in tesutul mamar al femeii, fata de cum au fost inainte de inceperea sarcinii. Prin aceasta se intelege fenomenul recunoscut drept diminuarea riscurilor cancerului mamar, ca urmare a sarcinii duse la termen.

Este pe larg cunoscut faptul ca femeile care incep sa aiba copii de la o varsta frageda isi reduc riscul de a avea cancer de san mai tarziu in viata1. Cu cat mai rapid sanii devin pe deplin maturi ca sa produca lapte, cu atat mai putin probabila este prezenta celulelor anormale, potential precanceroase, provenite din atacul carcinogenilor (cauze care raman in mare masura necunoscute). In sprijinul acestei teorii, vine un studiu experimental al efectului sarcinii si al avortului provocat asupra incidentei cancerului mamar la sobolanii tineri tratati cu agenti chimici cancerigeni, publicat in 198039. Aceeasi echipa de cercetare a publicat de asemenea un excelent studiu despre diferentierea care are loc in tesutul mamar uman, in functie de varsta si sarcina.40 In plus, din moment ce sanii femeilor au intotdeauna unele celule nediferentiate (si chiar unele celule anormale), supraexpunerea la efectele de promovare a cresterii nivelului de estradiol sau al altor estrogeni, contribuie la riscurile cancerului de san, ori de cate ori expunerea are loc.

Nu este surprinzator, apoi, ca cei mai cunoscuti factori de risc pentru cancerul de san sunt asociati cu supraexpunerea la estrogen. De exemplu, femeile, care ating varsta pubertatii la o varsta timpurie, sau care intra in menopauza la o varsta tarzie, sau care au mai putini copii sau deloc, sunt expuse la mai multe cresteri ale nivelului de estradiol, din cauza mai multor cicluri menstruale pe care le au. Dimpotriva, femeile care-si alapteaza copiii au mai putine cicluri menstruale, ceea ce ajuta astfel la diminuarea riscurilor.

Chiar si factori de risc care nu au legatura cu reproducerea par sa aiba un mecanism de operare legat de estrogeni. De exemplu, obezitatea, care apare la unele femei dupa menopauza, creste riscul cancerului, pentru ca celulele adipoase (tesutul gras) de fapt sintetizeaza estrogenii, ceea ce face sa creasca nivelele de estrogen in sange. Chiar si consumul cronic de alcool pare sa creasca riscul de cancer la san prin cresterea nivelului de estrogeni in sange la unele femei. De asemenea, o dieta ridicata in grasimi animale, comparativ cu o dieta vegetariana duce la cresterea acestui risc. Iar anumite legume cunoscute ca ar ajuta la protejarea impotriva cancerului, cum ar fi cele din familia broccoli si varza, ajuta organismul femeii sa elimine rapid estrogenii.

Avand in vedere ca efectul estrogenilor ca factor de risc pentru cancerul de san este recunoscut de mult timp, multi medici ezita sa prescrie medicamente din gama terapiei de inlocuire a estrogenilor, in perioada de dupa menopauza, la femeile in varsta, in special la cele cu orice antecedente de cancer de san in familie. Dupa cate se pare, astfel de medicamente par a creste usor riscul de cancer la san, atunci cand sunt folosite mai multi ani la rand. S-ar crede, prin urmare, ca medicii ar fi demult preocupati de posibilele cresteri ale riscului cancerului de san, atribuit avortului provocat, dat fiind nivelele extrem de mari de estradiol la femeile care au facut avort, chiar daca avortul a fost provocat in primele cateva saptamani de sarcina.

In sfarsit, exista un alt aspect suplimentar si esential al legaturii dintre avortul spontan si cancerul de san care trebuie evidentiat, si anume efectul pierderii de sarcina dupa primul trimestru de gestatie. Cele mai multe pierderi spontane de sarcina apar in primul trimestru, si peste 90% din ele sunt caracterizate de nivele anormal de scazute de estradiol la mama38. Cu toate acestea, exista motive sa se creada ca sarcinile ce supravietuiesc primului trimestru (si n-ar putea supravietui fara nivele ridicate de progesteron si nivele egale de estradiol) pot spori riscul cancerului mamar, daca sunt pierdute in mod spontan.

* Desi este frecvent descris ca hormon, HCG, de fapt, nu e hormon. Este un mesaj chimic intre doua persoane din aceeasi specie (in acest caz, mama si copilul) si e mult mai corect sa fie numit feromon (substanta chimica, biologic activa, secretata de unele insecte, pesti, batracieni, mamifere, care influenteaza procesele de dezvoltare si comportamentul altor indivizi). Deoarece HCG nu este secretat in mod normal de catre organismul unei femei, prezenta HCG sta la baza fiecarui test de sarcina.

CONFERINTA MONDIALA PRIVIND CANCERUL DE SAN RECUNOASTE LEGATURA DINTRE AVORT SI CANCERUL MAMAR

Prima Conferinta Mondiala privind cancerul mamar a avut loc in iulie 1997 la Kingston, Ontario, Canada. Conferinta a fost organizata de Femeile pentru Mediu si Dezvoltare (Women’s Environment and Development Organisation, WEDO), prezidata in acel moment de Bella Abzug. La conferinta, dr. Joel Brind, profesor de endocrinologie la Baruch College din Universitatea City din New York si editor al revistei Abortion-Brest Cancer Quarterly Update, a tinut un seminar despre legatura dintre cancer de san si avort. Discursul dr. Brind a inclus studiul actualizat „Comprehensive review and meta-analysis"2 (Revizuire cuprinzatoare si meta-analiza) pe aceasta tema, initial publicat in British Medical Association’s Journal of Epidemiology and Health Community. Dna Abzug a participat la seminarul dr. Brind, purtand si o discutie vie si cordiala cu privire la legatura dintre avort si cancerul mamar.

Un an mai tarziu, in toamna anului 1998, la Conferinta Mondiala pentru Populatie, WEDO a publicat Raport Planului Global de Actiune (Global Action Plan Report)41, in care organizatia si-a prezentat in detalii agenda pentru eradicarea totala finala a cancerului de san. In sectiunea Raportului referitoare la factorii de risc hormonal se subliniaza:

"Astazi, femeile, in comparatie cu generatiile anterioare sunt expuse , in general, la nivele tot mai mari de estrogeni pe tot parcursul vietii. Se crede ca femeile se confrunta in prezent cu nivele excesive de estrogeni naturali si sintetici, ceea ce duce la cresterea riscului de cancer la san. Utilizarea prelungita a pilulelor de control al nasterii, intarzierea sarcinii sau lipsa sarcinii si alaptarii, AVORTUL PROVOCAT, dieta cu un continut ridicat in grasime, carnea rosie, produsele lactate si prescrierea hormonilor de inlocuire dupa menopauza, toate sunt considerate factori de risc al cresterii estrogenilor si cancerului mamar."(sublinere adaugata).

Tineti minte: Drepturile reproductive nu au nici un sens fara dreptul de a cunoaste toate consecintele alegerii pe care noi, femeile, o facem la un moment dat.

Referinte:

1. MacMahon B, et al. Bull Wld Health Org 1970;43-209-21
2. Brind J, et al. J Epidemiol Community Hlth 1996;50:481-96
3. Pike MC et al. Br J Cancer 1981;43:72-6
4. Brinton L et al. Br J Cancer 1983;47:757-62
5. Rosenberg et al. Am J Epidemiol 1988;127:981-9
6. Howe HL et al. Int J Epidemiol 1989;18:300-4
7. Laing AE et al. J Natl Med Assoc 1993;85:931-9
8. Laing AE et al. Genet Epidemiol 1994;11:A300
9. Daling JR et al. J Natl Cancer Inst 1994;86:1584-92
10. Daling JR et al. Am J Epidemiol 1996;144:373-80
11. Newcomb et al. JAMA 1996;275:283-7
12. Wu AH et al. Br J Cancer 1996;73:680-6
13. Palmer JR et al. Cancer Causes Control1997;8:841-9
14. Moseson M et al Int J Epidemiol 1993;22:1000-9
15. Segi M et al GANN 1957;48(Suppl):1-63
16. Watanabe H, Hirayama T Nippon Rinsho 1968;26:1853-9 (in Japanese)
17. Dvoirin VV, Medvedev AB Meth Progr Breast Cancer Epidemiol Res, Tallin, 1978. Moscow: Oncol Sci Ctr USSR Acad Sci 1978;58-63
18. Burany B Jugosl Ginekol Opstet 1979:19:237-47 (in Serbo-Croatian)
19. Nishiyama F Shikoku Ichi 1982;38:333-43
20. Le M-G In: Wolff J-P, Scott JS, eds. Hormones and Sexual Factors in Human Cancer Aetiology. Amsterdam:Elsevier 1884:139-47
21 Hirohata et al NCI Monogr 1985;69:187-90
22. Ewertz M, Duffy SW Br J Cancer 1988;58:99-104
23. Adami HO et al Br J Cancer 1990;62:122-6
24. La Vecchia C et al Int J Epidemiol 1993;53:215-9
25. Andrieu N et al Cancer Detect Prev 1994;18:51-5
26. Lipworth L et al Int J Cancer 1995;61:181-4
27. Rookus M, van Leeuwen FE JNCI 1996;88:1759-64
28. Bu L et al Am J Epidemiol 1995;141:S85
29. Talamini R et al Eur J Cancer 1996;32A:303-10
30. Melbye M et al N Engl J Med 1997;336:81-5
31. Luporsi E in Andrieu N et al Br J Cancer 1995;72:744-51
32. Rohan TE
33. Zaridze DG, in #31 above
34. Harris JR et al N Engl J Med 1992;327:319-28
35. Remennick LI Int J Epidemiol 1989;18:498-510
36. Stewart et al J Clin Endo Metab 1993;76:1470-6
37. Witt et al Fertil Steril 1990;53:1029-36
38. Kunz J, Keller PJ Br J Ob Gyn 1976;83:640-4
39. Russo J, Russo IH Am J Path 1980;100:497-512
40. Russo J et al Brst Cancer Res Trt 1992;23:211-8
41. 1997 World Conference on Breast Cancer Global Action Plan Report. Kingston, ON, Canada, 1998, p. 15, 1997, p. 15

Textul de mai sus a fost redactat cu efortul comun al Forumului Endeavour, Inc., 12 Denham Place, Toorak, Victoria 3142, Tel: +613-5218 Australia tel: +613-9822-5218; Fax: +613-9822-3069, Babette Francis, Coodonator national si in strainatate, si revista Abortion-Breast Cancer Quarterly Update, P.O. Box 3127, Poughkeepsie, NY, 12603 USA; phone & Fax: 914-463-3728
e-mail: jbrind@abortioncancer.comAceastã adresã de e-mail este protejatã de spamboþi; aveþi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ., Joel Brind, Ph.D., editor and publicist.
http://www.endeavourforum.org.au/unflier1.html
http://www.abortionbreastcancer.com/Every_Woman.htm

Traducere: Provita Media Bucuresti www.provita.ro
Consultant stiintific: Dr. Iulia Ghita Vasilescu
antonia_p_
Postat pe 18 Iunie 2009 08:47
De la: Floare_de_crin, la data 2009-06-16 19:43:57Antonia draga! Cum poti sa spui ca protestantii au scos ce le-a convenit din Biblie cand exact asta face ortodoxia si catolicismul? Unde scrie in Biblie sa te inchini la icoane si la sfinti si la mai nu stiu cine?
"Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare...sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti...caci sunt un Dumnezeu gelos..."?
Si asta e in porunci! In anul 321 s-a schimbat ziua de odihna, desi Dumnezeu a lasat porunca a patra clara si sfanta ca si toate celelalte porunci! Stii cine a schimbat ziua de odihna? Un om , in anul 321...Deci un om schimba legea lui Dumnezeu, desi scrie in Biblie ca cine schimba o singura slova va fi pedepsit...si tu imi spui ca ortodoxia e conforma Bibliei? Si prostia cu moastele unde se calca toti in picioare ca vezi Doamne daca pupa oasele alea, le iarta pacatele si le aduce nu stiu ce minuni in viata?
Si nebunia de la dozatoarele cu apa sfintita? Si cate alte stupizenii!!!
Dumnezeu a dat pe Fiul Sau pentru pacatele noastre, sa avem drept la mantuire si DOAR DUMNEZEIREA POATE sa ne ierte pacatele, nu popa, nu sfintii, nu moastele, nu banii dati la biserica, nu mersul la biserica! Doar prin relatia cu Dumnezeu putem fi mantuiti! Ce e asa de greu de inteles ca nu e benefic sa mergi cu gloata, ci trebuie sa gandesti cu capul si sa ceri Lumina de sus? Va las in pace, plec de pe aici, ca am multe lucruri pretioase de facut.Imi pare rau pentru ignoranta de care dati dovada!

Pentru floare_de_crin

E clar cã eºti adventistã dacã ai aceastã idee referitoare la ziua de sãrbãtoare ºi la icoane. Din pãcate voi interpretaþi anapoda anumite citate. Catolicismul ºi Ortodoxia au tezaurul credinþei lãsat de Sfinþii Pãrinþi din primele secole creºtine, Sfinþi Pãrinþi care au stabilit învãþãtura creºtinã pe baza Revelaþiei din Sfânta Scripturã.
Sâmbãta era ziua de sãrbãtoare pentru evrei. Dar pentru cã Domnul Isus Cristos a înviat duminicã, Ziua Domnului pentru creºtini este duminicã.

În privinþa iertãrii pãcatelor, Isus Cristos a întemeiat sacramentul Pocãinþei, deci ne iartã PRIN BISERICÃ. Dupã Înviere Isus Cristos a suflat asupra apostolilor ºi le-a spus : « Primiþi pe Duhul Sfânt ! Cãrora le veþi ierta pãcatele, vor fi iertate, cãrora le veþi þine, vor fi þinute. » (In 20,21-23) Deci ISUS CRISTOS A DAT APOSTOLILOR PUTEREA DE A IERTA PÃCATELE, IAR ACEASTÃ PUTERE APOSTOLII AU LÃSAT-O SUCCESORILOR LOR, EPISCOPII ªI PREOÞII. Deci, preotul poatte ierta pãcatele în numele lui Isus Cristos, deoarece preotul acþioneazã « in persona Christi », adicã « în persoana lui Isus Cristos ºi în numele Lui ».

Pentru a face bine o pocãinþã de pãcate, trebuie îndepliniþi urmãtorii cinci paºi :
1) Cercetarea cugetului (sã ne gândim ce pacate avem ºi, mãcar cu aproximaþie, cam de câte ori pe fiecare). Cercetarea cugetului se face cerând ajutor de la Sfântul Duh.
2) Trezirea cãinþei în suflet pentru toate pãcatele pe care le avem.
3) Hotãrârea de a nu mai pãcãtui.
4) Spovada, mãrturisind cu sinceritate preotului toate pãcatele de care ne amintim. Nu-i nimic dacã cineva uitã sã mãrturiseascã un pacat sau mai multe, deºi a fãcut bine cercetarea cugetului. Este suficient daca îl (le) mãrturiseºte la spovada urmãtoare. Dar dacã ascunde un pãcat (sau mai multe) de care îºi aduce aminte, atunci spovada nu e valabilã ºi face un alt pãcat deoarece se spovedeºte rãu. O spovadã rãu facutã se reparã fãcând altã spovadã bunã, spunând preotului pãcatul (pãcatele) ascuns (ascunse), spunând la câte spovezi a fost ascuns acel pãcat (acele pãcate) ºi mãrturisind din nou toate pãcatele spuse la acele spovezi rãu fãcute.
5) Îndeplinirea pocãinþei (canonului) datã de preot.

Iatã o carte despre sacramentul pocãinþei. Poate fi cititã direct pe internet, fãrã a fi nevoie sã fie desãrcatã în calculator, accesând linkul urmãtor:
http://www.profamilia.ro/sacramente.asp?tainaspovedaniei

Doua articole despre sacramentul Pocãinþei:

http://www.profamilia.ro/sacramente.asp?semnele=1

http://www.crestinortodox.ro/alte-articole/69059-puterea-de-a-ierta-pacatele

În privinþa icoanelor ºi moaºtelor, cinstirea noastrã se rãsfrânge asupra persoanei spirituale reprezentatã de icoanã, nu asupra materialului din care este fãcutã icoana. La fel ºi moaºtele, reprezintã sfântul respectiv sau sfânta respectivã, iar cinstirea nostrã se rãsfrânge asupra lor. Nu au rolul de a ierta pãcatele (pãcatele se iartã, cum spuneam, numai prin sacramentul Pocãinþei), dar ne pot obþine haruri ºi alte ajutoare.

Mai multe poti citi pe urmatoarele bloguri:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Blogul contine: Inregistrari video cu miracole; videoclipuri; legaturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele contin si posturi TV on-line si posturi de radio); carti foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fara a necesita descarcare in calculator); articole; adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera servicii caritative, etc.

Al doilea blog foarte interesant:
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog contine: Argumente stiintifice si religioase ca omul este om din clipa conceptiei. Adrese, numere de telefon si site-uri ale unor asociatii care ofera ajutor material, consiliere si solutii alternative la avort. Marturii publice ale unor femei care au facut avort. Marturii ale unor femei care nu au facut avort. Marturii ale unor medici care au renuntat sa faca avorturi. Consecinte fizice si emotionale ale avortului asupra femeii. Legaturi cu multe alte site-uri asemanatoare.

Va rog intrati pe bloguri si trimiteti-le mai departe, ca sa foloseasca si altora. Chiar merita.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 18 Iunie 2009 12:15
vai si amar de acest subiect! in loc sa tineti predici aici pe forum mergeti si faceti niste prezentari in clanurile din care faceti parte!nu ne mai lungiti topicul cu km degeaba.nu cred ca citeste nimeni miile astea de cuvinte citate degeaba
rilury
Postat pe 18 Iunie 2009 15:30
avorturi s-au facut si se vor mai face cit vor fi oameni pe pamant
puteti voi sa militati pina nu mai puteti impotriva lor ca cine vrea sa faca va face cu sau fara aprobarea vaostra
asa ca nu mai dati citate inteminabile, zic si eu ca rilury, ca nu sta nimeni sa le citeasca
si fiecare cu credinta lui, important e cum suntem ca oameni si nu din ce cult religios facem parte
numai ca cele care se dau extrem de religioase, cel putin pentru mine, sa ma scuteasca, ca am vazut 1000 de sfinte care ele si dupa ce ieseau de la biserica blestemau si amenintau-luodress nu dezminte teagma
si mie imi palc crestiii care nu sunt ortodicsi, sunt cu adevarat crestini si fac ce trebueie sa faca un crestin

eu sunt patite cu "sfintele" si nu o data
toate aveti acelasi comportament, sfinte pe afara si draci pe dinauntru

Amall
Postat pe 18 Iunie 2009 16:05
De la: Amall, la data 2009-06-18 16:05:42avorturi s-au facut si se vor mai face cit vor fi oameni pe pamant
puteti voi sa militati pina nu mai puteti impotriva lor ca cine vrea sa faca va face cu sau fara aprobarea vaostra
asa ca nu mai dati citate inteminabile, zic si eu ca rilury, ca nu sta nimeni sa le citeasca
si fiecare cu credinta lui, important e cum suntem ca oameni si nu din ce cult religios facem parte
numai ca cele care se dau extrem de religioase, cel putin pentru mine, sa ma scuteasca, ca am vazut 1000 de sfinte care ele si dupa ce ieseau de la biserica blestemau si amenintau-luodress nu dezminte teagma
si mie imi palc crestiii care nu sunt ortodicsi, sunt cu adevarat crestini si fac ce trebueie sa faca un crestin

eu sunt patite cu "sfintele" si nu o data
toate aveti acelasi comportament, sfinte pe afara si draci pe dinauntru


Vezi tu aici gresesti enorm de mult.Nu cred ca ai dreptul sa judeci pe cineva.Deobicei cei ce sunt frustrati reactioneaza ca tine,si cred ca esti suficient de imatura ca sa dai raspunsuri ca fiind sfaturi.Nu era o judecare a ceea ce spui ci o constatare trista.
enemgabriel
Postat pe 18 Iunie 2009 16:11
De la: Floare_de_crin, la data 2009-06-18 00:40:53Asa e Amall! Cancerul de col uterin e provocat in primul rand de alimentatia nesanatoasa, imbracamintea sumara, in urma careia racesti si atunci secretiile erodeaza colul uterin si netratandu-le, poti face cancer. Si ar mai fi multe. Daru unii insista sa creada ca stiu totul pe lumea asta. Doar atat vreau sa spun, ca daca la un chip cioplit sau la o infatisare a lucrurilor care sunt pe pamant te inchini, nu o faci pentru Dumnezeu, ci din contra, il dezonorezi... Inchid ca e tarziu...


"imbracamintea sumara"? chiar poti crede ca se face cancer de la inbracaminte sumara si de la avort nu?
as fi curioasa sa stiu cati dintre cei care gasesc scuze avortului au vizionat filme si au vazut poze cu bebelusi avortati. si au ramas neclintiti in parerea lor.
eleain
Postat pe 18 Iunie 2009 16:53
De la: enemgabriel, la data 2009-06-18 16:11:22
De la: Amall, la data 2009-06-18 16:05:42avorturi s-au facut si se vor mai face cit vor fi oameni pe pamant
puteti voi sa militati pina nu mai puteti impotriva lor ca cine vrea sa faca va face cu sau fara aprobarea vaostra
asa ca nu mai dati citate inteminabile, zic si eu ca rilury, ca nu sta nimeni sa le citeasca
si fiecare cu credinta lui, important e cum suntem ca oameni si nu din ce cult religios facem parte
numai ca cele care se dau extrem de religioase, cel putin pentru mine, sa ma scuteasca, ca am vazut 1000 de sfinte care ele si dupa ce ieseau de la biserica blestemau si amenintau-luodress nu dezminte teagma
si mie imi palc crestiii care nu sunt ortodicsi, sunt cu adevarat crestini si fac ce trebueie sa faca un crestin

eu sunt patite cu "sfintele" si nu o data
toate aveti acelasi comportament, sfinte pe afara si draci pe dinauntru


Vezi tu aici gresesti enorm de mult.Nu cred ca ai dreptul sa judeci pe cineva.Deobicei cei ce sunt frustrati reactioneaza ca tine,si cred ca esti suficient de imatura ca sa dai raspunsuri ca fiind sfaturi.Nu era o judecare a ceea ce spui ci o constatare trista.




ce va mai place sa utilizati termeni ca frustrare
inteleg! e la moda!
nu sunt frustrata si nici nu judec oamenii dand sfaturi
fiecare e liber sa-si traiasca viata cum il taie capul,dar sa nu vina sa-mi tina lectii de morala cand tipa la moarte cu cele care fac avorturi ca-mi vine sa vomit
eu vorbesc INTOTDEAUNA din experienta personala si stiu foarte bien ce zic
si sincer am o problema cu "sfintele", indiferent de religie
pana acuma 100% s-au dovedit a fi niste nemernice, religia neavand nimic in comun cu caracterul lor marsav
dau lectii de morala pe care ele personal nu sunt capabile sa le urmeze
si cu riscul de a ma repeta , vorbesc din experienta personala
Amall
Postat pe 18 Iunie 2009 20:21
De la: eleain, la data 2009-06-18 16:53:15
De la: Floare_de_crin, la data 2009-06-18 00:40:53Asa e Amall! Cancerul de col uterin e provocat in primul rand de alimentatia nesanatoasa, imbracamintea sumara, in urma careia racesti si atunci secretiile erodeaza colul uterin si netratandu-le, poti face cancer. Si ar mai fi multe. Daru unii insista sa creada ca stiu totul pe lumea asta. Doar atat vreau sa spun, ca daca la un chip cioplit sau la o infatisare a lucrurilor care sunt pe pamant te inchini, nu o faci pentru Dumnezeu, ci din contra, il dezonorezi... Inchid ca e tarziu...


"imbracamintea sumara"? chiar poti crede ca se face cancer de la inbracaminte sumara si de la avort nu?
as fi curioasa sa stiu cati dintre cei care gasesc scuze avortului au vizionat filme si au vazut poze cu bebelusi avortati. si au ramas neclintiti in parerea lor.


daca citeai topicul de la cap la coada vedeai ca nimeni nu promoveaza avortul
doar se emitea ideea ca daca s-a intamplat sa faci un avort din n motive nimeni nu are voie sa vina sa te arate cu degetul, ca nu stii ce-ti rezerva viitorul si poate esti pusa in situatia sa avortezi chiar daca asta contravine modului tau de a gandi
cam despre asta era vorba!
Amall
Postat pe 18 Iunie 2009 20:29
Da, Amall!Ai mare dreptate aici! Cate nu visezi sa faci cand esti tanar si apoi viata te baga in niste chestii si faci lucruri pe care nu credeai vreodata ca ai sa le faci... Dar asa e in viata, daca nu gresesti, nu inveti nimic! Dar uneori e mai bine sa gresesti si sa suferi, ca macar cobori cu picioarele pe pamant si nu mai traiesti in ignoranta! Si mai important, il intelegi pe cel gresit, pe cel care e acuzat de parca a facut tot raul lumii si acum trebuie sa plateasca, pentru ca asa zic tot niste oameni care se cred mai presus de ceilalti. Asa era si mai demult, cand ardeau pe rug pe oricine credeau ca e vrajitoare! Noroc ca azi doar pot vorbi, ca unele persoane extremiste, ar privi cu mare placere pe una arsa pe rug pentru ca a "indraznit " sa faca un avort! Nu mai vreau sa discut prea mult! Amall, mi-a facut placere sa descopar ca mai sunt si alte persoane cu mila si cu bun-simt.
Sper ca viata sa le invete pe aceste persoane ignorante si"cu dreptatea in gat " ca toti suntem supusi greselilor si bun e doar Dumnezeu. Noi toti suntem egali in fata Lui, doar relatia cu El ne poate scoate din mocirla pacatului.
floare_de_crin
Postat pe 18 Iunie 2009 21:26
De la: Amall, la data 2009-06-18 16:05:42avorturi s-au facut si se vor mai face cit vor fi oameni pe pamant
puteti voi sa militati pina nu mai puteti impotriva lor ca cine vrea sa faca va face cu sau fara aprobarea vaostra
asa ca nu mai dati citate inteminabile, zic si eu ca rilury, ca nu sta nimeni sa le citeasca
si fiecare cu credinta lui, important e cum suntem ca oameni si nu din ce cult religios facem parte
numai ca cele care se dau extrem de religioase, cel putin pentru mine, sa ma scuteasca, ca am vazut 1000 de sfinte care ele si dupa ce ieseau de la biserica blestemau si amenintau-luodress nu dezminte teagma
si mie imi palc crestiii care nu sunt ortodicsi, sunt cu adevarat crestini si fac ce trebueie sa faca un crestin

eu sunt patite cu "sfintele" si nu o data
toate aveti acelasi comportament, sfinte pe afara si draci pe dinauntru



Intr-o tara civilizata avortul la cerere ar trebui sa fie ilegal. Este o practica barbara impotriva unor fiinte lipsite de aparare. Si poate ca si in Romania va redeveni ilegal, atat timp cat exista oameni care au curajul sa spuna adevarul.
antonia_p_
Postat pe 19 Iunie 2009 09:27
De la: eleain, la data 2009-06-18 16:53:15"imbracamintea sumara"? chiar poti crede ca se face cancer de la inbracaminte sumara si de la avort nu?
as fi curioasa sa stiu cati dintre cei care gasesc scuze avortului au vizionat filme si au vazut poze cu bebelusi avortati. si au ramas neclintiti in parerea lor.


Ai dreptate. Cum poti sa crezi ca imbracamintea sumara provoaca cancerul si sa te indoiesti de avort, care este o trauma si o furtuna pentru organismul unei femei. Iar de bebelusii taiati in bucati si ajunsi la ghena de gunoi nu spune nimeni nimic. Ce ne mai pasa de ei, cand oricum Dumnezeu ne iarta tot?
antonia_p_
Postat pe 19 Iunie 2009 09:36
De la: Floare_de_crin, la data 2009-06-18 21:26:56 Noi toti suntem egali in fata Lui, doar relatia cu El ne poate scoate din mocirla pacatului.


Suntem egali in fata Lui, asa e. Si noi adultii, carora ni s-a dat dreptul legal de a extermina o viata, nu suntem cu nimic mai grozavi decat acei copilasi. Faptul ca nu suntem noi in locul lor este doar o intamplare. Dar unii sunt sensibili la vorbe dure, insa ideea ca un copil moare in chinuri ii lasa rece.
antonia_p_
Postat pe 19 Iunie 2009 09:51
http://www.youtube.com/watch?v=ql_7jnp--UE&feature=channel_page
antonia_p_
Postat pe 19 Iunie 2009 09:59
De la: antonia_p_, la data 2009-06-19 09:27:35
De la: Amall, la data 2009-06-18 16:05:42avorturi s-au facut si se vor mai face cit vor fi oameni pe pamant
puteti voi sa militati pina nu mai puteti impotriva lor ca cine vrea sa faca va face cu sau fara aprobarea vaostra
asa ca nu mai dati citate inteminabile, zic si eu ca rilury, ca nu sta nimeni sa le citeasca
si fiecare cu credinta lui, important e cum suntem ca oameni si nu din ce cult religios facem parte
numai ca cele care se dau extrem de religioase, cel putin pentru mine, sa ma scuteasca, ca am vazut 1000 de sfinte care ele si dupa ce ieseau de la biserica blestemau si amenintau-luodress nu dezminte teagma
si mie imi palc crestiii care nu sunt ortodicsi, sunt cu adevarat crestini si fac ce trebueie sa faca un crestin

eu sunt patite cu "sfintele" si nu o data
toate aveti acelasi comportament, sfinte pe afara si draci pe dinauntru



Intr-o tara civilizata avortul la cerere ar trebui sa fie ilegal. Este o practica barbara impotriva unor fiinte lipsite de aparare. Si poate ca si in Romania va redeveni ilegal, atat timp cat exista oameni care au curajul sa spuna adevarul.





gresesti! pe vremea lui ceausescu erau interzise avorturile si totusi se faceau.daca le-ar interzice nu ar produce decat ciuda impotriva conducatorului si adunand si alte "interziceri"ar provoca posibil o noua revolutie!cate femei nu au murit din cauza ca au facut avort pe timpul comunistilor??iar avortul nu se compara deloc cu acele adevarate crime cand puistoaicele mint ca nu au stiut ca-s gravide pana la nu stiu cate cate luni si apoi ii nasc si ii arunca prin rauri, gunoaie, scari de bloc!astea sunt adevaratele criminale nu cele care gandesc putin realist si stiu ca daca nu au cu ce sa il creasca sau daca va fi un monstru datorita mutatiilor genetice mai bine fac avort!isi asuma riscu asta fiind apoi criticata de asa zisi crestini ca voi decat sa va suporte apoi ascultandu-va pe strada cand va intalniti cu un copil cu malformatii zicand: ui tu ileana cum arata copilu ala!(ileana e un nume care mi-a venit in minte..nu fac nici o referire).voi sunteti cei care apoi va bateti joc de un biet copil bolnav ptr ca mama a fost suficient de inconstienta sa il tina si sa faca din el un retras si neintegrat in societate!
vorbiti ca sa va aflati in seama!
rilury
Postat pe 19 Iunie 2009 11:35
faptul ca va ganditi ca ceilalti va arata cu degetul sau "va arde pe rug" e oricum un lucru oarecum pozitiv; inseamna ca va ganditi totusi ce inseamna un avort. nu pot vorbi in numele celorlalti, dar va asigur ca nu arat cu degetul si n-am scris-o ca sa judec. daca ati facut, cereti iertare sufletului caruia i-ati negat sansa sa-si invete lectiile si sa evolueze cand v-a ales sa-i fiti parinti. cereti iertare ca i-ati provocat imensa durere si teama. cereti iertare si corpului vostru ca i-ati provocat suferinta si dezechilibru. iertati-va pe voi.

nu va mai scuzati (nu cautati scuze, justificari fata de ceilalti care vi se pare ca va judeca: in primul rand traiti cu voi insiva, dupa aceea cu ceilalti. invatati din greseli si invatati in fiecare zi din jurul vostru. nu va mai condamnati singure crezand ca ceilalti o fac. iubiti-va, iubiti viata si alegeti bine. alegeti bine partenerul. aveti grija de voi.
eleain
Postat pe 19 Iunie 2009 13:08
ai dreptate rilury
fetele astea vorbesc ca sa se auda, sa mearga sa avda copii din casele de copii, decat un copil abandonat mai bine unu avortat
asta e punctul meu de vedere care am lucrat intr-un orfelinat si am vazut ce simt si ce gandsc acei copii
am lucart cu un baiat care i s-a satbilit virsta dupa dentitie, iar la parinti avea liniuta si la mama si la tata
va ginditi ce se intampla cu acei copii abandonati?
nu in viitoruil apropiat ci in viitorul indepartat dupa ce statul isi ia mana de pe ei
sa vedeti ce laturi li se da la masa!
asa ca scutiti-ma de acte de eroism
am ami zis sunteti tare ca doar cititi nu mergeti sa si vedeti ce se intampla cu acei copii facuti de aiurea
iar legat de libertatea avortului, vorbiti ac sa va aflatai in treaba
daca s-ar intimpla asa ceva-sa se interzica avortul-vati gandit cati copii poate creste o familei la zilelle de azi?
este devarat ca nu avortul este solutia la o sarcina nedorita dar nici interzicerea lor nu e solutia
cand vorbiti ginditi-va la toate aspectele societatii in care traim si apoi deschideti gura
ca e usor sa faci un copil, dar e greu sa-l cresti
si sincer eu nu am vazut nici un popa care sa se ocupe de po casa de copii
ca vorba aia bani fac si nu taie chitanta-asa cum ar fi norma-deci din multul pe care il au ar trebui sa dea si la altii
arata-ti-mi voi mie un popa care a ajutat o fata cu copil din flori, ca din astea care maninca...sunt destui!
Amall
Postat pe 19 Iunie 2009 14:50
Sa fie clar , oricine stie ca nu e corect sa faci un avort, dar asta e problema fiecaruia si nu are nimeni dreptul sa ii faca ordine in viata. Eu am avut prietene care pe vremea trecuta au facut avort si medicii le-au lasat sa moara pentru ca nu au vrut sa spuna cine le-a facut avortul. Si a fost corect din partea medicilor?Cine a fost mai criminal?
Acum parca is mandre unele ca fac copii din flori, ca ii lasa la stat, ca ii fac si nu au conditii sa ii creasca sau fac multi, ca"ii da Domnul". Sunt cazuri si cazuri si e usor sa vorbesti cand inca nu ai avut probleme. Dar fiecare caz e singular si fiecare are dreptul sa faca ce crede ca e bine pentru ea.Militati mai bine pentru copiii care sunt in casele de copii, pentru copiii autisti, cu sindromul Down, etc. Ati vorbit vreodata cu parintii lor? Sunt f stresati si frustrati ca statul si nimeni nu ii ajuta cu nimic, doar promisiuni.Faceti o asociatie si donati bani sau ajutati-i cumva, ca de venit aici pe site sa urlati prostii, e cel mai josnic si mai inutil lucru!
Inca sunt multi care gandesc ca Hitler si multi il condamna, dar uite ce multi urmasi are! Sa zici tu:moarte celor care fac avort, mi se pare o lipsa de caracter si de suflet! Le lipsesc multora circul si arenele unde aruncau crestinii sa ii manance leii si toti erau extaziati de cruzime!
Doamne, dar chiar unii nu pot evolua deloc? Unde va e sufletul? Chiar credeti ca urland tot felul de prostii veti opri avortul si saracia acestei tari? Altii se lafaie in averi si in furaciuni, dar un om sarac la ce sa faca un copil,daca de multe ori nu are el ce sa manance? A, e mai bine sa il faci sau sa il lasi sa moara de foame, sa fie rahitic, bolnavicios, cretin, vai de capul lui copil! Unii is pusi la munca de mici, ii exploateaza si ii bat parintii ca pe vite! Asta nu e pacat? Judecati lucrurile prea simplist, prea superficial, pentru ca probabil aveti o stare materiala cat de cat, dar nu uitati, ca puteti ajunge in viata in niste situatii, ca ar fi o binecuvantare moartea decat sa suferi...
In cei mandri va lovi viata exact cand cred ca stau mai bine si atunci sa vedem comentarii!
Asa ca vedeti-va de viata voastra si lasati-i pe cei care au ales sa faca avort in pace! Da, e problema lor si nu e cazul sa va bagati! Oamenii au nevoie de dragoste, au nevoie de compasiune, de intelegere, de impreuna simtire, de solutii, de ajutor! Asta ofera un crestin autentic! Restul sunt gunoaie!
Te pup Amall; si Rilury, da, ai dreptate! dar nu ai cu cine pe aici...

floare_de_crin
Postat pe 19 Iunie 2009 15:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Test Papanicolau?!? 4 De la: cristi_nna 23 Aprilie 2012 01:03
faci frecvent candidoza daca te inseala? 27 De la: petal 28 Februarie 2010 19:23
coxartroza si gonartroza 10 De la: kudika427150 6 Februarie 2014 10:17
vreau si eu un sfat... 31 De la: alynutza 6 Ianuarie 2010 19:31
hepatita c 2 De la: office_salinasusesi_ro 21 Iunie 2010 13:07