Setari Cookie-uri

candida si sarcina

buna.daca am candida si nu scap de ea de ani buni, pot sa fac un copil?imi doresc foarte tare un copil si nu stiu daca pot pastra o sarcina atat timp cat am aceasta problema.Multumesc celor care-mi vor raspunde!!!!!
cristina_figurina
Postat pe 1 Decembrie 2009 22:06
din cate stiu eu poti face un copil fara nici o problema numai ca daca in momentul nasterii boala se manifesta trebuie sa faci cezariana pentru ca fatul sa nu se contamineze la ochisori si gurita. asa imi amintesc sa fi auzit la o emisiune tv in care vorbea un ginecolog renumit. totusi pentru o mai buna siguranta cel mai bine intrebi un medic.
p.s.: nici eu nu reusesc sa scap de candida cu medicamente, urmeaza sa incerc vaccinul.
multa sanatate
cristina_to_sinergia
Postat pe 7 Decembrie 2009 13:36
Este vaccin anti candida? eu n am auzit
kudika183045
Postat pe 8 Decembrie 2009 19:13
da exista se numeste candidina ibc 10 si este produl la noi in tara.sanatate!
starmax
Postat pe 10 Decembrie 2009 07:00
salutare..am ramas insarcinata desi aveam o candida foarte urata de care nu am scapat decat dupa nastere,dupa un tratament drastic.copilasul este sanatos si frumos.....multa,multa sanatate
carina_adina
Postat pe 10 Decembrie 2009 11:17
Ce fel de tratament?Copilul l-ai nascut normal sau pri cezariana?Multumesc!!
cristina_figurina
Postat pe 10 Decembrie 2009 11:21
Buna,

Eu sunt insarcinata - 36 spatamani. Analizele secretiei au demonstrat ca am candida( nu e nici o surpriza la gravide). Aceasta se trateaza in ultimele luni de sarcina(mai precis dupa luna a 7-a), pentru ca venirea pe lume a lui bebe sa nu aiba nici o problema. Mie mi s-au prescris niste ovule si o crema pentru exterior, iar saptamana urmatoare voi mai face un set de analize sa vedem daca s-a ameliorat problema.
Consulta totusi un medic!
Bafta!
nicoleta_magheru
Postat pe 10 Decembrie 2009 12:07
Draga Cristina, candida este o ciuperca, o bacterie care traieste, in mod natural, in corpul uman. Daca vorbesti despre candidoza (afectiune provocata de bacteria Candida), aceasta, intr-adevar, se transmite pruncului, la nastere, daca nasterea se face pe cale naturala. Si atunci, asa cum a spus deja cineva aici, copilul va avea pete mari rosii pe fatza si pe corp. Va fi necesar tratament si la copil, pentru vindecare. Sarcina in sine nu este afectat de candida. Dar, este important de stiut ca aceasta bacterie, scapata de sub control (hranita prin alimentatie, medicamente, etc) poate fi foarte periculoasa pentru organism. Aparitia candidozei vaginale sau bucale este un exemplu de situatie in care Candida a fost scapata de sub control, s-a dezvoltat foarte mult in organism. Tratamentul pentru candidoza are la baza antifungicele. In general, alimentele care o ajuta sa se dezvolte sunt cele fermentate, cum ar fi iaurtul (daca este consumat in cantitati mari)si antibioticele. Am facut candidoza vaginala in urma cu ceva ani, in timp ce tratam cu antibiotic o sinuzita. De atunci, medicul mi-a interzis sa mai iau vreodata antibiotic fara Nistatina/Stamicin (antifungic). De altfel, normal ar fi ca orice medic, atunci cand recomanda un tratatment antibiotic, sa recomande si Nistatina, pentru a ne ajuta sa prevenim dezvoltarea Candidei. In orice caz, Nistatina se poate lua si profilactic. Unii specialisti spun ca ciuperca asta se afla la baza cancerului. In urma unor analize efectuate de specialisti, s-a constatat ca 90% din persoanele diagnosticate cu cancer au si aceasta bacterie foarte dezvoltata in organism. De aceea este foarte important sa tinem candida la nivelul normal. Daca ai candidoza vaginala, iti recomand calduros spalaturi vaginale, cu irigatorul, cu o lingura de bicarbonat dizolvat intr-un litru de apa, o data pe zi, timp de o saptamana, dar si tratamentul cu Nistatina. La fel, daca este vorba despre candidoza bucala - spalaturi cu bicarbonat dizolvat in apa calduta. Bicarbonatul face minuni! Succes!
secundita2006
Postat pe 10 Decembrie 2009 12:58
candida e o ciuperca, iar candidoza se manifesta atunci cand organismul are sistemul imunitar slabit. de regula apare si pe timpul sarcinii, dar nu exista probleme sa nu ramai gravida. mie sincer nu mi s-au recomandat analize de secretie si am aflat abia cand sa nasc ca am "o mica candidoza", asa s-a exprimat medica de garda. dar am nascut normal, iar bb a fost ok, nicio pata rosie sau altceva. eu credeam ca nu se poate trata pe timp de sarcina candidoza, dar cert este ca se poate, intreaba medicul. se poate lua tratament si cand alaptezi, dar la fel local cu crema de Canesten.
in rest, e bine stiut ca aceasta ciuperca e toxica pt organism. daca nu esti inca insarcinata incearca extract de seminte de grapefruit si cu Lactobacilul Acidofilus pentru regalrea florei intestinale, astfel incat sa nu prolifereze flora patogena care permite inmultirea candidei.
bbei frumosi
alexandra25
Postat pe 10 Decembrie 2009 17:31
Incearca intai sa o tii sub control si sa scapi de ea. eu am avut infectie ovariana, am luat antibiotice f tari si am facut candidoza, era groaznic, aveam iritatii f urate, nu puteam iesii din casa findca aveam usturimi si mancarimi groaznice. Am inceput sa ma spal cu ceai de musetel in cae am bagat 3 lg de bicarbonat, asta tp de o saptamana. Nu ai voie in perioada aceea sa te speli cu nici un fel de spaun, gel de dus etc.Apoi am luat timp de 3 zile niste medicamente sa refaca flora intestinala si vaginala, cu ovule si mi-a trecut.
Fierbeti lenjeria intima purtata de cand ai facut candida ca sa nu se reia fiindca candida revine.Si nu purta in perioada aceasta doar lenjerie din bumbac 100%.
Atentie!! Spalaturile cu bicarbonat 1 sg data pe zii, doar eara, inainte sa te bagi in pat la caldurica! Si incearca sa eviti sa ajunga vreun fel de spun si cand te speli pe corp evita cat mai mult posbil.
Trateaza intai candida k sa iti fie mai usor si in timpul viitoarei sarici si dupa!
Sanatate!
tweetybebe
Postat pe 10 Decembrie 2009 21:54
buna si eu am un bebe am avut candida dar medicul meu ginecolog nu mi-a dat tratament in ultimile luni de sarcina, am nascut pe cale naturala nu stiam ca afecteaza copilul, dar micuta mea face alergii foarte dese nu stiu daca asta e cauza, dar mereu ii apar pete pe obraji. am facut si tratament dar nu cred ca s-a vindecat de tot , cum scade rezistenta organismului avem probleme si nu mai stiu ce sa-i dau, ce tratamentpt un bebe de 2 ani si 6 luni. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi daca puteti.
in timpul sarcinii imi faceam analizele regulat si inafara de vitamine nu am luat nimic. Va pup
healthy001413
Postat pe 11 Decembrie 2009 20:32
daca esti interesata de vaccinul ibc10(am de vanzare..l-am luat pt mine dar se pare ca nu am nevoie?) ma poti contacta la adresa simy2000ro@yahoo.com
healthy010563
Postat pe 4 Ianuarie 2010 21:04
Spalati-va cu BICARBONAT DE SODIU in fiecare zi! E genial! La exterior, nu-i nevoie sa faci spalaturi interne. Mie mi-a zis medicul de vreo zece ani. Nu mai am probleme!
scorpionul_vesel
Postat pe 23 Martie 2010 05:01
Iar dupa ce il faci la cat timp poti face copii?
kudika_932992
Postat pe 1 Septembrie 2013 21:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum sa te ingrijesti corespunzator 1 De la: polinka 1 Octombrie 2012 17:49
PROLUTON DEPOT 500MG/2ML-INLOCUIESTE GRAVIBINONUL 2 De la: alinacristina 4 Iunie 2010 15:10
mod de administrare 6 De la: didii_io 7 Februarie 2009 18:32
sa il dau in judecata pe fostul sot? 59 De la: helena31 5 August 2012 23:48
O Problema!!! 7 De la: office_salinasusesi_ro 3 Aprilie 2010 17:24