Setari Cookie-uri

Intrerupere de sarcina prin medicatie

salut , fetelor care a-ti auzit de aceasta metoca pls dati-mi si mie uhn sfat . Am tot citit pe internet ca tr sa fie sarcina destul d mica , si alte aspecte insa nu stiu cat d eficienta e , daca e foarte duredoasa aceasta metoda , daca este sigura . Citind pe forumuri nu am gasit mai deloc persoane care sa fii apelat la aceasta metoda .
Astept rasp voastre ..... p.s. pentru persoanele care incep cu tot felul jigniri si aberatii i-as ruga sa se abtina si sa treaca mai departe
healthy006322
Postat pe 3 Decembrie 2009 11:42
De la: healthy006322, la data 2009-12-03 11:42:23salut , fetelor care a-ti auzit de aceasta metoca pls dati-mi si mie uhn sfat . Am tot citit pe internet ca tr sa fie sarcina destul d mica , si alte aspecte insa nu stiu cat d eficienta e , daca e foarte duredoasa aceasta metoda , daca este sigura . Citind pe forumuri nu am gasit mai deloc persoane care sa fii apelat la aceasta metoda .
Astept rasp voastre ..... p.s. pentru persoanele care incep cu tot felul jigniri si aberatii i-as ruga sa se abtina si sa treaca mai departe


orice metoda ai folosi, tot trebuie sa ajungi la curetaj, pt ca trebuie curatata cavitatea uterina de eventualele resturi.
camiflorea
Postat pe 8 Decembrie 2009 07:29
daca sarcina e mai mica de 9 saptamani se poate face astfel de intrerupere; nu este nevoie de chiuretaj cavitatea uterina se curata de la sine la fel ca dupa nastere insa poate sangerarea dureaza mai mult; exista in Bucuresti clinici care fac asta si e cel mai indicat ca trebuie supravegheat de medic in sensul ca se face eco pt a se vedea daca s-a eliminat tot; insa desi psihic este la fel de traumatizant ca si un chiuretaj fizic este mai bine;
cotosm
Postat pe 8 Decembrie 2009 07:44
Cel mai bine ar fi sa apelezi la serviciile unui ginecolog, pentru a nu avea surprize neplacute mai tarziu.
krystynan
Postat pe 8 Decembrie 2009 08:03
Eu nu am facut niciodata avort dar iubitul meu a vazut odata pe prietena cuiva facand avort prin medicatie si a fost shocant.Tipa luosese acesta pastile acasa si avea niste dureri infernale.Metoda este foarte foarte dureroasa tipa pur si simplu isi smulgea parul din cap si iubitul meu i-a zis prietenului ei sa o duca la spital dar el a zis ca o sa ii treaca in cateva ore ca mai facuse si altadata.Eu lucrez stewardeza in Emiratele Arabe Unite unde avortul e interzis mai ales la persoanele necasatorite si deaceea unele fete apeleaza la aceasta metoda de avort.Dar eu nu te-as sfatui.
dianax2001
Postat pe 8 Decembrie 2009 08:39
buna! vreau sa-ti spun ca am avut parte de aceasta metoda dar este "extraordinara". nu treci printr-un chiuretaj. este mult mai usor si trauma nu este asa de mare. eu zic sa ai incredere si sa mergi cu aceasta metoda. o recomand cu multa drag. multa bafta si sa nu iti fie frica este foarte usor.

algehmym
Postat pe 8 Decembrie 2009 09:03
mai vroiam sa-ti spun daca apelezi la acest tratament sa fie sub supravegherea unui medic in rest multa bafta si sa sti ca nu mai ai nevoie de chiuretaj este foarte eficient.
algehmym
Postat pe 8 Decembrie 2009 09:06
Salut feterol. Am 26 de ani si am o sarcina de 10 zile la care nici nu ma asteptam. Si Cel mai bine ar fi sa avortez, sau sa folosesc niste medicamente? Inca nici eu nici prietenul nu suntem pregatiti sa avem un copil. Asta imi este prima sarcina. Este destul de scump absolut totul. Am nevoie de un sfat.
andrea083
Postat pe 8 Decembrie 2009 09:11
Buna fetelor. Eu va pot spune ce medicamente am auzit ca se folosesc in astfel de situatii: Mifepristone si Misoprostol. insa eu recomand sa fie folosite in prezenta unui doctor.
kidzuite
Postat pe 8 Decembrie 2009 09:25
buna ildi ... dak te hotarasti sa faci chiuretaj te pot ajuta eu cu un doctor bun ..
healthy006322
Postat pe 8 Decembrie 2009 11:53
Pentru k_ilidi15 ºi pentru healthy006322

CE ÎNSEAMNÃ AVORTUL.
MÃRTURII PUBLICE ALE UNOR FEMEI CARE AU FÃCUT SAU CARE NU AU FÃCUT AVORT
SOLUÞII ALTERNATIVE LA AVORT
CONSECINÞE FIZICE ªI EMOÞIONALE ALE AVORTULUI

Mã adresez la singular, deºi rãspunsul este pentru ambele fete, pentru cã aº dori sã fie considerat personal:

DACÃ AI RÃMAS ÎNSÃRCINATÃ SÃ NU FACI AVORT ÎN NICI UN FEL, NICI CHIMIC (PRIN MEDICAÞIE), NICI PRIN CHIURETAJ, NICI ÎN ALT FEL, PENTRU CÃ ESTE UCIDERE DE OM, INDIFERENT ÎN CE STADIU S-AR FACE ªI INDIFERENT CE METODÃ DE AVORT S-AR FOLOSI! DACÃ FACI AVORT ÎÞI VA PÃREA FOARTE RÃU ! AVORTUL ESTE CRIMÃ, DECI PÃCAT FOARTE MARE ! ESTE DEMONSTRAT CU CERTITUDINE, ATÂT DE BIOLOGIE CÂT ªI DE RELIGIE CÃ OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI, ATÂT TRUPEªTE, CÂT ªI SUFLETEªTE. DECI ESTE UCIDERE DE OM ORICÂND S-AR FACE AVORTUL.
Viaþa umanã este sacrã ºi inviolabilã! Copilul este darul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este stãpânul vieþii. Nu avem dreptul sã ne atingem de viaþã în nici un fel. Faptul cã s-a conceput copilul nu e din întâmplare. Nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea sã trãiascã ºi El te va ajuta sã-l creºti, prin posibilitãþile pe care þi le va scoate în cale. În plus, te ajutã ºi statul ºi numeroase fundaþii ºi asociaþii pentru viaþã (multe adrese, numere de telefon ºi site-uri ale asociaþiilor de acest fel le gãseºti în cadrul acestui text, precum ºi pe cele douã bloguri pe care le voi indica pe parcurs).

În ce priveºte avortul chimic : vaccinurile avortive ºi pilula avortivã RU486, prezintã consecinþe fizice foarte grave. Douã exemple:

- Injecþia intrauterinã a diverselor lichide în scop avortiv (încã extrem de frecventã) are risc foarte mare de apariþie a aºa-numitului avort toxico-septic cu evoluþie rapidã ºi violentã ºi cu sfârºit în general mortal;

- Ingestia diverselor substanþe avortive afecteazã în special ficatul ºi rinichii, iar doza avortivã este foarte apropiatã de cea mortalã.

RECENT A FOST ADOPTATÃ ªI O NOUÃ LEGE PRIN CARE SE ACORDÃ INDEMNIZAÞIE ATÂT MAMELOR CARE LUCREAZÃ, CÂT ªI MAMELOR ELEVE ªI STUDENTE.
Prin Legea 240 / 2009 publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 403 din 15/06/2009, toate mãmicile care urmeazã cursurile de zi ale învãþãmântului preuniversitar ºi universitar PRIMESC BANI (800 RON) ÎN FIECARE LUNÃ PENTRU CREªTEREA COPILULUI, pe o perioadã de 2 sau 3 ani, dupã caz. CEI 800 RON LUNAR SUNT COMPUªI DIN: 600 RON LUNAR INDEMNIZAÞIA PENTRU MAME PLUS 200 RON LUNAR ALOCAÞIA DE STAT PENTRU COPIL.
Mamele care lucreazã pot opta sã primeascã 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, tot pe aceeaºi perioadã de 2 sau 3 ani, dupã caz.
Pentru detalii puteþi vizita urmãtoarele adrese de internet:

http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-09-10/precizari-referitoare-la-indemnizatiile-pentru-gemeni-si-tripleti-1376-articol.html

http://www.provitabucuresti.ro/Legislatie/indemnizatie-maternitate-concediu-maternitate-alocatie.html

sau puteþi scrie la urmãtoarele adrese de e-mail:

relatiicupublicul1@mmuncii.ro

mgrecu@mmuncii.ro

PENTRU SPRIJIN ÎN SCOPUL EVITÃRII UCIDERII COPILULUI, CÂT ªI PENTRU INFORMAÞII ÎN LEGÃTURÃ CU LEGEA DE MAI SUS, POÞI SÃ SUNI LA NUMÃRUL DE TELEFON 0744 798 610 SAU 0749 860 545 SAU 0746 175 340 SAU POÞI SÃ SCRII LA ADRESA DE E-MAIL ioana_dlv@yahoo.com

ªI EU COLABOREZ CU MAI MULTE ASOCIAÞII PENTRU VIAÞÃ ªI POT SÃ TE PUN ÎN LEGÃTURÃ CU MULTE ASEMENEA ASOCIAÞII CARE TE SPRIJINÃ ªI TE AJUTÃ MATERIAL SÃ-ÞI CREªTI COPILAªUL SAU, DACÃ DOREªTI O ALTÃ VARIANTÃ, TE AJUTÃ SÃ-L DAI ÎN ASISTENÞÃ MATERNALÃ LA O FAMILIE PENTRU CÂT TIMP DOREªTI (CÂTEVA LUNI, UN AN SAU MAI MULÞI ANI) ªI APOI ÎL POÞI LUA ÎNAPOI CÂND VREI ! DE ASEMENEA, EXISTÃ POSIBILITATEA DE A FI GÃZDUITÃ LA CENTRE MATERNALE, CU MASA ªI CAZAREA GRATUITE. PENTRU A TE PUNE ÎN LEGÃTURÃ CU ASOCIAÞII PENTRU VIAÞÃ CARE ÎÞI OFERÃ DIFERITE SOLUÞII ALTERNATIVE DE SPRIJIN, POÞI SUNA LA NUMÃRUL DE TELEFON 0747 436 201 SAU POÞI SCRIE LA ADRESA DE E-MAIL vieru_cezar_iasi@yahoo.com SAU PE MESSENGER LA ID-UL vieru_cezar_iasi

O altã soluþie este sã-l dai spre adopþie dacã vei dori acest lucru.

Acceseazã te rog ºi urmãtoarele linkuri pentru a vedea câteva videoclipuri foarte interesante:

1) http://www.youtube.com/watch?v=VpCZjKPYgrg&feature=related

2) http://www.youtube.com/watch?v=UeUfSvIARqE&feature=related

3) http://www.youtube.com/watch?v=FQ_EoyVy2ic&feature=related

4) http://www.youtube.com/watch?v=yBwZZYlqbEI&feature=related

AªA CUM AM SPUS LA ÎNCEPUT, ESTE DEMONSTRAT CU CERTITUDINE, ATÂT DE ªTIINÞÃ CÂT ªI DE RELIGIE, CÃ OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI, ATÂT TRUPEªTE, CÂT ªI SUFLETEªTE. DECI ESTE UCIDERE DE OM ORICÂND S-AR FACE AVORTUL.
Trupeºte, din momentul concepþiei, adicã din momentul fecundaþiei, copilul are un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. În acel cod genetic sunt programate toate trãsãturile sale trupeºti : culoarea ochilor, culoarea pãrului, înãlþimea la care va ajunge, nuanþa tenului, forma feþei, forma nasului, etc. Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja de la început, din momentul concepþiei. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în acel moment al concepþiei. Deci avortul, în orice stadiu s-ar face, este crimã, pãcat foarte mare ! E copilaºul tãu, nu trebuie sã te lase inima sã-l ucizi! În plus, avortul aduce ºi numeroase consecinþe fizice ºi emoþionale foarte grave! Nu-þi ucide copilaºul! Iubeºte-þi copilaºul ºi lasã-l sã trãiascã ºi nu-þi va pãrea rãu ! E copilaºul tãu ! Nu-þi ucide copilul, naºte-l ºi, dacã nu-l poþi creºte, poþi sã alegi una sau mai multe dintre soluþiile alternative descrise mai jos. Adresele asociaþiilor pentru viaþã le gãseºti în cadrul acestui text ºi pe blogurile de mai jos. În plus, te pot pune în legãturã cu doi preoþi, care au locuinþe pentru fetele însãrcinate, dacã vrei sã locuieºti acolo o perioadã.
Viaþa omului nu vine de la pãrinþi, ci de la Dumnezeu PRIN pãrinþi. Oamenii nu au nici un drept sã ucidã. Îþi amintesc cã o poruncã a lui Dumnezeu spune: SÃ NU UCIZI! E vorba de a respecta voinþa lui Dumnezeu, de a primi ºi ocroti viaþa! Cel mult dupã câteva luni de la concepþie, te vei obiºnui cu faptul cã porþi copilul ºi îl vei iubi. Iatã ºi un videoclip interesant, intitulat Stiinta medicala demonstreaza ca avortul inseamna crima http://www.youtube.com/watch?v=jdqIPWlwd-s&feature=related

Dar în primul rând te invit pe blogul urmãtor :
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine : Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Noua lege prin care se acordã indemnizaþie ºi pentru mamele eleve ºi studente. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Filme documentare. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare.

Te rog intrã ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãseºti: Înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; filme documentare ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio); cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii caritabile.

Te rog intrã pe aceste bloguri. Chiar meritã.

Mi-am dat licenþa în bioeticã, iar acum fac doctoratul. Nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine documentat în domeniu.

II. IATÃ ªI CÂTEVA MÃRTURII PUBLICE ALE UNOR FEMEI CARE AU FÃCUT SAU CARE NU AU FÃCUT AVORT :
Despre consecinþele emoþionale, douã femei mãrturisesc urmãtoarele : (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania): „Toþi cei care m-au sfãtuit sã fac avortul în urmã cu doi ani – doctorul, consilierul, pãrinþii, prietenii, prietenele ºi soþul meu – m-au asigurat cã aºa e cel mai bine pentru mine ºi pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperatã! Nu mai pot sã dorm noaptea, nu mai pot sã râd. Nimeni nu mã înþelege! Vã rog, spuneþi tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul ºi sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)

„Mi-am avortat copilul. Astãzi nu aº mai lua o asemenea hotãrâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trãiesc cu o fricã în mine de care nu mai pot scãpa. Am coºmaruri în care îmi apare o fetiþã care fuge spre mine cu braþele întinse ºi întreabã mereu: «De ce mãmico? De ce?» Apoi mã trezesc udã de transpiraþie. Acest vis ºi privirea fetiþei mã urmãresc continuu de când am avut acea intervenþie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor ºi tinerelor fete care se aflã în aceeaºi situaþie. Gândiþi-vã foarte bine ce faceþi, pentru cã vã vor chinui visele ºi vã vor urmãri privirile copiilor avortaþi. Veþi simþi o singurãtate copleºitoare, durere ºi jale, când veþi vedea o mamã cu copilul ei. Voi veþi suporta consecinþele acestei intervenþii, nu partenerul vostru. El nu vã poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiþi-vã bine înainte de a alege avortul ºi nu permiteþi nimãnui sã vã constrângã, pentru cã viaþa voastrã va fi distrusã. Existã numeroase organizaþii care vã pot ajuta. Nu faceþi aceeaºi greºealã ca ºi mine!” (Judith)

Iatã ºi câteva mãrturii din România, de pe site-ul http://www.avort.ro/marturii.php

- Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort
Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort... Sunt inca la liceu si printr-o coincidenta am ramas insarcinata.Prietenul meu a fost langa mine si m-a sustinut. Am hotarat ca e mai bine sa fac avort, mama nu putea sa afle, mai am scoala de terminat, nu as avea cu ce sa cresc un copil... Am gasit un dr renumit care sa imi faca avortul. Saptamana trecuta m-am programat si alaltaieri a avut loc crima... Inainte de avort dr-ul mi-a facut ecografie. Eram in 7 saptamani, totusi la ecograf s-a cazut un corp de bebelus ghemuit. dr a spus: ce copil frumos! apoi ne-au dus undeva in subsol... mai era o femeie care a facut avort. Ne-am imbracat in camasi de noapte si stateam pe pat. E a a intrat prima si a iesit dupa nici 20 minute. Mi-a spus zambind, sub efectul sedativului: nu-ti fie frica, nu simti nimic, nu doare! Asistenta m-a condus in camera de macelarit. Era un miros puternic de dezinfectant. M-am intins pe masa... am primit anestezie generala si pe cand a intrat doctorul, am adormit. In timpul avortului l-am visat pe copilasul meu. Avea gene lungi cum are tatal lui.Eram intr-un camp. M-a intrebat: De ce faci asta? I-am spus: Eu nu vreau sa fac asta, iar el m-a intrebat: Atunci totusi, de ce faci asta? Nu stiu cum am ajuns in cealalta camera in pat... nu tin minte nimic... stiu doar ca m-am trezit si mi-am dat seama ca am dormit vreo 20 minute. Am iesit afara cu ultimele puteri... totul se invartea in jurul meu.. afara era prietenul meu cu inca un amic. Am realizat ce am facut... primul meu gand a fost ca sunt o criminala... I-am cerut batiste si am inceput sa plang. A aparut imediat asistenta si a spus ca atata timp cat sunt acolo sa nu plang ca fac imagine proasta clinicii.. M-am dus iar la ecograf, iar monitorul a aratat ca uterul meu este gol... pacat ca nu exista si un monitor, care ar fi aratat ca si sufletul meu e gol... M-am dus acasa si am dormit vreo ore, iar cand m-am trezit eram uda, am transpirat... Azi-noapte l-am visat din nou in acelasi cadru.S-a uitat la mine si a spus: Vezi, acum sunt mort. M-au omorat. I-am spus sa ma ia cu el, dar a spus ca nu poate sa faca asta, nu i se da voie... si ca nu pot pleca, voi avea parte de o intamplare in curand... mai multe nu a putut sa imi spuna... Fetelor, doamnelor, va spun, nu faceti avort! Poate credeti ca in viitor un alt copil va umple golul lasat de acesta, dar va spun... fiecare copil e unic in felul lui si nici unul nu poate fi inlocuit de nimeni si nimic... Ilona In sufletul meu e un mare gol ... am doar 17 ani...si akum 2 luni jumatate am ramas insarcinata...prietenul meu nu era pregatit pt asa ceva...si poate k nici eu...insa...am iubit copilul meu...inca din prima clipa knd am aflat ca sunt insarcinata...am fost la un ecograf...unde am auzit bataile inimii lui...atat de rapide...inima mea batea langa a lui...si akum in mintea mea nu aud decat inimioara lui...care ma implora pt o sansa la viata...nimeni nu m-a intrebat ce vreau...ci altii au luat decizia in locul meu...si acum ma urasc...ma urasc pt ca nu am avut curajul ma ma opun tuturor,sa ma lupt cu toti...pt sufletzelul pe care il purtam...mi-as da si viata acum...la o saptamana dupa crima...sa-l pot vedea...sa-l pot strange candva in brate...insa nu mi-a mai ramas decat ecografia facuta inainte de avort...la care ma uit si plang...si plang...caci in sufletul meu e un mare gol...caci o data cu el...a plecat si o bucata din sufletul meu... Adriana

- Marturie dupa un avort ...
Era luna februarie cand am aflat ca sunt insarcinata...eram inca la liceu ultimul an... i`am dat vestea prietenului mei speram ca-mi va spune sa il pastram .. dar din pacate nu a spus asa...ma obliga intr-un fel..sa fac avort ca suntem prea tineri ca nu avem ce sa ii oferim si alte chestii...intr-un final am acceptat...in schimb nu dupa mult timp am avut o mica cearta si m-a lasat singura ...timpul trecea iar eu aveam 3 luni umblam pe la doctori ma rugam de ei ...dar nimeni nu vroia ... intr-un final am hotarat sa merg la ecograf ... era asa mic si dulce ... un ghemotoc de copilas ...iar o asistenta lauda copilasul ca e perfect sanatos ... ca doamne ajuta...o sa am un copil minunat...nestiind ce vreau eu sa fac...prietenul in care am avut incredere si cu care am fost impreuna un an si ceva...m-a lasat singura...deja simteam cum misca propriul meu copilas in mine ... nu avea stare ... l-am iubit mai mult ca orice...iar a venit ziua in care a aflat mama mea ...m-a dus la spital si m-au internat.. dupa 2 zile mi-au dat ceva pastile(acele pastile intrerup sarcina pana la 6 luni) eu aveam 4 luni jumatate .. mi-a dat prima tura de pastile ... nu simtisem nimic..dupa a doua tura am simtit cum misca foarte tare copilasul meu(se chinuia...era in ghearele mortzii) iar dintr-o data nu am mai simtit nimic...a murit copilasul meu ... a treia serie de pastile ...mi-au provocat contractii...erau tot mai puternice...dupa cateva ore mi s-a rupt apa...si am nascut...am nascut copilul omorat de mine...iar in loc sa fie ca la o nastere...sa-mi dea copilasul in brate sa fiu bucuroasa...ei mi l-au luat...era mic inca...era mic de felul lui c-am cat palma...dar era bine...era fetita mea,alexandra...ingerul meu pe care nu il pot uita si nu il voi uita niciodata...dupa ce s-a intamplat am avut vise in care plangea si ma intreba de ce am lasat-o? de ce nu am tinut-o? mi se sfasie sufletul.Tot ce imi doresc acum mi-as da si viata sa o vad cum ar arata...sau sa o am iar in pantece...dak o pastram acum aveam 7 spre 8 luni. NU VA UCIDETI COPILASUL ASA CUM AM FACUT EU! acum mi-as da viata sa o vad doar o secunda! Loredana

ªi mãrturii ale femeilor care NU au fãcut avort :

- Sint bucuroasa ca nu am facut avort
Dragii mei Vreau sa va spun povestea mea pentru a fi un sprijin pentru tinerele dezorientate si disperate,asa cum am fost si eu. Aveam 26 ani,terminasem facultatea si nu aveam un serviciu ,prietenul meu mai avea o luna si termina stagiul militar. Nu aveam nici unul bani,eram impreuna de 3 ani si ne faceam planuri de viitor.Evident, nu era momentul sa avem un copil.Intr-o zi,am aflat ca eram insarcinata.I-am spus de acest lucru si in glasul lui se simtea deznadejdea. Parintii lui au spus mai intai sa pastram copilul, apoi s-au razgandit,pe motiv ca nu avem cu ce sa il crestem.In acelasi timp el nu vorbea despre o casatorie. Parintii mei au facut presiuni sa avortez copilul.Eu eram in cumpana,eram credincioasa,dar ma aflam intr-o situatie in care nu stiam ce sa fac. Ma rugam la Dumnezu sa ma invete ce sa fac.Tot amanam dusul la doctor.Am avut un vis in care un calugar(sau preot) care imi daruia carti religioase,tamaie si eu vroiam sa il refuz. El mi-a spus atat:"Ia-le,o sa ai nevoie!".Intr-un alt vis,am visat o fetita cu o privire atat de blanda si de buna..era copilul meu. Inca plina de indoiala,am fost la doctor sa avortez. Printr-o minune,doctorul mi-a spus ca nu imi face avort deoarece copilul este prea mare (aveam 2 luni si ceva,aproape 3 de sarcina).Teoretic inca eram in termenul obisnuit de avort. Din acel moment, am vazut in asta un semn si m-am hotarat sa nu ucid acest copil, orice ar fi. Eram intr-o situatie disperata,fara bani,prietenul ma parasise(am stat despartiti vreo 3 luni), tatal meu ma ameninta ca ma da afara din casa..Cu credinta in Dumnezeu le-am rabdat pe toate.mergeam la biserica si ma rugam la Maica Domnului. Cand eram insarcinata in 5 luni, eu si prietenul meu ne-am impacat si apoi ne-am casatorit. Avem o fetita superba,pe care o iubeste foarte mult, de mine ce sa mai spun, e cea mai mare bucurie a mea Dumnezeu ne incearca si ne pune la incercare, dar noi nu stim ce are pregatit pentru noi. Ma intreb adesea,cat de goala ar fi fost viata mea daca mi-as fi ucis copilul. Nimeni nu se astepta sa ne impacam si sa imi fie bine pe viitor si totusi Dumnezeu a avut grija, si astazi ii dam slava ca ne-a ocrotit si pe noi ,si pe fetita noastra. Fetelor,oricat de disperata ar fi situatia voastra, nu deznadajduiti,pentru aceste suflete nevinovate Dumnezeu ne poarta de grija si ne scoate din cele mai complicate situatii, care par de nerezolvat pe moment. Dumnezeu sa va ajute!

-"Lumina e importanta!"
Ma numesc A. Cristina si am 21 de ani, sunt casatorita de 1 an si acum 2 luni am ramas insarcinata. Nu imi venea sa cred, pentru ca imi doream din suflet un copil cu toate ca sunt foarte tanara. Intr-o seara a venit sotul meu acasa cu doua teste de sarcina si era foarte sigur ca nu sunt insarcinata. Am facut primul test si dupa 2 minute a iesit pozitiv, nu ne venea sa credem ca sunt insarcinata si am facut si al doilea test si a iesit tot pozitiv. Eu am inceput sa plang de fericire si ii multumeam lui Dumnezeu ca sunt insarcinata. Sotul meu imi zicea sa fac avort ca suntem prea tineri pentru a avea un copil si ca nu avem situatie sa il crestem, am inceput sa plang si vroiam sa mor in momentul ala. Soacra-mea a zis ca trebuie sa fac avort ca avortul nu e o crima. Plangem si ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste tot si sa il lumineze pe sotul meu. Intr-o noapte am visat ca mi-a aparut un copil in fata si mi-a zis: "Mami,Lumina e importanta!", si de atunci am stiut ca e un semn de la Dumnezeu si m-am hotarat ca nu voi face avort orice s-ar intampla. Eu sunt in strainatate si mi-am sunat parinti si le-am zis ca sunt insarcinata, ei m-au sustinut si s-au bucurat cand au aflat ca voi fi mama. Acum sotul meu si-a cerut iertare si am hotarat sa pastram copilu si sa il crestem. In fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat bebele si ca nu m-a lasat sa fac o prostie. Avortul este o crima pentru ca s-a dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Orice fiinta merita sa traiasca. Vis cu multumesc ... As raspunde si eu acestei sectiuni si mai ales Magdei ... si eu trec printr-o situatie foarte dificila. Violul la tine a fost fizic. La mine a fost moral. Adica a facut tot posibilul sa ma lase insarcinata apoi m-a parasit. Toti prietenii lui imi spuneau sa fac avort...chiar si prietenele lui care ma sfatuiau astfel stand cu un copil in brate...am pornit in cautare...nu stiam daca fac bine...am vorbit cu toti prietenii comuni cu el, cu rudele lui, cu prietenii mei care i-am selectat in a le spune, persoane care stiam ca ma vor intelege sau speram...care m-au inteles. Parintii la inceput au fost alaturi cu timpul pareau a fi ingroziti...merg in continuare la preoti si am vorbit cu psihologi. Cand doctorul meu a zis sa fac avort si ca este ceva normal .... nu m-am putut abtine din plans... Ce m-a facut sa scriu a fost visul tau in care puiul tau te intreba de ce? ... eu l-am visat dupa ce mi-au propus toti sa avortez iar eu am spus cu incapatanare NU spunandu-mi : MULTUMESC ...e ciudat dar e adevarat... Sper sa ma ajute Dumnezeu!

III. SOLUÞII ALTERNATIVE LA AVORT :
Una dintre soluþii este indemnizaþia ºi alocaþia care prin noua lege adoptatã anul acesta, se acordã atât mamelor care lucreazã, cât ºi mamelor eleve ºi studente, despre care am vorbit la început.
Existã ºi soluþii alternative la avort propuse de asociaþii pentru apãrarea vieþii, în decursul consilierii pre-avort (înainte de avort). Patru asociaþii de acest fel sunt în Iaºi:

1) Asociaþia de caritate „Primul Pas”, Iaºi, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901; e-mail: primpas@mail.dntis.ro
adresa web:
http://www.primulpas.org/

Serviciile asociaþiei sunt oferite de cãtre specialiºti în domeniu: asistenþi sociali, medici, psihologi. Asociaþia „Primul Pas” oferã GRATUIT urmãtoarele servicii:

- Teste de sarcinã;
- Trimiteri pentru consultaþii ginecologice ºi ecografii gratuite;
- Consiliere direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implicaþiile ºi alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgenþã, atât înainte, cât ºi dupã naºtere;
- Gãzduire;
- Grup de suport pentru mãmici;
- Informare despre alte servicii de îngrijire.

2) Fundaþia Solidaritate ºi Speranþã – Centrul InfoAdolescent, Iaºi, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0744.798.610 ; 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: infoadolescent@yahoo.com site : http://www.fundatia.mmb.ro/
Serviciile sunt aceleaºi ca ºi la Asociaþia Primul Pas ºi sunt tot gratuite.

Iatã unele dintre soluþiile alternative la avort oferite de asociaþiile pentru viaþã :
- Ajutor material atât înainte, cât ºi dupã naºtere;
- Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele ºi adolescentele însãrcinate. Ele pot ramâne în aceste centre maternale cu masa ºi cazarea gratuite, pânã la un anumit timp dupã naºtere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-ºi putea creºte mai uºor copilul;
- Asistenþã maternalã a copilului (încredinþarea lui pentru un timp unei familii care vrea sã ia un copil în îngrijire). Aceasta înseamnã cã mama realã are dreptul legal sã-ºi ia copilul înapoi oricând doreºte acest lucru (când se simte în stare sã-l creascã);
- Încredinþarea copilului spre adopþie unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor sã ºi adopte. Decât sã-l ucidã prin avort, este clar cã e preferabil ca mama sã-l nascã pe copil ºi sã-l aºeze în braþele unor pãrinþi adoptivi, care îl vor îngriji cu dragoste. Adopþiile, dupã cum se ºtie, se fac pe cale legalã. Mama poate sã-ºi viziteze copilul oricând, dacã doreºte. În fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceatã alegere. Iatã ce spunea o femeie: „Datoritã faptului cã nu am putut sã-i ofer minimul necesar, cea mai bunã decizie pe care am luat-o vreodatã a fost sã-i gãsesc fiicei mele o familie adoptivã care sã o iubeascã ºi sã o creascã. În prezent îºi iubeºte familia adoptivã ºi mã iubeºte ºi pe mine. Fãrã sã renunþ la ea, i-am oferit mult mai mult.”
- ªi alte soluþii.

3) Centrul de formare ºi consiliere « Sfinþii Arhangheli Mihail ºi Gavriil » - Iaºi 0751.214.017 ; 0232.215.157 http://www.sfintiiarhangheli.ro

4) SITE-ul ASCOR – Iaºi : http://www.dreptul-la-viata.ro
tel. 0741.750.624, 0765.449.730 id messenger ºi e-mail: dreptul_la_viata2008@yahoo.com

Alte asociaþii pentru viaþã în alte oraºe precum ºi site-uri foarte interesante pentru viaþã :

5) Pãrintele Tãnase Nicolae, a înfiinþat Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi ºi a construit mai multe aºezãminte unde primeºte copii spre creºtere, în satele Valea Plopului ºi Valea Screzii, comuna Poseºti, judeþul Prahova. Adresa : Preot Tãnase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, Vãlenii de Munte, judeþul Prahova, România sau : Parohia Valea Plopului, Comuna Poseºti, Judeþul Prahova, cod cod. 107440, România Telefoane : 0244 / 280.600 0244 / 421.208 0746 / 014.605 Fax : 0244 280.695 e-mail: provitann@gmail.com asociatiaprovita@hotmail.com Site-ul Asociaþiei: http://provitann.org/?page_id=20

Toate serviciile Asociaþiei sunt gratuite. Pãrintele Tãnase primeºte, de asemenea, ºi copii ai strãzii. În creºterea copiilor este ajutat ºi de oamenii din sat. Multe femei care au renunþat la avort ºi au nãscut copiii, i-au încredinþat pãrintelui Tãnase Nicolae pentru un timp sau definitiv. Iatã un link cu prezentarea Asociaþiei ºi fotografii de acolo : http://www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_crestine-22-21847.html

6) Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi are filialã ºi în Bucureºti, precum ºi în alte oraºe din þarã. Site-ul Asociaþiei Pro Vita pentru nãscuþi ºi nenãscuþi – Filiala Bucureºti (de aici puteþi primi ºi CD-uri gratuite cu filme ºi alte materiale pentru viaþã) http://www.provitabucuresti.ro/
tel.: 0728.673.673 fax: 031/815.27.80 e-mail: provitabucuresti@yahoo.com

7) SITE-UL http://www.avort.ro/consiliere.php
CONÞINE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGÃTIRE (MAICA SOFRONIA ªI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ªI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ªI CONSILIERE "SFINÞII ARHANGHELI MIHAIL ªI GAVRIIL ", PRECUM ªI ARTICOLE, DOCUMENTARE, MÃRTURII ªI SFATURI : http://www.avort.ro/

8) SITE CARE CONÞINE MÃRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR http://www.avort.ro/marturii.php

9) SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT. CONÞINE FILME DOCUMENTARE, MÃRTURII ªI SFATURI: http://www.adevaruldespreavort.ro/

10) SITE-UL http://www.vreausaaflu.ro/
CONÞINE ÎNREGISTRÃRI VIDEO ªI DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIAÞÃ http://www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11

11) Site-ul Asociaþiei Darul Vieþii http://www.darulvietii.cnet.ro/

12) Alte înregistrãri video ºi audio foarte interesante pentru viaþã. Cele mai multe dintre ele sunt în limba românã: http://www.provita.org.ro/

13) Site-ul Asociaþiei Pro Vita Media http://www.provita.ro/

14) Site-ul Asociaþiei Pro Vita Craiova http://www.provitacraiova.ro/

15) Site-ul Asociaþiei Pro Vita Galaþi http://www.provitagalati.ro/

16) Site-ul avort.info cu multe informaþii pentru viaþã : http://www.avort.info/

17) Site-ul Asociaþiei FAMILIA ªI VIAÞA, centru de consiliere pentru familie http://www.familiasiviata.ro/

18) Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o colecþie foarte interesantã de înregistrãri video ºi documentare pentru viaþã: http://www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm

19) Accesând urmãtorul link, puteþi citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioeticã: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi

20) Puteþi citi direct pe internet cartea intititulatã „Manual de bioeticã”, în care se vorbeºte foarte pe larg despre avort, dacã accesaþi urmãtorul link: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual

21) Site-ul Asociaþiei Ortodoxe Frãþia Franco-Românã despre Pro-Vita http://aoffr.free.fr/html/provita_ro.html

22) Un site foarte interesant al Miºcãrii Pentru Viaþã, poate fi accesat pe linkul urmãtor: http://pentru-viata.org/

23) Un alt site pentru viaþã : http://www.avort.net/

24) Informaþii foarte interesante pentru viaþã, difuzate de Altermedia http://ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/ 25) Un site deosebit de interesant care conþine multe cãrþi (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre cãsãtorie, apãrarea vieþii, familie, adolescenþã, sãnãtate, recenzii de filme, jocuri, precum ºi legãturi cu alte site-uri http://www.profamilia.ro/

26) Existã organizaþii pentru apãrarea vieþii umane ºi la nivel internaþional, cum ar fi organizaþia Human Life International, cu site-ul urmãtor: http://www.hli.org/

27) Un site despre Sfânta Gianna Beretta Molla, o martirã a apãrãrii vieþii umane http://www.hli.org/gianna_molla/

28) Despre Marºul vieþii, manifestare publicã împotriva avortului http://provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-la-marsul-vietii-la-iasi/

Pe un afiº erau fotografiaþi copii tãiaþi în bucãþi în urma avortului, iar lângã ei era reprezentat un copil în uterul unei femei care se pregãtea pentru avort. Lângã acel copil din uter scria simbolic, ca ºi cum ar spune el: „Vã rog, vã implor, nu-mi faceþi aceasta! Sunt alte soluþii!”

IV. CONSECINÞE FIZICE ªI EMOÞIONALE ALE AVORTULUI :

Pe lângã faptul cã este uciderea unui copil fãrã apãrare, avortul are ºi numeroase consecinþe asupra sãnãtãþii ºi uneori asupra vieþii femeii, chiar dacã este fãcut de medic, cu aparaturã medicalã, oricât ar fi aceasta de sterilã. Dupã un avort, cele mai multe femei se confruntã cu una sau mai multe dintre urmãtoarele consecinþe (unele dintre aceste consecinþe sunt imediate, iar altele pot apãrea ºi dupã câþiva ani):

1) Consecinþe fizice

- Hemoragii - complicaþii hemoragice - de multe ori atât de greu de stãpânit, încât necesitã extirparea chirurgicalã a uterului ºi permanentizarea unei infirmitãþi serioase pentru femeie;

- Infecþii ale aparatului genital feminin, cu reducerea pânã la dispariþie a capacitãþii de procreare;

- Infecþii pelviene acute ºi cronice;

- Perforaþii uterine însoþite uneori ºi de lezarea organelor din vecinãtate: vezicã, rect, intestin subþire, peritoneu . De cele mai multe ori, consecinþele sunt catastrofale, chiar dacã nu sunt constatate de la început. Perforaþiile mici, neobservate, evolueazã lent ºi pot produce infecþii grave, cangrenã uterinã;

- Sterilitate;

- Complicaþii particulare legate de diverse manevre;

- Accidente neurologice datorate diverselor embolii ;

- Tetanus post-avort (încã prezent, în ciuda profilaxiei);

- Dureri abdominale acute ºi prelungite (mai ales dupã dispariþia anesteziei), ameþeli, dureri de cap;

- Rãni cervicale (tãierea sau ruperea colului uterin de cãtre instrumentele folosite pentru avort);

- Rãni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine;

- Inflamarea trompelor uterine;

- Infecþii datorate rãmânerii în uter a unor resturi ale fãtului sau ale placentei;

- Sinechii uterine ;

- Conflicte serologice Rh ;

- Infectarea cu virus hepatic datoritã transfuziei din cauza hemoragiei dupã avort;
- Cancer la sân. O legãturã între cancerul de sân ºi avort a fost precizatã de medici încã din anul 1957. Pornindu-se de la faptul cã hormonii produºi în timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia cã avortul induce o schimbare hormonalã bruscã. Efectul acestei violenþe afectezã celulele sânului, schimbare care, pânã la urmã, provoacã apariþia cancerului. Un studiu publicat în 1994 în „Jurnalul Institutului Naþional de Cercetare a Cancerului” constata: „Riscul cancerului de sân pentru femeile care au fãcut un avort este cu 50% mai mare decât în cazul altor femei”.

- Creºterea incidenþei hipertensiunii. Un studiu efectuat în California (S.U.A.) a arãtat cã „în comparaþie cu femeile care au nãscut, femeile care au avut un avort au un risc mai mare, din punct de vedere statistic, de deces cerebro – vascular. Aceasta este o dovadã cã avortul provocat creºte incidenþa de hipertensiune la femei.” („A Record Linkage Study of 173, 279 Low Income American Women”, în „Clinical Medicine & Health Research”, 25 aprilie 2001).

- Creºterea frecvenþei avorturilor spontane;

- Creºterea frecvenþei sarcinilor extrauterine ;

- Naºteri premature, naºteri de copii morþi;
- Dereglãri menstruale;

- Atac de cord ºi convulsii datoritã reacþiei alergice faþã de anestezie;

- Embolismul lichidului amniotic : este o boalã catastrofalã ºi înseamnã o infectare a sângelui femeii cu lichid amniotic din conþinutul placentei sau cu fragmente din þesuturile fãtului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale.

- Febrã ridicatã, blocaj renal , convulsii, ºoc septic , comã;

- Moarte.
Nimeni nu va ºti exact numãrul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul tãcerii este „reputaþia”, atât a medicului, cât ºi a familiei în care are loc decesul. În general, drept cauzã a decesului nu se trece cea realã, adicã avortul, ci complicaþiile care rezultã din avort, de exemplu hemoragie, hepatitã, etc. Se considerã cã numãrul real al deceselor provenite din avort este cel puþin de zece ori mai mare decât cel indicat oficial de statistici. În publicaþia „The Scotsman”, la 9 martie 1970, s-au scris urmãtoarele cuvinte: „Putem sã considerãm cã avortul legal este cauza principalã a morþii femeilor tinere” (ºi nu numai a celor tinere – n. n.) Existã o corespondenþã aproape matematicã între rata avorturilor ºi rata mortalitãþii materne. România a fost mai mulþi ani pe primul loc în Europa la rata avorturilor (ºi în primii ani de dupã 1989 chiar pe primul loc în lume) ºi a ajuns pe locul doi în Europa la rata mortalitãþii materne. Se poate muri ºi de la primul avort, chiar dacã e fãcut de medic cu aparate oricât de sterile.

De asemenea, vaccinurile avortive ºi pilula avortivã RU486, prezintã consecinþe fizice foarte grave. Douã exemple:
- Injecþia intrauterinã a diverselor lichide în scop avortiv (încã extrem de frecventã) are risc foarte mare de apariþie a aºa-numitului avort toxico-septic cu evoluþie rapidã ºi violentã ºi cu sfârºit în general mortal;

- Ingestia diverselor substanþe avortive afecteazã în special ficatul ºi rinichii, iar doza avortivã este foarte apropiatã de cea mortalã.

În ceea ce priveºte sterilitatea femeilor în urma avortului, un material apãrut în 20 noiembrie 1997 în „Evenimentul Zilei” începea cu titlul „Alarmã de gradul zero”, arãtând cã fertilitatea româncelor cunoaºte o scãdere evidentã. Avortul determinã consecinþe grave, iar statisticile evidenþiazã cã „morbiditatea cauzatã de complicaþiile avortului a devenit semnificativã” (Dr. Bartoº Daniela, „Sãnãtatea femeii ºi a copilului ºi protecþia familiei în viziunea Ministerului Sãnãtãþii ºi Familiei din România” în Congresul Internaþional „Familia ºi viaþa la începutul unui nou mileniu creºtin”, Bucureºti, 2002).

2) Consecinþe emoþionale (sindromul post – avort care poate apãrea imediat sau la câþiva ani dupã avort ºi care constã în emoþii negative)

- Sentimente de vinovãþie, mânie, teamã;

- Tristeþe, mâhnire, depresie;

- Plâns frecvent;

- Tulburãri ale somnului (insomnii, coºmaruri) ;

- Teama de sarcini viitoare;

- Pierderea respectului de sine;

- Dificultãþi de relaþionare cu ceilalþi;

- Comportament agresiv faþã de sine însãºi, faþã de tatãl copilului ºi faþã de cei implicaþi în avort;

- Incapacitatea / diminuarea implicãrii în activitatea sexualã;

- Abuz de alcool, consum de droguri;

-Gândul de suicid. Precizez cã cine se sinucide ajunge în suferinþa veºnicã a iadului, pentru cã moare cu acest pãcat al sinuciderii pe suflet. Diavolul, în viclenia lui, dupã ce îi introduce femeii gândul avortului, dacã ea face avort încearcã sã o împingã la descurajare ºi sinucidere, pentru a ajunge în suferinþa veºnicã a iadului.

Avortul nu înlãturã neliniºtea, angoasa femeii în dificultate, ci i-o sporeºte ºi i-o prelungeºte. Sunt douã forme de angoasã: una pe termen scurt care dureazã pânã la avort, alta pe termen lung, care începe la avort sau dupã avort. Toate greutãþile ºi durerile maternitãþii se uitã, dar angoasa provocatã de avort dureazã la multe femei chiar ºi toatã viaþa. Dacã ºi tatãl a fost de acord cu avortul, pot apãrea ºi la el consecinþe emoþionale, precum ºi la alte persoane. Cei care au participat la avort, cum ar fi unii medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au îndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afectaþi de consecinþe emoþionale. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicinã legalã la Facultatea de Medicinã ºi directorul Institutului Medico-Legal din Bucureºti, în „Tratat complet de medicinã legalã” aratã la rândul sãu urmãrile dezastruoase ale avortului.

V. ANEXÃ :
ADRESE, TELEFOANE ªI SITE-URI ALE ASOCIAÞIILOR PENTRU APÃRAREA VIEÞII DIN ROMÂNIA (site-urile unora dintre ele le-am amintit deja în cadrul textului)

I. Asociaþii din Iaºi pentru apãrarea veþii

1. Asociaþia de caritate PRIMUL PAS, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, parter, ap.2, Iaºi, cod 700401; telefon 0232 / 277.901; ; persoanã de contact: Geanina Ungurianu ºi Ramona Zapali, responsabile
e-mail: primpas@mail.dntis.ro
adresa web: http://www.primulpas.org/

2. Centrul Medical Providenþa (M.M.B), Bd. ªtefan cel Mare ºi Sfânt nr. 14, Tel. 0232 / 215940

3. Asociaþia Creºtin-Umanitarã SLUJIREA VIEÞII, str. Brateº nr. 6, bl. 513, sc. B, ap. 3, Tel. 0232 / 456793

4. Fundaþia HOLT România – Filiala Iaºi, str. Bistriþa nr. 7, bl. B 13, ap. 3, Tel. 0232 / 278143

5. Direcþia Generalã de Asistenþã Socialã Socialã ºi Protecþia Copilului, str. Vasile Lupu nr. 57A, Tel. 0232 / 477731

6. Fundaþia Iosif, Calea Chiºinãului, nr. 21, Tel. 0232 / 230469 ºi 0232 / 223053

7. Fundaþia STAR OF HOPE România – Iaºi, str. Arcu nr. 24, bl. Y 15, tr. 1, et. 1, ap. 4, Tel. 0232 / 216253 ºi 0232 / 215261

8. Asociaþia FAMILIA NOSTRA – Centrul de Primire Copiii Strãzii – „Sf. Andrei”, Tel. 0232 / 270344

9. Fundaþia Serviciilor Sociale BETHANY – Iaºi, str. Smârdan nr. 76 C, Tel. 0232 / 229554 ºi 0232 / 279856

10. Organizaþia SALVAÞI COPIII – Iaºi, str. Canta nr. 3 (Creºa nr. 25), Tel. 0232 / 219986

11. Organizaþia WORLD VISION România – Iaºi, str. Armeanã nr. 7, Tel. 0232 / 233906 ºi 0232 / 254637

12. Asociaþia ALTERNATIVE SOCIALE Iaºi, str. Cuza Vodã nr. 8, Tel. 0232 / 218232 ºi 0232 / 219382

13. Fundaþia CENTRUL DE MEDIERE ªI SECURITATE COMUNITARÃ (CMSC), str. Moara de Foc nr. 35, et. 7-8, Tel. 0232 / 252920 ºi 0232 / 252926

II. Asociaþii din alte oraºe pentru apãrarea vieþii

1. Asociaþia PRO-VITA, Bucureºti, Tel. 021 / 223.58.55
e-mail: cpvb@fx.ro
persoanã de contact: Lavinia Calotã, psiholog

2. Asociaþia PROVITA MEDIA, Bucureºti, Calea Moºilor, nr. 245-249, bl. 49, sc. A, et.5, ap.15, Sector 2, Tel. 021 / 210.33.56; persoanã de contact: Larisa Ciochinã, preºedinte;
e-mail: larisac@pcnet.ro
adresa web: http://www.provita.ro/

3. Centrul pentru viaþã ºi familie BUNAVESTIRE, Bucureºti, Aleea Râmnicu Sãrat nr. 3-5, Sector 3, 74542, Tel. 021 / 321.05.27 ; persoanã de contact : Marina Fara, director

4. Asociaþia Medicilor Catolici din România, str. General Berthelot nr. 19, Sector 1, Bucureºti; dr. Rozalia Dãnila, preºedinte

5. Asociaþia filantropicã medical-creºtinã CHRISTIANA, Bucureºti, ªos. Pantelimon nr.27, Sector 2, Tel. 021 / 252.05.17 6. Asociaþia CARITAS, Bucureºti, str. Gheorghe Misail nr. 83, Sector 1, Bucureºti, Tel. 021 / 224.30.36
e-mail: christiana@christiana.sorostm.ro
persoanã de contact: pr. Alexandru Cobzaru, director general

7.Asociaþia PROVITA, Vãlenii de Munte,
e-mail: asociatiaprovita@hotmail.com
persoanã de contact : Pr. Mihai Tãnase, consilier

8. Asociaþia CHRISTIANA, Timiºoara, str. Gh. ªincai nr. 9, Tel. 0256 / 217.096; persoanã de contact: pr. Vasile Secheres

9. Asociaþia filantropicã creºtin-ortodoxã SFÂNTUL VASILE CEL MARE, str. Domneascã nr. 104, Galaþi, Tel. 0236 / 410.197; persoanã decontact: pr. Gelu Aron

10. Asociaþia filantropicã medical-creºtinã CHRISTIANA, Cluj-Napoca, Tel. 0264 / 421038;
e-mail: policlinica@xnet.ro
persoanã de contact: dr. Cristea Todea-Gross, coordonator de proiect

11. Asociaþia filantropicã medical-creºtinã CHRISTIANA – filiala Cluj, Piaþa Avram Iancu nr. 18, Tel. 0264 / 431.004; persoanã de contact: Carmen Bârsan

12. Asociaþia Medicilor Creºtini Timiºoara
e-mail: m.radu@xnet.ro
persoanã de contact: Dr. Ileana Radu, vicepreºedinte

13. Asociaþia PAªI SPRE VIAÞÃ, Târgu Jiu, Tel. 0253 / 223.495, e-mail: hudulin@xnet.ro
persoanã de contact: Sandalã Hudulin, consilier

14. Asociaþia PROVITA Braºov, Tel. 0268 / 251.173
e-mail: provitabv@xnet.ro
persoanã de contact: Mariana Tache, asistent social

15. Asociaþia PRO-VITA Sibiu
e-mail: sebastian.moldovan@ulsibiu.ro
persoanã de contact: Sebastian Moldovan

16. Asociaþia RIVER OF LIFE, Corneºti, Tel. 0740.790.995
e-mail: marygroze@hotmail.com
persoanã de contact: Ileana Olaru, preºedinte

17. Fundaþia AGAPE pentru Ocrotirea Vieþii, Cluj-Napoca, Str. Moþilor, nr. 16, ap. 4, Tel./fax: 0254 / 430.382
e-mail: agape@mail.dntcj.ro
persoanã de contact: dr. Agnes Konya

18. Fundaþia Clinica PRO-VITA, Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 93, bl. L3, ap. 14, Tel. 0264 / 196.049
e-mail: provitacj@rdslink.ro
davidille@zapp.mobile.ro
persoane de contact: Carmen Nistor, coordonator; dr. David Ille

19. Fundaþia CONFIDENT, Cluj – Napoca
e-mail: confident@mail.dntcj.ro
persoanã de contact: Daniel Popa

20. Fundaþia ESTERA, Timiºoara, Tel / Fax 0256 / 192.862
e-mail: estcons@mail.dnttm.ro
persoanã de contact: Rodica Paul-Falina, preºedinte

21. Fundaþia GUADALUPE Timiºoara
email: chisaraug@yahoo.com
persoanã de contact: Gerda Ciºãrãu, preºedinte

22. Fundaþia IOCHEBED Oradea, Tel. 0259 / 20129
e-mail: iochebed@rdslink.ro
persoanã de contact: Damaris Ungurean, psiholog

24. Fundaþia IOCHEBED Suceava, Tel. 0230 / 523.380
e-mail: iochebed@e-suceava.com
persoanã de contact: Mihaela Pintilei, coordonator

25. Fundaþia IOCHEBED Alba Iulia, Tel. 0258 / 832.483
e-mail: iocebed@apulum.ro
persoanã de contact: Dana Ujvari

26. Asociaþia PRO-VITA MEDICA Timiºoara, Tel. 0723 / 440.393
e-mail: provita@mail.dnttm.ro
persoanã de contact: Daniela Giuglea, coordonator

III. Asociaþii pentru apãrarea vieþii din strinãtate
Sunt foarte multe, dar amintesc aici doar HUMAN LIFE INTERNATIONAL, cu site-ul http://www.hli.org/


Amintesc cele douã bloguri foarte interesante pe care le-am recomandat în cadrul textului :

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine : Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Noua lege prin care se acordã indemnizaþie ºi pentru mamele eleve ºi studente. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Filme documentare. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare.

Vã rog intraþi ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãseºti: Înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; filme documentare ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio); cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii caritabile.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 8 Decembrie 2009 13:14
vieru_cezar_iasi mai lasa-ne cu povestile tale luate de pe net...

tu crezi k noi femeile vrem sa omoram niste creaturi fara vina? dar ce sa facem dak din greseala s-a produs sarcina fara sa dorim acest lucru.Sa ne distrugem viata de tinere ca sa crestem un copil? In zilele de astazi mai intai faci o cariera, iti construiesti un drum in viata ca sa ai toate conditiile necesare pt.atunci cand decizi k e timpul sa ai o familie cu copii.

healthy006322 -Si eu am facut un chiuretaj akm 1 an de zile, din pacate nu m-am documentat f mult pe tema cu medicatia si am fugit repede la o clinica particulara. M-am gandit la acel copil, pt k iubesc copii si in viitor vreau sa am, sper sa ma ajute dumnezeu, dar atunci nu a fost momentul potrivit sa-l aduc pe lume. Sa nu te iei dupa gurile rele k o sa-ti ramane pe constiinta daca faci avort si mai ales dak exista posibilitatea asta cu medicatia atunci consulta un doctor si mergi mai departe in viata pt k in zilele de azi nimeni nu te mai judeca pt asta.E normal si toata lumea face asta.
Ai grija de tine si in viitor sper sa nu mai repeti greseala.
kudika085008
Postat pe 8 Decembrie 2009 14:49
Nu este adevarat. Nu toata lumea face asta! Daca tu ai facut asta, pastreaza pentru tine si mai bine ti-ai spala pacatele sfatuind pe cineva sa nu faca asta. Este cel mai mare pacat pe care o fata l-ar putea face. Fetelor, ganditi-va foarte bine daca asta va doriti de la viata. De ce nu va ganditi ca poate asta e drumul pe care trebuie sa-l urmati si Dumnezeu a vrut asta pentru ca a stiut ca asa va va fi cel mai bine? As vrea sa va vad scriind aici peste luni si spunand ca v-ati razgandit si aveti copilasi frumosi, sanatosi.
Afrodita_1
Postat pe 8 Decembrie 2009 15:26
De la: healthy004026, la data 2009-12-08 14:49:55vieru_cezar_iasi mai lasa-ne cu povestile tale luate de pe net...

tu crezi k noi femeile vrem sa omoram niste creaturi fara vina? dar ce sa facem dak din greseala s-a produs sarcina fara sa dorim acest lucru.Sa ne distrugem viata de tinere ca sa crestem un copil? In zilele de astazi mai intai faci o cariera, iti construiesti un drum in viata ca sa ai toate conditiile necesare pt.atunci cand decizi k e timpul sa ai o familie cu copii.

healthy006322 -Si eu am facut un chiuretaj akm 1 an de zile, din pacate nu m-am documentat f mult pe tema cu medicatia si am fugit repede la o clinica particulara. M-am gandit la acel copil, pt k iubesc copii si in viitor vreau sa am, sper sa ma ajute dumnezeu, dar atunci nu a fost momentul potrivit sa-l aduc pe lume. Sa nu te iei dupa gurile rele k o sa-ti ramane pe constiinta daca faci avort si mai ales dak exista posibilitatea asta cu medicatia atunci consulta un doctor si mergi mai departe in viata pt k in zilele de azi nimeni nu te mai judeca pt asta.E normal si toata lumea face asta.
Ai grija de tine si in viitor sper sa nu mai repeti greseala.


Pentru healthy004026

CITIND COMENTARIUL TÃU NU MI-A VENIT SÃ CRED OCHILOR CÃ CINEVA POATE SÃ SCRIE AªA CEVA!!! CUM POÞI SÃ SPUI CÃ E NORMAL AVORTUL ªI CÃ TOATÃ LUMEA FACE ASTA????? CUM POÞI SÃ SPUI CÃ E NORMAL SÃ-ÞI UCIZI COPILUL ?????? CHIAR ÎN ACEST HAL DE DECÃDERE A CONªTIINÞEI AI AJUNS????? CUM POÞI SÃ ADUCI CARIERA CA O MOTIVAÞIE JUSTIFICATOARE A UCIDERII COPILULUI ????? NICI MÃCAR MOTIVELE GRAVE NU JUSTIFICÃ AVORTUL, CU ATÂT MAI PUÞIN CARIERA !!! COPIII SUNT UN DAR DE LA DUMNEZEU, O BINECUVÂNTARE, NICIDECUM NU DISTRUG VIAÞA !!! E ORIBIL ªI CUTREMURÃTOR CÃ, DUPÃ CE CÃ AI FÃCUT AVORT, ACUM ÎNDEMNI ªI PE ALTELE LA ACEASTÃ CRIMÃ !!! DACÃ TU NU TE-AI DOCUMENTAT ªI « AI FUGIT REPEDE LA O CLINICÃ » PENTRU A FACE AVORT, TE LAªI CÃLÃUZITÃ DE INVIDIE PE CELE CARE SE DOCUMENTEAZÃ ªI AFLÃ DE SOLUÞII ALTERNATIVE????? LASÃ-TE CÃLÃUZITÃ DE CÃINÞÃ ªI ÎNDEMNÃ-LE SÃ NU FACÃ PÃCATUL PE CARE L-AI FÃCUT TU! FEMEILE CARE AU FÃCUT AVORT, DACÃ AU O URMÃ DE CONªTIINÞÃ ªI REGRETÃ, LE ÎNDEAMNÃ PE ALTELE SÃ NU FACÃ ACELAªI PÃCAT, NU SÃ FACÃ!!! ªI ÎN MÃRTURIILE PE CARE LE-AM REDAT ªI LE REDAU DIN NOU ÎN ACEASTÃ POSTARE, FEMEILE CARE AU FÃCUT AVORT LE ÎNDEAMNÃ PE ALTELE SÃ NU FACÃ ACEST PÃCAT MARE! LASÃ MÃCAR ALTE FEMEI SÃ SE DOCUMENTEZE ªI SÃ SE INFORMEZE CE ÎNSEAMNÃ AVORTUL ªI CE SOLUÞII ALTERNATIVE AU, NU SÃ-ªI UCIDÃ COPILUL ! SUNT ASOCIAÞII PENTRU VIAÞÃ CARE SPRIJINÃ FEMEILE ÎNSÃRCINATE PENTRU A NU FACE AVORT, OFERINDU-LE AJUTOR MATERIAL, PRECUM ªI MULTE ALTE SOLUÞII ALTERNATIVE ! DE ASEMENEA, ANUL ACESTA A FOST ADOPTATÃ O NOUÃ LEGE, PRIN CARE SE ACORDÃ INDEMNIZAÞII ªI MAMELOR ELEVE ªI STUDENTE, LEGE DESPRE CARE AM DAT DETALII ÎN ULTIMA MEA POSTARE DE MAI SUS, PRECUM ªI PE BLOGURILE PE CARE LE-AM RECOMANDAT.

VIAÞA UMANÃ ESTE DATÃ DE DUMNEZEU ªI ESTE SACRÃ ªI INVIOLABILÃ ! NU AVEM DREPTUL SÃ NE ATINGEM DE VIAÞÃ ! SUFLETUL COPILULUI ESTE CREAT ªI DAT DE DUMNEZEU ÎN MOMENTUL CONCEPÞIEI, DECI NICI UN COPIL NU SE CONCEPE DIN ÎNTÂMPLARE, CI DIN VOINÞA LUI DUMNEZEU ! PÃRINÞII SUNT DOAR COLABORTATORI AI LUI DUMNEZEU ÎN TRANSMITEREA VIEÞII, NU STÃPÂNI AI VIEÞII ! DUMNEZEU SPUNE CLAR ÎNTR-O PORUNCÃ : SÃ NU UCIZI ! NUMAI DUMNEZEU ESTE STÃPÂNUL VIEÞII ! DUMNEZEU VREA SÃ SE NASCÃ ORICE COPIL CARE S-A CONCEPUT. VIAÞA VINE DE LA DUMNEZEU ªI TREBUIE PRIMITÃ CA UN DAR AL SÃU. NU EXISTÃ DREPTUL LA MOARTE, EXISTÃ NUMAI DREPTUL LA VIAÞÃ !

NUMAI O MICÃ PARTE DIN CEEA CE AM SCRIS ESTE PRELUAT DE PE NET, ÎN REST SUNT ARGUMENTE ªI DOVEZI BIOLOGICE ªI RELIGIOASE CONFORME CU REZULTATELE CERCETÃRILOR ªTIINÞIFICE. MI-AM DAT LICENÞA ÎN BIOETICÃ ªI ACUM FAC DOCTORATUL. COLABOREZ ªI CU ASOCIAÞII PENTRU VIAÞÃ. NU SPUN ACEASTA CA LAUDÃ, CI PENTRU CA SÃ-ÞI DAI SEAMA CÃ SUNT FOARTE BINE PREGÃTIT ÎN DOMENIU ªI NU SCRIU DIN BURTÃ SAU DIN AUZITE!

Dupã cum am arãtat ºi pe blogurile recomandate la început, este dovedit cu certitudine, cu argumente clare, biologice ºi religioase, cã omul este om din momentul concepþiei, atât trupeºte, cât ºi sufleteºte ! Trupeºte, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. Toate trãsãturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltãrii umane ºi conþine: sexul copilului, culoarea pãrului ºi a ochilor, înãlþimea, nuanþa tenului, forma feþei, forma nasului, chiar ºi firele de pãr. Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja de la început, din momentul concepþiei. Iar sufleteºte, aºa cum am arãtat, Dumnezeu creeazã sufletul copilului tot în acel moment al concepþiei.

CITEªTE MAI JOS MÃRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR CARE AU AVORTAT ªI CUTREMURÃ-TE !!!
DE ASEMENEA SUNT ªI MÃRTURII ALE FEMEILOR CARE NU AU FÃCUT AVORT :

Despre consecinþele emoþionale ale avortului, douã femei mãrturisesc urmãtoarele (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):
„Toþi cei care m-au sfãtuit sã fac avortul în urmã cu doi ani – doctorul, consilierul, pãrinþii, prietenii, prietenele ºi soþul meu – m-au asigurat cã aºa e cel mai bine pentru mine ºi pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperatã! Nu mai pot sã dorm noaptea, nu mai pot sã râd. Nimeni nu mã înþelege! Vã rog, spuneþi tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul ºi sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)

„Mi-am avortat copilul. Astãzi nu aº mai lua o asemenea hotãrâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trãiesc cu o fricã în mine de care nu mai pot scãpa. Am coºmaruri în care îmi apare o fetiþã care fuge spre mine cu braþele întinse ºi întreabã mereu: «De ce mãmico? De ce?» Apoi mã trezesc udã de transpiraþie. Acest vis ºi privirea fetiþei mã urmãresc continuu de când am avut acea intervenþie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor ºi tinerelor fete care se aflã în aceeaºi situaþie. Gândiþi-vã foarte bine ce faceþi, pentru cã vã vor chinui visele ºi vã vor urmãri privirile copiilor avortaþi. Veþi simþi o singurãtate copleºitoare, durere ºi jale, când veþi vedea o mamã cu copilul ei. Voi veþi suporta consecinþele acestei intervenþii, nu partenerul vostru. El nu vã poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiþi-vã bine înainte de a alege avortul ºi nu permiteþi nimãnui sã vã constrângã, pentru cã viaþa voastrã va fi distrusã. Existã numeroase organizaþii care vã pot ajuta. Nu faceþi aceeaºi greºealã ca ºi mine!” (Judith)

IATÃ ªI CÂTEVA MÃRTURII ALE UNOR FEMEI DIN ROMÂNIA, PRELUATE DE PE SITE-UL
http://www.avort.ro/marturii.php

- Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort
Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort... Sunt inca la liceu si printr-o coincidenta am ramas insarcinata.Prietenul meu a fost langa mine si m-a sustinut. Am hotarat ca e mai bine sa fac avort, mama nu putea sa afle, mai am scoala de terminat, nu as avea cu ce sa cresc un copil... Am gasit un dr renumit care sa imi faca avortul. Saptamana trecuta m-am programat si alaltaieri a avut loc crima... Inainte de avort dr-ul mi-a facut ecografie. Eram in 7 saptamani, totusi la ecograf s-a cazut un corp de bebelus ghemuit. dr a spus: ce copil frumos! apoi ne-au dus undeva in subsol... mai era o femeie care a facut avort. Ne-am imbracat in camasi de noapte si stateam pe pat. E a a intrat prima si a iesit dupa nici 20 minute. Mi-a spus zambind, sub efectul sedativului: nu-ti fie frica, nu simti nimic, nu doare! Asistenta m-a condus in camera de macelarit. Era un miros puternic de dezinfectant. M-am intins pe masa... am primit anestezie generala si pe cand a intrat doctorul, am adormit. In timpul avortului l-am visat pe copilasul meu. Avea gene lungi cum are tatal lui.Eram intr-un camp. M-a intrebat: De ce faci asta? I-am spus: Eu nu vreau sa fac asta, iar el m-a intrebat: Atunci totusi, de ce faci asta? Nu stiu cum am ajuns in cealalta camera in pat... nu tin minte nimic... stiu doar ca m-am trezit si mi-am dat seama ca am dormit vreo 20 minute. Am iesit afara cu ultimele puteri... totul se invartea in jurul meu.. afara era prietenul meu cu inca un amic. Am realizat ce am facut... primul meu gand a fost ca sunt o criminala... I-am cerut batiste si am inceput sa plang. A aparut imediat asistenta si a spus ca atata timp cat sunt acolo sa nu plang ca fac imagine proasta clinicii.. M-am dus iar la ecograf, iar monitorul a aratat ca uterul meu este gol... pacat ca nu exista si un monitor, care ar fi aratat ca si sufletul meu e gol... M-am dus acasa si am dormit vreo ore, iar cand m-am trezit eram uda, am transpirat... Azi-noapte l-am visat din nou in acelasi cadru.S-a uitat la mine si a spus: Vezi, acum sunt mort. M-au omorat. I-am spus sa ma ia cu el, dar a spus ca nu poate sa faca asta, nu i se da voie... si ca nu pot pleca, voi avea parte de o intamplare in curand... mai multe nu a putut sa imi spuna... Fetelor, doamnelor, va spun, nu faceti avort! Poate credeti ca in viitor un alt copil va umple golul lasat de acesta, dar va spun... fiecare copil e unic in felul lui si nici unul nu poate fi inlocuit de nimeni si nimic... Ilona In sufletul meu e un mare gol ... am doar 17 ani...si akum 2 luni jumatate am ramas insarcinata...prietenul meu nu era pregatit pt asa ceva...si poate k nici eu...insa...am iubit copilul meu...inca din prima clipa knd am aflat ca sunt insarcinata...am fost la un ecograf...unde am auzit bataile inimii lui...atat de rapide...inima mea batea langa a lui...si akum in mintea mea nu aud decat inimioara lui...care ma implora pt o sansa la viata...nimeni nu m-a intrebat ce vreau...ci altii au luat decizia in locul meu...si acum ma urasc...ma urasc pt ca nu am avut curajul ma ma opun tuturor,sa ma lupt cu toti...pt sufletzelul pe care il purtam...mi-as da si viata acum...la o saptamana dupa crima...sa-l pot vedea...sa-l pot strange candva in brate...insa nu mi-a mai ramas decat ecografia facuta inainte de avort...la care ma uit si plang...si plang...caci in sufletul meu e un mare gol...caci o data cu el...a plecat si o bucata din sufletul meu... Adriana

- Marturie dupa un avort ...
Era luna februarie cand am aflat ca sunt insarcinata...eram inca la liceu ultimul an... i`am dat vestea prietenului mei speram ca-mi va spune sa il pastram .. dar din pacate nu a spus asa...ma obliga intr-un fel..sa fac avort ca suntem prea tineri ca nu avem ce sa ii oferim si alte chestii...intr-un final am acceptat...in schimb nu dupa mult timp am avut o mica cearta si m-a lasat singura ...timpul trecea iar eu aveam 3 luni umblam pe la doctori ma rugam de ei ...dar nimeni nu vroia ... intr-un final am hotarat sa merg la ecograf ... era asa mic si dulce ... un ghemotoc de copilas ...iar o asistenta lauda copilasul ca e perfect sanatos ... ca doamne ajuta...o sa am un copil minunat...nestiind ce vreau eu sa fac...prietenul in care am avut incredere si cu care am fost impreuna un an si ceva...m-a lasat singura...deja simteam cum misca propriul meu copilas in mine ... nu avea stare ... l-am iubit mai mult ca orice...iar a venit ziua in care a aflat mama mea ...m-a dus la spital si m-au internat.. dupa 2 zile mi-au dat ceva pastile(acele pastile intrerup sarcina pana la 6 luni) eu aveam 4 luni jumatate .. mi-a dat prima tura de pastile ... nu simtisem nimic..dupa a doua tura am simtit cum misca foarte tare copilasul meu(se chinuia...era in ghearele mortzii) iar dintr-o data nu am mai simtit nimic...a murit copilasul meu ... a treia serie de pastile ...mi-au provocat contractii...erau tot mai puternice...dupa cateva ore mi s-a rupt apa...si am nascut...am nascut copilul omorat de mine...iar in loc sa fie ca la o nastere...sa-mi dea copilasul in brate sa fiu bucuroasa...ei mi l-au luat...era mic inca...era mic de felul lui c-am cat palma...dar era bine...era fetita mea,alexandra...ingerul meu pe care nu il pot uita si nu il voi uita niciodata...dupa ce s-a intamplat am avut vise in care plangea si ma intreba de ce am lasat-o? de ce nu am tinut-o? mi se sfasie sufletul.Tot ce imi doresc acum mi-as da si viata sa o vad cum ar arata...sau sa o am iar in pantece...dak o pastram acum aveam 7 spre 8 luni. NU VA UCIDETI COPILASUL ASA CUM AM FACUT EU! acum mi-as da viata sa o vad doar o secunda! Loredana

ªi mãrturii ale femeilor care NU au fãcut avort :

- Sint bucuroasa ca nu am facut avort
Dragii mei Vreau sa va spun povestea mea pentru a fi un sprijin pentru tinerele dezorientate si disperate,asa cum am fost si eu. Aveam 26 ani,terminasem facultatea si nu aveam un serviciu ,prietenul meu mai avea o luna si termina stagiul militar. Nu aveam nici unul bani,eram impreuna de 3 ani si ne faceam planuri de viitor.Evident, nu era momentul sa avem un copil.Intr-o zi,am aflat ca eram insarcinata.I-am spus de acest lucru si in glasul lui se simtea deznadejdea. Parintii lui au spus mai intai sa pastram copilul, apoi s-au razgandit,pe motiv ca nu avem cu ce sa il crestem.In acelasi timp el nu vorbea despre o casatorie. Parintii mei au facut presiuni sa avortez copilul.Eu eram in cumpana,eram credincioasa,dar ma aflam intr-o situatie in care nu stiam ce sa fac. Ma rugam la Dumnezu sa ma invete ce sa fac.Tot amanam dusul la doctor.Am avut un vis in care un calugar(sau preot) care imi daruia carti religioase,tamaie si eu vroiam sa il refuz. El mi-a spus atat:"Ia-le,o sa ai nevoie!".Intr-un alt vis,am visat o fetita cu o privire atat de blanda si de buna..era copilul meu. Inca plina de indoiala,am fost la doctor sa avortez. Printr-o minune,doctorul mi-a spus ca nu imi face avort deoarece copilul este prea mare (aveam 2 luni si ceva,aproape 3 de sarcina).Teoretic inca eram in termenul obisnuit de avort. Din acel moment, am vazut in asta un semn si m-am hotarat sa nu ucid acest copil, orice ar fi. Eram intr-o situatie disperata,fara bani,prietenul ma parasise(am stat despartiti vreo 3 luni), tatal meu ma ameninta ca ma da afara din casa..Cu credinta in Dumnezeu le-am rabdat pe toate.mergeam la biserica si ma rugam la Maica Domnului. Cand eram insarcinata in 5 luni, eu si prietenul meu ne-am impacat si apoi ne-am casatorit. Avem o fetita superba,pe care o iubeste foarte mult, de mine ce sa mai spun, e cea mai mare bucurie a mea Dumnezeu ne incearca si ne pune la incercare, dar noi nu stim ce are pregatit pentru noi. Ma intreb adesea,cat de goala ar fi fost viata mea daca mi-as fi ucis copilul. Nimeni nu se astepta sa ne impacam si sa imi fie bine pe viitor si totusi Dumnezeu a avut grija, si astazi ii dam slava ca ne-a ocrotit si pe noi ,si pe fetita noastra. Fetelor,oricat de disperata ar fi situatia voastra, nu deznadajduiti,pentru aceste suflete nevinovate Dumnezeu ne poarta de grija si ne scoate din cele mai complicate situatii, care par de nerezolvat pe moment. Dumnezeu sa va ajute!

-"Lumina e importanta!"
Ma numesc A. Cristina si am 21 de ani, sunt casatorita de 1 an si acum 2 luni am ramas insarcinata. Nu imi venea sa cred, pentru ca imi doream din suflet un copil cu toate ca sunt foarte tanara. Intr-o seara a venit sotul meu acasa cu doua teste de sarcina si era foarte sigur ca nu sunt insarcinata. Am facut primul test si dupa 2 minute a iesit pozitiv, nu ne venea sa credem ca sunt insarcinata si am facut si al doilea test si a iesit tot pozitiv. Eu am inceput sa plang de fericire si ii multumeam lui Dumnezeu ca sunt insarcinata. Sotul meu imi zicea sa fac avort ca suntem prea tineri pentru a avea un copil si ca nu avem situatie sa il crestem, am inceput sa plang si vroiam sa mor in momentul ala. Soacra-mea a zis ca trebuie sa fac avort ca avortul nu e o crima. Plangem si ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste tot si sa il lumineze pe sotul meu. Intr-o noapte am visat ca mi-a aparut un copil in fata si mi-a zis: "Mami,Lumina e importanta!", si de atunci am stiut ca e un semn de la Dumnezeu si m-am hotarat ca nu voi face avort orice s-ar intampla. Eu sunt in strainatate si mi-am sunat parinti si le-am zis ca sunt insarcinata, ei m-au sustinut si s-au bucurat cand au aflat ca voi fi mama. Acum sotul meu si-a cerut iertare si am hotarat sa pastram copilu si sa il crestem. In fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat bebele si ca nu m-a lasat sa fac o prostie. Avortul este o crima pentru ca s-a dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Orice fiinta merita sa traiasca. Vis cu multumesc ... As raspunde si eu acestei sectiuni si mai ales Magdei ... si eu trec printr-o situatie foarte dificila. Violul la tine a fost fizic. La mine a fost moral. Adica a facut tot posibilul sa ma lase insarcinata apoi m-a parasit. Toti prietenii lui imi spuneau sa fac avort...chiar si prietenele lui care ma sfatuiau astfel stand cu un copil in brate...am pornit in cautare...nu stiam daca fac bine...am vorbit cu toti prietenii comuni cu el, cu rudele lui, cu prietenii mei care i-am selectat in a le spune, persoane care stiam ca ma vor intelege sau speram...care m-au inteles. Parintii la inceput au fost alaturi cu timpul pareau a fi ingroziti...merg in continuare la preoti si am vorbit cu psihologi. Cand doctorul meu a zis sa fac avort si ca este ceva normal .... nu m-am putut abtine din plans... Ce m-a facut sa scriu a fost visul tau in care puiul tau te intreba de ce? ... eu l-am visat dupa ce mi-au propus toti sa avortez iar eu am spus cu incapatanare NU spunandu-mi : MULTUMESC ...e ciudat dar e adevarat... Sper sa ma ajute Dumnezeu!

PE LÂNGÃ FAPTUL CÃ ESTE CRIMÃ, AVORTUL ARE ªI NUMEROASE CONSECINÞE FIZICE ªI EMOÞIONALE, DESPRE CARE AM DAT DETALII ATÂT ÎN POSTAREA MEA DE MAI SUS, CÂT ªI PE BLOGURILE PE CARE LE-AM RECOMANDAT.

INTRÃ ªI PE SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT. CONÞINE FILME DOCUMENTARE, MÃRTURII ªI SFATURI:
http://www.adevaruldespreavort.ro/

Iatã câteva cuvinte ca ºi cum ar fi spuse de un copil nenãscut, extrase dintr-un material intitulat „Jurnalul unui copil care nu s-a nãscut”:
„5 octombrie: Astãzi a început viaþa mea. Mãmica ºi tãticul nu ºtiu încã aceasta. Sunt mai micã decât o gãmãlie de ac, cu toate acestea sunt o persoanã. Un alt lucru s-a stabilit: voi fi fetiþã. Voi avea pãrul blond ºi ochii albaºtri.
19 octombrie: Apare primul meu sânge, primele mele vene.
25 octombrie: Azi a început sã-mi batã inima. De acum încolo ea va bate încetiºor pentru tot restul vieþii.
2 noiembrie: Cresc câte puþin în fiecare zi. Mi se formeazã mâinile ºi picioarele. Dar trebuie sã mai aºtept un timp pânã când aceste picioruºe mã vor înãlþa spre braþele mamei ºi pânã când aceste mânuþe vor putea culege flori ºi îl vor putea îmbrãþiºa pe tata.
12 noiembrie: La mâini mi se formeazã degeþelele. Cu ele voi putea mângâia pãrul mamei.
20 noiembrie: Abia astãzi doctorul i-a spus mamei cã eu exist aici în pântecele ei. Ce fericitã trebuie sã fie!
13 decembrie: Acum aproape cã pot sã vãd. În jurul meu este întuneric. Când mami mã va scoate în lume, în jur vor fi pretutindeni soare ºi flori. Dar, mai mult decât orice, vreau s-o vãd pe mami. Cum arãþi, mami?
28 decembrie: Astãzi mama mea m-a ucis.”

Câteva versuri impresionante, scrise de un preot:
În “sanctuarul“ lor umbros / Se-ascund de ucigaºa armã.
E dureros cã sunt urâþi / De însãºi propria lor mamã.
Suspinã Cerul pentru ei / ªi sfinþii protesteazã-n cor,
N-avem urechi cã suntem surzi / Sã le venim în ajutor.
(Preot Petru Bãgãcian)

INTRÃ ªI PE URMÃTOARELE DOUÃ BLOGURI :
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine : Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din momentul concepþiei. Noua lege prin care se acordã indemnizaþie ºi pentru mamele eleve ºi studente. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Filme documentare. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare.

Intrã ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãseºti: Înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; filme documentare ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio); cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii caritabile.

vieru_cezar_iasi
Postat pe 8 Decembrie 2009 16:09
buna eu am facut de 2ori si sa sti ca prima sarcina a fost de 7 saptamani si atunci am avut dureri mai mari adica contractiile care elimna ......iar durerile nu sunt mari rau crede,ma dar trebuie sa ai 5 sapt max 6 pana nu incerci nu te vei convinge.La cel de peste 7 saptamani a fost mai greu,contractiile mai dureroase....Eu am facut in Anglia si in Rom nu stiu cum este.xx
monalisajacobs
Postat pe 8 Decembrie 2009 16:15
nu e vorba de pacat, fiecare are constiinta sa, desi eu nu sunt de acord cu avortul, dar nu judec pe nimeni ca nu-s eu in masura. si apoi sunt o groaza de contaceptive, de ce sa le neglijam, doar nu ramai insarcinata fara sa stii ce faci?!
ce vroiam sa spun este ca e bine sa evitati avortul in caz ca doriti copii pe viitor, insa daca nu ai alte optiuni atunci...
multa sanatate.
alexandra25
Postat pe 8 Decembrie 2009 16:38
buna eu am trecut prin aceasta experienta si totul a iesit bine.am stat internata cateva ore in spital.durerile si sangerarea au fost ca la o menstruatie normala.bafta
kudika183045
Postat pe 8 Decembrie 2009 18:13
interesant topic.eu am facut avort la viatza mea...si am si eu copil acum...dar copilul asta a venit pe lume cu o poveste extrem de interesanta...si el pot sa spun ca este lumina vietzii noastre fara el noi...eu si sotul nu aveam azi nimic...datorita faptului ca l-am avut pe el, viatza noastra a devenit minunata.sotul meu e mai tanar decat mine cu 7 ani si eu am ramas insarcinata cand trebuia sa dea la facultate...si-a dorit atat de mult copilul incat a zis ca ma bleste-ma daca faca vreodata avort....poveste e lunga si nu o voi spune aici, am trecut prin greutati dar azi ne bucuram de el si de relatia noastra...sotul a facut si faculatea si un masterat in olanda...suntem bine...si ii multumesc lui dumnezeu in fiecare zi ca am langa mine un om care a refuzat ideea de a omori rodul unei iubiri..apropo...nu eram casatoriti cand am ramas insarcinat si parintii lui nu au fost de acord cu relatia...toata lumea era impotriva noastra...dar noi am luptat si a meritat.asa ca...dargelor mai ganditi-va...o vorba din batrini spune ca un copil aduce cu el mai multe noroace.
carmi_b
Postat pe 8 Decembrie 2009 18:38
ar fi bine sa vb in numele tau. fiecare stie mai bine ce hotarare sa ia. eu una am trecut prin asta, nu pot sa spun ca a fost o experienta placuta, dar a fost necesara.
ralusobo
Postat pe 8 Decembrie 2009 21:25
De la: CarmenC, la data 2009-12-08 15:26:56Nu este adevarat. Nu toata lumea face asta! Daca tu ai facut asta, pastreaza pentru tine si mai bine ti-ai spala pacatele sfatuind pe cineva sa nu faca asta. Este cel mai mare pacat pe care o fata l-ar putea face. Fetelor, ganditi-va foarte bine daca asta va doriti de la viata. De ce nu va ganditi ca poate asta e drumul pe care trebuie sa-l urmati si Dumnezeu a vrut asta pentru ca a stiut ca asa va va fi cel mai bine? As vrea sa va vad scriind aici peste luni si spunand ca v-ati razgandit si aveti copilasi frumosi, sanatosi.



eu zic sa vb fiecare pt el. nu poti sa stii de ce cineva a ajuns sa faca asta. eu una sunt pentru avort atnci cand este necesar.
ralusobo
Postat pe 8 Decembrie 2009 21:30
cel mai important este sa iei tu acesta decizie impreuna cu prietenul tau si nu sa asculti parerile de pe forum tu stii cel mai bine ce e cu viata ta si ce iti doresti, si intodeauna o sa existe pareri pro si contra avort...uneori din nefericire suntem nevoite sa trecem si prin acesta experienta insa nu trebuie sa fim judecate pentru asta de niste oameni care nu ne cunosc si nu stiu ce probleme avem noi, cat pentru domnul care a postat comentul acela contra avort sa o lase mai usor....ca nu ia cerut nimeni parerea...si ce postezi tu sunt telenovele!
Numai bine!
ankalina
Postat pe 8 Decembrie 2009 23:17
DE CE NU PASTREZI SARCINA??SI SA I DAI COPILULUI O SANSA LA VIATA?
DACA NU L VREI POTI SA L DAI SPRE ADOPTIE!SUNT F MULTE FEMEI CARE NU AU NOROCUL SI SANSA DE A PUTEA AVEA UN COPIL DESI FAC TRATAMENTE DE ANI DE ZILE!
NU L OMORA DAI O SANSA!EL NU POATE SA SE APERE SI SA SPUNA CA VREA SA TRAIASCA!
DACA NU L VREI MACAR LASA L SA TRAIASCA SI GASESTEI O FAMILIE! ASA VEI FI SI TU IMPACATA CA NU LA I OMORAT SI VEI FACE NISTE OAMENI FERICITI!CARE NU POT AVEA COPII!
ynistina
Postat pe 8 Decembrie 2009 23:53
cum se numesc medicamentele acelea ce trebuiesc luate??
blondayoyoyo
Postat pe 9 Decembrie 2009 00:18
am gasit ceva pe net ...multumesc oricum


Avortul medicamentos

Avortul medicamentos adica folosirea medicatiei pentru intreruperea unei sarcini, este 98% eficient daca se realizeaza in primele 9 saptamani de sarcina. Pe masura ce sarcina se apropie de sfarsitul primului trimestru, medicatia nu mai este suficienta pentru a induce avortul. In acest caz este necesar si un avort chirurgical pentru a obtine un avort complet (indepartarea tuturor urmelor de tesut fetal din uter).

Planul terapeutic intr-un avort medicamentos cuprinde un prim consult medical si administrare de medicatie, urmat dupa 3-4 zile de al doilea consult si medicatie (conform unui alt plan terapeutic, a doua administrare de medicatie este permisa si la domiciliu). Sangerarea vaginala dureaza in medie 14 zile. Dupa aproximativ 2 saptamani de la al doilea consult medical este obligatoriu un control pentru a vedea daca evolutia este corespunzatoare.

Urmarirea medicala inainte si dupa avort include examene fizice si teste de laborator, informarea pacientei despre posibilele urmari ale avortului, instructiuni de autoingrijire, informarea despre posibile acuze pentru care trebuie sa se prezinte la specialist si planning-ul familial.

Medicamentele folosite in prezent pentru inducerea avortului sunt:
- Misoprostol – acest hormon induce travaliul prin dilatarea colului cervical si prin producerea de contractii uterine. Misoprostolul poate fi administrat singur, dar este mult mai eficient daca este asociat cu Mifepristona sau Methotrexat, pentru avorturile din primul trimestru
- Mifepristona si Misoprostol - Mifepristona cunoscuta si ca Mifeprex sau RU-486, blocheaza folosirea progesteronului, acesta opreste cresterea placentei, dilata colul cervical si pregateste uterul pentru travaliu. Misoprostolul declanseaza contractiile si curata uterul de tesutul fetal. Acest tratament are o eficacitate intre 95-98% pentru sarcinile de pana la 9 saptamani
- Methotrexat si Misoprostol – Methotrexatul opreste cresterea placentei, fiind mai putin eficient decat Mifepristona; Misoprostolul declanseaza contractiile si curata uterul de tesutul fetal. Acest tratament are o eficacitate intre 95-99% pentru sarcinile de pana la 7 saptamani.
blondayoyoyo
Postat pe 9 Decembrie 2009 00:23
decat sa faci vreo prostie cu medicamentele du-te la ginecolog, binenteles unul bun, nu te juca cu sanatatea ta iti pui viata in pericol cu medicamente stiu de care, asta e s-a intamplat nu esti singura si nici ultima care face avort dar dupa aceea fii precauta fa niste analize si ia anticonceptionale potrivite pentru organismul tau si poti folosi si prezervative ca sa fii 100% sigura ca nu ramai insarcinata, nu astepta sa treci de 2 sau 3 luni pentru ca timpul nu iti este in favoare.
Bafta!
roxanaisabella
Postat pe 9 Decembrie 2009 00:33
Cred ca ar fi normal sa te gandesti mai mult,,,
Daca sa intamplat acest evenimnt frumos, creeat din IUBIRE, lasa ingerasul sa traiasca, vorbeste cu Parintii cu Neamurile voastre pentru ADOPTIE.
Daca ii iei viata ,,,AI sa REGRETI FOARTE Mult, si iti ADUC aminte cu toata dragostitea, NU ai fost si nu esti singura pe aceasta PLANETA. Il pot prelua centrul de ADOPTIE din zona in care te afli, poti rezolva situatia incepand de ACUM. Vorbeste cu iei,,,,,
Fa o plimbare pana la un Preot si stai putin de vorba cu el.
Dumnezeul nostru Creator sa te binecuvatieze cu o infinita iubire divina si dragoste de viata alaturi de cei dragi.
INGERII Pacii, armoniei si iubirii sa fie cu tine, dupa voia divina si VOINTA TA sau a voastra.
healthy000378
Postat pe 9 Decembrie 2009 10:47
cum este posibil sa fiti atat de inapoiati? metoda cu medicamente pt avort este folosita in europa de peste 10 ani si nu s-a intamplat nimic negativ....durerile sunt aproape inexistente...apelati cu toata increderea si nu va mai ganditi la avorturile prin chiuretaj care sunt extrem de traumatizante....avortul cu pastile este foarte simplu ...cautati pe net adresa cabinetului care se ocupa de asta si veri vedea ca este f simplu
iulia1000
Postat pe 9 Decembrie 2009 16:50
nici nu vreau sa ma gandesc la consecintele introducerii si administrarii mifepristonului fara supraveghere medicala in romania.
eleain
Postat pe 9 Decembrie 2009 17:08
Toata lumea da sfaturi dar nu si o denumire de medicament pentru asta.Stiu de la o verisoara de-a mea care avea asemenea pastile si chiar le-a dat si unor prietene de-ale ei, care dupa ce le-au luat n-au avut probleme, doar sangerare si-atat.Medicamentul se numeste CYTOTEC si trebuie administrat la anumite intervale de timp.Nu stiu insa daca se gaseste in farmaciile noastre.Oricum sunt de acord ca trebuie consultat un medic.
ralu270483
Postat pe 10 Decembrie 2009 15:40
buna! medicamentos este cel mai bine dar la spital sub supraveghere.
algehmym
Postat pe 10 Decembrie 2009 16:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
diferente 2 De la: Iskander_ 19 Noiembrie 2009 03:30
Nu prea mai stiu ce sa fac:-?? 14 De la: office_salinasusesi_ro 18 Iunie 2010 21:42
poate fi sarcina? 27 De la: kudika_1012859 7 Decembrie 2016 13:05
simptomele si tratamentul anexitei 27 De la: kudika226898 7 Decembrie 2010 21:01
Microb sau motiv de ingrijorare? 6 De la: kudika_10399 23 Iunie 2012 14:45