Intrerupere de sarcina prin medicatie

Voteaza:
Rating curent Intrerupere de sarcina prin medicatie : (3.2 din 5 voturi)
 
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
healthy006322 Avatarul lui healthy006322

22 mesaje
Membru din: 9/09/2009

salut , fetelor care a-ti auzit de aceasta metoca pls dati-mi si mie uhn sfat . Am tot citit pe internet ca tr sa fie sarcina destul d mica , si alte aspecte insa nu stiu cat d eficienta e , daca e foarte duredoasa aceasta metoda , daca este sigura . Citind pe forumuri nu am gasit mai deloc persoane care sa fii apelat la aceasta metoda .
Astept rasp voastre ..... p.s. pentru persoanele care incep cu tot felul jigniri si aberatii i-as ruga sa se abtina si sa treaca mai departe
Fosta membra Kudika.ro
De la: healthy006322, la data 2009-12-03 11:42:23salut , fetelor care a-ti auzit de aceasta metoca pls dati-mi si mie uhn sfat . Am tot citit pe internet ca tr sa fie sarcina destul d mica , si alte aspecte insa nu stiu cat d eficienta e , daca e foarte duredoasa aceasta metoda , daca este sigura . Citind pe forumuri nu am gasit mai deloc persoane care sa fii apelat la aceasta metoda .
Astept rasp voastre ..... p.s. pentru persoanele care incep cu tot felul jigniri si aberatii i-as ruga sa se abtina si sa treaca mai departe


orice metoda ai folosi, tot trebuie sa ajungi la curetaj, pt ca trebuie curatata cavitatea uterina de eventualele resturi.
Raporteaza abuz de limbaj
cotosm Avatarul lui cotosm

4 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: constanta

daca sarcina e mai mica de 9 saptamani se poate face astfel de intrerupere; nu este nevoie de chiuretaj cavitatea uterina se curata de la sine la fel ca dupa nastere insa poate sangerarea dureaza mai mult; exista in Bucuresti clinici care fac asta si e cel mai indicat ca trebuie supravegheat de medic in sensul ca se face eco pt a se vedea daca s-a eliminat tot; insa desi psihic este la fel de traumatizant ca si un chiuretaj fizic este mai bine;
Raporteaza abuz de limbaj
krystynan Avatarul lui krystynan

9 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: bucuresti

Cel mai bine ar fi sa apelezi la serviciile unui ginecolog, pentru a nu avea surprize neplacute mai tarziu.
Raporteaza abuz de limbaj
dianax2001 Avatarul lui dianax2001

8 mesaje
Membru din: 20/02/2009

Eu nu am facut niciodata avort dar iubitul meu a vazut odata pe prietena cuiva facand avort prin medicatie si a fost shocant.Tipa luosese acesta pastile acasa si avea niste dureri infernale.Metoda este foarte foarte dureroasa tipa pur si simplu isi smulgea parul din cap si iubitul meu i-a zis prietenului ei sa o duca la spital dar el a zis ca o sa ii treaca in cateva ore ca mai facuse si altadata.Eu lucrez stewardeza in Emiratele Arabe Unite unde avortul e interzis mai ales la persoanele necasatorite si deaceea unele fete apeleaza la aceasta metoda de avort.Dar eu nu te-as sfatui.
Raporteaza abuz de limbaj
algehmym Avatarul lui algehmym

11 mesaje
Membru din: 7/11/2007

buna! vreau sa-ti spun ca am avut parte de aceasta metoda dar este "extraordinara". nu treci printr-un chiuretaj. este mult mai usor si trauma nu este asa de mare. eu zic sa ai incredere si sa mergi cu aceasta metoda. o recomand cu multa drag. multa bafta si sa nu iti fie frica este foarte usor.

Raporteaza abuz de limbaj
algehmym Avatarul lui algehmym

11 mesaje
Membru din: 7/11/2007

mai vroiam sa-ti spun daca apelezi la acest tratament sa fie sub supravegherea unui medic in rest multa bafta si sa sti ca nu mai ai nevoie de chiuretaj este foarte eficient.
Raporteaza abuz de limbaj
andrea083 Avatarul lui andrea083

26 mesaje
Membru din: 7/11/2007

Salut feterol. Am 26 de ani si am o sarcina de 10 zile la care nici nu ma asteptam. Si Cel mai bine ar fi sa avortez, sau sa folosesc niste medicamente? Inca nici eu nici prietenul nu suntem pregatiti sa avem un copil. Asta imi este prima sarcina. Este destul de scump absolut totul. Am nevoie de un sfat.
kidzuite Avatarul lui kidzuite

38 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: bucuresti

Buna fetelor. Eu va pot spune ce medicamente am auzit ca se folosesc in astfel de situatii: Mifepristone si Misoprostol. insa eu recomand sa fie folosite in prezenta unui doctor.
Raporteaza abuz de limbaj
healthy006322 Avatarul lui healthy006322

22 mesaje
Membru din: 9/09/2009

buna ildi ... dak te hotarasti sa faci chiuretaj te pot ajuta eu cu un doctor bun ..
Raporteaza abuz de limbaj
vieru_cezar_iasi Avatarul lui vieru_cezar_iasi

193 mesaje
Membru din: 6/02/2009

Pentru k_ilidi15 și pentru healthy006322

CE ÎNSEAMNĂ AVORTUL.
MĂRTURII PUBLICE ALE UNOR FEMEI CARE AU FĂCUT SAU CARE NU AU FĂCUT AVORT
SOLUȚII ALTERNATIVE LA AVORT
CONSECINȚE FIZICE ȘI EMOȚIONALE ALE AVORTULUI

Mă adresez la singular, deși răspunsul este pentru ambele fete, pentru că aș dori să fie considerat personal:

DACĂ AI RĂMAS ÎNSĂRCINATĂ SĂ NU FACI AVORT ÎN NICI UN FEL, NICI CHIMIC (PRIN MEDICAȚIE), NICI PRIN CHIURETAJ, NICI ÎN ALT FEL, PENTRU CĂ ESTE UCIDERE DE OM, INDIFERENT ÎN CE STADIU S-AR FACE ȘI INDIFERENT CE METODĂ DE AVORT S-AR FOLOSI! DACĂ FACI AVORT ÎȚI VA PĂREA FOARTE RĂU ! AVORTUL ESTE CRIMĂ, DECI PĂCAT FOARTE MARE ! ESTE DEMONSTRAT CU CERTITUDINE, ATÂT DE BIOLOGIE CÂT ȘI DE RELIGIE CĂ OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPȚIEI, ATÂT TRUPEȘTE, CÂT ȘI SUFLETEȘTE. DECI ESTE UCIDERE DE OM ORICÂND S-AR FACE AVORTUL.
Viața umană este sacră și inviolabilă! Copilul este darul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu este stăpânul vieții. Nu avem dreptul să ne atingem de viață în nici un fel. Faptul că s-a conceput copilul nu e din întâmplare. Nici un copil nu se concepe din întâmplare, ci din voința lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea să trăiască și El te va ajuta să-l crești, prin posibilitățile pe care ți le va scoate în cale. În plus, te ajută și statul și numeroase fundații și asociații pentru viață (multe adrese, numere de telefon și site-uri ale asociațiilor de acest fel le găsești în cadrul acestui text, precum și pe cele două bloguri pe care le voi indica pe parcurs).

În ce privește avortul chimic : vaccinurile avortive și pilula avortivă RU486, prezintă consecințe fizice foarte grave. Două exemple:

- Injecția intrauterină a diverselor lichide în scop avortiv (încă extrem de frecventă) are risc foarte mare de apariție a așa-numitului avort toxico-septic cu evoluție rapidă și violentă și cu sfârșit în general mortal;

- Ingestia diverselor substanțe avortive afectează în special ficatul și rinichii, iar doza avortivă este foarte apropiată de cea mortală.

RECENT A FOST ADOPTATĂ ȘI O NOUĂ LEGE PRIN CARE SE ACORDĂ INDEMNIZAȚIE ATÂT MAMELOR CARE LUCREAZĂ, CÂT ȘI MAMELOR ELEVE ȘI STUDENTE.
Prin Legea 240 / 2009 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 403 din 15/06/2009, toate mămicile care urmează cursurile de zi ale învățământului preuniversitar și universitar PRIMESC BANI (800 RON) ÎN FIECARE LUNĂ PENTRU CREȘTEREA COPILULUI, pe o perioadă de 2 sau 3 ani, după caz. CEI 800 RON LUNAR SUNT COMPUȘI DIN: 600 RON LUNAR INDEMNIZAȚIA PENTRU MAME PLUS 200 RON LUNAR ALOCAȚIA DE STAT PENTRU COPIL.
Mamele care lucrează pot opta să primească 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, tot pe aceeași perioadă de 2 sau 3 ani, după caz.
Pentru detalii puteți vizita următoarele adrese de internet:

www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-09-10/precizari-referitoare-la-i...

www.provitabucuresti.ro/Legislatie/indemnizatie-maternitate-conc...

sau puteți scrie la următoarele adrese de e-mail:

relatiicupublicul1@mmuncii.ro

mgrecu@mmuncii.ro

PENTRU SPRIJIN ÎN SCOPUL EVITĂRII UCIDERII COPILULUI, CÂT ȘI PENTRU INFORMAȚII ÎN LEGĂTURĂ CU LEGEA DE MAI SUS, POȚI SĂ SUNI LA NUMĂRUL DE TELEFON 0744 798 610 SAU 0749 860 545 SAU 0746 175 340 SAU POȚI SĂ SCRII LA ADRESA DE E-MAIL ioana_dlv@yahoo.com

ȘI EU COLABOREZ CU MAI MULTE ASOCIAȚII PENTRU VIAȚĂ ȘI POT SĂ TE PUN ÎN LEGĂTURĂ CU MULTE ASEMENEA ASOCIAȚII CARE TE SPRIJINĂ ȘI TE AJUTĂ MATERIAL SĂ-ȚI CREȘTI COPILAȘUL SAU, DACĂ DOREȘTI O ALTĂ VARIANTĂ, TE AJUTĂ SĂ-L DAI ÎN ASISTENȚĂ MATERNALĂ LA O FAMILIE PENTRU CÂT TIMP DOREȘTI (CÂTEVA LUNI, UN AN SAU MAI MULȚI ANI) ȘI APOI ÎL POȚI LUA ÎNAPOI CÂND VREI ! DE ASEMENEA, EXISTĂ POSIBILITATEA DE A FI GĂZDUITĂ LA CENTRE MATERNALE, CU MASA ȘI CAZAREA GRATUITE. PENTRU A TE PUNE ÎN LEGĂTURĂ CU ASOCIAȚII PENTRU VIAȚĂ CARE ÎȚI OFERĂ DIFERITE SOLUȚII ALTERNATIVE DE SPRIJIN, POȚI SUNA LA NUMĂRUL DE TELEFON 0747 436 201 SAU POȚI SCRIE LA ADRESA DE E-MAIL vieru_cezar_iasi@yahoo.com SAU PE MESSENGER LA ID-UL vieru_cezar_iasi

O altă soluție este să-l dai spre adopție dacă vei dori acest lucru.

Accesează te rog și următoarele linkuri pentru a vedea câteva videoclipuri foarte interesante:

1) www.youtube.com/watch?v=VpCZjKPYgrg&feature=related

2) www.youtube.com/watch?v=UeUfSvIARqE&feature=related

3) www.youtube.com/watch?v=FQ_EoyVy2ic&feature=related

4) www.youtube.com/watch?v=yBwZZYlqbEI&feature=related

AȘA CUM AM SPUS LA ÎNCEPUT, ESTE DEMONSTRAT CU CERTITUDINE, ATÂT DE ȘTIINȚĂ CÂT ȘI DE RELIGIE, CĂ OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL CONCEPȚIEI, ATÂT TRUPEȘTE, CÂT ȘI SUFLETEȘTE. DECI ESTE UCIDERE DE OM ORICÂND S-AR FACE AVORTUL.
Trupește, din momentul concepției, adică din momentul fecundației, copilul are un cod genetic uman și propriu, diferit de codul genetic al mamei și de cel al tatălui, deci chiar de la concepție este ființă umană unică. În acel cod genetic sunt programate toate trăsăturile sale trupești : culoarea ochilor, culoarea părului, înălțimea la care va ajunge, nuanța tenului, forma feței, forma nasului, etc. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepției. Iar sufletește, Dumnezeu crează sufletul copilului tot în acel moment al concepției. Deci avortul, în orice stadiu s-ar face, este crimă, păcat foarte mare ! E copilașul tău, nu trebuie să te lase inima să-l ucizi! În plus, avortul aduce și numeroase consecințe fizice și emoționale foarte grave! Nu-ți ucide copilașul! Iubește-ți copilașul și lasă-l să trăiască și nu-ți va părea rău ! E copilașul tău ! Nu-ți ucide copilul, naște-l și, dacă nu-l poți crește, poți să alegi una sau mai multe dintre soluțiile alternative descrise mai jos. Adresele asociațiilor pentru viață le găsești în cadrul acestui text și pe blogurile de mai jos. În plus, te pot pune în legătură cu doi preoți, care au locuințe pentru fetele însărcinate, dacă vrei să locuiești acolo o perioadă.
Viața omului nu vine de la părinți, ci de la Dumnezeu PRIN părinți. Oamenii nu au nici un drept să ucidă. Îți amintesc că o poruncă a lui Dumnezeu spune: SĂ NU UCIZI! E vorba de a respecta voința lui Dumnezeu, de a primi și ocroti viața! Cel mult după câteva luni de la concepție, te vei obișnui cu faptul că porți copilul și îl vei iubi. Iată și un videoclip interesant, intitulat Stiinta medicala demonstreaza ca avortul inseamna crima www.youtube.com/watch?v=jdqIPWlwd-s&feature=related

Dar în primul rând te invit pe blogul următor :
www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conține : Argumente științifice și religioase că omul este om din momentul concepției. Noua lege prin care se acordă indemnizație și pentru mamele eleve și studente. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Filme documentare. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare.

Te rog intră și pe blogul următor:
www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog găsești: Înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; filme documentare ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio); cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care ofera servicii caritabile.

Te rog intră pe aceste bloguri. Chiar merită.

Mi-am dat licența în bioetică, iar acum fac doctoratul. Nu ca să mă laud spun ce studii am, ci pentru a arăta că sunt foarte bine documentat în domeniu.

II. IATĂ ȘI CÂTEVA MĂRTURII PUBLICE ALE UNOR FEMEI CARE AU FĂCUT SAU CARE NU AU FĂCUT AVORT :
Despre consecințele emoționale, două femei mărturisesc următoarele : (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania): „Toți cei care m-au sfătuit să fac avortul în urmă cu doi ani – doctorul, consilierul, părinții, prietenii, prietenele și soțul meu – m-au asigurat că așa e cel mai bine pentru mine și pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperată! Nu mai pot să dorm noaptea, nu mai pot să râd. Nimeni nu mă înțelege! Vă rog, spuneți tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul și sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)

„Mi-am avortat copilul. Astăzi nu aș mai lua o asemenea hotărâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trăiesc cu o frică în mine de care nu mai pot scăpa. Am coșmaruri în care îmi apare o fetiță care fuge spre mine cu brațele întinse și întreabă mereu: «De ce mămico? De ce?» Apoi mă trezesc udă de transpirație. Acest vis și privirea fetiței mă urmăresc continuu de când am avut acea intervenție._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor și tinerelor fete care se află în aceeași situație. Gândiți-vă foarte bine ce faceți, pentru că vă vor chinui visele și vă vor urmări privirile copiilor avortați. Veți simți o singurătate copleșitoare, durere și jale, când veți vedea o mamă cu copilul ei. Voi veți suporta consecințele acestei intervenții, nu partenerul vostru. El nu vă poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiți-vă bine înainte de a alege avortul și nu permiteți nimănui să vă constrângă, pentru că viața voastră va fi distrusă. Există numeroase organizații care vă pot ajuta. Nu faceți aceeași greșeală ca și mine!” (Judith)

Iată și câteva mărturii din România, de pe site-ul www.avort.ro/marturii.php

- Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort
Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort... Sunt inca la liceu si printr-o coincidenta am ramas insarcinata.Prietenul meu a fost langa mine si m-a sustinut. Am hotarat ca e mai bine sa fac avort, mama nu putea sa afle, mai am scoala de terminat, nu as avea cu ce sa cresc un copil... Am gasit un dr renumit care sa imi faca avortul. Saptamana trecuta m-am programat si alaltaieri a avut loc crima... Inainte de avort dr-ul mi-a facut ecografie. Eram in 7 saptamani, totusi la ecograf s-a cazut un corp de bebelus ghemuit. dr a spus: ce copil frumos! apoi ne-au dus undeva in subsol... mai era o femeie care a facut avort. Ne-am imbracat in camasi de noapte si stateam pe pat. E a a intrat prima si a iesit dupa nici 20 minute. Mi-a spus zambind, sub efectul sedativului: nu-ti fie frica, nu simti nimic, nu doare! Asistenta m-a condus in camera de macelarit. Era un miros puternic de dezinfectant. M-am intins pe masa... am primit anestezie generala si pe cand a intrat doctorul, am adormit. In timpul avortului l-am visat pe copilasul meu. Avea gene lungi cum are tatal lui.Eram intr-un camp. M-a intrebat: De ce faci asta? I-am spus: Eu nu vreau sa fac asta, iar el m-a intrebat: Atunci totusi, de ce faci asta? Nu stiu cum am ajuns in cealalta camera in pat... nu tin minte nimic... stiu doar ca m-am trezit si mi-am dat seama ca am dormit vreo 20 minute. Am iesit afara cu ultimele puteri... totul se invartea in jurul meu.. afara era prietenul meu cu inca un amic. Am realizat ce am facut... primul meu gand a fost ca sunt o criminala... I-am cerut batiste si am inceput sa plang. A aparut imediat asistenta si a spus ca atata timp cat sunt acolo sa nu plang ca fac imagine proasta clinicii.. M-am dus iar la ecograf, iar monitorul a aratat ca uterul meu este gol... pacat ca nu exista si un monitor, care ar fi aratat ca si sufletul meu e gol... M-am dus acasa si am dormit vreo ore, iar cand m-am trezit eram uda, am transpirat... Azi-noapte l-am visat din nou in acelasi cadru.S-a uitat la mine si a spus: Vezi, acum sunt mort. M-au omorat. I-am spus sa ma ia cu el, dar a spus ca nu poate sa faca asta, nu i se da voie... si ca nu pot pleca, voi avea parte de o intamplare in curand... mai multe nu a putut sa imi spuna... Fetelor, doamnelor, va spun, nu faceti avort! Poate credeti ca in viitor un alt copil va umple golul lasat de acesta, dar va spun... fiecare copil e unic in felul lui si nici unul nu poate fi inlocuit de nimeni si nimic... Ilona In sufletul meu e un mare gol ... am doar 17 ani...si akum 2 luni jumatate am ramas insarcinata...prietenul meu nu era pregatit pt asa ceva...si poate k nici eu...insa...am iubit copilul meu...inca din prima clipa knd am aflat ca sunt insarcinata...am fost la un ecograf...unde am auzit bataile inimii lui...atat de rapide...inima mea batea langa a lui...si akum in mintea mea nu aud decat inimioara lui...care ma implora pt o sansa la viata...nimeni nu m-a intrebat ce vreau...ci altii au luat decizia in locul meu...si acum ma urasc...ma urasc pt ca nu am avut curajul ma ma opun tuturor,sa ma lupt cu toti...pt sufletzelul pe care il purtam...mi-as da si viata acum...la o saptamana dupa crima...sa-l pot vedea...sa-l pot strange candva in brate...insa nu mi-a mai ramas decat ecografia facuta inainte de avort...la care ma uit si plang...si plang...caci in sufletul meu e un mare gol...caci o data cu el...a plecat si o bucata din sufletul meu... Adriana

- Marturie dupa un avort ...
Era luna februarie cand am aflat ca sunt insarcinata...eram inca la liceu ultimul an... i`am dat vestea prietenului mei speram ca-mi va spune sa il pastram .. dar din pacate nu a spus asa...ma obliga intr-un fel..sa fac avort ca suntem prea tineri ca nu avem ce sa ii oferim si alte chestii...intr-un final am acceptat...in schimb nu dupa mult timp am avut o mica cearta si m-a lasat singura ...timpul trecea iar eu aveam 3 luni umblam pe la doctori ma rugam de ei ...dar nimeni nu vroia ... intr-un final am hotarat sa merg la ecograf ... era asa mic si dulce ... un ghemotoc de copilas ...iar o asistenta lauda copilasul ca e perfect sanatos ... ca doamne ajuta...o sa am un copil minunat...nestiind ce vreau eu sa fac...prietenul in care am avut incredere si cu care am fost impreuna un an si ceva...m-a lasat singura...deja simteam cum misca propriul meu copilas in mine ... nu avea stare ... l-am iubit mai mult ca orice...iar a venit ziua in care a aflat mama mea ...m-a dus la spital si m-au internat.. dupa 2 zile mi-au dat ceva pastile(acele pastile intrerup sarcina pana la 6 luni) eu aveam 4 luni jumatate .. mi-a dat prima tura de pastile ... nu simtisem nimic..dupa a doua tura am simtit cum misca foarte tare copilasul meu(se chinuia...era in ghearele mortzii) iar dintr-o data nu am mai simtit nimic...a murit copilasul meu ... a treia serie de pastile ...mi-au provocat contractii...erau tot mai puternice...dupa cateva ore mi s-a rupt apa...si am nascut...am nascut copilul omorat de mine...iar in loc sa fie ca la o nastere...sa-mi dea copilasul in brate sa fiu bucuroasa...ei mi l-au luat...era mic inca...era mic de felul lui c-am cat palma...dar era bine...era fetita mea,alexandra...ingerul meu pe care nu il pot uita si nu il voi uita niciodata...dupa ce s-a intamplat am avut vise in care plangea si ma intreba de ce am lasat-o? de ce nu am tinut-o? mi se sfasie sufletul.Tot ce imi doresc acum mi-as da si viata sa o vad cum ar arata...sau sa o am iar in pantece...dak o pastram acum aveam 7 spre 8 luni. NU VA UCIDETI COPILASUL ASA CUM AM FACUT EU! acum mi-as da viata sa o vad doar o secunda! Loredana

Și mărturii ale femeilor care NU au făcut avort :

- Sint bucuroasa ca nu am facut avort
Dragii mei Vreau sa va spun povestea mea pentru a fi un sprijin pentru tinerele dezorientate si disperate,asa cum am fost si eu. Aveam 26 ani,terminasem facultatea si nu aveam un serviciu ,prietenul meu mai avea o luna si termina stagiul militar. Nu aveam nici unul bani,eram impreuna de 3 ani si ne faceam planuri de viitor.Evident, nu era momentul sa avem un copil.Intr-o zi,am aflat ca eram insarcinata.I-am spus de acest lucru si in glasul lui se simtea deznadejdea. Parintii lui au spus mai intai sa pastram copilul, apoi s-au razgandit,pe motiv ca nu avem cu ce sa il crestem.In acelasi timp el nu vorbea despre o casatorie. Parintii mei au facut presiuni sa avortez copilul.Eu eram in cumpana,eram credincioasa,dar ma aflam intr-o situatie in care nu stiam ce sa fac. Ma rugam la Dumnezu sa ma invete ce sa fac.Tot amanam dusul la doctor.Am avut un vis in care un calugar(sau preot) care imi daruia carti religioase,tamaie si eu vroiam sa il refuz. El mi-a spus atat:"Ia-le,o sa ai nevoie!".Intr-un alt vis,am visat o fetita cu o privire atat de blanda si de buna..era copilul meu. Inca plina de indoiala,am fost la doctor sa avortez. Printr-o minune,doctorul mi-a spus ca nu imi face avort deoarece copilul este prea mare (aveam 2 luni si ceva,aproape 3 de sarcina).Teoretic inca eram in termenul obisnuit de avort. Din acel moment, am vazut in asta un semn si m-am hotarat sa nu ucid acest copil, orice ar fi. Eram intr-o situatie disperata,fara bani,prietenul ma parasise(am stat despartiti vreo 3 luni), tatal meu ma ameninta ca ma da afara din casa..Cu credinta in Dumnezeu le-am rabdat pe toate.mergeam la biserica si ma rugam la Maica Domnului. Cand eram insarcinata in 5 luni, eu si prietenul meu ne-am impacat si apoi ne-am casatorit. Avem o fetita superba,pe care o iubeste foarte mult, de mine ce sa mai spun, e cea mai mare bucurie a mea Dumnezeu ne incearca si ne pune la incercare, dar noi nu stim ce are pregatit pentru noi. Ma intreb adesea,cat de goala ar fi fost viata mea daca mi-as fi ucis copilul. Nimeni nu se astepta sa ne impacam si sa imi fie bine pe viitor si totusi Dumnezeu a avut grija, si astazi ii dam slava ca ne-a ocrotit si pe noi ,si pe fetita noastra. Fetelor,oricat de disperata ar fi situatia voastra, nu deznadajduiti,pentru aceste suflete nevinovate Dumnezeu ne poarta de grija si ne scoate din cele mai complicate situatii, care par de nerezolvat pe moment. Dumnezeu sa va ajute!

-"Lumina e importanta!"
Ma numesc A. Cristina si am 21 de ani, sunt casatorita de 1 an si acum 2 luni am ramas insarcinata. Nu imi venea sa cred, pentru ca imi doream din suflet un copil cu toate ca sunt foarte tanara. Intr-o seara a venit sotul meu acasa cu doua teste de sarcina si era foarte sigur ca nu sunt insarcinata. Am facut primul test si dupa 2 minute a iesit pozitiv, nu ne venea sa credem ca sunt insarcinata si am facut si al doilea test si a iesit tot pozitiv. Eu am inceput sa plang de fericire si ii multumeam lui Dumnezeu ca sunt insarcinata. Sotul meu imi zicea sa fac avort ca suntem prea tineri pentru a avea un copil si ca nu avem situatie sa il crestem, am inceput sa plang si vroiam sa mor in momentul ala. Soacra-mea a zis ca trebuie sa fac avort ca avortul nu e o crima. Plangem si ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste tot si sa il lumineze pe sotul meu. Intr-o noapte am visat ca mi-a aparut un copil in fata si mi-a zis: "Mami,Lumina e importanta!", si de atunci am stiut ca e un semn de la Dumnezeu si m-am hotarat ca nu voi face avort orice s-ar intampla. Eu sunt in strainatate si mi-am sunat parinti si le-am zis ca sunt insarcinata, ei m-au sustinut si s-au bucurat cand au aflat ca voi fi mama. Acum sotul meu si-a cerut iertare si am hotarat sa pastram copilu si sa il crestem. In fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat bebele si ca nu m-a lasat sa fac o prostie. Avortul este o crima pentru ca s-a dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Orice fiinta merita sa traiasca. Vis cu multumesc ... As raspunde si eu acestei sectiuni si mai ales Magdei ... si eu trec printr-o situatie foarte dificila. Violul la tine a fost fizic. La mine a fost moral. Adica a facut tot posibilul sa ma lase insarcinata apoi m-a parasit. Toti prietenii lui imi spuneau sa fac avort...chiar si prietenele lui care ma sfatuiau astfel stand cu un copil in brate...am pornit in cautare...nu stiam daca fac bine...am vorbit cu toti prietenii comuni cu el, cu rudele lui, cu prietenii mei care i-am selectat in a le spune, persoane care stiam ca ma vor intelege sau speram...care m-au inteles. Parintii la inceput au fost alaturi cu timpul pareau a fi ingroziti...merg in continuare la preoti si am vorbit cu psihologi. Cand doctorul meu a zis sa fac avort si ca este ceva normal .... nu m-am putut abtine din plans... Ce m-a facut sa scriu a fost visul tau in care puiul tau te intreba de ce? ... eu l-am visat dupa ce mi-au propus toti sa avortez iar eu am spus cu incapatanare NU spunandu-mi : MULTUMESC ...e ciudat dar e adevarat... Sper sa ma ajute Dumnezeu!

III. SOLUȚII ALTERNATIVE LA AVORT :
Una dintre soluții este indemnizația și alocația care prin noua lege adoptată anul acesta, se acordă atât mamelor care lucrează, cât și mamelor eleve și studente, despre care am vorbit la început.
Există și soluții alternative la avort propuse de asociații pentru apărarea vieții, în decursul consilierii pre-avort (înainte de avort). Patru asociații de acest fel sunt în Iași:

1) Asociația de caritate „Primul Pas”, Iași, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901; e-mail: primpas@mail.dntis.ro
adresa web:
www.primulpas.org/

Serviciile asociației sunt oferite de către specialiști în domeniu: asistenți sociali, medici, psihologi. Asociația „Primul Pas” oferă GRATUIT următoarele servicii:

- Teste de sarcină;
- Trimiteri pentru consultații ginecologice și ecografii gratuite;
- Consiliere direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implicațiile și alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgență, atât înainte, cât și după naștere;
- Găzduire;
- Grup de suport pentru mămici;
- Informare despre alte servicii de îngrijire.

2) Fundația Solidaritate și Speranț㠖 Centrul InfoAdolescent, Iași, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0744.798.610 ; 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: infoadolescent@yahoo.com site : www.fundatia.mmb.ro/
Serviciile sunt aceleași ca și la Asociația Primul Pas și sunt tot gratuite.

Iată unele dintre soluțiile alternative la avort oferite de asociațiile pentru viață :
- Ajutor material atât înainte, cât și după naștere;
- Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele și adolescentele însărcinate. Ele pot ramâne în aceste centre maternale cu masa și cazarea gratuite, până la un anumit timp după naștere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-și putea crește mai ușor copilul;
- Asistență maternală a copilului (încredințarea lui pentru un timp unei familii care vrea să ia un copil în îngrijire). Aceasta înseamnă că mama reală are dreptul legal să-și ia copilul înapoi oricând dorește acest lucru (când se simte în stare să-l crească);
- Încredințarea copilului spre adopție unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor să și adopte. Decât să-l ucidă prin avort, este clar că e preferabil ca mama să-l nască pe copil și să-l așeze în brațele unor părinți adoptivi, care îl vor îngriji cu dragoste. Adopțiile, după cum se știe, se fac pe cale legală. Mama poate să-și viziteze copilul oricând, dacă dorește. În fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceată alegere. Iată ce spunea o femeie: „Datorită faptului că nu am putut să-i ofer minimul necesar, cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată a fost să-i găsesc fiicei mele o familie adoptivă care să o iubească și să o crească. În prezent își iubește familia adoptivă și mă iubește și pe mine. Fără să renunț la ea, i-am oferit mult mai mult.”
- Și alte soluții.

3) Centrul de formare și consiliere « Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil » - Iași 0751.214.017 ; 0232.215.157 www.sfintiiarhangheli.ro

4) SITE-ul ASCOR – Iași : www.dreptul-la-viata.ro
tel. 0741.750.624, 0765.449.730 id messenger și e-mail: dreptul_la_viata2008@yahoo.com

Alte asociații pentru viață în alte orașe precum și site-uri foarte interesante pentru viață :

5) Părintele Tănase Nicolae, a înființat Asociația Pro Vita Pentru Născuți și Nenăscuți și a construit mai multe așezăminte unde primește copii spre creștere, în satele Valea Plopului și Valea Screzii, comuna Posești, județul Prahova. Adresa : Preot Tănase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, Vălenii de Munte, județul Prahova, România sau : Parohia Valea Plopului, Comuna Posești, Județul Prahova, cod cod. 107440, România Telefoane : 0244 / 280.600 0244 / 421.208 0746 / 014.605 Fax : 0244 280.695 e-mail: provitann@gmail.com asociatiaprovita@hotmail.com Site-ul Asociației: provitann.org/?page_id=20

Toate serviciile Asociației sunt gratuite. Părintele Tănase primește, de asemenea, și copii ai străzii. În creșterea copiilor este ajutat și de oamenii din sat. Multe femei care au renunțat la avort și au născut copiii, i-au încredințat părintelui Tănase Nicolae pentru un timp sau definitiv. Iată un link cu prezentarea Asociației și fotografii de acolo : www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_cres...

6) Asociația Pro Vita Pentru Născuți și Nenăscuți are filială și în București, precum și în alte orașe din țară. Site-ul Asociației Pro Vita pentru născuți și nenăscuți – Filiala București (de aici puteți primi și CD-uri gratuite cu filme și alte materiale pentru viață) www.provitabucuresti.ro/
tel.: 0728.673.673 fax: 031/815.27.80 e-mail: provitabucuresti@yahoo.com

7) SITE-UL www.avort.ro/consiliere.php
CONȚINE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGĂTIRE (MAICA SOFRONIA ȘI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ȘI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ȘI CONSILIERE "SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL ", PRECUM ȘI ARTICOLE, DOCUMENTARE, MĂRTURII ȘI SFATURI : www.avort.ro/

8) SITE CARE CONȚINE MĂRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR www.avort.ro/marturii.php

9) SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT. CONȚINE FILME DOCUMENTARE, MĂRTURII ȘI SFATURI: www.adevaruldespreavort.ro/

10) SITE-UL www.vreausaaflu.ro/
CONȚINE ÎNREGISTRĂRI VIDEO ȘI DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIAȚĂ www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11

11) Site-ul Asociației Darul Vieții www.darulvietii.cnet.ro/

12) Alte înregistrări video și audio foarte interesante pentru viață. Cele mai multe dintre ele sunt în limba română: www.provita.org.ro/

13) Site-ul Asociației Pro Vita Media www.provita.ro/

14) Site-ul Asociației Pro Vita Craiova www.provitacraiova.ro/

15) Site-ul Asociației Pro Vita Galați www.provitagalati.ro/

16) Site-ul avort.info cu multe informații pentru viață : www.avort.info/

17) Site-ul Asociației FAMILIA ȘI VIAȚA, centru de consiliere pentru familie www.familiasiviata.ro/

18) Accesând linkul următor, găsiți o colecție foarte interesantă de înregistrări video și documentare pentru viață: www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm

19) Accesând următorul link, puteți citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioetică: www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi

20) Puteți citi direct pe internet cartea intititulat㠄Manual de bioetică”, în care se vorbește foarte pe larg despre avort, dacă accesați următorul link: www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual

21) Site-ul Asociației Ortodoxe Frăția Franco-Română despre Pro-Vita aoffr.free.fr/html/provita_ro.html

22) Un site foarte interesant al Mișcării Pentru Viață, poate fi accesat pe linkul următor: pentru-viata.org/

23) Un alt site pentru viață : www.avort.net/

24) Informații foarte interesante pentru viață, difuzate de Altermedia ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/ 25) Un site deosebit de interesant care conține multe cărți (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre căsătorie, apărarea vieții, familie, adolescență, sănătate, recenzii de filme, jocuri, precum și legături cu alte site-uri www.profamilia.ro/

26) Există organizații pentru apărarea vieții umane și la nivel internațional, cum ar fi organizația Human Life International, cu site-ul următor: www.hli.org/

27) Un site despre Sfânta Gianna Beretta Molla, o martiră a apărării vieții umane www.hli.org/gianna_molla/

28) Despre Marșul vieții, manifestare publică împotriva avortului provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-l...

Pe un afiș erau fotografiați copii tăiați în bucăți în urma avortului, iar lângă ei era reprezentat un copil în uterul unei femei care se pregătea pentru avort. Lângă acel copil din uter scria simbolic, ca și cum ar spune el: „Vă rog, vă implor, nu-mi faceți aceasta! Sunt alte soluții!”

IV. CONSECINȚE FIZICE ȘI EMOȚIONALE ALE AVORTULUI :

Pe lângă faptul că este uciderea unui copil fără apărare, avortul are și numeroase consecințe asupra sănătății și uneori asupra vieții femeii, chiar dacă este făcut de medic, cu aparatură medicală, oricât ar fi aceasta de sterilă. După un avort, cele mai multe femei se confruntă cu una sau mai multe dintre următoarele consecințe (unele dintre aceste consecințe sunt imediate, iar altele pot apărea și după câțiva ani):

1) Consecințe fizice

- Hemoragii - complicații hemoragice - de multe ori atât de greu de stăpânit, încât necesită extirparea chirurgicală a uterului și permanentizarea unei infirmități serioase pentru femeie;

- Infecții ale aparatului genital feminin, cu reducerea până la dispariție a capacității de procreare;

- Infecții pelviene acute și cronice;

- Perforații uterine însoțite uneori și de lezarea organelor din vecinătate: vezică, rect, intestin subțire, peritoneu . De cele mai multe ori, consecințele sunt catastrofale, chiar dacă nu sunt constatate de la început. Perforațiile mici, neobservate, evoluează lent și pot produce infecții grave, cangrenă uterină;

- Sterilitate;

- Complicații particulare legate de diverse manevre;

- Accidente neurologice datorate diverselor embolii ;

- Tetanus post-avort (încă prezent, în ciuda profilaxiei);

- Dureri abdominale acute și prelungite (mai ales după dispariția anesteziei), amețeli, dureri de cap;

- Răni cervicale (tăierea sau ruperea colului uterin de către instrumentele folosite pentru avort);

- Răni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine;

- Inflamarea trompelor uterine;

- Infecții datorate rămânerii în uter a unor resturi ale fătului sau ale placentei;

- Sinechii uterine ;

- Conflicte serologice Rh ;

- Infectarea cu virus hepatic datorită transfuziei din cauza hemoragiei după avort;
- Cancer la sân. O legătură între cancerul de sân și avort a fost precizată de medici încă din anul 1957. Pornindu-se de la faptul că hormonii produși în timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia că avortul induce o schimbare hormonală bruscă. Efectul acestei violențe afecteză celulele sânului, schimbare care, până la urmă, provoacă apariția cancerului. Un studiu publicat în 1994 în „Jurnalul Institutului Național de Cercetare a Cancerului” constata: „Riscul cancerului de sân pentru femeile care au făcut un avort este cu 50% mai mare decât în cazul altor femei”.

- Creșterea incidenței hipertensiunii. Un studiu efectuat în California (S.U.A.) a arătat c㠄în comparație cu femeile care au născut, femeile care au avut un avort au un risc mai mare, din punct de vedere statistic, de deces cerebro – vascular. Aceasta este o dovadă că avortul provocat crește incidența de hipertensiune la femei.” („A Record Linkage Study of 173, 279 Low Income American Women”, în „Clinical Medicine & Health Research”, 25 aprilie 2001).

- Creșterea frecvenței avorturilor spontane;

- Creșterea frecvenței sarcinilor extrauterine ;

- Nașteri premature, nașteri de copii morți;
- Dereglări menstruale;

- Atac de cord și convulsii datorită reacției alergice față de anestezie;

- Embolismul lichidului amniotic : este o boală catastrofală și înseamnă o infectare a sângelui femeii cu lichid amniotic din conținutul placentei sau cu fragmente din țesuturile fătului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale.

- Febră ridicată, blocaj renal , convulsii, șoc septic , comă;

- Moarte.
Nimeni nu va ști exact numărul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul tăcerii este „reputația”, atât a medicului, cât și a familiei în care are loc decesul. În general, drept cauză a decesului nu se trece cea reală, adică avortul, ci complicațiile care rezultă din avort, de exemplu hemoragie, hepatită, etc. Se consideră că numărul real al deceselor provenite din avort este cel puțin de zece ori mai mare decât cel indicat oficial de statistici. În publicația „The Scotsman”, la 9 martie 1970, s-au scris următoarele cuvinte: „Putem să considerăm că avortul legal este cauza principală a morții femeilor tinere” (și nu numai a celor tinere – n. n.) Există o corespondență aproape matematică între rata avorturilor și rata mortalității materne. România a fost mai mulți ani pe primul loc în Europa la rata avorturilor (și în primii ani de după 1989 chiar pe primul loc în lume) și a ajuns pe locul doi în Europa la rata mortalității materne. Se poate muri și de la primul avort, chiar dacă e făcut de medic cu aparate oricât de sterile.

De asemenea, vaccinurile avortive și pilula avortivă RU486, prezintă consecințe fizice foarte grave. Două exemple:
- Injecția intrauterină a diverselor lichide în scop avortiv (încă extrem de frecventă) are risc foarte mare de apariție a așa-numitului avort toxico-septic cu evoluție rapidă și violentă și cu sfârșit în general mortal;

- Ingestia diverselor substanțe avortive afectează în special ficatul și rinichii, iar doza avortivă este foarte apropiată de cea mortală.

În ceea ce privește sterilitatea femeilor în urma avortului, un material apărut în 20 noiembrie 1997 în „Evenimentul Zilei” începea cu titlul „Alarmă de gradul zero”, arătând că fertilitatea româncelor cunoaște o scădere evidentă. Avortul determină consecințe grave, iar statisticile evidențiază c㠄morbiditatea cauzată de complicațiile avortului a devenit semnificativ㔠(Dr. Bartoș Daniela, „Sănătatea femeii și a copilului și protecția familiei în viziunea Ministerului Sănătății și Familiei din România” în Congresul Internațional „Familia și viața la începutul unui nou mileniu creștin”, București, 2002).

2) Consecințe emoționale (sindromul post – avort care poate apărea imediat sau la câțiva ani după avort și care constă în emoții negative)

- Sentimente de vinovăție, mânie, teamă;

- Tristețe, mâhnire, depresie;

- Plâns frecvent;

- Tulburări ale somnului (insomnii, coșmaruri) ;

- Teama de sarcini viitoare;

- Pierderea respectului de sine;

- Dificultăți de relaționare cu ceilalți;

- Comportament agresiv față de sine însăși, față de tatăl copilului și față de cei implicați în avort;

- Incapacitatea / diminuarea implicării în activitatea sexuală;

- Abuz de alcool, consum de droguri;

-Gândul de suicid. Precizez că cine se sinucide ajunge în suferința veșnică a iadului, pentru că moare cu acest păcat al sinuciderii pe suflet. Diavolul, în viclenia lui, după ce îi introduce femeii gândul avortului, dacă ea face avort încearcă să o împingă la descurajare și sinucidere, pentru a ajunge în suferința veșnică a iadului.

Avortul nu înlătură neliniștea, angoasa femeii în dificultate, ci i-o sporește și i-o prelungește. Sunt două forme de angoasă: una pe termen scurt care durează până la avort, alta pe termen lung, care începe la avort sau după avort. Toate greutățile și durerile maternității se uită, dar angoasa provocată de avort durează la multe femei chiar și toată viața. Dacă și tatăl a fost de acord cu avortul, pot apărea și la el consecințe emoționale, precum și la alte persoane. Cei care au participat la avort, cum ar fi unii medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au îndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afectați de consecințe emoționale. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicină legală la Facultatea de Medicină și directorul Institutului Medico-Legal din București, în „Tratat complet de medicină legal㔠arată la rândul său urmările dezastruoase ale avortului.

V. ANEXĂ :
ADRESE, TELEFOANE ȘI SITE-URI ALE ASOCIAȚIILOR PENTRU APĂRAREA VIEȚII DIN ROMÂNIA (site-urile unora dintre ele le-am amintit deja în cadrul textului)

I. Asociații din Iași pentru apărarea veții

1. Asociația de caritate PRIMUL PAS, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, parter, ap.2, Iași, cod 700401; telefon 0232 / 277.901; ; persoană de contact: Geanina Ungurianu și Ramona Zapali, responsabile
e-mail: primpas@mail.dntis.ro
adresa web: www.primulpas.org/

2. Centrul Medical Providența (M.M.B), Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 14, Tel. 0232 / 215940

3. Asociația Creștin-Umanitară SLUJIREA VIEȚII, str. Brateș nr. 6, bl. 513, sc. B, ap. 3, Tel. 0232 / 456793

4. Fundația HOLT România – Filiala Iași, str. Bistrița nr. 7, bl. B 13, ap. 3, Tel. 0232 / 278143

5. Direcția Generală de Asistență Socială Socială și Protecția Copilului, str. Vasile Lupu nr. 57A, Tel. 0232 / 477731

6. Fundația Iosif, Calea Chișinăului, nr. 21, Tel. 0232 / 230469 și 0232 / 223053

7. Fundația STAR OF HOPE România – Iași, str. Arcu nr. 24, bl. Y 15, tr. 1, et. 1, ap. 4, Tel. 0232 / 216253 și 0232 / 215261

8. Asociația FAMILIA NOSTRA – Centrul de Primire Copiii Străzii – „Sf. Andrei”, Tel. 0232 / 270344

9. Fundația Serviciilor Sociale BETHANY – Iași, str. Smârdan nr. 76 C, Tel. 0232 / 229554 și 0232 / 279856

10. Organizația SALVAȚI COPIII – Iași, str. Canta nr. 3 (Creșa nr. 25), Tel. 0232 / 219986

11. Organizația WORLD VISION România – Iași, str. Armeană nr. 7, Tel. 0232 / 233906 și 0232 / 254637

12. Asociația ALTERNATIVE SOCIALE Iași, str. Cuza Vodă nr. 8, Tel. 0232 / 218232 și 0232 / 219382

13. Fundația CENTRUL DE MEDIERE ȘI SECURITATE COMUNITARĂ (CMSC), str. Moara de Foc nr. 35, et. 7-8, Tel. 0232 / 252920 și 0232 / 252926

II. Asociații din alte orașe pentru apărarea vieții

1. Asociația PRO-VITA, București, Tel. 021 / 223.58.55
e-mail: cpvb@fx.ro
persoană de contact: Lavinia Calotă, psiholog

2. Asociația PROVITA MEDIA, București, Calea Moșilor, nr. 245-249, bl. 49, sc. A, et.5, ap.15, Sector 2, Tel. 021 / 210.33.56; persoană de contact: Larisa Ciochină, președinte;
e-mail: larisac@pcnet.ro
adresa web: www.provita.ro/

3. Centrul pentru viață și familie BUNAVESTIRE, București, Aleea Râmnicu Sărat nr. 3-5, Sector 3, 74542, Tel. 021 / 321.05.27 ; persoană de contact : Marina Fara, director

4. Asociația Medicilor Catolici din România, str. General Berthelot nr. 19, Sector 1, București; dr. Rozalia Dănila, președinte

5. Asociația filantropică medical-creștină CHRISTIANA, București, Șos. Pantelimon nr.27, Sector 2, Tel. 021 / 252.05.17 6. Asociația CARITAS, București, str. Gheorghe Misail nr. 83, Sector 1, București, Tel. 021 / 224.30.36
e-mail: christiana@christiana.sorostm.ro
persoană de contact: pr. Alexandru Cobzaru, director general

7.Asociația PROVITA, Vălenii de Munte,
e-mail: asociatiaprovita@hotmail.com
persoană de contact : Pr. Mihai Tănase, consilier

8. Asociația CHRISTIANA, Timișoara, str. Gh. Șincai nr. 9, Tel. 0256 / 217.096; persoană de contact: pr. Vasile Secheres

9. Asociația filantropică creștin-ortodoxă SFÂNTUL VASILE CEL MARE, str. Domnească nr. 104, Galați, Tel. 0236 / 410.197; persoană decontact: pr. Gelu Aron

10. Asociația filantropică medical-creștină CHRISTIANA, Cluj-Napoca, Tel. 0264 / 421038;
e-mail: policlinica@xnet.ro
persoană de contact: dr. Cristea Todea-Gross, coordonator de proiect

11. Asociația filantropică medical-creștină CHRISTIANA – filiala Cluj, Piața Avram Iancu nr. 18, Tel. 0264 / 431.004; persoană de contact: Carmen Bârsan

12. Asociația Medicilor Creștini Timișoara
e-mail: m.radu@xnet.ro
persoană de contact: Dr. Ileana Radu, vicepreședinte

13. Asociația PAȘI SPRE VIAȚĂ, Târgu Jiu, Tel. 0253 / 223.495, e-mail: hudulin@xnet.ro
persoană de contact: Sandală Hudulin, consilier

14. Asociația PROVITA Brașov, Tel. 0268 / 251.173
e-mail: provitabv@xnet.ro
persoană de contact: Mariana Tache, asistent social

15. Asociația PRO-VITA Sibiu
e-mail: sebastian.moldovan@ulsibiu.ro
persoană de contact: Sebastian Moldovan

16. Asociația RIVER OF LIFE, Cornești, Tel. 0740.790.995
e-mail: marygroze@hotmail.com
persoană de contact: Ileana Olaru, președinte

17. Fundația AGAPE pentru Ocrotirea Vieții, Cluj-Napoca, Str. Moților, nr. 16, ap. 4, Tel./fax: 0254 / 430.382
e-mail: agape@mail.dntcj.ro
persoană de contact: dr. Agnes Konya

18. Fundația Clinica PRO-VITA, Cluj-Napoca, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 93, bl. L3, ap. 14, Tel. 0264 / 196.049
e-mail: provitacj@rdslink.ro
davidille@zapp.mobile.ro
persoane de contact: Carmen Nistor, coordonator; dr. David Ille

19. Fundația CONFIDENT, Cluj – Napoca
e-mail: confident@mail.dntcj.ro
persoană de contact: Daniel Popa

20. Fundația ESTERA, Timișoara, Tel / Fax 0256 / 192.862
e-mail: estcons@mail.dnttm.ro
persoană de contact: Rodica Paul-Falina, președinte

21. Fundația GUADALUPE Timișoara
email: chisaraug@yahoo.com
persoană de contact: Gerda Cișărău, președinte

22. Fundația IOCHEBED Oradea, Tel. 0259 / 20129
e-mail: iochebed@rdslink.ro
persoană de contact: Damaris Ungurean, psiholog

24. Fundația IOCHEBED Suceava, Tel. 0230 / 523.380
e-mail: iochebed@e-suceava.com
persoană de contact: Mihaela Pintilei, coordonator

25. Fundația IOCHEBED Alba Iulia, Tel. 0258 / 832.483
e-mail: iocebed@apulum.ro
persoană de contact: Dana Ujvari

26. Asociația PRO-VITA MEDICA Timișoara, Tel. 0723 / 440.393
e-mail: provita@mail.dnttm.ro
persoană de contact: Daniela Giuglea, coordonator

III. Asociații pentru apărarea vieții din strinătate
Sunt foarte multe, dar amintesc aici doar HUMAN LIFE INTERNATIONAL, cu site-ul www.hli.org/


Amintesc cele două bloguri foarte interesante pe care le-am recomandat în cadrul textului :

www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conține : Argumente științifice și religioase că omul este om din momentul concepției. Noua lege prin care se acordă indemnizație și pentru mamele eleve și studente. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Filme documentare. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare.

Vă rog intrați și pe blogul următor:
www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog găsești: Înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; filme documentare ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio); cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care ofera servicii caritabile.

Vă rog intrați pe bloguri și trimiteți-le mai departe, ca să folosească și altora.
Raporteaza abuz de limbaj
kudika085008 Avatarul lui kudika085008

21 mesaje
Membru din: 19/11/2009

vieru_cezar_iasi mai lasa-ne cu povestile tale luate de pe net...

tu crezi k noi femeile vrem sa omoram niste creaturi fara vina? dar ce sa facem dak din greseala s-a produs sarcina fara sa dorim acest lucru.Sa ne distrugem viata de tinere ca sa crestem un copil? In zilele de astazi mai intai faci o cariera, iti construiesti un drum in viata ca sa ai toate conditiile necesare pt.atunci cand decizi k e timpul sa ai o familie cu copii.

healthy006322 -Si eu am facut un chiuretaj akm 1 an de zile, din pacate nu m-am documentat f mult pe tema cu medicatia si am fugit repede la o clinica particulara. M-am gandit la acel copil, pt k iubesc copii si in viitor vreau sa am, sper sa ma ajute dumnezeu, dar atunci nu a fost momentul potrivit sa-l aduc pe lume. Sa nu te iei dupa gurile rele k o sa-ti ramane pe constiinta daca faci avort si mai ales dak exista posibilitatea asta cu medicatia atunci consulta un doctor si mergi mai departe in viata pt k in zilele de azi nimeni nu te mai judeca pt asta.E normal si toata lumea face asta.
Ai grija de tine si in viitor sper sa nu mai repeti greseala.
Raporteaza abuz de limbaj
Afrodita_1 Avatarul lui Afrodita_1

5 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: bucuresti

Nu este adevarat. Nu toata lumea face asta! Daca tu ai facut asta, pastreaza pentru tine si mai bine ti-ai spala pacatele sfatuind pe cineva sa nu faca asta. Este cel mai mare pacat pe care o fata l-ar putea face. Fetelor, ganditi-va foarte bine daca asta va doriti de la viata. De ce nu va ganditi ca poate asta e drumul pe care trebuie sa-l urmati si Dumnezeu a vrut asta pentru ca a stiut ca asa va va fi cel mai bine? As vrea sa va vad scriind aici peste luni si spunand ca v-ati razgandit si aveti copilasi frumosi, sanatosi.
Raporteaza abuz de limbaj
my-gadget.ro
vieru_cezar_iasi Avatarul lui vieru_cezar_iasi

193 mesaje
Membru din: 6/02/2009

De la: healthy004026, la data 2009-12-08 14:49:55vieru_cezar_iasi mai lasa-ne cu povestile tale luate de pe net...

tu crezi k noi femeile vrem sa omoram niste creaturi fara vina? dar ce sa facem dak din greseala s-a produs sarcina fara sa dorim acest lucru.Sa ne distrugem viata de tinere ca sa crestem un copil? In zilele de astazi mai intai faci o cariera, iti construiesti un drum in viata ca sa ai toate conditiile necesare pt.atunci cand decizi k e timpul sa ai o familie cu copii.

healthy006322 -Si eu am facut un chiuretaj akm 1 an de zile, din pacate nu m-am documentat f mult pe tema cu medicatia si am fugit repede la o clinica particulara. M-am gandit la acel copil, pt k iubesc copii si in viitor vreau sa am, sper sa ma ajute dumnezeu, dar atunci nu a fost momentul potrivit sa-l aduc pe lume. Sa nu te iei dupa gurile rele k o sa-ti ramane pe constiinta daca faci avort si mai ales dak exista posibilitatea asta cu medicatia atunci consulta un doctor si mergi mai departe in viata pt k in zilele de azi nimeni nu te mai judeca pt asta.E normal si toata lumea face asta.
Ai grija de tine si in viitor sper sa nu mai repeti greseala.


Pentru healthy004026

CITIND COMENTARIUL TĂU NU MI-A VENIT SĂ CRED OCHILOR CĂ CINEVA POATE SĂ SCRIE AȘA CEVA!!! CUM POȚI SĂ SPUI CĂ E NORMAL AVORTUL ȘI CĂ TOATĂ LUMEA FACE ASTA????? CUM POȚI SĂ SPUI CĂ E NORMAL SĂ-ȚI UCIZI COPILUL ?????? CHIAR ÎN ACEST HAL DE DECĂDERE A CONȘTIINȚEI AI AJUNS????? CUM POȚI SĂ ADUCI CARIERA CA O MOTIVAȚIE JUSTIFICATOARE A UCIDERII COPILULUI ????? NICI MĂCAR MOTIVELE GRAVE NU JUSTIFICĂ AVORTUL, CU ATÂT MAI PUȚIN CARIERA !!! COPIII SUNT UN DAR DE LA DUMNEZEU, O BINECUVÂNTARE, NICIDECUM NU DISTRUG VIAȚA !!! E ORIBIL ȘI CUTREMURĂTOR CĂ, DUPĂ CE CĂ AI FĂCUT AVORT, ACUM ÎNDEMNI ȘI PE ALTELE LA ACEASTĂ CRIMĂ !!! DACĂ TU NU TE-AI DOCUMENTAT ȘI « AI FUGIT REPEDE LA O CLINICĂ » PENTRU A FACE AVORT, TE LAȘI CĂLĂUZITĂ DE INVIDIE PE CELE CARE SE DOCUMENTEAZĂ ȘI AFLĂ DE SOLUȚII ALTERNATIVE????? LASĂ-TE CĂLĂUZITĂ DE CĂINȚĂ ȘI ÎNDEMNĂ-LE SĂ NU FACĂ PĂCATUL PE CARE L-AI FĂCUT TU! FEMEILE CARE AU FĂCUT AVORT, DACĂ AU O URMĂ DE CONȘTIINȚĂ ȘI REGRETĂ, LE ÎNDEAMNĂ PE ALTELE SĂ NU FACĂ ACELAȘI PĂCAT, NU SĂ FACĂ!!! ȘI ÎN MĂRTURIILE PE CARE LE-AM REDAT ȘI LE REDAU DIN NOU ÎN ACEASTĂ POSTARE, FEMEILE CARE AU FĂCUT AVORT LE ÎNDEAMNĂ PE ALTELE SĂ NU FACĂ ACEST PĂCAT MARE! LASĂ MĂCAR ALTE FEMEI SĂ SE DOCUMENTEZE ȘI SĂ SE INFORMEZE CE ÎNSEAMNĂ AVORTUL ȘI CE SOLUȚII ALTERNATIVE AU, NU SĂ-ȘI UCIDĂ COPILUL ! SUNT ASOCIAȚII PENTRU VIAȚĂ CARE SPRIJINĂ FEMEILE ÎNSĂRCINATE PENTRU A NU FACE AVORT, OFERINDU-LE AJUTOR MATERIAL, PRECUM ȘI MULTE ALTE SOLUȚII ALTERNATIVE ! DE ASEMENEA, ANUL ACESTA A FOST ADOPTATĂ O NOUĂ LEGE, PRIN CARE SE ACORDĂ INDEMNIZAȚII ȘI MAMELOR ELEVE ȘI STUDENTE, LEGE DESPRE CARE AM DAT DETALII ÎN ULTIMA MEA POSTARE DE MAI SUS, PRECUM ȘI PE BLOGURILE PE CARE LE-AM RECOMANDAT.

VIAȚA UMANĂ ESTE DATĂ DE DUMNEZEU ȘI ESTE SACRĂ ȘI INVIOLABILĂ ! NU AVEM DREPTUL SĂ NE ATINGEM DE VIAȚĂ ! SUFLETUL COPILULUI ESTE CREAT ȘI DAT DE DUMNEZEU ÎN MOMENTUL CONCEPȚIEI, DECI NICI UN COPIL NU SE CONCEPE DIN ÎNTÂMPLARE, CI DIN VOINȚA LUI DUMNEZEU ! PĂRINȚII SUNT DOAR COLABORTATORI AI LUI DUMNEZEU ÎN TRANSMITEREA VIEȚII, NU STĂPÂNI AI VIEȚII ! DUMNEZEU SPUNE CLAR ÎNTR-O PORUNCĂ : SĂ NU UCIZI ! NUMAI DUMNEZEU ESTE STĂPÂNUL VIEȚII ! DUMNEZEU VREA SĂ SE NASCĂ ORICE COPIL CARE S-A CONCEPUT. VIAȚA VINE DE LA DUMNEZEU ȘI TREBUIE PRIMITĂ CA UN DAR AL SĂU. NU EXISTĂ DREPTUL LA MOARTE, EXISTĂ NUMAI DREPTUL LA VIAȚĂ !

NUMAI O MICĂ PARTE DIN CEEA CE AM SCRIS ESTE PRELUAT DE PE NET, ÎN REST SUNT ARGUMENTE ȘI DOVEZI BIOLOGICE ȘI RELIGIOASE CONFORME CU REZULTATELE CERCETĂRILOR ȘTIINȚIFICE. MI-AM DAT LICENȚA ÎN BIOETICĂ ȘI ACUM FAC DOCTORATUL. COLABOREZ ȘI CU ASOCIAȚII PENTRU VIAȚĂ. NU SPUN ACEASTA CA LAUDĂ, CI PENTRU CA SĂ-ȚI DAI SEAMA CĂ SUNT FOARTE BINE PREGĂTIT ÎN DOMENIU ȘI NU SCRIU DIN BURTĂ SAU DIN AUZITE!

După cum am arătat și pe blogurile recomandate la început, este dovedit cu certitudine, cu argumente clare, biologice și religioase, că omul este om din momentul concepției, atât trupește, cât și sufletește ! Trupește, chiar de la concepție, adică de la fecundație, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman și propriu, diferit de codul genetic al mamei și de cel al tatălui, deci chiar de la concepție este ființă umană unică. Toate trăsăturile trupului omenesc sunt programate în codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltării umane și conține: sexul copilului, culoarea părului și a ochilor, înălțimea, nuanța tenului, forma feței, forma nasului, chiar și firele de păr. Dezvoltarea ulterioară a corpului său nu este decât o derulare a acestui program care există deja de la început, din momentul concepției. Iar sufletește, așa cum am arătat, Dumnezeu creează sufletul copilului tot în acel moment al concepției.

CITEȘTE MAI JOS MĂRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR CARE AU AVORTAT ȘI CUTREMURĂ-TE !!!
DE ASEMENEA SUNT ȘI MĂRTURII ALE FEMEILOR CARE NU AU FĂCUT AVORT :

Despre consecințele emoționale ale avortului, două femei mărturisesc următoarele (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):
„Toți cei care m-au sfătuit să fac avortul în urmă cu doi ani – doctorul, consilierul, părinții, prietenii, prietenele și soțul meu – m-au asigurat că așa e cel mai bine pentru mine și pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperată! Nu mai pot să dorm noaptea, nu mai pot să râd. Nimeni nu mă înțelege! Vă rog, spuneți tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul și sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)

„Mi-am avortat copilul. Astăzi nu aș mai lua o asemenea hotărâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trăiesc cu o frică în mine de care nu mai pot scăpa. Am coșmaruri în care îmi apare o fetiță care fuge spre mine cu brațele întinse și întreabă mereu: «De ce mămico? De ce?» Apoi mă trezesc udă de transpirație. Acest vis și privirea fetiței mă urmăresc continuu de când am avut acea intervenție._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor și tinerelor fete care se află în aceeași situație. Gândiți-vă foarte bine ce faceți, pentru că vă vor chinui visele și vă vor urmări privirile copiilor avortați. Veți simți o singurătate copleșitoare, durere și jale, când veți vedea o mamă cu copilul ei. Voi veți suporta consecințele acestei intervenții, nu partenerul vostru. El nu vă poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiți-vă bine înainte de a alege avortul și nu permiteți nimănui să vă constrângă, pentru că viața voastră va fi distrusă. Există numeroase organizații care vă pot ajuta. Nu faceți aceeași greșeală ca și mine!” (Judith)

IATĂ ȘI CÂTEVA MĂRTURII ALE UNOR FEMEI DIN ROMÂNIA, PRELUATE DE PE SITE-UL
www.avort.ro/marturii.php

- Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort
Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort... Sunt inca la liceu si printr-o coincidenta am ramas insarcinata.Prietenul meu a fost langa mine si m-a sustinut. Am hotarat ca e mai bine sa fac avort, mama nu putea sa afle, mai am scoala de terminat, nu as avea cu ce sa cresc un copil... Am gasit un dr renumit care sa imi faca avortul. Saptamana trecuta m-am programat si alaltaieri a avut loc crima... Inainte de avort dr-ul mi-a facut ecografie. Eram in 7 saptamani, totusi la ecograf s-a cazut un corp de bebelus ghemuit. dr a spus: ce copil frumos! apoi ne-au dus undeva in subsol... mai era o femeie care a facut avort. Ne-am imbracat in camasi de noapte si stateam pe pat. E a a intrat prima si a iesit dupa nici 20 minute. Mi-a spus zambind, sub efectul sedativului: nu-ti fie frica, nu simti nimic, nu doare! Asistenta m-a condus in camera de macelarit. Era un miros puternic de dezinfectant. M-am intins pe masa... am primit anestezie generala si pe cand a intrat doctorul, am adormit. In timpul avortului l-am visat pe copilasul meu. Avea gene lungi cum are tatal lui.Eram intr-un camp. M-a intrebat: De ce faci asta? I-am spus: Eu nu vreau sa fac asta, iar el m-a intrebat: Atunci totusi, de ce faci asta? Nu stiu cum am ajuns in cealalta camera in pat... nu tin minte nimic... stiu doar ca m-am trezit si mi-am dat seama ca am dormit vreo 20 minute. Am iesit afara cu ultimele puteri... totul se invartea in jurul meu.. afara era prietenul meu cu inca un amic. Am realizat ce am facut... primul meu gand a fost ca sunt o criminala... I-am cerut batiste si am inceput sa plang. A aparut imediat asistenta si a spus ca atata timp cat sunt acolo sa nu plang ca fac imagine proasta clinicii.. M-am dus iar la ecograf, iar monitorul a aratat ca uterul meu este gol... pacat ca nu exista si un monitor, care ar fi aratat ca si sufletul meu e gol... M-am dus acasa si am dormit vreo ore, iar cand m-am trezit eram uda, am transpirat... Azi-noapte l-am visat din nou in acelasi cadru.S-a uitat la mine si a spus: Vezi, acum sunt mort. M-au omorat. I-am spus sa ma ia cu el, dar a spus ca nu poate sa faca asta, nu i se da voie... si ca nu pot pleca, voi avea parte de o intamplare in curand... mai multe nu a putut sa imi spuna... Fetelor, doamnelor, va spun, nu faceti avort! Poate credeti ca in viitor un alt copil va umple golul lasat de acesta, dar va spun... fiecare copil e unic in felul lui si nici unul nu poate fi inlocuit de nimeni si nimic... Ilona In sufletul meu e un mare gol ... am doar 17 ani...si akum 2 luni jumatate am ramas insarcinata...prietenul meu nu era pregatit pt asa ceva...si poate k nici eu...insa...am iubit copilul meu...inca din prima clipa knd am aflat ca sunt insarcinata...am fost la un ecograf...unde am auzit bataile inimii lui...atat de rapide...inima mea batea langa a lui...si akum in mintea mea nu aud decat inimioara lui...care ma implora pt o sansa la viata...nimeni nu m-a intrebat ce vreau...ci altii au luat decizia in locul meu...si acum ma urasc...ma urasc pt ca nu am avut curajul ma ma opun tuturor,sa ma lupt cu toti...pt sufletzelul pe care il purtam...mi-as da si viata acum...la o saptamana dupa crima...sa-l pot vedea...sa-l pot strange candva in brate...insa nu mi-a mai ramas decat ecografia facuta inainte de avort...la care ma uit si plang...si plang...caci in sufletul meu e un mare gol...caci o data cu el...a plecat si o bucata din sufletul meu... Adriana

- Marturie dupa un avort ...
Era luna februarie cand am aflat ca sunt insarcinata...eram inca la liceu ultimul an... i`am dat vestea prietenului mei speram ca-mi va spune sa il pastram .. dar din pacate nu a spus asa...ma obliga intr-un fel..sa fac avort ca suntem prea tineri ca nu avem ce sa ii oferim si alte chestii...intr-un final am acceptat...in schimb nu dupa mult timp am avut o mica cearta si m-a lasat singura ...timpul trecea iar eu aveam 3 luni umblam pe la doctori ma rugam de ei ...dar nimeni nu vroia ... intr-un final am hotarat sa merg la ecograf ... era asa mic si dulce ... un ghemotoc de copilas ...iar o asistenta lauda copilasul ca e perfect sanatos ... ca doamne ajuta...o sa am un copil minunat...nestiind ce vreau eu sa fac...prietenul in care am avut incredere si cu care am fost impreuna un an si ceva...m-a lasat singura...deja simteam cum misca propriul meu copilas in mine ... nu avea stare ... l-am iubit mai mult ca orice...iar a venit ziua in care a aflat mama mea ...m-a dus la spital si m-au internat.. dupa 2 zile mi-au dat ceva pastile(acele pastile intrerup sarcina pana la 6 luni) eu aveam 4 luni jumatate .. mi-a dat prima tura de pastile ... nu simtisem nimic..dupa a doua tura am simtit cum misca foarte tare copilasul meu(se chinuia...era in ghearele mortzii) iar dintr-o data nu am mai simtit nimic...a murit copilasul meu ... a treia serie de pastile ...mi-au provocat contractii...erau tot mai puternice...dupa cateva ore mi s-a rupt apa...si am nascut...am nascut copilul omorat de mine...iar in loc sa fie ca la o nastere...sa-mi dea copilasul in brate sa fiu bucuroasa...ei mi l-au luat...era mic inca...era mic de felul lui c-am cat palma...dar era bine...era fetita mea,alexandra...ingerul meu pe care nu il pot uita si nu il voi uita niciodata...dupa ce s-a intamplat am avut vise in care plangea si ma intreba de ce am lasat-o? de ce nu am tinut-o? mi se sfasie sufletul.Tot ce imi doresc acum mi-as da si viata sa o vad cum ar arata...sau sa o am iar in pantece...dak o pastram acum aveam 7 spre 8 luni. NU VA UCIDETI COPILASUL ASA CUM AM FACUT EU! acum mi-as da viata sa o vad doar o secunda! Loredana

Și mărturii ale femeilor care NU au făcut avort :

- Sint bucuroasa ca nu am facut avort
Dragii mei Vreau sa va spun povestea mea pentru a fi un sprijin pentru tinerele dezorientate si disperate,asa cum am fost si eu. Aveam 26 ani,terminasem facultatea si nu aveam un serviciu ,prietenul meu mai avea o luna si termina stagiul militar. Nu aveam nici unul bani,eram impreuna de 3 ani si ne faceam planuri de viitor.Evident, nu era momentul sa avem un copil.Intr-o zi,am aflat ca eram insarcinata.I-am spus de acest lucru si in glasul lui se simtea deznadejdea. Parintii lui au spus mai intai sa pastram copilul, apoi s-au razgandit,pe motiv ca nu avem cu ce sa il crestem.In acelasi timp el nu vorbea despre o casatorie. Parintii mei au facut presiuni sa avortez copilul.Eu eram in cumpana,eram credincioasa,dar ma aflam intr-o situatie in care nu stiam ce sa fac. Ma rugam la Dumnezu sa ma invete ce sa fac.Tot amanam dusul la doctor.Am avut un vis in care un calugar(sau preot) care imi daruia carti religioase,tamaie si eu vroiam sa il refuz. El mi-a spus atat:"Ia-le,o sa ai nevoie!".Intr-un alt vis,am visat o fetita cu o privire atat de blanda si de buna..era copilul meu. Inca plina de indoiala,am fost la doctor sa avortez. Printr-o minune,doctorul mi-a spus ca nu imi face avort deoarece copilul este prea mare (aveam 2 luni si ceva,aproape 3 de sarcina).Teoretic inca eram in termenul obisnuit de avort. Din acel moment, am vazut in asta un semn si m-am hotarat sa nu ucid acest copil, orice ar fi. Eram intr-o situatie disperata,fara bani,prietenul ma parasise(am stat despartiti vreo 3 luni), tatal meu ma ameninta ca ma da afara din casa..Cu credinta in Dumnezeu le-am rabdat pe toate.mergeam la biserica si ma rugam la Maica Domnului. Cand eram insarcinata in 5 luni, eu si prietenul meu ne-am impacat si apoi ne-am casatorit. Avem o fetita superba,pe care o iubeste foarte mult, de mine ce sa mai spun, e cea mai mare bucurie a mea Dumnezeu ne incearca si ne pune la incercare, dar noi nu stim ce are pregatit pentru noi. Ma intreb adesea,cat de goala ar fi fost viata mea daca mi-as fi ucis copilul. Nimeni nu se astepta sa ne impacam si sa imi fie bine pe viitor si totusi Dumnezeu a avut grija, si astazi ii dam slava ca ne-a ocrotit si pe noi ,si pe fetita noastra. Fetelor,oricat de disperata ar fi situatia voastra, nu deznadajduiti,pentru aceste suflete nevinovate Dumnezeu ne poarta de grija si ne scoate din cele mai complicate situatii, care par de nerezolvat pe moment. Dumnezeu sa va ajute!

-"Lumina e importanta!"
Ma numesc A. Cristina si am 21 de ani, sunt casatorita de 1 an si acum 2 luni am ramas insarcinata. Nu imi venea sa cred, pentru ca imi doream din suflet un copil cu toate ca sunt foarte tanara. Intr-o seara a venit sotul meu acasa cu doua teste de sarcina si era foarte sigur ca nu sunt insarcinata. Am facut primul test si dupa 2 minute a iesit pozitiv, nu ne venea sa credem ca sunt insarcinata si am facut si al doilea test si a iesit tot pozitiv. Eu am inceput sa plang de fericire si ii multumeam lui Dumnezeu ca sunt insarcinata. Sotul meu imi zicea sa fac avort ca suntem prea tineri pentru a avea un copil si ca nu avem situatie sa il crestem, am inceput sa plang si vroiam sa mor in momentul ala. Soacra-mea a zis ca trebuie sa fac avort ca avortul nu e o crima. Plangem si ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste tot si sa il lumineze pe sotul meu. Intr-o noapte am visat ca mi-a aparut un copil in fata si mi-a zis: "Mami,Lumina e importanta!", si de atunci am stiut ca e un semn de la Dumnezeu si m-am hotarat ca nu voi face avort orice s-ar intampla. Eu sunt in strainatate si mi-am sunat parinti si le-am zis ca sunt insarcinata, ei m-au sustinut si s-au bucurat cand au aflat ca voi fi mama. Acum sotul meu si-a cerut iertare si am hotarat sa pastram copilu si sa il crestem. In fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat bebele si ca nu m-a lasat sa fac o prostie. Avortul este o crima pentru ca s-a dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Orice fiinta merita sa traiasca. Vis cu multumesc ... As raspunde si eu acestei sectiuni si mai ales Magdei ... si eu trec printr-o situatie foarte dificila. Violul la tine a fost fizic. La mine a fost moral. Adica a facut tot posibilul sa ma lase insarcinata apoi m-a parasit. Toti prietenii lui imi spuneau sa fac avort...chiar si prietenele lui care ma sfatuiau astfel stand cu un copil in brate...am pornit in cautare...nu stiam daca fac bine...am vorbit cu toti prietenii comuni cu el, cu rudele lui, cu prietenii mei care i-am selectat in a le spune, persoane care stiam ca ma vor intelege sau speram...care m-au inteles. Parintii la inceput au fost alaturi cu timpul pareau a fi ingroziti...merg in continuare la preoti si am vorbit cu psihologi. Cand doctorul meu a zis sa fac avort si ca este ceva normal .... nu m-am putut abtine din plans... Ce m-a facut sa scriu a fost visul tau in care puiul tau te intreba de ce? ... eu l-am visat dupa ce mi-au propus toti sa avortez iar eu am spus cu incapatanare NU spunandu-mi : MULTUMESC ...e ciudat dar e adevarat... Sper sa ma ajute Dumnezeu!

PE LÂNGĂ FAPTUL CĂ ESTE CRIMĂ, AVORTUL ARE ȘI NUMEROASE CONSECINȚE FIZICE ȘI EMOȚIONALE, DESPRE CARE AM DAT DETALII ATÂT ÎN POSTAREA MEA DE MAI SUS, CÂT ȘI PE BLOGURILE PE CARE LE-AM RECOMANDAT.

INTRĂ ȘI PE SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT. CONȚINE FILME DOCUMENTARE, MĂRTURII ȘI SFATURI:
www.adevaruldespreavort.ro/

Iată câteva cuvinte ca și cum ar fi spuse de un copil nenăscut, extrase dintr-un material intitulat „Jurnalul unui copil care nu s-a născut”:
„5 octombrie: Astăzi a început viața mea. Mămica și tăticul nu știu încă aceasta. Sunt mai mică decât o gămălie de ac, cu toate acestea sunt o persoană. Un alt lucru s-a stabilit: voi fi fetiță. Voi avea părul blond și ochii albaștri.
19 octombrie: Apare primul meu sânge, primele mele vene.
25 octombrie: Azi a început să-mi bată inima. De acum încolo ea va bate încetișor pentru tot restul vieții.
2 noiembrie: Cresc câte puțin în fiecare zi. Mi se formează mâinile și picioarele. Dar trebuie să mai aștept un timp până când aceste piciorușe mă vor înălța spre brațele mamei și până când aceste mânuțe vor putea culege flori și îl vor putea îmbrățișa pe tata.
12 noiembrie: La mâini mi se formează degețelele. Cu ele voi putea mângâia părul mamei.
20 noiembrie: Abia astăzi doctorul i-a spus mamei că eu exist aici în pântecele ei. Ce fericită trebuie să fie!
13 decembrie: Acum aproape că pot să văd. În jurul meu este întuneric. Când mami mă va scoate în lume, în jur vor fi pretutindeni soare și flori. Dar, mai mult decât orice, vreau s-o văd pe mami. Cum arăți, mami?
28 decembrie: Astăzi mama mea m-a ucis.”

Câteva versuri impresionante, scrise de un preot:
În “sanctuarul“ lor umbros / Se-ascund de ucigașa armă.
E dureros că sunt urâți / De însăși propria lor mamă.
Suspină Cerul pentru ei / Și sfinții protestează-n cor,
N-avem urechi că suntem surzi / Să le venim în ajutor.
(Preot Petru Băgăcian)

INTRĂ ȘI PE URMĂTOARELE DOUĂ BLOGURI :
www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conține : Argumente științifice și religioase că omul este om din momentul concepției. Noua lege prin care se acordă indemnizație și pentru mamele eleve și studente. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care oferă ajutor material, consiliere și soluții alternative pentru a nu face avort. Mărturii publice ale unor femei care au făcut avort. Mărturii ale unor femei care nu au făcut avort. Consecințe fizice și emoționale ale avortului asupra femeii. Filme documentare. Mărturii ale unor medici care au renunțat să facă avorturi. Legături cu multe alte site-uri asemănătoare.

Intră și pe blogul următor:
www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog găsești: Înregistrări video cu miracole ; videoclipuri ; filme documentare ; legături cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conțin și posturi TV on-line și posturi de radio); cărți foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc. Adrese, numere de telefon și site-uri ale unor asociații care ofera servicii caritabile.

Raporteaza abuz de limbaj
monalisajacobs Avatarul lui monalisajacobs

3 mesaje
Membru din: 7/12/2009

buna eu am facut de 2ori si sa sti ca prima sarcina a fost de 7 saptamani si atunci am avut dureri mai mari adica contractiile care elimna ......iar durerile nu sunt mari rau crede,ma dar trebuie sa ai 5 sapt max 6 pana nu incerci nu te vei convinge.La cel de peste 7 saptamani a fost mai greu,contractiile mai dureroase....Eu am facut in Anglia si in Rom nu stiu cum este.xx
Raporteaza abuz de limbaj
monalisajacobs.
alexandra25 Avatarul lui alexandra25

110 mesaje
Membru din: 7/11/2007

nu e vorba de pacat, fiecare are constiinta sa, desi eu nu sunt de acord cu avortul, dar nu judec pe nimeni ca nu-s eu in masura. si apoi sunt o groaza de contaceptive, de ce sa le neglijam, doar nu ramai insarcinata fara sa stii ce faci?!
ce vroiam sa spun este ca e bine sa evitati avortul in caz ca doriti copii pe viitor, insa daca nu ai alte optiuni atunci...
multa sanatate.
Raporteaza abuz de limbaj
kudika183045 Avatarul lui kudika183045

17 mesaje
Membru din: 15/05/2010

buna eu am trecut prin aceasta experienta si totul a iesit bine.am stat internata cateva ore in spital.durerile si sangerarea au fost ca la o menstruatie normala.bafta
Raporteaza abuz de limbaj
carmi_b Avatarul lui carmi_b

1 mesaj
Membru din: 7/11/2007
Oras: bucuresti

interesant topic.eu am facut avort la viatza mea...si am si eu copil acum...dar copilul asta a venit pe lume cu o poveste extrem de interesanta...si el pot sa spun ca este lumina vietzii noastre fara el noi...eu si sotul nu aveam azi nimic...datorita faptului ca l-am avut pe el, viatza noastra a devenit minunata.sotul meu e mai tanar decat mine cu 7 ani si eu am ramas insarcinata cand trebuia sa dea la facultate...si-a dorit atat de mult copilul incat a zis ca ma bleste-ma daca faca vreodata avort....poveste e lunga si nu o voi spune aici, am trecut prin greutati dar azi ne bucuram de el si de relatia noastra...sotul a facut si faculatea si un masterat in olanda...suntem bine...si ii multumesc lui dumnezeu in fiecare zi ca am langa mine un om care a refuzat ideea de a omori rodul unei iubiri..apropo...nu eram casatoriti cand am ramas insarcinat si parintii lui nu au fost de acord cu relatia...toata lumea era impotriva noastra...dar noi am luptat si a meritat.asa ca...dargelor mai ganditi-va...o vorba din batrini spune ca un copil aduce cu el mai multe noroace.
Raporteaza abuz de limbaj
ralusobo Avatarul lui ralusobo

5 mesaje
Membru din: 7/11/2007

ar fi bine sa vb in numele tau. fiecare stie mai bine ce hotarare sa ia. eu una am trecut prin asta, nu pot sa spun ca a fost o experienta placuta, dar a fost necesara.
Raporteaza abuz de limbaj
ralusobo Avatarul lui ralusobo

5 mesaje
Membru din: 7/11/2007

De la: CarmenC, la data 2009-12-08 15:26:56Nu este adevarat. Nu toata lumea face asta! Daca tu ai facut asta, pastreaza pentru tine si mai bine ti-ai spala pacatele sfatuind pe cineva sa nu faca asta. Este cel mai mare pacat pe care o fata l-ar putea face. Fetelor, ganditi-va foarte bine daca asta va doriti de la viata. De ce nu va ganditi ca poate asta e drumul pe care trebuie sa-l urmati si Dumnezeu a vrut asta pentru ca a stiut ca asa va va fi cel mai bine? As vrea sa va vad scriind aici peste luni si spunand ca v-ati razgandit si aveti copilasi frumosi, sanatosi.eu zic sa vb fiecare pt el. nu poti sa stii de ce cineva a ajuns sa faca asta. eu una sunt pentru avort atnci cand este necesar.
Raporteaza abuz de limbaj
ankalina Avatarul lui ankalina

9 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: cluj

cel mai important este sa iei tu acesta decizie impreuna cu prietenul tau si nu sa asculti parerile de pe forum tu stii cel mai bine ce e cu viata ta si ce iti doresti, si intodeauna o sa existe pareri pro si contra avort...uneori din nefericire suntem nevoite sa trecem si prin acesta experienta insa nu trebuie sa fim judecate pentru asta de niste oameni care nu ne cunosc si nu stiu ce probleme avem noi, cat pentru domnul care a postat comentul acela contra avort sa o lase mai usor....ca nu ia cerut nimeni parerea...si ce postezi tu sunt telenovele!
Numai bine!
Raporteaza abuz de limbaj
ynistina Avatarul lui ynistina

15 mesaje
Membru din: 8/08/2009

DE CE NU PASTREZI SARCINA??SI SA I DAI COPILULUI O SANSA LA VIATA?
DACA NU L VREI POTI SA L DAI SPRE ADOPTIE!SUNT F MULTE FEMEI CARE NU AU NOROCUL SI SANSA DE A PUTEA AVEA UN COPIL DESI FAC TRATAMENTE DE ANI DE ZILE!
NU L OMORA DAI O SANSA!EL NU POATE SA SE APERE SI SA SPUNA CA VREA SA TRAIASCA!
DACA NU L VREI MACAR LASA L SA TRAIASCA SI GASESTEI O FAMILIE! ASA VEI FI SI TU IMPACATA CA NU LA I OMORAT SI VEI FACE NISTE OAMENI FERICITI!CARE NU POT AVEA COPII!
Raporteaza abuz de limbaj
blondayoyoyo Avatarul lui blondayoyoyo

2 mesaje
Membru din: 19/02/2009

cum se numesc medicamentele acelea ce trebuiesc luate??
Raporteaza abuz de limbaj
blondayoyoyo Avatarul lui blondayoyoyo

2 mesaje
Membru din: 19/02/2009

am gasit ceva pe net ...multumesc oricum


Avortul medicamentos

Avortul medicamentos adica folosirea medicatiei pentru intreruperea unei sarcini, este 98% eficient daca se realizeaza in primele 9 saptamani de sarcina. Pe masura ce sarcina se apropie de sfarsitul primului trimestru, medicatia nu mai este suficienta pentru a induce avortul. In acest caz este necesar si un avort chirurgical pentru a obtine un avort complet (indepartarea tuturor urmelor de tesut fetal din uter).

Planul terapeutic intr-un avort medicamentos cuprinde un prim consult medical si administrare de medicatie, urmat dupa 3-4 zile de al doilea consult si medicatie (conform unui alt plan terapeutic, a doua administrare de medicatie este permisa si la domiciliu). Sangerarea vaginala dureaza in medie 14 zile. Dupa aproximativ 2 saptamani de la al doilea consult medical este obligatoriu un control pentru a vedea daca evolutia este corespunzatoare.

Urmarirea medicala inainte si dupa avort include examene fizice si teste de laborator, informarea pacientei despre posibilele urmari ale avortului, instructiuni de autoingrijire, informarea despre posibile acuze pentru care trebuie sa se prezinte la specialist si planning-ul familial.

Medicamentele folosite in prezent pentru inducerea avortului sunt:
- Misoprostol – acest hormon induce travaliul prin dilatarea colului cervical si prin producerea de contractii uterine. Misoprostolul poate fi administrat singur, dar este mult mai eficient daca este asociat cu Mifepristona sau Methotrexat, pentru avorturile din primul trimestru
- Mifepristona si Misoprostol - Mifepristona cunoscuta si ca Mifeprex sau RU-486, blocheaza folosirea progesteronului, acesta opreste cresterea placentei, dilata colul cervical si pregateste uterul pentru travaliu. Misoprostolul declanseaza contractiile si curata uterul de tesutul fetal. Acest tratament are o eficacitate intre 95-98% pentru sarcinile de pana la 9 saptamani
- Methotrexat si Misoprostol – Methotrexatul opreste cresterea placentei, fiind mai putin eficient decat Mifepristona; Misoprostolul declanseaza contractiile si curata uterul de tesutul fetal. Acest tratament are o eficacitate intre 95-99% pentru sarcinile de pana la 7 saptamani.
Raporteaza abuz de limbaj
roxanaisabella Avatarul lui roxanaisabella

8 mesaje
Membru din: 7/11/2007

decat sa faci vreo prostie cu medicamentele du-te la ginecolog, binenteles unul bun, nu te juca cu sanatatea ta iti pui viata in pericol cu medicamente stiu de care, asta e s-a intamplat nu esti singura si nici ultima care face avort dar dupa aceea fii precauta fa niste analize si ia anticonceptionale potrivite pentru organismul tau si poti folosi si prezervative ca sa fii 100% sigura ca nu ramai insarcinata, nu astepta sa treci de 2 sau 3 luni pentru ca timpul nu iti este in favoare.
Bafta!
Raporteaza abuz de limbaj
healthy000378 Avatarul lui healthy000378

72 mesaje
Membru din: 5/03/2009
Oras: brasov

Cred ca ar fi normal sa te gandesti mai mult,,,
Daca sa intamplat acest evenimnt frumos, creeat din IUBIRE, lasa ingerasul sa traiasca, vorbeste cu Parintii cu Neamurile voastre pentru ADOPTIE.
Daca ii iei viata ,,,AI sa REGRETI FOARTE Mult, si iti ADUC aminte cu toata dragostitea, NU ai fost si nu esti singura pe aceasta PLANETA. Il pot prelua centrul de ADOPTIE din zona in care te afli, poti rezolva situatia incepand de ACUM. Vorbeste cu iei,,,,,
Fa o plimbare pana la un Preot si stai putin de vorba cu el.
Dumnezeul nostru Creator sa te binecuvatieze cu o infinita iubire divina si dragoste de viata alaturi de cei dragi.
INGERII Pacii, armoniei si iubirii sa fie cu tine, dupa voia divina si VOINTA TA sau a voastra.
Raporteaza abuz de limbaj
Acum îl invoc și cer de la domnul IIsus Christos să mă curețe cu foc și cu lumina iubirii. Mulțumesc domnului Iisus Christos că acum rămân eliberat și curățat. Acum îl invoc și cer de la domnul Iisus Christos să mă transforme în lumină și iubire. Mulțumesc domnului Iisus Christos că acum tot ce ating și tot ce mă atinge, cu gândul cu privirea și trupul, se transformă în lumină și iubire. Și așa este ! Și așa trebuie să fie, Lumii fără sfârșit, Viață eternă, AMIN !
iulia1000 Avatarul lui iulia1000

34 mesaje
Membru din: 7/11/2007

cum este posibil sa fiti atat de inapoiati? metoda cu medicamente pt avort este folosita in europa de peste 10 ani si nu s-a intamplat nimic negativ....durerile sunt aproape inexistente...apelati cu toata increderea si nu va mai ganditi la avorturile prin chiuretaj care sunt extrem de traumatizante....avortul cu pastile este foarte simplu ...cautati pe net adresa cabinetului care se ocupa de asta si veri vedea ca este f simplu
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
nici nu vreau sa ma gandesc la consecintele introducerii si administrarii mifepristonului fara supraveghere medicala in romania.
Raporteaza abuz de limbaj
ralu270483 Avatarul lui ralu270483

6 mesaje
Membru din: 7/11/2007

Toata lumea da sfaturi dar nu si o denumire de medicament pentru asta.Stiu de la o verisoara de-a mea care avea asemenea pastile si chiar le-a dat si unor prietene de-ale ei, care dupa ce le-au luat n-au avut probleme, doar sangerare si-atat.Medicamentul se numeste CYTOTEC si trebuie administrat la anumite intervale de timp.Nu stiu insa daca se gaseste in farmaciile noastre.Oricum sunt de acord ca trebuie consultat un medic.
Raporteaza abuz de limbaj
algehmym Avatarul lui algehmym

11 mesaje
Membru din: 7/11/2007

buna! medicamentos este cel mai bine dar la spital sub supraveghere.
Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina: