Setari Cookie-uri

colesterol marit si trigliceridele

De la: erika9, la data 2010-03-20 06:33:43scuze, dar nu ma pot abtine..USTUROI?????????????
fereste-te..dute la un medic sa-ti faca analize..urmeasa dieta stabilita de el..si colege..de pe chat..daca tii la sanatateata..toata lumea iti vinde cate ceva, dar sanatate..NU..


da, usturoi! Usturoiul este o plantã aromatã, cunoscutã de multã vreme pentru efectele sale benefice la adresa sãnãtãþii. Conþine mai mult de 200 de substanþe biologic-active: vitamine, minerale, aminoacizi ºi enzime. Intervine favorabil în numeroase funcþii ale organismului. Scade nivelul colesterolului "rãu" din sânge (LDL) ºi, în acelaºi timp, creºte nivelul colesterolului "bun" (HDL), reducând riscul aterosclerozei. Datoritã efectului sãu vasodilatator, poate acþiona benefic în anumite tipuri de dureri de cap. Este un antihipertensiv natural. Datoritã proprietãþilor sale de tip antibiotic, ajutã la tratarea mai rapidã a infecþiilor de la nivelul cãilor respiratorii ºi a altor infecþii. Se poate utiliza cu succes în îmbolnãviri provocate de microorganisme (ciuperci, bacterii, virusuri).
camiflorea
Postat pe 20 Martie 2010 08:35
consumul de usturoi zilnic ( dar sa nu ai tensiune mica pt ca usturoiu e hipotensiv)daca nu...exista pastile cu extract de usturoi...dupa o luna mai vb
healthy012566
Postat pe 20 Martie 2010 09:14
Mai intai te adresezi medicului, depinde si de valorile pe care le ai si factorii care determina, pt ca poate sa fie de tip familial si atunci poti sa tii regim si sa mananci suplimente alimentare ca e tot degeaba. Colesterolul se trateaza cu statine pe termen lung si pt trigliceride Lipanthyl supra 160 mg-e produsul originar si culmea are pret mai mic decat genericul, sau pt trigliceride poti sa iei si Omacor-nu afecteza ficatul si poti sa il iei compensat. Cel mai bine e sa consulti medicul, asa cum am precizat si la inceput, sa iei ceea ce iti recomanda, nu tratament dupa ureche...Decizia iti apartine
rszil
Postat pe 20 Martie 2010 12:32
Marirea colesterolului este un semnal dat de ficat, exista o afectiune. Este dovedit de medicina ca ficatul afectat produce si depoziteaza colesterol. Oule n-au nici o legatura cu colesterol. Cand e vorba de sanatate, e bine sa va documentati citind literatura de specialitate, nu sfaturi din reviste"pe langa medicale" gen Felicia. Tot din literatura de specialitate puteti afla ca usturoiul pierde toate calitatile terapeutice daca este procesat la temperatura mai mare de 38 de grade. Iar tot ce se vinde in farmacia (pastile, capsule etc) se prajeste destul de bine, inclusiv plante medicinale de la plafar (nu toate).
Stiu ca practica bate gramatica si va scriu cateva retete naturiste.

O bautura anti-colesterol
-Pentru a prepara o bautura anti-colesterol, varsati o cana de lapte de soia in bolul mixerului, adaugati doua linguri de seminte de in inmuiate in prealabil, si cateva fructe rosii, proaspete sau congelate. Mixati toate ingredientele. Proteina din soia si semintele de in fac sa scada nivelul colesterolului rau si il ridica pe cel bun, in vreme ce fibrele continute in fructele rosii duc la scaderea valorilor generale ale colesterolului.
-Cumparati lamai de marimea unui ou maricel. In fiecare zi, taiati una in jumatate. O parte o stoarceti intr-un pahar, cealalta o taiati marunt si o puneti la fiert in 1/4 l apa + o lingurita de zahar. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand coaja se inmoaie, dupa care se ia, se scurge bine si se amesteca cu sucul pus in pahar. Continutul se imparte in jumatate. O parte se ia dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa, cealalta se ia cu o jumatate de ora inainte de masa de pranz. Urmati reteta doua-trei luni, apoi mergeti la control.O metoda minunata de scaderea colesterolului este si cura cu suc de ridiche neagra. Se beau 20 gr de trei ori pe zi. Cura este combinata cu dieta vegetariana ( fara alimente grase, carne, produse de patiserie – dulciuri, prajituri, paine alba).
Resturi de ridiche se amesteca cu ceapa, morcov ras, alte legume, ulei nerafinat si se consuma salata obtinuta.
- Pentru slabit si intinerirea vaselor sangvine se prepara o bautura gustoasa. O jumatate de lamaie cu coaja se taie rondele subtiri, se pune in termos cu 2 lingurite de musetel, deasupra se toarna 500ml de apa clocotita, se inchide etans termosul si se lasa peste noapte. Dimineata se strecoara si se bea pe nemancate timp de 21 sau 45 de zile. In paralel se face saptamanal cate o zi de post negru si odata la 2 saptamani baie cu lapte. Cum se procedeaza. Intr-un pahar de lapte caldut se adauga cateva picaturi de ulei de portocale, o lingura de miere de albine, 2 linguri de sare de mare si se amesteca pana la dizolvarea componentelor. Se toarna laptele in cada cu apa la temperatura de 37-38 grade. In timp ce stati in cada (20-25 min) se maseaza locurile cu depuneri de grasime sau cu celulita.
-Timp de 3 saptamani se mananca zilnic numai pilaf din 200 g de crupa de ovaz (nu fulgi!) care se imparta in 5 portii si se bea numai decoct de maces. Pilaful se fierbe fara sare, zahar si grasime. Dupa terminarea curei se foloseste o alta reteta. Se amesteca 10 linguri de iarba (frunze cu flori) de coada soricelului si cate 5 linguri de flori de paducel, coada calului, vasc alb si brebenoc (saschiu). Plantele se toaca marunt si se amesteca bine. Doua linguri de amestec se pun in termos, se toarna deasupra 300ml de apa clocotita, se tine inchis 15 min, apoi se deschide si se raceste la temperatura de camera. Daca nu aveti un termos, tineti plantele cu apa pe bai marine timp de 10 min. Se strecoara si se stoarce bine, se completeaza cu apa pana la 300 ml si se bea in timpul zilei in 4 reprize.
- Daca cresterea de colesterol este asociata cu supraponderalitate, se bea “lapte de mei”. Se spala ½ de pahar de mei, se varsa intr-o craticioara. Se toarna deasupra un pahar de apa plata la temperatura camerei si se amesteca energic cu o lingura de lemn sau se framanta meiul cu degetele. Cand apa va capata o culoare alba, se bea imediat. Reteta se foloseste si in caz de cistita.

SCADEREA COLESTEROLULUI SI FITOTERAPIA
Lista plantelor care regleaza nivelul de colesterol
Unele plante micsoreaza sinteza de grasimi in ficat si depozitarea lor in vasele sangvine. Din flora spontana autohtona putem folosi paducel, patlagina, ghimpi, vascul, cosaci, castana, sunatoare, merisor, strugurii ursului, cretisoara.
Pentru vindecarea aterosclerozei in medicina naturista se folosesc sovarf, troscot, papadie, siminoc, trifoi, urzica, fraji, in, ceapa, usturoi, zmeura, menta, talpa gastei, musetel, lemn dulce, marar, cicoare, dentita, salvie, maces, sulfina alba. Un efect mare au plantele siberiene si chinezesti: ginsengul, eleuterococ, oplopanax, rhodiola(radacina aurie).

Un tratament naturist deosebit de eficient pentru reducerea colesterolului este uleiul de germeni de porumb, cu conditia ca acesta sa fie utilizat in stare naturala, deoarece prin prajire sau fierbere isi pierde proprietatile curative. In consecinta, il puteti folosi cu succes atat la salate, precum si la mancaruri gatite, dar in acest caz uleiul se va adauga la sfarsit, dupa prepararea lor prin fierbere
De trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, se inghite cate o lingurita cu boabe de mustar (se gasesc la Plafar). Le puneti pe limba si le luati ca pe medicamente, cu apa, fara a le zdrobi. Dupa circa trei saptamani, colesterolul va ajunge la normal, iar dupa circa 4 luni, si lipidele din sange se normalizeaza.
Un foarte bun remediu naturist este ceaiul de ventrilica. Se beau doua cani pe zi, infuzie preparata din o lingurita la cana. Nu in ultimul rand, consumati f.f. multa salata verde, dar de la tarani, netratata cu ingrasaminte chimice. Daca nu va place salata, preparati-va o tinctura din ea: in 1/2 litru alcool rafinat de cereale (50gr.) se pun 300-400 g frunze foarte verzi si mijlocii ca marime (nu capatani ingrasate artificial). Se lasa sapte zile la macerat, scuturandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se iau cate 30 de picaturi, de trei ori pe zi, diluate cu ceai de ventrilica sau patlagina.
Un tratament folosit din batrani: reteta cu bob (Vicia faba). Se fierb 30 de bobi, se decojesc si se consuma cu 30 de minute inainte de masa de pranz. Cura dureaza o saptamana. Rezultatul e uimitor.
Organismul uman trebuie curatat de depuneri lipidice (colesterol) si calcaroase (de exemplu oxalat de calciu). Lipidele astupa vasele sanguine, calciul distruge elasticitatea lor.

Multe probleme sunt provocate de circulatia lenesa.
1.Pentru stimularea, mai ales in creier, a circulatiei, se folosesc bai cu urzica. Intr-un vas umplut pe 1/3 cu urzica taiata taiata, se toarna apa clocotita – 2/3, se lasa sa se raceasca putin (ca sa se poata suporta) si se tin picioarele in galeata 7-10 min; se poate cu pauze scurte. Daca se face si pentru brate, se imbunatateste vizibil circulatia iar depunerile mici de lipide se desprind de vasele sangvine.
2.O metoda minunata de scaderea colesterolului este si cura cu suc de ridiche neagra. Se beau 20 gr de 3 ori pe zi. Cura este combinata cu dieta vegetariana (fara alimente grase, produse de patiserie – dulciuri, prajituri, paine alba). Resturi de ridiche se amesteca cu ceapa, morcov ras, alte legume, ulei nerafinat si se consuma salata obtinuta.
3.Tinctura de usturoi 200 gr + 400 gr tuica, se lasa inchisa ermetic 10 zile, se stoarce bine prin tifon si se administreaza cu 50 ml lapte sau apa calda, cu 30 de minute inainte de masa, incepand de la o picatura, 2-3-4 pana la 25 de picaturi; se bea pana se termina tinctura.
4.O reteta simpla pentru aorta: ceai cu menta, miere de albine si suc de lamaie sau de miere acre.
5.Nucusoara – de 3 ori pe zi cate ½ lingurite.
6.Sangele se curata si cu un amestec din usturoi pisat cu miere de albine. O lingura de usturoi se amesteca cu 2-3 linguri de miere; se consuma o lingura impreuna cu ceai verde sau ceai din frunze de zmeura.
7.Usturoiul se inlocuieste cu ceapa – un pahar cu suc de ceapa se amesteca cu un pahar miere de albine.
8.Flori de castan – 3 “lumanari” (fara betisor) se pun intr-un borcan de un litru; se umple borcanul cu apa clocotita si se lasa 20 de minute, dupa care se strecoara si se beau cate 2 inghitituri la fiecare 30-40 minut. Daca nu mai sunt flori, se foloseste pielita maronie a castanilor – 2 linguri cu varf la 1 litru de apa.
9.Se macereaza 300 gr de usturoi in 0,5 l tuica timp de 3 zile, se adauga 2 lamai cu coaja taiate marunt, se mai lasa 3 zile la macerat. Se adauga 3 linguri de miere de albine si se mai lasa la macerat 3 zile. Se strecoara si se tine 24 de ore la rece, unde se si pastreaza. Se consuma cate o lingura de 2-3 ori pe zi pana se termina toata cantitatea. Se repeta peste 12 luni.
10.Pentru elasticitatea vaselor sanuine se toaca 1 Kg de telina, 200 gr usturoi, 3 lamai, 3 linguri de miere de albine, se amesteca si se pastreaza la frigider. Se consuma cate o lingura inainte de masa timp de 3 luni, o cura pe an.
11. Se dau prin masina de tocat sau storcator de suc frunzele proaspete de telina . Un pahar de suc (250 ml ) se amesteca cu o lingurita de miere de albine. Se bea cate 1/3 de pahar de suc incalzit putin (30-35 grade C) imediat dupa masa de 3 ori pe zi.
12. Scade colesterolul, se imbunatateste metabolismul daca zilnic se mananca la fiecare masa ½ de pahar de cereale, iar intre mese - un pahar de seminte de floarea soarelui, dar sa nu fie prajite, numai uscate bine.
Zilnic se consuma fulgi de ovaz care se tin noaptea in termos cu putina apa calda. Sau se prepara pentru micul dejun un amestec din 6 linguri de fulgi de ovaz, 200 g de mere rase pe razatoare, 2 linguri de miere de albine, miez din 8 nuci, o lingura de stafide inmuiate de cu seara.
13. Produsele alimentare recomandate sunt : morcovul, fasole, linte, mazare. Zilnic se mananca salata din sfecla, morcov, patrunjel, hrean si smantana. Ca ceapa sa piarda iuteala, ea se tine 10 min in otet de mere. Ceapa este contraindicata persoanelor cu boli acute a rinichilor si a ficatului.
-Merele si perele regleaza colesterolul in sange. Se consuma un mar ziua intre mese si unul inainte de culcare fara sa le amestecati cu alte alimente. Iar para se mananca cu 30 min. dupa masa.
-Scade colesterolul si laptele de capra, in acelasi timp se regleaza si alti parametri fiziologici (glucoza in sange la diabetici, hipertensiunea, se reduc reactiile alergice).
-Zilnic de 2-3 ori pe zi inainte de masa se bea cate 100-200 ml suc de castraveti proaspat stors in care se adauga o lingurita de miere de albine.
14. Infometare terapeutica timp de 40 de zile si folosirea de apa vie pentru baut curata vasele sangvine de colesterol.
15.Pentru dizolvarea depunerilor se beau alternativ: in zilele pare un pahar cu suc de lamaie, iar in zilele impare un pahar de ceai din amestec de parti egale de flori de tei, trifoi, sovarf, sunatoare, frunze de coacaz sau fragi. Se bea dimineata pe nemancate.
16. La fiecare 3 luni se fac cure de curatare a sangelui si a vaselor sangvine cu infuzie din urmatoarele plante: cate 4 linguri de cicoare si flori de paducel, cate 2 linguri de talpa gastei si seminte de in, cate 5 linguri de frunze sau fructe uscate de dud si flori de siminoc, cate 3 linguri de frunze de nuc si urzica. Plantele se amesteca bine, se trec prin masina de tocat sau un mixer si se pastreaza in borcanul cu filet. O lingura de plante cu 250 ml apa rece se pune pe foc, se aduce pana la fierbere si se tine acoperit cu capac pe un foc mic 7 min. Se bea cate 1/3 de pahar de 3 ori pe zi cu 30 min inainte de masa.
17. “Cafeaua” din cicoare curata vasele si intareste ficatul. In loc de apa se foloseste o infuzie din maces, se adauga suc de lamaie si miere de albine.
18. Atunci cand vasele sangvine in creier se ingusteaza din cauza depunerilor de colesterol, apar dureri de cap, zgomot in urechi, hipertensiune. Fructele proaspete de castana se trec prin masina de tocat carne, se usuca si se consuma dimineata si seara cate ½ de lingurita cu varf de pulbere cu 150 ml de apa. Cura dureaza 2-3 saptamani, 7 zile pauza si se repeta de la inceput.
19. Pentru curatarea si intinerire vaselor sangvine se faramiteaza si se amesteca 2 linguri fructe de paducel, 4 linguri flori de paducel, 15g de stafide,, 3g de scortisoara, o lingura coada soricelului si o lingura de miere de albine. Plantele se macereaza in 2 litri de vin alb timp de 10 zile, apoi se strecoara si se bea zilnic seara, cu 30 min inainte de masa.
20. Tot pentru curatarea si intarirea vaselor. Timp de 2 saptamani zilnic, dimineata pe nemancate se bea 350 ml de lapte, apoi suc proaspat stors dintr-o lamaie. Micul dejun se mananca peste o ora. Procedeul se repeta la pranz si seara. In perioada asta se mananca numai mancare vegetariana.
21. Pentru fluidizarea sangelui si eliminarea depunerilor din vasele sangvine se amesteca radacina de obligeana si dioscoreea (denumire populara: cartof salbatic, ignam)- partea subterana uscata in parti egale. Jumatate de lingurita de amestec se bea odata pe zi cu apa calduta pana la imbunatatirea analizelor.
22. Pentru scaderea colesterolului dar si intarirea imunitatii, cresterea hemoglobinei si calmarea sistemului nervos se bea de 2 ori pe saptamana o picatura de lugol in 150 ml de apa cu 30-40 min inainte de masa. Se fac 2 cure cu o pauza de 7 zile intre ele.
23. Se amesteca cate 100g de musetel, siminoc, sunatoare, muguri de mesteacan si frunze de fragi. In termos se pune 2 linguri de amestec, se toarna 500 ml de apa clocotita si se infuzeaza 12 ore. Se bea cate 100 ml de 3 ori pe zi cu 20 min inainte de masa. Cura dureaza 20 de zile.
24.Semintele de in.Semintele de in si uleiul din seminte de in contin acizi grasi omega 3, care au capacitatea de a proteja inima si vasele de sange de daunele cauzate de nivelul ridicat al colesterolului. Specialistii recomanda 1-2 linguri cu seminte de in sau o lingurita cu ulei din seminte de in fiecare zi, atat timp cate este necesar.
Daca consumi seminte de in, specialistii ne recomanda sa consumam cantitatea zilnica de apa necesara organismului, adica, cel putin 2 litri de apa. De asemenea, este indicat ca semintele sa fie consumate treptat deoarece acestea pot provoca o blocare intestinala.
25.Macesele. Specilalistii sunt de parere ca macesele sunt cele mai bune plante pentru sanatatea inimii. Unii cercetatorii sunt de parere ca acestea ajuta si la scaderea colesterolului. Orice persoana care sufera de o afectiune cardiovasculara nu trebuie sa consume macese mai mult de cateva saptamani fara o supraveghere medicala.

Tratament naturist recomandat pentru colesterol
Una dintre cele mai puternice combinatii de plante hipocolesterolemiante este formata din rostopasca, mesteacan si anghinare. Se fac cure de minim 30 de zile cu aceste plante, luate sub forma de tinctura, amestecate in parti egale.
Se ia o lingura din amestecul de tincturi in 100 ml de apa, cu 1/2 ori inainte de fiecare masa, timp de 30 de zile.
Frag (Fragaris vesca)
Se utilizeaza frunzele, care se rup fara petiolul principal, recoltate din iunie pana la inceputul lunii octombrie, precum si fructele coapte.
Infuzie: o lingurita de frunze la 200 ml apa clocotita, din care se beau 2
ceaiuri pe zi.
Sucul: se pregateste din 200 g fructe spalate si zvintate care se storc prin tifon, apoi se indulcesc cu 5 g zahar si se consuma imediat.
Gelatina: 250 g fructe proaspete, 20 g zahar, 1-5 foi gelatina si 75 ml apa. Se extrage sucul din fructe, iar resturile se fierb cu 50 ml apa se strecoara. In jumatate din lichidul fierbinte rezultat, se dizolva gelatina muiata in apa rece, se amesteca bine, apoi se rastoarna intr-o forma umezita si se da la rece.
Arnica de munti imbunatateste alimentatia muschiului cardiac cu sange prin largirea vaselor sangvine dar si le curata partial de colesterol. Planta este toxica, de aceea dozele sunt mici. Jumatate de lingurita de flori se infuzeaza in 175 ml de apa clocotita timp de 2 ore intr-un recipient acoperit. Se strecoara si se bea cate o lingura de 2 ori inainte de masa.
Toamna sau primavara se folosesc radacinile de arnica. O lingurita de radacini tocate se pune pe foc cu un pahar de apa rece, se aduce pana la fierbere, se ia de pe foc si se infuzeaza acoperit pana la racire. Se bea cate o lingura de 2 ori pe zi inainte de masa.
Scade nivelul de colesterol: infuzie dintr-o lingura de matase de porumb in 250 ml apa clocotita. Se lasa acoperit timp de o ora, se strecoara si se stoarce bine. Se administreaza cate o lingura de 4 ori pe zi inainte de masa.
Paducelul se foloseste des pentru mentinerea elasticitatii a vaselor sangvine. Infuzie se prepara si din flori, si din frunze si din fructe. Din flori se prepara o infuzie (o lingura de flori la 250 ml de apa, se infuzeaza 2 ore in termos). Se bea ¼ de pahar de 4 ori pe zi inainte de masa.
O lingura de fructe de maces cu 300 ml de apa clocotita se tin 2 ore pe un foc foarte mic (ca sa nu fiarba ) intr-un vas acoperit. Daca nu este posibil, se lasa 3 ore in termos. Se consuma de 3-4 ori inainte de masa cate o lingura de lichid si cateva fructe.

Bea cel putin 10 pahare de apa pe zi!
Persoanele care au colesterolul ridicat trebuie sa bea cel putin 8 - 10 pahare cu apa pe zi, aceasta avand proprietatea de a stimula functia excretorie a rinichilor. Acest lucru faciliteaza eliminarea din organism a colesterolului in exces.
fratia
Postat pe 20 Martie 2010 19:48
mie mi-a scazut mivelul colesterolului total de la 233 la 195 cu omega 3-6-9. am luat 2 luni, efectele sunt de durata, dar atentie si la alimetatie, eliminati foietajele, placintele, cozonacii etc. eu am mancat doar 3 felii de paine cu secara pe zi pt fibre, de ex. incercati asta http://www.csw.ro/produse/nature-s-bounty-omega-3-6-9-269.asp
IIvan
Postat pe 20 Martie 2010 21:57
mergi la medic ! ... ,nu mai pierde vremea pe forum cu toti nebunii care se cred medici , vindecatori, sau ce s-or mai crede...
ludwig
Postat pe 21 Martie 2010 00:24
gref stors proaspat...baut pe stomacul gol.....e cel mai bun
gyongyi_ele
Postat pe 21 Martie 2010 08:29
De la: gyongyichende, la data 2010-03-21 08:29:15gref stors proaspat...baut pe stomacul gol.....e cel mai bun


scade colesterolul, dar exista asa un mare risc de ulcer!
camiflorea
Postat pe 21 Martie 2010 08:32
Buna iti recomand 3 luni de pastile OMEGA 3 de 1000 mg cate 1 dimineata si 1 seara si LIV52 4 tablete/zi.
Fara carne si produse prajite fara grasimi.
Legume si fructe multe. Carne de pui, vita, iepure, caprioara la cuptor sau fripta.
Apoi repeti analizele
Sanatate!
evelina12
Postat pe 21 Martie 2010 16:58
LIV 52 este pentru refacerea ficatului........ Din experienta mea pot sa va spun ca intr-o luna am ajuns de la colesterol total 280 la 214.Am luat SORTIS 20mg, am mancat cu socoteala .LActate degresate sau 1.5 % grasime, numai telemea slaba , fara mezeluri,peste gras...ca are omega 3 si 6 fara porc, numai pui fara piele si vita , fara prajeli si tocaturi, ulei de porumb sau masline , fructe de toate felurile si fara dulciuri, un ou pe saptamana ca desi are cantitatea de colesterol necesara intr-o zi are si o substanta care nu lasa colesterolul sa se depuna, ceapa si usturoi cat de mult.Ideea este ca daca opresti tratamentul medicamentos colesterolul creste la lociar regimul trebuie pastrat permanent ca un mod de viata.Am patit-o cand doctorita de familie mi-a zis sa fac o pauza.Am facut tratament cu toate medicamentele care au statine ,,,,,smvastatin , simvor, simvacard...nimic.Sortisul a fost miraculos.Sanatate!
Donamishi
Postat pe 21 Martie 2010 19:52
ridiche neagra si k medicament garlic capsule
healthy009146
Postat pe 21 Martie 2010 22:27
Salut. "Tratament"?legume,fructe?
Ai vut sa scrii dieta????
Colesterolul si trigliceridele, se deregleaza din cauze metabolice, sau dereglari hormonale.
Nu ai scris ce valori au. Este important de stiut; valoare HDL si valoare LDL.
De asemeni, probleme cu fierea (lenesa) si daca grasimile ti-au inundat si ficatul.
In ori ce caz, Din dieta trebuie sa dispara; tigaia de prajit, sarea( sau cat mai putina),orice grasime animala, inclusiv din lactate, oua.
Dieta cu multe legume, fructe,salate,.
Carne f. slaba fiarta sau gratar, peste/gratar(poate sa fie cat de gras , contine omega 3),carnea de pui, gaina, fara pielita, nu exagera cu dulciuri,pe cat posibil renunta la ele,ex. prajituri, inghetata,tort, miere de albina. Cafeaua o servesti fara zahar sau indulcitori, o servesti amara, daca nu poti renunta la ea. Ori ce medic iti va prescrie omega 3, care, indiferent de la ce firma il procuri, este natural si contine ulei de peste, dar, si alte produse din sinteza cum ar fi; crestor 10mg, lipantil 200mg, etc.numai ca, sunt toxice si iti sensibilizeaza ficatul, o reteta doua nu strica. Dieta alimentara si produse ca, omega 3,6,9, va fi/durata sau chiar toata viata. Produsele din usturoi ex. garling, regleaza tensiunea si stimuleaza circulatia sangelui/oxigeneaza , conditia sa nu fii hipotensiva.
Daca valorile colesterolului nu sunt prea mari, atunci tine doar dieta.
Omega 3. se gaseste in; peste oceanic, si de apa dulce. omega 9, se gaseste in; uleiul de masline(ne rafinat), floarea soarelui, soia ne modificata genetic(din pacate la noi in tara soia este modificata genetic,astfel nu are nici o valoare nutritiva)
se consuma ne preparat termic. in salate sau chiar se va lua 1,2 linguri dimineata / stomacul gol.
dorina27
Postat pe 22 Martie 2010 08:45
Daca sunt marite trigliceridele, ar trebui facute analize sa vezi daca nu ai cumva hepatita B, C. Mama a avut aceasta surpriza, de 2 ani ii iesesu aiurea transaminazele si acum facand un control mai amanuntit, i-au depistat hepatita C. Eu stiu ca scade colesterolul, daca mananci vegetarian cam 2 ani de zile. Dar daca nu poti, ideea e ca trebuie eliminate prajelile de orice fel, inlocuite cu fiertul pe aburi, gratar, dar nu cel care face fum. Si trebuie uitat de maioneza, sucuri din comert, snacksuri, fast food, parizer, crenvursti, salamuri, margarina,smantana, oua, branza topita, mici, afumaturi, untura, slanina, etc. Ar fi multe de spus, dar asta ar trebui sa respecte toti cei care vor sa fie sanatosi...supli...si sprinteni.
floare_de_crin
Postat pe 22 Martie 2010 13:33
SOLUTIA OPTIMA PENTRU REGLAREA COLESTEROLULUI LDL SI HDL:http://www.youtube.com/watch?v=UIZ0m_8Ry7Q
ene_m_gabriel
Postat pe 22 Martie 2010 15:14
Mie mi-au scazut amandoua mai ales trigliceridele cu Anghirol ,sunt din plante..am avut trigliceridele 300 si acum le am 60
miraa_healthy
Postat pe 23 Martie 2010 17:32
Tot ce spuneti voi e adevarat dar trebuie tinut cont si de predispozitia genetica.Poti sa maninci sanatos, sa urmezi un regim de viata exemplar si totusi sa ai colesterolul peste limite.
Cunosc multi vegetarieni care au problema asta si este numai din motive genetice.
Si mai am o intrebare pentru cei mai maturi de pe forum.Va amintiti care erau limitele max. la colesterol acum 10-15 ani? Nu vi se pare ca in ziua de azi limita asta e mult mai mica decit atunci? Oare de ce? S-a constatat ca asa e bine sau pentru ca nu mai e multa lume cu colesterolul peste 250 si fabricile de medicamente trebuie sa traiasca s-au schimbat limitele?
Intreb si eu.
micabis
Postat pe 23 Martie 2010 19:09
am avut trigliceride 2000 si colesterol 420 in trei saptamini au scazut la urm valori trigliceride 220 si colesterol 200.am refuzat tratamentul indicat de medicul de familie cu lipantil si roswera,pe care la consider criminale.
am consumat 2 linguri de lecitina granule pe zi.
kudika_1020450
Postat pe 16 Noiembrie 2016 07:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce parere aveti despre produsele de slabit Herbalife? 311 De la: iuliactn 1 Octombrie 2018 23:25
Tratamentul cu oua de prepelita ingrasa? 31 De la: EmaM 20 Mai 2014 11:13
A FOLOSIT CINEVA-AMIX 200 ??? 6 De la: tani 26 Octombrie 2009 16:17
Dieta cu lamai 61 De la: kudika001541 22 Aprilie 2014 18:16
hairstylist 3 De la: Flowers 18 Mai 2011 18:43