Setari Cookie-uri

Case de lemn

as vrea sa vad mai multe modele de case de lemn. ma puteti ajuta?
AureliaTudose_condo
Postat pe 1 Iulie 2008 16:27
Exista un producator de case din lemn care lucreaza dupa schita clientului. Primeste schita aprox de la client si impreuna cu acesta si cu un arhitect specializat elaboreaza proiectul final.
Producatorul este din Radauti si se numeste SC MOBAR SA.(mail mobar@rdslink.ro, mobil-0744 509 590)
rapsan
Postat pe 11 Iulie 2008 11:07
da cat ar costa o casa facuta din lemn,, cu schita facuta de arhitect,,
gogu1938
Postat pe 20 Iulie 2008 13:11
Am gresit www.nhs.ro e adresa corecta! Scuze!
lori70pop
Postat pe 20 Iulie 2008 21:03
Costul unei Case cu structura din lemn, difera, de la costul materialelor, la pretentia clientului. Si oricum, proiectul casei, este executat de catre un arhitect, deoarece, o casa cu structura din lemn, este si ea, totusi o constructie.
nhurmuz
Postat pe 20 Iulie 2008 23:00
Costul unei case cu structura din lemn, este mai redus, decit al unei case cu structura din caramida, poroterm, etc. Oricum, trebuie sa stii mai multe despre casele cu structura din lemn. Te invit sa accesezi, www.casabradu.ro
nhurmuz
Postat pe 20 Iulie 2008 23:38
Sunt reviste(inclusiv dvd)cu modele de case de lemn la chioscuri, magazine cu materiale de constructii etc.Dar te sfatuiesc sa ai mare grija si de alti factori cand alegi o casa de lemn, de ex. zona geografica,destinatia casei,constructorul,finisajele au o mare importanta,perioada constructiei,modul de tratare a lemnului si multe altele.Costurile depind de acesti factori.
iris_condo
Postat pe 23 Iulie 2008 08:41
NU MAI VREAU RECLAMA PE FORUM ESTE PROSTEALA PE FATA
gigibrbr_condo
Postat pe 15 August 2008 18:48
o casa de lemn prezinta cele mai mari riscuri: sanatate(microbi si virusi deosebiti, intalniti doar in lemn, toxici ptr om); rezistenta precara(scade cu trecerea timpului in mod vertiginos); usor inflamabila(nu se plica practic nici un tratament ignifug,si chiar de s-ar aplica , lemnul ramane unul din cele mai imflamabile materiale de constructie); macroorganisme pot patrunde prin si in pereti... pentru mai multe detalii, contactatima. am studiat si calculat fenomenul si in laborator.
ioan_4_job
Postat pe 17 August 2008 11:19
poate imi poti spune si ceva de casele pe structura metalic vezi ca am deschis si o discutie pe acesta tema
gigibrbr_condo
Postat pe 17 August 2008 21:55
cat costa o astfel de casa? de la proiect la finalizare?
si in cat timp e gata?
elenaelena77
Postat pe 17 Septembrie 2008 21:35
Constructii case blocuri www.constructii-locuinte.ro
Firma de constructii executa case la rosu, case la cheie,blocuri,vile,case din lemn, ansambluri de vile , sape , tencuieli , termosistem , acoperisuri , zugraveli,rigips, pavaje,zugraveli,faiantari,gresie,parchet laminat,instalatii electrice si sanitare. amenajari interioare si exterioare . TEL:0744981385 www.constructii-locuinte.ro
CONSTRUCTIICASE
Postat pe 18 Septembrie 2008 18:32
daca i-mi dati adresa de e-mail, va pot trimite cateva modele, dar si fotografii de la casele de lemn arse din Timisoara(Giroc si Sacalaz)
ioan_4_job
Postat pe 18 Septembrie 2008 22:10
nici nu vreau sa vad asa ceva dar cred ca mi-ar comfirma ideia precum ca materialul lemnos oferit de firmele astea din romania nu este tratat decat superficial sau deloc
gigibrbr_condo
Postat pe 19 Septembrie 2008 18:20
AM CITIT ASTA ACUM CRED CA AR FI BINE SA O CITEASCA TOATA LUMEAhttp://www.infoportal.ro/articol~din-cultura~info-652756~de-la-visul-american-la-utopia-comunista-case-prefabricate.html
gigibrbr_condo
Postat pe 20 Septembrie 2008 13:20
Gigi, n-am reusit sa gasesc articolul si chiar ma intereseaza. Eu sunt PRO case din lemn si vreau sa stiu care sunt inconvenientele. Pana acum nu prea m-a convins nimeni.
rapsan
Postat pe 21 Septembrie 2008 11:01
nu merge asa este ,inregistreazate pe www.infoportal.ro in articol era vorba de ceva putina educatie in constructii si deci denigra constructiile astea prefabricate de la casele baby boom americane la blocurile bcu comuniste luind in considerare si proiectele avangardistice ale unui inginer emigrant roman(case din plastic) toate puse in umbra unei lipse de mentalitate sanatoasa
gigibrbr_condo
Postat pe 21 Septembrie 2008 17:13
Pentru ioan 4 job
Daca nu sti nimic despre constructiile din lemn NU TE BAGA IN CE NU CUNOSTI! Ai fost prin Apuseni, sau Bran sau Satul Mare, Baia Mare sau undeva la munte; sunt case de 100-200 ani si inca sunt in picioare. DE CE?! Informeaza-te!
Principiul de baza la o casa din lemn este in primul rand legat de umiditatea lemnului la momentul constructiei, apoi tratamentele (fungicid si ignifug) si daca mai adaugi si tratamentul exterior cu o vopsea de calitate ai o casa garantata cat cel putin 2 vieti!
adrianm
Postat pe 21 Septembrie 2008 19:05
Domnule Adrianm, va multumesc pentru ce ati scris. Eu imi doresc mult o casa dim lemn. Nu stiu daca o sa imi realizez vreodata visul, dar pana atunci am placat prin apartament pereti cu lemn.
Este frumos,iar aerul pe care il respir.............
Sunt sigura ca stiti ce vreau sa spun.
O zi buna.
parangsm
Postat pe 21 Septembrie 2008 19:49
sunt unele superbe in zona Rahova cost 50.000 euro, poti sa le vezi daca din calea 13 sept iei toleul 96, 3 stati si apoi tranversezi dupa care prima strada la stanga si mergi cam 10 m....sunt marfa!
mary_worth
Postat pe 30 Septembrie 2008 18:08
Trec destul de des pe Antiaeriana.
O sa incerc sa identific locul.
Multumesc
parangsm
Postat pe 1 Octombrie 2008 20:50
pentru adrianm
Exemplu:daca intri pe www.case-lemn.com-MARIA HOUSE (etape constr casa la rosu) vei vedea ca in realitate(pentru reducerea cheltuielilor-obtinerea profitului) nu se face nici un tratament igifug, fungicid sau de care mai vrei tu, iar uscarea lemnului fortata(reducera timpului-bani) de la 75% la 18% provoaca fisuri tocmai in riglele care ar trebui sa dea rezistenta necesara constructiei(astea sunt ascunse-mascate- de beneficiar).
Despre celelalte incomveniente( de ce crezi ca dintodeauna omul a fost oblgat -a ales- sa nu taie padurea, de catre "mama natura"?) poate i-ti dai singur seama.
ioan_4_job
Postat pe 2 Octombrie 2008 14:52
serios?! poate ai nevoie de realitatea firmelor care exporta in italia sau alte tari europene. aceste firme sunt dotate cu aparatura si tot ceea ce este necesar pentru astfel de tratamente!
eventual studiaza mai mult pentru ca se pare esti doar la inceputul unei noi lectii in constructii!?
o casa din lemn rezista la un cutremur de cca 7,4 grade, fiind flexibila nu crapa pe cand una din materiale traditionale crapa si ii scade rezistenta
referitor la tratamente daca nu esti sugur ca au fost aplicate, poti cere o analiza de laborator pe care firma trebuie sa ti-o arate si atunci nu mai exista nici un dubiu. daca nu iti ofera aceste analize sunt dubii daca da atunci .......
constructia din lemn este mult mai sanatoasa din toate punctele de vedere raportul de pierdere de caldura scazut, de intretinere- scazut riscul de boli pulmonare scazut etc.
boltarii creaza umiditate termoizolare scazuta
BCA-ul consuma oxigenul din incapere si afecteaza plamanii
tencuiala consuma umiditatea din incapere
sunt studii mult mai aprofundate pe situri externe :germania, franta, austria
referitor la uscarea fortata a lemnului nu este vorba decat de economisirea de material. dupa cum sti lemnul lucreaza in timp si fata de forma initiala el se deformeaza ne mai putand fi prelucrat/utilizat
uscarea fortata scurteaza timpul de folosire da si creaza profit dar ajuta si al folosirea intregii cantitati prelucrate
daca vrei sa cumperi 10m3 de lemn si ii lasi la uscat 5-10 ani si apoi vrei sa te apuci sa construiesti vei putea utiliza mazim 80% din material
plus ca nu se usuca uniform daca nu e depozitat corespunzator, plus ca apar cariile de lemn care nu le mai scoti din lemn cu nici un fel de tratament!
SI EU AM FOST SCEPTIC CA TINE, POATE CHIAR MAI MULT DECAT SCEPTIC DAR M-AM DOCUMENTAT SI ACUM SUNT PRO, DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE
CU ASTA AM TERMINAT LECTIA DESPRE CONSTRUCTII DIN LEMN
ps: la brasov cand au schimbat toata structura acoperisului care era foarte veche ghici cati ani avea ce calitate avea lemnul si de catre cine a fost cumparat si folosit1
!
iti dau o idee: era italian si avea fabrica de mobila pe comanda!
adrianm
Postat pe 5 Octombrie 2008 15:27
ADRIANM da-mi voie sa-ti scriu numele cu majuscule. Esti cel mai tare!!! Nu stiu daca ai terminat Fac de Ind. Lemnului dar gandesti ca unul care a facut-o ... Esti de-al meu!!! Intra pe petitii on line si da-mi te rog frumos o semnatura pentru petitia cu interzicerea exportului de cherestea si bustean.
Cu tot respectul.
rapsan
Postat pe 5 Octombrie 2008 22:13
De la: rapsan, la data 2008-10-05 22:13:22 ADRIANM da-mi voie sa-ti scriu numele cu majuscule. Esti cel mai tare!!! Nu stiu daca ai terminat Fac de Ind. Lemnului dar gandesti ca unul care a facut-o ... Esti de-al meu!!! Intra pe petitii on line si da-mi te rog frumos o semnatura pentru petitia cu interzicerea exportului de cherestea si bustean.
Cu tot respectul.
BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ROXANA AI SI SEMNATURA MEA ACOLO DAR VREAU SA AI SPUN LUI ADRIAN O TREABA ROMANEASCA :SE PREA POATE PRODUCATORUL SA ITI OFERE UN CERTIFICAT PRECUM CA LEMNUL A FOST TRATAT DAR TRAIM IN ROMANIA SI SINCER DE LA HARTIE LA FAPTE ESTE MARE DISTANTA ,SE POATE CA LEMNUL SA NU FIE TRATAT CORESPUNZATOR
gigibrbr_condo
Postat pe 6 Octombrie 2008 19:33
Imi cer scuze referitor la faptul ca am omis constructia care a "avut nevoie" de aceasta interventie BISERICA NEAGRA, BRASOV!
REFERITOR LA CERTIFICAT DACA NU ESTI SIGUR SE POATE INTRA PE INTERNET AFLI CATE LABORATOARE SUNT SI IN JUDETUL TAU SI ALEGI UNUL !
Nu am terminat in domeniu, pur si simplu am lucrat ,O PERIOADA SCURTA, si am vrut sa stiu mai multe! nu imi place sa particip la ceva si sa fiu leguma ca majoritatea.
INFORMATIA INSEAMNA BANI-RECUNOASTEREA CELOR DIN JUR- RESPECT SI DE CE NU POSIBILITATEA DE A FACE CEVA BINE SI DE CALITATE!!!
SI EU VREAU SA IMI CONSTRUIESC O CASA DIN LEMN IN VIITORUL APROPIAT ASA CA DACA DORITI INFORMATII DESPRE DOMENIU VI LE OFER CU PLACERE!
adrianm
Postat pe 6 Octombrie 2008 20:02

"Hop si eu" dar va vorbesc din experienta.Acum 2 ani mi-am facut o casuta de lemn.Discutiile pot merge la infinit ,fiecare poate avea dreptate ,totul depinde de:esenta lemnului,calitate,timpul si conditiile in care a fost uscat,zona in care amplasezii viitoarea locuinta(munte-umiditate),dac vrei sa fie strict din lemn sau folosesti diferite izolatii interioare sau exterioare tocmai pentru a prevenii patrunderea insectelor...,pentru izolatie termica sau fonica.Cat despre tratarea lemnului ....am cumparat noi ceva solutii din comert si am dat pe lemn.
dumitrana_erica
Postat pe 8 Octombrie 2008 10:07
pentru adrianm
ioan_4_job
Postat pe 8 Octombrie 2008 14:51
Sunt foarte multe avantaje, este adevarat, in cazul caselor construite din lemn sau pe structura de lemn...Din punct de vedere seismic, poporul roman a gasit rezolvarea optima de milenii, nu trebuie sa ne invete nimeni, daca stim sa invatam de la ai nostri...Casele din zona montana, asezate pe piatra de rau(bile), fara rigidizare excesiva, sunt practic indestructibile in conditii normale. Sau ca sa zic asa, cand vor cadea astea, se schimba relieful...Piatra din care este facuta elevatia,practic, la un seism, ,,joaca" precum bilele unui rulment, preluand o buna parte din soc, iar la asta adaugand rezistenta sporita a imbinarilor din lemn, conferita de elasticitate, greutatea portanta mica, rezulta o constructie deosebit de rezistenta la seism. Cat priveste tratamentul lemnului, intr-adevar se prea poate sa nu fie adecvat daca se va utiliza pulverizarea. Trebuie executat prin imersie in baie de solutie. E sfant.Cat priveste uscarea fortata,daca se executa in viteza, din dorinta de profit, pot, intr-adevar sa apara fisuri in lemn.Ele nu vor aparea daca uscarea respecta procesul conform calculatorului, se umecteaza suficient lemnul si se respecta procesul tehnologic,care nu poate fi mai mic ca durata de 3 saptamani la rasinoase si de 5-6 saptamani la foioase. Important este unde utilizeaza constructorul acele piese(nu tot materialul crapa, e in functie de forma si densitatea fibrei). Daca discutam insa pe cinstite, nici in atare situatie nu va rezista casa mai mult de 120-150 de ani. Stranepotii tre sa-si faca griji...Nu se mai taie lemnul fara seva, nu se mai respecta prelucrarea cum se facea odinioara, in consecinta noi nu mai putem emite pretentii de constructii rezistente cat cele din vechime. Daca aveti de gand sa traiti peste 150 de ani, nu va recomand...Dar sa stiti ca veti trai mult mai bine intr-o casa din lemn.Mult mai sanatos.Cat priveste preturile, sunt absolut rezonabile, dar nu sunt ieftine ca braga...In functie de proiect, de sistemul constructiv, de toate elemenetele care pot influenta, pretul poate oscila intre limite extrem de largi, dar uzual, este cuprins intre 380 si 480 eur/mp constructie finita, la cheie,fara gresie,faianta, obiecte sanitare, obiecte de iluminat(lustre,aplice etc),radiatoare,centrala termica.Adica fara ceea ce poate crea discutii(vroiam gresie mov, chiuveta albastra,vasul de wc nu stiu cum....s.a.m.d.).Dar montajul lor inclus in pret. Adica omul le aduce, eu le montez, mai putin centrala termica,unde trebuiesc specialisti.Personal ma ocup de proiectare si executie de asemenea case.Pentru detalii pot fi contactat la 0762800090.
prema
Postat pe 13 Octombrie 2008 11:18
www.casaoptima.ro
luminitanoua
Postat pe 12 Noiembrie 2008 15:00

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bloc nou sau bloc vechi? 2 De la: kudika_27997 30 Ianuarie 2013 20:53
constructie 1 De la: constantin1980 3 Aprilie 2012 15:50
Panouri sandvich 1 De la: vio_bazavan 17 Mai 2010 08:46
JOB PENTRU TINERII PLINI DE IDEII 2 De la: 19 Iunie 2014 19:13
Doresc oferta de pret constructie casa la rosu si la cheie in Jud Sibiu 2 De la: kudika_998327 28 Decembrie 2015 10:31