Setari Cookie-uri

Structuri pentru case

nu era ceva de genul :-paie
- chibrite
- caramida cititi povestea fratilor sai nu va mai credeti intelectuali ca nu mere aici. Ideea este ca americani folosesc tehnica asta de multa vreme (a lemnului). Iar noi suntem inapoia lor cu cel putin 50 ani. Si eu posed o casa de lemn in stil canadian si sunt foarte multumit de ea. Lemnul este imbalsamat ignifug in Moldova si este pe 100 ani. Asa ca sa traiesc eu cat traieste casa....... Doamne ajuta
danuta_alexandru
Postat pe 23 Iunie 2009 01:39
S-a dovedit de atitea ori ca varianta optima de constructie si raportul pret-calitate-anduranta este compozitia de beton caramida lemn . Proportiile sunt in felul urmator : structura de rezistenta din beton armat , peretii din caramida si restul din lemn . Sa-mi spuna mie cineva ca realizeaza un beci din lemn , nu cred . Cea mai buna imbinare la caramida si beton la colturi se realizeaza intretesut adica o caramida mai in fata una mai in spate , se pune armatura , se cofreaza si se umple cu beton . Aceasta varianta este cea mai buna , unind foarte bine peretii cu muchiile din beton . Daca doriti sa construiti in varianta ecologica , adica jumatate din pereti de caramida si beton iar cealalta jumatate grinzi si talpi de lemn este de asemeni o varianta buna care include mai putin caramida si mai mult lemn . Spor la treaba
david_laur
Postat pe 24 Iunie 2009 16:07
Din lemn de balsa !?
vpopescu58
Postat pe 25 Iunie 2009 20:27
este lemn ignifugat asa ca este rezistent la incendii
cretzu_1611
Postat pe 30 Iunie 2009 20:43

nu stiu ce varsta ai dar pot sa-ti spun nu sant case in stil american din lemn
bunica mea care are 90 are casa din lemn + pamant
si iti garantez ca are peste 200 de ani
nu o tot dati cu americani
noi romani am facut si o sa facem case din lemn si binenteles cu amestec de alte produse
dar este stil romanesc draga
si teoria este teorie
as vrea sa te vad la lucru cu mine care nu pot sa-ti dau un nr de cate case am facut
dar sa sti ca nici nu-mi aduc bine aminte din nu stiu ce materiale nu am facut
condo001267
Postat pe 20 Iulie 2009 16:45

nu neaparat dedimensiunea casei
aici unde lucrez eu acum lucrez la o cladire cu trei nivele
parter-1etaj -2etaj toata cladirea este pe structura metalica
am o intrebare totusi
cand se aproba un proiect in romania sa poti contrui pe structura metalica
si cat timp dureazapina iti aproba proiectul
eu as dori sa fac asa ceva
dar intotdeauna exista un dar
condo001267
Postat pe 20 Iulie 2009 16:56
durata aprobarii unei constructii pe structura metalica este aceiasi ca in cazul altor materiale folosite in constructii nu este nici o diferenta !!!!avantajul este unul foarte simplu : poti sa incepi demersurile mai tarziu (in vara ) pe ascuns poti sa torni fundatia --eventual ,apoi cad au iesit toate autorizatiile nu iti trebuiesc decat 2 saptamani sa ridici restul constructie (asta daca este mai mare de 100mp)daca este mai mica.....merge mai repede cu o alta spaga pe la gaze in maxim doua luni casa este locuibila si mobilata
gigibrbr_condo
Postat pe 21 Iulie 2009 16:40
deoarece parerile sunt impartite intra pe www.alexandraresidence.ro pe likul proiecte si acolo vei intalni mai multe feluri de structuri, etapele de constructie, istoricul constructiilor pro si contra si de asemenea preturile si sunt sigur ca te vei hotara singura la ce anume sa optezi.o zi buna.
ioncmarian
Postat pe 10 August 2009 09:29
De la: gigi_braicovici, la data 2008-12-10 22:25:46chear sant un simpatizant al sistemului AMVIC CU MICI REZERVE SANT DE ACORD CA ESTE O SOLUTIE VIABILA


De sistemul de cofraje din polistiren THERMODUL ati auzit?
kmi_condo
Postat pe 10 August 2009 13:27
chear nu cunosteam acest produs din pacate eu sant un constructor continu si de la un an la altu eu mai pun ba o camera ori mai sparg cate un perete si astfel ca nu mi se potriveste in schimb consider ca poate inlocui cu succes amvicul cine are bani din prima ptr o constructie perfecta vorbim de arhitectura si utilitate ,cred ca poate folosi foarte eficient acesta tehnologie , sant adeptul betonului asa ca daca este sa fie o casa trainica de beton aceasta poate fii thermodul , nu stiu calitatea dar daca este beton ce mai conteaza!!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 10 August 2009 21:42
Am citit mai multe pe acest topic si la unele interventii ale forumistilor, mi-au starnit zambetul. Cum poti sa fi atat de naiv incat sa crezi in astfel de basme, totul are o logica in lumea asta. Faceti dragior calcule de rezistenta la materialele din care vrei sa-ti faci casa si asa vei avea un raspuns la materialele din care vei dori sa-ti construiesti casa si ce fel de casa vrei sa-ti faci si daca proiectul pe care il ai se preteaza la materialele pe care le-ai ales. Este foarte simplu. m-am saturat de astfel de specialisti care isi dau cu parerea si in final habar nu au, au idee de ceea ce inseamna si dezvolta o teorie propie pe care ei o cred , dar nu are nici o valoare cu realitatea. Imi cer scuze de interventia mea , dar sincer m-am saturat de atata poezie ce se face pe tema asta si mai mult va bateti joc de oameni, sa va fie rusine.
condo000807
Postat pe 16 August 2009 16:13
bravo tie acum poate dai si un sfat tuturor ceva de genul ::::::CAND VRETI SA VA CONSTRUITI O CASA MERGETI LA ARHITECT !!!!!!!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 17 August 2009 18:16
Structura de rezistenta pentru pereti neportanti, pereti bcu turnati direct in cofrag, rigidizat cadre, planseu beton armat, izolatie termica cu perlt expandat, finisaje dupa dorintza si putintza.
vladoius
Postat pe 24 August 2009 08:48
ei bine, acum o luna si ceva am pus si acoperisul pe casa. pana la primavara am tot timpul sa ma gandesc la finisajele interioare; deocamdata vreau sa pregatesc terasa (27mp) sa treaca cu bine de sezonul rece! dupa 6-7 luni de constructie, cu pauzele de rigoare, tehnologice, se impunea o vacanta!!! Prin ce am trecut in tot acest timp... nici nu vreau sa-mi aduc aminte!
ami_sava
Postat pe 13 Octombrie 2009 15:37
Am citit tot ce a aparut pe aici dar nu am vazut nimic despre casa din boltari portanti ! Sunt chiar atat de rai ? Eu as vrea sa-mi cumpar o masina vibratoare si sa ma apuc eu incet, incet, sa fac boltari(m-am ghandit sa-mi cumpar,, undita, nu pestele"). Va rog ajutati-ma sa nu fac vreo prostie. Apropo, nu sunt nominalizat in topul ,,Forbes". Va multumesc.
tatavlad
Postat pe 18 Octombrie 2009 10:05
De la: tatavlad, la data 2009-10-18 10:05:55 Am citit tot ce a aparut pe aici dar nu am vazut nimic despre casa din boltari portanti ! Sunt chiar atat de rai ? Eu as vrea sa-mi cumpar o masina vibratoare si sa ma apuc eu incet, incet, sa fac boltari(m-am ghandit sa-mi cumpar,, undita, nu pestele"). Va rog ajutati-ma sa nu fac vreo prostie. Apropo, nu sunt nominalizat in topul ,,Forbes". Va multumesc.
eu cred ca te intereseaza o afacere si nu a face case ! Am vazut pe multi care si-au cumparat mici betoniere chipurile sa asi faca casa iar acum stau cu ele in sopron caci casa si-au terminato si nu mai le sant necesare vrei sa patesti si tu la fel???
gigibrbr_condo
Postat pe 18 Octombrie 2009 16:37
Pentru SABIEBOGDAN, salut te rog sa-mi scrii si mie reteta proportiile pt solutiile de ignifugare si impotriva ganganiilor, si inca ceva, casa bunicului din ce lemn este facuta (brad, fag, stejar)?
CristianOnisor
Postat pe 18 Octombrie 2009 23:40
De la: gigi_braicovici, la data 2009-10-18 16:37:27
De la: tatavlad, la data 2009-10-18 10:05:55 Am citit tot ce a aparut pe aici dar nu am vazut nimic despre casa din boltari portanti ! Sunt chiar atat de rai ? Eu as vrea sa-mi cumpar o masina vibratoare si sa ma apuc eu incet, incet, sa fac boltari(m-am ghandit sa-mi cumpar,, undita, nu pestele"). Va rog ajutati-ma sa nu fac vreo prostie. Apropo, nu sunt nominalizat in topul ,,Forbes". Va multumesc.
eu cred ca te intereseaza o afacere si nu a face case ! Am vazut pe multi care si-au cumparat mici betoniere chipurile sa asi faca casa iar acum stau cu ele in sopron caci casa si-au terminato si nu mai le sant necesare vrei sa patesti si tu la fel???

La cat este de aglomerata piata, numai la afaceri cu boltari nu-mi sta capul. De altfel timpul nu-mi permite.Sunt angajat la stat...Lucrand intr-un teatru as avea timp doar vara ,in timpul concediului. Efectiv nu stiu ce sa fac cu o casuta din paianta pe care o am la tara si care sta sa cada peste mine. Plus ca as putea sa-mi fac si gardul (acuma gardul este reprezentat de niste copaceii si niste sarma de-ici-colo).
tatavlad
Postat pe 19 Octombrie 2009 08:55
la salariile ce se dau in teatru nici nu trebuie sa ati faci iluzii dar cum ai zis si tu vara merge sa pui osul la treaba. Daca cumva esti un scenograf sau un butafor sigur ai sa faci casuta din poveste cu bani putini
gigibrbr_condo
Postat pe 19 Octombrie 2009 16:18
De la: gigi_braicovici, la data 2009-10-19 16:18:16la salariile ce se dau in teatru nici nu trebuie sa ati faci iluzii dar cum ai zis si tu vara merge sa pui osul la treaba. Daca cumva esti un scenograf sau un butafor sigur ai sa faci casuta din poveste cu bani putini

Sa dea Domnul! Multumesc pentru incurajare, dar nu mi-a raspuns inca nimeni daca pot, daca merita, (si mai ales cum !!!) sa fac o casuta din boltari.
tatavlad
Postat pe 20 Octombrie 2009 01:07
Mda,anul trecut pe vremea cand ai postat aceasta intrabare casa mea pe structura de lemn se construia...cu imprumut din banca...atat ne-am permis financiar...iata ca a trecut un an si mai bine,casa e gata de anul trecut,doar centrala nu au mai bagat-o ca depasea bugetul,de parca mai aveam bani sa ii dau in judecata...dar nu asta conteaza...am zis ca tata e batran si are probleme cu capul cand ne-a zis ca se aud zgomote in pod...dar le-au mai auzit si altii chiar si ziua...cred ca ne-au invadat sobolanii sau dihorii...sa ma apuc sa daram casa?sa vad ce e si pe unde?Doamne ce ma fac?!As putea sa o las ipoteca banci ca acum nici atat nu am tragere de inima sa ma mut acolo.Banii vorbesc!Vorba aia:La omul sarac nici boii nu-i trag!CASA DE BETON E VESNICA!
gabyta35
Postat pe 21 Octombrie 2009 22:43
rozatoarele nu ocolesc nici betonul nici piatra, mai ales in casele nelocuite si in mod special in anotimpul rece. dar exista solutii , vezi firme deratizare, sau poti si tu se gasesc substante in comert.
ego_condo
Postat pe 26 Octombrie 2009 23:39
Deoarece nu s-a indurat nimeni de mine sa-mi spuna cum sa fac o casuta din boltari, sa inteleg ca cei care fac asemenea casute nu folosesc...internetul?!
tatavlad
Postat pe 27 Octombrie 2009 09:26
De la: tatavlad, la data 2009-10-27 09:26:32 Deoarece nu s-a indurat nimeni de mine sa-mi spuna cum sa fac o casuta din boltari, sa inteleg ca cei care fac asemenea casute nu folosesc...internetul?!
casuta ce inseamna pentru tine???? o camera 3/4??? indiferent cum trebuie fundatie trebuie sapat nu se pot da sfaturi asa pe forum in dorul lelii!!! ca va vadea saracuat casa
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Octombrie 2009 15:22
De la: tatavlad, la data 2009-10-27 09:26:32 Deoarece nu s-a indurat nimeni de mine sa-mi spuna cum sa fac o casuta din boltari, sa inteleg ca cei care fac asemenea casute nu folosesc...internetul?!
casuta ce inseamna pentru tine???? o camera 3/4??? indiferent cum trebuie fundatie trebuie sapat nu se pot da sfaturi asa pe forum in dorul lelii!!! ca va vadea saracuat casa
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Octombrie 2009 15:22
Casuta,pentru mine inseamna 2 camere de 3/4 si bucatarie.
tatavlad
Postat pe 28 Octombrie 2009 18:38
si iti trebuie o fundatie o zidarie bine facuta ,ce sfaturi sa iti dam noi !!!!?????crezi ca au valoare ???? te consulti cu un constructor cu un arhitect !!!!!! are valoare daca eu iti zic ca trebuie sa sapi fundatia la 40 de cm sau la 120 ????!!! crezi ca este suficient sfatul eu te sfatuiesc sa vorbesti cu un meserias unul din aceia care au facut macar o casa (scoasa din pamant si acoperita) astfel de sfaturi nu se dau online ce te sfatuiesc eu este sa faci fundatie nu doar o bordura de beton si apoi sa torni pamant in mijloc !!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 29 Octombrie 2009 16:21
Pentru ,, tatavlad " . Eu inteleg ca pe nimeni nu-l da banul afara din casa dar sa-ti faci casa din boltari este crima impotriva sanatatii tale , a familiei tale si nu in cele din urma bugetului tau . Daca vrei poti sa-ti faci casa direct turnata din beton si e cam acelasi lucru . Sa-ti explic , daca o sa-ti construiesti casa din boltari , ceeace inseamna doar peretii , restul fiind betonarmat , trebuie sa platesti de doua ori mai mult pentru izolatie termica decit la o casa normala din caramida . Daca-ti convine fa-o , daca nu gindeste-te mai bine inainte de a plinge dupa bani . Nu-ti mai spun de radiatiile ce se degaja din cimenturi , betoane si fier . O casa din boltari nu va tine de cald niciodata , fiind nevoit sa produci de doua ori mai multa energie calorica ptr a o mentine la temperatura dorita iarna . O casa din boltari nu va < respira > niciodata si-ti va genera umezeala si igrasie . Daca mai pui si termopane gindeste-te cind te programezi la medic !!! Daca vrei o casa cu bani putini dar cu manopera multa , fa-ti din caramida nearsa cu paie si o termini rapid . Daca vrei o casa pe viata cu tot confortul necesar fa-o din blocuri de caramida . Istoria ne-a invatat care este cea mai sanatoasa si durabila locuinta . Totul pleaca de la proiectare si materialele folosite .
david_laur
Postat pe 31 Octombrie 2009 16:39
Multumesc mult de tot. Acesta este un ajutor ! Nu mai fac casa...mai astept...poate mai strang niste bani... inca odata multumesc.
tatavlad
Postat pe 1 Noiembrie 2009 17:33
De la: tatavlad, la data 2009-11-01 17:33:23Multumesc mult de tot. Acesta este un ajutor ! Nu mai fac casa...mai astept...poate mai strang niste bani... inca odata multumesc.

Crede-ma ca e mai bine ptr bugetul familiei tale sa iei materialele putin cite putin , in fiecare luna , pina ajungi sa-ti stringi cam 70 % din ele . De exemplu : iei in iarna asta caramida si fierbetonul . Daca mai poti financiar ia si cheresteaua , grinzile si lantii de acoperis . Sfatul meu este sa te duci la plimbare si sa vezi un model de casa care-ti place , vorbesti cu proprietarul sa-ti dea proiectul lui la jumatate de pret , tu esti multumit de pret , el asi recupereaza din banii dati pe proiect si e mult mai bine asa decit sa platesti integral un proiect care oricum te va costa in jur de 5000-7000 de lei , bani aruncati pe fereastra . gasesti un structurist priceput care sa dea pe la lucrarea ta si sa-i urmareasca pe muncitori din cind in cind apoi te apuci serios de treaba . I-ti urez succes si nervi de otel .
david_laur
Postat pe 2 Noiembrie 2009 15:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Constructie casa 11 De la: kudika377217 21 Martie 2011 11:56
Cum se armeaza un planseu? 19 De la: kudika405998 1 Iunie 2011 13:49
angajare 1 De la: gigeta 16 Mai 2009 18:02
materiale de constructii 5 De la: maraakiss 12 August 2014 09:49
piramida 4 De la: Mihaela09 25 August 2009 22:03