Setari Cookie-uri

Legat de aparate de dezumidificare

Anul acesta mi-am izolat casa cu polistiren la exterior. Am observat ca a crescut mult nivelul de umiditate in interior. Stiu ca exista aparate de dezumidificare. Puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de acestea. Cum functioneaza si care ar fi cel mai potrivit model.

Postat pe 18 Noiembrie 2008 14:28
Exista grile de ventilatie de la Aereco.Detalii pe site.Eu sint multumit
bebechelemen
Postat pe 18 Noiembrie 2008 22:56
La magazinele DM, in complexul Carrefour, cred ca in oricare din ele, exista niste cutiute speciale care contin saculet cu clorura de calciu. Au instructiuni cum sa folosesc. Eu am avut mari probleme cu umiditatea intr-un apartament in care merg rar si ud florile. Nu are incalzire si toata iarna e frig. Vara e racoare si se creste umiditatea din cauza evaporarii apei de la flori. Am folosit acest produs. EXCELENT! Acum nici mirosul acela, ca de mucegai, nu mai exista. Il recomand cu caldura si...umiditate maxim 50 %.
mokus1
Postat pe 20 Noiembrie 2008 11:53
Daca tu ai trai intr-un mediu ce ar avea umiditatea 50%...,acum si niciodata n-ai mai scrie(prostii)nimic!!!
sculptorul
Postat pe 22 Noiembrie 2008 19:41
www.fosforescent.ro

Postat pe 23 Noiembrie 2008 12:49
Sculptorule, inainte de a califica scrierea cuiva drept "prostii", mai citeste cate ceva, eventual pe la clasa a VII-a, la fizica. Eu am scris in cunostinta de cauza, pentru ca am rinita atrofica. Crede-ma, am studiat mult mai mult decat tine subiectul. Nu vreau sa intram in polemica, dar nu face afirmatii nefondate. Astept sa argumentezi ceea ce ai afirmat. Eu o fac citand dintr-un articol de specialitate.

"Cea mai mare valoare igienicã o au umiditatea relativã ºi deficitul de saturaþie, care reprezintã gradul de saturaþie a aerului cu vapori de apã ºi permit a aprecia intensitatea ºi viteza de evaporare a transpiraþiei de pe suprafaþa corpului la o temperaturã sau alta. Normarea se efectueazã dupã umiditatea relativã. Umiditatea optimã relativã a aerului ce nu influenþeazã negativ termoreglarea se considerã 40-60%.

Dacã umiditatea relativã este micã, sub 30%, apare uscãciunea aerului. În acest caz se observã o evaporare intensã umiditãþii mucoaselor cãilor respiratorii superioare, provocând senzaþia de uscãciune a bronhiilor, faringelui etc. Creºte pierderea apei prin transpiraþie ºi respiraþie.

Dacã umiditatea relativã este mare, peste 60-70%, este redusã termoliza ºi cu atât mai mult, cu cât este mai mare temperatura aerului, deci, termoreglarea este influenþatã negativ. Când temperatura aerului este scãzutã, umiditatea este mare, termoliza creºte, în acest caz cãldura se pierde prin iradiere ºi convecþie.

Citat din: http://www.sanatatea.com/baza/2007/06/09/umiditatea-aerului.html

Cu stima,Ella
mokus1
Postat pe 24 Noiembrie 2008 10:01
Ella!Cu stima,scuze!!!Ai dreptate.M-a luat un val si m-a dus unde nu doream.Se mai intimpla!Iti doresc grabnica insanatosire!!!
sculptorul
Postat pe 24 Noiembrie 2008 13:39
Oh, Sculptorule! Din nefericire, rinita atrofica este ca diabetul. Nu se poate trata. In schimb, exista tot felul de remedii care pot ameliora aceasta afectiune.

Multumesc pentru gandul bun!
O zi faina,
Ella
mokus1
Postat pe 24 Noiembrie 2008 15:24
Toata stima pentru raspuns.Dar totusi ce solutie recomandati.Sint si eu interesat
Multumesc
bebechelemen
Postat pe 24 Noiembrie 2008 21:35
Bebe,
o sa ma uit acasa pe cutie si iti trimit un mesaj privat, sa nu fie considerat reclama, aici, pe Forum. E vorba despre dezumidificatorul pe baza de clorura de calciu.
O zi faina,
Ella
mokus1
Postat pe 26 Noiembrie 2008 10:00
Mi-am cumparat un absorbant de umiditate Ceresit, deoarece am probleme cu niste mucegai aparut pe pereti si tavan (o fasie cam de 15-20 cum) in jurul ferestrelor termopan, montate anul trecut. L-am asezat in balcon in aceasta seara. Cum va influenta atmosfera umeda din balcon, unde am si niste ghivece cu flori, ramane de vazut.
N-am prea intalnit comentarii legate de aceste absorbante de umiditate. Scrie ca este potrivit pentru orice tip de incapere. Poate gresesc, dar acum consider ca si balconul inchis (jumatate logie, jumatate balcon) a devenit o incapere. Astept sa vad ceva rezultate.A mai folosit cineva ?
miana_alma
Postat pe 7 Decembrie 2008 19:52
Era perfect daca faceai o izolare cu polistiren extrudat a balconului. Cumnata mea a inchis balconul si l-a unit cu camera, fara insa a face si izolatiile necesare. Tot anul a avut igrasie in toata zona respectiva. Anul urmator a dat tot rigipsul jos si a izolat cu polistiren extrudat toti peretii exteriori, tavanul si podeaua. De atunci nu mai are nici o problema. Chiar daca in zona respectiva tine toate florile.
Deci nu cred sa te ajute foarte mult acel dezumidificator.
TI_001
Postat pe 6 Ianuarie 2009 11:02
Multumesc mult TI 001 pentru sfat. Ai perfecta dreptate, nu ma prea ajuta aparatul de dezumificare.A adunat totusi destula apa in recipientul sau. Insa, in balcon (este de fapt logie, cu doar un perete exterior- jumatate placa speciala si jumatate ferestre tip termopan) persista multa umezeala pe ferestre, iar mucegaiul este la locul sau pe o portiune a tavanului, in jurul geamurilor.
Voi acoperi tavanul, la vara, cu polistiren extrudat,dupa ce-l vom trata, neavand alti pereti exteriori. Si, sper sa fie bine, sa nu mai petrecem inca o iarna cu mirosul de mucegai.
miana_alma
Postat pe 8 Ianuarie 2009 17:11
STIU CA NU ARE NICI O LEGATURA CU CE VORBEATI, DAR CA VENI VORBA SI DE ALTE REMEDII, DE BOWTECH ATI AUZIT ? DACA NU, INTRATI PE WWW. BOWTECH.RO, SIGUR VA VA AJUTA FOARTE MULT.

Postat pe 17 Ianuarie 2009 10:44
Despre acest subiect sunt multe de spus!
Dintre toate tipurile de dezumidificatoare existente in acest moment in comert, recomand sa analizati posibilitatea cumpararii unui aparat construit pe baza de agregat mecanic frigorific, care dispune de un compresor ca de frigider, un schimbator de caldura (radiator) si un vas de acumulare a condensului. Acest aparat produce la nivelul radiatorului schimbator de caldura o temperatura egala cu cea a punctului de roua, iar atunci cand aerul umed din incapere este absorbit si parcurge acest schimbator de caldura, condenseaza instantaneu apa continuta si o colecteaza in vasul de la baza.
Este necesar ca temperatura mediului in care este pus sa lucreze sa aiba valori peste 22 - 24 grade Celsius, altfel randamentul oricarui tip de dezumidificator scade proportional cu coborarea temperaturii!!!
Accesand link-ul "http://www.smartsecurity.ro/constr/images/manual.pdf" veti putea descarca un manual in limba romana al unui astfel de aparat!
Va doresc succes in cautarea lui!
teo_balan
Postat pe 18 Ianuarie 2009 07:11
ce fel de casa.ce fel de sistem de incalzire.dar mai ales ce ai sub casa.aparatele deumidificatoare au functie limitata la metri patrati de casa
vasilecroitoru
Postat pe 19 Ianuarie 2009 11:03
asa e...cum ziceai..au limita de metri patrati dar sunt utile si nu sunt scumpe.eu am in casa unul de la ceresit si ii schimb periodic rezerva.il las sa isi faca treaba pe o suprafata mai mare decat prevede eticheta dar isi face treaba.evident nu am multa umezeala dar fiind apartament in bloc terminat 2008 aam avunt nevoie de un asemena aparat.MERITA!!!
cosmin_bucsa2005
Postat pe 12 Februarie 2009 16:47
Problema cu apa pe geamuri...
Va salut pe toti ! Am una BUCATA MARE PROBLEMA....si anume: O biserica cu geamnuri termopan, profil aluminiu, suprafata bisericii 450 m2, inaltime in turla de aproximativ 25 metri. Incalzire in pardoseala, deci teoretic ar trebui sa fie caldura in toate zonele...Problema cea mare este ca....pe geamuri se cam formeaza condens...am schimbat garniturile de la geamuri....nimic, am schimbat(de proba) doua dintre geamuri(sticla) cu altele mai "bune" teoretic, dar din pacate acelasi rezultat. Plus ca exista o incapere in biserica, izolata la interior cu polistiren de 5 cm, unde pe langa umezeala de pe geamuri polistirenul s-a umplut de mucegai in foarte multe zone....DECI: Ce credeti ca as putea sa fac??? Dezumidificare cu aparate??? Astept un ajutor din partea dvs. Va multumesc anticipat !

Postat pe 13 Februarie 2009 06:21
cred ca cel mai bine si mai ieftin este sa aerisesti mai des.
florydogaru
Postat pe 13 Februarie 2009 11:20
O foarte buna solutie, care a dat rezultate in apartamentul meu este sa folositi produse anti-mucegai: spray-uri speciale, solutii care se combina cu vopseaua lavabila, sau care sunt aplicate cu bidineaua inainte de a da cu lavabila, sau chiar vopsea lavabila anti-mucegai. Eu am dat intai cu spray, apoi cu solutie aplicata cu bidineaua, iar apoi cu lavabila in care am pus o sticluta de solutie concentrata anti-mucegai. Trece deja iarna si n-am mai avut probleme cu mucegaiul.
Kojak
Postat pe 13 Februarie 2009 11:29
si eu am izolat balconul mic si are si termopan ,dar n-am probleme cu umiditatea,aerisesc f des,deschid si geamul cand gatesc,pornesc si hota...nu stiu ce sa zic...
cyucy_healthy
Postat pe 15 Februarie 2009 11:17
Draga Ella daca mai cutia de la dezumidificatorul tau poate-mi trimiti si mie cum se cheama.Multumesc anticipat! popflorica_2007@yahoo.com.
popflorica_2007
Postat pe 15 Februarie 2009 17:16
Pentru Rhteam_2000. Cu siguranta ca cel putin doua dezumidificatoare ar face fata umiditatii din biserica. Cred ca si o eventuala aerisire prin turla ar fi potrivita. Umezeala pe geamuri apare, in toata splendoarea ei,mai ales dupa ce pleaca lumea acasa.Nu? Asta inseamna ca trebuie asigurat un sistem performant de aerisire,de ventilare. Spor!
sculptorul
Postat pe 16 Februarie 2009 18:18
AERISIRE ZILNICA SI SA NU USUCI RUFE IN INTERIOR, IAR CAND SE PREPARA MANCAREA, SA EXISTE AERISIRE CONTINUA SAU HOTA SA MEARGA NON STOP! APARATE GASESTI PE LA ORICE MAGAZIN, IN PRINCIPIU, IAR DE AUZIT AM AUZIT DE CERESIT.... ACUMA NU STIU CAT DE BUN E...
gedilika77
Postat pe 18 Februarie 2009 01:53
Dezumidificator de la Ceresit am si eu,din acela mic dar nu mi se pare foarte eficient,absoarbe ceva apa dar putina...As vrea ceva mai eficient
monique_unik_condo
Postat pe 18 Februarie 2009 15:29
COOOOORECT .... SUPER
condo000319
Postat pe 26 Martie 2009 18:06
draga Ella, trimite-mi si mie te rog cum se numeste dezumidificatorul tau..si cat mai multe detalii de unde il pot cumpara...Trimite-mi un e-mail la blujdeacristian@gmail.com..Multumesc!
blujdea_cristianuk
Postat pe 11 Aprilie 2009 07:56
Psedo dezumidificatoarele tip CERSIT etc. sunt un paleativ,asa cum a spus Teo Balan,cu toate ca e putin reclama,dezumidificatorul pe principiul frigorific este de departe cel mai eficent,eu am cumparat unul acum 18 luni unul din Praktiker si a facut fata si la activitatea de renovare,contribuind la uscarea mai rapida a peretilor,sapelor etc.
Referitor la biserica aici trebuie gandit sa combati cauza si nu efectul.
1.Izolatia la interior cu polistiren este o actiune gresita si favorizeaza formarea condensului(incorect formulat igrasie-igrasia este umiditatea ascendenta generata de o izolare necorspunzatoare a zidurilor fata de pamant.
2.Datorita utilizarii lumanarilor se formeaza vapori de apa care in mod obligatoriu vor condensa pe suprafata geamurilor,ca si solutie se pot monta 2 pana la 4 ventilatoare solare speciale, fara consum de energie dupa montajul acestora.
Pentru alte detalii tehnice si solutii - no charge - posteaza orice solicitare.
Cu respect
design
Postat pe 11 Aprilie 2009 11:45
un aparat ( normal) de dezumidificare care costa ~ 1000 lei "scoate" dintr-o camera aproximativ 3-4 litri (intr-o noapte) de apa daca ea exista sub forma de vapori , ori o absoarbe din pereti; prin absortia ei din aer forteaza eliminarea ei din pereti.
eu personal am folosit un asfel de aparat pe mai multe santiere de "amenajari interioare" si pot sa spun ca merita bani!
...daca ii ai...
iuli71
Postat pe 11 Aprilie 2009 13:44
Intr-adevar, dezumidificatorul pe principiu frigorific este cel mai eficient! Eu am achizitionat unul, a costat 800 ron, are vas de colectare a apei ceva mai mic (dar la banii astia atata s-a putut), adica de 2 l, si il golesc de doua ori pe zi: o data dimineata (dupa ce aparatul a mers toata noaptea) si o data seara. A fost o necesitate, intrucat m-am mutat intr-un bloc nou, cu izolatie exterioara (polistiren de 10) si in care peretii si sapa nu au apucat sa se usuce; deci la doua saptamani dupa ce m-am mutat a aparut mucegaiul intr-un colt...cum avem si bebe, am luat masuri urgente si nu ne-am mai uitat la bani prea mult. Dezumidificatorul este Mitsui si are si senzor (se opreste singur cand se umple vasul de colectare, astfel incat nu exista riscul sa se verse continutul pe podea). De cand il avem si de cand am spalat zona afectata de mucegai cu bicarbonat de sodiu (nu dati cu clor, se intinde si mai mult), nu mai avem nicio problema. Ceresit am folosit si noi, din acela cu pastila absorbanta care se schimba cand se umezeste, dar este foarte lent si ineficient. Acum depinde si de gradul de umiditate din camera. La noi era de 80%....!!!!
profesionista
Postat pe 11 Aprilie 2009 18:00

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
urme de lavabila Savana pe termopan 12 De la: Alinutza133 25 Mai 2009 20:01
este foarte frig in apartament 8 De la: trucami 25 Mai 2010 00:01
Cum montam masina de spalat? 41 De la: gabyjojo 16 Iulie 2012 08:52
cum sa lipesc gresia de mozaic 19 De la: condo003386 19 Martie 2010 21:26
firma de constructii si agent vanzari sisteme de invelitori 2 De la: romastucchi 17 Aprilie 2009 15:57