Setari Cookie-uri

Pomi fructiferi ,copaci de calitate - stiti de unde pot cumpara ?

In aceasta primavara doresc sa plantez niste pomi ,dar as prefera sa fie de la o pepiniera sau statiune pomicola ,nu prea mai sunt la curent,de aceea am nevoie de ajutorul vostru.Nu vreau sa cumpar de la magazinele gen Bricostore ,Metro etc. pt. ca e cam riscant ,nu prea se prind si sunt si soiuri dubioase. Am vazut ce au patit niste cunostinte. Astept raspunsuri si sfaturi de la voi.Toate cele bune!
libra66
Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:25
Buna ziua, va pot ajuta cu o informatie,in vederea achizitionarii de pomi fructiferi de calitate.Am gasit o firma de la care am cumparat mai multe specii de pomi fructiferi adusi din pepiniere din tara si am observat ca s-au prins toti pomii, ceea ce am fost foarte multumita,mai ales ca am facut si eu o data greseala de a cumpara de la Bricostore si mi-au murit.Sa luati in calcul ca mai conteaza si cum sunt plantati si ingrijiti, iar eu am apelat la acel inginer care mi-a dat si informatiile legate de soiurile de pomi pe care le-am vrut eu si pe care il voi chema si in aceasta primavara sa mi i taie cum trebuie.Va pot da adresa lor: www.saragardens.ro si tel.0723991121.
birmison
Postat pe 19 Ianuarie 2009 16:11
Eu am cumparat acum vreo 3 ani caisi, piersici,visini,pruni,meri si ciresi de la o pepiniera din Geoagiu(zona Hunedoarei)si s-au prins toti si au rodit dar culmea doar in primul an.Au ramas la aceeasi inaltime si nu au mai rodit degeaba am incercat cu tot felul de ingrasaminte ca n-au mai crescut!Daca are cineva vreo idee va rog sa-mi spuneti ce as putea face sa-i vad plini de roade!!!!
angelblue_67
Postat pe 19 Ianuarie 2009 23:05
Buna ziua! V-as recomanda sa apelati la "consultatia" unui specialist pe care sa-l duceti sa vada starea pomilor.
luminitafoca
Postat pe 21 Ianuarie 2009 16:37
De la: angelblue_67, la data 2009-01-19 23:05:52 Eu am cumparat acum vreo 3 ani caisi, piersici,visini,pruni,meri si ciresi de la o pepiniera din Geoagiu(zona Hunedoarei)si s-au prins toti si au rodit dar culmea doar in primul an.Au ramas la aceeasi inaltime si nu au mai rodit degeaba am incercat cu tot felul de ingrasaminte ca n-au mai crescut!Daca are cineva vreo idee va rog sa-mi spuneti ce as putea face sa-i vad plini de roade!!!!
luminitafoca
Postat pe 21 Ianuarie 2009 16:38
Multumesc Andreea ,voi suna la acel nr.dar nu am reusit sa gasesc site-ul acela.....Oricum mai am ceva timp la dispozitie pana prin martie,aprilie. Eu nu am precizat,dar vreau sa plantez pomisorii la Bran ,unde e mai rece ,deci nu se potriveste orice soi sau orice pom sau copac. Mi-ar fi placut sa pun si un tei ,dar nu am vazut in zona,e cam sus si cam rece ,dar cine stie ?? Cum spuneam,mai am timp si sper ca voi mai primi informatii. O zi buna in continuare !
libra66
Postat pe 22 Ianuarie 2009 17:20
....... ?????
libra66
Postat pe 27 Ianuarie 2009 13:11
TEIUL LA INATIME DE PESTE 450 METRI NU PREA CRESTE ,FACE FLOAREA MICA SI PUTINA...ASA CA LA BRAN AR MERGE MAI BINE BRADUL, DACA SUNT PLANTATI CATE 3-4 LA UN LOC IN PALCURI !!BRADUL PLANTAT DE UNUL SINGU CRESTE GREU SI RAMANA INCHIRCIT!!!!!
Ludovykk
Postat pe 2 Februarie 2009 19:15
Pe site-ul www.saragardens.ro am constatat ca aceasta firma amenajeaza gradini cu flori si diversi arbusti.Nu au pentru vanzare pomi fructiferi.
kudika138758
Postat pe 3 Februarie 2009 11:10
Eu am cumparat de la Maracineni(arges).Acolo exista o Statiune pomicola.Am cuparat si de acolo si de la un inginer care a lucrat acolo si are acum propria sa afacere.
nicole_z
Postat pe 3 Februarie 2009 23:06
Multumesc tuturor....sper sa mai primesc informatii.
libra66
Postat pe 4 Februarie 2009 15:50
Depinde in unde locuiesti....

Pepiniera din Aiud au pomi de fffff buna calitate
micki23
Postat pe 6 Februarie 2009 22:35
1. in ce zona stai ?
2. ai facut taierile anuale?
3. te-ai uitat sa nu aiba boli si daunatori?

apoi iti pot da niste sfaturi...:)
micki23
Postat pe 6 Februarie 2009 22:36
Ai putea sa cumperi de la Statiunea Baneasa. Am cumparat eu de la ei si mi s-au prins toti. Ei sunt cunoscuti pentru soiurile de caisi piersici si nectarini (pentru care au soiuri proprii, create de ei) insa au schimburi cu alte statiuni pomicole astfel incat vand toate soiurile.(www.statiuneabaneasa.ro). Preturile nu sunt din cele mai mici de pe piata, dar vezi ca pe site ai si preturi si telefoane si tot ce-ti trebuie.
In sperantat ca ti-am fost de ajutor...
Adinuca
Adinuca
Postat pe 10 Februarie 2009 11:04
Multumesc tuturor.... Aiudul , e cam departe , probabil ca de la Baneasa sa incerc .Inca prospectez ,asa ca mai astept sfaturi.Sper sa reusesc sa cumpar ceva de calitate si sa am norocul sa se prinda.Probabil ca in martie , la Bran e mai frig.
libra66
Postat pe 10 Februarie 2009 17:29
Intr-adevar la Bran este frig dar daca pomii pornesc in vegetatie la statiunea pomicola nu-i mai poti planta. Va trebui sa gasesti momentul de echilibru intre vremea de la Bran si cea din localitatea unde este statiunea.
In esenta la Bran nu trebuie sa fie inghet, iar la statiune sa nu fi infrunzit sau inflorit de tot pomii.
Cu mult drag
Adinuca

PS Poate cu aceasta ocazie ne invata cineva de pe aici (specialist sau doar experimentat) de cate ori se stropesc pomii fructiferi si ce trebuie sa contina stropirea de februarie (eventual conditii meteo la stropire)
Multumesc
Adinuca
Postat pe 11 Februarie 2009 10:06
Buna idee adinuca !!
libra66
Postat pe 11 Februarie 2009 15:12
e cam greu de raspuns asa cu una cu doua, depind de multe chestii tratamentele: de ce pomi aveti, si la fiecare perioada se fac anumite tratamente sau lucrari de intretinere
de exp sunt stropiri ce se fac in luna februarie cam 3-4 la mar , aceste stropiri se fac doar pana la perioada de inflorire...dupa ce pomii dau bobocii se interzice aceasta stropire..etec etc,... sunt multe alte tratamente...si lucrari specifice culturii pomilor...zice-ti o anumita cultura si apoi va mai pot da sfaturi dar asa pe generalitati e cam greu...
micki23
Postat pe 11 Februarie 2009 15:49
pai hai sa le luam pe rand:
meri (am vreo 10 ca nu am reusit sa aleg soiurile altfel ca nu-mi ieseau polenizarile)
peri
pruni
ciresi
visini
caisi
nectarini
piersici
gutui
ca am de toti in livada: unii plantati anul trecut in toamna (vreo 45) si vreo 15 acum doi ani in toamna

a si am si 4 nuci: unul de vreo 10 ani si altii prinsi din nucile pe care le-au luat ciorile si le-au scapat pe camp (s-or face nuci adevarati din piticii aia care i-am vazut anul trecut)

si mai am o intrebare: crezi ca se prind la mine langa Ploiesti migdali? se ingrijesc greu? as prinde si niste aluni si ciresi amari...

dar ce de intrebari mai am...

Mutumim Mickisor daca ne poti ajuta macar asa pe scurt...
Adinuca

PS inca ma intreb de ce am atatia pomi si ce o sa fac cu recolta... cand va aparea
Adinuca
Postat pe 11 Februarie 2009 21:54
:)
incerc sa-ti raspund doar la cateva chestii azi deoarece merge netul fff rau si pica mereu...

1. stropirile de iarna le faci cu substante ce contin OLEO...exp: Oleocarbetox
2. de la mijlocul lui februarie sa le faci taierile la mar, si par, apoi spre sfarsit poti si la cires si visin..
3. la nuc nu faci taieri deloc
4. In zona ta e cald si poti pune migdal, insa e foarte sensibil....
5. ce faci cu fructele? le manaci , pt. ca sunt sanatoase...nu ca cele de import...si eu am livada dar cu fructele fac mai multe chestii: tuica, le manac proaspete, dulceata, compot si mai si vand din ele...

o sa raspund mai detaliat ...sper sa revizuiesc problema cu netul
micki23
Postat pe 12 Februarie 2009 20:07
De la: andreeamagi, la data 2009-01-19 16:11:19Buna ziua, va pot ajuta cu o informatie,in vederea achizitionarii de pomi fructiferi de calitate.Am gasit o firma de la care am cumparat mai multe specii de pomi fructiferi adusi din pepiniere din tara si am observat ca s-au prins toti pomii, ceea ce am fost foarte multumita,mai ales ca am facut si eu o data greseala de a cumpara de la Bricostore si mi-au murit.Sa luati in calcul ca mai conteaza si cum sunt plantati si ingrijiti, iar eu am apelat la acel inginer care mi-a dat si informatiile legate de soiurile de pomi pe care le-am vrut eu si pe care il voi chema si in aceasta primavara sa mi i taie cum trebuie.Va pot da adresa lor: www.saragardens.ro si tel.0723991121.

Multumesc pt. pont!
silky_lilky
Postat pe 13 Februarie 2009 10:04
Multumesc Adinuca, dar e cam departe Baneasa, pt. Ramnicul Sarat, aveti idee de unde sa cumpar pomi fructiferi?
silky_lilky
Postat pe 13 Februarie 2009 10:06
http://www.viragrios.com/prodottirumeno.htm
cristman
Postat pe 13 Februarie 2009 21:48
Mai aproape gasesti la Pitesti exista o statiune pomicola ADEVARATA
dan_vladut
Postat pe 15 Februarie 2009 08:02
De la: micki23, la data 2009-02-12 20:07:46:)
incerc sa-ti raspund doar la cateva chestii azi deoarece merge netul fff rau si pica mereu...

1. stropirile de iarna le faci cu substante ce contin OLEO...exp: Oleocarbetox
2. de la mijlocul lui februarie sa le faci taierile la mar, si par, apoi spre sfarsit poti si la cires si visin..
3. la nuc nu faci taieri deloc
4. In zona ta e cald si poti pune migdal, insa e foarte sensibil....
5. ce faci cu fructele? le manaci , pt. ca sunt sanatoase...nu ca cele de import...si eu am livada dar cu fructele fac mai multe chestii: tuica, le manac proaspete, dulceata, compot si mai si vand din ele...

o sa raspund mai detaliat ...sper sa revizuiesc problema cu netul
Ai vrut sa zici OLEODIAZOL
dan_vladut
Postat pe 15 Februarie 2009 08:04
De la: Adinuca, la data 2009-02-11 10:06:13Intr-adevar la Bran este frig dar daca pomii pornesc in vegetatie la statiunea pomicola nu-i mai poti planta. Va trebui sa gasesti momentul de echilibru intre vremea de la Bran si cea din localitatea unde este statiunea.
In esenta la Bran nu trebuie sa fie inghet, iar la statiune sa nu fi infrunzit sau inflorit de tot pomii.
Cu mult drag
Adinuca

PS Poate cu aceasta ocazie ne invata cineva de pe aici (specialist sau doar experimentat) de cate ori se stropesc pomii fructiferi si ce trebuie sa contina stropirea de februarie (eventual conditii meteo la stropire)
Multumesc
Ptr,luna februarie(15-20)se fac stropirile de iarna-primavara cu OLEODIAZOL(este o solutie uleioasa care rezista si la ploi) se cauta o zi cu temperaturi de 10grade si fara vant.se stropeste si tulpina pomului, deasemenea puteti stropi si trandafiri.thuia,buxus etc..NU se fac stropiri la tot ce e inflorit sau muguri maturi,de aici incolo se fac alte tratamente in functie de anotimp si daunatori.Apropo la plantarea puietilor fructiferi se fac fasonari atat la coroana cat si la radacina.BAFTA
dan_vladut
Postat pe 15 Februarie 2009 08:38
Acusi intrebarile:
Daca stropesc cu o substanta uleioasa stropesc cu pompa mea obisnuita sau cu atomizorul (inca nu e cazul de atomizor ca pomii sunt mici, dar va veni si momentul ala) si ele nu se strica?
Cum curat instrumentul cu care stropesc dupa aceea?
Fara legatura cu stropirile dar tot legat de pomi: e vreo problema daca la plantearea din toamna am lasat vergeaua cat era ea la vanzare si o sa o tai la 80 cm - 1 m acum in primavara?
Cand se fac taierile de primavara?
Va multumesc pentru ajutor dragilor (sa stiti ca nu-i putin lucru sa dai din cunostintele tale pe gratis)
Adinuca
Adinuca
Postat pe 15 Februarie 2009 10:08
In apropiere de aeroportul Baneasa din Bucuresti este un institul de cercetare de unde se pot achizitiona diferite soiuri de pomi fructiferi, am uitat cum se numeste site-ul, imediat ce-mi amintesc il si postez
xeniutzaaa
Postat pe 15 Februarie 2009 19:48
Multumesc tuturor , dar trebuie sa mai astept , am fost in week-end-ul trecut la Bran si este f.frig, si....multa zapada ,mai ales la mine ,unde e mai sus. Mi-am facut un pic "temele" cu ajutorul vostru , va voi tine la curent .
libra66
Postat pe 16 Februarie 2009 17:08



[
NU DRAGA...SUNT MULTE SUBSTANTE CARE CONTIN FORMULA OLEO.....CRED CA AM ZIS CA SE POT FACE STROPIRI CU DIFERITE SUBSTANTE CE CONTIN ACEST OLEO...:)))CREZI CA IN LUMEA ASTA NUMAI O SUBSTANTA EXISTA?
:))
micki23
Postat pe 16 Februarie 2009 18:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
polistiren peste lemn?! 4 De la: MIKE 2 Martie 2010 20:05
Finisaje constructii 5 De la: MUIE_KUDIKA_ 4 Februarie 2012 21:32
Ingrijire Scindapsus 4 De la: Adinuca 11 Februarie 2009 22:09
REDACTOR site profil feminin 1 De la: condo002585 2 Decembrie 2009 11:29
termopane 6 De la: ciupl3a 27 Octombrie 2009 09:58