Setari Cookie-uri

Cum este mai bine sa construiesti o casa ? Cu firma sau cu echipa individuala ?

Cum este mai bine sa construiesti o casa ? Cu firma sau cu echipa individuala ?
jenybuzatu
Postat pe 14 Februarie 2009 14:05
cred ca e mai buna o echipa individuala ...
alynastoian
Postat pe 16 Februarie 2009 14:29
Cei care lucreaza pe firma au costuri destul de ridicate, iar cei care lucreaza "la negru" cam la jumatate.Acum depinde de echipa aleasa, de standardele la care lucreaza, de ce isi doreste clientul si de capacitatea si pregatirea echipei pentru a realiza cerintele.
andra_alexandra
Postat pe 17 Februarie 2009 15:18
cred ca totusi trebuie sa gasesti o firma in primul rand o sa ai garantie. poti ajunge la o intelegere si ei iti asigura doar manopera.daca esti interesat iti pot da recomandari
rora_condo
Postat pe 6 Martie 2009 08:38
Multi cred ca fac o mare afacere lucrand cu echipa "lui nea Gica",plecand de la ideea ca firmele au costuri ridicate...Nimic de zis , asa e, firmele au costuri ,platesc impozite ,tva, fata de nea Gica care i-a banii si-i imparte zilierilor dupa cum s-au inteles. DAR , avand in vedere ca lucrand cu echipa de muncitori ,nu ai nici un contract , care sa prevada termene de finalizre, etape de executie si eventual si modalitatea si desfasuratorul platilor, penalizari , nu ai pe cine ,sau cum sa tragi la raspundere....ba mai mult,te lasa si cu lucrarea nereparata daca nu le convine. Mai adaugam ca tin toate sarbatorile ,prilej de pierdut timpul si mintile , si habar nu au de faptul ca se pierd zile de lucru. Poate ca daca analizezi toate aceste aspecte , vei ajunge sa crezi ca o casa este de preferat sa se construiasca cu o firma. Bine selectata ,recomandata , cu negocierea preturilor si a termenelor , cu contract si garantia pentru lucrare conform legii. Toate cele bune !!
libra66
Postat pe 29 Martie 2009 19:36
Constructii case la rosu , constructii case la cheie , termosistem , hidroizolatie , sape , consolidari imobile , renovari si amenajari interioare si exterioare,rigips.Firma de constructii ofera servicii in constructii civile si industriale. www.construiesc-case.ro 0724462819
CONSTRUCTIICASE
Postat pe 21 Aprilie 2009 11:20
aveti idee cat iau "mesterii" ptr manopera? este mai ok sa-i platesti ptr etape de executie?
hepparo
Postat pe 29 Aprilie 2009 11:31
Depinde de firma si depinde de grupul independent. De la firma poti cere mai mult
Budecy
Postat pe 7 Mai 2009 15:15
De la: jenybuzatu, la data 2009-02-14 14:05:45 Cum este mai bine sa construiesti o casa ? Cu firma sau cu echipa individuala ?


INDIFERENT CUM FACI DACA NU AI DIRIGINTE DE SANTIER (ADICA UN SPECIALIST CARE SA POATA VERIFICA, ANALIZA DOCUMENTELE CE TI LE PREZINTA CONSTRUCTORUL SI SA SUPRAVEGHEZE LUCRARILE (CALITATIV SI CANTITATIV) ESTI MINCAT !!! AVNTAJUL LUCRULUI CU FIRMA ESTE CA POTI SA-TI REZOLVI EVENTUALELE DIFERENDURI IN MOD LEGAL. DEZAVANTAJUL ESTE CA EI CONTRIBUIE (CEL PUTIN TEORETIC) LA BUGETUL DE STAT (DE FAPT TU CONTRIBUI).
unigrafsa
Postat pe 7 Mai 2009 18:06
Pey aici sunt mai multe situatii care depind de : 1)proprietar si 2)cei care construiesc ( fie ei firma sau "meseriasi" ) . La proprietari sunt de 3 tipuri : 1)cei care vor treaba buna pe bani putini , 2)cei care nu au pretentii , dar nici buget prea ridicat si 3)cei care au standarde ridicate dar stiu ca trebuie sa si plateasca pentru asta . Din start va zic ca cei mai multi sunt din categoria 1) , cei de care firmele se feresc sunt din categoria 2) , iar cei pe care ii vaneaza toti sunt din categoria 3) . Sigur faci parte din categoria 1) , si ceea ce am spus la toti proprietarii de acest gen cu care am lucrat este ca nu se poate treaba buna fara sa scoti si niste bani din buzunar ( desigur nu aiurea ) . Adica ei nu apeleaza la firma , ci fac cu meseriasi , care le trag tzeapa plecand si cu buzunarele pline ( stiu ei sa va faca de bani ) . Apoi vazand ca asa nu merge treaba , apeleaza la ceva legal , unde din pacate in Romania daca nu esti atent la contract si aici poti fi pacalit cu usurinta . Sfatul meu cel mai bun este acela de a te uita cu atentie la cel cu care vrei sa faci treaba , sa-l examinezi , sa-l testezi sa vezi cat de serios este si abia apoi sa bati palma cu el .

Acestea fiind zise va urez cat mai putine tzepe

Astept si alte opinii sau intrebari pe krystianson@yahoo.com

krystianson
Postat pe 21 Iulie 2009 19:12
De la: jenybuzatu, la data 2009-02-14 14:05:45 Cum este mai bine sa construiesti o casa ? Cu firma sau cu echipa individuala ?


Sa-ti faci casa este un pas important! Nu este ca si cum ti-ai cumpara o pereche de pantofi. Sunt frumosi,ieftini, dar te tin pana la prima ploaie! Cam asa se intampla si cu casele in vremurile astea!
Daca mergeti prin zonele limitrofe Bucurestiului si va uitati la casele "la rosu", adica la cele netencuite la care inca se vede caramida, stalpii sau structura acoperisului o sa vedeti multe care cu greu vor "supravietui" unui cutremur ca cel din 1977! (Bine ca fundatia este in pamant si nu se mai vede, ca cine stie ce o fi si pe-acolo!). Si asta pentru ca au fost facute cu economie la materiale sau manopera.
E greu sa gasesti pe cineva sa-ti construiasca o casa asa cum trebuie, cum scrie la carte, iar acea casa nu o sa iasa tocmai ieftina. Dar totusi,cred ca sunt mai multe sanse sa construiesti bine cu o firma, care are si ea acolo un inginer cu simtul responsabilitatii si niste muncitori calificati, decat cu o echipa de oameni care au "vazut" cum se face o casa in drumul catre pasunea unde se duceau cu vaca si s-au apucat si ei, ca doar se castiga bine in constructii!
Cel mai important in alegerea constructorilor este sa le vezi lucrarile si sa vorbesti cu beneficiarii caselor construite de ei. Numai asa vei putea afla cum lucreaza si cat de seriosi sunt!

Dupa asta urmeaza contractul...dar asta e o alta poveste! Una este sa-l inchei cu o firma si sa ai garantii, penalitati,etc si alta e sa bati palma cu "Dorel"!

Multa bafta!
kmi_condo
Postat pe 23 Iulie 2009 23:37
daca vrei sa-ti manance nervii, alege o echipa individuala
dar sa ai pregatite si cutii de Extraveral sau Distonocalm
teomagdaioana
Postat pe 25 Iulie 2009 15:13
Problema mare este ca firmele fac acelas calitate ca ,,echipa lui nea Gica''nimic mai mult am vazut 1000 de cazuri si cu garancia in rominania este vraja marii.Incep povestile ca nu ati respectat.....ca nu sa facut la timp ca nu era vremea favorabil etc etc.Toata lumea cunoaste marele constructor BENTA lucreaza in tota Romania si face o calitate ca eu care nu sunt constructor fac mai bine.Problema mare incepe de la salarul muncitorului care nu este multumit si nu face treaba bine .In al 2 rind muncitorul la care poti da 1000 E lunar si tot comunist ramine ,,o lasa ca nu se vede e bine''Deci nu stiu cind se termina cercul vicios.Eu in orce caz o sa construiesc dar fac cu firma numa strict necesarul(supravegheat non-stop) restu le rezolv eu cu niste ajutoare.
Terrarii_Mures
Postat pe 26 Iulie 2009 09:36
degeaba trageti concluzi ca firma ca echipa toti fac buleli pe banii nostri asa ca cel mai bine va faceti singuri cei care stiti cei care nu stiu sa invete
condo000741
Postat pe 26 Iulie 2009 10:10
ultimul pret?????? nu cred !!!! echipa meseriasi pentru fundatie casa cu etaj amprenta 100mp = 1500euro sapat cofrat armatura fara facut beton mai astept oferte de pret !!!!!! asigur cazare si masa pentru echipe care nu sant din localitate
gigibrbr_condo
Postat pe 26 Iulie 2009 12:12
Eu cred ca o firma, bine aleasa, este mai eficienta decat o echipa individuala.
cornelcosta
Postat pe 27 Iulie 2009 11:13
eu mi-am construit casa cu o echipa de baieti (fara firma). Am fost foarte multumit, ce au promis s-au tinut de cuvant. Nu am dat bani in avans, eu am luat toate materialele si totul a mers foarte bine. Ii plateam la 2 saptamani pentru ceea ce au facut. Initial am vrut sa fac putine cu ei, dar au fost seriosi si am facut toata casa. Daca intereseaza pe cineva ii recomand.
burloiu
Postat pe 28 Iulie 2009 12:43
buna...de acord cu thecat pana la un punct...sa gasesti intr-adevar o firma care sa-ti ofere garantii si suport in orice dilema/pb s-ar ivi, numai ca aceste firme sunt extrem de rare, aproape inexistente...si atunci, apelezi la prieteni, cauti oameni cu adevarat profesionisti daca iti doresti o casa care sa reziste...nu sa-ti zboare acoperisul la un vant mai puternic...un ex banal, desigur...noi ne construim o casa acum si ne-am lovit de fff pb...si am fost nevoiti sa invatam fff multe lucruri, sa studiem si sa le facem singuri...nu e deloc usor, dar rezultatul obtinut e fantastic!!! voi reveni cu amanunte, pe curand, si multa bafta!!!!
nicoland
Postat pe 28 Iulie 2009 23:20
cutza007
Postat pe 30 Iulie 2009 09:12
din pacate firmele de constructii si angajatii acestora au o mentalitate fireasca a vremurilor noi ne facem ca muncim ei se fac ca ne platesc doar ca in cazul beneficiarului acesta chear plateste apoi daca esti multumit lor nu le pasa va veni altul care sa fie din nou pacalit pe cand la meseriasi sau echipe de mesteri acestia au mentalitatea lucrului bine facut care atrage alti clienti de buna seama este luat si tariful inferior dar care ai asigura un trai decent obtinut prin lucrari constante obtinute prin singura reclama care si-o poate permite ........munca lui !!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 30 Iulie 2009 15:55
sunt de acord cu tine! iti doresc mult bine!
nicoland
Postat pe 30 Iulie 2009 16:02
desigur nu ai nici o garantie si chear nu are nici un interes sa fie serios cu tine pe cand un amarat de meserias te va respecta ca stie ca luna aia mananca de la tine sfatul meu : mentineti o relatie foarte buna cu meseriasul oferitii si alte lucrari va va pupa picioarele credetima ori angajezi un diriginte bun dar costa si nu prea merita ori cinstiti meseriasii , ei apreciaza omenia , eu lucrez cu doua echipe in braila vrancea si galati una de lipoveni si alta cu cativa consateni de-ai maicamii unii finiseaza altii construiesc cu mici exceptii dar sant buni ieftini seriosi foarte parolisti si nu consuma alcool in exces , de furat materiale nici nu se pune vorba (ca ai strang de gat)
gigibrbr_condo
Postat pe 31 Iulie 2009 19:17
nu conteaza cu cine ci doar sa faci contract, pe care sa-l inregistrezi. si sa mai tzii cont ca ochiul stapanului ingrasa porcul
andrei_mariancatalin
Postat pe 1 August 2009 03:04
As reformula intrebarea, ca sa putem incepe o discutie.
Ce tip de constructie sa aleg ca sa pot face o casa?
Reformulez intrebarea pentru ca cei cre construiesc case refuza tehnologiile ieftine pentru a castiga mai mult, pe considerentul ca (pui faianta de 50 ron /metru cu 50 ron/metru, faianta si gresia ieftina de 19 ron nu-i buna, ca-i numai 19 ron/ metru montajul)
vladoius
Postat pe 24 August 2009 07:55
eu vreau sa te contrazic draga VLADOIUS :::: manopera nu tine cont de calitatea sau pretul de achizitie al faiantei vei descoperi ca un meserias iti cere 18 ron/mp la o faianta scumpa dar care se pune usor si 25 ron/mp la o faianta ieftina si proasta apoi sa stii ca meseriasii vor fii vesnic nemultumiti de calitatea materialelor doar asa ca sa iti smulga niste bani in plus NU TE IMBATA CU APA DE PLOAIE MESERIASUL TE CITESTE SI TE BELESTE TOTUL DEPINDE DE TINE CAT DE ....INOCENT SAU SMECHER ESTI!!!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 24 August 2009 17:07
Cel mai bine este sa construiesti cu o echipa de constructi autorizata.
Nu avem preturi ca firmele de constructi dar putem emite facturi/chitante inregistrate , iar intre noi si beneficiari se intocmeste contract.
Oferim referinte si garantie.
http://constructi-civile.blogspot.com
http___constructi_civile_blogspot_com
Postat pe 6 Noiembrie 2009 18:00
referitor la antrebarea dv este mai bine cu firma din toate punctele de vedere,garantii,seriozitate,profesionalism.
condo001417
Postat pe 7 Noiembrie 2009 10:11
De la: gigi_braicovici, la data 2009-08-24 17:07:30eu vreau sa te contrazic draga VLADOIUS :::: manopera nu tine cont de calitatea sau pretul de achizitie al faiantei vei descoperi ca un meserias iti cere 18 ron/mp la o faianta scumpa dar care se pune usor si 25 ron/mp la o faianta ieftina si proasta apoi sa stii ca meseriasii vor fii vesnic nemultumiti de calitatea materialelor doar asa ca sa iti smulga niste bani in plus NU TE IMBATA CU APA DE PLOAIE MESERIASUL TE CITESTE SI TE BELESTE TOTUL DEPINDE DE TINE CAT DE ....INOCENT SAU SMECHER ESTI!!!!!!



nu asa se pune problema, pt stabilirea pretului este vorba de vazut camera unde se pune faianta, si eventual dimensiunile placilor, fara ca executantul sa vada si placile (culaore, material...), asta daca sunt meseriasi in adevaratul sens, daca sunt ciubucari de 2 bani se tocmesc, discuta......
marius_lmd
Postat pe 30 Ianuarie 2010 16:44
ma faci sa rad cu adevaratii meseriasi eu lucrez de 10 ani cu tot felul de meseriasi cum zici tu toti vin la mine ca sant meseriasi toti incearca sa ma vrajeasca pe mine cu calitatea muncii lor si cu aprofundatele lor cunostinte cand vine vorba de calitatea materialelor m-am fript si eu la inceput ma mai frig si acum cu cate un material nou dar de meseriasi si nu ciubucari sant satul
gigibrbr_condo
Postat pe 31 Ianuarie 2010 18:43
intreba si prietenii care si-au facut casele in ambele variante uita-te la casele lor si alege...o combinatie intre siguranta si calitate si multumire in functie de bugetul pe care ti-l permiti- eu am ales o echipa de lucru recomandata de niste prieteni si am fost foarte multumita- mai ales ca mergeam la sfarsit de saptamana la locatie sa vad cum stau lucrurile-insa eu am ales materialele,design,conceptie...mai greu a fost cu proiectele arhitectului care a fost "lepra" dar s-a rezolvat si sunt ok
multa bafta celor care construiesc informati-va cat puteti de bine pentru tot si veti gasi solutiile care va avantajeaza
LAROUZ
Postat pe 2 Februarie 2010 15:48

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Caut firma care poate construi o casa si care sa accepte plata in rate. 69 De la: adrianpopagheorghe 28 Decembrie 2020 18:28
Polistirien extrudat si Membrana de hidroizolatie cu proeminente conice 4 De la: montajprestaf 11 Martie 2009 05:51
Bunã! 1 De la: kudika_986137 25 Aprilie 2015 11:04
FACUTATI DE ARHITECTURA 92 De la: Budecy 14 Septembrie 2016 12:08
Apartament 3 camere. 8 De la: adimira 29 Decembrie 2009 01:36