ce ne facem cu mucegaiul ??

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent ce ne facem cu mucegaiul ??: (2.8 din 5 voturi)
 
simonika19vuta Avatarul lui simonika19vuta

2 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

in dormitor am mucegai
isa_dm73 Avatarul lui isa_dm73

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007

buna! si eu am aceeasi problema. vara trecuta am pus si termaoane...si parca mai rau imi apare mucegaiul...nu stiu cum as putea scapade el...daca gasesri o solutie sa imi zici si mie te rog....o duminik placuta si....sa scapi de mucegai...
Raporteaza abuz de limbaj
supernany Avatarul lui supernany

12 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: tulcea

Buna,
Din tot ce am citit pana acum in diferite publicatii, geamurile termopan necesita aerisire zilnica dubla fata de ferestrele clasice...
Mama a avut probleme cu mucegaiul in dormitor, dupa instalarea termopanelor.
A incercat curatarea cu de toate... nimic...
Solutia castigatoare: izolatie exterioara (sta la parter).
Sotul lucreaza in constructii, a rezolvat singur in doua saptamani.
Acum, NU MAI AU PROBLEME. Nici macar nu a mai varuit... doar a apucat sa curete peretele cu clor, apoi au izolat, urmeaza la vara sa varuiasca. Peretele este uscat si evident este mult mai cald in casa.
Raporteaza abuz de limbaj
bebechelemen Avatarul lui bebechelemen

3 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Exista grile de ventilatie de la Aereco.Detalii pe site.Eu sint multumit
Raporteaza abuz de limbaj
gedilika77 Avatarul lui gedilika77

7 mesaje
Membru din: 18/02/2009
Oras: suceava

N-am citit ce ti-au raspuns ceilalti, dar din proprie experienta.... ca sa scap de problema, m-am mutat! La bloc nou, cu izolatie beton, si chiar daca am termopane (de la care apare mucegaiul in timp, daca nu se aeriseste zilnic si daca exista aburi, umezeala sau condens format de la uscarea rufelor in interior ... etc) deocamdata nu a aparut nimic. E destul de devreme ca sa nu zic hop, dar sper ca va fi bine, intrucat de la mucegai, fetita mea a facut astm... asa ca ea e barometrul la noi in casa ("barometrul pentru mucegai"). Solutia ar fi, daca nu exista posibilitatea de mutare, o renovare completa a peretilor, ceea ce ar presupune de dat jos tencuiala complet, dat cu solutii speciale, gletuire si varuire, toate astea pe timp de vara si eventual uscare fortata cu aeroterme speciale, SI IN MOD SPECIAL, IZOLATIA EXTERIOARA AJUTA MULT... BANI, BANI, BANI!!!
Raporteaza abuz de limbaj
io
bris Avatarul lui bris

7 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: bucuresti

aerisire + solutii anti-mucegai + izolatii.... cam asta ar fi.
Aerisirea pentru prevenire, solutiile anti-mucegai sunt o pe termen scurt (au efecte, dar in timp reapare), izolatia e pe termen lung. Depinde de ce bani ai la dispozitie si ce timp...
Raporteaza abuz de limbaj
mitu_condo Avatarul lui mitu_condo

1 mesaj
Membru din: 17/12/2007

Este o solutie de la Bison, pe care o poti cumpara de la Hornbach.Cum o dai, cum dispare. Costa 25RON. Este grozava. Eu mi-am dat in baie, unde am in permanenta mucegai. Dar este o solutie doar de moment, pentru ca dupa un timp apare iar.
dr_dmd_mark Avatarul lui dr_dmd_mark

4 mesaje
Membru din: 27/11/2007

In primul rand mucegaiul poti sa il indepartezi cu clor.intai stergi cu o carpa uscata mucegaiul si apoi pulverizezi cu clor diluat putin,apoi deschizi geamul si inchizi usa.problema la voi este caldura in primul rand nu aveti o temp constanta in camera.Eu pana anul trecut aveam mucegai numai intr-un dormitor care are 2 pereti la exterior,nu iam facut nici un fel de izolatie dar in schimb miam pus centrala si termostat si pastrez in camera o temperatura de 22 grade si nu mai am mucegai deloc,a si am termopane la toate geamurile.
sorela50 Avatarul lui sorela50

17 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

Aveti mare grija cu aceasta "planta"! Orice solutie imediata si pe termen scurt poate rezolva numai problema peretilor.In acest caz persoana care "se lupta" direct cu mucegaiul este expusa, si as spune sacrificata daca, nu isi ia cateva masuri de protectie ce constau in:
- sa nu intre in contact direct mucegaiul sau solutii in care se afla acesta, DECI MANUSI ....si grija la stropi!
- sa nu respire direct aerul in timpul si dupa "lupta" cu mucegaiul!indiferent ce carpe, perii si solutii se folosesc! Deci, obligatoriu filtru respirator sau o carpa curata umeda, stransa pe nas si gura.
- In tot acest timp aerisirea trebuie sa fie intensa, chiar fortata!
- Mare grija la obiectele si substantele care s-au folosit si contin posibile urme ale "luptei" cu mucegaiul

Dupa acest tratament, mucegaiul nu trebuie sa mai apara, in conditiile unei aerisiri permanente si evitarea umezelii.
Pana aici lucrurile sunt clasice. Parerea mea acum v-o spun!Insa voi reveni cu un nou post! Si bagati la cap ca e treaba serioasa!
Raporteaza abuz de limbaj
sorela50 Avatarul lui sorela50

17 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

In continuare vreau sa va spun doua solutii pe care le consider foarte eficiente. Una implica si refacerea tencuielii afectate de mucegai, iar alta fara asa ceva. Pentru ambele e nevoie de rabdare si disciplina tehnica in ordinea operatiilor!
a)Se iau masurile de protectie pentru cel ce face treaba, adica manusi, filtru respirator, ochelari etc. Cu un pistol de aer fierbinte(feon tehnic), cum sunt cele pentru mobila(ex), ce se gasesc pe toate drumurile si nu costa mult..., se "arde" la peste 150 grade, suprafata afectata de mucegai, chiar 3-5 cm peste conturul afectat, apoi se refac tencuiala si finisajele, avand grija ca in compozitie sa amestecam o solutie antimucegai, existenta si asta sau chiar putin clor, atat in tencuiala cat si in vopsea. Cam atat!
b)Exista, insa nu pe toate drumurile, lampi de iluminat cu UV(ultraviolet). Sub forma de bec sau tub, acestea pot fi folosite pentru distrugerea mucegaiului, fara refacerea tencuielii. Radiatia UV distruge mucegaiul, atat la suprafata cat si in profunzimea tencuielii. Operatia e de durata si se poate intinde cateva zile, functie de marimea suprafetei si puterea sursei UV. Cert este ca dupa acest tratament mucegaiul este distrus complet si poate fi sters, ca si praful, cu o perie sau burete uscate.Dupa asta se sterge cu ceva umed si eventual vopsi. SI AICI TREBUIE LUATE MASURI PENTRU VEDERE, OCHELARI DE SOARE CU UV SAU UNII SPECIALI DIN COMERT, RADIATIA UV DISTRUGE PE LANGA MUCEGAI, INSECTE SI BACTERII, DIN PACATE SI RETINA OCHIULUI. VA ROG SA AVETI MARE GRIJA!
Raporteaza abuz de limbaj
rora_condo Avatarul lui rora_condo

67 mesaje
Membru din: 6/03/2009

cel mai bine ar fi sa refaci tencuiala,apoi tratezi peretele cu solutie anti mucegai,sunt mai multe tipuri pe piata:Sanier Losung(Baumit),Kober-AS8000,apoi mai este si amorsa anti mucegai tot de la Kober G8107,asta in cazul in care nu vrei sa refaci tencuiala,se aplica usor in doua straturi ,nu necesita diluare.Eu recomand 3 straturi.Losung costa in jur de 160 lei are 13kg,iar consumul este de cca 0,1kg/mp
Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut Avatarul lui necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970

bine am inteles mesajul tau
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Buna. Si mama mea si sora au aceeasi problema cu mucegaiul, de cand si-au pus termopane. Eu le voi cumpara aparat de aer conditionat (caldura+uscare), si sper sa se rezolve problema, in felul asta.
Raporteaza abuz de limbaj
NN
Avitop Avatarul lui Avitop

64 mesaje
Membru din: 14/04/2009
Oras: bucuresti

Suntem de azi 11.11 pana in data de 15.11.2009 la Targul National Imobiliar la Palatul Parlamentului.

Va invitam sa cunoasteti performantele Aktivthermului, termoizolant termoactiv care elimina condensul si implicit formarea igrasiei si a mucegaiului!!!!

www.avitop.eu
Raporteaza abuz de limbaj
meri0179 Avatarul lui meri0179

6 mesaje
Membru din: 7/11/2007

salutare!
eu am izolatie exterioara la balcon insa nu ajuta absolut deloc.La vara o sa incerc si izolatie in interior insa nu cred ca va fi mare lucru ; din cauza ca la vecinii de jos e frig in balcon iar la mine cald,si se face condens. Abia astept sa vina vara sa se usuce am obosit stergand de cateva ori pe zi geamurile si podeaua,,si in zadar...folosesc si un spray antimucegai profesional,insa acum nici acela numai are efect pt ca s-a umezit tot balconul si nu mai pot freca......
Raporteaza abuz de limbaj
proftech Avatarul lui proftech

22 mesaje
Membru din: 12/11/2009

Vand si inchiriez dezumidificatoare casnice si profesionale, ideale pentru indepartarea umezelii. Si unde nu e apa, nu e nici mucegai.
Raspund la
david_decean@yahoo.com
0741107227
titel12 Avatarul lui titel12

15 mesaje
Membru din: 28/10/2010

www.antimucegai.ro acolo gasesti raspuns la intrabarile tale.
Raporteaza abuz de limbaj
titel12 Avatarul lui titel12

15 mesaje
Membru din: 28/10/2010

antimucegai.ro. acolo gasesti multe informatii. in primul rand trebuie sa ai aerisire naturala.
Raporteaza abuz de limbaj
titel12 Avatarul lui titel12

15 mesaje
Membru din: 28/10/2010

antimucegai.ro, acolo gasesti informatii
Raporteaza abuz de limbaj