Setari Cookie-uri

cum pot sti daca betonul din cifa este cel cerut?

Salutare tuturor, am o urgenta am auzit de cazuri in care statiile de betoane furnizeaza beton slab atunci cand de fapt se cere ceva mai tare, adica eu trebuie sa torn in talpa de fundatie beton b250 cum pot fi sigur ca primesc b250 si nu este b200 sau chiar mai slab? ca daca e sa duc la analiza dureaza si nu pot astepta 30 zile.De mentinut ca e casa mea si vreau calitate iar pretul la beton este urias si nu as permite sa fiu tepuit ptr ca banii vin foarte greu mai ales in perioada asta. va multumesc si astept un raspuns urgent deoarece in 2 zile incep sa torn fundatia.
crysmania27
Postat pe 29 Martie 2009 15:49
de la statia de betoane primesti un certificat de calitate a betonului, cei de la statia de betoane sunt ogligati sa-ti de-a certificatul de calitate a betonului .
camrom
Postat pe 29 Martie 2009 15:56
"Certificatul de calitate" al betonului se intocmeste in urma rezistentelor la compresiune la varsta de 28 zile al betonului cumparat , daca e ceva cu betonul cumparat de tine fabrica de betoane ( daca e autorizata) te anunta in 48 ore prin nota de comunicare atat pe tine cit si Inspectoratul de Stat in Constructii.
Din fabrica de betoane cu greu poate scapa un beton necorespunzator, prosti fac cifarii care transporta betonul de acolo pana la tine.
Toate cele bune, urmareste cifa cu betonul tau .
merisor758
Postat pe 29 Martie 2009 16:35
daca ai meseriasi buni de-ti lucreaza casa se vede si la ochi si la lopata (spun din experienta) iar soferu de la cifa nu poate sa umble la calitate doar la cantitate cand ajunge cifa te uiti sa vezi daca e plina iar cand comanzi la statie le spui in ce faza iti trebuie betonu - la fundatie merge cu agregat(piatris) mai mare pe cand la stalpi alta compozitie -totusi la fiecare turnare(daca nu stii) opresti mostre de beton(2-3 cuburi de 10/10) cu data si tipul betonului daca se intampla ceva sa poti face analize -si e posibil sa-ti trebuiasca atunci cand iti asiguri casa. spor la treaba si dac ai nevoie de ajutor ma gasesi la http://kornelmokanuamenajari.wgz.ro/
kornelpaula
Postat pe 31 Martie 2009 20:05
De la: crysmania27, la data 2009-03-29 15:49:12Salutare tuturor, am o urgenta am auzit de cazuri in care statiile de betoane furnizeaza beton slab atunci cand de fapt se cere ceva mai tare, adica eu trebuie sa torn in talpa de fundatie beton b250 cum pot fi sigur ca primesc b250 si nu este b200 sau chiar mai slab? ca daca e sa duc la analiza dureaza si nu pot astepta 30 zile.De mentinut ca e casa mea si vreau calitate iar pretul la beton este urias si nu as permite sa fiu tepuit ptr ca banii vin foarte greu mai ales in perioada asta. va multumesc si astept un raspuns urgent deoarece in 2 zile incep sa torn fundatia.
condo000357
Postat pe 1 Aprilie 2009 18:40
De la: merisor758, la data 2009-03-29 16:35:21"Certificatul de calitate" al betonului se intocmeste in urma rezistentelor la compresiune la varsta de 28 zile al betonului cumparat , daca e ceva cu betonul cumparat de tine fabrica de betoane ( daca e autorizata) te anunta in 48 ore prin nota de comunicare atat pe tine cit si Inspectoratul de Stat in Constructii.
Din fabrica de betoane cu greu poate scapa un beton necorespunzator, prosti fac cifarii care transporta betonul de acolo pana la tine.
Toate cele bune, urmareste cifa cu betonul tau .

cam asta ar fi raspunsul
rora_condo
Postat pe 1 Aprilie 2009 18:43
Poti sa te uiti in cifa pana ti se fac ochii cat cepele, cifarii au o tehnica numai de ei stiuta din punct de vedere al cantitatii ( mai pun si apa chioara din cand in cand ca sa para cifa plina), iar de probe vezi ca trebuie 3 cuburi de 15x15x15cm (nu ai o prietena laboranta ?) ca nu se fac oricum.
Spor la treaba, urmareste cifa cu betonul tau si vorbeste cu baietii de la laboratorul statiei ca in ziua cand pleaca betonul sa recolteze proba ca proba din productia curenta sa fi sigura pe betonul tau.
merisor758
Postat pe 2 Aprilie 2009 19:43
dragi cititori toti cei care va construiti case sau care deja vati construit am o noutate f tare pentru voi.daca vreti sa scapati de umezeala sau doriti sa aveti o casa in care voi si copii vostri puteti respira aer curat va anunt ca un inventator roman se intoarce in romania dupa 40 de ani de experienta si inventii.anul acesta se muta in romania si parerea mea e ca numai el va poate scapa de umezeala si de bacterii.mai multe auziti de el cand vine.pa

Postat pe 7 Aprilie 2009 16:16
In primul rand nu mai exista de mult timp aceasta clasificare a betoanelor dupa marci (B250,B200 etc.) Daca un proiectant foloseste aceasta notare a ramas saracul in urma "timpului" si e cazul sa mai citeasca. Acum betoanele sunt impartite pe clase (de exemplu C8/10).
1.) Buletinul de incercare eliberat de laboratorul producatorului este doar pentru betonul produs si certifica calitatea lui la preparare. Din momentul iesirii pe poarta statiei(fabricii de betoane) a produsului marfa(beton) calitatea lui poate fi afectata de mai multi factori, ca urmare daca nu folositi utilajele producatorului si nu producatorul betonului il pune in executie, acesta poate afirma ca ati influentat calitatea produsului in mijlocul de transport sau la turnare.
2.)Pentru a avea garantia calitatii betonului turnat este necesar sa solicitati unui laborator de terta parte, sa ia probe la locul de punere in opera (in lucru)in scopul stabilirii rezistentei la compresiune.Doar asa veti sti cu exactitate daca betonul turnat este ceea ce ati cumparat.
cornelia_leia
Postat pe 7 Aprilie 2009 16:52
3.) In baza buletinului de incercare (certificat de inspectie) se elibereaza "declaratia de conformitate".Chiar daca nu-ti mai folosesc aceste informatii deoarece au ajuns la tine dupa ce ai turnat deja betonul.poate alte persoane sunt interesate. In cazul in care ai turnat betonul si vrei totusi sa sti calitatea lui poti apela la incercari nedistructive:metoda ultrasonica, sau combinata.
Problema cea mare este aceea ca totul costa asa ca cea mai buna varianta eate aceea dea lua beton de la o statie agreata(atestata) de Inspectoratul in Constructii si asa cum a spus merisor758 sa insotesti masina pana se toarna betonul in cofraje.Referitor la recoltarea de probe, aceasta nu poate sa o faca cel ce lucreaza betonul deoarece nu poate fi luata in considerare la un litigiu daca nu e facuta de un laborator autorizat.
cornelia_leia
Postat pe 7 Aprilie 2009 17:15
nu exista o solutie mai simpla de verificare a betonului ??
kudika186861
Postat pe 12 Mai 2009 14:12
Calitatea betonului nu poate fi determinata decat intr-un laborator autorizat.
cornelia_leia
Postat pe 12 Mai 2009 15:11
ce anume a inventat???
iulian_nenciu
Postat pe 27 Iunie 2009 11:24
NU TE SPERIA,SUNT IN ACCEIAS SITUATIE,AM FOST SFATUIT SA STAU LINISTIT,DACA AI IN CONTRAC ANALIZA, NIMENI NU RISCA,DACA NU AI IN CONTRACT ANALIZA,ANUNTA-I,CA VREI SA O FACI.

BAFTA
condo001870_olimpic
Postat pe 28 Septembrie 2009 20:46
pei cum pot sa aflu?ca betonul este de b250?
condo002219
Postat pe 28 Octombrie 2009 18:24
nu se mai utilizeaza de mult timp marcarea ca B250, B300, etc se utilizeaza clasele de ex C12/15, deci de B250 nu ai cum sa afli
cornelia_leia
Postat pe 30 Octombrie 2009 10:08
De la: merisor758, la data 2009-04-02 19:43:46Poti sa te uiti in cifa pana ti se fac ochii cat cepele, cifarii au o tehnica numai de ei stiuta din punct de vedere al cantitatii ( mai pun si apa chioara din cand in cand ca sa para cifa plina), iar de probe vezi ca trebuie 3 cuburi de 15x15x15cm (nu ai o prietena laboranta ?) ca nu se fac oricum.
Spor la treaba, urmareste cifa cu betonul tau si vorbeste cu baietii de la laboratorul statiei ca in ziua cand pleaca betonul sa recolteze proba ca proba din productia curenta sa fi sigura pe betonul tau.
Cantitatea o poti demonstra /afla prin calculul suprafetelor ce trebuiesc sau au fost umplute iar apa oricum se scurge daca este in exces manevrele in bine sau in rau se fac cu soferul sau cu responsabilul statiei de betoane poti sa obtii in plus un metru cub sau sa fii furat cu doi trei dar masurarea suprafetei de umplere este cea mai sigura metota de a afla cu cat ai fost furat
gigibrbr_condo
Postat pe 21 Noiembrie 2009 12:30
sa dau bomba:in beton cel mai scump e NISIPUL.la statzie baga pietrish(agregat)de diametru MAI MARE.practic,"margaritarul" costa shi el.
REZULTATUL:REZISTENTZA LA COMPRESIUNE E CEA ASHTEPTATA DAR REZISTENTZA LA
FLEXIUNE-CARE E NECESARA LA GRINZI SHI PLACA,SCADE DRAMATIC.IO ZIC SA SUPRADIMENSIONATZI BOIANDRUGII-dublarea inaltzimii,turnare odata cu centura/placa.altfel,la solicitare de tractziune(flexiune),betonul are tendintza sa se cliveze,sa se desprinda de fier.asta se intampla la cutremur.sa se aleaga pr@ful e cei care fura la nisip.
da,pt cineva cu spirit de observatzie e evident:betonul fara nisip la turnare "cloncane".betonul bun "shuiera" la turnare.
condo002892
Postat pe 13 Ianuarie 2010 15:37
pentru tavan se mai foloseste si bcu dar nu asta era problema ci calitatea betonului !!!
gigibrbr_condo
Postat pe 14 Ianuarie 2010 17:09
buna vb dpdv al celui ce a lucrat ani de zile k operator la o statie de betoane.pt a fi f sigur de calitate si daca constructia este e mare anvergura atunci te sfatuiesc sa face 3 tipar[ladite]15/15cm si cand vine soferul sa-i comunici sa malaxeze f bine [5min] dupa care sa umpli acele tipare cu beton sa le bati cu un ciocan pe margini daca nu ai masa vibranta pana cand deasupra se produc bule.apoi dupa 16-24 ore desfaci si cauti un laborator pt incercari si verifici calitatea betonului..nu cumpara cantitati mari fara contract.comunica celui ce-ti face oferta ca vei preleva probe din beton ca atare sa nu umble la calitate.toti vor spune ca la ei nu se practica asa ceva.costul verificarii este undeva la 30$daca statia respectiva are laborator se poate maslui probele.pt orice detalii lasa un msg un tel si vb.asta este specializarea mea.succes
abaciteivasi
Postat pe 17 Ianuarie 2010 15:46
vis-a-vis de ultimul sfat, este doar teoretic. Prelevarea probelor la fata locului de catre o persoana care nu este autorizata, atrage nulitatea rezultatelor. Este buna prelevarea pentru o informare generala asupra betonului pe care l-ai turnat, dar nu poti folosi rezultatele la incercari impotriva statiei de betoane. Prelevarea se face in conditii speciale, prin vibrare pe masa vibranta si pastrarea se face asemeni in conditii speciale la temperaturi constante. Sunt sef de statie de betoane si m-am confruntat cu astfel de obiectiuni...
condo003434
Postat pe 13 Martie 2010 10:49
cu un ciubuc dat sefului de statie sigur ca si calitatea si cantitatea creste
gigibrbr_condo
Postat pe 13 Martie 2010 17:12
marcile de beton ;c810.c1215.c1518.5.c18/22.5 rezultatele la 28 de zile, doar marcile foarte mari peste b400 se dau la 24 -48 de ore
kudika514807
Postat pe 13 Martie 2012 10:04
îi ceri buletinul ???
contessyna
Postat pe 13 Martie 2012 10:26
cantitatea de 0-3 (nisip) difera de la o clasa de beton la alta ex:B50. C 2.8/3.5 CANTITATEA DE 0-3 ESTE DE 1100KG LA MC IN TIMP CE LA 40/50 CANTITATEA DE 0-3 ESTE DE 600KG LA MC PTR. K, CANTITATEA DE CIMENT ESTE MA-I MARE, AICI AI 550KG CIMENT 52 CARE ESTE MULT MAI BUN FATA DE AM42,IN TIMP CE LA B50 ESTE DE 130KG AM42 LA MC ...B50;B75;100 NU AU VOIE SA SE MA-I FACA DUPA NORMELE EUROPENE DE LA 150 C8/10 IN SUS ..UN BETON DE FUNDATIE ,CLASA MICA IN-TOTDEAUNA VA PAREA MA-I PIETROS CA SI ASPECT DAR PIATRA AI DA REZISTENTA 7-15;15-30;3-7...APROPO DE APA SOFERUL NU ARE VOIE SA MODIFICE COSISTENTA BETONULUI DECAT DACA APARE VRE-UN CLIENT SI VINDE O JUMATATE DE MC SAU 1 MC SI COMPLECTEAZA CU APA SCAZANDUI ASFEL CALITATEA ..SFAT ...PROBA LA SATIA DE BETOANE SI LA LOCUL UNDE SE EFECTUEAZA LUCRAREA...
kudika514807
Postat pe 13 Martie 2012 10:27
De la: kudika514807, la data 2012-03-13 10:27:28cantitatea de 0-3 (nisip) difera de la o clasa de beton la alta ex:B50. C 2.8/3.5 CANTITATEA DE 0-3 ESTE DE 1100KG LA MC IN TIMP CE LA 40/50 CANTITATEA DE 0-3 ESTE DE 600KG LA MC PTR. K, CANTITATEA DE CIMENT ESTE MA-I MARE, AICI AI 550KG CIMENT 52 CARE ESTE MULT MAI BUN FATA DE AM42,IN TIMP CE LA B50 ESTE DE 130KG AM42 LA MC ...B50;B75;100 NU AU VOIE SA SE MA-I FACA DUPA NORMELE EUROPENE DE LA 150 C8/10 IN SUS ..UN BETON DE FUNDATIE ,CLASA MICA IN-TOTDEAUNA VA PAREA MA-I PIETROS CA SI ASPECT DAR PIATRA AI DA REZISTENTA 7-15;15-30;3-7...APROPO DE APA SOFERUL NU ARE VOIE SA MODIFICE COSISTENTA BETONULUI DECAT DACA APARE VRE-UN CLIENT SI VINDE O JUMATATE DE MC SAU 1 MC SI COMPLECTEAZA CU APA SCAZANDUI ASFEL CALITATEA ..SFAT ...PROBA LA SATIA DE BETOANE SI LA LOCUL UNDE SE EFECTUEAZA LUCRAREA...


m-ai bine ti-ai cimenta scrierea limbii romane.
in-todeauna este loc de mai bine si m-ai trainic.
geo_revitalizat
Postat pe 13 Martie 2012 10:34
MA-I NOU TOATE STATILE SUNT AUTOMATE IAR LA IESIREA DIN INCINTA FABRICI SUNT CANTARE AUTO CARE PRECIZEAZA CANTITATEA LIVRATA ,SOFERI CIFELOR PE LINGA AVIZUL DE ANSOTIRE A MARFEI POT AVEA UN BON DE CANTAR UNDE ESTE PRECIZATA SI ORA CAND SA EFECTUAT CANTARIREA...
kudika514807
Postat pe 13 Martie 2012 10:41
De la: geo_revitalizat, la data 2012-03-13 10:37:46
De la: contessyna, la data 2012-03-13 10:26:18îi ceri buletinul ???


si o declaratie pe propra raspundere.
subsemnatul Ciment Am40, cu domiciliul in cifa de ciment cu nr. de inmatriculare b-69-se-x, declar pe propria raspundere ca sunt corespunzator pentru turnare.



citisem iniþial "tunare"
contessyna
Postat pe 13 Martie 2012 10:45
De la: kudika514807, la data 2012-03-13 10:41:10MA-I NOU TOATE STATILE SUNT AUTOMATE IAR LA IESIREA DIN INCINTA FABRICI SUNT CANTARE AUTO CARE PRECIZEAZA CANTITATEA LIVRATA ,SOFERI CIFELOR PE LINGA AVIZUL DE ANSOTIRE A MARFEI POT AVEA UN BON DE CANTAR UNDE ESTE PRECIZATA SI ORA CAND SA EFECTUAT CANTARIREA...


sunt curioasa cum arata cererea ta de angajare! sau "mai" nou se face pe baza de cantarire?!
kiss_my_ass
Postat pe 13 Martie 2012 10:49
De la: contessyna, la data 2012-03-13 10:45:05
De la: geo_revitalizat, la data 2012-03-13 10:37:46
De la: contessyna, la data 2012-03-13 10:26:18îi ceri buletinul ???


si o declaratie pe propra raspundere.
subsemnatul Ciment Am40, cu domiciliul in cifa de ciment cu nr. de inmatriculare b-69-se-x, declar pe propria raspundere ca sunt corespunzator pentru turnare.



citisem iniþial "tunare"


nimic nu-i mai placut la acesata ora daca sa-mi tunez extensiile si sa cimentez un tzuc
geo_revitalizat
Postat pe 13 Martie 2012 10:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Bolile pomilor 5 De la: nik50 3 Martie 2010 12:09
Case de lemn 3 De la: horatiu_tra 31 Martie 2010 21:40
linolueum 5 De la: Deep 21 Iulie 2010 18:12
Renovare cu var lavabil 2 De la: gygy 18 Iulie 2010 22:38
baruletz pe colt 4 De la: gigi_braicovici 24 Septembrie 2009 01:24