Setari Cookie-uri

Casa construita pe sistem de grinzi

Stimati domni,
Ce presupune , tehnic, vorbind, constructia a unei case..pe sistemul de grinzi ? Ce costuri implica si..cat de mult complica "viata" unui constructor ? Cum se negociaza acest tip de constructie ? As dori sa realizez aceasta cu o firma iar restul...regie proprie ( peretii vorbind ..)
Astept raspunsurile dumneavoastra cu deosebit interes. Multumesc anticipat !
dan_morosanu
Postat pe 1 Iulie 2009 12:53
se numeste sistem cadre(deoaece structura de rezistenta se refera la stapi si...grinzi , care formeaza un "tot"). Pentru constructor este necesar sa aiba cofraje pentru turnarea betonului in stalpi si grinzi si sa ...respecte proiectul tehnic de executie realizat de inginerul proiectant(nu arhitect).orice constructor serios stie ce are de facut. constructorul va avea si un responsabil tehnic cu executia ATESTAT, care va verifica lucrarile pe toata perioada executiei. in privinta costurilor sper sa iti dea altcineva lamuriri, daca se pricepe.Succes!
cristina57m
Postat pe 1 Iulie 2009 14:09
Multumesc frumos ! M-am "luminat " nitel !
dan_morosanu
Postat pe 1 Iulie 2009 16:45
Bun gasit :)

M-am tot socotit io si am zis ca ati lasat sa se subanteleaga, oarecum, ca va intereseaza "sistem de grinzi" din beton armat, nu-i asa?! Depinde CE/CUM si UNDE doriti sa construiti. Eu, de pilda, am mostenirea in Maramures (la Moisei, spun mereu ca am Elvetia mea si credeti-ma ca nu exagerez !!!) si am in plan sa fac acolo o constructie (gand la gand, tot) pe sistem din grinzi, doar ca am in vdr grinzi din lemn. O constructie cum se spune in termenii locului "in saranturi" pe care mesterii din zona se pricep fff bine s-o execute. Nu dureaza mult sa faci asa ceva, este durabila si rezistenta si nici nu costa mare lucru. Practic, imaginati-va ceva k un cub, sa zicem, facut doar din acele elemente indispensabile ptr a-i asigura maxima rezistenta si functionalitate legata de finisarea unei astfel de lucrari. K sa merg cu ideea pana la capat, eu m-am gandit sa umplu golurile (viitorii pereti, adik) cu materiale dintr-astea moderne care sunt fff bune hidro/termoizolante si, ptr mine, prezinta (si) avantajul ca finisarea unei astfel de constructii o pot face cu manuta mea.
Daca va este cu ceva de folos expunerea planului meu, ma bucur
TOATE CELE BUNE
Cu stima, moroshan forever
viv_danci
Postat pe 5 Iulie 2009 03:34
Buna ziua ,

Intr-adevar explicatia Cristinei este destul de exacta , dar mai vreau sa adaug cateva precizari : sistemul in cadre din beton armat format din stalpi si grinzi are menirea de a suporta toate incarcarile provenite din seism , vant , zapada sau incarcarea utila care este permanenta - cea provenita din finisaje , mobila etc . Vei vedea ca inginerul constructor cu care vei vorbi iti va recomanda zidaria tip porotherm ( caramida cu goluri ) , deoarece aceasta are si proprietati portante , adik va oferi casei tale o rezistenta mai buna , preluand o parte din incarcari . Practic un surplus de rezistenta , care nu va fi luat in seama cand se va proiecta cladirea. Cea mai buna din punctul de vedere al rezistentei , cat si din punct de vedere termic este caramidea plina presata ( cpp ) caramida clasica , dar si cea mai costisitoare , ca timp si cost .
Daca te hotarasti sa incepi ceva , ma poti contacta , te pot ajuta si in privinta proiectului cat si in privinta constructiei propriuzise , deoarece sunt inginer constr . ( mail : krystianson@yahoo.com )

O zi buna everybody !
krystianson
Postat pe 5 Iulie 2009 09:00
Buna tema de pe acest topic . Si eu sunt interesat sa construiesc ceva asemanator . Am inceput prin a-mi proiecta beciul si garajul subteran apoi parterul . Executia grafica si-o poate fiecare care are cunostinte de operare in 3D cu java 6 . Nu va speriati gasiti totul pe internet si se numeste Sweet Home 3D . Este un programel de proiectare si arhitectura destul de bun ptr. un incepator . Cu acest program i-ti faci citeva modele de proiecte diferite , cu care o sa te duci la un STRUCTURIST si o sa-ti spuna care merge mai bine si care nu apoi i-ti calculeaza totul si ti le pune pe hirtia cu care o sa lucrezi direct cu constructorul , ba mai mult i-ti spune si cit material i-ti intra si asa ai posibilitate sa i-ti cumperi din timp toate materialele iar cel mai bine este ca le iei pe dimensiunile corecte si nu la ghici . Realizezi economie de bani , nervi si mai ales timp . Acum ce stiu eu din batrini si cu ce s-a mai dezvoltat sectorul constructii este urmatoarea concluzie : Cele mai rezistente structuri sunt inr-adevar cele din grinzi de lemn dar ,,, o constructie solida si cu cel mai bun randament de pret/calitate , anduranta/siguranta este combinatia de beton armat- 20% , caramida - 30% si restul de 50% lemn , rigips , ceramica . Este cel mai optim raport de costructie civila si mai ales confera gradul redus de radiatii din betoane . Se poate scrie mult mai mult pe aceasta tema dar cred ca am spus ce era esential .
Va doresc la toti costructii frumoase cu bani cit mai putini .
david_laur
Postat pe 5 Iulie 2009 10:12
Mai exista si varianta cu grinzi din otel, in ultimul timp au devenit un inlocuitor al lemnului din ce in ce mai folosit. Problema e ca lemnul daca nu se imbina cum trebuie, ii mai dai un ciocan, mai dai cu o dalta si se rezolva. La metal trebuie sa te rogi sa-l fi facut ala bine conform masuratorilor si sa se imbine perfect. Altfel e mai greu...
shak_spawn
Postat pe 5 Iulie 2009 10:49
Funny

De regula, dadeam o geana pe-aici, asa, din mers (defect profesional mostenit de la cititul presei), niciodata nu m-am bagat in seama vazand ca, mai mereu, aici nu e k la... fotbal, chiar vad ca sunt oameni cu pareri avizate.
Legat de tema de fata, am intervenit asa k o nuantare facand acea referire la posibilitatea de a executa o constructie "in saranturi" Este o metoda veche de cand Maramuresul, insa, asa, k idee, demult, cine opta sa-si faca o astfel de casa era considerat k fiind fara prea multe posibilitati materiale (k sa nu spun sarac). Ideea este ca, la ora de fata, poate deveni solutia optima, in contextul in care se combina metoda traditionala cu tehnicile/materialele moderne. Pentru o casuta de vacanta, asa cum o visez in Moiseiul meu natal, este perfect !
Va doresc TUTUROR spor in toate, pace si realizari multe si frumoase, cu bucuria de a fi (re)cunoscut aici oameni care nu se trezesc (doar) vorbind, asa cum este eternul si prostul obicei mioritic...
TOATE CELE BUNE si, cine stie: poate/sper, pe curand !!!
viv_danci
Postat pe 5 Iulie 2009 22:23
salut! am construit eu o casuta pe sistem de cadre. sistemul are cea mai mare rezistenta dintre toate si pret bun. peretii exteriori din BCA iar la interior am compartimentat cu rigips. la 80 mp am costuri de 10 000 euro la rosu........si, fratilor , daca aveti banii sa va cumparati un kkt de garsoniera comunista.... puneti osul la munca si faceti o casuta ca nu e dracul asa de negru cum se aude.
cosmintudor2006
Postat pe 6 Iulie 2009 07:59
Poate ceva este neclar in text, dar caramida poroterm NU este portanta !!! la fel ca B.C.A. (Orice proiectant autorizat stie asta.) Regret ca probabil in text ati uitat acel NU! Corectati!
moorse_condo
Postat pe 7 Iulie 2009 20:51
Faceti mari confuzii intre rezistentza structurala si rezistentza termica! Poroterm este eficace termic si B.C.A in anumite limite,dar nu satisfac normele de sigurantza ale unei cladiri!
Bine ca mai exista si inspectia in constructii! care mai evita ca chibitzii si semidoctii sa-si ingroape famiile lor sau ale altora in caz de seism. Apoi, o asigurare obligatorie sau nu, se face pe baza unei expertize tenhice . Asiguratorii nu or sa fie dispusi sa plateasca fara proiect de arhitectsi inginer constructor autoriza, la fel cum si Aut.de Cons. se elibereaza de primarie in baza acelorasi documente. in caz de neconformitate este amenda si dosar penal , se merge pana la ordin de demolare! Succes fiecare face ce vrea cu banii si viatza lui!- mi rau este cand implica si pe altii.
moorse_condo
Postat pe 7 Iulie 2009 21:05
moorse are dreptate 100%.Atunci cand vreti sa construiti ceva ganditi-va si la ceilalti (macar la cei dragi voua), la siguranta lor , nu numai la preturile mici
cristina57m
Postat pe 8 Iulie 2009 09:11
ideea e ok dar de stiet ca din grinzi de beton este permanent rece daca nu are si o izolatie termica adecvata (interioara-exterioara0 si cel deal doilea punct cilminant este foarte rigid ca material (nu e lastic)la un seism va crapa dar nu se rupe s.a.m.d. consultate bine cu un specialist pentru ca toate au cite un scop bine determinat.cel mai recomandat ar fii piatra de cariera (actual consider eu ) si ca durata de viata si termic.Tio spune un viitor inginer constructor din Timisoara.
costea_n2000
Postat pe 13 Iulie 2009 11:03
De la: david_laur, la data 2009-07-05 10:12:57............. i-ti faci citeva modele de proiecte diferite , cu care o sa te duci la un STRUCTURIST si o sa-ti spuna care merge mai bine si care nu apoi i-ti calculeaza totul si ti le pune pe hirtia cu care o sa lucrezi direct cu constructorul , ba mai mult i-ti spune si cit material i-ti intra si asa ai posibilitate sa i-ti cumperi din timp toate materialele iar cel mai bine este ca le iei pe dimensiunile corecte si nu la ghici . Realizezi economie de bani , nervi si mai ales timp . ............

nu stiu cand va veni vremea in Romania sa nu subestimati rolul arhitectului care nu este doar un tip care doar vrea sa va ia banii pe niste hartii ...

sunt detalii care aparent par amanunte la o casa dar pe care dupa ce o construiesti si o locuiesti te dai cu capu' de pereti la propriu si la figurat; sunt arhitect si am facut niste corecturi la proiecte de acest gen pe diverse forumuri doar pentru ca n-am rezistat sa vad asemenea erori fabuloase de proiectare de genul scara ingusta care urca la etaj fara gol alaturat de nu poti urca nici o mobila (multi termina banii cand ajung la mobilare si isi pastreaza dulapul greoi de la mama pe care evident ca vrea sa-l urce in dormitorul de la etaj) nici macar pe afara in chingi fiind ferestre mai mult fixe (ca deh! ... costa mai putin), nemaivorbind de intors targa Doamne fereste daca face unul accident la etaj si nu este deplasabil; sau o usa care se deschide peste alta usa alaturata de-i dai in cap aluia care iese, culoare late de 80cm de nu poti trece cu un lighean cu rufe in maini ca te julesti la coate, etc. , si muuuulte prostii care nu se pot corecta in realitate decat cu pierderi mari de bani, timp si nervi cum spui tu dar tocmai pentru ca ai sarit peste partea de proiectare, nemaivorbind ca autorizatia de construire nu se poate lua fara proiectul arhitectului;
cu respect, toate bune!
edrissrl
Postat pe 13 Iulie 2009 13:42
Sunt de acord cu opinia dvs , numai ca eu ai indemn pe toti care au ceva cunostinte de operare in 3D sa-si alcatuiasca singuri un proiect care se va dovedi foarte util cind te duci la arhitect si ai prezinti ce vrei de fapt si cam cum ai vrea sa arate . Spun asta ca daca te duci la el cu ce ai tu in cap , oricum este destul de neclar si ptr tine , si-l pui sa-ti faca un desen cam cum ai vrea tu sa fie casa , el i-ti face o cutie de conserva pe care o umple cu ceva planse de desen . Am patit de doua ori asa ceva si m-am cam enervat . De regula sunt un tip pretentios care da destul de multa atentie la detalii , acestea fiind foarte importante . Culmea este ca amindoi sunt arhitecti cu renume . Am lasat-o balta cu arhitectii civili si am intrat prin cineva la cei militari si s-a schimbat radical traba . Sincer ami pare rau ca spun asa ceva . As fi preferat sa fie bine de la inceput si sa nu pierd atita timp si bani ptr. o cutie de conserve desenata . Nu mai zic de grafica tridimensionala ca deja se speriasera putin si se uitau chioris la mine dar la bani stiau sa faca un calcul destul de rapid . Este foarte trist sa constati cu stupoare ca dai peste asemenea indivizi care , dupa parerea mea , ar trebui sa fie niste tipi echilibrati si binevoitori de cind te duci prima data si pina la sfirsit . Ba mai fac si mistouri de parca as fi la mina lor . Credeti-ma cu arhitectul militar am rezolvat treaba rapid si foarte foarte multumit atit in privinta proiectului cit si a banilor . Mai sunt si profesionisti pe lumea asta asa ca aveti mare grija ce arhitect va alegeti si citi bani va cere . Sa nu-i platiti avans pina nu vedeti macar un desen din mina lui . Daca ai tu unul cu programelul pe care l-am spus cu atit mai bine ptr tine ca vezi aproape exact ce vrei sa iasa si daca nu i-ti place te intorci la calculatot si faci altul , pina iese asa cum t-il doresti tu .

Multa bafta oameni buni si constructii cit mai sigure
david_laur
Postat pe 13 Iulie 2009 15:44
De la: david_laur, la data 2009-07-13 15:44:22Sunt de acord cu opinia dvs , numai ca eu ai indemn pe toti care au ceva cunostinte de operare in 3D sa-si alcatuiasca singuri un proiect care se va dovedi foarte util cind te duci la arhitect si ai prezinti ce vrei de fapt si cam cum ai vrea sa arate . Spun asta ca daca te duci la el cu ce ai tu in cap , oricum este destul de neclar si ptr tine , si-l pui sa-ti faca un desen cam cum ai vrea tu sa fie casa , el i-ti face o cutie de conserva pe care o umple cu ceva planse de desen . Am patit de doua ori asa ceva si m-am cam enervat . De regula sunt un tip pretentios care da destul de multa atentie la detalii , acestea fiind foarte importante . Culmea este ca amindoi sunt arhitecti cu renume . Am lasat-o balta cu arhitectii civili si am intrat prin cineva la cei militari si s-a schimbat radical traba . Sincer ami pare rau ca spun asa ceva . As fi preferat sa fie bine de la inceput si sa nu pierd atita timp si bani ptr. o cutie de conserve desenata . Nu mai zic de grafica tridimensionala ca deja se speriasera putin si se uitau chioris la mine dar la bani stiau sa faca un calcul destul de rapid . Este foarte trist sa constati cu stupoare ca dai peste asemenea indivizi care , dupa parerea mea , ar trebui sa fie niste tipi echilibrati si binevoitori de cind te duci prima data si pina la sfirsit . Ba mai fac si mistouri de parca as fi la mina lor . Credeti-ma cu arhitectul militar am rezolvat treaba rapid si foarte foarte multumit atit in privinta proiectului cit si a banilor . Mai sunt si profesionisti pe lumea asta asa ca aveti mare grija ce arhitect va alegeti si citi bani va cere . Sa nu-i platiti avans pina nu vedeti macar un desen din mina lui . Daca ai tu unul cu programelul pe care l-am spus cu atit mai bine ptr tine ca vezi aproape exact ce vrei sa iasa si daca nu i-ti place te intorci la calculatot si faci altul , pina iese asa cum t-il doresti tu .

Multa bafta oameni buni si constructii cit mai sigure


Mult Stimate Domn
Daca tot ai rezolvat situatia si esti foarte multumit ,te invit sa ne bucuri si pe noi, astia toti, carcotasi si sa ne postezi planurile casei, fatadele, sectiunea si ce mai contine un asa proiect(facut dupa schita beneficiar in 3D)de specialistii militari si imediat pozele dupa casa realizata , interioare si exterioare! Eu personal as fi foarte dispus sa-ti acord credit, dar as viziona innainte cele enumerate mai sus. Cred ca toti saltatorii de aici sunt exrem de curiosi prin a proba ASTFEL afirmatiile domniei voastre.
Eu, pana atunci, va felicit ca sunteti un cetatean fericit pt. ce a facut cu banii si mintea lui, mai ales ca o casa facuta la comanda imbraca personalitatea propietarului multi ani dupa ce acesta a trecut la cei drepti. Inca odata sunteti un om fericit si va invidiez pt. asta! Felicitari si astept sa ne bucurati si pe noi!




moorse_condo
Postat pe 14 Iulie 2009 23:58
Domnule arhitect , chiar nu inteleg de ce va intriga acest programel din moment ce primul beneficiar , al ideilor celui ce v-il prezinta , sunteti chiar dvs in calitatea pe care o aveti . Nu v-ar placea sa primiti odata cu proiectul intocmit ad-hoc de catre client si o vizionare in 3D care sa va redea o mai buna transparenta a ideii de baza a clientului ? Eu cred ca da , ar fi de un real ajutor . Eu chiar vreau sa-i ajut pe cei care pornesc cu creionul si hirtia si nu au atitea notiuni de desen tehnic si nici artistic precum banuiesc ca aveti dvs . Asa cel ce incepe neinitiat in scoala arhitecturii are posibilitatea reala datorita programului virtual , chiar il pot asocia cu un joc care are personaje plastice , sa-si vizioneze interioarele camerelor , sa le utileze dupa bunul lui plac si cel mai important sa modifice totul dupa cum i-ar placea sa iasa la final . Ba mai mult decit acest lucru , poate ai trezesti talentele ascunse de care nici el(ea) nu stia si cine stie poate chiar se inscrie la arhitectura si devine un faimos arhitect care prezinta proiecte cu grafica 3D mai tirziu si o sa-mi multumeasca in sinea lui . Va felicit ca sunteti arhitect , acum si eu as vrea dar este prea tirziu ptr mine . Cred ca nu exista meserie mai frumoasa si cu satisfactii atit de mari precum arhitectura . Daca ai talent si preturi bune chiar poti face o avere frumusica din asta . Daca puteti sa-i ajutati pe toti care au nevoie de sfaturile unui arhitect in acest topic dar si pe altele va rog s-o faceti ca nu aveti de pierdut nimic si ce este important , nu fiti ironic , doar specialist .
david_laur
Postat pe 15 Iulie 2009 16:16
Va multumesc tuturor celor care ..mi-ati acordat un minut din viata dumneavostra pentru a lamuri un .."nelamurit". Consider ca am primit raspunsurile pe care NU doream sa le primesc ( cu exceptia unui singur - careia ii multumesc )
Totusi ..cum se construieste...cum se incepe o astfel de casa ? Ai nevoie doar de o betoniera ( cifa ) si scanduri pentru cofrag(e) ?? Cadrele se toarna separat si se monteaza separat ?
Aceasta-i intrebarea ?

Multumesc tuturor !
dan_morosanu
Postat pe 15 Iulie 2009 18:21
De la: moorse, la data 2009-07-07 21:05:36Faceti mari confuzii intre rezistentza structurala si rezistentza termica! Poroterm este eficace termic si B.C.A in anumite limite,dar nu satisfac normele de sigurantza ale unei cladiri!
Bine ca mai exista si inspectia in constructii! care mai evita ca chibitzii si semidoctii sa-si ingroape famiile lor sau ale altora in caz de seism. Apoi, o asigurare obligatorie sau nu, se face pe baza unei expertize tenhice . Asiguratorii nu or sa fie dispusi sa plateasca fara proiect de arhitectsi inginer constructor autoriza, la fel cum si Aut.de Cons. se elibereaza de primarie in baza acelorasi documente. in caz de neconformitate este amenda si dosar penal , se merge pana la ordin de demolare! Succes fiecare face ce vrea cu banii si viatza lui!- mi rau este cand implica si pe altii.

Acum doi ani ne-am apucat de constructia unei case. Legal, si de buna credinta, am apelat la o arhitecta pentru proiect al carei sot este structuristul care ne-a facut proiectul de rezistenta. Ambii ne-au recomandat casa pe grinzi de beton si stalpisori de beton cu pereti portanti de caramida (la parter) si BCA (la etaj - pentru usurarea constructiei). Pe acel proiect mi s-a eliberat si autorizatie de constructie. Inca nu am terminat constructia, dar, dupa ce am citit ce ai scris tu, mi-e cam teama sa o mai termin si sa ma mut in ea. Am ridicat-o la rosu, dar, pe toata perioada constructiei, structuristul mi-a ingrosat stalpii, adaugand peste tot surplus de fier fata de proiectul pe care l-a calculat el insusi (chipurile pentru siguranta), micsorandu-mi in felul asta golurile pentru ferestre...De aici...crize de nervi...nu mai am lumina in casa mea, nu??
Daca ceea ce scrii tu este adevarat...si iti poti sustine avizat afirmatia...inseamna ca-l pot da in judecata si sa vii ca martor pentru mine in instanta fara probleme, nu?
Pe o amprenta la sol de 100 mp, am pe verticala nu mai putin de 24 de stalpi grosi de 300/300 (in proiect). In realitate, unii sunt mult mai grosi din cauza supradimensionarilor dispuse de structurist pe santier. El a spus ca nu este o constructie in cadre, ci una cu pereti portanti, ceea ce inseamna ca si peretii au rezistanta lor (caramida eficienta si YTONG, dupa caz), si pentru ca am refuzat sa supradimensionam unii din stalpi, dupa indicatia lui de santier, acum nu mai vrea sa semneze documentele de inscriere. Casa arata ca o catedrala, si lui tot ii este frica sa nu se darame. In alta parte nu ne putem duce din cauza deontologiei profesionale (nici un arhitect nu se baga pe lucrarea celuilalt). Suntem la mana familiei de arhitect-structurist si nu vor sa definitiveze lucrarea, chiar daca si-au primit banii pe lucrare inca de acum 2 ani, de cand au definitivat proiectul si mi s-a eliberat autorizatia de constructie.
Astept idei cum sa ies din rahatul asta, pentru ca totusi, sunt niste bani bagati in casa, la care nu prea am cum sa renunt asa usor.
Va multumesc...
dragos_apatean
Postat pe 16 Iulie 2009 14:02
Incurcata treaba. In primul rand ca cel ce a executat proiectul , daca mai face modificari la structura de rezistenta , acestea ar trebui sa apara si in plansele de rezistenta , asta inseamna ca se modifica plansele cuprinse in documentatia de autorizare a cladirii, deci tebuie sa mergi din nou pe la primarie , altfel se considera ca "nerespectarea autorizatiei de construire" (AC care a fost data pentru un proiect tehnic care trebuia respectat 100%). Proiectantul si arhitectul ar trebui sa plateasca cheltuielile pe care leai avea din cauza modificarilor facute de ei, dupa autorizare.Concluzia este ca nu se pricep altfel nu ar fi fost necesare atatea modificari dupa autorizarea constructiei...In alta ordine de idei constructorul nu are voie sa execute decat conform priectului tehnic aprobat de ISC(inspectoratul in constructii), care face parte integranta din documentatia AC(autorizatiei de construire)proiectantul nu a respectast legislatia, constructorul deasemenea si d-vstra aveti vina ca i-ati lasat sa-si faca de cap (pe banii dumneavoastra)si sa nu respecte AC.Daca ar fi justitia corecta , i-ar pune pe cei vinovati sa va refaca constructiA ASA CUM V-ATI DORIT-O SI CUM A FOST APROBATA.
cornelia_leia
Postat pe 16 Iulie 2009 14:59
In primul rind Dane daca vrei ca la carte sa incepi o constructie , trebuie sa chemi un specialist geolog care va fora pentru citeva mostre de adincime , le va analiza si-ti va spune daca poti construi in acel loc si daca terenul suporta constructii mai mari pe inaltime . Dupa aceasta lamurire si OK-ul lui poti realiza singur aspectul artistic pe care t-il doresti direct pe calculator si numai dupa ce te hotarasti la proiectul tau cel mai frumos care te reprezinta pe tine si familia ta poti merge la un proiectant si-i poti prezenta cd-ul cu inregistrarea . Daca nu dispui de calculator te poti prezenta la proiectant cu citeva schite facute de tine . Proiectantii , de regula au destul de multe cunostinte care sunt arhitecti , structuristi ptr. ca ei in domeniul acesta activeaza si se cunosc intre ei asa ca te poti duce la oricare ptr ca in final o sa ai nevoie de toti : proiectant , arhitect , structurist . Dupa ce ai proiectul final platesti autorizatia de constructie si ati alegi costructorul . Cel mai bine , daca dispui de bani , este sa-ti faci asigurare inainte de a te apuca sa construiesti - vezi comentariul de mai sus al lui Dragos Apatean . Cind iti vine cifa cu beton vezi sa-ti dea certificat de calitate si sa fie cu ce scrie in proiect , ca pe multi ai pacaleste cu betonul , platesc unul tare si i se trimite unul mediu !!! La grinzile de beton armat sa nu te uiti la bani si cel mai bine este sa lucrezi cu o firma de constructii serioasa care dispune de cofraje metalice si iti toarna betoanele la drept fara sa mai platesti scindura si alergatura ta . De fapt te duce tot cam acolo dar diferenta este vizibila .Tot ei dispun si de baghete vibratoare ptr a scoate bulele de aer din beton si a-i mari densitatea . Zidurile de caramida le poti construi in regie proprie dar atentie la meseriasii din ziua de azi . Aici mai poti ciupi un ban sa-ti ramina caci te intelegi la pret si negociezi mai bine acum in perioada asta de criza . De obicei meseriasii ai gasesti ieftin primavara cind nu au de munca . Indata ce se incalzeste afara maresc si preturile ca sunt mai cautati . Si acum , orice casa se incepe cu temelia s-au cu beciul dupa care te ridici cu parterul apoi dupa ce ai turnat dintr-o bucata centura si planseul poti sa te apuci de etaj si apoi acoperisul . Principalii pioni in jocul constructiilor sunt proiectantul , structuristul , arhitectul si constructorul . Fara ei gresesti . Sunt o sumedenie de calcule de facut pe care tu nu le stii . Singura contributie a ta la constructia casei tale sunt banii de care dispui si ideile de design cu care ai inceput , nimic altceva . Tu nu poti face pe tot timpul constructiei decit sa-ti refaci tot timpul calculele cu cheltuiala banilor . Cind esti decis sa te apuci de casa , lasa-ti o marja de siguranta la bani , ca sigur apar si lucruri neprevazute . A , si era sa uit , daca ai curent electric in curtea unde o sa construiesti , o sa-ti trebuiasca un panou electric la care o sa se branseze constructorul . Daca nu ai curent atunci se complica treaba ca trebuie sa te duci cu cerere la societatea de distributie energie electrica ..... etc si te costa deschiderea destul de multisor . Bafta Dane
david_laur
Postat pe 16 Iulie 2009 16:26
De la: david_laur, la data 2009-07-16 16:26:14In primul rind Dane daca vrei ca la carte sa incepi o constructie , trebuie sa chemi un specialist geolog care va fora pentru citeva mostre de adincime , le va analiza si-ti va spune daca poti construi in acel loc si daca terenul suporta constructii mai mari pe inaltime . Dupa aceasta lamurire si OK-ul lui poti realiza singur aspectul artistic pe care t-il doresti direct pe calculator si numai dupa ce te hotarasti la proiectul tau cel mai frumos care te reprezinta pe tine si familia ta poti merge la un proiectant si-i poti prezenta cd-ul cu inregistrarea . Daca nu dispui de calculator te poti prezenta la proiectant cu citeva schite facute de tine . Proiectantii , de regula au destul de multe cunostinte care sunt arhitecti , structuristi ptr. ca ei in domeniul acesta activeaza si se cunosc intre ei asa ca te poti duce la oricare ptr ca in final o sa ai nevoie de toti : proiectant , arhitect , structurist . Dupa ce ai proiectul final platesti autorizatia de constructie si ati alegi costructorul . Cel mai bine , daca dispui de bani , este sa-ti faci asigurare inainte de a te apuca sa construiesti - vezi comentariul de mai sus al lui Dragos Apatean . Cind iti vine cifa cu beton vezi sa-ti dea certificat de calitate si sa fie cu ce scrie in proiect , ca pe multi ai pacaleste cu betonul , platesc unul tare si i se trimite unul mediu !!! La grinzile de beton armat sa nu te uiti la bani si cel mai bine este sa lucrezi cu o firma de constructii serioasa care dispune de cofraje metalice si iti toarna betoanele la drept fara sa mai platesti scindura si alergatura ta . De fapt te duce tot cam acolo dar diferenta este vizibila .Tot ei dispun si de baghete vibratoare ptr a scoate bulele de aer din beton si a-i mari densitatea . Zidurile de caramida le poti construi in regie proprie dar atentie la meseriasii din ziua de azi . Aici mai poti ciupi un ban sa-ti ramina caci te intelegi la pret si negociezi mai bine acum in perioada asta de criza . De obicei meseriasii ai gasesti ieftin primavara cind nu au de munca . Indata ce se incalzeste afara maresc si preturile ca sunt mai cautati . Si acum , orice casa se incepe cu temelia s-au cu beciul dupa care te ridici cu parterul apoi dupa ce ai turnat dintr-o bucata centura si planseul poti sa te apuci de etaj si apoi acoperisul . Principalii pioni in jocul constructiilor sunt proiectantul , structuristul , arhitectul si constructorul . Fara ei gresesti . Sunt o sumedenie de calcule de facut pe care tu nu le stii . Singura contributie a ta la constructia casei tale sunt banii de care dispui si ideile de design cu care ai inceput , nimic altceva . Tu nu poti face pe tot timpul constructiei decit sa-ti refaci tot timpul calculele cu cheltuiala banilor . Cind esti decis sa te apuci de casa , lasa-ti o marja de siguranta la bani , ca sigur apar si lucruri neprevazute . "De mai multe ori m-am confruntat cu necesitatea de a găsi și achiziționa o proprietate de calitate la un preț decent, dar a fost extrem de dificil. Din fericire am găsit https://wtgspain.com/ro și chiar m-au ajutat și sper să vă ajute și pe voi. Baftă și noroc pentru că mi se cere des și acum am rezultatele de care am nevoie.
" A , si era sa uit , daca ai curent electric in curtea unde o sa construiesti , o sa-ti trebuiasca un panou electric la care o sa se branseze constructorul . Daca nu ai curent atunci se complica treaba ca trebuie sa te duci cu cerere la societatea de distributie energie electrica ..... etc si te costa deschiderea destul de multisor . Bafta Dane


Mulțumesc că ați fost atât de detaliat, nici eu nu știam de unde să încep.
kudika_1045346
Postat pe 18 Martie 2023 22:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
constructie masarda 1 De la: condo11031955 19 Martie 2010 21:20
Fundatia Nane pentru copii cu dizabilitati 26 De la: BEL_AMY1 18 Mai 2011 15:55
La ce e bun un arhitect? 45 De la: arhint 30 Ianuarie 2013 14:16
Din ce se compune o casa ptr o familie din Romania ? 1 De la: david_laur 26 Iulie 2009 10:29
"Prima Casa" la cheie, de la Neoconstruct 2 De la: Apa_Vie_Romania 31 Ianuarie 2010 07:58