arhitectura si bionica

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
vasileadriana Avatarul lui vasileadriana

2 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Geoparcul Tara Hațegului va găzdui, între 20 și 26 iulie 2009, primul simpozion de Bionică și Arhitectură din România.

Pentru a găsi cele mai bune soluții de păstrare și promovare a valorilor patrimoniului național și universal, Geoparcul Dinozaurilor – Țara Hațegului va gazdui, în perioada 20 – 26 iulie, workshopul cu tema Arhitectură și Bionică condus de Javier Pioz și María Rosa Cervera, arhitecții spanioli premiați cu Golden Global Award pentru contribuția lor la dezvoltarea arhitecturii la nivel internațional prin cercetările în Arhitectura Bionică și proiectele inovatoare.

Încă de la debutul parteneriatului, în 1979, Cervera & Pioz au urmărit dezvoltarea unor concepte noi în arhitectură și în planificarea urbanistică, inspirate din abordarea holistică a principiilor de flexibilitate, adaptabilitate și eficiență energetică, aplicate în mod evident de către toate celelalte specii din natură. Prin analiza mecanismelor de creștere și a legilor flexibilității și adaptabilității la plante și la alte specii, au dezvoltat teorii noi și practici pentru o conectare inovatoare între Natură și Arhitectură: Arhitectură & Bionică, o abordare interdisciplinară a Arhitecturii, Ingineriei și Biologiei prin principiile ce le sunt comune.

Este pentru prima dată când acest atelier se desfășoară în România. Scopul acestei manifestări este includerea Geoparcului Dinozaurilor, actualmente patrimoniu UNESCO, în Green Map, precum și extinderea parteneriatelor culturale și științifice la nivel global, deoarece România este posesoarea unor adevărate comori de cultură și civilizație, care trebuie cunoscute la nivel internațional.

Pentru inscrieri si informatii suplimentare - Universitatea de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti
Raporteaza abuz de limbaj