invocarea dreptului de proprietate

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
dannyel_condo Avatarul lui dannyel_condo

6 mesaje
Membru din: 22/06/2009

Buna ziua! As dori un sfat intelept si in acelasi timp si legal .In urma dezbaterii unei mosteniri au rezultat 3 mostenitori asupra unei curti cu casa (curtea in suprafata totala de 1400mp si casa de 50mp)In momentul de fata avem urmatoarele acte:act de vanzare cumparare ,contract de vanzare cumparare plan de situatie toate datate in anul 1980. Mentionez ca datorita faptului ca in anul 1980 nu se faceau acte translative in contractul de vanzare cumparare se regaseste doar 200mp din acea curte si casa dar in planul de situatie apare curtea cu suprafata totala de 1400mp , pe acel plan de situatie este specificat ca 200mp sunt ai proprietarului iar restul trece in proprietatea statului.As dori sa mi spuneti cum trebuie procedat doresc sa demarez demersurile ptr a face acte de proprietate asupra diferentei de teren de la 200mp la 1400mp si daca o pot face doar 2 din cei 3 mostenitori deoarece unul din cei trei afiseaza dezinteres total .Va multumesc
Raporteaza abuz de limbaj
condo001142 Avatarul lui condo001142

26 mesaje
Membru din: 6/07/2009

Buna ziua.Sa stiti ca si eu am trecut prin asa ceva,poti sa faci demersurile si de unul singur,dupa care vin sa semneze si ceilalti mostenitori.Si cei de la Primarie cand vau dat anexa 1 de ce nu au trecut toata suprafata?
Raporteaza abuz de limbaj
Mihaela09_condo Avatarul lui Mihaela09_condo

202 mesaje
Membru din: 9/05/2009
Oras: bucuresti

Trebuie sa incepeti cu urmatorii pasi (scriu din proprie experienta-nu am studii juridice-, dar am trecut de sapte ani incoace prin mai multe astfel de procese):
-consultati un notar-notarii sunt autoritatea in materie de mosteniri-ca sa va arate cum trebuie sa procedati cu mostenitorul "dezinteresat";
-consultati un avocat-pentru terenul pe care nu aveti acte, numai prin actiune judecatoreasca se poate rezolva; hotararea tribunalului va tine loc de act de proprietate.Planul de situatie este doar orientativ, judecatorul cere expertiza judiciara, intocmita de catre un expert cadastral autorizat.
Puteti face totul singur, dar cu siguranta la sfarsit vor veni si ceilalti doi, ca sa-si ia partea, astfel ca toate cheltuielile trebuie justificate cu chitante.
Alte puncte dificile ale situatiei descrise:
-de ce o parte din teren a trecut in proprietatea statului?Acesta este punctul-cheie.
-actul de vanzare-cumparare a fost incheiat la notariat?
-s-au deschis succesiuni de fiecare data cand a fost nevoie?Si certificatul de mostenitor tine loc de act de proprietate.In acest certificat s-a precizat suprafata de teren si partea care revine fiecarui mostenitor?
Mult succes!
Raporteaza abuz de limbaj
Mihaela09_condo Avatarul lui Mihaela09_condo

202 mesaje
Membru din: 9/05/2009
Oras: bucuresti

Actiunea judecatoreasca nu se poate deschide decat in numele tuturor mostenitorilor (proprietari). Ceilalti trebuie sa va dea procura ca sa-i reprezentati in instanta.
Raporteaza abuz de limbaj
Mihaela09_condo Avatarul lui Mihaela09_condo

202 mesaje
Membru din: 9/05/2009
Oras: bucuresti

Puteti expune problema dvs. pe www.avocatnet.ro si veti primi raspunsuri din partea unor specialisti-avocati, experti, evaluatori.
Raporteaza abuz de limbaj