Consolidarea si amenajarea unui beci

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
condo001653 Avatarul lui condo001653

4 mesaje
Membru din: 1/09/2009

In 2003 am cumparat o casa batraneasca din paianta (lemn si lut) care avea si un beci. Casa din pacate a trebuit demolata pentru ca nu putea fi consolidata, dar beciul l-am pastrat, numai ca nu arata bine. Peretii nu sunt tocmai drepti si as vrea sa-i plachez cu klinker sau lemn, dar nu stiu cum este mai bine. Daca pe jos este pamant, ce as putea sa pun sa arate mai bine, gresie rustica, pietris sort sau marmura sparta? Apoi, nu stiu din ce trebuie facuta usa, din lemn, metal sau PVC? Pot sa fac rafturi din lemn lacuit si baituit? Mi-as dori sa arate ca o crama mai mica in stil rustic. Astept pareri si idei deosebite pentru ca, desi acest beci are 97 de ani imi doresc sa arate si bine. Nu vreau sa fie doar un spatiu de depozitare si atat. Va multumesc anticipat.
Raporteaza abuz de limbaj
kudika014525 Avatarul lui kudika014525

31 mesaje
Membru din: 21/04/2009
Oras: bucuresti

si eu ma confrunt cu aceeasi problema si am hotarat sa pun pietris pe jos si sa plachez cu piatra de rau si ciment.Aceste elemente pastreaza racoarea si aspectul va fi grozav.
Raporteaza abuz de limbaj
gigibrbr_condo Avatarul lui gigibrbr_condo

592 mesaje
Membru din: 25/04/2008
Oras: braila

piatra si apoi turnat placa pe jos indreptat peretii cu lut sau tencuiti de fapt ce vrei sa faci cu beciul asta ??????
Raporteaza abuz de limbaj
eu
kudika080234 Avatarul lui kudika080234

5 mesaje
Membru din: 6/11/2009

Sincer, te felicit pentru curajul tau! nu este simplu sa redai unei case vechi, viata! As vrea sa te intreb daca documentatia pentru demolare si reconstructie a fost anevoioasa. in rest, multa sanatate ca sa poti termina ce ai inceput!!
Toate cele bune!
Nicoleta
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
In primul rand trebuie sa faci o expertiza a peretilor : sunt sau nu hidroizolati, se sprijina pe o fundatie sau sunt pur si simplu asezati in jurul unei gropi.Podeaua este printre ultimele care trebuie analizata. Daca panza freatica este relativ ridicata, poti sa ai surprize la o ploaie mai puternica si sa-ti apara umezeala. Deci in primul rand gandeste-te la structura si apoi la finisaje, altfel poti sa descoperi mai tarziu ca ai aruncat banii aiurea.
Raporteaza abuz de limbaj
s_gavris Avatarul lui s_gavris

7 mesaje
Membru din: 4/08/2009

buna vrei sa fie cu adevarat frumoasa sau uite eu am mai facut asa ceva si iti dau o ideie obligatoriu trebue verificata rezistenta raportat la solicitari adica lai lasat liber sau ai mai construit peste dupa demolarea casei vechi apoi trebuie curtati perti de tencuiala veche dar nu simplu scos si dintre pitre si refacut sau rostuita piatra si este lac de piatra daca este asa vechi si vrei sa ii mentii stilul de atunci fa o pardoseala din caramida cu grosime de 3 cm si o rostuiesti cu on chit de gresie rezistent la umezela sint blocheti de caramida expre pt a face o etajera sau suport de sticle si mobilierul din kemn natur asa era acum 95 de ani
Raporteaza abuz de limbaj
kudika014525 Avatarul lui kudika014525

31 mesaje
Membru din: 21/04/2009
Oras: bucuresti

ai facut fotografii sa vedem si noi?
Raporteaza abuz de limbaj
Irina_Vinatoru_1 Avatarul lui Irina_Vinatoru_1

2 mesaje
Membru din: 1/04/2014

Conteaza foaret mult aspectul umezelii din beci.
Daca beciul e uscat, totul e bine, daca nu trebuie vazut cum se poate impermeabiliza caramida (sau din ce ai tu peretii beciului).
Daca casa are 100 de ani, nu te sfatuiesc sa folosesti tencuieli pe baza de ciment. Incearca tencuieli cu ipsos (acum 100 de ani liantul dintre caramizi era pe baza de ipsos. Ipsosul are proprietati antiseptice si lucreaza mult mai bine cu caramida) Gasesti mortar pe baza de ipsos gata preparat la orice magazin de materiale de constructii. Nu uita ca beciul trebuie sa "respire" asa ca foloseste finisaje ce permit vaporilor de apa sa circule. Nu pune pe jos gresie, pune pavele direct pe pamant sau pietris. daca vrei gresie, lasa perimetral camerei o banda din pietris pe unde sa se faca zvantarea pamantului.

Succes!
Raporteaza abuz de limbaj