Setari Cookie-uri

vreau si eu un sfat va rog

Buna ziua.Ma numesc Maria sunt din Bucuresti si as dori si eu daca se poate un raspuns la problema mea.Vreau sami construiesc o casuta undeva la 30 km de Bucuresti dar hotarul intre vecini este din salcami.As dori sa stiu daca este cumva o solutie sau altceva sa pun la radacinile lor pentru a se usca(mentionez ca sunt foarte radacinosi) apoi sa ii pot taia.
maraakiss
Postat pe 17 Decembrie 2009 19:54
Nu este frumos sa distrugi copaci dar daca vrei sa te incarci cu energii negative toarna niste motorina la radacina si rezolvi problema !Mai bine cauata o solutie sa amplasezi casa in alta parte ca este pacat sa construiesti ceva pe ceva ce distrugi !
Mlt noroc !!!
sabo_george
Postat pe 31 Decembrie 2009 02:21
as vrea sa stiu cu ce te deranjeaza salcamii?? apoi ma intreb :: ai consultat un arhitect?? ca si casa trebuie sa fie amplasata la o anumita distanta de casa vecina!!! sigur te deranjeaza????
costicaionescu
Postat pe 31 Decembrie 2009 02:52
buna,locuiesc la tara iar hotarul intre vecini este cu salcimi.Nu vad cu ce var deranja?
condo001552
Postat pe 31 Decembrie 2009 05:08


Solutia e simpla si la indemana ta. Motorina. Pui la fiecare la radacina ,roata ,cate doi litri. Atentie sa nu fii vazuta.Mirosul de motorina ramane o perioada in sol,dar daca nu esti surprinsa si nu raman urme pe sol ,nici o problema. E de preferat sa pui inainte de ploaie sau in timpul ploii.Intra la radacina si sterge si urmele. Oricum efectulapare dupa cateva luni.
Succes in actul tau banditesc!
costeradu
Postat pe 31 Decembrie 2009 07:10
Incearca sa-i pastrezi, ar putea fi un ecran foarte bun impotriva vantului. Daca e la tara, dupa ce construesti casa, ai putea avea nevoie de lemn de foc, lemnul de salcam are putere calorica mare si tine jarul mult timp. Ai putea de asemenea sa culegi flori de salcam sa prepari un sirop foarte gustos si cu efecte terapeutice recunoscute din mosi-stramosi. Casa nu cred ca trebuie neaparat lipita de gard, sau ma rog de hotar. Cumpara un sul de plasa de gard si poti sa-i folosesti ca stalpi de gard. Sunt atatea intrebuintari si tu vrei sa distrugi. Si eu am o casa la tara si mi-as fi dorit sa am salcami ca si hotar, dar eu trebuie sa-i plantez, radacinile sunt foarte rezistente si tari in pamant, tin foarte bine si solul.

Ce sa mai spun, ai ce sa faci cu ei, doar sa stai putin sa te gandesti, multa bafta, spor la lucru si un AN NOU mai bun cu multa sanatate si ganduri bune.
CristianOnisor
Postat pe 31 Decembrie 2009 07:35
mi se pare doar un moft din partea ta sa faci asta, george are dreptate ! Multi oameni gandesc asa ... dar foarte bine si frumos ai putea sa gASesti al loc in alta parTE sa-ti construiesti cAsa. Parca nu ai fi om si nu ai vrea sa TrAiesti !
Tavonetzu
Postat pe 31 Decembrie 2009 09:00
Ganditi-va bine daca chiar TREBUIE sa-i taiati! Prin alte parti trebuie sa-ti adaptezi tu (arhitectul) proiectul la copacii existenti pe teren. Sa-i integrezi in arhitectura, de pilda. Nu mai zic ca ar trebui un acord al primariei. dar aduc doar "foloase" ca sa ma exprim gospodareste. Singurul inconvenient ar putea fi furnicile. Daca e asa, starpiti furnicile, nu salcamii. Incercati sa-i pastrati, ca e pacat.
La multi ani!
arhi45
Postat pe 31 Decembrie 2009 09:12
nu inteleg cu ce te deranjeaza....sunt foarte folositori copacii...iar salcamii sunt superbi...ce e cu voi oameni buni...nu va mai place natura?....o sa murim cu totii asa..daca fiecare vrea sa usuce copacii...
Mia_18
Postat pe 31 Decembrie 2009 09:23
Mare pacat ca vrei sa-i tai! cred ca e o priveliste frumoasa cu salcamii care despart doua proprietati.E o solutie fericita fata de constructia unui gard.Mai gandeste-te. Nimic mai frumos la tara decat o casa langa niste salcami. Un An Nou Fericit!
ingrid_condo
Postat pe 31 Decembrie 2009 09:39
Draga Maria,

Asa cum multi dintre colegii nostri aici pe forum au optat pentru a NU distruge salcamii, si eu te incurajez la fel. Lucrez intr-o tara unde ne dorim sa avem copaci si verdeata naturala iar Romania are o natura frumoasa si trebuie sa o protejam si nu sa o distrugem. Sunt sigura ca sunt optiuni ca sa te folosesti de acesti salcami si nu sa-i distrugi. Opinia unui arhitect ti-ar fi de foarte mare ajutor in decizia ta de a construi casuta. Mult success si nu uita: sa protejezi natura oriunde te-ai afla :)
ramona_2001
Postat pe 31 Decembrie 2009 09:54
Buna Maria
Cei care ti-au raspuns deja au dreptate. Inainte de a hotara ce deranjeaza la viitoarea casa, stabileste punctele cardinale ,functie de ele vei amplasa casa - diversele functiuni ale casei trebuie sa tina cont de orientare.In acest fel poate rezulta chiar ca in zona respectiva ai un perete cu spatii vitrate foarte putine sau chiar inexistente, si in acest caz problema se rezolva de la sine.
Oricum, daca ai si alte elemente cunoscute, posteaza-le pe forum
Pana atunci, La multi ani
gabrielianc
Postat pe 31 Decembrie 2009 10:06
Nu vreau sa te jignesc, dar ceea ce ai spus tu este expresia tipica a omului de la tara care doreste sa taie copacii si sa puna cat mai mult asfalt. Daca se poate sa betoneze intreaga planeta ar fi bine. Cred ca mai toata lumea te-a sfatuit sa nu distrugi acesti copaci si nu pentru ca suna frumos "salvati natura" ci pentru ca ei inteleg adevaratul lor folos. hai sa nu mai vorbim despre faptul ca nu prea ai voie. Din cate ai spus tu problema nu este ca nu ai destul spatiu pentru casa, deci de ce sa-i tai? Nu stii ce a insemnat taierea salcamului pentru Moromete? Salcamul este simbol al trainiciei si stabilitatii, elementul pastrator al traditiilor si credintelor stramosesti.
ancamrg
Postat pe 31 Decembrie 2009 11:57
HHHmmmm.....dragi forumisti....ma bucur ca majoritatea ganditi normal...si ati avut rabdare sa-i spuneti Mariei , ca e pacat sa renunte la salcami, ca de fapt are avantaje si ca sunt solutii normale care pot lasa acei salcami in pace. Insa, sincer , chiar ati crezut o secunda ca a vorbit cu un arhitect??????!!!!!
Conform legii, casa nu se poate amplasa pe hotar , ci la minim 2m , sau in cazul constructiilor inalte, chiar mai mult.Oricum, nu se poate face fara acordul scris al vecinului.
Intrebare pt. Maria : de ce iti faci casa la tara???? nu pt. aer curat, verdeatza, natura, pasarele ciripind in pomi (inclusiv salcami) ??? Pai atunci de ce sa distrugi salcamii aia care stau acolo de niste ani , doar pt. ca nu te-ai gandit suficient la solutia amplasarii acestei case. Si cu sigurantza nu ai vb cu un specialist .
Daca te apuci sa tai copacii, trantesti o casa ...ma rog, ma abtin, e sfarsit de an, ma simt ,marinimoasa si opresc sarcasmul pt. mine ,betonezi bine curtea...de ce te mai chinui sa faci o casa la tara ??? Asta ai si in Bucuresti!!!!Beton..beton, beton , praf,praf...
Fara suparare Maria, sper sa te mai gandesti la salcamii aceia , incearca sa-i privesti ca pe niste ....prieteni , care-iti aduc aer , frumusete si un miros deosebit de suav atunci cand infloresc...viitoarea ta casa va avea de castigat , incadrata fiind de verdeatza , va fi mai intima si placuta. Nu -mi lua in nume de rau cele scrise...insa , un pic de respect pt. natura ....tu vrei sa distrugi ceva in cateva luni , ceea ce i-a trebuit naturii sa faca in ani..poate chiar zeci de ani...si e pacat....!!!
Ganduri bune tuturor...si un AN NOU cu bucurii si intelepciune...!!!!
libra66
Postat pe 31 Decembrie 2009 11:59
nu distrugeti copacii, sigur exista o varianta mai buna.....
marius_lmd
Postat pe 31 Decembrie 2009 12:23
Buna.
daca hotarul este din salcami, inseamna ca e la granita..si poti construi in jurul lor..adica chiar sa te folosesti de ei si sa faci un fel de gard verde..chiar sa mai adaugi poate si alti arbusti astfel incat sa faci un gard viu!
e pacat sa i scoti zic eu...iar daca ei sunt unde ti-ai construii tu casa atunci trebuie sa folosesti un excavator sa i poti scoate din radacini , nu sa i arzi, pt ca strici pamantul.
multa bafta,
geo
geo_dinu
Postat pe 31 Decembrie 2009 13:01

Daca e un salcam batran cred ca o sa-ti fie dificil sa-l distrugi.
Are radacini intinse pe o mare arie si trebuie o mare cantitate de solutie (motorina sau insecticid) pentru a reusi sa-l omori (doar asta vrei). Poti sa-l tai si apoi sa scoti radacina. E o munca grea iar resturile radacinilor pot da noi vlastari.
patzanghel
Postat pe 31 Decembrie 2009 14:35
Ma gandesc ca ai o bucata destul de mica de teren si de aceea vrei sa tai salcamul.
Intr-adevar radacinile lui iti pot crea probleme, pot denivela pavelele din curte sau, mai rau, pot crea fisuri in fundatia casei. Dar toate astea intr-o perioada de timp relativ lunga. Intre timp te poti bucura de copacul lui Moromete.
patzanghel
Postat pe 31 Decembrie 2009 14:39
Buna ziua,
aveti constructor?daca nu aveti ma ocup de asemenea lucrari,si ma puteti contacta pe nr. de tel.0765808649.nu strica o oferta implus.

multumesc
Iliescu Laurentiu
condo001941
Postat pe 31 Decembrie 2009 14:56
BUNA , ASA CUM AU SCRIS SI CEILALTI INTRADEVAR ESTE MARE PACAT SA-I DISTRUGI,sunt un dar de care multi nu au poarte si crede-ma te 'invidiez,, dar asta e o alta poveste minunata , eu una mi-as dori asa ceva ,probabil ca ai si un motiv f bine intemeiat incat sa -ti doresti acest lucru dar nu l-ai mentionat si poate pt asta esti de ,,condamnat'' ..... ,doar esti si tu om si.... ai TOATE CELE CU CARE ESTE DOTATA O FIINTA UMANA , NU TE JUDEC NU DESCONSIDER SAU ...ALTELE ITI SPUN DOAR CA AI CERUT SFAT FARA A MENTIONA TOATA QUINTESENTA PROBLEMEI TALE ...pt a obtine sfaturi cat mai practice pt problema ta !
sfatul meu ar putea fi urmatorul :
cauta sa faci schimb de lot cu o alta persoana pe care nu o deranjeaza acesti minunati copaci
gaseste o solutie practica si care sa iti aduca mii de beneficii folosindu-te de ei
exemple
-stuparit
-camping
-local pt nuntio,botezuri etc ,
spatiu de joaca pt copii e mirific
si pot fii f multe atuuri
de asemeni poti face un centru de recuperare al copiilor cu probleme ce pot fi tratete cu ajutorul catorva animalute sociabile si are si o cautare si o denumire pe care nu stiu sa o numesc acum pe moment dar afara este f cautata -terapie cu ajutorul ,minizoo -ponei,papagali ,fazani ,si multe alte animalute cu care copii pot petrece timp si ii ajuta atat fizic prin contact cat si ca dezvoltare psihomotorie ,
dar ce sa mai daca ......nu si nu iti spun in ultimile randuri ca daca cumva le daunezi starea intr-o forma sau alta si ajunge o plangere la autoritati vine o comisie de constatare si o contracomisie cu expertiza si vei fii pedepsita comform legii pana la puscarie si despagubire mediu-fauna si ce articole iti mai baga ei ! mare grija si mai bine cauta solutii utile pt totii atat pt copaci , vecini , dar nu in ultimul rand pt tine !
cu toata inima
semnat
o mamica cu 3 iezisori !


La multi ani! In noul an va doresc multa sanatate si fericire!
babynamnam: De Sfintele Sarbatori
Patru veseli uratori
Va doresc :
Mult belsug in casa
Painea mai gustoasa,
Datorii putine
In anul care vine.
Pace-n inimi, rod bogat
Bucurie, gand curat,
Din a voastra casa
Binele sa nu mai iasa.
babynamnam: VA DORESC UN 2010 MAI BUN DE 2010 ORI .....LA MULTI ANI!!!
babynamnam: A trecut un an cu aripi frante peste noi, am inteles mai mult sau mai putin despre etern, am incercat sa fim mai buni sau mai piosi.
E CUMPANA DINTRE ANI! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere si in sus cu recunostinta!
Fie ca Iubirea, Intelepciunea, Increderea si Generozitatea sa va calauzeasca pasii in noul an!
Un an nou fericit si "La multi ani !!!"
babynamnam
Postat pe 31 Decembrie 2009 19:42
intreaba -ti parintii sau pe cineva apropiat tie mai in varsta ; ei iti vor da raspunsul concret si tot de la ei vei primi un sfat bun legat de salcami ; pe anul care vine iti urez numai impliniri si sa te bucuri de natura , eu cu familia avem privilegiul sa mergem numai in wekenduri si vara ( abia astept la primavara din 2010 sa curatam si sa stropim pomii ), La multi ani 2010 si sa auzim numai de bine !
condo002599
Postat pe 31 Decembrie 2009 21:57
Buna tuturor, ca si voi toti am ramas surprinsa de decizia Mariei, este pacat ce vrea sa faca , eu imi doresc sa plantez pe balcon un salcam , nu stiu cat voi reusi acum este de 40 cm si m-am intristat f tare cand am citit ce vrea sa faca Maria.Un sfat pt Maria?IUBESTE MAI MULT NATURA.UN AN MAI BUN TUTUROR.
HENELI
Postat pe 1 Ianuarie 2010 12:22
si eu am 20 de vecini ce vreau sa-i omor ca sa-mi construiesc pe locurile lor un magazin de pompe funebre=))
bre, da alta idee chiar nu se poate dezvolta fara sa mai taiem vegetatia ce a crescut in zeci de ani?
si nu prea pricep un lucru?! care e faza de ne zici noua ca e casa la 30 km de b? vrei sa scoti in evidentza ca ai bani? uite eu nu am niciodata bani dar sincer uneori simt ca am ami multi decat necesit

presupun ca daca vrei mai intai sa-i ucizi si apoi sa-i tai exista o problema cu taierea lor cat nu-s uscati, nu-i asa ca am dreptate?=))
hai lasati prostiile si mergeti inapoi la treaba
maricaadrianioan
Postat pe 1 Ianuarie 2010 16:31
ideile mamicii cu 3 iezisori mi se par geniale. eu daca as avea teren asa as face. si daca aa organiza nunti sau petreceri sigur as avea multi clienti care vor o bucatica de natura. dar si aici este important de stiut ca exista vecini care poate nu vor ca in fiecare zi sa auda petreceri... super buna ideea.
ancamrg
Postat pe 1 Ianuarie 2010 18:23
eu nu inteleg prea bine faza cu "hotarul intre vecini este cu salcami". nu pricep daca este loc de casa sau nu.
si mai este o chestie care nu o inteleg desi nu are mare importanta. doamna spune ca se numeste Maria si profilul ei este de gen masculin, dar cum spuneam nu conteaza asa mult. poate nu stie sa faca setarie .
ancamrg
Postat pe 1 Ianuarie 2010 18:30
Vad ca toata lumea este de partea ecologistilor dar poate ca nu stiu prea bine ce sunt salcamii si cum se manifesta in timp si ca in fiecare an va trebui sa depui o munca extraordinara sa curetii slacamii tineri care se vor dezvolta din radacinile celor existenti deja.
Personal eu sunt ecologist si anul acesta am plantat in spatele casei aproximativ 300 mp de padure(paltin in general) dar am lasta si cativa salcami care erau deja acolo dar am o oarecare teama ca ma va chinui mai tarziu!!!
apetre1980
Postat pe 1 Ianuarie 2010 19:14
ca sa puna in pericol locuinta sau alte bunuri, propun sa taie copacii cu 20% din inaltimea lor, astfel se vor dezvolta mai mult pe orizontala si mai putin pe verticala
VALENTIN_STAN64
Postat pe 1 Ianuarie 2010 20:02
am vrut sa sacriu-CA SA NU PUNA IN PERICOL.........
VALENTIN_STAN64
Postat pe 1 Ianuarie 2010 20:03
AM SI EU NEVOIE DE UN SFAT, VA ROG...........detin un Ha de teren arabil in jud. Buzau si de ceva vreme, nemaifiind lucrat, s-a sabaticit complet.. cresc pe el scaieti, maracini, iepuri, mistreti, vulpi si alte lighioane, dar mai alea stuf-cit vezi cu ochii.........CE MA SFATUITI SA FAC CU ACEST TEREN? M-am adresat la o asociatie de pescari, sa faca o balta si au zis ca sunt niste costuri imposibile cu amenajarea si popularea unei balti si nu are nici sursa de apa......ASTEPT OPINII SI PARERI, DACA AVETI IDEI VIABILE.........UN AN BUN LA TOTI!!!!!!!!!!!
VALENTIN_STAN64
Postat pe 1 Ianuarie 2010 20:11
Te felicit penru idee Mai sunt si alte variante, fie sa-i raresti, fie sa-i curati pana mai sus Daca te impiedica radacinile intr-o anumita zona ,se pot taia fara nici o problema Salcamii sunt foarte rezistenti.Nu se rup sub povara zapezilor'la ploi sau vant.Daca nu se poate ,, drujba,dar fara alte superfugii.Cu tot respectul penrtu cei care-ti raspund l-as ruga pe ,,, ancamrg,,,sa-si retraga afirmatia ca cei de la tara distrug natura in favoarea asfaltului DOVADA E AICI CAUTATI SA TAIATI SALCAMII DE PE HAT, IAR TARANII PUN POMI PE HAT
SCUZE LA MULTI ANI
19555
Postat pe 1 Ianuarie 2010 20:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Plante de interior 2 De la: constructii24 3 Iulie 2012 11:12
ingrijire ficus 13 De la: daniraius 27 Februarie 2017 19:50
bulbi de lalele, ghiocei, branduse, narcise 1 De la: ana1234567 7 Septembrie 2011 22:38
Vand Lamai altoiti, Mandarini si multe alte plante! 4 De la: barabulas 4 Ianuarie 2012 11:31
vreau si eu un sfat va rog 44 De la: babynamnam 2 Aprilie 2011 05:58