Cum se armeaza un planseu?

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
condo003133 Avatarul lui condo003133

4 mesaje
Membru din: 8/02/2010

Ma ajuta cineva vreau sa torn un planseu si trebe sa armezi placa cum se face? si ce fel de fier folosesc?nu am proiect!o camera de 5*5 si una de 6*5 multam
apetre1980 Avatarul lui apetre1980

9 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Cel mai bine este sa apelezi la un diriginte de santier sau cineva specializat care sa vina la fata locului pentru ca sunt deschideri destul de mari si trebuie o armare buna. Oricum nu se face cu plasa sudata sau chestii deastea. Eu am avut cam aceleasi deschideri 5/6 m si s-a folosit fier beton PC dar nu mai stiu ce dimensiune si la margine s-a facut o armare dubla cu "calareti" pentru a micsora deschiderea. Oricum ai nevoioe cel putin de un specialist ca sa lege fierul!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
buradami Avatarul lui buradami

26 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

Cel mai bine este sa apelezi la un inginer de rezistenta (bun). Te asigur ca banii dati la inceput vor fi o economie mai incolo (in exploatare).
Problema nu este numai in planseu...stalpii care o sustin sunt alta problema. Fundarea stalpilor si modalitatea de a lega placa de stalpi necesita PROIECTARE.
Parerea mea este ca daca faci economie la proiectare, o sa gresesti (sanse de 99%), iar costurile ulterioare vor fi mai mari decat te poti gandi.
Raporteaza abuz de limbaj
KKaryyna Avatarul lui KKaryyna

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007

iti trebuie neaprat o grida pe mijloc dimensiuni 30x40 armata cu 6 pc 57 d=14mm si etrieri din 10 in 10 pc52d=8mm deoarece planseul are o deschidere mare De obicei in practica se foloseste pc 52 d=10mm 8bare pe mp Aceasta armare este acoperitoare
Raporteaza abuz de limbaj
vv_condo Avatarul lui vv_condo

3 mesaje
Membru din: 14/05/2009

In primul rand ca nu poti arma planseul cum crezi de cuvinta.Ce structura exista sub acest planseu care va fi turnat? Care va fi utilitatea spatiului de peste acest planseu ?Sunt lucruri de care ar trebui sa tii cont.
Raporteaza abuz de limbaj
gigibrbr_condo Avatarul lui gigibrbr_condo

592 mesaje
Membru din: 25/04/2008
Oras: braila

masoara sa vezi cum ti-ar incapea niste bucati de BCU vezi cati stalpisori (grinde ,bile de beton) poti sa torni lasa mustati la stalpisorii astia sa poti sa prinzi bucatile de bcu eliberezi din greutate si te costa si mai putin dar consulta un inginer nu o face de capul tau din ce spun toti pe acest forum chear daca ideia mea sau a altora este testata si folosita indelung
Raporteaza abuz de limbaj
eu
mirunad Avatarul lui mirunad

27 mesaje
Membru din: 26/11/2007

Jur ca nu sunteti normali...cum sa armezi un planseu dupa sfaturi de pe forum??? Jesus...Si apoi mai si dormi sub planseul ala? Iti tii copiii acolo?
Raporteaza abuz de limbaj
ovidiu_ionescu2002 Avatarul lui ovidiu_ionescu2002

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007
Oras: brasov

Bravo, Mirunika! Nu putem fi toti profesori, nu-i asa? Corect!
Raporteaza abuz de limbaj
calinescupaul Avatarul lui calinescupaul

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007
Oras: iasi

Altii fac 5 ani de facultate si tot nu stapanesc probelemele de dimensionare...ai grija sa te plimbi pe langa perete daca vrei sa faci singur treaba asta. Daca ai si balcon ai toate sansele sa gresesti. Apeleaza totusi la un proiectant si nu la un diriginte ca el nu dimensioneaza.
Raporteaza abuz de limbaj
tudy_1981 Avatarul lui tudy_1981

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007

In primul rand si eu sunt de parere ca nu ar trebui sa faci asa ceva de unu singur .
Daca cu toat astea te apuci de o asemenea treaba , avand in vedere ca nu te pricepi , exagereaza un pic ...adica este mult mai bine sa pui ceva mai mult fier decat prea putin .Foarte important de asemenea , sa nu decofrezi inainte de 21 de zile , si betonul sa fie de calitate .
Raporteaza abuz de limbaj
rotarex Avatarul lui rotarex

4 mesaje
Membru din: 31/01/2010
Oras: bistrita

Eu zic ca tot vei face cum vrei tu, pentru ca BANII sunt la tine si esti sef, si dupa asta oricum nu o sa mai ai bani, deci sansa de a fi un ROMAN VERITABIL s-ar spulbera degeaba - te rog fa si tu cum vrei si nu asculta de tot felul de ingineri de statica, pentru ca astia au facut atatia ani de facultate sa-ti confirme ca ceea ce vrei tu sa faci e bine - sau sunt prosti - ....TRAIASCA BECALI!!!
Raporteaza abuz de limbaj
yoduduk Avatarul lui yoduduk

1 mesaj
Membru din: 7/11/2007
Oras: bucuresti

Oameni buni sunteti nebuni la propriu..sau poate doar cel care a pus AICI problema..Am terminat facultatea de CONSTRUCTII Bucuresti si va spun ca nu e o chestiune care se rezolva pe un forum. Sunt metode de calcul, sunt f multi factori care intra in acest calcul (grosimea placii, incarcarea pe mp calculata si aia pe baza unor coeficienti de siguranta..etc) sunt multe chestiuni pe care inginerii le stiu. Asadar, cel mai bun sfat pe care poti sa-l primesti pe un forum este sa te duci la un inginer, si sa-ti faca un calcul. Nu-ti risca siguranta pt niste banale impresii ale unor oameni care si-au facut si ei casa dupa ureche. Sunt cazuri in care nici cu proiect nu se respecta indicatiile mereu armarea si multi viteji pun cum stiu ei. Dar proiectul se face ca sa satisfaca niste criterii de siguranta si de exploatare.
Raporteaza abuz de limbaj
Oct0pus Avatarul lui Oct0pus

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007


Berbece_diana are dreptate :)
Sau puteti gasi metoda de calcul si coeficientii de care aveti nevoie in STAS 10107. Nu recomand daca nu ati mai folosit.
Raporteaza abuz de limbaj
flaviucorureanu Avatarul lui flaviucorureanu

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007

salut daca te intereseaza sa iti fac armarea intra pe mess id meu ii flaviucorbureanu@yahoo.com.Profesez in domeniu sant proiectant de rezistenta.
Raporteaza abuz de limbaj
gigibrbr_condo Avatarul lui gigibrbr_condo

592 mesaje
Membru din: 25/04/2008
Oras: braila

cred ca acest topic este suficient pentru a obtine cateva sfaturi
Raporteaza abuz de limbaj
eu
Fosta membra Kudika.ro
asta le intrece pe toate... mai oameni buni sper ca glumiti cand intrebati pe forum cum se armeaza un planseu fara sa stim despre ce e vorba si nici nu se pot da sfaturi pana nu e cineva in ,,domeniu''sa vada la fata locului despre ce e vorba,
mai ramane sa intrebati cum se face sex de la distanta
Raporteaza abuz de limbaj
jumpex Avatarul lui jumpex

3 mesaje
Membru din: 2/12/2009

si eu am o asemenea deschidere (6/5m) si in proiect mi-au dat armare cu plasa sudata de 8 mm (doua randuri de plasa), grosimea planseului fiind de 15 cm.
Raporteaza abuz de limbaj
alexutul Avatarul lui alexutul

1 mesaj
Membru din: 6/06/2008
Oras: constanta

Postat de jumpEX
pe 7 Aprilie 2010 si eu am o asemenea deschidere (6/5m) si in proiect mi-au dat armare cu plasa sudata de 8 mm (doua randuri de plasa), grosimea planseului fiind de 15 cm.
ups......................


din vagele mele amintiri pe care le am (am terminat facultatea de constructii) mesterii aia destepti care ti-au armat placa cu plasa sudata .... au facut un lucru de mantuiala .......
PLANSEELE NU SE ARMEAZA CU PLASA SUDATA
IN CAMPLUL CAMEREI NU SE INTRERUPE ARMATURA
ARMATURA DIN CAMP TREBUE SA FIE CONTINUA DE PE O GRINDA PE ALTA


ASAS CA MAI GANDITI-VA DE 2 ORI INAINTE SA LUATI O ECHIPA DE 2 BANI

MULTE SUCCESURI:)
Raporteaza abuz de limbaj
cornelius Avatarul lui cornelius

4 mesaje
Membru din: 1/06/2011

OAMENI BUNI, NU MAI FACETI GRESELI, SINGURUL OM CARE POATE STABILI O ARMARE SAU O MARCA DE BETON PENTRU UN ELEMENT DE CONSTRUCTIE ESTE INGINERUL PROIECTANT SAU INGINERUL EXPERT. DIRIGINTII DE SANTIER AU ALTE SARCINI, NU AU VOIE SA MODIFICE NICI MACAR O VIRGULA DIN PROIECT, LA FEL EXECUTANTII (CONSTRUCTORII). DACA NU ATI CONTRACTAT PROIECTUL TEHNIC (CU DETALIILE DE EXECUTIE, URMARIREA EXECUTIEI, ETC), STABILITI CU PROIECTANTUL DVS. EMITEREA A CEL PUTIN CATEVA PLANSE DE DETALII ABSOLUT NECESARE. AM CITIT MAI INAINTE CA CINEVA SE PLANGE CA I-A FISURAT GRAV PLANSEUL LA O CONSTRUCTIE NOUA, SUNT CONVINS CA, CONSTRUCTORUL LUI A ARMAT DUPA URECHE, IAR BETONUL A FOST FACUT LA FATA LOCULUI. ACUM RESPECTIVUL VA CHELTUI MAI MULT DECAT DACA AR FI PLATIT CATEVA DETALII IN PLUS. AR TREBUI SA NE INTRE BINE IN CAP CA, CEL PUTIN LA ELEMENTELE STRUCTURALE PRINCIPALE (STALPI, GRINZI, PLACI) SA SE CUMPERE BETON DE LA O STATIE DE BETOANE AUTORIZATA, CARE DA SI GARANTIE DE ASIGURARE A MARCII PRESCRISE.
Raporteaza abuz de limbaj