Setari Cookie-uri

incalzire casa si apa menajera

buna ziua.as si eu o informatie despre incalzirea unei case +apa menajera.ce solutie sau sfat imi dati.tin sa precizez ca casa are 220m utili parter +mansarda,va avea izolatie exterioara 15-20 cm,izolatie mansarda 15 vata bazaltica.caut o forma cit mai ieftina de incalzire si un pret mai acceseibil instalatie.tin sa precizez caci gaz nu exista ,doar curent iar incalzirea pe lemne iar iese din discutie.as dori sa precizez caci am bani disponibil maxim 8000-10000euro.va multumesc.
raiders
Postat pe 13 Aprilie 2010 20:29
pai ti-ai dat singur raspunsul incalzirea electrica prin pardoseala dar nu stiu cum functioneaza sa obtii apa calda dar mai ai si variante ajutatoare cu celule fotovoltaice si incalzitoarele de apa solare dar costa . Oricum eu nu sant de acord cu incalzirea de nici un fel electrica dar....daca nu este si nu este alta alternativa o folosesti pe asta , doamne fereste sa cada curentul pune si o soba macar
gigibrbr_condo
Postat pe 21 Aprilie 2010 09:06
De la: gigi_braicovici, la data 2010-04-21 09:06:02pai ti-ai dat singur raspunsul incalzirea electrica prin pardoseala dar nu stiu cum functioneaza sa obtii apa calda dar mai ai si variante ajutatoare cu celule fotovoltaice si incalzitoarele de apa solare dar costa . Oricum eu nu sant de acord cu incalzirea de nici un fel electrica dar....daca nu este si nu este alta alternativa o folosesti pe asta , doamne fereste sa cada curentul pune si o soba macar


ori incalzire electrica, ori incalzire pe gaz ramane aceeasi problema.daca pica curentul iti pica si centrala pe gaz.deci tot iti trebuie o soba chiar daca ai gaz.
incalzirea electrica pare sa fie o solutie.sau...incalzire pe baza de gaz butan, parca.iti pui o cisterna in curte si de acolo alimentezi toata casa.
psihmihai
Postat pe 22 Aprilie 2010 08:46
am pastrat sobele de teracota ale casei din anumite camere asa cum le-am cumparat sau le-am remodelat cu o forma moderna deoarece teava de gaz venea pozitionata prin spatele casei si casa este patrimoniu , in aceleasi camere bine mascate estetic am instalat convectoare pe gaz asa ca chear daca nu este curent electric pentru centrala eu am caldura de la convectoare daca cumva nici gazele nici lumina nu ar merge pot linistit sa folosesc din fondul de lemn pentru gratar suficient lemn la sobele de teracota deci se poate sa fii independent
gigibrbr_condo
Postat pe 22 Aprilie 2010 15:49
PSIHMIHAI,intereseazate ,apropo de cisterna de butan,ca nu se merita este foarte scump gazul pentru case este dublu decat este la pompele de GPL mai bine mergi pe curent parerea mea sau pe centrale pe peleti sau cam as ceva am inteles ca centrala costa ceva dar momentan peleti sunt foatre ieftini ,spun momentan ca vb cu cineva care a lucrat in italia si spunea ca erea undeva la 150 euro tona dar cand lumea a trecut pe peleti acrescut foarte mult pretul
marian_valeanu22
Postat pe 22 Aprilie 2010 16:00
Buna ,Iti recomand pompe de caldura americane .citeste la topicul pompe de caldura americane, parerea mea daca vrei si incalzire si climatizare in acelas sistem la un pret bun.pt mai multe detalii iti stau la dispozitie la nr de tel:0743909961 sau la E-mail petry_mares@yahoo.com
edy_edy
Postat pe 22 Aprilie 2010 22:26
nu contest caci pompele de caldura sint cele mai bune dar chiar am vb cu citeva firem si preturile care le-am primit sint cred eu exagerate,,20000-28000,25000-35000,si chiar ma contactat cineva cu un pret fabulos intre 35000si 45000,toate preturile sint in euro asa ca ce sa tva spun te sperie doar vb cu ei.
raiders
Postat pe 23 Aprilie 2010 23:26
sol electric cu termostat de ambianta si protectie la supra incalzire. exista kit-uri de incalzire in in podea intre 450 si 600 de euro dar, nu se gasesc la pretul asta decit aici unde sunt eu.montez asa ceva si ,cu un mic aparat in plus,nici nu trebuie sa schimbi abonamentul de curent. inainte de a face ceva in ceea ce priveste incalzirea, dupa terminarea izolarii casei, sa faci un studiu termic sa vezi unde ai pierderi de caldura si ce putere iti trbuie sa incalzesti la 22 de grade spatiile.
nu e mare lucru sunt niste formule care folosesc o constanta de temperatura.
banii care ii ai ar trebuie sa iti ajunga sa si bei o sampanie dupa dar drumul la incalzire
danours
Postat pe 24 Aprilie 2010 09:46
De la: raiders, la data 2010-04-23 23:26:12nu contest caci pompele de caldura sint cele mai bune dar chiar am vb cu citeva firem si preturile care le-am primit sint cred eu exagerate,,20000-28000,25000-35000,si chiar ma contactat cineva cu un pret fabulos intre 35000si 45000,toate preturile sint in euro asa ca ce sa tva spun te sperie doar vb cu ei.





sunt intradevar preturi de romani flaminzi. sunt dezamagit total de felul in care se pune problema preturilor la noi, mai ales ca nu exista concurenta loiala in domeniul asta. cauta aici www.leroymerlin.fr/chauffage si ai sa vezi preturile de la pompe de caldura in franta ,care e tara cu cea mai scumpa manopera din europa.
danours
Postat pe 24 Aprilie 2010 10:01


fr.argia.esmgt.exception.InterpretationException: Sourced file: inline evaluation of: ``publication_element_portail();'' : Typed variable declaration : Method Invocation prcLSPortal.searchFor : at Line: 131 : in file: inline evaluation of: ``Object publication_element_portail() { import fr.argia.db.*; import fr.argia.fac . . . '' : prcLSPortal .searchFor ( rsltid ) Called from method: publication_element_portail : at Line: 1 : in file: inline evaluation of: ``publication_element_portail();'' : publication_element_portail ( ) Target exception: fr.argia.lsportal.exception.LSPortalException fr.argia.esmgt.exception.InterpretationException: Sourced file: inline evaluation of: ``publication_element_portail();'' : Typed variable declaration : Method Invocation prcLSPortal.searchFor : at Line: 131 : in file: inline evaluation of: ``Object publication_element_portail() { import fr.argia.db.*; import fr.argia.fac . . . '' : prcLSPortal .searchFor ( rsltid ) Called from method: publication_element_portail : at Line: 1 : in file: inline evaluation of: ``publication_element_portail();'' : publication_element_portail ( ) Target exception: fr.argia.lsportal.exception.LSPortalException




Pose : Se pose sur du polystyrène extrudé haute résistance pour sol (exemple : polystyrène URSA type XPS HR E. Utilisation des crampons pour la fixation du câble sur le polystyrène.

Longueur de la gaine (en m) : 12.4

Usage : construction neuve et réhabilitation lourde

Accessoires : 1 gaine souple
Voir les caractéristiques détaillées

Touret de fil chauffant, se pose sur un isolant polystyrène extrudé. Prévu pour la rénovation et la construction neuve. Câble bi-conducteur 1 sortie Froide - équipé de la terre - avec tous les accessoires de pose du produit - Revêtements de sols compatibles: carrelages, revêtements plastiques ou textiles, parquets collés et parquets flottants. Les moquettes sur mousse sont exclues.
danours
Postat pe 24 Aprilie 2010 10:20
preturile reale sunt intre 4000 si 12000 de euro(cea mai sofisticata) si mai pui 1500 sau 2000 montajul.intre 20000 si 45000 de euro pretul la o pompa de caldura care necesita o izolare a casei aproape perfecta,fara prea multe poduri de caldura,gasesc ca este, nu exagerat, chiar nesimtit de exagerat. cauta sa iti cumperi direct din afara si sa ii citesti documentatia foarte bine.
daca iti montezi una, pastreaza documentatia,nu o lasa celor ce iti vor monta pompa. e problema lor sa se documenteze si sa fie capabili sa isi faca treaba. si asta este valabila pentru orice aparat montat in romania. o spun pentru ca a trebuit sa lucrez dupa altii in tara la niste alarme si am constatat ca ,romanii nostrii iau documentatia produselor ca sa nu se mai poata lucra dupa ei sau ca sa aiba documentatia lor.asa ceva nu se face!
danours
Postat pe 24 Aprilie 2010 10:36
Postat de danours 24. 04. 2010


[quote name='danours' date='2010-04-24 10:20:31]Pose : Se pose sur du polystyrène extrudé haute résistance pour sol (exemple : polystyrène URSA type XPS HR E. Utilisation des crampons pour la fixation du câble sur le polystyrène.

Longueur de la gaine (en m) : 12.4

Usage : construction neuve et réhabilitation lourde

Accessoires : 1 gaine souple
Voir les caractéristiques détaillées

Touret de fil chauffant, se pose sur un isolant polystyrène extrudé. Prévu pour la rénovation et la construction neuve. Câble bi-conducteur 1 sortie Froide - équipé de la terre - avec tous les accessoires de pose du produit - Revêtements de sols compatibles: carrelages, revêtements plastiques ou textiles, parquets collés et parquets flottants. Les moquettes sur mousse sont exclues.
[/quote]


Sa nu va suparati pe mine, dar cred ca se impunea totusi ca acest mesaj sa fie tradus in limba romana pentru a fi inteles de toata lumea. Macar o traducere cat de cat :
Se pune pe polistiren extrudat de mare densitate pentru sol (de exemplu : polistiren URSA de tipul XPS HR E. Se utilizeaza crampoanele pentru fixarea cablului pe polistiren. Lungimea cablului de alimentare protejat (in metri) 12,4.
Utilizare : constructii noi si renovari importante.
Accesorii: o protectie supla. Vedeti caracteristicile detaliate. Rulou de cablu incalzitor, se pune pe un izolant, polistiren extrudat. Prevazut pentru renovari de imobile si constructii noi. Cablu bi-conductor, o iesire rece - echipat cu pamantare - cu toate accesoriile de montaj a produsului. Finisaje de sol compatibile : gresie, finisaje plastice sau textile, parchet lipit sau parchet flotant. Mochetele cu substrat izolator de spuma sau similar sant excluse. Chiar daca nu spune prea multe acest mesaj, totusi este mai corect sa fie in limba romana. Scuze pentru traducerea rapida ad-hoc.
MIKE_condo
Postat pe 24 Aprilie 2010 13:50
nu ma supar ,pentru ca nu am de ce .e vina mea ca nu am fost mai atentent la redactarea mesajului. am uitat ca nu toata lumea vorbeste franceza si in general este mult mai util pentru fiecare sa aiba datele unui produs traduse in limba materna, lucru care este obligatoriu in comunitate dar aleatoriu in romania.
merci pentru traducere,este excelenta.
danours
Postat pe 24 Aprilie 2010 22:09
De la: raiders, la data 2010-04-13 20:29:35buna ziua.as si eu o informatie despre incalzirea unei case +apa menajera.ce solutie sau sfat imi dati.tin sa precizez ca casa are 220m utili parter +mansarda,va avea izolatie exterioara 15-20 cm,izolatie mansarda 15 vata bazaltica.caut o forma cit mai ieftina de incalzire si un pret mai acceseibil instalatie.tin sa precizez caci gaz nu exista ,doar curent iar incalzirea pe lemne iar iese din discutie.as dori sa precizez caci am bani disponibil maxim 8000-10000euro.va multumesc.


http://andramatic.webgarden.ro/
Incalzire/racire pardoseala

*********************************************
S.C. ANDRAMATIC S.R.L.-BACAU
Pers. de contact: COSTIA DAN
Tel: 0741100782
Mail: dan.andramatic@yahoo.com
costia_d@yahoo.com
Adresa web:andramatic.webgarden.ro
andramatic_srl
Postat pe 25 Aprilie 2010 17:06
De la: raiders, la data 2010-04-23 23:26:12nu contest caci pompele de caldura sint cele mai bune dar chiar am vb cu citeva firem si preturile care le-am primit sint cred eu exagerate,,20000-28000,25000-35000,si chiar ma contactat cineva cu un pret fabulos intre 35000si 45000,toate preturile sint in euro asa ca ce sa tva spun te sperie doar vb cu ei.


Buna eu instalez niste pompe de caldura aer-aer americane sistemul este pe aer fortat prin tubulatura, pentru instalatia Dvs investitia ar fi de 5000 de euro la cheie.
Pentru mai multe detalii iti stau la dispozitie.
Petrica Mares
e-mail petry_mares@yahoo.com
tel. 0743909961
edy_edy
Postat pe 25 Aprilie 2010 17:18
domnilor mai bine v-ati prezenta produsele de cat sa spuneti doar cat costa spuneti ce fac produsele dumneavoastra descrietile cat mai detaliat poate castigati ceva clienti
gigibrbr_condo
Postat pe 25 Aprilie 2010 19:13
De la: gigi_braicovici, la data 2010-04-25 19:13:23 domnilor mai bine v-ati prezenta produsele de cat sa spuneti doar cat costa spuneti ce fac produsele dumneavoastra descrietile cat mai detaliat poate castigati ceva clienti
Cam asta este si parerea mea, ar fi bine daca ar fi descris putin acest sistem de incalzire, puse niste poze pe forum, cu faze din timpul executarii lucrarilor, cu aparatele, piesele, dispozitivele, accesoriile si ce mai intra in componenta unei astfel de instalatii, si bineanteles descrierea cat de cat a principiului de functionare. Eu zic ca asa ar fi mai usor de gasit clienti decat in modul in care procedati dvs.: sistem american , care vrea, care nu vrea, cine poate sa opteze pentru asa ceva cand nici nu se stie ce inseamna acest sistem. Iar cu detalii date la telefon iarasi este putin cam aiurea, o sa stati la telefon cate o jumatate de ora cu fiecare pentru a explica cum functioneaza, ce cuprinde acest sistem si ce conditii se cer pentru punerea lui in opera?
MIKE_condo
Postat pe 25 Aprilie 2010 19:31
De la: gigi_braicovici, la data 2010-04-25 19:13:23 domnilor mai bine v-ati prezenta produsele de cat sa spuneti doar cat costa spuneti ce fac produsele dumneavoastra descrietile cat mai detaliat poate castigati ceva clienti
Cam asta este si parerea mea, ar fi bine daca ar fi descris putin acest sistem de incalzire, puse niste poze pe forum, cu faze din timpul executarii lucrarilor, cu aparatele, piesele, dispozitivele, accesoriile si ce mai intra in componenta unei astfel de instalatii, si bineanteles descrierea cat de cat a principiului de functionare. Eu zic ca asa ar fi mai usor de gasit clienti decat in modul in care procedati dvs.: sistem american , care vrea, care nu vrea, cine poate sa opteze pentru asa ceva cand nici nu se stie ce inseamna acest sistem. Iar cu detalii date la telefon iarasi este putin cam aiurea, o sa stati la telefon cate o jumatate de ora cu fiecare pentru a explica cum functioneaza, ce cuprinde acest sistem si ce conditii se cer pentru punerea lui in opera?
MIKE_condo
Postat pe 25 Aprilie 2010 19:31
,,,
MIKE_condo
Postat pe 25 Aprilie 2010 19:32
Buna ziua.Tin sa multumesc tuturor care incearca sa ma ajute sau sa ma sfatuiasca. Si in continuare inca astept idei.Ce as dori sa va mai spun este caci sistemul pe care il caut sa iti ofere si posibilitatea plati unei facturi rezonabile pe timp de iarna.
raiders
Postat pe 25 Aprilie 2010 20:07
Buna,Imi cer scuze ca nu am dat mai multe detalii!
Aceste sisteme functioneaza pe aer fortat adica de un ventilator aerul este impins printr-o tubulatura principala dreptunghiulara din aceasa iesind cu conectiile pentru fiecare incapere cu tubulatura mai mica,la capatul careia se monteaza o grila de introducere a aerului cald sau rece.
edy_edy
Postat pe 27 Aprilie 2010 09:26
De la: edy_edy, la data 2010-04-27 09:26:01Buna,Imi cer scuze ca nu am dat mai multe detalii!
Aceste sisteme functioneaza pe aer fortat adica de un ventilator aerul este impins printr-o tubulatura principala dreptunghiulara din aceasa iesind cu conectiile pentru fiecare incapere cu tubulatura mai mica,la capatul careia se monteaza o grila de introducere a aerului cald sau rece.
Bun asta-i clar, dar de unde si cum ia acel ventilator aerul cald care trebuie sa incalzeasca incaperile.
MIKE_condo
Postat pe 27 Aprilie 2010 09:39
ÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿÿBuna,Imi cer scuze ca nu am dat mai multe detalii!
Aceste sisteme functioneaza pe aer fortat,de un ventilator aerul este refulat printr-o tubulatura principala dreptunghiulara, din aceasta iesind cu conectiile pentru fiecare incapere cu tubulatura mai mica,la capatul careia se monteaza o grila de introducere a aerului cald sau rece.Aerul este recirculat astfel se poate avea controlul calitati lui retinand:praful,fumul de tabac,mirosurile neplacute,peri de animale,bacterii,etc.
Aceste tubulaturi de tabla zincata izolate se pot monta in podul locuintei sau intr-un tavan fals, spatiul necesar fiind de 200mm.
Sursa de energie:aceste sisteme functioneaza cu pompa de caldura aer-aer consuma 1kw energie electrica si furnizeaza 4kw energie termica intr-o ora,pana la minus 10 gradeC,economisind pana la 75% din costul energiei iarna, iar vara fucctioneaza ca un aparat de climatizare. Aceasta se poate pozitiona pe sol,perete sau acoperis.
Unitatea interioara se poate amplasa in pod,camera tehnica sau intr-o debara din care se conecteaza tubulatura de refulare si aspiratie.Aceasta centrala are in componentele ei: ventilatorul,vaporizatorul/condensatorul(cand merge pe pompa de caldura iarna cedand caldura de la refrigerant iar vara absoarbe caldura din locuinta),o rezistenta electrica cand este foarte frig sau un schimbator de caldura pe gaz metan sau GPL (gen aeroterm),filtru pentru retinerea prafului si mirosurilor neplacute.Acestea fiind complet automatizate printrun panou de comanda.In interior se instaleaza termostatul de la care se poate selecta functiile dorite: incalzire,racire,dezumificare,umidificare,ventilarea aerului se poate face independent.
Elimia stratificarea(aerul cald fiind mai usor se ridica sus la masarda si ramane acolo) cu aceste sisteme aerul este aspirat din nou in aparat improspatat cu aer bogat in oxigen, 28,8 mc de aer proaspat pentru o persoana in conditii normale(pentru case bine izolate este obligatoriu, prevenind igrasia si anumite boli,50% din boli se datoreaza aerului nesatisfacator din incaperi)filtrat,tratat din care este introdus din nou in incaperi.Economisind 20% din consumul de energie sau combustibil.
La aceste sisteme se pot adauga si o baterie pe lichid(gen radiator de masina)in fata suflantei, agentul termic fiind incalzit de anumiti combustibili, de ex:cazan pe lemn,rumegus, pellet,cocs,etc.iarna incalzire fiind cu acesti combustibili obtinuta.
Incalzirea/racirea fiind aproape instant la asemenea sisteme.
Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie.
edy_edy
Postat pe 27 Aprilie 2010 10:39
Va multumesc, acum este mult mai clar, si mai corect prezentat acest sistem, pentru a fi mai usor de inteles de eventualele persoane interesate.
MIKE_condo
Postat pe 27 Aprilie 2010 12:33
De la: MIKE, la data 2010-04-27 12:33:47Va multumesc, acum este mult mai clar, si mai corect prezentat acest sistem, pentru a fi mai usor de inteles de eventualele persoane interesate.
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Aprilie 2010 15:04
oare sunt rentabile instalatiile de panouri solare?sau cele fotovoltaice la noi in tara?daca da in ce zone?
paul84
Postat pe 28 Aprilie 2010 09:23
Din ce stiu eu favorabila este zona baraganului legat de rentabilitate nu stiu dar ma bazez pe onestitatea occidentalilor si mai putin simtul negustorului roman In cazul panourilor solare cu cat sant mai multe cu atat este mai bine. Pentru un consum mic (un frigider un televizor un radio)sant suficiente una doua panouri solutie de avarie mi se pare o alternativa viabila
gigibrbr_condo
Postat pe 28 Aprilie 2010 18:20
Nu este clar de ce nu lemne. 1mc de lemne rste egal cu 201mc gaz natural.Singurele douã alternative sunt electricã sau combustibil lichid(pacurã, motorinã,etc)
ian_condo
Postat pe 1 Mai 2010 21:14
daca esti interesat intra pe www.panourisolareclem.ro
liviu_emil_condo
Postat pe 2 Mai 2010 14:02
De la: ian, la data 2010-05-01 21:14:06Nu este clar de ce nu lemne. 1mc de lemne rste egal cu 201mc gaz natural.Singurele douã alternative sunt electricã sau combustibil lichid(pacurã, motorinã,etc)
o centrala pe lemne este usor de intretinut si de exploatat gandestete doar ca cineva vine si i-ti aduce lemnul de cele mai multe ori acasa gata taiat eu nu sant de acord cu aceasta instalatie fata de gaze bine inteles dar o instalatie de pacura motorina orice desi este mai usor de exploatat ma gandesc cine vine sa iti aduca motorina trebuie cinsterna si cam trebuie sa cumperi una intreaga si costa
gigibrbr_condo
Postat pe 2 Mai 2010 19:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ECO?? 1 De la: onutza 19 Februarie 2009 14:53
Spoturi de lumina 44 De la: vpacurici 11 Februarie 2010 17:54
caine rau 2 De la: ieftin 15 Martie 2010 20:46
Craciun La Munte... 2 De la: alfredodecurtofreco 29 Noiembrie 2010 09:52
Ultimul calorifer nu se incalzeste 1 De la: nelucu54 28 Ianuarie 2011 13:27