constructia unui cos de fum

Voteaza:
 
condo001711 Avatarul lui condo001711

2 mesaje
Membru din: 7/09/2009

Doresc sa-mi construiesc un cos de fum , pentru o centrala termica pe lemne, fara tiraj fortat, in afara casei, lipit de casa. Cosul pleca dintr-o magazie unde este amplasata centrala. Poate cineva sa-mi dea un sfat : din ce materiale sa-mi construiesc cosul ? daca ar fi sa aleg cosul facut din segmente - pe care sa-l aleg : pe cel din inox sau pe cel din caramizi profilate ? Daca aleg cosul din segmente de caramida profilata, mai trebuie scivisit la interior ? Daca da, cu ce ? Cu lut amestecat cu nisip de rau , 1/3 ?
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
buna seara!merge din caremida profilata,largimea cosului obligatorie 25cm tencuit la int.var,nisip,ciment.
Raporteaza abuz de limbaj
vladoius Avatarul lui vladoius

6 mesaje
Membru din: 23/08/2009

Cosul trebuie sa aiba cat zice proiectantul centralei.Un cos de suprafata mica micsoreaza debitul de fum si reduce tirajul iar un cos cu suprafata mare se comporta ciudat.
csongorszakacs Avatarul lui csongorszakacs

1 mesaj
Membru din: 22/01/2008

buna cel mai bine af fi daca ati cumpara un cos schiedel pentru ca schiedelul este cel mai indicat cos pentru centrale pe lemne si seminee
gabyta35 Avatarul lui gabyta35

9 mesaje
Membru din: 21/10/2009

Noi am vorbit cu cel care ne-a instalat centrala si am intrebat cat de mare sa facem cosul si cum pozitionat in functie de capacitatea centralei.La o centrala de 25 kw am facut cosul din 6 caramizi dintr-alea mici unite cat sa formeze o gaura in centru,pe urma puse inversate ca sa ii ofere stabilitate.L-a tencut meseriasul cu ciment cu nisip si ca distanta pana deasupra coamei.acum il izolam pe exterior cu polistiren subtire pentru design.Am vazut ca meseriasul a lasat la exterior undeva jos o gaura unde a pus portita ca la soba pentru curatat cosul anual.Cel care monteaza centrala va stii sa va spuna si unde sa puneti cosul ca sa aiba tiraj si sa fie aprobat la mediu...asta in functie de cum e pozitionata casa.
Raporteaza abuz de limbaj
miu_tudor Avatarul lui miu_tudor

25 mesaje
Membru din: 23/01/2010
Oras: galati

eu am construit un cos de fum de 14m inaltime din caramida,fiind impartit la interior in 3 guri ;2 pt centrale si una pentru semineu.trage extraordinar de bine,dar nefiind termoizolat,formeaza multa stirijie.sunt nevoit sa-l izolez. Iesirile din centralele termice pina la intrarea in cos,le-am pus din doua tevi de 1,5ml x 20mm flexibile din inox care rezista de 6 ani,fara nici o problema,desi temperatura care iese dintr-o centrala fara gazeeficare este de 360grade.citeodata se inrosesc dar rezista. Ca sfat,daca ar fi sa mai fac un cos de fum,as folosi tevi de inox cu izolatie din vata de sticla;aparent sunt putin mai scumpe dar cu siguranta merita,se monteaza usor,sunt usor de curatat si arata bine.tencuielile de orice fel,cu timpul se vor fisura si vor necesita reparatii. succes!
Raporteaza abuz de limbaj
teo
RAQUELE Avatarul lui RAQUELE

1 mesaj
Membru din: 7/11/2007

De la: condo001711, la data 2010-05-06 08:13:17Doresc sa-mi construiesc un cos de fum , pentru o centrala termica pe lemne, fara tiraj fortat, in afara casei, lipit de casa. Cosul pleca dintr-o magazie unde este amplasata centrala. Poate cineva sa-mi dea un sfat : din ce materiale sa-mi construiesc cosul ? daca ar fi sa aleg cosul facut din segmente - pe care sa-l aleg : pe cel din inox sau pe cel din caramizi profilate ? Daca aleg cosul din segmente de caramida profilata, mai trebuie scivisit la interior ? Daca da, cu ce ? Cu lut amestecat cu nisip de rau , 1/3 ?
Raporteaza abuz de limbaj
morarudanut83 Avatarul lui morarudanut83

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007

buna,e simple.....megi la romstal au cosuri pentru toate buzunarele............i is f buna,mi am montat si eu si....mere super ct
ghibeac Avatarul lui ghibeac

2 mesaje
Membru din: 13/05/2010

e ok sa-l zidesti dar trebuie izolat la exterior pt. siguranta ca nu face condens si ca ai un cos cald,iar la interior cand se zideste surplusul de material dintre randuri se indeparteaza(adica mortarul)
Raporteaza abuz de limbaj
ian_condo Avatarul lui ian_condo

29 mesaje
Membru din: 15/02/2010

Coșurile și canalele de fum (adică acele canale care conectează intre ele cazane și coșuri) au un rol fundamental. Legislația impune că, odată montate, acestea să fie:
• impermeabile la gaze și izolate termic
• cu parcurs vertical
• cu dezvoltare fără obstacole
• cu cameră de recoltare a materialelor solide
• cu coș pe acoperiș.
Aceste componente ale instalației trebuie să garanteze corecta eliminare a gazelor de ardere, fără formarea de condens și fără poluarea mediului. Dacă, este din module nu trebuie tencuit la interior, dar și acestea și cele metalice trebuie izolate. Este indicat să fie construit în afara camerei centralei termice, dar, atât coșul cât și canalul de fum trebuie foarte bine calculate, după puterea nominală a cazanului, și înălțimea necesară a coșului (trebuie să treacă de acoperiș cu 30-50cm).
Raporteaza abuz de limbaj