izolatiea mansardei cu spuma poliuretenica

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
raiders Avatarul lui raiders

9 mesaje
Membru din: 19/02/2010
Oras: timisoara

buna ziua.poate cineva sa ma informeze in legatura cu acest tip de izolatie.pret,toxic sau nu,spuma vs polistiren.va multumesc.
Raporteaza abuz de limbaj
b_gina2006 Avatarul lui b_gina2006

8 mesaje
Membru din: 7/11/2007

eu nu am auzit de sistemul acesta dar nu se pune polistiren pe interior niciodata mai ales ca e lemn si polistirenul il carbonizeaza in timp.Cel mai bun sistem e ala cu vata minerala folie anticondens si rigips in doua straturi asa am folosit la casa noastra
Raporteaza abuz de limbaj
mihaiamedeo Avatarul lui mihaiamedeo

40 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: bucuresti

IZOLATIA CU SPUMA POLIURETANICA ESTE CEL MAI NOU TERMOSISTEM PE PIATA IZOLATIILOR TERMOIZOLATI HIDROIZOLATI FONOIZOLATI SI IGNIFUGARI ------ PE WWW.IZOLATIRAPIDE.RO --- AICI PUTETI VEDEA FILME SI POZE CU LUCRARI -- CEL mai rapid termosistem de izolatii se pot lucra peste 500-1000 mp pe zi. DINTRE toate materialele de izolare spuma poliuretanica rigida pulverizata si preparata pe loc asigura cel mai mare indice de izolare R=7/inch. BARIERA permanenta impotriva pierderilor fluxului de aer rece si cald. ASIGURA protectie fonica si o acustica imbunatatita cu 20-62 db . REZISTENTA si stabilitate, siguranta in exploatare, siguranta la foc este ignifua ELIMINA vapori de apa , condensul interior si exterior,rezistenta la abur. ELIMINA ciupercile, mucegaiurile, microorganismele si igrasia. PERMITE suprafetelor sa respire are greutate mica. PRELUNGESTE VIATA acoperisurilor tratate intre 50-80 de ani rezistenta la inbatrinire. ECONOMIE DE ENERGIE electrice si gaze la incalzire cit si la racire de peste 50%. MATERIALUL NU ESTE cancerigen respecta normele comunitati europene, chiar ESTE recomandat celor care sufera de astm,alergii si sensibilitati respiratori . PENTRU IMBUNATATIREA confortului termic interior si o economie a energiei si banilor dv. // NU ezitati sa ne contactati, reprezentant PRESTCITADIN,--- Mihai Amedeo ---Tel.vod. - 0723.506.937, cos. - 0765.437.394 or. - 0747.176.811./// mihaiamedeo@yahoo.com /// www.bizoo.ro/firma/mihaiamedeo /// izolatirapide.blogspot.com/ // sites.google.com/site/wwwizolatiiro/ - sites.google.com/site/izolatiirapidero/ --
izolatirapide.blogspot.com/
IZOLATI TERMO HIDRO FONO IGNIFUGE CU SPUMA POLIURETANICA RIGIDA PREPARATA SI PULVERIZATA PE LOC /// Detalii produs /// MIHAI AMEDEO Tel.vod. - 0723.506.937 or. - 0747.176.811 cosm. - 0765.437.394 Email - mihaiamedeo@yahoo.com IZOLATI RAPIDE CEL mai rapid termosistem de izolatii se pot lucra peste 500-1000 mp pe zi. DINTRE toate materialele de izolare spuma poliuretanica rigida pulverizata si preparata pe loc asigura cel mai mare indice de izolare R=7/inch. BARIERA permanenta impotriva pierderilor fluxului de aer rece si cald. ASIGURA protectie fonica si o acustica imbunatatita cu 20-62 db . REZISTENTA si stabilitate, siguranta in exploatare, siguranta la foc este ignifuga
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: raiders, la data 2010-05-06 12:10:11buna ziua.poate cineva sa ma informeze in legatura cu acest tip de izolatie.pret,toxic sau nu,spuma vs polistiren.va multumesc.
Astazi am avut ocazia sa ma informez exact, si direct la un producator al acestei spume poliuretanice folosite pentru izolatii, in Fr., si mi-au aratat catalogul lor cu comparatii, echivalente cu alte tipuri de izolatie, am retinut pentru aici raportul fata de polistiren:
1 centimetru de spuma poliuretanica aplicata echivaleaza cu 1,58 centimetri de polistiren extrudat si cu 1,79 de polistiren expandat. Dar la o diferenta de pret semnificativa luand in considerare costul total al termosistemul finisat, pentru ca odata este pretul spumei aplicate, plus finisarea acesteia in functie de dorinta fiecaruia (gipscarton, masa de spaclu, plasa armare, lambriu etc). Faceti singuri calculele tinand cont de pretul polistirenului in comparatie cu spuma poliuretanica, marele avantaj al acesteia fiind ca se aplica in mod normal in strat continuu (depinde de meserias), evitand astfel spatii libere de cativa mm, puncte termice etc. Si in cazul aplicarii polistirenului se pot evita aceste spatii libere de cativa mm sau punctele termice, totul depinde de priceperea si interesul celui care il pune. In ceea ce priveste toxicitatea, dupa intarire spumei si aerisirea in cazul spatiilor inchise, este tot asa toxic ca si polistirenul.
Raporteaza abuz de limbaj
raiders Avatarul lui raiders

9 mesaje
Membru din: 19/02/2010
Oras: timisoara

mersi mult pentru sfaturi,o zi buna.
Raporteaza abuz de limbaj
WWW_IZOLATII_RAPIDE_RO Avatarul lui WWW_IZOLATII_RAPIDE_RO

7 mesaje
Membru din: 9/05/2010

In cazul in care nu stiati acest termosistem este un produs natural din fibra de trestie de zahar nu vad cu ar putea sa fie toxic un produs natural -- este chiar recomandat celor care sufera de astm sau alte probleme respiratorii -- mai informativa daca tot dati raspunsuri pe forum
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: WWW_IZOLATII_RAPIDE_RO, la data 2010-05-16 11:45:56In cazul in care nu stiati acest termosistem este un produs natural din fibra de trestie de zahar nu vad cu ar putea sa fie toxic un produs natural -- este chiar recomandat celor care sufera de astm sau alte probleme respiratorii -- mai informativa daca tot dati raspunsuri pe forum
Raspuns gresit, 0 puncte.

In mod normal cand se citeste o fraza, un mesaj etc. nu conteaza unde, in cazul nostru este aici pe forum, acea fraza, acel mesaj se "rumega" putin, mai ales in cazul in care se doreste a se da un raspuns, o replica acelei fraze sau mesaj. Mai cititi odata mesajul meu si spuneti unde ati gasit mentionat ca spuma poliuretanica este toxica. Este mentionat ca spuma poliuretanica este tot asa toxica ca si polistirenul. Polistirenul este o materie amorfa si relativ neutra, si daca ne gandim ca la cumpararea unui aparat electrocasnic, a unei jucarii pentru copii, sau orice obiect sensibil la socuri, cand desfacem ambalajul cu ce il gasim protejat, cu polistiren bineanteles. Ca material termoizolant in interiorul peretilor unui frigider, in care se pastreaza alimente, ce se foloseste, din nou polistirenul. Cand mergem la un mic, la un gratar, in ce sant ambalate toate aceste alimente daca le cumparam de la un magazin, in caserole de polistiren bineanteles. Si exemplele pot continua, deci dupa toate acestea citite, ce parere aveti, este toxic polistirenul, sau se poate compara din acest punct de vedere cu spuma poliuretanica.
Raporteaza abuz de limbaj
tenzy Avatarul lui tenzy

2 mesaje
Membru din: 16/05/2010

Ma intereseaza o izolatie cu spuma in pod,rog firme serioase...caut de mult.
Raporteaza abuz de limbaj
alexpi01 Avatarul lui alexpi01

12 mesaje
Membru din: 3/05/2010
Oras: bucuresti

Din respect ma abtin sa calific afirmatia ca "spuma poliuretanica" ar fi un produs natural, culmea (!!) si facut din trestie de zahar.
Nunumai ca postul respectiv este "reclama", dar este si necalificata.
Probabil ca prietenul nostru, care-si face reclama, confunda (voit sau nu) spuma poliuretanica, care poate fi folosita intradevar ca material izolant, cu umpluturile celulozice care, intradevar, au penetrat si pe pietele europene si, deci si in Romania (pentru ca in SUA sunt folosite demult). Aceste "umpluturi celulozice" pot fi, probabil facute si din trestie de zahar dar in od normal se fac din deseuri de hartie si textile. Poliuretanul este un produs chimic (e adevar, de chimie organica!) de sinteza. Pe cei interesati sa vada cam cat de natural e poliuretanul (eventual si pe prietenul care a lipsit la orele de chimie din clasa a 12-a) ii invit sa viziteze linkul en.wikipedia.org/wiki/Polyurethane

Concluzia este ca DA, exista materiale celulozice cu care se poate face o izolare excelenta (se aplica cu un fel de tun de aer, prin urmare patrund in toate coltisoarele indiferent de forma) si DA exista si materiale poliuretanice oarecum similare celor anterioare, dar nici pe departe la fel de "ecologice".
Pretul lor, mai ales pe o piata "virgina" cum este cea Romaneasca este foarte mare in comparatie cu celelalte metode, oarecum clasicizate.
Pentru mansarde, deocamdata cel putin, ve recomand calduros vata minerala (aceea de inalta densitate, nu cea galbena care se pune prin peretii de gisp carton.
Cat de groasa va lasa punga.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Alexpi01 - cu prima ocazie aveti o lada de bere de la mine. Eu nu am vrut sa-l injosesc chiar asa pe "specialistul in izolatii cu spuma poliuretanica", am luat-o mai pe "aratura" poate se prinde tipul si se apuca de facut macrame sau orice altceva in loc sa scrie prostii pe aici. Dar el nu si nu, totusi cand am vazut ca e chiar asa .......(inlocuiti punctele fiecare cu ce vrea), i-am raspuns si eu in alt topic. Stima.
Raporteaza abuz de limbaj
Mihaela09_condo Avatarul lui Mihaela09_condo

202 mesaje
Membru din: 9/05/2009
Oras: bucuresti

Eu am citit tot ceea ce am gasit pe net despre izolatii in constructii deoarece este o problema de actualitate (vezi reabilitarea termica a blocurilor).
La noi este folosit de mai mult timp procedeul de izolare cu polistiren expandat deoarece este o metoda relativ eficienta, nu prea costisitoare si destul de usor de aplicat deoarece nu necesita aparatura costisitoare (ca aplicarea spumei poliuretanice} si orice persoana indemanatica poate s-o aplice.
Acestea au fost - pe scurt - argumentele enumerate atunci cand s-a aprobat Ord. 18/2009.
Nu s-au propus alte metode de izolare deoarece acestea sunt peste posibilitatile cetateanului mediu.
Am inteles ca specialistii recomanda si folosirea combinata a celor doua solutii tehnice, adica suprafetele netede se placheaza cu polistiren iar locurile dificil de izolat, cum ar fi acoperisul, cu spuma poliuretanica.
Polistirenul expandat si spuma poliuretanica sunt produse de sinteza ale industriei chimice.
Exista si izolatii din fibre naturale (minerale, vegetale, animale), dar, exceptand pe cele minerale, restul sunt tot atat de scumpe ca si spuma poliuretanica.
La fel, daca ar fi sa alegem dupa performante, nu exista nici o izolatie ideala, ci trebuie sa alegem sistemul dupa ceea ce asteptam noi de la el: rezistenta la umiditate sau izolatie termica sau calitati fonoabsorbante sau poate sa fie ignifug.
Dau un exemplu: spuma poliuretanica are cel mai mic coeficient de conductivitate termica dintre toate materialele, rezistenta la umiditate tot atat de mare ca si polistirenul extrudat, dar este cel mai slab fonoabsorbant - de 4 ori mai putin decat vata bazaltica.
Este foarte greu sa alegi ceea ce e mai bun si pana la urma cred ca alegerea se face - in ciuda tuturor reclamelor - dupa bugetul de care dispunem.
Raporteaza abuz de limbaj
mihaiamedeo Avatarul lui mihaiamedeo

40 mesaje
Membru din: 26/11/2007
Oras: bucuresti

De la: condo003902, la data 2010-05-21 15:12:53Ma intereseaza o izolatie cu spuma in pod,rog firme serioase...caut de mult.
------------------------------------------------------ DIN CE ZONA A TARI SANTETI ? -- MA PUTETI SUNA - 0723506937
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
EPAFUR
Izolatie pentru cladiri mansarde-Spuma poliuretanica.
Izolatia in constructia de cladiri si elemente cum ar fi pereti,plafoane ,acoperisuri,bariere de aer,plafoane suspendate,baze,tuburi,rezervoare,depozite,celule frigorifice.
Spumele poliuretanice cu celula inchisa SFR sunt materiale multilaterale care permit sa dea solutii numeroaselor probleme de izolatii ale cladirilor.Sunt singurele produse de izolatie care combina puternica izolatie,rezistenta la apa si proprietati mecanice structurale.Izolarea cu spuma garanteaza un strat continuu,fara punte termica,economie energetica circa 30%,in comparatie cu o cladire cu izolatie saraca.
Spumele SFR permit in functie de diferitele densitati ,efectuarea interventilor rapide si simple,cu o mare economie de timp si bani de catre constructor.
BENEFICII CARACTERISTICE: -izolare termica (control asupra infiltratiilor de aer) -control de umiditate si condens-proprietate mecanica -economie de energie (imbunatatirea microclimatului intern) -recuperare de spatiu(adaptabil la suprafete neregulate ) -prelucrare de la 3 secunde la 60 minute -gata de utilizare de la 10 minute la 3 ore -contribuie cu 0 emisii in stratul de ozon -folosirea in intregime a materialului(fara risipa de material in timpul aplicarii) -proprietati ignifuge
Raporteaza abuz de limbaj
Building Chemicals Construction
GeorgianaBB Avatarul lui GeorgianaBB

273 mesaje
Membru din: 24/05/2011
Oras: bucuresti

Eu am folosit la casa polistiren si suntem multumiti de investitie.
Raporteaza abuz de limbaj
kudika_976192 Avatarul lui kudika_976192

10 mesaje
Membru din: 10/11/2014

E ok. Eu am folosit bata bazaltica si-s multumit.
www.amadi.ro/
Raporteaza abuz de limbaj