Setari Cookie-uri

Sfaturi pt.un sofer care merge in excursie cu auto propriu

-Sa iti iei un rand de chei de rezerva, pe care sa le tii in alta parte decat in masina, pentru situatia cand se blocheaza usile cu cheia in contact;
-Sa iti iei o trusa de scule pentru reparatii simple, cateva piese de schimb (becuri, filtre, sigurante, etc);
-Sa iti iei copii dupa actele necesare, pentru situatia in care le pierzi;
-Sa iti iei ghiduri de conversatie in limbile tarilor prin care treci, o lista a obiectivelor de vizitat, medicamente strict necesare cu efect imediat;
-Sa iti programezi traseul astfel incat sa nu mergi mai mult de 800-1000 km/etapa si sa eviti sa circuli noaptea;
-Sa eviti sa bei multe lichide inainte si in timpul mersului;
-Sa iei cu tine saci de plastic sau hartie pentru cazurile de rau de masina;
-Sa nu asculti muzica tare;
-Sa opresti pentru relaxare, la fiecare 2-300km.
-Informeaza-te care sunt regulile de circulatie pe drumurile din tara respectiva;
-Ia cu tine bani cash;
-Nu lua persoane care fac autostopul;
-Nu intra in discutii cu ceilalti participanti la trafic

Postat pe 28 August 2008 10:16
A-ti uitat termosul de cafea si citeva aspirine!!!Multam de sfaturi!Sunt f bune!

Postat pe 8 Septembrie 2008 09:19
S-a mai omis ceva....antiradarul, bagajele, harta sau GPS-ul.....Am glumit... sau.... chiar o puteti lua de buna si ce am scris eu.

Postat pe 9 Septembrie 2008 00:07
Sa fii bine informat de mersul trenurilor pentru intoarcerea din Bulgaria - daca ai o masina mai buna

Postat pe 3 Noiembrie 2008 11:01
Subscriu, la faza cu Bulgaria! Prieteni de-ai mei au mers cu microbuzul Uniunii Artistilor Plastici si au ramas fara el. Noroc ca erau la o expozitie oficiala si au fost trimisi inapoi de ambasada Romaniei!

Postat pe 4 Noiembrie 2008 09:04
sa iti iei sofer de rezerva daca drumul e prea lung

Postat pe 4 Noiembrie 2008 18:19
De la: Lotus, la data 2008-09-09 00:07:35S-a mai omis ceva....antiradarul, bagajele, harta sau GPS-ul.....Am glumit... sau.... chiar o puteti lua de buna si ce am scris eu.

Detectorul de radar lasati-l acasa, sunt prea mari amenzile pentru folosire/detinere in afara granitelor 1000-2000 euro. Cititi sfaturi de calatorie sigure si pertinente, pentru fiecare tara in parte, pe http://www.mae.ro/ (Ministerul Afacerilor Externe).

Postat pe 5 Noiembrie 2008 20:33
-a nu se uita cartile de credit pentru plata unor autostrazi (plus numerar potrivit)
- incercati sa respectati viteza legala plus restrictiile locale
- in alte tari depasirea pe dreapta pe autostrada este interzisa
- reveniti de fiecare data pe banda 1 si asigurati-va din nou la depasire
- nu stationati pe banda de urgenta

Postat pe 27 Mai 2009 12:46
Lichid de parbriz,rezerva OK, cric si cheie de roti functionabile, presiunea in roti sa fie OK...

Postat pe 27 Mai 2009 12:56
Salut!Aveti informatii despre legalitatatea folosirii GPS-urilor ce au incorporate detectoare de radar?
Astept raspunsurile voastre.Multumesc anticipat.

Postat pe 9 Septembrie 2009 10:19
..in.ungaria,austria,germania,danemarca...nu sunt probleme pentru acest tip de GPS !

Postat pe 18 Septembrie 2009 15:16
Ptr Marian Daninfeld:ma interesa in mod deosebit ptr Bulgaria si Grecia,daca stii ceva...

Postat pe 20 Septembrie 2009 21:39
Cred ca un GPS este absolut necesar, cel putin in Europa occidentala, unde numarul de drumuri este enorm.
Cred ca etapele de peste 800 km sunt prea mari totusi ... mai ales daca se merge si pe drumuri regionale (autostrazile in unele tari sunt f scumpe - de ex. in Elvetia platesti 28 EUR pe un an, dar tranzitezi 2 - 3 zile!)
Recomand sa va luati becuri de rezerva pentru toate farurile si neaparat sigurante de rezerva. E foarte utila o lada frigorifica cu alimentare de la priza masinii. O mare economie se face daca se mananca din pachet, prin parcarile de pe autostrazi ... in fond nu mergi ca sa mananci in localuri elegante, ci sa vezi.
Neaparat sa iti rezolvi cazarea de acasa prin internet (de ex. pe site-ul Booking.com) ... asta impune insa sa te tii strict dupa programul pe etape.
Soferul de rezerva este neaparat necesar, nu stii niciodata ce probleme poti avea, mai ales cu digestia intr-o tara straina

Postat pe 8 Decembrie 2009 13:43
Nu va bazati doar pe GPS, luati-va obligatoriu o harta si stabiliti-va punctele intermediare ale traseului (preferabil cat mai multe).Traseul indicat de GPS, in oricare varianta , nu este intotdeauna si cel mai bun (experienta bogata in acest sens) deci fiti pregatiti pentru surprize...

Postat pe 8 Decembrie 2009 23:22
Pentru Spania,ca sofer purtator de ochelari de vedere,trebuie sa ai doua perechi

Postat pe 9 Decembrie 2009 18:38
sa faci plinu la iesire din romania.... ca dupa aceea e foarte scump:-) aia am facut noi :-)

Postat pe 15 Martie 2010 10:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vreau sa ajung cu trenul la pompolovo bulgaria cum sa fac !eventual din plovdiv ! 4 De la: mbarboiu 28 Ianuarie 2010 19:15
Avion. 37 De la: AndreeaRadu 1 Aprilie 2010 21:48
Carnaval Venetia/199 EUR/4 zile/cazare hotel 3***/program organizat 2 De la: mariodemetrovici 29 Ianuarie 2010 10:38
Avion. 37 De la: AndreeaRadu 1 Aprilie 2010 21:48
Marmaris cu auto 11 De la: papusik 8 Martie 2010 09:53