Setari Cookie-uri

WATTENS - Muzeul Cristalului Swarowski

Aº vrea sã aflu pãreri de la cei care au vizitat acest Muzeu. Ma intereseaza in special detalii privind cazarea in zonã, accesibilitate din Innsbruck. O zi fainã tuturor!
mokus1
Postat pe 23 Februarie 2009 15:46
Nu te pot ajuta cu informatii, dar iti pot spune ca este foarte frumos.Au fosat niste prieteni de ai mei iarna trecuta si am vazut si poze si album de la muzeu...este de vis, cu efecte speciale...ireal.Merita sa te duci daca ai posibilitatile necesare.
michelle_venus_21
Postat pe 11 Martie 2009 08:20
Salutare. Am fost anul trecut la muzeu. Este absolut fantastic, meritã vãzut. Despre cazare în zonã nu cred cã este cazul deoarece în afarã de muzeu nu prea mai ai ce vedea. Noi anul trecut am stat în Innsbruck, ne-am cumpãrat Innsbruck Card pentru 48 de ore cu 30 de euro bucata, în preþul cardului intrând transportul în Innsbruck (tramvai, autobuz, tren de suprafaþã), o urcare - coborâre în Alpi cu telecabina, intrare la toate muzeele - cred cã au fost vreo 10 - 12, a nu se rata Castelul Amber ºi muzeul clopotelor sunt fantastice, plus intrare la Wattens Swarowski). Muzeul este impresionant, poþi vedea de toate - cel mai mare cristal din lume 300.000 karate, harnaºamente de cai cu cristale, rochii, lenjerie intimã, poºete, aranjamente cu diferite teme, poþi sta pe canapele acoperite cu cristale - atenþie la imboldul de a smulge cristale de pe ele sunt camere peste tot, iar la ieºire te saltã Security elegant. Sfatul lor este admirã, fotografiazã, pipãie dar nu fura. Poþi intra ºi într-un cristal imens în care senzaþia este absolut fantasticã (adicã toatã lumea face OAAAAA!!!!). Existã ºi un magazin cu detoate, preþurile ...ca pentru Swarowski. Deci, meritã vãzut, cel mai convenabil este cazare la Innsbruck ºi deplasare cu maºina la Wattens pe autostradã spre Salzburg circa 10 minute de mers, este aproape. Oricum ºi Innsbruck meritã vãzut, este absolut mirific.
lucian2itf
Postat pe 11 Martie 2009 08:39
ªi apropo de Innsbruck Card cã poate vã sperie preþul, ºi mie mi s-a pãrut scump 30 de euro pentru 48 de ore, dar credeþi-mã cã dupã ce am vãzut trei muzee ºi am sãrit dintr-un mijloc de transport în altul ne-am zis cã am fãcut o afacere super. spre exemplu intrãrile la muzee sunt aproximativ 7-9 euro de persoanã. La Swarowski dacã mi-aduc bine aminte era undeva la 12 - 15 euro intrare pentru adult.
lucian2itf
Postat pe 11 Martie 2009 08:43
Salut!
Am fost in vara lui 2008 la muzeu, este FANTASTIC1,merita vazut, nu ezitati sa-l vizitati.
tapurel
Postat pe 11 Martie 2009 09:18
am vazut si eu anul trecut acest muzeu. este o experienta inedita, este foarte modern si sunt folosite tot felul de tehnici cu un singur scop: sa-ti incante ochiul. singurul lucru care nu mi-a placut este o chestie absolut chicioasa prin care se intra, un cap de om, facut din plante cu niste cristale mari pe post de ochi: mi s-a parut oribila si lipsita de gust. in rest, super ok. iar in privinta preturilor din magazinul de intrare...sunt mari dc te arunci la lucruri mari. oricum, iti dai seama ca sunt mai mici decat in rest.cu 15 euro iti poti lua o pereche de cercei superbi- si ai si reducere, ca dc faci cumparaturi de peste 10 sau 12 euro si prezinti biletul de intrare, platesti cu vreo 3 euro mai putin, parca...asa ca drum bun si spor la vizitat!
Shoarezu
Postat pe 11 Martie 2009 09:22
Shoarezu , eu am vazut Muzeul, acum vreau sa merg cu sotul meu, sa il vada si el.
O precizare: chestia aia, "absolut chicioasa" de la intrare este opera lui Salvador Dali, care...dupa umila mea parere, e departe de lumea kitsch-ului. Dar ai dreptul la opinia personala. Intreaga conceptie a parcului este creatia lui Dali. Trebuie sa vezi de sus parcul, are aspectul unei om culcat, galeriile muzeului sunt dispuse ca degetele palmei. E adevarat ca Dali nu este "gustat" de toata lumea si respect aversiunea ta. Dar pana la kitsch e cam mult, totusi. Sa ai vacante placute! Mokus
mokus1
Postat pe 11 Martie 2009 09:44
Lucian, multumesc, sunt foarte folositoare informatiile de la tine. Eu am vazut Muzeul intr-o excursie si nu m-a interesat nimic din organizare, costuri si altele, pentru ca era o premiere de la firma. Acum as vrea sa il revad, pe cont propriu. Multumesc mult!
mokus1
Postat pe 11 Martie 2009 09:46
Cu plãcere Mokus. Dacã te duci la Wattens pe cont propriu îþi sugerez avantajele pe care le-am descris vizitând ºi Innsbruck. Este foarte frumos arhitectural ºi peisagistic. O zi plãcutã.
lucian2itf
Postat pe 12 Martie 2009 08:22
mokus,
stii tu ceva dar nu stii tot. parcul nu este conceptia lui dali ci a lui andre heller. iar giant - capul acela de om cu cristale imense in loc de ochi este tot creatia lui heller si da, mi se pare kitsch. cristall welten a fost conceput in 1995 de heller, cand se aniversau 100 de ani de swarovski si cand dali era mort de fo 6 ani. e adevarat ca in muzeu sunt si creatii dali, in primul rand the passing of time de la intrare. in privinta lui dali nu am aversiune fata de el, dar nici nu ma da pe spate. ca tot veni vorba, sa stii ca unii critici il considera parintele kitsch-ului. dar asta nu e un forum de arta ci unul de turism, asa ca sa lasam lumea sa vada acest muzeu cu adevarat deosebit si sa savureze in tihna ceea ce se gaseste acolo. calatorii placute in continuare.
Shoarezu
Postat pe 20 Aprilie 2009 09:54
Shoarezu,
multumesc pentru corectarea informatiilor. Este binevenita. O zi faina in continuare.
mokus1
Postat pe 22 Aprilie 2009 10:55
De la: lucian2itf, la data 2009-03-11 08:39:26Salutare. Am fost anul trecut la muzeu. Este absolut fantastic, meritã vãzut. Despre cazare în zonã nu cred cã este cazul deoarece în afarã de muzeu nu prea mai ai ce vedea. Noi anul trecut am stat în Innsbruck, ne-am cumpãrat Innsbruck Card pentru 48 de ore cu 30 de euro bucata, în preþul cardului intrând transportul în Innsbruck (tramvai, autobuz, tren de suprafaþã), o urcare - coborâre în Alpi cu telecabina, intrare la toate muzeele - cred cã au fost vreo 10 - 12, a nu se rata Castelul Amber ºi muzeul clopotelor sunt fantastice, plus intrare la Wattens Swarowski). Muzeul este impresionant, poþi vedea de toate - cel mai mare cristal din lume 300.000 karate, harnaºamente de cai cu cristale, rochii, lenjerie intimã, poºete, aranjamente cu diferite teme, poþi sta pe canapele acoperite cu cristale - atenþie la imboldul de a smulge cristale de pe ele sunt camere peste tot, iar la ieºire te saltã Security elegant. Sfatul lor este admirã, fotografiazã, pipãie dar nu fura. Poþi intra ºi într-un cristal imens în care senzaþia este absolut fantasticã (adicã toatã lumea face OAAAAA!!!!). Existã ºi un magazin cu detoate, preþurile ...ca pentru Swarowski. Deci, meritã vãzut, cel mai convenabil este cazare la Innsbruck ºi deplasare cu maºina la Wattens pe autostradã spre Salzburg circa 10 minute de mers, este aproape. Oricum ºi Innsbruck meritã vãzut, este absolut mirific.

Postat pe 26 Aprilie 2009 20:28
Buna Lucian, imi poti da mai multe detalii despre cazarea in Innsbruck? As vrea sa ajung si eu in vara asta impreuna cu familia si nu stiu daca este mai bine sa fac rezervari din tara, sau gasesc acolo fara probleme. Daca mai ai si alte detalii despre Austria te rog sa mi le dai . Multumesc !

Postat pe 26 Aprilie 2009 20:35
http://kristallwelten.swarovski.com/Content.Node/rundgang/entrance_hall.php#/c10100/
Am atasat si link-ul acestui muzeu.L-am vizitat in 2006 si ceea ce pot sa va spun este ca m-a impresionat.
In ceea ce priveste cazarea,am locuit in Bavaria (Miesbach),e mult mai ieftina si pe autostrada faci cam o ora spre cele mai importante puncte turistice.
adelapop2004
Postat pe 29 Septembrie 2009 09:02
Dati-ne mai multe detalii despre castelul Amber si muzeul clopotelor. Unde se afla? Mergem in vacanta de iarna la Innsbruck si ne-ar placea sa le vizitam! Ce alte atractii mai sunt in zona?
Dianne_t8
Postat pe 2 Noiembrie 2009 16:16
Muzeul clopotelor aparþine unei familii de austrieci care au început sã facã clopote din 1599. Se aflã în Innsbruck, cu o hartã ºi puþinã orientare îl gãseºti. La fel ºi castelul Ambras. La ambele ajungi cu tramvaiul pe care îl iei din centrul oraºului Innsbruck. Vã recomand sã vã cumpãraþi INNSBRUCK CARD (de 24, 48, 72 ore, cel de 48 de ore a costat 30 euro), cu care veþi intra gratis la toate muzeele din oraº, castelul Ambras, la muzeul Swarowski, transportul gratuit pe absolut toate mijloacele de transport din oraº, plus o urcare - coborâre cu telecabina în Alpi pânã la cota 1800 m, o cãlãtorie cu funicularul, intrare gratuitã la Alpen Zoo, urcare pe trambulina de sãrituri cu schiurile. Altceva?
lucian2itf
Postat pe 4 Noiembrie 2009 09:19
Am vizitat muzeul impreuna cu sotia, in august 2009. Multumesc www.grafos.ro, si o recomand cu placere. Pentru cei care vor sa isi fasca o parere inainte de a vizita acest muzeu, www.swarovski.com/cristallwelten. Merita 500 euro/persoana.
Iulian
vioreliulian52
Postat pe 25 Decembrie 2009 18:06
Am vizitat muzeul impreuna cu sotia, in august 2009. Multumesc www.grafos.ro, si o recomand cu placere. Pentru cei care vor sa isi fasca o parere inainte de a vizita acest muzeu, www.swarovski.com/cristallwelten. Merita 500 euro/persoana.
Iulian
vioreliulian52
Postat pe 25 Decembrie 2009 18:06
cel mai bine iti cauti cazare pe site-urile lor iti recomand apartament in innsbruck de unde poti face o mulitme de excursii si crede-ma ai ce sa vezi!
5757
Postat pe 25 Decembrie 2009 21:26
Muzeul merita vazut.Se poate ajunge din Innsbruck cu autobuzul.Biletul se ia de la sofer.Cind iti iei biletul de intrare in muzeu ai grija sa mentionezi tara de unde vii pentru ca iti ofera si o prezentare ,simpla ce-i drept.Biletul de intrare il pastrezi deoareca daca cumperi ceva din magazinul de la iesire ai un discount(nu semnificativ dar este discount)
lazy000286
Postat pe 27 Martie 2010 08:15
Pentru Viorel Iulian

Am vazut ca ati calatorit cu Grafos anul trecut.Pe 2 iunie a.c plec intr-un circuit Costa Brava 12 zile cu aceasta agentie, cu care de altfel nu am mai calatorit niciodata. M-a atras itinerariul f mult - cuprinde inclusiv Muzeul Swarovski. V-as ruga, daca puteti sa-mi impartasiti si mie cateva impresii despre aceasta agentie. Ma intereseaza in primul rand daca au ghizi profesionisti, daca respecta garficul etc.
Va multumesc din suflet
laurinda_lazy
Postat pe 20 Aprilie 2010 10:52
Am fost in 3 excursii organizate de firma Grafos si am fost impresionati de modul de organizare. S-a respectat progreamul, am vazut si alte obiective care nu erau cuprinse in program.Va dorim calatorie placuta si asteptam impresiile dumneavoastra. Iulian
vioreliulian52
Postat pe 22 Aprilie 2010 22:36
Multumesc! Mi-ati luat o piatra de pe inima! Va voi comunica impresii la intoarcere!
laurinda_lazy
Postat pe 23 Aprilie 2010 10:39

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Asprovalta 6 De la: sorintat 26 Ianuarie 2010 08:49
Insula Skiathos 2 De la: yrenne4bamsse 5 Iulie 2010 19:53
Ai fost in Turcia? 83 De la: romulus 20 Aprilie 2010 17:11
Paralia Katerini 45 De la: carmen1977roxy 10 Aprilie 2010 09:09
agio pelagia creta sfaturi,recomandari 7 De la: calator 2 August 2009 17:36