Setari Cookie-uri

Lacul Balaton si imprejurimile - impresionant de-a dreptul

Vreau sa va impartasesc din proaspata experienta pe care am avut-o in Ungaria satamana trecuta...si totodata sa va invit, daca ati fost acolo,sa imi spuneti si voi ce parere ati avut despre aceasta zona.
Tocmai m-am intors dintr-un sejur de 4 nopti intr-un hotel din Ungaria - lac Balaton. M-am dus ca sa mai schimb peisajul si sa vad ceva ce nu am mai vazut pana acum. Am avut rezervare printr-o agentie (numita jeka) cu care nu sunt la prima experienta...placuta
Cand am plecat, nu ma asteptam decat la o statiune de mosi si babe, gen cum sunt cele de la noi pentru tratamente balneare. Si cand colo...surpriza...nu numai ca lacul este superb, are o culoare turcoaz deschis, care in contrast cu orice vreme si cu cerul este de nedescris, dar si calitatea hotelurilor a fost neasteptat de buna.
Mi-a placut mult tipul de mancare de la ei, seamana cu cea facuta de bunica mea, care sta in Ardeal, dar parca e mai buna.
Am avut timp sa vizitez si imprejurimile - am fost la lacul de la Heviz, cu ape termale, cu nuferi in apa si tin sa precizez ca este asa de frumos, incat data viitoare cand o sa plec cu masina in Europa, o sa ma opresc sigur acolo pentru o noapte de tranzit.
La plecare, am facut o mica trecere prin Budapesta, si apoi,la sfatul unor prieteni care au mai fost, m-am dus un pic mai spre nord, intr-o localitate numita Miskolc, unde am petrecut niste momente foarte placute intr-un loc cu totul special - nici nu imi trecea prin cap ca exista asa ceva pe lume...o pestera adevarata, din care izvorasc ape termale (Ungaria e plina de astfel de ape) si care pestera e amenajata pe post de parc de aventuri - strand in pestera, bazine pe coridoare...Nu cred ca va inchipuiti cu e sa inoti si sa ai deasupra tavanul pesterii, impodobit cu beculete, de parca ai fi sub cerul liber, intr-o noapte instelata! E ceva impresionant de-a dreptul!
denisse_adc_healthy
Postat pe 9 Aprilie 2009 16:36
Denisse, la Miskolc ai stat peste noapte? Sunt curioasa unde te-ai cazat?
Eu am fost cu firma intr-un teambuilding intr-o statiune la 4 km de Miskolc, Lillafured se numeste. A fost ceva minunat. Insa acolo am stat la hotel de 4-5 stele, un lux nemaintalnit de mine. As dori sa repet experienta, insa la un pret mai "normal", o pensiune cocheta eventual.
efora
Postat pe 14 Aprilie 2009 08:49
Denisse, te rog foarte frumos sã îmi dai cât mai multe detalii despre cum ai ajuns la Balaton, adicã: agenþia de turism, preþ, cazare, preþuri, condiþii, atracþii în zonã. Vreau sã merg anul acesta la Balaton ºi aº dori sã aud o pãrere de la cineva care a fost, a vãzut, a simþit. Cã de la tot felul de zvonaci... De asemenea, ai pomenit despre un orãºel în nordul Budapestei. ªi despre acesta te rog sã îmi comunici. Dacã te intereseazã pot oferii la schimb informaþii despre: o cazare bunã în Budapesta, cazare bunã în Viena, Salzburg, Innsbruck, Valea Dunãrii, Garmisch-Partenkirhen din Germania. Toate aceste oraºe le-am vizitat ºi pot oferii detalii despre ele (preþuri, avantaje, frumuseþi etc.). Nu sunt interesat de transport deoarece eu cãlãtoresc cu auto personal. Mulþumesc anticipat ºi sã ai un an plin de cãlãtorii benefice ºi plãcute.
lucian2itf
Postat pe 17 Aprilie 2009 10:19
Lucian te-as ruga sa imi spui mie ceva despre cazari bune in Viena, Salzburg si Insbruck. Am fost anul trecut in Viena, am stat la hotel Airo tower iar anul asta vreau sa merg din nou in Austria. Imi place tara asta enorm de mult. Iti multumesc.
gabibrb
Postat pe 21 Aprilie 2009 02:46
daca vrei servicii de cazare poti contacta pe Leonard, un amic care se ocupa de organizari , servicii turistice in Wiena. Are Id slykuti@yahoo.com .Succes!
ella0
Postat pe 21 Aprilie 2009 13:29
Gabi, pentru Viena îþi pot recomanda cu încredere pensiunea Bosch www.hotelpensionbosch.com. Anul trecut de 01 decembrie am fost ultima oarã ºi am stat cu 30 de euro / persoanã (mic dejun inclus). Pensiunea este situatã la 2 sau 3 staþii de tramvai de centrul Vienei (depinde unde vrei sã cobori) sau 15 - 20 de minute mers pe jos în ritm de plimbare, lângã grãdinile palatului Belvedere. Se ajunge foarte uºor din autostradã venind dinspre Budapesta. Pensiunea este stil "Maria Terezia", foarte curatã, foarte îngrijitã, micul de dejun este foarte bun. Dacã te duci cu auto personal îþi poþi lãsa maºina contra unui permis de 5 euro pe zi pe stradã în faþa pensiunii. De altfel zona este foarte liniºtitã. Permisul se poate lua de la dna Barbara Bosch - proprietara pensiunii, de asemenea tot dânsa îþi poate oferii contra sumei de 5,75 euro bilet de 24 ore pentru tot transportul vienez. Mai pot oferii detalii despre Grein ºi Krems (Valea Dunãrii) - o zonã extraordinarã unde am stat, Salzburg, Innsbruck. Te aºtept cu întrebãri.
lucian2itf
Postat pe 21 Aprilie 2009 20:13
Iti multumesc lucian. Anul asta am de gand sa fac mai multe drumuri prin Austria, sao colind de la cap la coada. As vrea sa mai merg odata in Viena, sa merg pe Dunare cat se poate, sa merg apoi la Salzburg si la Innsbruck. Sper sa am si timpul necesar. Oricum iti multumesc mult pentru informatii.
gabibrb
Postat pe 22 Aprilie 2009 15:59
Draga aliss_maya,

Am stat o singura noapte la Miskolc, sau mai bine zic la vreo 10 km, langa Lillafured, la un hotel foarte frumos Palota numit, gen castel, pe malul unui lac, foarte misto din afara si in imprejurimi ai multe lucruri de facut in natura (inclusiv alpinism, plimbari cu bicicleta). Dar partea cea mai interesanta am descoperit-o cand am plecat de acolo, si am trecut pe langa Miskolc pe la Barlang furdo - aici este o pestera superba,din care izvorasc niste ape termale, si toata pestera e amenajata ca strand-aqua park. Aici mi s-a parut cel mai frumos! Acum despre hotelul in care am stat, din afara ti-am zis, era frumos, dar camerele lui erau destul de simplute, fara cine stie ce lux, adica hotelul cica are 3 stele, si camerele sunt de 3 stele, dar in rest, hotelul, restaurantul e superb. Iar la pestera, cand o sa ma mai duc, am si gasit unde sa stau, chiar la intrare, primul hotel care e si cel mai aproape este un hotel dragut de 3 stele, nici asta lux, dar are camerele ok si pozitia lui este aspectul principal pentru care o sa ma duc acolo, iar preturile erau destul de bune si ele. Toate cele bune
denisse_adc_healthy
Postat pe 25 Aprilie 2009 15:34
Draga Lucian,
Despre cum am ajuns eu la Balaton e mult de spus. Pe scurt, vine cam asa: am plecat cu masina, ca de obicei; am rezervat prin agentia cu care merg eu de obicei, Jeka, 2 camere la hotel Panorama din Siofok, unde am dat vreo 36 euro de persoana pe noapte. De acolo, in cele 3 zile, am vizitat de jur imprejur tot lacul:am fost la Balatonfured, unde mi-a placut pentru ca era mai deluroasa zona, unde sunt pivnite cu vinuri bune (am fost cu prietenii mei la o degustare:P), am fost la Heviz, unde m-am mai duce ca e tare frumos, e o statiune cu un lac cu apa termala, unde se poate face baie si iarna, si foarte cochet, se mananca foarte bine, ca peste tot de altfel, iar de acolo, m-am intors la hotelul meu. Camerele la hotel au fost bune, dar nu de 4 stele, cat zicea el ca are (am stat dupa aia si in Budapesta la un hotel de 4 stele, de fapt langa oras, intr-un hotel nou deschis cu un aqua park superb - Ramada Aquaworld), dar era bine ca eram langa malul lacului si puteam face plimbare pe jos pana in centru. Sunt multe locuri de iesit seara,multa distractie. Dar data viitoare o sa stau la alt hotel, am si ochit 1 sau 2 (Azur sau Residence mi-au placut mai mult de afara asa).Ca drum, nu m-am dezlipit de autostrada decat cand am fost pe partea nordica a lacului (si mi-a placut ca am mers continuu cu 130km/h pe autostrada, iar pe drumul celalalt a fost foarte liber). Despre Miskolc, am scris mai devreme cateva detalii, ce as mai adauga e ca faci cam 1 ora si ceva de la Budapesta. Cam atat, iar daca mai ai intrebari, sa nu eziti sa imi scrii (chiar daca nu intru eu asa des, iti voi raspunde cu placere). La Budapesta si Viena, am fost de 3-4 ori si stiu cam cum sta treaba, si la Innsbruck am fost. Daca poti, da-mi te rog niste detalii despre Salzburg, ca acolo nu am ajuns (si cine stie, poate pana in toamna o sa imi fac un drum si pe acolo).
Multumesc si toate cele bune!
denisse_adc_healthy
Postat pe 25 Aprilie 2009 15:55
Mulþumesc Denisse pentru detalii. Cu siguranþã voi merge ºi eu la Balaton. Încã o datã mulþumesc. Despre Salzburg ... numai de bine. Deci, am fost de douã ori cu maºina proprie, cazare la hotel Drei Kreutz 3 stele ºi la Pensiunea AmMoos - le gãseºti adresa pe net, preþurile 70 ºi 60 euro, camerã dublã, mic dejun inclus, parcare gratiutã, foarte curate ºi ospitaliere. Hotelul este la circa 15 minute de mers ritm de plimbare faþã de centru, pensiunea la circa 20 minute, de la pensiune cu autobuzul 5 minute. Oraºul este superb, obiective de vizitat foarte multe. Recomandabil este achiziþionarea SalzburgCard - transport gratuit, reducere intrare la muzee. Un oraº foarte frumos, foarte curat, foarte îngrijit, foarte liniºtit, este oraºul natal al lui Mozart, oraºul unde s-a turnat filmul Sunetul Muzicii. Preþurile sunt medii, restaurante multe - ai de unde sã alegi. Din Salzburg se pot face foarte multe excursii de o zi, recomandabil este sã ceri (cu toate cã sigur þi se va da înainte sã ceri) o hartã a oraºului ºi un pliant cu excursii. Acestea nu sunt scumpe ºi meritã pe deplin. Dacã mai vrei alte detalii cu mare plãcere.
Încã o datã mulþumesc foarte mult pentru Balaton. O zi minunatã.
lucian2itf
Postat pe 26 Aprilie 2009 16:54
Multumesc pentru informatii Denisse,
Am hotarat ca o sa mergem si noi la pestera aceia, insa cum suntem din Oradea, la granita cu Ungaria, avem abia 180 km pana acolo, si o sa mergem de dimineata pana seara, nu ne mai complicam cu cazarea.
efora
Postat pe 27 Aprilie 2009 15:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Cremosso si Excursie la Palma de Mallorca - Suuuuupeeerr TARE!!!! 2 De la: 104na 4 Martie 2011 12:17
asa este 1 De la: martalogu64 19 Februarie 2009 22:44
plec in creta! 42 De la: lazy001264 30 Septembrie 2009 23:10
paris-superb 43 De la: Sapa 31 Iulie 2011 12:18
cine merge cu masina turul europei??? 1 De la: lazy001957 5 Iunie 2010 15:55