Setari Cookie-uri

la mare in strainatate cu masina

buna!
poate sa ma ajute cineva cu o idee unde as putea merge la mare cu masina in afara si tinand cont ca avem si un copil de 2.3 ani
gabi_aanei
Postat pe 21 Mai 2009 01:00
Bulgaria
Dumul este mai scurt si va fi mai usor pentru toata lumea: parinti si copii. :)
Marea Neagra este mai blanda pentru copii: salinitatea resusa, nispul asa cum il stim de la noi, vietatile marine care nu sunt "ucigatoare"
Gasesti cazare de toate felurile de la AI pana la vilisoare cochete cu acces la bucatarie ca sa-i mai prepari lu' bebe ceva bun :)
Vacanta placuta!
k8y
Postat pe 29 Mai 2009 09:57
multumesc pt mesaj
am mai studiat pe forum si cred ca in muntenegru ar fi o solutie, am sa astept si alte sugestii
gabi_aanei
Postat pe 30 Mai 2009 23:25
Buna alegere, MunteNegru sau Croatia sunt destinatii foarte frumoase, civilizate si usor accesibile.
Depinde si de unde plecati.
Eu care stau in Bucuresti prefer Grecia unde am fost de vreo 2 ori cu masina in conditii excelente, la preturi variate si multumitoare.
Nu ma duc in Bulgaria tot la Marea Neagra, avem si in Romania asta.Interesant e ca la greci e mai ieftin ca la noi, fie la hotel fie la pensiune, si cazarea si masa si plaja sunt mult mai civilizate dar mai ieftine, deci de aceeasi bani poti sta mai mult sau mai confortabil.
La adriatica in MunteNegru sau Croatia nu prea ai plaje pentru copii, marea este cu stanci si mai adanca, la greci plajele sunt pe alese, frumoase si gratis.
Dar daca v/ati hotarat deja, cautati cat mai multe informatii utile pe net despre destinatie, drum bun si vacanta placuta.si nu uitati hartile
calator
Postat pe 3 Iunie 2009 08:32
Salut,
Am fost in Croatia, e foarte ieftin si frumos. Noi am fost pe insula Rab, in Lopar unde este cea mai buna plaja de nisip din Croatia, si apa pana la genunchi si la 4-500 de metri in apa. E ideal pt copii:)
Anul asta vrem sa incercam Muntenegru, sau tot Croatia in alta statiune, dar vom merge numai si numai la plaja de nisip.
Sa ne tii la curent daca gasesti ceva interesant:)

Distractie placuta
Alina
efora
Postat pe 3 Iunie 2009 08:48
multumesc, am sa caut informatii despre insula Rab, noi plecam di timisoara
gabi_aanei
Postat pe 3 Iunie 2009 09:06
Grecia ,zona de litoral Halkidiki.8 0re de mers cu masina,daca plecati noaptea,bebe nici nu o sa se trezeasca.
gabriello_g
Postat pe 3 Iunie 2009 09:57
Nu va recomand Muntenegru sau Croatia.
Cu masina in Muntenegru e greu, nu sunt autostrazi, semnalizarea e proasta, se circula incet si periculos. Plajele in Muntenegru si Croatia sunt cu pietre, marea e buna, dar sub asteptari. Aproape totul e cumparat de rusi, incepe sa fie neplacut...Am fost in Muntenegru cu masina, mai trebuie sa merg la sfarsitul lui iunie, calatoresc singur sau cu localnici (in interes de servici) dar mi-e groaza de drum, am sa incerc varianta prin Bosnia. Croatia, orice s-ar zice e scump, am fost de 2 ori in concediu si de multe ori (cel putin de 2 ori pe an)in interes de serviciu. Plajele sunt pietroase, inguste, abrupte - La Rab nu am fost dar si colegii mei din Croatia cauta alte destinatii - e scump si pentru ei. Platesti o mancre, o inghetata si un suc mai scump decat in Grecia sau Italia. Taxe autostrada, servicii medii si sub, mai bine Grecia dar mai la sud de Atena nu in balciul de la Halkidiki sau Paralia.
Calatoresc mult in zona, am facut multe concedii cu masina, cu copil ( cand fata noastra avea 5-10 ani) pe cont propriu. 8-10 ore cu masina cu copil mic nu e usor, mai ales daca vrei sa te simti bine in concediu.
Marea in Grecia (in Sud) e tot timpul calda, plajele sunt cu nisip, conditii bune, preturi bune.
Am fost pe cont propriu cu masina si copilul de 2 ori in Turcia - toata coasta de est, Croatia toata Istria, Grecia - totul pana la Nafplio, sud de Atena cu masina, Zakinthos (foarte bine, recomand cu avionul!!) Italia - Rimini, Napoli, Sorento, Capri cu masina si Cuba (cu avionul) - doar ca sa vedeti ca stiu despre ce vorbesc, fara navigator. Cu copil mic nu e usor in masina. trebuie planificate etapele, cazarile si chiar rezervele pentru neprevazute...Nu sunt sofer dar ma deplasez cu masina 30.000 - 50.000 km anual...Nu vorbesc de concedii excentrice, ci de preturi pentru o familie normala cu un copil, cazare si masa decente, dar vacanta care s-o tii minte, in care sa te relaxezi si sa te simti bine...
Mult succes!
lazy000549
Postat pe 3 Iunie 2009 10:39
Salut!
Eu am fost cu fetita in grecia la olympic beach cand avea 7 luni si in halkidiki cand avea 1 an si 7 luni. si in austria am fost de 2 ori cu ea, la 1 an si 8 luni si la 2 ani. Meritul a fost al ei, caci este un copil cuminte. Sincer, acum stau si ma gandesc ca daca mi-as permite, as alege avionul... Este obositor si pentru ea, si riscurile de accidente sunt mai mari la drumuri lungi. Cu toate astea, in vara aceasta vreau sa ma duc in grecia tot cu masina, ca altfel nu am cum... tot in halkidiki. si bineinteles cu tot cu fetita...
Am facut destul de mult pe drum, pt ca mai era o masina cu noi, si ei se opreau din ora in ora... Dupa atatea drumuri facute, in care am plecat si seara, si la 12 noaptea, si la 2 noaptea si dimineata, am ajuns la concluzia ca e mai bine sa plec seara. E drumul liber, e racoare (ceea ce este extrem de important... gandeste-te cum este sa mergi ore in sir cu aerul conditionat dat drumul...) si ajungi si rezonabil, cel tarziu la pranz.
Insa multi mi-au spus ca sunt curajoasa si ca ei n-ar pleca cu copil asa mic... dar eu nu concepeam sa o las acasa (nici nu prea aveam cu cine...)
danaantonie
Postat pe 3 Iunie 2009 10:56
Croatia nu e Rimini, nici preturile nu sunt la fel. Nu stiu de ce spui ca e scump? 15 euro/noapte/pers e scump? nu mi se pare. Daca gasesti la Rimini sub 50 de euro/noapte sa imi dai si mie linku ca acuma plec:)
Intradevar Croatia e plina de plaje stancoase, dar acolo nici nu ma gandesc sa ma duc. Precum ziceam am fost la cea mai buna plaja de nisip din Croatia, pe insula Rab, si nu am ce reprosa. Si mai sunt si alte plaje de nisip, dar trebuie sa cauti (un link foarte bun e: http://www.croatia-beaches.com/sandy/best_sand_beach_croatia.htm).
Preturile la restaurant sunt maricele, dar ce? la noi nu sunt? Noi alimentele pt micul dejun le luam de la cash and carry odata la 2-3 zile(au aceleasi preturi ca la noi in cash and carry), iar pranzul/cina cand cum...cate odata acasa ceva rapid, cate odata gratare ca aveam in gradina cuptor de gratar, alta data fructe de mare la restaurant.
Noi am pornit din Oradea, am traversat Ungaria si am intrat in Croatia, asa ca din Debrecen care e la 50 km de Oradea, si pana la 70 de km distanta de destinatie am fost pe autostrada, iar ultimi kilometri au fost pe coasta, pe stanga muntele, pe dreapta marea cu insule, absolut superb. Faptul ca a fost drumul rau e ultimul lucru ce il pot spune, imi pare rau.
Pentru cei din partea de vest a Romaniei, destinatii ca Turcia si Grecia sunt imposibil de ajuns cu masina intr-o singura zi. Sigur ca versiunea cu avionul e mai buna (dar si mai scumpa), dar nu ai mobilitate odata ce ai ajuns la destinatie, iar noua ne place sa vizitam cat mai mult.
efora
Postat pe 3 Iunie 2009 11:46
Da, sunt de acord cu tot insa cel care a postat anuntul e trecut de 30 de ani, au copil mic, eu am trecut bine de 40 si cel putin eun nu mai accept conditii de 15 Euro/noapte, gatit in concediu etc.. Sa nu ma intelegi gerist, nu arunc cu bani, as vrea din tot sufletul sa mai merg la 15 euro, sa dorm pe plaja, dar cu copii mici nu se poate.. La Rimini am platit 70 de Euro...dar numai 2 nopti.
Crede-ma merg frecvent in Croatia si stiu cat costa...Nu poti hrani un copil de 2-3 ani cu sandwichuri (care si ele costa 2 Euro)...Ce bine era cand aveam 23 de ani..
Si la noi e scump, dar de ce sa nu platesti mai putin si sa ai conditii mai bune?..
Autostrada in Croatia e cea mai buna din Europa, daca te uiti atent nu vezi urme de reparatii de cand s-a construit (Behtel) pe cand in Ungaria, Austria, Cehia tot timpul intalnesti lucrari si devieri dar platesti 6,5 Euro la fiecare 50 -70 de Km !! Atentie la zonele si perioadele cu vant puternic (coasta -septembrie!!)
Vorbeam de drum greu spre Muntenegru, nu rau, dar fara autostrazi..
O sa vezi cum se schimba optica daca treci de 30, 35, 40... Succes!!!
lazy000549
Postat pe 3 Iunie 2009 16:05

Mi-a placut foarte mult,locatia Rab(Lopar),dar te rog frumos daca poti sa-mi spui si mie cum pot gasi cazare acolo.
costinscutasu
Postat pe 3 Iunie 2009 21:17
De la: costin.scutasu, la data 2009-06-03 21:17:21
Mi-a placut foarte mult,locatia Rab(Lopar),dar te rog frumos daca poti sa-mi spui si mie cum pot gasi cazare acolo.


Este site-ul http://www.adriatic.hr/, unde poti cauta dupa zone cazare privata in vile cu apartamente. Si acolo este si insula Rab. Noi de aici ne-am inspirat. Oricum, daca cauti "private acomodation rab" sau "apartment rab" pe google gasesti nenumarate linkuri. Pe insula Rab recomand zona Lopar, in nordul insulei, acolo este cea mai frumoasa plaja de nisip, Paradise Beach. Orasul Rab e mult mai frumos, insa are plaja de stanci si pietre:(.
efora
Postat pe 4 Iunie 2009 09:18
multumesc de sfat, m-ai pus pe ganduri, e dificil sa mergi in concediu cu un copil de 2.4 ani
gabi_aanei
Postat pe 4 Iunie 2009 09:22
Grecia este cel mai bine cu un copil si este si destul de aproape si frumoasa.
Gasesti si linistea si problema cazarii si eventual o bucatarie in camera unde sa pregatesti,noi deabia ne-am intors de pe bratul Kasandra unde a fost super numai ca cu criza astea sint inca multe inchise si se bat pe oferte pentru turisti.....noi am luat demipensiune si ne-a costa 230 euro cazare cu demipensiune si la intoarcere am mai zabovit un pic si la munte la bulgari in statiunea Bansko unde am stat la un hotel de 4 stele cu 40 euro cu mic dejun si centru SPA gartis si muntele in fata.
cocos_23
Postat pe 4 Iunie 2009 16:17
hello i am from croatia town of split,here is beautiful to come at summer.eu vorbesc romana limba ,socia meu este de la bistrita nasaud.for any help in croatia in town split,makarska call on 003854447777.
dark_lazy
Postat pe 26 Iulie 2009 18:03
croatia is the most beautiful part of dalmacia
dark_lazy
Postat pe 26 Iulie 2009 18:13
Eu iti recomand sa mergi pe insula Thassos.Din Bucuresti daca pleci la 6dim,ajungi in jurul orei 15,depinde de trafic,traseul pe care il alegi,de cum prinzi ferryboat-ul si depinde de cat de repede mergi si cate popasuri vrei sa faci. Este o insula in care poti sa te linistesti cu adevarat. Si ca sa fii si mai linistit,eu anu trecut am uitat usa deschisa larg la masina dupa ce am plecat pe plaja,iar cand m-am intors,dupa cateva ore bune, nu a disparut absolut nimic din masina. .
Pentru mai multe date,daca doresti,intra pe site-ul acesta www.thassos.ucoz.com, sau ai acces direct din link de la pozele mele postate aici.Si oricand doresti, poti suna la numarul de pe site ptr mai multe informatii fie despre insula,cazare, costurile de pe insula, cu ce putem te ajutam.

Cazare_in_Insula_Thassos___Skala_Potamia
Postat pe 2 August 2009 20:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Crimeea ºi Odesa 1 De la: rodel 5 Aprilie 2010 12:38
Bulgaria 14 De la: lazyEdi 20 Aprilie 2010 14:14
new york 5 De la: lazy000653 3 Septembrie 2009 15:44
CU MASINA SPRE THASOS 1 De la: mtrraluca 30 August 2009 12:44
Italia este de vis! 7 De la: simona_gabriela 25 Februarie 2010 17:58