Setari Cookie-uri

Ponturi pentru Praga

Salut! Plec la Praga in iulie si sunt super incantata. Pentru ca am vazut ca sunteti foarte documentati si umblati, v-as ruga sa imi spuneti:
1) Ce locuri interesante merita vazute (in afara de clasicele obiective turistice)
2) Ce cluburi sau cafenele sunt care merita vizitate?
3) Ce restaurante cu mancare buna si ieftina stiti?

Va multumesc tare si concediu placut tuturor.
juju_mac
Postat pe 18 Iunie 2009 10:21
DUPA CE VIZITEZI HRAD-UL CAUTA TOT PE ACOLO MANASTIREA LORETA CCARE MERITA VAZUTA,
SA MANANCI INGHETATA ACOLO, CA ESTE PRINTRE CE MAI BUNE IAR BERE ESTE PE ALESE!
Gabriel54
Postat pe 25 Iunie 2009 07:51
Buna,
felicitari in primul rand pentru alegerea Pragai ca si destinatie de vacanta! este un oras superb! ce nu trebuie sa ratezi este gradina zoologica din praga, insa trebuie sa ii alocati cam o zi pentru ca se intinde pe o suprafata foarte mare, este un adevarat parc zoologic! nu o sa fii dezamagita. Magazinele cu cristaluri de Boemia sunt spectaculoase prin produsele pe care le vei gasi acolo, chiar daca au preturi foarte mari merita macar sa treci printr-o perdea de cristale ce se afla la intrarea intr-unul din ele. Nu te feri sa te plimbi cu metroul, e cel mai rapid mijloc de transport, au niste scari rulante pe care stai cate 2minute pana ajungi sus la suprafata. Cat despre bere...Pivovarski Club (sau ceva de genul) este un pub cu cele mai multe soiuri de bere pe care le-am vazut pana acum, se afla pe undeva pe langa gara, are niste carnati in sos de bere divini! acolo am baut pentru prima data bere rosie si este deosebita, un loc ce nu trebuie ratat! la plecare am primit cartonase branduite cu numele locului pe care inca le mai pastrez.
Daca poti, mergi si la Karlovy Vary, nu am reusit sa ajung, dar am auzit ca este foarte frumos, mai ales ca o sa fii acolo in plin sezon.
Distractie placuta si concediu pe masura!
simona_dociu
Postat pe 25 Iunie 2009 10:23
Buna,

Mie mi-a placut f. mult complexul istoric Visehrad, care este in partea de sud a Pragai. Sa nu cumva sa ratezi sa vezi cladirea teatrului national nou - Narodni Divadlo parca ii zice, este superba si zona unde este amplasat, la fel.
Daca vrei sa ajungi la Karlovy Vary,sa stii ca statia de plecare - autocare - este langa statia de metrou Florenc.In autogara cobori in zona de unde se cumpara bilete si ai sa gasesti o agentie a unei companii de transport cu care se merge la Karlovy Vary - agentia lor are intrare separata cu usa din holul de bilete, nu direct ghiseu in hol, cum au celelalte companii de transport. Un drum dus-intors costa 350 coroane/persoana.
In ceea ce priveste restaurantele, din punctul meu de vedere Praga este un oras scump. Eu am preferat sa mananc la restaurantele chinezesti, care sunt multe si raspandite prin toata Praga. Au mancare f. proaspata, buna, multa si pornind de la pretul minim de 3 Eur, ceea ce nu este de neglijat. Ca sa faci o comparatie, am mancat intr=o seara la un restaurant cu specific ceh si am lasat 40 Eur pentru 2 persoane, asta incluzand: 2 feluri doi si doua sticle de bere.
Te sfatuiesc sa folosesti la maxim transportul in comun, cumparand abonamente de o zi pentru fiecare zi de sedere. Asa iesi cel mai ieftin, daca o sa vizitati zdravan. Biletele le cumperi de la chioscurile de ziare&tigari. Exista si automate, dar trebuie sa ai bani potriviti. Cel mai fain este sa mergi cu tramvaiul, pentru ca au multe linii care "bat" centrul si nu sunt aglomerate in timpul zilei.Harta cu liniile de tramvai o ceri de la receptia hotelului.
Ti-ai facut rezervare la hotel?
huleaclaudia_lazy
Postat pe 25 Iunie 2009 11:35
Va multumesc mult pentru sugestii.
Rezervarea e facuta la hotel Beranek, e langa centru din cate am inteles.
Stam 7 zile, deci cred ca avem vreme sa facem o excursie si pana in Karlovy Vary.
Mersi frumos inca o data!
juju_mac
Postat pe 25 Iunie 2009 11:55
De 2 saptamani am venit acasa din Praga, si sunt de-a dreptul incantata ca am ales aceasta destinatie. Este un oras superb, civilizat si curat. Am stat intr-un hotel de 3 stele in orasul vechi, deci eram aproape de toate obiectivele.
Ceea ce va recomand este sa bateti orasul la pas, adica sa mergeti pe jos, cu harta in mana si aparatul foto in gat. La fiecare pas este ceva de vazut, de fotografiat. Eu am studiat inainte de plecare ghidul de Praga si stiam ca e de vazut Orasul Vechi, Orasul Nou, Castelul Praga, Orasul Evreiesc si Little Quarter.
Orasul vechi e superb, iti ia o zi ca sa vezi tot, repet, pe jos, in plimbare. Numai asa poti sa vezi tot.Bineinteles cu pauze la o terasa cu o bere in fata, care e super buna.
Orasul Nou e mai comercial, dar si aici cladirile sunt superbe, recomand de vizitat Muzeul National, merita.
Orasul evreiesc e destul de scump de vizitat (14 euro), sunt cateva sinagogi, cimitirul evreiesc, daca va permiteti merita. E aparte.
Castelul Praga ne-a luat 1 1/2 zi, deci am traversat de 2 ori Podul Carol (incantator) si aici trebuie sa urci ca sa ajungi sus la Castel. Recomand sa luati tramvaiul ca sa urcati,imediat dupa pod, e f. abrupt, si sa coborati pe strada Neruda, care e iarasi pitoreasca.Intrarea la Castel (de fapt e un complex de palate, biserici) e iarasi destul de scumpa (350 coroane) dar neaparat trebuie sa intrati sa vedeti Catedrala St, Vitus, care e superba, Golden Lane (straduta mica a alchimistilor, deosebita, cu case mici si colorate), Palatul Regal, Basilica St. George. Aici mai e de vazut Loretta, manastirea Strahov cu imensa sa biblioteca, care te uimeste pur si simplu. Toate obiectivele se inchid la ora 6, ultima intrare fiind la ora 17,30.
Eu am cheltuit cam 50-60 euro pe intrari, si zic ca am vazut foarte mult. Dar ce va propun este sa va luati un ghid de acasa si sa studiati un pic ce e de vazut, pt. ca e foarte mult si trebuie sa ai o imagine, macar de ansamblu.
De mancat am mancat la Restaurantele Svejk de obicei, este un lant de restaurante pe care le gasesti cam in tot orasul, mancare e buna si la pret rezonabil. Mai sunt rest. cu meniul zilei, care cuprind supa, felul doi si desert, si aici se poate manca bine, dat trebuie un pic cautate cele cu pret mai mic (200-250 coroane).
Casele de schimb valutar - recomand cele galbene sau daca ajungeti la eXchange, pe str. Kaprova in orasul vechi, e cel mai bun la curs, daca schimbi cel putin 150 euro.
Piata Orasului vechi e minunata, cu Ceasul astronomic, cu terasele, cu calestile cu cai, Catedrala Tyn, e ca in povesti...
O zi am dedicat-o excursiei la KarlovyVary, care merita din plin. Am plecat cu excursie organizata, cu ghid, masa de pranz (super), a costat 50 euro, rezervare facuta de tipa de la receptia hotelului cu 1 zi inainte.
Cafenea lui Kafka e misto, U Fleku-cea mai veche berarie e iarasi faina si berea speciala, localurile pe care scrie Pivnice sunt de regula mai ieftine. Dar berea e o minune, Pilsner si Budweiser sunt cele mai bune, dupa parerea mea.
La Palat, sus la castel, se schimba garda la ora 12 si canta fanfara la geamuri, dar sa fiti acolo mai repede ca e puzderie de lume. Nu e asa spectaculos ca la Atena sau Londra, dar merita vazut.
Micul dejun este bogat si poti sa pui si la traista un iaurt cu fructe, ceva de patiserie, mar, etc.
In sapte zile aveti timp sa bateti orasul cum trebuie, minus o zi Karlovyvary.Mai sunt si alte excursii la castelele din jurul Pragai, dar nu am fost, ca nu mai aveam timp si nici bani.
Exista in Orasul Nou, in piata Wenceslass o gramada de tarabe cu sandwichurile lor cu carnati, picant sau nepicant, la zice Kolbas. Sunt bune, ieftine si satioase.
Cursul de schimb variaza. 1 euro e 26 sau 27 coroane cehesti,si la casele de schimb galbene de pe strada se poate negocia. Nu acceptati ceea ce va zic ei, puteti reduce f. mult pretul negociind.Eu mi-am cumparat niste coroane aici in Romania, de la BRD si am mai schimbat si acolo.
Atmosfera o poti savura doar plimbandu-te pe stradutele mici, stand la o bere in orasl vechi sau pe malul raului Vltava, mancand in restaurantul lui Svejk. Sincer in cluburi nu am fost, eram epuizati seara si am preferat sa stam pe banca in Piata Orasului Vechi.
Felicitari pt. ca ati ales Praga si inca o data va recomand sa cititi ghidul de Praga inainte de plecare, bineinteles daca sunteti genul de vizitator feroce, cu ruscasul in spate,aparatul foto in gat si ghidul in mana. Cel mai bun ghid e cel de la editura DK, nu prea se gaseste la noi, noi l-am avut comandat de pe net, din State.
Daca mai aveti intrebari, raspund cu placere. Foarte mult mi-a placut acest oras, pana acum mi se pare cel mai frumos si mai "muzeu in aer liber" din toate pe unde am umblat. Si am cam umblat.
Vacanta placuta si spor la vizitat.
ani_lazy
Postat pe 25 Iunie 2009 21:15
Super recenzie. Multumesc!
Nu ne e frica de mersul pe jos si de plimbari lungi, asa am facut si la Paris si a fost incantator. Abia astept sa aplic sugestiile tale.
Am gasit de asemenea pe siteul www.pragueexperience.com niste mini-croaziere noaptea pe raul Vltava, astfel incat sa vezi orasul noaptea. Mi se pare ca suna interesant.
Oricum, si pentru altii care merg la praga : http://www.pragueexperience.com , un site cu tot felul de informatii.

juju_mac
Postat pe 26 Iunie 2009 17:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Viena- sfaturi, recomandari 16 De la: kudika134309 7 Mai 2014 09:40
Marea Caraibelor 11 De la: lazy001039 6 Septembrie 2009 03:27
tips pentru italia, pls 16 De la: calator 2 Iulie 2009 16:04
Plec la Venetia! Sfaturi? Recomandari? 22 De la: iulia_is30 24 Iunie 2009 09:03
Hotel Diamond, Sunny Beach 1 De la: dsavus 11 Iulie 2010 14:38