Setari Cookie-uri

Turul Japoniei în douã sãptãmâni

În premierã pentru piaþa turisticã din România, o agenþie oferã o vacanþã de douã sãptãmâni în Japonia, la preþul unei excursii de lux în Europa.
Vacanþa, care este, de fapt, un tur al Japoniei, este conceputã astfel încât fiecare turist sã-ºi poatã face propriul traseu de vizitare. Excursia, organizatã de agenþia Free Spirit, costã 1.394 de euro, preþ în care sunt incluse: transportul cu avionul, 12 nopþi de cazare în pensiuni tradiþional japoneze, JR Card 7 zile (linia JR de tren “glonþ”, care acoperã toatã suprafaþa Japoniei), cu care puteþi parcurge distanþa Tokyo-Osaka-Hiroshima. Veþi primi, de asemenea, un mobil, pentru legãtura cu reprezentantul agenþiei.

Ce parerea aveti???
catalinluca
Postat pe 26 Iunie 2010 14:00
De la: catalinluca, la data 2010-06-26 14:00:43
JR Card 7 zile (linia JR de tren “glonþ”, care acoperã toatã suprafaþa Japoniei), cu care puteþi parcurge distanþa Tokyo-Osaka-Hiroshima.



JR nu este trenul glont, este trenul obisnuit din japonia. trenul ala "glont" se cheama shinkansen si costa suficient de mult. ajungi la hiroshima cu JR, dar conteaza si in cat timp. nu mai induce oamenii in eroare, ofera-le informatii corecte. in ceea ce priveste "pensiunile japoneze", ar trebui sa spui ca e posibil sa se doarma pe tatami si mai multi in camera, nu in paturi obisnuite.
oricum, pretul mi se pare suspect de mic, japonia nu e o tara ieftina si nici turistica, cred ca omiti niste informatii.
Shoarezu
Postat pe 26 Iunie 2010 16:16
tin sa te informez,JR este defapt un abonament pe care il poti folosi
si pe liniile shinkansen,asa ca JR nu este un tren.;o) ce-am postat este un articol din ziarul libertatea,cred ca poti merge si pe bani putini in japonia.Mata ne!:o)
catalinluca
Postat pe 27 Iunie 2010 16:11
De la: catalinluca, la data 2010-06-27 16:11:12tin sa te informez,JR este defapt un abonament pe care il poti folosi
si pe liniile shinkansen,asa ca JR nu este un tren.;o) ce-am postat este un articol din ziarul libertatea,cred ca poti merge si pe bani putini in japonia.Mata ne!:o)


gresit, jr nu este abonament, jr este acronimul de la japan railways - caile ferate japoneze, adica.posibil sa aiba abonamente, nu zic nu, dar shinkansen are un regim special. si eu nu vorbesc din ziare, vorbesc din ceea ce am vazut acolo, pe viu, pentru ca am stat 2 sapt in japonia.
Shoarezu
Postat pe 11 Iulie 2010 11:05
De la: Shoarezu, la data 2010-07-11 11:05:17
De la: catalinluca, la data 2010-06-27 16:11:12tin sa te informez,JR este defapt un abonament pe care il poti folosi
si pe liniile shinkansen,asa ca JR nu este un tren.;o) ce-am postat este un articol din ziarul libertatea,cred ca poti merge si pe bani putini in japonia.Mata ne!:o)


gresit, jr nu este abonament, jr este acronimul de la japan railways - caile ferate japoneze, adica.posibil sa aiba abonamente, nu zic nu, dar shinkansen are un regim special. si eu nu vorbesc din ziare, vorbesc din ceea ce am vazut acolo, pe viu, pentru ca am stat 2 sapt in japonia.
cionteavalentina
Postat pe 11 Iulie 2010 15:01
Se vede clar ca nu ai habar despre ce vorbesti... daca JR nu este un tren ci un abonament, ii plang pe cei care se vor incumeta sa olece cu tine. Am fost de mai multe ori in Japonia si pot spune ca JR este intr-adevar acronimul pt Japan Railways, ca shinkansen este trenul de mare viteza care este mult mai scump si ca 1400 de dolari sau de euro nu mi se pare un pret realist pt ceea ce propui tu. E adevarat ce spunea cineva ca pensiunile traditionale pot presupune camere cu tatami, dar asta mi se pare o experienta pe care trebuie s-o traiesti daca tot mergi in Japonia. Am fost si eu in astfel de pensiuni, am dormit pe tatami (excelent!), am avut in camera Kimonouri pe care le-am purtat cat am fost la masa sau la onsenul pe care il detineau si a fost superb. Insa trebuie sa luati in calcul un pret mult mai mare pentru doua saptamani. Cred ca trebuie sa informati foarte bine pe cei amatori, altfel totul se poate transforma intr-un cosmar, si e pacat!
cionteavalentina
Postat pe 11 Iulie 2010 15:11
D-na Vali, imi spuneti, va rog frumos...cum ati ajuns in Japonia?...pe cont propriu sau printr-o agentie? pentru ca si eu as vrea f mult sa vizitez Japonia insa nu prea am incredere in agentiile de pe la noi, iar din cate vad, dumneavoastra ati avut vacanta f. frumoasa si aveti experienta, as vrea sa stiu daca aveti vreo recomandare pentru o agentie anume sau cum ar fi cel mai bine sa ajungi acolo si cam pe la cat ar ajunge ca pret o vacanta rezonabila? Multumesc aticipat, si va doresc vacante frumoase in continuare!
gcorrina
Postat pe 13 Iulie 2010 12:07
Nu fiti rai cu CATALINLUCA. El a incercat sa deschida un topic nou si din pacate a calcat cu stangul.Eu apreciez si faptul ca a vrut sa informeze despre posibilitatea unei vizite ieftine. Indiferent cat de scumpa este o tara, se pot gasi solutii si pentru alte buzunare.
Japonia nu e o tara turistica ? Adica ce vreti sa spuneti ? Am stat 10 zile si am avut zinlic "obiective"...Tokyo,Toyama,Kyoto,Nara,Utzonomya...
Pretul propus este absolut rezonabil...
parvulescu_dan
Postat pe 16 Iulie 2010 07:18
marian 13226.
Sunt mai multe comentarii de facut, referitor la cost, este suspect de mic. Daca vei calatori cu 2 opriri si stai prin aeroporturi ore intregi poate, cea mai ieftina varianta e prin Istambul parca. Eu am luat bilete din martie pt august Bucuresti-Helsinki-Tokyo si tot au costat 1400$ de persoana. Deci o singura oprire cu 2 ore intre avioane, mi se pare rezonabil. Apoi am rezervat si 3 zile la un ryocan(hanul japonez) in Kyoto pe linga statia de shinkasen-ului, si nu la marginea orasului. Pt un european obisnuit sa doarma in patul lui, o camera pt 3 persoane pe tatami(nu de 20 persoane la comun) cu toaleta si baie proprie fara mic dejun si cina incluse, tot au costat 150euro pe noapte. Deci, nu prea se leaga. Eu voi sta 10 zile in Tokyo(cazare la prieteni),apoi 11 zile in Kyoto-Osaka(8 zile hoteluri 4*si 3 zile ryokan 4*) excursie rezervata de mine pe net. Intotdeauna folosesc pt hoteluri si bilete site-ul 0800holidays.com, un site care compara ofertele de la foartele multe site-uri, dupa care consult tripadvisor.com, apoi iau decizia conform cu bugetul. La ce v-am descris mai sus, cheltuielile se ridica pina acum la 5.000 euro, fara mincare si excursii. Nu judec pe nimeni, dar inainte de a posta ceva informatii pe site, e bine sa facem verificam si sa facem noi simulari de pret, cautind si firme straine, site-uri straine si sa le comparam cu ofertele romanesti. DE cele mai multe ori sunt mult mai ieftine cele straine si cu servicii incomparabile. Pot da relatii despre concedii organizate singur cu rezervari de pe net in Dubai, Tenerife, Singapore, Japonia.
lazy000384
Postat pe 16 Iulie 2010 10:28
Merge cineva???????????????
ritar
Postat pe 16 Iulie 2010 11:45
Poftim ??? 150 $/noapte ??? Pardon ! Asa nu veti putea face turism decat la Baile Govora sau Felix ! Imaginati-va cazari ultracentrale in Tokyo si Kyoto cu 30 / pers, cu mic dejun inclus. Iar cazarea in ryocanuri e chiar atragatoare...Depinde de pretentiile fiecaruia !
parvulescu_dan
Postat pe 16 Iulie 2010 21:29
De la: parvulescu_dan, la data 2010-07-16 07:18:43 Nu fiti rai cu CATALINLUCA. El a incercat sa deschida un topic nou si din pacate a calcat cu stangul.Eu apreciez si faptul ca a vrut sa informeze despre posibilitatea unei vizite ieftine. Indiferent cat de scumpa este o tara, se pot gasi solutii si pentru alte buzunare.
Japonia nu e o tara turistica ? Adica ce vreti sa spuneti ? Am stat 10 zile si am avut zinlic "obiective"...Tokyo,Toyama,Kyoto,Nara,Utzonomya...
Pretul propus este absolut rezonabil...


se vede treaba ca sunt multi oameni gata de polemici pe forumul asta.cand am zis mai sus ca japonia nu e o tara turistica nu m-am referit ca nu sunt obiective de vizitat-si dc te-ai fi uitat pe pozele mele,ai fi vazut o groaza facute in japonia chiar in obiective turistice. eu m-am referit la faptul ca ei nu incurajeaza in mod deosebit turismul in tara lor, din varii motive, unul fiind acela ca sunt si asa prea multi si alt motiv fiind ca ei muncesc mai rau ca sclavii (am vorbit cu oameni care nu-si luasera concediu de 3-4 ani, care lucrau 12 ore zilnic si care nu intelegeau dorinta europenilor de a se vantura prin lume). dc ai fost in japonia ai vazut cu siguranta ca sunt multe obiective la care nici nu se sinchisesc sa dea explicatii in lb engleza sau sa scrie cu caractere latine. eu am vazut asta chiar in kyoto la unul dintre temple - kyoto fiind al 2-lea oras din lume ca numar de obiective incluse in patrimoniul unesco (cel putin asa zic ghidurile). eu la lucruri de genul asta m-am referit cand am zis ca nu e o tara turistica, la faptul ca o sa ai probleme cu obtinerea de informatii (inclusiv pe net, unde site-urile sunt cam putintele),ca nu ai facilitatile cu care esti obisnuit din alte parti si ca preturile nu sunt mici.
cat despre pretul vehiculat in primul post, repet ceea ce am zis, este suspect de mic (adica nerealist).
Shoarezu
Postat pe 18 Iulie 2010 20:26
Buna !
Eu locuiesc de 16 ani in Japonia . In legatura cu ce a scris Catalinluca vreau sa stiti ca e posibil si la bani aceea daca intradevar doar vizitezi si dormi.
JR Card este un card cu care poti calatori si cu trenurile obisnuite si cu Shinkansenul intre 7 si 14 zile si care poate fi cumparata de orice turist care arata pasapaportul cu viza de turist. Japonezi numesc pensiuni tradidionale si la Ryokan (care sunt un pic scumpe) si la Hosteluri care intradevar se doarme in camere de 4 pana la 20 persoane si in functie de pret se poate dormi si singur in camera.Exista hosteluri si cu tatami si cu paturi suprapuse,unele mai curate altele mai murdare (depinde de noroc ).de la un obictiv la altul in acelasi oras se poate merge cu autobuzele Shibuse( autobuz de oras) care are pret fix pentru cap coada de linie si exista si abonament pentru o zi care costa 500yeni (4euro). Pretul avionului difera de perioada in care calatoriti. In mai la inceput si august sunt foarte scumpe biletele ,ajung chiar la 5000 euro ,dar in octombrie,aprilie,iunie de exeplu il poti cumpara si cu 700 euro cu tot cu taxe (depinde si de companie) . Nu recomand Aeroflot.
Sper ca v-am fost de ajutor si daca vreti sa mai stiti ceva astept intrebari.
bibibo28
Postat pe 21 Iulie 2010 07:19
oameni dragi nu vreau sa va contrazic !!!a spus cineva de 5000 euro !!! am stat anul acesta in jp o luna jumate,avionul m-a costat 750 euro,hotel in tokyo 35$/noapte -3500 yeni..poti manca cu 1000 yeni ramen,yakisoba..,mi-am facut JR pass pe 3 saptamani cu 500 euro ...poti sa vizitezi si cu bani putini Japonia,depinde de ce vrei @parvulescu_dan vad ca stie despre ce vorbesc
catalinluca
Postat pe 21 Iulie 2010 16:09
Catalinluca,
La fel cum ai spus si tu acum, nu blamez pe nimeni, dar depinde fiecare ce doreste. Cea mai autorizata in informatii este Gabibi, care traieste acolo de ceva timp. Daca mai cititi odata cu atenie comentariul meu, am spus ca 5000 euro pina acum au fost bilete de avion Bucuresti-Helsinki-Tokyo,(la intoarcere plec Osaka-Helsinki-Bucuresti), hotel si ryokan de 4* pentru 3 persoane. Am preferat sa dau putin mai mult pe biletele de avion pt doar o singura oprire in Helsinki de 2 ore si sa laeg zborul cu durata cea mai mica. Dupa cum a spus si Gabibi, in august biletele sunt mai scumpe. De asemenea, am spus ca am ales ryokan cu baie si toaleta proprie, si camera doar pt familia mea 3 persoane nu la comun.
Desigur, daca esti singur poti diminua mult cheltuielile, dar mie si familiei mele ne place in vacanta mult dorita sa avem si confort unde innoptam. Pt fata de 13 ani a trebuit sa aleg hotelul si cu piscina. In funcie de buget, fiecare gaseste solutii.
Cel putin pt mine care merg pt prima oara in Japonia, informatiilor celor care si-au exprimat parea sunt foarte utile pt mine. Nu stiu de ce am un sentiment ca voi mai merge o data.
Bafta tuturor la planiut vacante frumoase.
lazy000384
Postat pe 21 Iulie 2010 17:01
Am gasit o oferta interesanta pentru amatori: www.giuliatour.ro, 12 zile parca, si vreo 2500 euro... Merita sa va interesati. Succes si vacanta placuta!
cionteavalentina
Postat pe 23 Iulie 2010 17:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am fost un Ungaria 22 De la: Mokus 26 August 2009 15:52
Delta Dunarii 3 De la: geo_reincarcat_iara 20 August 2010 14:00
Praga una din capitalele imperiale ale Europei!!! 8 De la: iulianarosca24 23 August 2011 12:56
vizitati Kusadasi 8 De la: carmen1977roxy 20 Februarie 2010 10:04
Cipru - destinatie pt vacanta de vara? 24 De la: cameliadorobantu 24 Octombrie 2013 10:58