Setari Cookie-uri

Cum sa il opresc de bautura?

Ceau,am o mare problema,sunt maritata de un an si am o fetita de 3 luni si o sapt.Sotul meu bea foarte mult, si nu stiu cum sa il opresc,cred ca ii bolnav,sau nu isi da seama ,cand lam cunoscut eu nu o baut delok si numai dupaia so apukat de baut.Parinti lui is morti si el o fost plecat in paris cand au murit printi lui maikasa bolnava de leucemie si taikaso nici acuma nu stie de ce si el de 12 ani ii tot singur si eu cred ca de aia so apukt el de bautura eu vreau sa il ajut dar nu mai stiu cum am incercat si cu binele si cu raul nimik nu merge cu el.I-am zis ca daca nu se opreste ma despart de el,da nu ma crede.Mama mea sta cu noi in Paris,cateodata vad ca i ciuda ca ii mai zice maikamia si zice ca suntem impotriva lui,dar noi ii vrem binele si sa poata bea si el ca oameni cand mergem undeva nu sa ma faca de ras,nush ce sa ma mai fac cu el merge la lukru nu bea da cand vine tot timpul aproape vine beat nici nu mai pot dormi cu el i-am zis ca o sa ma faca sa il urasc.Eu am mers cu el la preot si l-am jurat si o baut peste si m-am dus la dejurat,nush ce sa mai fac eu ma gandesc la binele fetitei si nu as vrea sa sufere,asa nu ii om rau are un suflet foarte bun imi da tot ce are nu ascunde de mine.Voi ce ati face in locul meu?
grace008176
Postat pe 21 Aprilie 2010 11:42
Imi pare tare rau pt tine.Am iubit si eu candva o persoana cu aceeasi problema si s-a ajuns si la bataie.Am avut noroc pot sa spun...nu ne-am casatorit.L-am iubit enorm si am ales pe altcineva.Acum am liniste.El bea in continuare,s-a casatorit cu alta pt bani...si a plecat in america...nu cred ca exista leac.Am multe cunostinte de genul asta(de ex tata) si nu a renuntat nici pana in ziua de azi.Mama a avut curaj si l-a lasat cand eu eram pe la 5 ani.
Nu cred ca te poate ajuta nimeni in afara de tine si nu astepta sa iti dea cineva sfatul sa divortezi.Asa vei trai cu impresia ca ai facut-o doar pt ca asta ti-au spus altii.Gandeste-te ce viata vrei sa traiasca fata ta.Sa fie linistita si cu o copilarie frumoasa sau sa creasca in scandal...Sper sa fi fericita.
AndreeaNita
Postat pe 25 Aprilie 2010 10:14
E tare greu cu o astfel de povara ,mai ales ca esti si departe de cei pe care ii cunosti ,parca asa am inteles. Deja sotul tau a devenit alcoolic, cred ca esti constienta de asta. Fara voia lui la dezalcolizare nu ai cum sa il duci ,iar asta ar implica destui bani. In cazul lui nu poate exista : juraminte ,promisiuni.totul seamana bine cu un drogat ,care numai cu eforturi si cu vointa poate scapa. Multi totusi se apuca din nou. Cred ca un mic amanunt iti scapa , Indiferent care iti este situatia materiala ,acum te-ai putea intoarce in tara ? Cred ca ar fi un punct de la care ai putea porni macar tu cu copilul si mama ta. Sper ca nu te-am amarit si eu mai mult decit esti . Iti doresc ,sa ai rabdare si sa fi cu mintea limpede Succes!
grace003710
Postat pe 26 Aprilie 2010 20:22
nu o sa se lase niciodata,acuze ca sunt asa subiectiva sau convinsa ,dar iti spun din propria experienta ,asa ceva nu se vindeca cu vorba ca este o boala,se vinda doar cu dictorul la dezalcolizare
imi pare rau ca treci prin asa ceva dar singura care va suferii cel mai tare va fi fetita ta ....gandeste-te in primul rand la ea....
brunettalore_yahoo_com
Postat pe 27 Aprilie 2010 14:05
AS VREA SA CONTAZIC CE TI-AU SPUS FETELE...nu e neaparat alcoolic..pur si simplu bea din obisnuinta..nu pt ca corpul ii cere...de lasat am cunoscut multi care s-au lasat mult timp de acest obicei insa majoritatea au revenit ani mai tarziu...acum depinde de vointa lñui..si cel mai important daca vrea sa renunte la alcool..important e ce vrea el nu tu!
BarbieGirl_grace
Postat pe 28 Aprilie 2010 17:05
Vreau sa iti dau si eu un sfat.Cumnatul meu din cauza bauturii are ciroza hepatica mai avea putin si murea a fost internat in spital cam o luna la Colentina iar vreau sa iti spun ca a vazut moartea cu ochii nu mai bea de un an tine regim dar pentru asta trebuie sa aiba si vointa.Mergi cu el sa-si fac niste analize de rutina la un spital specific si probabil cand va vedea atatia oameni suferinzi isi va da seama prin ce a trece daca nu se va opri din baut.Bafta multa.
kudika045729
Postat pe 29 Aprilie 2010 10:04
Bautura e ca un drog, numai vointa il mai scoate din asta si e bine sa i se dea si de ales , adica ori bautura ori...sa aleaga ,dar multa vointa !!
Dindirel
Postat pe 29 Aprilie 2010 14:13
Inteleg f.bine situatia ta,durerea ta,vrei binele familiei dar trebuie sa fii hotarita pt. ca alcoolismul se instaleaza pe nesimtite si nu mai poate renunta decit atunci cind se imbolnaveste sau nici atunci;trebuie sa ai o discutie serioasa cind este treaz,sa-ti fie alaturi si mama ta si sa-i explici f serios sa aleaga familia sau bautura.Un alcoolic va avea intotdeauna n motive sa bea,de suparare,de bucurie,de grija altora,manifestari tipice acestei boli si mare pacat,vei duce o viata grea.Asa se zice ca de la bautura pleaca toate,violenta,tradarea.Decizia iti apartine,cu cit mai repede cu atit mai bine,dar un om tinar care nu-si intelege situatia inseamna grav bolnav=alcoolism.
kudika100405
Postat pe 2 Mai 2010 15:48
De la: grace008176, la data 2010-04-21 11:42:14Ceau,am o mare problema,sunt maritata de un an si am o fetita de 3 luni si o sapt.Sotul meu bea foarte mult, si nu stiu cum sa il opresc,cred ca ii bolnav,sau nu isi da seama ,cand lam cunoscut eu nu o baut delok si numai dupaia so apukat de baut.Parinti lui is morti si el o fost plecat in paris cand au murit printi lui maikasa bolnava de leucemie si taikaso nici acuma nu stie de ce si el de 12 ani ii tot singur si eu cred ca de aia so apukt el de bautura eu vreau sa il ajut dar nu mai stiu cum am incercat si cu binele si cu raul nimik nu merge cu el.I-am zis ca daca nu se opreste ma despart de el,da nu ma crede.Mama mea sta cu noi in Paris,cateodata vad ca i ciuda ca ii mai zice maikamia si zice ca suntem impotriva lui,dar noi ii vrem binele si sa poata bea si el ca oameni cand mergem undeva nu sa ma faca de ras,nush ce sa ma mai fac cu el merge la lukru nu bea da cand vine tot timpul aproape vine beat nici nu mai pot dormi cu el i-am zis ca o sa ma faca sa il urasc.Eu am mers cu el la preot si l-am jurat si o baut peste si m-am dus la dejurat,nush ce sa mai fac eu ma gandesc la binele fetitei si nu as vrea sa sufere,asa nu ii om rau are un suflet foarte bun imi da tot ce are nu ascunde de mine.Voi ce ati face in locul meu?


Eu te sfatuiesc asa: ia copilul si vezi-ti de viata. Treaba ta acuma e sa te ocupi de copil si e bine sa te mai ajute si sotu, ca doar de-aia ti-a jurat colo la tata popa iubire si credinta si etc. Nu cred ca e recomandat sa-ti pierzi timpul cu un animal care nu e capabil sa inteleaga ca nu e bine pt el sa bea, nu e bine, da-o dracu de bautura, barbatu-meu nu bea nimic nici sa-l tai. Ai un copil de crescut, de educat, de format, eheee, lucru mare si o adevarata realizare la un moment dat, da-l in fasole de barbat!!!
miresssssica
Postat pe 2 Mai 2010 22:51
de oprit ,tu ,nu vei putea sa-l opresti atata timp cat el nu constientizeaza faptul ca aduce probleme,fiind mai tot timpul "anesteziat "..cam greu .Ar trebui macar incercat sa-l convingi sa mearga la un centru de dezalcoolizare ,cauta momentul oportun ,gaseste-i slabiciunea si incearca sa apelezi la constiinta si sufletul lui.Ai spus ca de 12 ani el e tot singur.Asta este evident o scuza plauzibila.Multi dintre noi ne-am pierdut parintii ,ce ar fii daca am incepe cu totii sa stam bauti??Daca te-a intalnit pe tine si acum formati o familie ,nici macar nu ar trebui sa se gandeasca la faptul ca e "singur".Un sfat daca imi permiti...nu ii raspunde cu rautate atunci cand e baut ...se pot intampla multe iar cu omul beat nu prea poti discuta .Cauta momentul..Imi pare tare rau de situatia ta,e alegerea ta ce vei face ,dar sincer nu trebuie sa dai cu piciorul ,adica sa te iei sa pleci cu tot cu copil ,ca vezi Doamne mai exista barbati ,nu e chiar asa ,eu am tata vitreg si nu pot sa zic ca e minunat ,desi asta nu inseamna ca nu exista parinti vitregi buni,dar macar incearca sa faci ceva.Daca nu se mai poate ,atunci asta e,binele copilului e mai presus.Si mai ceva ...motivele faptului ca e baut mai tot timpul ,sunt evident altele ,iar cand esti baut iti aduci aminte de multe chestii din trecut ,de obicei ,amintiri neplacute si "plangi " acele momente ,dar niciodata nu vor spune ca au baut pt ca asa le cere organismul sau ca asa se simt ei mai bine.Multa bafta
kmykmy_grace
Postat pe 5 Mai 2010 09:59
of...nu e decat o denumire pt. "obisnuinta" asta...alcoolism!! daca nu te conving fetele de aici, si nu noi trebuie sa te convigem, informeaza-te serios despre aceasta boala autoindusa.... sunt nu multe, ci foarte multe de aflat. Exista dezalcoolizare dar si recidive.....nenumarate.Exista AA si non-AA (pt familia alcoolicului) unde afli foarte multe de la sursa fierbinte.
Este de dorit ca un copil sa fie cu mama si tata dar e mai de dorit ca acel copil sa fie fericit si in siguranta, caci iti spun sigur ca vei ajunge sa te gandesti si la asta : siguranta ta si a copilului, atat financiara cat si fizica..............................
si sa nu ne mai uitam la tv unde 90% din nenorociri sunt din cauza alcoolului.....un demon. te va distruge.
dack
Postat pe 10 Mai 2010 20:33
tarot_healthy
Postat pe 11 Mai 2010 15:01
http://www.e-joculet.ro/punctaj.php?user=mellynda&id_user=16713
flavystyle
Postat pe 12 Mai 2010 00:30
Bai Flavystyle, da-o dracu de treaba!!!
miresssssica
Postat pe 12 Mai 2010 15:19
nu poti face nimic,eu sant casatorita de 8 ani si am fetita de 6 ani, sotul meu a inceput sa bea de 3 ani,in astia 3 ani am plecat de 2 ori de acasa ca nu am mai putut suporta certurile nul mai suportam pe el ca barbat dar de fiecare data mam intors imi promitea ca se lasa si ma intorcea nu dura mai mult de o luna si se reapuca am tot zis sai dau sansa fetitei mele de a trai cu ambi parinti.... este ffff greu stiu prin ce treci ca prin ce treci u trec si eu la mine e mai rau muncesc si banii care ai castig se duc pe datoriile care le face pt bautura lucreaza si el si intradevar castiga mai mult de cat mine dar banii mei intotdeauna se duc pe datorii cred ca nu este seara sau zi sa nu ma gandesc sa plec din nou dar mie frica sa mai fac pasu asta pt ca stiu ca ma voi intoarce din nou.asa ca bafta multa poate tu ai curajul sal parasesti si sa nu te mai intorci la el ........eu sant o lasa
gina00_grace
Postat pe 14 Mai 2010 19:39
nu toti barbatii sunt la fel.. unii se lasa, altii nu.. stiu doua exemple: 1 - s-a lasat dupa ce i-a murit mama, 2 - s-a lasat dupa ce a divortat.. poate, zic poate, nu sigur, daca il ameninti asa zambind ca il lasi.. poate i se aprinde beculetul.. eventual incepe demersurile de divort, sa vada ca vorbesti serios.. daca se lasa de alcool, toata stima.. daca nu, mergi pana la capat.. divorteaza.. importanta e copilaria fericita a fetitei.. parerea mea..
KALI03
Postat pe 16 Mai 2010 16:10
Nu ai nici o sansa cu el.Eu am divortat dupa 13 ani de casnicie cu doi copii de 8 si 4 ani .Am plecat fara nimic,mi-am inchiriat un apartament si am inceput o alta viata.Nu te amagi ca se va lasa de baut,eu am incercat cu de toate ;acupunctura dezalcolizare ,preoti...Dupa doi ani de la divort a murit probabil tot din cauza bauturii....
FII EGOISTA SI GANDESTE-TE LE TINE SI LA COPIL
grace007854
Postat pe 17 Mai 2010 18:01
Daca nu vrei sa traiesti ca Gina Divorteaza! Tie ti-e mila de el, dar daca si lui i-ar fi mila, cat sufera toata familia din cauza lui, s-ar lasa de baut. Fiecare sa aiba de la viata ceea ce e cel mai important pentru el!
Evike_grace
Postat pe 19 Mai 2010 20:56
Infuzia de pedicuta, leac antialcool
Ca tratament ajutator in combaterea alcoolismului, precum si a dependentei de tutun, fitoterapia recomanda ceaiul de pedicuta (Lycopodium clavatum), infuzie din 1 lingurita de planta, bine maruntita, la 250 ml de apa clocotita; se infuzeaza 3-5 minute si se bea caldut, cite 150 ml dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun si 100 ml cu 30 de minute inainte de masa de prinz, intr-o cura
de 14-21 de zile. Dupa o pauza de 2 saptamini, se poate relua, daca este nevoie.

Foarte eficient este si decoctul, 2-3 la suta, din amestec in parti egale de pedicuta, trei frati patati, frunze de papadie, mesteacan si patrunjel, macese si teci de fasole. Se consuma 200 ml, de 3-4 ori/zi, intre mese, indulcit cu putina miere.

Dezintoxicare cu miere de albine

O dezintoxicare rapida se poate obtine cu miere de albine – 900 g miere naturala, care se ia astfel: in prima zi, la ora 18, se iau 6 lingurite de miere, apoi, din 20 in 20 de minute, cite 6 lingurite pina la ora 19.40, cind se consuma 36 de lingurite. Dupa aceasta, se maninca, iar pacientul se culca. A doua zi se iau, de 3 ori cite 6 lingurite cu miere, din 20 in 20 de minute, servindu-se apoi dejunul. La 10 minute dupa dejun, se iau 6 lingurite de miere. ÃŽnainte de masa de prinz, se iau 4 lingurite cu miere ca aperitiv, se serveste prinzul si, imediat, se mai iau 4 lingurite cu miere. La ora 18, organismul va fi complet dezintoxicat. Daca pacientul incearca sa bea, se va simti rau, senzatia de greata si voma fiind atit de persistenta incit apare repulsia fata de consumul de alcool.

Cimbrisorul provoaca repulsie fata de alcool

Remediul cel mai simplu in combaterea intoxicatiei alcoolice este recomandat de majoritatea fitoterapeutilor ca fiind infuzia de cimbrisor: (un pumn de planta la 1 l apa clocotita; se raceste, se pune intr-un termos si se consuma cite o lingura plina la fiecare sfert de ceas). Cimbrisorul are proprietatea de a actiona asupra ficatului, curatindu-l de toxine si provocind repulsie fata de consumul de alcool. Tratamentul dureaza 2 saptamini in intoxicatia alcoolica acuta si 4 saptamini in cea cronica, fara nici o intrerupere pe parcurs. Este posibila aparitia vomei, diareei si transpiratiei abundente. ÃŽn completare, se consuma drojdie de bere, cite 70 g/zi, pina la dezalcoolizare.

Alte leacuri populare contra alcoolismului

• Dintr-un corn de vaca se pilesc cam 2 cm, iar pilitura se amesteca intr-un litru de tuica. Se lasa citeva zile. Repulsia fata de bautura se instaleaza repede
, dupa consumarea unei cantitati mici din sticla respectiva.

• Ceai pentru protectia hepatica: rostopasca, musetel, galbenele, menta, sunatoare, anghinare, toate in parti egale. Ceaiul din acest amestec calmeaza durerile, are efect antiinflamator, antiseptic. Se beau 2-3 cani/zi, prima pe stomacul gol.

• Infuzia din mitisori de salcie alba, 10 g la 200 ml de lapte, se bea in caz de intoxicatie etilica.

• Se fierb, intr-un litru de apa, 50 g de patrunjel, pina ramine 1/2 l. Se adauga 1 g coaja de grapefruit, 1 g coaja de portocala, se indulceste si se ia cite o lingurita, dimineata, pe nemincate.

• Se face un amestec din frunze de anghinare, menta, albastrele, coada soricelului, fructe de coriandru si de catina, in parti egale. Se pune la fiert o lingura din amestecul de mai sus la 250 ml de apa clocotita, se infuzeaza 10 minute, se strecoara si se beau 3 cani/zi, cu o ora inainte de masa.

• Se mai poate amesteca o lingura boia de ardei iute cu 12 linguri rachiu de vin. Se dilueaza 4-5 picaturi din aceasta esenta cu o lingura de apa si se ia, in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Se mai recomanda ulei de menta si de ienupar, 5-15 picaturi din fiecare, in putina apa calda
, timp de 2-3 saptamini, carbune de lemn, argila, otet de mere, bors de tarite, macerat de orez, drojdie de bere si propolis.

Mahmureala mai poate fi combatuta cu ceaiuri de menta, lucerna de cultura, pelin, piersic, purecarita, salvie, sovirv si zmeur. Efecte deosebite are ceaiul de rozmarin.

Am sã vã povestesc o intâmplare realã. Am plecat la þarã, in concediu, la un unchi cãruia-i cam plãcea bãutura. Mai toatã ziua era beat, fiindcã fãcuse þuicã la cazan. Atunci mãtusa mea m-a intrebat dacã nu stiu un leac pentru el, contra bãuturii. I l-am dat si unchiul s-a vindecat de acest nãrav. Leacul se preparã astfel: intr-un kg de þuicã tare se macereazã timp de douã sãptãmâni urmãtoarele plante: un pachet de ceai de pedicuþã + un pachet ceai de obligeanã + un pachet ceai de gãlbenele + 1 ardei iute + pachet ceai de muguri de plop + 100 g de floare de sunãtoare. Dupã ce se macereazã, se filtreazã printr-un tifon si se dã pacientului (chiar si fãrã ca acesta sã stie). Se pune in bãuturã câte o linguriþã, timp de o lunã. Acest tratament este nu numai foarte eficient, dar ajutã si la regenerarea ficatului. Plantele se gãsesc la plafar.
mihaela_munteanu23
Postat pe 20 Mai 2010 09:49
eu iti vorbesc in postura de copil (acum am ceva ani)... tatal meu obisnuia sa bea mult, se ajungea des la bataie iar eu si fratele meu stateam si plangeam prin colturi.... se ajungea si la altele (datul afara din casa) :( , este cumplt cate poate indurao femeie pt copil .Eu sunt de parere in in aceste cazuri dragostea se spulbera f usor si ram,ane doar o tristete imprimata in sufletul unei mame care isi doreste numai binele pt puiul ei.Daca in cazurie prezentate se ajunge la batai care se repeta( oricine paote da o palma , insa a2a e deja de gandit) eu as zc sa renuntati la o asa viata !Ii va durea pe copii , insa va fi o durere diferita de cea pe care o are mama si copilul atunci cand tatal baut da intr-o persoana ...:(( sunt si barbati care se schimba , insa multi fac doar promisiuni....
Multa liniste in familie....la toata lume!
pupicy_moa08
Postat pe 20 Mai 2010 14:16
eu spun ca ar trebui sa-l faci sa se gandeasca daca mai vrea sa aibe o familie, daca mai vrea sa te vada pe tine si pe fetita. Fa-l sa inteleaga ca daca continua asa o sa ramana singur si ca vei face tot posibilul sa nu isi mai vada copilul. Daca nici asta nu il face sa se schimbe atunci nu ai de ce sa mai lupti pt el. E decizia lui. evident nu trebuie sa renunti usor............pt ca ati spus amandoi "si la bine si la greu", dar trebuie sa fie o limita.Nu poti sa-ti distrugi viata si a ta si a copilului.
bafta sa ai
copilu_lucky
Postat pe 20 Mai 2010 14:25
grea patima are sotul tau
eu iti dau un nr. de telefon 0744335694, este o firma din mures care face ceaiuri pt. diverse probleme.A aparut la TV , INCLUSIV CU MARTURIILE UNoR OAMENI CARE S-AU SALVAT LUIND ACESTE CEAIURI.
Nu trebuie decat sa suni si sa spui pt. ce problema iti trebuie ceaiul.Ei iti vor da detalii.Daca sotul tau refuza tratamentul ii pui in mancare fara sa stie;vei vedea rezultatele.Nu va fi usor dar merita incercat, altii au reusit.
Bafta!
chrisie69
Postat pe 20 Mai 2010 15:19
asteptam sa ne scri parerea ta ce ai hotarat! BAFTAA
alyaly
Postat pe 20 Mai 2010 18:06
De la: grace008176, la data 2010-04-21 11:42:14Ceau,am o mare problema,sunt maritata de un an si am o fetita de 3 luni si o sapt.Sotul meu bea foarte mult, si nu stiu cum sa il opresc,cred ca ii bolnav,sau nu isi da seama ,cand lam cunoscut eu nu o baut delok si numai dupaia so apukat de baut.Parinti lui is morti si el o fost plecat in paris cand au murit printi lui maikasa bolnava de leucemie si taikaso nici acuma nu stie de ce si el de 12 ani ii tot singur si eu cred ca de aia so apukt el de bautura eu vreau sa il ajut dar nu mai stiu cum am incercat si cu binele si cu raul nimik nu merge cu el.I-am zis ca daca nu se opreste ma despart de el,da nu ma crede.Mama mea sta cu noi in Paris,cateodata vad ca i ciuda ca ii mai zice maikamia si zice ca suntem impotriva lui,dar noi ii vrem binele si sa poata bea si el ca oameni cand mergem undeva nu sa ma faca de ras,nush ce sa ma mai fac cu el merge la lukru nu bea da cand vine tot timpul aproape vine beat nici nu mai pot dormi cu el i-am zis ca o sa ma faca sa il urasc.Eu am mers cu el la preot si l-am jurat si o baut peste si m-am dus la dejurat,nush ce sa mai fac eu ma gandesc la binele fetitei si nu as vrea sa sufere,asa nu ii om rau are un suflet foarte bun imi da tot ce are nu ascunde de mine.Voi ce ati face in locul meu?


imi pare fff rau.eu nu te sfatuiesc sa te desparti de el.nu uita ca este tatal fetitei tele,omul pe care il iubesti si mai ales nu uita ca a suferit enorm si a cazut in patima bauturii.
daca doresti iti dau nr de tel de la o manastire,unde slujeste un staret sfant si cu har de la DUMNEZEU.in aceeasi situatie a fost o vecina de bloc.ea sta la etajul 2si eu la parter.fara sa vreau vedeam mai tot timpul cum vecinul venea de la servici(zi de zi)mort de beat.de multe ori il gaseam dormind pe scari(de beat ce era nu reusea sa mai urce).vecina era o femeie deosebita:familista,gospodina,respectoasa...intr-o zi a rugat-o pe mama sa ii tinem copilul ca se duce pana la tara sa vorbeasca cu soacrasa ca nu mai rezista.incepuse sa aduca prieteni acasa sa bea,sa chefuiasca,iar ea si copilul nu mai aveau liniste.de cativa ani ai cuvantul meu de onoare ca nu mai pune gura pe bautura.intr-o zi mama a intrebat-o ce pastile i-a dat de nu mai bea vecinul?iar vecina a spus mai cu teama si cu rusine a zis:am fost la manastire la calui si am facut ce a spus parintele staret.crede-ma pe cuvant ca cei din olt si dolj stiu de calui si de minunile intamplate acolo.daca vrei intra pe internet si i-a nr de tel sau ti-l dau eu daca vrei.iti garantez ca vei scapa de suferinta daca vei face ce spune staretul(are 90ani).pot sa ma dau si pe mine exemplu.m-a ajutat enormmmmmmmmm.sa nu crezi ca sunt pocaita,sunt ortodoxa si pacatoasa,dar cu frica de DUMNEZEU.ai incredere si se va rezolva.eu iti garantez 100%CA VEI FII FERICITA.PUP
magdamai
Postat pe 21 Mai 2010 15:15
spune-i ca te desparti de el si si chiar fati bagajul ptr k asa am facut si eu si sa lasat de anturaj si de bautura fa ce am fact si eu si vezi dak merge si eu sunt insarcinata in 8 luni asta se intampla acum 2 luni al meu avea si un anturaj de prieteni dar tot cu bautura era, fa inn asa fel sa te gaseasca cu bagajul la usa si sa-i spui k pleci k numai stai cu el amenintal cu chestia asta si vezi dak merge, ti-am zis eu i-am spus dak ma iubeste lasa anturajul ptr k copilul meu nu vreau sa aibe un tata betiv si m-ai bine ne despartim, prima oara nu a crezut drept sa spun si a tot continuuat a 2 oara am facut la fel si i-am zis gata nu m-ai pot ti-am spus si prima oara si imi promisese k nu o sa m-ai fie asa dar a facut-o din nou, bun ai inceput sa faci iar stai sa faci in continuare si eu te las sa rada toti de tine, ptr k la randul lui el dak auzea de altul k la lasat nevasta radea de el asa k sai pa ltine sa fie la fel sa rada tot prietenii tai de tine ptr k altii nu rad tot ei sunt cei care o sa faca tam-tam pe seama lui si am reusit sa-l despart de ei si de bautura bine k nu pot sa zic k numai bea dar nu in fiecare zi cum era si noaptea nu venea acasa statea cu ei si ei tot cu familii sunt cei cu care statea dar nevestele lor nu stiu probabil ce sa faca sau nu le m-ai intereseaza de ei, asa k frunte-n sus si amenintal cu diferite chestii dar fale cand este treaz nu cand bea ptr k atunci nu ai cu cine vb si uita ce a-ti vb,iti doresc bafta.
mita1984
Postat pe 23 Mai 2010 14:54
salut..imi pare rau sa aud asa ceva si crede-ma ca te inteleg f f bine...si eu sunt in aceeasi situatie...am 5 ani de cand sunt cu el..de cand ma chinui..si am si 2 baieti impreuna...am trecut prin f multe...din cauza bauturii am luat prima palma desi nu eram vinovata...dupa s-a ajuns sa ne batem cot la cot...am stat in spital de revelion din cauza lui...aveam un servici f bun si el a pierdut 2 servici din cauza la bautura..in timp ce eu lucram el statea la baut...seara cand veneam acasa el era la carciuma...de multe ori trebuia sa ii platesc datoriiile...nici nu mai tin minte cate am indurat pt el...cand nu am mai rezistat am luat copii si am plecat la mama.Am stat despartiti cam o luna dupa care a venit sa ne impacam...spunea ca a baud din cauza mea ca nu sunt cu el.ne-am impacat si dupa cateva luni tot la fel...a ajuns si in coma alcoolica...lam du la diferite spitale,il cunosc cam toti doctorii...degeaba..si credema ca nici el nu e o persoana rea.isi iubeste copii si pe mine(dar nu indeajuns incat sa renunte la bautura)aduce banii in casa..in fine.inainte de craciun nu am mai rezistat si ne-am separat numai ca acum iam lasat si un copil ca sa vada si el ce inseamna sa cresti un copil si sa fii singur.Vreau sa specific faptul ca nu cei din familia lui adica bunica,matusa si unchiu...se bagau f mult in relatia noastra.ma jicneau mereu.dupa desparire a baut pana nu a mai putut si a ajuns la spital...la care a urmat divortul.am stat trei luni despartiti,am fost la primul termen.in aceste luni nu a baut alcool deloc si-a urmat tratamentul.dupa divort ne-am intalnit la o cafenea si ma rugat sa ne impacam ca face si drage.sincer nu vroiam dar am zis sa mai incerc o ultima data pt copii si sa vada ca nu eu am fost cea care a fost devina.Si acum regret ca ne-am impacat.stam la mama mea pt ca eu acolo nu ma mai duc.dupa nici 2 saptamani mi-a tradat increderea.s-a apucat din nou,l-am intrebat acum care mai e motivul pt care ma dezamagist?si am ajuns la concluzia ca nu are rost,va ramane la fel.asa ca am luat o hotarare desi ma doare,pt ca-l iubesc si e tatal copiilor mei.dar decat o viata de caine mai bine ma lipsesc.asa ca incearca si lupta daca se merita daca nu renunta.ca e mai bine sanatatea ta.eu mam imbolnavit foarte tare cu ficatul decand ma tot supar.si am fost la preoti si pe peste tot.am luptat dar nu mai am putere.
SUCCES SI TOATE CELE BUNE!!
mariacool87
Postat pe 27 Mai 2010 15:30
of, nici un ceai si nici un medicament si nici un popa nu te "scapa " de asta............"pacientul" trebuie sa constientizeze problema, sa ACCEPTE ca are o problema si sa VREA EL, nu tu , nici popa sau soacra..........caci ceaiul ala nu-i preste mana sa duca paharul la gura sau sa dea in tine....
dack
Postat pe 29 Mai 2010 14:51
sunt casatorita de 25ani si sotul meu de vreo 13ani bea cam mult .Cind bea ma jicneste enorm iar cind e treaz isi cere scuze si spune ca ma iubeste ca ochii din cap.Cum sa fac sa se lase de bautura fara ca el sa stie.De divort nu poate fi vb ca am 2 copii mari sii iubesc enorm
kudika439466
Postat pe 20 Septembrie 2011 15:07
De la: kudika439466, la data 2011-09-20 15:07:49

"Cum sa fac sa se lase de bautura fara ca el sa stie.De divort nu poate fi vb ca am 2 copii mari sii iubesc enorm"

Un caz clasic,din ce in ce mai des intalnit in societatea romanesca,in care domneste alcoolismul cu toate ravasirile lui!
Am sa fiu transanta in ceea ce iti voi spune in cateva randuri:
-alcoolismul nu se vindeca,este tara genetica,decat poate, in situatiile in care exista vointa proprie puternica ,constientizare a distrugerii personale si familiale si acceptare a ajutorului specializat,de catre persoana in cauza.Ceea ce in cazul tau,nu vad, oricat m-as chinui sa fac acest lucru!
-De 13 ani,ti-ai distrus psihic cei doi copii,care au participat fara sa vrea la dezastrul si certurile din familie.Ei vor suferi toata viata din cauza voastra,chiar daca acum nu prezinta semne specifice,ele vor aparea in timp!
-divortul va fi iminent,daca nu acum,in viitorul apropiat!Nu exista casnicie fericita,alaturi de un alcoolic! Plus ,ca acesta,cu timpul,va prezenta semne accentuate de violenta verbala si fizica,ceea ce te va afecta atat pe tine cat si pe copiii tai.Daca accepti o astfel de casnicie,este doar optiunea ta,dar atentie la copii!
- exista tratament medicamentos in farmacii,dar iti recomand sa-l achizitionezi,de-abia dupa ce discuti cu medicul de familie,intrucat medicatia respectiva are reactii adverse puternice.
-iubirea fata de copii este unica,dar eu nu cred ca el isi mai iubeste copiii,daca ar fi asa,ar renunta la acest viciu!Orice scuza ,ce poate veni din partea ta,nu ma va determina sa-mi retrag aceasta afirmatie!
-atentie la dezvoltarea copiilor,alcoolismul este ereditar si debutul se va face pe fondul psihicului sensibilizat de catre tatal lor!Sper sa nu fie asa!
RAINBOWLADY
Postat pe 20 Septembrie 2011 15:31
Buna fetelor
Nu va faceti iluzii ...Nu or sa se schimbe niciodata....Le palce sa consume alcool.Eu ma uit la sotul meu cum soarbe spritul...Chiar ii place...De 14 ani ne cunoastem si de 10 suntem casatoriti...Avem 2 copii:un baietel de 8 si o fetita de 3 jumate.Nu bea mult dar e destul incat sa ma irite in asa fel incat sa strice toata atmosfera din casa....Ei gasesc tot felul de motive: ca nu au serviciu, ca nu stiu sa faca altceva, ca a pierdut Dinamo...ca esti mai puternica decat el...mai desteapta...ca esti mai omniprezenta in viata copiilor...Insa, lor le place sa consume alcool si sa iasa cu pritenii, sa barfeasca mai ceva decat fetele...Sunt niste infantili...
Noi ne-am iubit fff mult si a trebuit sa infrunt o ex-sotie posesiva si geloasa si o fetita mica si nevinovata...Cu timpul iubirea a scazut, iar acum din partea mea nu mai exista...E dor obisnuinta si copiii...
De 2 ani imi pregatesc divortul...Sunt jurist de profesie...Am incercat sa depun actele dar m-a implorat plngand ca nu mai intarzie si ca nu mai bea... de maine...etc...Baietelul a zis ca el vrea si "mami si tati"...fiind deja destul de mare ca sa inteleaga...Au tabieturi impreuna legate de fitbal, bineinteles...Sotul meu e antrenor e fotbal...iar de cand nu mai are echipa(din iunie), e ca drogat...Se victimizeaza ...Duc tot greul in casa , el fiind o fire slaba si refugiindu-se in alcool...Mi-e sila de el...Nu-l mai iubesc...Am realizat asta cu ceva timp in urma...Amramas doar pentru copiii...Nu este o hotarare definitiva...In seara asta am reactualizat actele de divort...I le-am aratat...I-am spus ce simt si ca mai devreme sau mai tarziu tot se va sfarsi...Nu crede...Asa ca, probabil voi risca si voi baga la divort fara sa ii mai spun nimic...Nu mi-e frica sa imi cresc copiii singura...De cand l-am cunoscut tot sufera ca nu a prins o echipa cu bani sa antreneze si se tot ineaca in alocool....Eu am un slariu bun, insa 90% se duce pe rata la OTP Bank...Cu salariul meu ma pot muta intr-o chirie si sa las apartamentul bancii...Solutii sunt...Am vrut ca ambii mei copii sa creasca inconjurati de dragoste, fara miros de alcool si certuri generate de acesta...Copilaria mea a fost marcata de certurile dintre parintii mei...Tata consuma fff mult alcool D-zeu sa il ierte acolo unde este...A murit la 54 de ani din cauza alcoolului si a tutunului excesiv...Sotul meu a fost f atasat de el...
Erau ca 2 prieteni, insa nu a invata nimic din asta...noroc ca nu fumeaza...Fratii mei la fe...fumeaza si beau mult... Sunt tare tineri.. La ei e e mostenirea dar si placerea...Asa ca nu va amagiti ca se vor schimba...La boala se ajunge din placerea de a consuma alcool....
Imi pare rau pt. copiii...Am rezistat fff mult...Poate nu e solutia cea mai buna, dar cine poate stii asta???? E greu sa vezi cum idealurile tale sunt calcate in picoare de domnia sa alcoolul....Nu poti lupta cu asta...Exact cum spunea cineva mai sus, iti trebuie multa vointa si in primul rand constientizarea fenomenului...
Succes tuturor!!!!


kudika473743
Postat pe 18 Noiembrie 2011 23:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
frac 3 De la: grace004368 27 Iulie 2009 19:08
cerere in casatorie 3 De la: Cassey 10 Noiembrie 2009 18:45
Restaurante din Constanta 1 De la: gabryella_angel 2 Mai 2010 10:02
Firma neserioasa 21 De la: Diamond 24 Iulie 2010 21:28
Icre sau fasole batuta... 22 De la: Diamond 24 Iulie 2010 02:27