Setari Cookie-uri

sunt gravida si nu ma pot lasa de fumat

stiu ca nu trebuie sa fumez dar nu ma pot abtine nu am ambitie dar nu mai fumez ca inainte sfatuiti-ma ce sa fac ce se poate intampla copilului meu din cauza fumatului?
ingerasi28
Postat pe 2 August 2010 12:33
eu cand am aflat ca-s insarcinata am renuntat total la fumat..desi nu am fumat mai mult de 4-5 tigari pe zi!
pentru copil..orice!

poate argumentele date de specialisti te vor face sa renunti...

"Fumatul din primele saptamani de sarcina pare sa mareasca riscul sarcinii ectopice sau sarcina extrauterina (implantarea embrionului se face in afara peretelui uterin). Rareori aceste sarcini au ca rezultat nasterea unui copil, embrionul fiind eliminat chirurgical, iar femeia supusa unui tratament medicamentos. Fumatul poate mari de asemenea riscul avorturilor spontane.
Fumatul pare sa dubleze riscul aparitiei complicatiilor placentare (care apar in 1% dintre sarcini). Cand femeia fumeaza atat fatul cat si placenta sunt private de o parte din oxigenul si nutrientii necesari. Placenta tinde sa creasca si sa se ingroase (poate apare riscul de placenta praevia - placenta este atasata prea jos in uter si acopera partial sau in totalitate cervixul, sau placenta abruptio - placenta se desprinde de peretele uterin inainte de nastere) pentru a ocupa o suprafata mai mare prin care sa asigure necesarul de oxigen si nutrienti pentru fat. Datorita cresterii placentei, fatul nu mai are loc mult ca sa creasca, deci va avea greutate mai mica la nastere, asociata de multe ori cu alte probleme de sanatate (incluzand insuficienta pulmonara). In cazul aparitiei problemelor placentare, nasterea poate pune in pericol viata mamei si copilului, dar acesta poate fi evitat, in majoritatea cazurilor, cu ajutorul operatiei de cezariana."

deci nu tutun....daca tu te distrugi singura este problema ta..dar nu distruge si copilul din tine!
size_back
Postat pe 2 August 2010 12:39
asa e ai dreptate sa nu distrug viata copilului meu....dar ce sa fac ca salivez dupa tigari , doctorului meu nu iam spus ca fumez desi copilul e mare am 18 saptamani si nimeni din familia mea nu stie toti cred ca m-am lasat si ma simnt vinivata ca ii mint
ingerasi28
Postat pe 2 August 2010 12:45
chestia cu salivarea este doar o chestie de moment si crede-ma nu tine mult adica maxim 5 min ...in care trebuie sa rezisti!ia guma...ia bomboane...cand iti vine in minte sa mai fumezi....sau ai chef de o tigara..gandeste-te ce probleme ar putea avea copilul din cauza unei tigari...si mai ales incearca sa iti muti gandul de la tigari...
la mine venise o prietena care fumeaza si a vrut sa fumeze...si m-a intrebat tu nu vrei?zic nu pt bebe m-am lasat...si i-am zis sa fumeze...o tigare in fata mea....a fost cumplit...dar mi-a prins bine...mai greu este sa rezisti 2-3 zile...apoi trec de la sine zilele!
hai trebuie sa poti!
size_back
Postat pe 2 August 2010 12:58
Stii bine ca te poti lasa de fumat doar cu multa vointa ! Gandeste-te ca mai important, cel putin pt moment este copilul, si nu poftele tale ! Si in general mai importanta este sanatatea ta, vezi bine cate nenorociri se intampla inclusiv datorita tigarilor !
Nu stiu ce altceva sa iti zic, eu de exemplu m-am lasat din prima, nu am dependete si mi-a fost f usor !
Summer_
Postat pe 2 August 2010 12:58
am vazut o tipa la spital nu vreau sa te sperii...care saraca ducea sarcina pana la 7 luni jumate si apoi o pierdea...era terminata ...cand am cunoscut-o eu zicea ca fumeaza mult zilnic gen 1 pachet-2 uneori si ca doctorii i-au spus de nenumarate ori sa renunte la fumat!
si eu am pierdut sarcina...dar din alte motive... ...dar tu ai posibilitatea sa te lupti pentru sarcina...asa ca de dragul copilului renunta!
size_back
Postat pe 2 August 2010 13:05
eu nu depasesc 5 tigari pe zi ,am citit pe internet ca o mama fumatore nu trbuie sa depasesca 5 tigari pe zi decat sa fie agitata si nervoasa din cauza lipsei de tutun sper sa fie asa
ingerasi28
Postat pe 3 August 2010 11:18
De la: ingerasi28, la data 2010-08-03 11:18:13eu nu depasesc 5 tigari pe zi ,am citit pe internet ca o mama fumatore nu trbuie sa depasesca 5 tigari pe zi decat sa fie agitata si nervoasa din cauza lipsei de tutun sper sa fie asa
TREZIREA! Tu vrei sa faci un copil handicapat sa te chinui cu el toata viata? Cum sa nu poti sa te lasi femeie? Nu ai vointa si nici macar copilul nu te motiveaza!Cind ai pofta de tigara bea un pahar de lapte cald si zi ca ai fumat! Sa nu zici ca nu inteleg deoarece sint fumatoare si fumez doua pachete zilnic dar in timpul sarcinilor nu am pus tigara in gura!
kudika1993
Postat pe 3 August 2010 11:26
tu faci cum vrei...dar eu pentru bebe am renuntat si crede-ma ca am avut vointa de fier....pentru un copil pot renunta la un viciu...care oricum imi face si mie rau!
plus ca asta cu agitatia si nervozitatea nu te tin decat 48 de ore!
size_back
Postat pe 3 August 2010 11:26
De la: size_back, la data 2010-08-03 11:26:29tu faci cum vrei...dar eu pentru bebe am renuntat si crede-ma ca am avut vointa de fier....pentru un copil pot renunta la un viciu...care oricum imi face si mie rau!
plus ca asta cu agitatia si nervozitatea nu te tin decat 48 de ore!
Cind este agitata si nervoasa poate sa iasa pe afara sa se plimbe dar ea simte "nevoia" din lipsa de activitate !
kudika1993
Postat pe 3 August 2010 11:29
De la: kudika1993, la data 2010-08-03 11:29:41
De la: size_back, la data 2010-08-03 11:26:29tu faci cum vrei...dar eu pentru bebe am renuntat si crede-ma ca am avut vointa de fier....pentru un copil pot renunta la un viciu...care oricum imi face si mie rau!
plus ca asta cu agitatia si nervozitatea nu te tin decat 48 de ore!
Cind este agitata si nervoasa poate sa iasa pe afara sa se plimbe dar ea simte "nevoia" din lipsa de activitate !

da sigur este si asta o varianta!
da trebuie sa gaseasca vointa pt cel mic ce o sa vina!
size_back
Postat pe 3 August 2010 11:31
exista pastile speciale care sa te faca sa nu mai fumezi
a luat si mama un timp si i-a mai trecut
nu stiu cum se numesc cred ca sunt mai mult
te sfatuiesc sa intrebi la farmacie ce iti pot da pentru fumat
domudomuchua
Postat pe 25 August 2010 15:10
De la: kudika064904, la data 2010-08-25 15:10:27exista pastile speciale care sa te faca sa nu mai fumezi
a luat si mama un timp si i-a mai trecut
nu stiu cum se numesc cred ca sunt mai mult
te sfatuiesc sa intrebi la farmacie ce iti pot da pentru fumat


Te trezisi?
Cat timp esti insarcinata, mai ales in primele luni de sarcina, si nu numai, nu ai voie sa iei nicio pastila de durere de cap!.....sa nu mai vorbim de alte pastile!
stem_29
Postat pe 25 August 2010 15:56
De la: ingerasi28, la data 2010-08-03 11:18:13eu nu depasesc 5 tigari pe zi ,am citit pe internet ca o mama fumatore nu trbuie sa depasesca 5 tigari pe zi decat sa fie agitata si nervoasa din cauza lipsei de tutun sper sa fie asa


Eu, acum n ani cand am fost insarcinata am lasat tutunul brusc, fara comentarii, aveam pe atunci un sef, care mi-a zis asa:" daca te gandesti sa fumezi pe ascuns si o sa ai un copil bolnav, o sa te invinuiesti o viata, daca exista la el in familie sau la tine ceva boala... genetica, si avand in vedere ca tu fumezi, or sa te acuze toti pe tine?!..o sa te strici de cap, pt. 10 luni de nefumat)....eu oricum de cand am stiut ca sunt insarcinata nu am mai pus tigara in gura, desi tanjeam dupa ele.
NU mi-a fost rau in 9 luni decat o singura data, deci da-ti seama cat tanjeam dupa tigara
Bun, am nascut a fost totul ok, am si intrebat pediatrul cum sta treaba cu fumatul mamei care alapteaza......mi-a zis asa:" poti fuma 3 tigari la zi, pana in maxim 5, asa nu intra in alimentatia ta si implicit in a bebelusului"...CREDE-MA, ca tot mi-a fost frica sa fumez mi-am zis, mai frate, cum am rezistat 9 luni, ce mai e sa renunt inca cateva cat alaptez!
Si nu am fumat, mie sincer mi-e fost frica, bebe nu are vina pt. inconstienta mamei....zic eu.
Plus ca dupa ce am adus bebele acasa de la spital ( desii aman2 fumam pe atunci) NU s-a mai fumat deloc, cine vroia tigara ii expediam pe balcon si ii si inchideam acolo, sa nu intre fumul in casa.

Parintii mei nu au fumat niciodata, tata mi-a zis ca de simte fum pe hainutele fetei, ne-o ia si cand o sa fim constienti ca avem copil, ne-o da:))))))
stem_29
Postat pe 25 August 2010 16:07

cand e vb de copilul sau sanatatea lui nu exista nu pot .Inseamna ca viciul tau e mai important decat viata lui , acum cand el se formeaza .
banalulanonim
Postat pe 25 August 2010 16:29
Va fuma si el....hahaha. depinde cat de mult fumezi. Eu am a o prietena care a fumat si nu s-a intamplat nimic cu copilul.

Citeste relatiidecuplu.ro.blog
kudika109274
Postat pe 25 August 2010 22:31
nici cafelute
Histria
Postat pe 29 August 2010 16:26
Buna.Eu am reusit....Initial am folosit Nicorette,guma .De cate ori ma apucau nervii bagam o guma si functiona mai ceva ca un calmant.Am ajuns de la 7-8 gume la 3 maxim intr-o zi.Insa guma ajuta numai daca va doriti sa va lasati.La modul ca ,guma nu face sa dispara pofta de tigare dar ajuta pentru starile de nervozitate,agitatie ,pt ca ii da organismului ce-i trebuie lui atunci-nicotina.Deci DORINTA +guma au fost la mine o combinatie excelenta.
Apoi am citit cartea lui Alan Carr-In sfarsit nefumator.,care initial m-a enervat ingrozitor pt ca tot spunea despre metoda lui insa o prezinta abia la sfarsit.Insa daca aveti rabdare sa cititi cartea veti descoperi niste mecanisme psihologice incredibile care va vor ajuta sa va lasati.
Eu sunt libera ,in sfarsit.Dupa 13 ani,fumatoare inraita ,acum nu stiu ce sa fac sa ma dezintoxic mai repede....
Nu ma mai puteam suporta,toate hainele miroseau,parul mirosea,tuseam ,expectoram,respiram greu,ca sa nu mai pun la socoteala cei 900 Ron pe care eu si sotul ii dadeam pe tigari intr-o luna.(el fumator de doua pachete pe zi......s-a lasat si el)Bafta multa tuturor.
Cartea nu trebuie sa o cumparati.Eu am gasit-o pe Scribd ,dar din pacate nu am putut sa o printez si am citit-o acolo.
Apropos ,si eu imi doresc un copil,de vreo cateva luni,insa intarzie sa apara .Acum 2 luni fumam ca turcul si la un mom dat am crezut ca sunt insarcinata .NIci macar asta nu ma motiva sa ma las.I-am spus sotului ca daca acum sunt gravida,la cat fumez,l-am dezintegrat pe copilul asta...Pana nu gasesti o motivatie interioara ,care sa tina de tine ,nu o poti face.Cartea lui Carr explica foarte bine tertipurile la care apeleaza creierul atunci cand e vorba de renuntat la fumat.
kudika321400
Postat pe 13 Septembrie 2010 19:35
De la: kudika1993, la data 2010-08-03 11:26:18
De la: ingerasi28, la data 2010-08-03 11:18:13eu nu depasesc 5 tigari pe zi ,am citit pe internet ca o mama fumatore nu trbuie sa depasesca 5 tigari pe zi decat sa fie agitata si nervoasa din cauza lipsei de tutun sper sa fie asa
TREZIREA! Tu vrei sa faci un copil handicapat sa te chinui cu el toata viata? Cum sa nu poti sa te lasi femeie? Nu ai vointa si nici macar copilul nu te motiveaza!Cind ai pofta de tigara bea un pahar de lapte cald si zi ca ai fumat! Sa nu zici ca nu inteleg deoarece sint fumatoare si fumez doua pachete zilnic dar in timpul sarcinilor nu am pus tigara in gura!

:(..Din pacate aruncarea asta cu pietre nu-i deloc benefica si in nici un caz nu o va ajuta sa se lase de fumat.Nu va face altceva decat sa-i adanceasca sentimentul de vinovatie.Cred ca a scris aici pt ca are nevoie de suport nu sa i se spuna ca va face un copil handicapat.Oare credeti ca noi fumatoarele nu stim ca fumatul e nociv.....nu numai pt bebe ci si pt noi....Si se pare ca asta nu ne ajuta sa ne lasam....Tu de ce fumezi doua pachete zilnic,ca doar stii ca-i daunator,poti sa faci cancer pulmonar si sa-ti lasi copii fara mama.....Cam asa ai pus tu problema.
kudika321400
Postat pe 13 Septembrie 2010 19:51
De la: kudika321400, la data 2010-09-13 19:51:06
De la: kudika1993, la data 2010-08-03 11:26:18
De la: ingerasi28, la data 2010-08-03 11:18:13eu nu depasesc 5 tigari pe zi ,am citit pe internet ca o mama fumatore nu trbuie sa depasesca 5 tigari pe zi decat sa fie agitata si nervoasa din cauza lipsei de tutun sper sa fie asa
TREZIREA! Tu vrei sa faci un copil handicapat sa te chinui cu el toata viata? Cum sa nu poti sa te lasi femeie? Nu ai vointa si nici macar copilul nu te motiveaza!Cind ai pofta de tigara bea un pahar de lapte cald si zi ca ai fumat! Sa nu zici ca nu inteleg deoarece sint fumatoare si fumez doua pachete zilnic dar in timpul sarcinilor nu am pus tigara in gura!

:(..Din pacate aruncarea asta cu pietre nu-i deloc benefica si in nici un caz nu o va ajuta sa se lase de fumat.Nu va face altceva decat sa-i adanceasca sentimentul de vinovatie.Cred ca a scris aici pt ca are nevoie de suport nu sa i se spuna ca va face un copil handicapat.Oare credeti ca noi fumatoarele nu stim ca fumatul e nociv.....nu numai pt bebe ci si pt noi....Si se pare ca asta nu ne ajuta sa ne lasam....Tu de ce fumezi doua pachete zilnic,ca doar stii ca-i daunator,poti sa faci cancer pulmonar si sa-ti lasi copii fara mama.....Cam asa ai pus tu problema.


Dar e fff greu sa te lasi de fumat,o ambitie de fier te ajuta....eu am fumat tigari slim,bineinteles cat de rar am putut si tot n-am reusit definitiv.Asta cu fumatul este o problema nationala:(
kudika318477
Postat pe 14 Decembrie 2010 00:01
mai exista o varianta:: TIGARA ELECTRONICA -> eu am solutie cu nicotina "medium" dar exista si solutie FARA nicotina, doar aromata.

ideea e ca inlocuieste tigara obisnuita, astfel iti pastrezi ticul de a fuma.
in afara nicotinei nu contine alte substante nocive.... intereseaza-te

cea mai ieftina e vreo 150 de lei, iar una buna e 300 lei tot pachetul -> o gramada de modele

eu zic ca e o solutie buna si nu ar trebui sa te mai ascunzi, plus ca nu renunti nici la fumat....

link cu o astfel de tig: http://www.youtube.com/watch?v=TQ7upSUmRv8
_black_betta_
Postat pe 14 Decembrie 2010 00:52
mai bine mananci cand ti-e pofta de tigara.
morcovii cred ca ar putea fi buni pt ticul ala enervant de a tine ceva in mana
OanaSun
Postat pe 30 Ianuarie 2011 00:08
De la: ingerasi28, la data 2010-08-03 11:18:13eu nu depasesc 5 tigari pe zi ,am citit pe internet ca o mama fumatore nu trbuie sa depasesca 5 tigari pe zi decat sa fie agitata si nervoasa din cauza lipsei de tutun sper sa fie asa


ia patru tigari, taie-le in doua si fumeaza jumatatile. maica-mea a fumat si a troznit la cafea
Histria
Postat pe 30 Ianuarie 2011 18:56
Salut,si eu am fumat pe perioada sarcinii.Nu este indicat sa te lasi de tigari daca ai fumat inainte pentru ca devii stresata din cauza tigarilor si asa ii faci mai mult rau copilului.Il nasti perfect sanatos bebelusul poti sta linistita dar daca alaptezi te sfatuiesc sa te lasi.Nici eu nu am reusit sa ma las de fumat dar in 12.07.2009 am fumat ultima tigara si in 13 am nascut, eu de atunci nu am mai pus tigara in gura.Iti poti intreba medicul daca nu ma crezi dar nu este recomandat sa te lasi de fumat ,depinde si cat ai fost de "fumatoare" inainte.Eu fumam un pachet jumate la zi,e foarte important sa le reduci.Sper sa nasti usor si sa fiti sanatosi ca e cea mai mare bucurie sa iti ti copilul in brate.
ANDREEA_CABULEA
Postat pe 3 Februarie 2011 10:45
Bravo tie ai citit contraindicatiile la nicoret inainte sa le ei cat ai fost insarcinata?Nici tu nu ai avut vointa atunci sa te lasi.Nu mai tot speriati mamicile!nu afecteaza cu nimik daca fumezi cateva tigari si mai bine fumezi decat sa iei ceva pastile sau plasturi care nu iti sunt cunoscuti corpului pt ca numa rau poti face mai mult ca bine in majoritatea cazurilor din pacate!
ANDREEA_CABULEA
Postat pe 3 Februarie 2011 10:50
De la: ANDREEA_CABULEA, la data 2011-02-03 10:45:05....si eu am fumat pe perioada sarcinii.Nu este indicat sa te lasi de tigari daca ai fumat inainte pentru ca devii stresata din cauza tigarilor si asa ii faci mai mult rau copilului....





copilului, va avea nevoie cu o asa mama
battleofwits
Postat pe 3 Februarie 2011 10:53
De la: battleofwits, la data 2011-02-03 10:53:59
De la: ANDREEA_CABULEA, la data 2011-02-03 10:45:05....si eu am fumat pe perioada sarcinii.Nu este indicat sa te lasi de tigari daca ai fumat inainte pentru ca devii stresata din cauza tigarilor si asa ii faci mai mult rau copilului....





copilului, va avea nevoie cu o asa mama


subscriu!
vitamina_c
Postat pe 3 Februarie 2011 10:58
De, fapt, radeti degeaba, ca are dreptate. Nu e recomandabil sa te lasi brusc, chiar daca esti insarcinata.
Spanish_Dancer
Postat pe 3 Februarie 2011 16:07
De la: Spanish_Dancer, la data 2011-02-03 16:07:12De, fapt, radeti degeaba, ca are dreptate. Nu e recomandabil sa te lasi brusc, chiar daca esti insarcinata.


crezi?
eu am incercat mai intai sa raresc tigarile ..dar n-am reusit....pana intr-o zi cand am zis gata...si uite ca n-am murit!in primele 2-3 zile am simtit nevoie acuta de nicotina...dar apoi nehhh...
ironia
Postat pe 3 Februarie 2011 16:11
Cred ca totusi raritul ala a avut niste efecte. Si, apoi, sunt omani si oameni.
Spanish_Dancer
Postat pe 3 Februarie 2011 16:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ecograf 13 De la: roz5bule6lila7 6 Decembrie 2009 18:16
Chist ovarian 6 De la: kudika322517 21 Septembrie 2010 18:45
Va rog un mic ajutor 4 De la: Ioana_Cautis 9 Septembrie 2011 20:30
Depresie 5 De la: kudika228677 15 Octombrie 2010 16:42
SIDA nu a existat niciodata! 4 De la: anamaria_brunetik 25 Iunie 2010 18:59