Setari Cookie-uri

Yoga pentru diminuarea stresului, relaxare si echilibru

Yoga a fost un subiect controversat in Romania multa vreme, insa in ultimii 2-3 ani, se pare ca a prins radacini si tinde sa ocupe locul ei binemeritat si binefacator in acelasi timp. In functie de preferinte se poate practica aproape orice fel de yoga, de la aerobic yoga, aerial yoga si altele de acelasi gen, pana la yoga clasica, purna yoga, yoga nidra, yin yoga, ashtanga yoga si altele, ce au efecte reale asupra nivelului energetic, echilibrului emotional, reglarii metabolismului, cresterii flexibilitatii, etc.
Este suficient sa deschidem internetul, sau paginile unor reviste pentru a descoperi faptul ca oameni de diferite clase, de la oameni obisnuiti si pana la vedete (Raquel Welch, Madona, Sting, Liv Tyler, etc) practica yoga pentru beneficiile pe care aceasta le aduce.
Consecintele stresului care ne ''patrunde'' si pune stapanire pe noi, rezida in lipsa capacitatii de relaxare, dureri musculare si ale spatelui, migrene, insomnii, stari de oboseala accentuate, lipsa energiei. Suna cunoscut, nu-i asa? Brusc, miscarea in aer liber, vacantele, iesirile la iarba verde in week-end devin insuficiente, tocmai datorita faptului ca nu mai avem capacitatea de a ne relaxa cu adevarat. Munca statica, la birou, creeaza un impuls catre miscare, numai ca pentru un astfel de efort nu mai exista energia necesara, ci doar un gand vlaguit ca ''ar trebui sa merg la sala..." Yoga clasica este excelenta tocmai din acest motiv, pentru ca efortul este minim, iar efectele sunt maxime. Exista in ultima vreme suficient de multe locuri in Bucuresti si in tara unde se poate practica yoga de calitate, facuta sub indrumarea unor traineri cu experienta, atestati de Federatia Internationala de Yoga. Totul este sa ne mobilizam si sa ne dorim sa reinvatam cum sa ne relaxam bine, fara a fi secatuiti de energie :-)
kudika345792
Postat pe 31 Ianuarie 2011 13:05
De la: kudika345792, la data 2011-01-31 13:05:43.... Exista in ultima vreme suficient de multe locuri in Bucuresti si in tara unde se poate practica yoga de calitate...


unde anume? chiar am cautat un loc de genul asta in bucuresti si peste tot am dat peste misa sau alte secte (gretoase ) ... exista in bucuresti un studio sau o sala unde sa faci o ora yoga in cadru organizat, fara sa ai parte de laturile spirituale ale asa zisilor guru mioritici?
battleofwits
Postat pe 31 Ianuarie 2011 13:17
e plin de yoga peste tot; ramane la latitudinea ta ce anume vrei sa faci. Daca nu vrei yoga spirituala, care e si cea mai complexa si completa, atunci gasesti cu zecile de pilates yoga, aerial yoga, ashtanga yoga si altele pe aceeasi linie.
insa nu poti obtine efecte la nivel energetic, de relaxare, sau echilibru emotional, atunci e cazul sa cauti yoga...spirituala.
Da un google la ''yoga in bucuresti'' sau in ce oras esti si cauta acolo, vei vedea cate apar
kudika345792
Postat pe 31 Ianuarie 2011 23:10

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
The sims 3 11 De la: Salina_SUSESI_Timisoara 12 Septembrie 2010 23:50
lyoness 10 De la: polin 20 Decembrie 2011 21:01
KAOLA 1 De la: kudika_5540 20 Aprilie 2012 11:33
Yoga pentru diminuarea stresului, relaxare si echilibru 3 De la: kudika345792 31 Ianuarie 2011 23:10
UN OUTLET LA INDEMANA ORICUI 1 De la: bellamym 5 Ianuarie 2011 09:55