Setari Cookie-uri

2% pentru copii spitalizati

“Este dovedit faptul ca rasul ii ajuta pe copilasii bolnavi sa depaseasca suferinta cauzata de consultatiile si tratamentele medicale uneori dureroase sau de faptul ca sunt departe de casa. Clovnii reusesc sa aduca o raza de soare pe chipurile celor mici si sa le insenineze ziua. Ar fi excelent ca aceste activitati complementare tratamentului medicamentos sa se poata extinde!”
Dr. Rodica Nanu, medic pediatru, IOMC




REALITATEA:
Copiii bolnavi si spitalizati nu se pot bucura de copilarie in felul in care o fac restul copiilor. Rasul, cantecele, joaca, inocenta, nu mai sunt pentru ei decat amintiri. Mediul in care se afla acestia e unul ostil, concentrat pe suferinta, boala si pe alte aspecte practice implicite tratamentului medical.
Aici intervin clovnii echipei CliniClowns care ii ajutã pe aceºti copii sa uite de boala. De indata ce apar clovnii, saloanele de spital se lumineaza datorita zambetelor copiilor, e un moment magic si tot chinul de zi cu zi este pentru cateva momente dat uitarii: pefuzia se transforma in dusuri hazlii, pansamentul in fluturas, branula intr-o omide...

NOI II AJUTAM:
• CliniClowns si-a inceput activitatea in anul 2008 ca un proiect UNITER si in momentul de fata isi doreste sa fie fundatie independenta; este o fundatie de origine romano-olandeza care imbunatateste viata copiilor spitalizati aducandu-le zambete pe chipuri pe parcursul tratamentelor neplacute.
• Primul spital care a inceput colaborarea cu CliniClowns a fost Grigore Alexandrescu, iar in prezent, clovnii nostri viziteaza si copiii din spitalele Marie Curie, Fundeni, IOMC & Spitalul de copii din Brasov. In timpul sesiunilor, ei folosesc tehnici speciale de clovnerie de spital pentru a-i face pe micuti sa se bucure de moment, sa rada si sa uite de suferinta, tinand cont de toate recomandarile medicilor curanti. Sunt 10 clovni, 8 dintre acestia fiind actori ai teatrelor bucurestene si 2 ai teatrului de papusi din Brasov.
• Actiunile echipei noastre sunt in permanenta supervizate si imbunatatite, clovnii fiind periodic angajati in traininguri sustinute de profesionistii fundatiei CliniClowns Holland, membru fondator si sustinator al CliniClowns Romania.
• Pe langa sesiunile saptamanale sustinute in spitale, CliniClowns dezvolta si actiuni tematice dedicate micutilor pacienti; astfel, in luna decembrie a anului trecut, in parteneriat cu Fundatia Vodafone, CliniClowns a organizat serbarea bradului de Craciun – copii au fost vizitati de Mos Craciun, au ajutat clovnii sa impodobeasca bradul, au ascultat colinde cantata live de corul vocal Acapella si s-au bucurat de cadourile oferite de fundatie.

AJUTA-NE SA-I AJUTAM!
Munca noastra este facuta cu respect si compasiune pentru cei mici si este munca unei echipe din care poti face parte si tu: REDIRECTIONEAZA 2% din impozitul pe venit si ajuta-ne sa dezvoltam Terapia prin zambet! Descarca formularul http://cliniclowns.ro/cliniclowns.ro/doilasuta.html completeaza-l si trimite-ni-l noua pe mail. Nu este necesara specificarea sumei, nu este necesara atasarea Fisei Fiscale.
Detalii CliniClowns Romania si campania 2%:
http://www.youtube.com/watch?v=QX9-5sGTc6k
http://www.youtube.com/watch?v=MTAo_rBvUmE>
http://www.youtube.com/watch?v=ELm0EJ9DnV8&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=8Ms34sQ5yDM&feature=mfu_in_order&list=UL



RBK2008
Postat pe 16 Martie 2011 15:17

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
despre relatie de viitor 13 De la: kudika_11376 4 August 2012 18:23
Ma doare piciorul!!! 10 De la: Aemulus 6 Aprilie 2010 20:45
Extractie masea 2 De la: marylin24 18 August 2013 14:04
HELP SFAT pentru sanatate si bani 4 De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 09:51
Clinica de Reumatologie "Ion Stoia" 4 De la: thadoogback 20 Martie 2011 13:07