un sfat va rog !!!

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
matzacatza Avatarul lui matzacatza

9 mesaje
Membru din: 5/05/2011
Oras: drobeta turnu severin

Anul trecut pe 18.12.2010 m-am casatorit civil . Datorita timpului foarte scurt pe care l-am petrecut in tara nu am avut timp sa imi schimb cartea de identitate, ramanand astfel pe numele vechi de fata, desi in certificatul de casatorie am acceptat numele sotului. Eu lucrez inafara teritoriului tarii si sotul meu e ramas acasa. Domiciliul lui este pe adresa tatalui sau. Tot anul trecut tatal sau i-a facut act de vanzare cumparare pe jumatate din terenul pe care il detine si astfel noi ne-am apucat de construirea unei case. Daca se pricepe cineva imi poate spune daca sunt pasabila de vreo amenda ptr neschimbarea actului de identitate in urma casatoriei si daca ar putea fi sotul meu cel care sa ma ia in spatiu si nu socrul? socrul meu este invalid si ptr a-l purta pe la politie pt tot felul de declaratii ....ar fi un adevarat dezastru pt el saracu...Menzionez ca in luna octombrie trebuie sa reintru in tara si chiar as avea un nevoie de un sfat pt a stii ceea ce am de facut. multumesc anticipat!
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: matzacatza, la data 2011-07-27 19:51:44Anul trecut pe 18.12.2010 m-am casatorit civil . Datorita timpului foarte scurt pe care l-am petrecut in tara nu am avut timp sa imi schimb cartea de identitate, ramanand astfel pe numele vechi de fata, desi in certificatul de casatorie am acceptat numele sotului. Eu lucrez inafara teritoriului tarii si sotul meu e ramas acasa. Domiciliul lui este pe adresa tatalui sau. Tot anul trecut tatal sau i-a facut act de vanzare cumparare pe jumatate din terenul pe care il detine si astfel noi ne-am apucat de construirea unei case. Daca se pricepe cineva imi poate spune daca sunt pasabila de vreo amenda ptr neschimbarea actului de identitate in urma casatoriei si daca ar putea fi sotul meu cel care sa ma ia in spatiu si nu socrul? socrul meu este invalid si ptr a-l purta pe la politie pt tot felul de declaratii ....ar fi un adevarat dezastru pt el saracu...Menzionez ca in luna octombrie trebuie sa reintru in tara si chiar as avea un nevoie de un sfat pt a stii ceea ce am de facut. multumesc anticipat!


Amenda, da o primesti. Cat despre luat in spatiu, sotul trebuie sa fie proprietar pe casa , nu pe teren. Daca ai ceva cunostinte pe la politie, poti sa-ti faci buletinul doar cu declaratia batranului si actul de proprietate.
Raporteaza abuz de limbaj
Allexys Avatarul lui Allexys

20 mesaje
Membru din: 16/06/2011

si eu sunt aproximativ in aceeasi situatie...cam cat e amenda aia?
Raporteaza abuz de limbaj
matzacatza Avatarul lui matzacatza

9 mesaje
Membru din: 5/05/2011
Oras: drobeta turnu severin

multumesc foarte mult pt raspuns.sotul este proprietar si pe teren si pe casa ce acum este in constructie.finalizat si locuibil este momentan doar parterul, nu si etajul.apropo de amenda ai putea sa imi spui estimativ la cat se ridica? multumesc anticipat si scuze ptr insistente dar din pacate nu am nici o cunostinta in politie :((
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Amenda nu e cine stie ce....sa spunem intre 40- 100 ron + ceva taxe. Daca sotul e unul din proprietari, iti poti schimba cu usurinta buletinul. Daca prin absurd nu se poate doar cu declaratia sotului , atunci mergi cu declaratia batranului legalizata la notar.
Raporteaza abuz de limbaj
matzacatza Avatarul lui matzacatza

9 mesaje
Membru din: 5/05/2011
Oras: drobeta turnu severin

multumesc frumos ptr raspuns!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
De la: matzacatza, la data 2011-07-27 19:51:44Anul trecut pe 18.12.2010 m-am casatorit civil . Datorita timpului foarte scurt pe care l-am petrecut in tara nu am avut timp sa imi schimb cartea de identitate, ramanand astfel pe numele vechi de fata, desi in certificatul de casatorie am acceptat numele sotului. Eu lucrez inafara teritoriului tarii si sotul meu e ramas acasa. Domiciliul lui este pe adresa tatalui sau. Tot anul trecut tatal sau i-a facut act de vanzare cumparare pe jumatate din terenul pe care il detine si astfel noi ne-am apucat de construirea unei case. Daca se pricepe cineva imi poate spune daca sunt pasabila de vreo amenda ptr neschimbarea actului de identitate in urma casatoriei si daca ar putea fi sotul meu cel care sa ma ia in spatiu si nu socrul? socrul meu este invalid si ptr a-l purta pe la politie pt tot felul de declaratii ....ar fi un adevarat dezastru pt el saracu...Menzionez ca in luna octombrie trebuie sa reintru in tara si chiar as avea un nevoie de un sfat pt a stii ceea ce am de facut. multumesc anticipat!BUNA ZIUA!


In primul rand,nu mai este de actualitate acea amenda care se practica inainte de revolutie.Doamna,prin actul de castorie dumneavoastra obtineti acelasi domicilu cu al sotului.Pentru aceasta,trebuie sa mergeti la sectia de politie de care apartine sotul cu adresa din cartea de identitate.Cine este proprietarul locuintei?
Proprietarul locuintei,trebuie sa mearga cu dumneavoastra si cu;
-actele de identitate al dumneavoastra cat si al proprietarului in cauza
-taxa platita la orice oficiu postal+timbru fiscal
-actele locuintei
-certificatul de casatorie
-certificat de nastere
-FORMULAR TIPIZAT CE SE GASESTE LA SECTIA DE POLITIE

Sotul dumneavoastra,prin actul de vanzare al terenului,devine proprietarul terenului deci si al casei care se construieste.Daca socrul este proprietar la adresa din cartea de identitate ,dansul trebuie sa mearga cu dumneavoastra.Deci,numai PROPRIETARUL!
Raporteaza abuz de limbaj
GENEVIEVE
matzacatza Avatarul lui matzacatza

9 mesaje
Membru din: 5/05/2011
Oras: drobeta turnu severin

Va multumesc frumos pentru lamuriri! Din pacate cu legile ce is la noi nu se mai intelege nimic si sincer incerc si am incercat pe cat posibil sa stau mai deoparte si sa nu am de a face cu ele!!
Multumesc inca o data!
Raporteaza abuz de limbaj
florib Avatarul lui florib

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007

buna

cred ca deja ai un raspuns dar iti mai dau si eu unul
posibil sa platesti amenda depinde cum te descurci
sotul tau daca are acte de proprietate pe jumatate de teren cu siguranta poatea sa ti faca buletin acolo
daca casa care o faceti este neautorizata o sa fie cam greu

sper sa te ajute
daca mai ai nevoie de ceva anuntama
Raporteaza abuz de limbaj
matzacatza Avatarul lui matzacatza

9 mesaje
Membru din: 5/05/2011
Oras: drobeta turnu severin

multumesc frumos ptr sfat. la casa avem toate autorizatiile in regula si crede-ma ca nu a fost foarte usor :))).din pacate birocratia ne-a dat foarte mult de munca si ne-a pus o gramada de piedici si dupa autorizatie am asteptat destul de mult din pacate.dar suntem cu toate actele in regula tocmai pt ca nu avem relatii si nu am vrut sa avem probleme.si pot spune din pacate ca este o experienta extrem de dificila sa vrei sa faci ceva pt tine si sa nu ai nici o relatie...tocmai de aceea m-am adresat forumului pt un sfat, pt ca la noi daca suni pentru informatii ti se spune una iar cand ajungi acolo realizezi ca mai ai nevoie si de altceva si pierzi timp, bani, si nervi...si de aceea incerc pe cat posibil sa evit autoritatile si tot ceea ce tine de birocratie!!!
multumesc din nou pt. raspuns!!
Raporteaza abuz de limbaj