Setari Cookie-uri

Cum pot scapa de efectele depresiei?

Buna ziua. De ceva vreme (2 ani) sufar de depresie. Insa in ultima luna s-a agravat enorm de tare. Nu mai pot manca, nu mai pot dormi, plang tot timpul, sunt intr-o continua tristete si suparare. Simt ca nu mai pot iesi din starea asta. Stiu doar ca tot ce mi se intampla e din cauza unei deceptii in dragoste. A inceput acum 2 ani cand eu si cu iubitul meu intrasem intr-o rutina, iar incetul cu incetul nu m-am mai simtit iubita. Timp de multa vreme mi-am pus intrebarea daca ma mai iubeste, pana cand am ajuns eu la concluzia ca nu mai simt nimic ptr. el. Aveam stari de tristete profunda, ma gandeam zilnic sa ma sinucid. Am vrut sa fac o schimbare, am vrut sa fac orice ca sa ma simt iar fericita, iar din pacate, acum 6 luni m-am despartit de el, fiindca nu mai suportam sa nu-i raspund la sarutari si imbratisari, chiar si in rarele ocazii care se iveau. Noi am tinut in continuare legatura dupa despartire, iar de curand am realizat ca inca il iubesc nespus de mult, chiar daca o perioada de timp aveam alta impresie. Dar el acum mi-a spus ca nu ma mai iubeste si ca ar vrea sa-si vada de viata lui. Nu stiu ce sa mai fac sa-l am langa mine, desi el imi spune ca inca tine la mine, insa nu si-ar mai dori o relatie cu mine. De o luna plang zilnic aproape non stop, nu pot manca absolut nimic, apa beau doar atunci cand incep sa tusesc de la gat uscat, sunt ca un zombie fara speranta, nu ma mai bucura absolut nimic, doar atunci cand ii aud vocea si il mai vad, atunci sunt rarele ocazii cand ma simt fericita. Tin in continuare legatura cu el si ii spun toate problemele pe care le infrunt, dar simt o durere nesfarsita in suflet, paranoia si imi cauzeaza de fiecare data cosmaruri cand in sfarsit reusesc sa adorm. Iar cand nu reusesc sa adorm, doar gandul la sinucidere ma linisteste, fiindca de fiecare data cand ma gandesc la el, incepe inima sa o ia razna si simt un gol in stomac si un nod in gat. Mai am doar o speranta, ca sa reusesc sa ma impac cu iubirea vietii mele. Si anume sa ies din depresie. Cealalta cale era sa fim deja impreuna, insa din cauza starilor pe care le am, parca mai mult il indepartez de mine. Ce ma sfatuiti sa fac? Vineri mi-am facut deja o programare la un psihiatru, dar sincer, nu stiu cat de mult m-ar ajuta. Simt ca nimic nu m-ar ajuta, doar de m-as impaca cu el.
C_Florentina
Postat pe 30 Aprilie 2013 16:18
Cu un psiholog ai discutat? Sunt convinsa ca niste sedinte de psihoterapie te-ar ajuta, mai mult decat ar face-o toate antidepresivele din lume.

Iar in ceea ce priveste despartirea de fostul tau iubit, trebuie sa intelegi ca omul nu te mai doreste in viata lui, dar trebuie sa te gandesti si la tine, adica rupe orice legatura cu el, nu te uita peste poze sau filmulete cu el, ascunde toate cadourile de la el, incearca sa te refugiezi in job sau in ceva hobby-uri. Discuta despre ceea ce simti cu mama ta, cu prietenele, incearca sa te hranesti si sa te hidratezi, in mod regulat.

Si sa stii ca miscarea fizica ajuta foarte mult contra depresiei. Poate ca a venit timpul sa inveti un sport nou sau sa te duci la sala sau sa te inscrii la o scoala de dans.

Multa sanatate iti doresc!
kudika_32792
Postat pe 30 Aprilie 2013 17:16
De la: C_Florentina, la data 2013-04-30 16:18:55Buna ziua. De ceva vreme (2 ani) sufar de depresie. Insa in ultima luna s-a agravat enorm de tare. Nu mai pot manca, nu mai pot dormi, plang tot timpul, sunt intr-o continua tristete si suparare. Simt ca nu mai pot iesi din starea asta. Stiu doar ca tot ce mi se intampla e din cauza unei deceptii in dragoste. .....................................................................................................................................................

Ai vorbit cu cineva despre situatia in care te afli?????Ai incercat as faci ceva pentru tine,in conditiile date???Depresia este o afectiune parsiva,te loveste treptat si cu intensitate din ce in ce mai mare!!!Psihiatrul nu te poate ajuta decat cu medicatie ,care te va aduce in stare de somnolenta permanenta,deci nu este chiar cel mai indicat tratament!!Problema ta este pur sufleteasca,ruperea relatiei tale a adus catastrofa in viata ta!!!!De ce ai lasat sa se intample asa ceva,te intreb pentru ca tu esti singura in masura sa dai un raspuns cat de cat viabil si veridic!!!Draga mea,cred ca fondul tau psihic este labil si daca nu iti revii curand vei cadea intr-un hau din care nu vei mai iesi,si daca speri ca iubitul tau sa se intoarca la tine,cu siguranta nu o va face ,cand te vede in ce stare te fli,barbatii doresc numai femei sanatoase langa ei,nu suporta umilinta obligatiei de a avea grija de iubitele lor,cand pot face altceva folositor domniilor lor!!!!Ai in cap si ideea sinuciderii!!!Alta grozavie!!!!!Crezi ca te va plange cineva in afra familiei tale??Nici gand!!Draga mea,prezinta-te la un psiholog,pe langa controlul la psihiatru,cei doi vor colabora in directia refacerii tale!!Adauga ,ca ingredient principal,vointa TA,leacul tuturor problemelor ,ce tin de suflet!!!!Familia ta,prietenii tai te pot ajuta sa iesi din acest impas!!!Nu te mai gandi la iubitul tau,caci nu va reveni la o femeie depresiva!!!!!Revino-ti si poate vei avea castig de cauza!!!!!

Ori de cate ori citesc despre femei distruse din cauza partenerilor lor,ma incearca o durere nesfarsita,intreb de ce atata suferinta,cand viata traita in doi ar trebui sa fie o binecuvantare!!!!!

Draga mea,nu lasa depresia sa te doboare,cauta vindecarea in viata ta,nu in amintirea iubitului tau,caci nu acolo o vei gasi!!!!
kudika_15804
Postat pe 30 Aprilie 2013 18:17
Salut. Te rog sa te duci la psihiatru, psiholog. Sincer stiu despre ce vorbesc si vorbesti ca am fost la fel. In starea care esti, daca ai ajuns sa te gandesti si la sinucidere si la renuntarea de sine, trebuie sa iei tratament. Nu te speria, am luat si eu, mi-era groaza de el, eu fiind impotriva medicamentelor si la raceala....m-au ajutat enorm. In 1-ul rand pt somn, am dormit si am dormit, mi-am odihnit creierul, eu era sa mor de epuizare din cauza insomniilor cronice cu max 2 ore dormite pe noapte...si alea cu ganduri umplute...am luat tratament pt ca psihoterapia nu ma mai ajuta...eram destul de deep in starea aia. Sa nu iti fie frica si jena de tratament sau stigmat...afectiunile psihice is afectiuni ca oricare altele...e un dezechilibru care trebuie reglat! Asa ca...du-te la ajutor de specialitate, in cazul tau, povestile psihologice sau sfatul prietenilor nu te mai ajuta sanatos...De asemenea, fostul tau iubit e impovarat de catarsisul tau si nu va mai putea indura nici el de la un moment dat...se va eschiva treptat si te va evita...asa a fost si in cazul meu..pt protectia lui nu de altceva...nu suntem de piatra. Asa ca...tu trebuie sa te rezolvi cu ajutor specializat nu altfel...esti prea cronic afectata si recunosc semnalele. Daca nu as fi avut prieteni adevarati si familia sa ma indrume unde trebuia in sensul asta...eram poate...gone demult...Hai, fa pasul asta si restul asa se va rezolva de nici nu-ti dai seama...am fost atat de bine dupa tratament incat stiu ce sa evit pe viitor cand viata inevitabil va aduce probleme peste probleme. Iar relatia atat de regretata?...mi s-a parut a waste of time...acuma traind din plin, zi de zi, prezentul, nu trecutul, nici viitorul, ci prezentul. Am fost in iad si am revenit. Hai, du-te unde trebuie si va fi bine! Trust me :)
kudika885397
Postat pe 5 Mai 2013 12:07
Vreau sa adaug ca lumea crede ca tratamentul medicamentos te ameteste de cap, facandu-te o leguma....nu e asa...sunt medicamente de noi generatie care sunt reglatoare de hormonii care afecteaza buna dispozitie...serotonina si noradrenalina...'hormonii fericirii'. Asa ca tratamentul daca e bine facut te va ajuta sa dormi la inceput sa te odihnesti atat fizic cat mai ales psihic(max 2 sapt)...apoi treptat vei avea energie tot mai multa si la fel...pofta de viata. Regulat trebuie sa mergi la psihiatru sau psiholog sa vada daca ti se potriveste tratamentul si sa ajusteze doza...care se va administra progresiv, intreruperea ducand la sevraj daca nu e facuta treptat. Nu asculta de cei care dau sfaturi fara sa fi fost in asa situatie asemanatoare pt ca sunt multe prejudecati. Daca am invatat ceva din experienta asta e ca se poate si daca ajuta pe cineva, cu atat mai bine! Dupa ce te vei pune pe picioare ajutata de tratament, vei putea sa lucrezi la psihicul tau si singura, cu o gandire proaspata, odihnita, optimista si sanatoasa. Pana cand nu odihnesti creierul care e obosit si paranoic deja...nu vei putea sa te ajuti cu psihanalize pt ca...din pacate ai asteptat prea mult si esti cronic in situatia asta, deci ti-ai creat reflexe sa fi depresiva si sa gandesti negativ, eronat. Hai, du-te unde trebuie, sper sa gasesti specialist de calitate si o sa vezi ce bine va fi dupa.
kudika885397
Postat pe 5 Mai 2013 12:26
Ma totul e in mintea ta.invata sa ai incredere in tine.uita-te in oglinda in fiecare zi si zi ce-ti trece prin cap ca esti cea mai buna,ca o sa-ti gasesti iubirea vietii tale,razi singura in oglinda macar 5 min sa vezi ce efecte benefice o sa ai in timp chiar f, scurt de o sapt doua da sa te tii de treeaba asta.din cate scrii cred ca tipul nici nu te merita esti mult mai buna decat el nu stie prostul ce-a pierdut.nici nu merita sa versi o lacrima pt nimeni lumea e plina de oameni buni care poate de-abia asteapta sa te cunoasca.linge-ti ranile si ridica-te de jos de unde ai picat tu n-ai incredere in tine banuiesc ca esti si geloasa.da cautare pe google la yogaesoteric si vezi ca o sa se deschida mai multa chestii cauta ca e acolo gelozia si cuplul si citeste acolo de 100 de ori si o sa-ti treaca imediat.dar te rog numai plange gandeste-te ca ai marea sanasa sa traiesti.sa fii sanatoasa nu-i sa cu piciorul,iesi plimba-te pomii sunt plini de flori,natura e atat de frumoasa cum sa dai cu piciorul la atata frumusete care e in jurul tau.iesi acum la plimbare,n-ai nevoie de nimeni sa te insoteasca ia-ti o revista stai pe o banca in parc,mananca o prajitura,o inghetata,ia-ti un lucru care sa te bucure,cerceice crezi tu ca te-ar face sa te simti altfel.te rogiesi din casa acum la plimbare si razi bucura-te de soare,de pomi,de flori,de iarba de pasari totul e mirific si tu sa stai sa plangi dupa un coate-goale.nu te merita stai fara grija ca nu te-ar fi facut sa plangi atat de mult.da-l in ma-sa .hai pupici iesi la plimbare.
kudika_26205
Postat pe 6 Mai 2013 08:23
pune mana si baga la ghiozdan,orice gasesti in cale ai voie si la shaorma pana te pui pe picioare fa-ti sucuri de fructe daca nu prea poti sa inghiti,miere de albine,si eu am avut nod de ala in gat dar eu aveam baiatul bolnav.gandeste-te bine de tot merita asta un barbat sa te chinui in halul asta.revino-ti urgent scutura-te bine si hai vreau sa scrii ca ti-ai revenit cel mai bun psihiatru esti tu in mintea ta.
kudika_26205
Postat pe 6 Mai 2013 08:30
Asa, asa, tratati-va depresiile cu antidepresive, o sa dormiti non-stop, o sa deveniti dependente de ele, si, surpriza, dupa ce intrerupeti tratamentul, depresia revine, de ce oare? Pentru ca un antidepresiv trateaza doar simptomele depresiei, nu si cauza care a declansat depresia, iar de cele mai multe ori, depresia e declansata nu din motive bio-chimice, ci din motive care au legatura cu viata de zi cu zi a persoanei suferinde de depresie.

Au ajuns medicii, psihiatri si unii psihologi, sa prescrie antidepresive inclusiv copiilor, care sunt timizi, vi se pare normal asa ceva?

Poate nu stiati, dar in cercetari stiintifice, unor oameni normali, din orice punct de vedere normali, li s-a administrat pentru o anumita perioada antidepresive. Oamenii aceia au devenit agresivi, unii dezvoltand chiar si tendine de suicid sau psihoze, desi, repet, inainte de experiment fusesera oameni sanatosi si nu erau nicidecum labili din punct de vedere psihic.

Ati citit vreodata ce scrie la efecte secundare pe prospectul de antidepresive: in prima faza a tratamentului puteti ajunge sa deveniti foarte violenti si chiar sa va sinucideti?

Puneti mana si cititi nenorocitul ala de prospect inainte de a recomanda antidepresivele astea blestemate, care va pot face mai mult rau decat bine.
kudika_32792
Postat pe 6 Mai 2013 08:36
De la: kudika_26205, la data 2013-05-06 08:30:12pune mana si baga la ghiozdan,orice gasesti in cale ai voie si la shaorma pana te pui pe picioare fa-ti sucuri de fructe daca nu prea poti sa inghiti,miere de albine,si eu am avut nod de ala in gat dar eu aveam baiatul bolnav.gandeste-te bine de tot merita asta un barbat sa te chinui in halul asta.revino-ti urgent scutura-te bine si hai vreau sa scrii ca ti-ai revenit cel mai bun psihiatru esti tu in mintea ta.


Exact, daca nu exista vointa de a se vindeca si din partea persoanei depresive, degeaba orice sedinta la psihoterapeut. De antidepresive nu mentionez, pentru ca alea sunt o frectie la un picior de lemn.
kudika_32792
Postat pe 6 Mai 2013 08:38
Cel mai bine zic eu e sa mergi la Domnul Isus sai spui lui tot si el te poate ajuta cu siguranta el primeste pe toti si nu trebuie sa stai la rind ca la psihiatru orce boala se poate vindeca la el numai sa mergi sal Iubesti si sa crezi in el spunei lui tot acasa si in el vei gasi pacea pe care o cauti.
kudika_32817
Postat pe 6 Mai 2013 12:14
De la: C_Florentina, la data 2013-04-30 16:18:55Buna ziua. De ceva vreme (2 ani) sufar de depresie. Insa in ultima luna s-a agravat enorm de tare. Nu mai pot manca, nu mai pot dormi, plang tot timpul, sunt intr-o continua tristete si suparare. Simt ca nu mai pot iesi din starea asta. Stiu doar ca tot ce mi se intampla e din cauza unei deceptii in dragoste. A inceput acum 2 ani cand eu si cu iubitul meu intrasem intr-o rutina, iar incetul cu incetul nu m-am mai simtit iubita. Timp de multa vreme mi-am pus intrebarea daca ma mai iubeste, pana cand am ajuns eu la concluzia ca nu mai simt nimic ptr. el. Aveam stari de tristete profunda, ma gandeam zilnic sa ma sinucid. Am vrut sa fac o schimbare, am vrut sa fac orice ca sa ma simt iar fericita, iar din pacate, acum 6 luni m-am despartit de el, fiindca nu mai suportam sa nu-i raspund la sarutari si imbratisari, chiar si in rarele ocazii care se iveau. Noi am tinut in continuare legatura dupa despartire, iar de curand am realizat ca inca il iubesc nespus de mult, chiar daca o perioada de timp aveam alta impresie. Dar el acum mi-a spus ca nu ma mai iubeste si ca ar vrea sa-si vada de viata lui. Nu stiu ce sa mai fac sa-l am langa mine, desi el imi spune ca inca tine la mine, insa nu si-ar mai dori o relatie cu mine. De o luna plang zilnic aproape non stop, nu pot manca absolut nimic, apa beau doar atunci cand incep sa tusesc de la gat uscat, sunt ca un zombie fara speranta, nu ma mai bucura absolut nimic, doar atunci cand ii aud vocea si il mai vad, atunci sunt rarele ocazii cand ma simt fericita. Tin in continuare legatura cu el si ii spun toate problemele pe care le infrunt, dar simt o durere nesfarsita in suflet, paranoia si imi cauzeaza de fiecare data cosmaruri cand in sfarsit reusesc sa adorm. Iar cand nu reusesc sa adorm, doar gandul la sinucidere ma linisteste, fiindca de fiecare data cand ma gandesc la el, incepe inima sa o ia razna si simt un gol in stomac si un nod in gat. Mai am doar o speranta, ca sa reusesc sa ma impac cu iubirea vietii mele. Si anume sa ies din depresie. Cealalta cale era sa fim deja impreuna, insa din cauza starilor pe care le am, parca mai mult il indepartez de mine. Ce ma sfatuiti sa fac? Vineri mi-am facut deja o programare la un psihiatru, dar sincer, nu stiu cat de mult m-ar ajuta. Simt ca nimic nu m-ar ajuta, doar de m-as impaca cu el.


Nasoalã depresia, ai nevoie de o vacanțã, cunoaște oameni noi, în special de gen masculin (fãrã relații sau aventuri, doar discuții). Și... dã-i ignore fostului vreo jumate de an. Nu șterge pozele, sunt momente din viața ta și pe care le vei dori sã ți le aduci aminte peste 10 ani (când vei fi, demul, vindecatã), totuși dacã ai lucruri de-ale lui pe la tine, înapoiazã-le, pe toate, fiindcã îți vor menține sentimentul prezenței sale în spațiul tãu. Asta ce ar putea sã te ajute sã scapi de partea tristeții cumulatã depresiei. Pe asta, din pãcate, un psihoterapeut e în competențã sã te ajute sã o conștientizei. Ar putea sã fie o problemã mai veche, instalatã mai devreme de a cunoaște pe fostul, iar monotonia instalatã în cuplu sã fie doar un factor declanșator. Cred cã nu-i mare tragedie cã v-ați despãrțit, la moment ai elemente mai importante de rezolvat, dupã aia, dacã va fi cazul vã puteți oferi o nouã șansã, iar pentru asta este important sã fii stabilã emoțional.
Volodet
Postat pe 15 Mai 2013 23:50
Pentru persoana care se da specialista si e anti tratament specialist: Te rog, Nu vorbi avioane sau in necunostinta de cauza! In primul rand nu se dau antidepresive fara control de specialitate, nu-s algocalmine. Apoi...ca la fiecare medicament sunt efectele secundare...se cantareste raportul risc/beneficiu..iar ce zici tu de suicid, exista sansa pt ca tratamentului trebuie sa-i ia timp sa-si faca efect...si de aia se administreaza medicatia sub control de catre medic care te monitorizeaza, te intreaba, te suceste sa te prinda daca nu esti ok si daca incerci sa minti, daca ai reactii aiurea. Persoana in cauza deja e suicidala, povestile tale de speriat pesti nu fac decat sa o confuzeze si mai tare...asta daca citeste. Sper ca nu si s-a dus unde trebuie. Nu te da desteapta pe forum numai ca sa te auzi vorbind, ofera ajutor daca poti. Daca nu..abtine-te. Nu de destepti si de oameni cu prejudecati au nevoie cei suferinzi, mai speri-o si tu cu avioanele tale si apoi o vei avea pe constiinta, ca doar tu esti mai 'specialista' decat adevaratii specialisti..nu? Aia ai vrea? Nu te supara si nu deveni o victima a 'conspiratiilor'. Peace!
kudika885397
Postat pe 17 Mai 2013 00:22
De la: kudika885397, la data 2013-05-17 00:22:51Pentru persoana care se da specialista si e anti tratament specialist: Te rog, Nu vorbi avioane sau in necunostinta de cauza! In primul rand nu se dau antidepresive fara control de specialitate, nu-s algocalmine. Apoi...ca la fiecare medicament sunt efectele secundare...se cantareste raportul risc/beneficiu..iar ce zici tu de suicid, exista sansa pt ca tratamentului trebuie sa-i ia timp sa-si faca efect...si de aia se administreaza medicatia sub control de catre medic care te monitorizeaza, te intreaba, te suceste sa te prinda daca nu esti ok si daca incerci sa minti, daca ai reactii aiurea. Persoana in cauza deja e suicidala, povestile tale de speriat pesti nu fac decat sa o confuzeze si mai tare...asta daca citeste. Sper ca nu si s-a dus unde trebuie. Nu te da desteapta pe forum numai ca sa te auzi vorbind, ofera ajutor daca poti. Daca nu..abtine-te. Nu de destepti si de oameni cu prejudecati au nevoie cei suferinzi, mai speri-o si tu cu avioanele tale si apoi o vei avea pe constiinta, ca doar tu esti mai 'specialista' decat adevaratii specialisti..nu? Aia ai vrea? Nu te supara si nu deveni o victima a 'conspiratiilor'. Peace!


Auzi, dar de unde stii tu ca n-am studii in domeniu? Pentru ca nu spun ceea ce vroiai tu sa auzi? Pentru ca nu-i sustin pe aia de va scriu prescriu, pe banda rulanta, anti-depresive, deoarece aia nu stiu altfel sa va trateze si nici rabdare nu au? Mai sunt, slava Domnului, si psihoterapeuti care fac terapie, intr-adevar, cu pacientii, si nicidecum una medicamentoasa. Dar daca pacientul n-are vointa personala si are impresia ca si pentru suferintele sufletesti trebuie prescris un medicament, se duce la un alt psiholog sau la un psihiatru de doi lei, care-i prescrie niste droguri pe reteta, pe care fraierul sau fraiera le ia si le inghite de buna voie.

Tu vorbesti in necunostinta de cauza, fato, nu eu! Tu ia in continuare anti-depresive pana o sa ajungi un zombie dependent de ele, iar dupa aceea o sa vii sa te plangi pe aici ca esti dependenta de ele! Poate nu stiai, "specialisto", dar si antidepresivele tot un soi de droguri sunt.

Tu recomanda in continuare suferinzilor de depresie sa faca precum tine si sa ia si ei droguri. Ce, doar tu sa fii un zombie?

kudika_32792
Postat pe 17 Mai 2013 07:35
Indiferent de metoda aplicata in vederea tratarii si vindecarii depresiei,fara a fi insotita de vointa personala,este pierdere de timp si buget financiar pus la dispozitie!!!
kudika_15804
Postat pe 17 Mai 2013 08:10
cand o sa treci peste asta..o sa te uiti in urma si o sa razi spunand cat de gresit gandeai..daca nu mai vrea sau nu se mai poate.lasa-l. nu il agasa nu il stresa pentru ca mai rau faci. Incearca sa iesi cu alte persoane alta lume alti baieti(nu neaparat pentru o relatie) si o sa se regleze totul chiar si dependenta asta de el. eu zic ca poti
cristi86
Postat pe 17 Mai 2013 15:13
De la: C_Florentina, la data 2013-04-30 16:18:55Buna ziua. De ceva vreme (2 ani) sufar de depresie. Insa in ultima luna s-a agravat enorm de tare. Nu mai pot manca, nu mai pot dormi, plang tot timpul, sunt intr-o continua tristete si suparare. Simt ca nu mai pot iesi din starea asta. Stiu doar ca tot ce mi se intampla e din cauza unei deceptii in dragoste. A inceput acum 2 ani cand eu si cu iubitul meu intrasem intr-o rutina, iar incetul cu incetul nu m-am mai simtit iubita. Timp de multa vreme mi-am pus intrebarea daca ma mai iubeste, pana cand am ajuns eu la concluzia ca nu mai simt nimic ptr. el. Aveam stari de tristete profunda, ma gandeam zilnic sa ma sinucid. Am vrut sa fac o schimbare, am vrut sa fac orice ca sa ma simt iar fericita, iar din pacate, acum 6 luni m-am despartit de el, fiindca nu mai suportam sa nu-i raspund la sarutari si imbratisari, chiar si in rarele ocazii care se iveau. Noi am tinut in continuare legatura dupa despartire, iar de curand am realizat ca inca il iubesc nespus de mult, chiar daca o perioada de timp aveam alta impresie. Dar el acum mi-a spus ca nu ma mai iubeste si ca ar vrea sa-si vada de viata lui. Nu stiu ce sa mai fac sa-l am langa mine, desi el imi spune ca inca tine la mine, insa nu si-ar mai dori o relatie cu mine. De o luna plang zilnic aproape non stop, nu pot manca absolut nimic, apa beau doar atunci cand incep sa tusesc de la gat uscat, sunt ca un zombie fara speranta, nu ma mai bucura absolut nimic, doar atunci cand ii aud vocea si il mai vad, atunci sunt rarele ocazii cand ma simt fericita. Tin in continuare legatura cu el si ii spun toate problemele pe care le infrunt, dar simt o durere nesfarsita in suflet, paranoia si imi cauzeaza de fiecare data cosmaruri cand in sfarsit reusesc sa adorm. Iar cand nu reusesc sa adorm, doar gandul la sinucidere ma linisteste, fiindca de fiecare data cand ma gandesc la el, incepe inima sa o ia razna si simt un gol in stomac si un nod in gat. Mai am doar o speranta, ca sa reusesc sa ma impac cu iubirea vietii mele. Si anume sa ies din depresie. Cealalta cale era sa fim deja impreuna, insa din cauza starilor pe care le am, parca mai mult il indepartez de mine. Ce ma sfatuiti sa fac? Vineri mi-am facut deja o programare la un psihiatru, dar sincer, nu stiu cat de mult m-ar ajuta. Simt ca nimic nu m-ar ajuta, doar de m-as impaca cu el.


Mergi si vorbeste cu un psiholog (nu psihiatru neaparat) si ai sa vezi ca vorbind cu cineva dinafara te va ajuta si mai mult. Sa nu te astepti ca psihologul sa fie de acord sau nu cu ce vrei tu , el te poate ajuta sa gasesti o modalitate pentru a te pune psihic pe picioare. Cum au spus si altii : iesi din casa , plimba-te cat poti de mult. Daca dispui de banuti , mergi in vacanta sau trage o tura de cumparaturi. Ajuta , sa stii. Pune pe o hartie prioritatile din viata ta , hobbyurile preferate. Daca esti o persoana care iti place arta , mergi la expozitii, spectacole sau ia niste cursuri de pictura , dans ..
Incearca sa-ti faci amici , poate chiar si o prietena cu care sa impartasiti lucruri commune. Nu ne-ai spus cati ani ai.
Eu iti doresc tot binele din lume si sa-ti revii cat mai curand si sa ne scrii de bine.Succes!
Mayyyyana
Postat pe 17 Mai 2013 15:48
Te rog contacteaza-ma pe mes.Vreau sa vb neaparat.Adresa mea issa.bella99@yahoo.com
kudika420044
Postat pe 19 Mai 2013 10:15
buna.special mi-am facut cont ca sa-ti raspund ca si eu am trecut prin ce treci tu,a gasit una pe net si a fugit in lume.am cazut in depresie si am luat tratament care m-a pus pe picioare si nu doar atat,am facut si fac orice sa-l uit.am intrat pe net,mi-am facut si am gasit fosti prieteni pe net,citesc bloguri,de curand am inceput sa alerg in parc,citesc bloguri de frumusete,chiar am incercat masti uimitoare care chiar au dat randament,citesc carti,ma joc cu baietii mei....fac orice sa-l uit!punct si de la capat!esti tanara,nu renunta asa usor ptr un barbat,nu merita.de curand am intalnit un barbat singur care ma place,este mai mare decat mine cu un an si ne intelegem bine.il plac ma place!poti merge la biserica o vreme,plimba-te,mergi in magazine si cumpara-ti ceva,orice,un lucru mic care te multumeste,mergi in parc sau cauta o prietena chiar pe net,virtuala si vorbiti despre orice.nu te inchide in tine si renunta sa-l mai vezi sau sa-i vorbesti.viata merge inainte,multa sanatate iti doresc!!
fresh_minty
Postat pe 24 Mai 2013 17:19
De 2 ani suferi de depresie?? si ceri ajutor abia acum?Poate din cauza asta nu a mers nici relatia.
Incearca sa fi realista, cauta adevartul modiv din ce cauza crezi tu ca ai fost depresiva, nu da vina pe aceasta despartire, eu cred ca poate da, a accentuata-o....
Aduna-te draga, nimeni nu o sa te ajute decat tu!
Daca situatia este atat de grava incat sa nu poti singura sa-ti revii poti consulta un psiholog, eu sincer cred ca de fapt singuratatea te-a macinat mai mult, inclusiv cea din timpul relatiei, Hai fi cu capul pe umeri.Cauta sa faci ce-ti place , mergi la sala , fa sport, iesi cu colegele de servici...cunoaste alte persoane , viata e FRUMOASA!
sysylysy
Postat pe 26 Mai 2013 18:29
Dragele mele, depresiile se trateaza medicamentos in prima faza. Sunt dezechilibre chimice la nivelul creierului. Serotonina este dezechilibrata.
Vio, fata trebuie sa mearga neaparat de psihiatru in primul rand. Are nevoie de calmante, de tratament pt reglarea serotoninei, chiar si de somnifer, pt ca organismul nu se poate reface fara somn.
Ea nu poate sa doarma.
Sa nu pierdem din vedere nici simptomele fizice, din cauza extenuarii organismului.
Numai dupa ce organismul ei se stabilizeaza in urma unui tratament alopat, se va umbla la psihiterapie, adica la psiholog.
Dupa cateva luni de tratament, se va face in paralel.
Sunt tratamente f eficiente pt asemenea stari(nu le numesc boli). Depresie, anxietatea, atacurile de panica sunt niste stari.
Eu vorbesc din proprie experienta. Personal, iau tratament din decembrie. Nu mi-e somn, nu sunt cu capul printre nori, sunt constienta de ceea ce fac, nu sunt violenta si nu am nici halucinatii.
Iau o singura pastiluta dimineata in fiecare zi, pt reglarea serotoninei. Nu da dependenta si nu are efecte adverse, decat la inceputul tratamentului, simti ca niste mici impulsuri prin corp, care dispar apoi.

Ghicicummacheama
Postat pe 26 Mai 2013 18:42
De la: Ghicicummacheama, la data 2013-05-26 18:42:42Dragele mele, depresiile se trateaza medicamentos in prima faza. Sunt dezechilibre chimice la nivelul creierului. Serotonina este dezechilibrata.
Vio, fata trebuie sa mearga neaparat de psihiatru in primul rand. Are nevoie de calmante, de tratament pt reglarea serotoninei, chiar si de somnifer, pt ca organismul nu se poate reface fara somn.
Ea nu poate sa doarma.
Sa nu pierdem din vedere nici simptomele fizice, din cauza extenuarii organismului.
Numai dupa ce organismul ei se stabilizeaza in urma unui tratament alopat, se va umbla la psihiterapie, adica la psiholog.
Dupa cateva luni de tratament, se va face in paralel.
Sunt tratamente f eficiente pt asemenea stari(nu le numesc boli). Depresie, anxietatea, atacurile de panica sunt niste stari.
Eu vorbesc din proprie experienta. Personal, iau tratament din decembrie. Nu mi-e somn, nu sunt cu capul printre nori, sunt constienta de ceea ce fac, nu sunt violenta si nu am nici halucinatii.
Iau o singura pastiluta dimineata in fiecare zi, pt reglarea serotoninei. Nu da dependenta si nu are efecte adverse, decat la inceputul tratamentului, simti ca niste mici impulsuri prin corp, care dispar apoi.

prazlea
Postat pe 26 Mai 2013 18:56
De la: prazlea, la data 2013-05-26 18:56:28
De la: Ghicicummacheama, la data 2013-05-26 18:42:42Dragele mele, depresiile se trateaza medicamentos in prima faza. Sunt dezechilibre chimice la nivelul creierului. Serotonina este dezechilibrata.
Vio, fata trebuie sa mearga neaparat de psihiatru in primul rand. Are nevoie de calmante, de tratament pt reglarea serotoninei, chiar si de somnifer, pt ca organismul nu se poate reface fara somn.
Ea nu poate sa doarma.
Sa nu pierdem din vedere nici simptomele fizice, din cauza extenuarii organismului.
Numai dupa ce organismul ei se stabilizeaza in urma unui tratament alopat, se va umbla la psihiterapie, adica la psiholog.
Dupa cateva luni de tratament, se va face in paralel.
Sunt tratamente f eficiente pt asemenea stari(nu le numesc boli). Depresie, anxietatea, atacurile de panica sunt niste stari.
Eu vorbesc din proprie experienta. Personal, iau tratament din decembrie. Nu mi-e somn, nu sunt cu capul printre nori, sunt constienta de ceea ce fac, nu sunt violenta si nu am nici halucinatii.
Iau o singura pastiluta dimineata in fiecare zi, pt reglarea serotoninei. Nu da dependenta si nu are efecte adverse, decat la inceputul tratamentului, simti ca niste mici impulsuri prin corp, care dispar apoi.



ce faci ?
Ghicicummacheama
Postat pe 26 Mai 2013 19:10
ma uit la meci tu cf esti ft bn nu?
prazlea
Postat pe 26 Mai 2013 19:12
De la: prazlea, la data 2013-05-26 19:12:32ma uit la meci tu cf esti ft bn nu?

si eu ma uit la meci fortata

sunt bine, doar ca sunt super obosita, caci toata saptamana am fost la curs, de luni pana azi inclusiv.
Ghicicummacheama
Postat pe 26 Mai 2013 19:20
De la: Ghicicummacheama, la data 2013-05-26 19:20:59
De la: prazlea, la data 2013-05-26 19:12:32ma uit la meci tu cf esti ft bn nu?

si eu ma uit la meci fortata

sunt bine, doar ca sunt super obosita, caci toata saptamana am fost la curs, de luni pana azi inclusiv.
ce curs mai faci
prazlea
Postat pe 26 Mai 2013 19:45
De la: prazlea, la data 2013-05-26 19:45:17
De la: Ghicicummacheama, la data 2013-05-26 19:20:59
De la: prazlea, la data 2013-05-26 19:12:32ma uit la meci tu cf esti ft bn nu?

si eu ma uit la meci fortata

sunt bine, doar ca sunt super obosita, caci toata saptamana am fost la curs, de luni pana azi inclusiv.
ce curs mai faci


fac cursul de mediere.
Ghicicummacheama
Postat pe 26 Mai 2013 19:47
ce mediezi
prazlea
Postat pe 26 Mai 2013 19:49
sunt multe spete in care e indicat ca partile saa apeleze la mediere. cauta si tu pe google
Ghicicummacheama
Postat pe 26 Mai 2013 19:50
De la: Ghicicummacheama, la data 2013-05-26 19:50:55sunt multe spete in care e indicat ca partile saa apeleze la mediere. cauta si tu pe google
bravo
prazlea
Postat pe 26 Mai 2013 20:38
De la: prazlea, la data 2013-05-26 20:38:42
De la: Ghicicummacheama, la data 2013-05-26 19:50:55sunt multe spete in care e indicat ca partile saa apeleze la mediere. cauta si tu pe google
bravo

Ghicicummacheama
Postat pe 26 Mai 2013 21:12

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
DORUL DE PERSOANA IUBITA 6 De la: blaa 21 Decembrie 2009 23:22
CE SA FAC? 7 De la: bestiutza_relouded 11 Aprilie 2009 11:36
Va rog sa imi raspundeti! 7 De la: kudika045887 29 Iunie 2009 19:11
Voi cum v-ati cunoscut partenerul de viata? 66 De la: kudika059077 15 August 2009 20:26
Am cunoscut oameni cu carte PROSTI..si fara-DESTEPTI. 65 De la: visan_georgiana 23 Martie 2011 20:11