Setari Cookie-uri

Castiga una dintre cele 3 carti oferite de Editura Litera!

Kudika.ro si Editura Litera te invita la concurs!

Scrie-ne mai jos ce inseamna pentru tine pasiunea pentru citit si poti castiga una dintre cele trei titluri puse la bataie de organizator: Creierul si inteligenta emotionala, Razboiul sexelor si Longevitatea. Cine traieste mai mult si de ce?

Concursul se desfasoara in perioada 12-19 august iar castigatorii vor fi anuntati pe 20 august. Tragerea la sorti se va realiza pe platforma Tragerilasorti.ro

Mult succes!
concursKudika
Postat pe 12 August 2013 16:20
De la: concursKudika, la data 2013-08-12 16:20:20Kudika.ro si Editura Litera te invita la concurs!

Scrie-ne mai jos ce inseamna pentru tine pasiunea pentru citit si poti castiga una dintre cele trei titluri puse la bataie de organizator: Creierul si inteligenta emotionala, Razboiul sexelor si Longevitatea. Cine traieste mai mult si de ce?

Concursul se desfasoara in perioada 12-19 august iar castigatorii vor fi anuntati pe 20 august. Tragerea la sorti se va realiza pe platforma Tragerilasorti.ro

Mult succes!
kudika363971
Postat pe 12 August 2013 17:11
Cartile, pasiunea pentru lectura si cunoastere inseamna viata Planetei, din pacate, sugrumata in prezent de prea multa tehnologie, de prea putin interes pentru spatiul intim pe care ti-l confera o carte buna. Oricat de evoluat ar fi spatiul virtual, nimic nu se compara ca tusul unei editii Print. Cu fiecare pagina rasfoita intorci fila vietii, te intorci in trecut si te identifici cu personajele reprezentate in carte. Placerea de a citi, nu cere timp, nu cere altceva decat dorinta de a citi tot mai mult. ATAT!. De la Carmen
kudika363971
Postat pe 12 August 2013 17:19
Ce reprezinta cititul pentru mine? Ei bine,acesta este cea mai eficienta modalitate de evadare din monotonia zilelor in care traiesc.Odata deschisa cartea, "se descuie" un portal aparut din neant, ce-mi calauzeste pasii spre o lume conturata perfect. Prin carti ma pot aventura in cele mai primejdioase aventuri, sau din contra, pot avea parte de o viata luxoasa de printesa intr-un castel medieval.Exista o sumedenie de alte scenarii in care te poti include doar cu ajutorul acestor minunate carti.Prin ele am invatat sa visez, s-o pun la contributie pe doamna Imaginatie si sa-mi inavutesc vocabularul.
Nu degeaba se spune"cartea bate filmul" fiindca e mult mai antrenanta si mai incitanta lecturarea unei carti decat vizionarea unui film. De ce sa privim cum imaginatia altora a prins viata si sa nu o stimulam pe a noastra?
Niciodata nu voi renunta la citit si sper sa ajung si-n cealalta parte, in calitate de scriitor, spre a-i lasa si pe succesorii mei sa-si impleteasca "cositele" imaginatie mele cu al lor.
kudika_930669
Postat pe 12 August 2013 17:23
Inainte nu citeam. Am luat o carte intr-o zi si am zis sa o citesc cu atentie. Mi-a placut foarte mult. Lectura reprezinta pentru mine o placere si o metoda de relaxare. Mai uiti de probleme citind. Cititul este ceva frumos, cartile fac bine sufletului si bineinteles ca iti dezvolta cultura generala, dar daca citesti din obligatie fara ati sta gandul acolo nu prea cred ca mai are rost.
Bumbaru_Daniel_1
Postat pe 12 August 2013 17:33
Lectura este ca un drog. Trebuie sa citesc zilnic. Daca iau in mana o carte buna, nu ma mai pot dezlipi de ea. Trebuie sa o citesc pana la capat!
kudika_14899
Postat pe 12 August 2013 17:36
Sansa la o viata mai buna. Prin citit imi vin idei, iar aceste idei sunt cele, ce nu ma lasa sa renunt.
Alin_Gabriel_Gramescu_1
Postat pe 12 August 2013 17:53
Pentru mine cititul inseamna un mod de petrecere a timpului liber, un mod de a ma detasa de problemele din viata de zi cu zi.
kudika_30591
Postat pe 12 August 2013 18:11
Citesc de vreo...8 ani, peste tot: acasã, la masã, în parc, în autobuz, în tren, în taxi, pe bãncile facultãþii. Iubesc cititul, nu-mi pot imagina viaþa fãrã cãrþi, ºi fãrã înþelepciunea lor. Dau internetul ºi cafeaua pentru cât mai multe cãrþi ºi cât mai mult timp!
kudika037629
Postat pe 12 August 2013 18:13
pasiunea pentru citit inseamna liniste,cunoastere si relaxare
Adriana_Panait_1
Postat pe 12 August 2013 18:35
...evadare din cotidan, libertatea de a putea alege cu ce personaje vreau sa-mi petrec timpul liber...relaxare totala, deconectare, doar eu si CARTEA mea, carte pe care eu o aleg in functe de dispoztia pe care o am; as putea spune ca cititul e ca un drog, care insa nu poate face decat bine.
kudika_930688
Postat pe 12 August 2013 18:41
Lectura reprezintã pentru mine o evadare din cotidian. O relaxare totalã de care te poþi bucura oriunde ºi oricât vrei sau poþi. Este hranã pentru creier. Balsam pentru un suflet încercat. Antrenament al imaginaþiei. Dezvoltare a limbajului. O sursã inepuizabilã de învãþãminte, de gânduri ºi sentimente pe care cineva mai deºtept ca tine le-a pitit printre pagini. O modalitate care, într-un fel sau altul, te ajutã sã le închizi gura "rechinilor" din societatea în care trãim într-un mod elegant. Toate astea plus pur ºi simplu plãcerea pe care o ai atunci când savurezi o carte bunã. Este minunat sã citeºti, sã descoperi, sã înveþi. O carte te ajutã întotdeauna sã nu laºi pe nimeni sã te calce în picioare sau sã te numeascã "prost".. Pentru cã tuturor ne place sã avem culturã generalã, sau un subiect de discuþie într-un grup de prieteni sau cel puþin sã avem idee despre ce anume se vorbeºte acolo unde ne aflãm la un moment dat. Nu?
Zisary_Lucero_Guzzellim_1
Postat pe 12 August 2013 18:50
Citesc, citesc si iar citesc..va citez si pe voi.. ..viata fara scripte nu mi-o pot imagina..
Fulg-de-nea
Postat pe 12 August 2013 19:01
Citesc cand am timp liber carti care ma intereseaza si uneori carti care ma atrag
kudika066643
Postat pe 12 August 2013 19:04
Pentru mine, cititul este cel mai bun medicament pentru anxietate!
kudika_930697
Postat pe 12 August 2013 19:15
Lectura este importantã! Îþi oferã atâtea perspective, te ajutã sã te reinventezi, sã-þi dezvolþi imaginaþia ºi vocabularul ºi sã creezi propriile scenerii de film, dacã doreºti acest lucru. Cititul înseamnã pentru mine cunoaºtere, înþelepciune, bogãþie ºi mã refer la acel preaplin spiritual cu care te încarci dupã ce citeºti o carte bunã. Inutil sã spun despre felul în care mi-a schimbar viaþa ºi cât de mult mã ajutã sã fiu eu însãmi sau orice alt personaj îndrãjit, depinde de subiect ºi de abordare. Acesta e tot farmecul, poþi fi oricine doreºti, ºi-þi poþi imagina finaluri posibile, scenarii sau modalitãþi de evadare pentru personajele iubite, trãieºti aceleaºi emoþii împreunã cu ele ºi te bucuri alãturi de ele. Devii parte integrantã a cãrþii ºi te dizolvi în intrigã. Lectura e transformare, e evoluþie ºi un must have în devenirea oricãrui om.
kudika_930715
Postat pe 12 August 2013 22:57
a citi = a fi (cu adevarat, eu insami)
felicidade
Postat pe 13 August 2013 07:05
pentru mine cititul inseamna relaxar, deconectare de la problemele zilnice, imbogatire/imbunatatire a cunostintelor
adrianas18
Postat pe 13 August 2013 08:23
Pentru mine cititul este o pasiune si la randul meu am incercat sa transmit aceasta pasiune si copilului meu citindu-i in fiecare seara.
Efectiv cand citesc traiesc fiecare moment descris de autor.

criszoe
Postat pe 13 August 2013 08:28
Ador cartile si sunt cele mai bune prietene ale mele uneori, imi permit sa visez dar si sa fiu realista, imi permit sa fiu cine vreau eu sa fiu atat timp cat ma avant intre paginile lor. Sunt detectiv, sunt femeie fatala sau pur si simplu un calator...sunt un om al cartilor.
cassady
Postat pe 13 August 2013 11:17
Pentru mine pasiunea pentru citit porneste de la faptul ca de mic copil mama mi-a daruit mai multe carti, indemnandu-ma sa citesc. Astfel mi s-a deschis o lume noua, in care toate lucrurile, sentimentele, emotiile, trairile au fost la o pagina distanta.
Mi-a placut faptul ca am trait multe povesti, prin intermediul cartilor. Astfel mi s-a dezvoltat imaginatia, vocabularul, chiar inteligenta.
Pasiunea pentru citit m-a purtat in multe tari, in alte timpuri de mult apuse, prin multe povestiri triste, comice, din care am invatat foarte mult.
Pot spune ca am invatat si mult despre oameni (despre psihologia lor), despre faptul ca "nu tot ce zboara se mananca".
claude1
Postat pe 13 August 2013 11:39
Cititul reprezinta o sursa de informare, cunoastere, o cale placuta de a petrece timpul liber, de a scapa de griji macar pentru cateva zeci de minute.
anairam23
Postat pe 13 August 2013 12:24
Personal, consider ca cititul are un rol foarte important in dezvoltarea personala, contribuind la formarea si imbogatirea vocabularului, de asemenea la dezvoltarea psihica. De cele mai multe ori, atunci cand am probleme si vreau sa le uit, iau o carte in mana care neaparat trebuie sa aiba un titlu atragator si ma las purtata de randuri...Astfel ajung sa ma relaxez si sa mai alung din probleme sau macar sa le uit pentru ceva timp.
Cartile fac parte din existenta noastra, pe parcursul vietii pot deveni cele mai bune prietene care chiar daca nu ne pot fi alaturi ne ajuta cu sfaturi, idei care ne pot face usura viata!
In concluzie, las vorba lui Mucalay sa demonstreze relatia mea cu cartile:"De-as fi cel mai mare rege pe pamant, de-as avea palate si gradini, mese si vinuri, masini, haine scumpe si sute de servitori, dar cu conditia sa nu am niciodata carti de citit, n-as vrea sa fiu rege. Mai bine as vrea sa fiu sarac intr-o cocioaba, cu o gramada de carti alaturi, decat rege caruia sa nu-i placa sa citeasca." (Macaulay)
kudika326648
Postat pe 13 August 2013 14:49
Pt mine cititul este o cale de liniște,o cale pt dezvoltarea personalitãți , a caracterului.Imi plac foarte mult cãrțile pt dezvoltare personalã.
kudika455188
Postat pe 13 August 2013 14:50
Cel mai mare dar este pasiunea pentru citit.Este ieftina,te consoleaza,te entuziasmeaza,te face sa cunosti lumea si sa capeti o experienta vasta.Este o iluminare morala. :)
adellicious
Postat pe 13 August 2013 15:23
Pentru mine, pasiunea pentru citit este ceea ce m-a ajutat sa ma dezvolt din punct de vedere personal,am invatat sa ma exprim corect, mi-a dezvoltat imaginatia si siritul de aventura si m-a ajutat sa interactionez mai bine cu oamenii
Gabriela_Fzr_Militaru_1
Postat pe 13 August 2013 15:36
Inseamna o sursa veridica de informare si de cultivare , o metoda eficienta de a petrece timpul liber si este o pasiune la care nu as renunta niciodata !
greensky228717
Postat pe 13 August 2013 16:50
In opinia mea ,cititul reprezinta o modalitatea de a ne cunoaste pe noi insine,de a cunoaste lumea fictiunii,de a ne relaxa,de a ne dezvolta imaginatia,creativitatea si memoria.
kudika_930677
Postat pe 13 August 2013 17:29
Pentru mine cititul inseamna cunoastere.
kudika055521
Postat pe 13 August 2013 20:10
Eu am inceput sa citesc pentru a nu mai auzi certurile parintilor mei. Desi a fost greu la inceput, mi-am gasit pacea interioara. Acolo, in lumea descrisa de cartile ce imi ghideaza calea, am putut sa ma desprind de realitate si sa incep sa visez. Am citit nenumarate carti sub patura, cu lanterna langa mine. Noaptea era singurul moment cand puteam sa aud cuvintele cum se revarsa in mine si ma incalzesc. Astazi citesc pentru a ma simti vie. E modalitatea mea de a trai mai intens, fara limite. Prefer de o mie de ori sa raman in casa si sa citesc decat sa ies in lume. E pasiunea mea.
coolal3z
Postat pe 14 August 2013 02:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Redecoreaza-ti camera cu Dulux ! 146 De la: concursKudika 16 Martie 2011 16:20
Castiga o pereche de pantofi Pixie Shoes! 753 De la: concursKudika 19 Noiembrie 2010 11:53
Pregateste-te de Sf. Valentin! Castiga produse cosmetice profesionale de la Cupio! 304 De la: concursKudika 13 Februarie 2014 08:34
Castiga unul dintre cele 10 premii oferite de SABON! 449 De la: concursKudika 11 Iunie 2012 08:15
Castiga unul dintre cele 3 super premii puse la bataie de BeautySpell.ro! 570 De la: concursKudika 9 August 2012 14:55