Specia baiatul singur la parinti si mama lui!

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
kudika_1021772 Avatarul lui kudika_1021772

1 mesaj
Membru din: 29/12/2016

Dragii mei "interlocutori",Azi va voi povesti despre acea specie mirobolanta si des intalnita, si anume copilul rasfatat, singur la parinti!

Si va rog sa ma "ascultati", pentru ca am multe de spus.

Ei bine...tu draga mama care te-ai gandit ca odrasla ta este mai presus decat orice si te-ai sacrificat la maxim, precum Minodora pentru ea, afla ca nu ai facut decat sa iti neglijezi sotul si pe tine, sot care probabil a ajuns sa te si insele intre timp. Afla ca toata sacrificiile tale si dorinta de a 'scoate' si oferi tot ce este mai bun pentru acel copil minunat, nu prea au dat roade. Ai sa te intrebi siderata, de ce?

Pai sa iti spun eu de ce! Eu care sunt un participant activ in viata copilului tau (si ca sa intelegeti despre ce povestesc eu aici, am un iubit singur cuc la parinti, si multi amici/amice in acesta situatie, de aceea voi vorbi la modul general).

In primul rand ai dat gres cu educatia lui, nu a "iesit" nici avocatul, nici inginerul sau directorul mult visat, pentru ca din prea mult rasfat, copilul si-a luat lumea in cap si nu cartea, cand trebuia, astfel incat la finele liceului si un 5 era bun si orice facultate, mami dandu-si palme ca nu stie unde a gresit si ea nu a dorit decat sa-l trimita la scoala cu ce este mai bun si mai frumos pe lume din punct de vedere vestimentar, nu educational. Ulterior copilul fiind de vina si nu tu ca habar n-ai avut cum sa iti lasi copilul sa aleaga, fara sa il constrangi atunci cand a vrut sa isi aleaga cariera. Fara sa iti dai seama i-ai oferit totul pe tava, fara pic de munca din partea lui si acum te miri de ce nu este in stare sa ia decizii singur, de ce nu are colona vertebrala? Surpriza, pentru ca faci partea din categoria parintilor care si-a transformat copilul intr-un "dependent", incapabil sa duca o lingura la gura fara ajutor.

In al doilea rand ai crescut un copil egoist, increzut, imoral, frustrat, arogant, manipulator, fara pic de constiinta, narcisit si fara capacitatea de a se descurca singur in jungla asta de oameni educati, cu principii si moralitate, putini astia, dar existenti. Odrasla care crede ca i se cuvine totul: sa i se puna masa, sa i se duca sosetele la cosul de rufe (cosul neavand picioare sa vina la el), sa i se aduca apa sau sa ia barbatul/femeia altei fiinte umane, pe principiul ca daca ei/lui ii face bine, restul nu mai conteaza. Tu, mama nu ai inteles niciodata ca generatiile ce vin, lucreaza cot la cot, indiferent de sex? Ca noi femeile suntem niste fiinte cu sentimente, personalitate si s-au dus vremurile cand femeia era pentru menajerie si facut copilasi poznasi!

In al treilea rand, daca tot ai gresit, macar recunoaste. Greseala recunoscuta, este pe jumatate iertata. Eu stiu ca tu ai dorit sa ii oferi ce este mai bun, dar i-ai oferit ce este mai bun din punctul tau de vedere, nu din al lui! L-ai intrebat vreodata ce doreste de la viata de mic sau doar de doreste ca desert? L-ai intrebat vreodata cum a fost ziua lui sau doar ce note a luat? L-ai intrebat vreodata cum se simte emotional sau doar daca are febra si este racit? I-ai fost prietena vreodata sau doar titirez in jurul lui?

In al patrulea rand, ok, ai dat gres. Realizezi, dar nu recunosti. Nu mai reprosa. Asta este! Este copilul tau si asa cum l-ai iubit neconditionat, iubeste-l si de acum incolo, fara reprosuri, fara resentimente si exemple din jur. De ce? Pentru ca strici tot ce am reusit eu sa rezolv si sa "repar", copilul care provine dintr-o familie numeroasa.

Raporteaza abuz de limbaj