Setari Cookie-uri

posibil Capitol 2


Acasa o izbi calmul care domnea, seninatatea lucrurilor din jur in fata tragediei ce avusese loc; nici pantofii mamei, nici servieta de lucru a tatalui nu pareau sa spuna ca ceva s-ar fi schimbat...doar pentru ea nu mai era la fel.

Celelalte saptamani pana la inceperea scolii au insemnat calvarul...mereu cineva care nu aflase...''Vai, cum se poate asa ceva?'', mereu explicatii care sa aduca in prim-plan durerea, acea durere pe care isi dorea atat de mult sa o reprime.Nu avea nevoie de vorbele lor de compatimire, nu asta era solutia.Cauta mereu prezenta acelor persoane bine-dispuse, capabile sa transforme o lacrima intr-un zambet.

S-au scurs asa toti anii de facultate, ani in care a facut mai mult decat ceea ce se astepta de la ea, a dat dovata de o inteligenta ascutita si de o vointa de fier.Sefa de promotie, coordonatoarea unor proiecte la nivel national, manager general la doar 24 de ani. Totul parea sa sune incredibil de bine pentru aceasta tanara in prezenta careia alte femei , desi frumoase, pareau doar niste gasculite proaste.Nu stia insa nimeni cata tristete se ascundea in spatele ochilor de un verde azur, cat de mult tanjea dupa afectiune, cum nu vroia insa sa se multumeasca cu orice....cum ar fi putut...cand avusese totul?

Inima ii batea cu putere.Se pregatise temeinic pentru acest proiect, iar pentru Maya temeinic insemna fara greseala.Stia exact ca planul ei este exceptional, totusi,nimic nu lasa sa se intrevada acest lucru pe chipul ei cand a pasit in biroul domnului Marinescu cu dosarul in mana.Barbatul o privi cateva secunde, vadit impresionat de frumusetea acestei femei atat de tanara si atat de impunatoare.Prin fata lui se perindasera de-a lungul anilor nenumarate femei frumoase si totusi, niciuna a carei prezenta sa il sperie.O pofti politicos sa ia loc.
''Multumesc, nu vreau insa sa va rapesc prea mult din timp.Asa cum ati fost probabil informat de d-nul Stegan, ultimele 6 luni am lucrat la un proiect de lansare a produselor companiei noastre in Asia, lucru pe care am reusit sa il duc la bun-sfarsit."
''Asadar, aveti deja proiectul in forma finala?''
Intrebarea fu insotita de un zambet care i se paru Mayei ironic, o forma de manifestare a neincrederii in fata tineretii si lipsei ei de experienta.
''Da, este nu numai munca mea de cateva luni, ci munca mea de cercetare inca din primul an de facultate''.
''Bine, domnisoara , voi citi proiectul dumneavoastra si va voi anunta daca va fi aprobat in cateva saptamani".
Acestea fiind zise, Maya se ridica,putin nesigura, si dezamagita de scurta durata a intrevederii si parasi incaperea, lasand o urma de parfum care, timp de cateva minute, il lasa pe domnul Marinescu intr-o stare de nemiscare.Fusese atat de curios de proiectul adus de tanara incat abia asteptase sa plece ca sa il poata studia.Intuitia ii spunea ca era fara doar si poate o reusita, lucru care se confirma citind primele pagini...asta era...cum de nu se gandise nimeni? punerea in aplicare ar fi insemnat triplarea profiturilor firmei si asta implicand costuri minime.Hmmm....femeia aceasta este cu adevarat fascinanta, prea inteligenta insa pentru a nu fi si periculoasa in acelasi timp, asa ca trebuia facut ceva in privinta ei. Proiectul trebuia demarat cat mai curand, iar ea....pentru ea avea alte planuri..'' Pacat..." se gandi in sinea lui..."e o fiinta absolut uimitoare"...dar...."in planurile mele e doar un pion...si, ca orice pion,... trebuie sacrificat"...


wannabodea
Postat pe 31 Mai 2007 18:31
Ajunsa in fata casei cu ultimele puteri cauta infrigurata cheile ,stranse din dinti si cu mana tremuratoare deschise usa.In clipa aceeia simti ca un val de durere ii inunda sufletul si ii intuneca orice simtire de aceea se sperie cand simti o mana pe umarul ei.Intoarse capul si vazu printre lacrimi pe cea mai buna prietena a ei.Lacrimile se pornira fara voie.Laura prietena ei nu scoase nici un cuvant ,o prinse de mana si intra cu ea in casa.
Tacit isi dezbraca prietena si o schimba in haine uscate.Cunostea foarte bine casa Mayei doar crescuse-ra impreuna de la patru ani si majoritatea timpului si-l petrecuse in casa acesteia.
Maya o privea cum aceasta pregatea un ceai si ar fi vrut sa spuna ceva dar Laura o luase inainte:
- Ceaiul asta o sa ne incalzeasca, maine o sa vorbim ce o sa facem ,astazi bem ceaiul si mergi sa dormi ,ai nevoie de odihna .
- Dar........
- Maya nu vreau sa aud nici un dar,acum sunt cu tine si voi ramane cu tine.
Intotdeauna Laura a fost cea autoritara dintre ele.Viata o facuse sa se maturizeze mai repede decat alte fetite de seama ei.Tata-l ei murise la un an dupa ce se nascuse ea.Mama ei se mutase cand ea avea trei ani in blocul unde locuia Maya si parinti acesteia au fost primi care au ajutat-o.De aceea cand mama Laurei mergea la munca aceasta era sub grija parintilor lui Maya.Si cand mama Laurei a murit tot acestia au fost alaturi de ea.
- Laly (asa ii spunea Maya, Laurei) de ce eu ?De ce mie?De ce noi?si lacrimile se pornira in valuri .
Laura o prinse in brate si plansera amandoua pana .........
S-a trezit a doua zi. Afara era frumos.Soarele uscase apa ramasa dupa ploia de ieri.
Din bucatarie venea un miros de cafea proaspat macinata.
- A! te-ai trezit uite am facut cafeaua si pana faci un dus prajesc niste paine.Astazi avem de umblat si ne trebuiesc forte noi.

Capitolul II

Adancita in munca Maya nici nu observa ca deja se inserase.Lucra la o firma de proiectare si avea un termen limita de finalizare a constructiei unui spital de urgenta.Proiectul era gata mai trebuia doar un sponsor care sa investeasca in el si bineinteles aprobarea celor de la primarie pentru teren.
Inchise calculatorul si cand se pregatea sa plece suna telefonul.Era Laura.
-Salut,ce faci ?
-Am terminat pe ziua de azi si ma pregatesc sa vin spre casa.
-Hai ca am pregatit ceva bun de mancare te astept sa mancam,pa pa.Ai grija cum conduci.
Maya zimbi usor,Laura grijulie ca de obicei ajungea inaintea ei si pregatea masa.Oare astazi cu ce surpriza culinara o mai astepta?Inchise biroul si porni spre casa.Cu pasi infrigurati parasi cladirea unde lucra si se indrepta spre parcare unde o astepta masina ei .Scoase cheile din geanta si se pregatea sa deschida masina cand auzi vocea lui Vlad.
Vlad era un coleg care lucra cu ea la acest proiect,ea se ocupa de arhitectura si el de partea financiara .Era un tip inalt ,brunet cu niste ochi mari negri si un zambet placut.In afara de asta era si foarte plin de el sau cel putin asta era parerea ei despre el.
-Maya asteapta ,am ceva sa-ti spun.
-Vlad,am crezut ca nu mai este nimeni in firma la ora asta
-Mda,crezi ca nu mai tu poti lucra pana la ora asta?
-Nu dar.....
-Da da,pai uite cum stau lucrurile ,am gasit astazi un sponsor interesat de spitalul nostru.I-am spus ca sa finalizat proiectul si mai asteptam doar hotarirea celor de la primarie .
- Pai atunci maine am sa-ti dau desenul sa-l transmiti celor de la primarie pentru acordarea terenului si apoi sponsorului .
- Deci e gata, pot sa-l vad?
- Vlad ,maine......
- Bine ,astept pana miine la ora 09.00
- Atunci ,la revedere Vlad .
- Pot sa te conduc?
- Nu multumesc,dupa cum vezi sunt cu masina.
Vlad o privi o clipa sau asa i se paru ei si facu stanga inprejur .
- La revedere Maya.
Maya urca in masina si-l privi cum se indreapta spre masina lui.Inervant dar totodata si simpatic isi zise in gand.
Ajunsa acasa urca rapid scarile si deschise usa.
- Laly?
- In sfarsit ai ajuns,incepusem sa-mi fac griji
- Pai ma oprit Vlad sa-mi spuna ca a gasit sponsor....
- Bine ,bine dezbracate ca se raceste mancarea ,vorbim la masa
- Hm ce bine miroase,ce mancam?
- Surpriza
Maya se schimba in capotul confortabil si se indrepta spre bucatarie.Mirosurile imbietoare ii aduse aminte ca astazi nu a mancat nimic.Profilul Laurei se vedea prin usa intredeschisa a bucatariei.Ii dadu lacrimile si multumi lui Dumnezeu pentru ea.
- Am venit,deci ce ziceai ca mancam astazi?
- Pai am pregatit carne de vita cu un sos pe care mi la trimis mama lui Sergiu prin telefon.
- Hm.mama lui Sergiu,apropo ce mai face?
- Maya termina ti-am zis ca suntem doar buni amici de cand am cunoscut-o pe mama lui la petrecerea de sfarsit de an din firma. Ce era sa fac daca ea e director executiv acolo si lipsa partenerilor si cateva pahare de sampanie ne-a apropiat.Sti doar ce vorbesc fetele in asemenea imprejurare.Retete,rochi......
- Fii si nurori....
- Maya
- Pai nu vezi ca te place?
- Da, ma place mama si nu fiul
- Pai daca nu i-ai dat nici o sansa fiului,cum vrei sa te placa
- Sansa la el era sa petrec o noapte in hotelul da langa firma
- Nu ai de unde sa sti ,nu te mai lua dupa zvonuri
- Da si ce spuneai ca te-a oprit Vlad ca sa-ti spuna ce?
- Asa schimba subiectul si ca de obicei trebuie sa vorbim de mine
- Ce zicea Vlad?
- Ti-am zis ca a gasit un sponsor si ca maine dimineata sa-i arat proiectul cu desenul spitalului.
- Si? atat nimic ,nimic
- Nu,a ba da ,daca poate sa ma conduca acasa.
- Si bine inteles tu ai refuzat
- Pai eram cu masina si el a vazut asta a zis-o doar din curtoazie .Ce bun este sosul .Maine ma revansez fac eu mancare.
- Bine ,hai sa mancam ca oricum nu ajungem la nici un numitor comun cu acest subiect.pofta buna Maya
- Pofta buna Laly.
Dimineta Maya se trezi prima privi spre patul Laurei care inca dormea.Laura dupa tragedia de acum doi ani se mutase la ea .Facusera modificari cand a trebuit sa aduca patul Laurei.
Apartamentul Laurei il inchiriasera ca sa mai scoata si ele un ban pentru nevoi personale.
Maya isi sterse usor lacrimile si porni spre bucatarie.A aprins focul si a pus ibricul pentru cafea cu cat mai putin zgomot ca sa nu o trezeasca inca pe Laura.Puse cafeaua in cesti si se indrepta spre baie. Cand a iesit Laura era instalata in bucatarie cu tigara aprinsa sorbind din licoarea amaruie.
- Neata,da buna cafea ai facut astazi
- Buna dimineata,ma bucur ca iti place
- Cat este ceasul?
- 08.00
- Cand pleci ma lasi si pe mine la birou?am uitat sa-ti spun ca mi-am dus masina la reparat.
- Da ,ti-am zis sa o arunci si sa-ti iei alta dar sambata asta o sa facem o sa-ti cumparam alta masina.
- Bine ,cu ce te imbraci astazi?
- Cu nimic deosebit ,de ce e vre-o ocazie speciala?
- Pai ma gandeam sa-ti iei rochita aia alba cu flori de un violet pal si sandalutele cu bretele lila .Iti sta bine cu ea ,ai parul blond auriu si ochi albastri cu tenta violet si nu de alta dar ar fi cazul sa mai schimbi si tu hainele alea sobre de pe tine.
- Laura sti doar ca nu ma poti scoate din ale mele
- Pai uite si tu este numai 08.00 cesul si ce frumos este afara.Astazi va fi foarte cald si rochita este numai buna pentru o asa vreme.
Laura o privea cu niste ochi tristi .....
- Bine hai sa-ti fac astazi un hatar ca deja vad ca te-ai intristat,tu cu ce te imbraci?
- Cu rochita care am primit-o de la tine
- Cea roz pal cu volan alb?pai iti sta super cu ea.
- Hai ca intarziem.
Cand le vedeai asa frumoase, una blonda supla si ce parea ca se sparge in mi de bucati daca o atingi si una bruneta voluptoasa ,nici nu ziceai ca sunt doua femei singure pe care soarta cruda le-a unit in durerea lor.
A lasat-o pe Laura la firma si apoi ajungand la ea la firma ,Maya urca grabita scarile uitandu-se la ceas .Nici nu observa privirile pofticioase ale barbatilor pe langa care trecea.Se gandea ca e ora noua si zece si ea a intarziat pentru prima oara in doi ani.
Deschise usa si se indrepta spre birou cand privirea se opri pe scaun.Vlad statea si o privea .
- Buna dimineata!
- Buna Vlad,ii raspunse Maya fara sa-l priveasca in ochi.
- Ce bine aratam astazi!
- Multumesc,raspunse Maya sec. Daca imi dai voie spuse ea indreptandu-se spre birou in doua minute am sa-ti arat proiectul.
- Nu este nici o graba ,apropo in timp ce te astepatam mi-am permis sa comand cafea si cum nu stiam cum iti place am comandat-o simpla.Vlad se ridica de pe scaun si se indrepta spre Maya.
- Mda ,esti dragut dar eu mi-am servit deja cafeaua.
Maya ridica in sfarsit ochi sa-l priveasca pe Vlad.Mare greseala.Ochi lui ii tintui pe ai ei,erau negri si emanau o masculinitate puternica.Ea ramase ca si paralizata.Rasufla usurata cand auzi ciocanitul si aparu capul roscat al secretarei.
- Am adus cafelele,Maya a ta este ca de obicei simpla si cu un cub de zahar.
- Multumim Sonia.
- O zi buna spuse secretara si iesi.
- Deci am aflat si cum iti place cafeaua.Si daca stau bine sa ma gandesc altceva nici nu stiu despre tine.Lucram de cateva luni impreuna la acest proiect si acum la final aflu doar ...
- Da ,uite asa arata proiectul,schimba Maya vorba.
- Da te pricepi sa respingi orice urma de conversatie in ceea ce te priveste pe tine.In fine hai sa punem la punct si ultimele detalii in legatura cu acest proiect.Se apleca peste umarul ei sa priveasca pe desen.Maya ii simtea respiratia in ceafa si simti un fior pe care nu l-a mai incercat de ceva ani buni.
- Ai si tu o copie ,ii arata Maya cealalta parte a biroului.
- De aici se vede mai clar si poti sa-mi explici mai bine ,o tachina Vlad.
Maya inghiti in sec si incepu cu o voce mai la inceput sovaitoare sa explice si in timp ce explica incepu sa-si recapete siguranta.Profesionalismul inlocuia emotia .
- Si aripa de vest va contine si un centru de recoltare care va scuti spitalul de cheltuieli suplimentare,incheie ea cu succes prezentarea.Era prea liniste si ea intoarse capul ca sa vada reactia lui Vlad.In privirea lui citi admiratia si atunci se relaxa pentru prima oara in preajma lui.
- E nemaipomenit ,ai facut o treaba foarte buna.Respectele mele.Acum tine-mi pumni ca sa conving si sponsorul sa incheie acest contract.Cu actele s-a rezolvat am vorbit cu cei de la primararie si terenul este asigurat.Dupa ce o sa le arat si desenul chiar ca o sa fie foarte incantati.
- Am sa-ti tin pumni cat mai stransi ,am muncit atat de mult incat nu cred ca as rezista la in esec.
- Am plecat .A! si apropo daca semneaza si sponsorul esti invitata mea la cina sa sarbatorim victoria.
- O sa ma mai gandesc.
- Nu accept nici un refuz.Vlad o privi atat de ferm incat Mayei nu-i mai ramasese decat sa acepte.
Dupa ce Vlad parasi biroul Mayei linistea se asternu peste tot . Maya se apropie de geam si privea afara .Acum cand se terminase cu acest proiect avea mai mult timp liber. Oare ce sa faca cu acesta? trebuia neaparat sa-si gaseasca altceva care sa-I ocupe gandurile.
Era prea liniste ,prea multa liniste. Lua telefonul si forma numarul Laurei.
- Da Maya ce faci,cum a mers astazi cu proiectul?
- Bine astept sa vina Vlad sa-mi confirme si aceptul sponsorului,tu ce faci?
- Eu am niste rapoarte de predat,te pot ajuta cu ceva?vrei sa-mi spui ceva?
- Nu vroiam doar ………
- Maya te simti bine?
- Da ,vroiam sa-ti spun ca m-a invitat Vlad la cina daca sponsorul semneaza contractul si eu iti promisesem o masa pe cinste si nu stiu daca sa accept sau nu.
- Pai eu zic ca ar fi cazul sa acepti .Nu-ti face griji pentru mine eu o sa servesc ceva in drum spre casa. Oricum o sa treci sa te schimbi pentru cina si o sa vorbim atunci.
Si Maya nu esti singura ti-am promis ca eu nu te voi parasi.
- Bine Laura te pup ,vorbim acasa.
Maya inchise telefonul .Era mai linistita acum cand auzise vocea Laurei.Isi sterse lacrimile si se aseza la birou si incepu sa lucreze . Timpul trecea si ea era scufundata in lucru cand usa se deschise brusc.
- Da-mi voie sa te sarut . Ai reusit ,am reusit suntem cei mai tari! De luni in doua saptamani va incepe constructia spitalului. Intr-un exces de bucurie Vlad se apropie de Maya si o ridica in brate si o invari in aer . Cand se opri o lasa pe Maya jos si isi ochi lui ii cauta pe ai ei . Ochi Mayei erau umezi si luasera o nuanta de un albastru asa cum era marea dupa o furtuna.Il privea cu obraji in flacari si il impinse usor.Se departa de el inca tremurand.
- Vlad mi-ai dat o veste minunata ,incerca ea sa sparga tacerea ce se lasase dupa schimbul incins de priviri.
- Da si astept cu nerabdare cina.Vin deci la ora opt dupa tine.
- Stai esti prea sigur ca am acceptat aceasta invitatie,vroia ea sa-i mai taie din elan lui Vlad.Era furioasa pe ea ,pe sentimentele ce le simtea in preajma lui.Se gandea ca el era mult prea sigur pe el si plus de asta nu vroia sa fie urmatorul numar din agenda lui.
- Am zis ca nu accept refuzul.
- V-a trebui sa-l accepti si sa inveti sa accepti.
- Si tu v-a trebui sa fi mai maleabila pentru ca nu este decat o cina intre doi colegi care au incheiat un proiect cu success. Vlad iesi furios din biroul Mayei si inainte de a inchide usa ii spuse cu voce apasata:
- Daca te hotaresti sa ma suni si tranti usa .
Din nou linistea o inconjura pe Maya ca o panza de paianjen suparatoare.Ramase fara cuvinte dupa reactia lui Vlad. Se duse spre birou inchise calculatorul.Vroia sa plece acasa. Isi aduse aminte ca Laura nu are masina si se gandi sa treaca pe la ea la munca . Isi lua geanta si se pregate sa plece.Nici nu apuca sa se indrepte spre usa cand aceasta se deschise brusc . Era Vlad , a doua oara in decursul zilei de astazi cand acesta intra ca o furtuna la ea in birou.
- M-am gandit si nu o sa accept refuzul tau.Sunt prea icapatanat si nu te las a scapi asa de usor. Si ca sa fiu sigur ca tu vei veni am hotarat ca
cina inceapa de acum.
rodicapiu
Postat pe 31 Mai 2007 21:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
studenta feat barbat cu bani 52 De la: kiya 8 Octombrie 2008 06:46
vorbind de realitate 3 De la: carm777 23 Octombrie 2007 19:41
lupta pt viitor 1 De la: michelle21220 26 Mai 2007 20:58
nu pot sa-l deschid 1 De la: xanthia22 25 Mai 2007 11:12
despre bucurii si tristeti 4 De la: stanciu_vlr 25 Februarie 2015 19:07